__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Stiri politice internationale | |
|
+22Cogito, ergo sum lutra vulgaris Iisus Diaporevomenos CRUCIAT Ciprian VOTAN delta dolion Cristina ostrovna yzzy Anahoret bila abba zaraza26 nicuvar abbilbal Emil Condor bulache aurora cactus 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 18 Feb 2012, 09:38 | |
| - Diaporevomenos a scris:
Jaf de proporţii la muzeul Olympia din Atena.
În această dimineaţă, muzeul Olympia, care adăposteşte una din cele mai valoroase colecţii de obiecte din perioada antichităţii greceşti, a fost călcat de hoţi. Potrivit poliţiei ateniene, doi bărbaţi au pătruns în muzeu la ora 7:30 (ora României), au legat o angajată a muzeului care făcea de gardă, după care au spart vitrinele din care au sustras 68 de piese antice din ceramică şi bronz.
În urma incidentului, ministrul grec al Culturii, Pavlos Geroulanos, a demisionat.
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 18 Feb 2012, 10:19 | |
- ......
Jaf de proporţii la muzeul Olympia din Atena. .......... În urma incidentului, ministrul grec al Culturii, Pavlos Geroulanos, a demisionat.
Nu ca la noi unde politrucii se leagă cu lanţuri grele de scaunele ce le ocupă vremelnic. | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 17:13 | |
|
Ultima editare efectuata de catre Diaporevomenos in Dum 19 Feb 2012, 17:22, editata de 1 ori | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| | | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 17:36 | |
| Si la voi jandarmeria e dotata contra manifestantilor | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 19:36 | |
| - ostrovna a scris:
- Si la voi jandarmeria e dotata contra manifestantilor
Statul si-a pierdut demult menirea de a fi o cale de a asigura bunastarea tuturor. Imediat dupa aparitia lui... | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 20:31 | |
| - ostrovna a scris:
Depinde si cine protesteaza. Cand ai pensia de 1000 de euro si protestezi ca statul iti ia a 14-a!!!!!!! pensie nu-i prea inteleg pe protestatari. Grecii protesteaza acum pentru ca guvernul lor incearca sa ia masuri de austeritate ca sa mai primeasca ajutor de la FMI de nu stiu cate sute de miliarde de euro, la care vom contribui si noi, pentru ca s-a angajat Basescu sa semneze. Cica e bine pentru Romania! O fi bine, dar eu nu pricep de ce sa platesc din pensia mea de 600 lei pentru un pensionar grec care nu isi primeste a 14-a pensie de 1000 de euro. Niciodata nu voi pricepe. In Grecia statul s-a preocupat prea mult pentru bunastarea concetatenilor greci. In Romania nu. Dar eu sunt obligat sa il ajut pe "saracul" grec pentru ca sa vrea presedintele meu, pe care chiar ca il doare in cur de mine sau de altii ca mine. Norocul meu este ca stau la oras si ca am o nevasta de nota 10. Daca locuiam la tara, ieseam de mult din sistem, pe cale naturala. Emil, asta inseamna sa iesi din sistem. Sa mori ca un caine, daca esti neputincios. Nu ca nu vrei sa muncesti, nu ca nu vrei sa ajuti, dar cei mai multi sarmani nu pot! Basescu e suparat pe pensionarii si neputinciosii Romaniei, ii vrea morti, ca sa scape de ei si de obligatii, dar angajeaza Romania, ca sa ii ajutam pe cei din zona Euro, in special pe greci. Grecii nu mor de foame sau de frig in case. Ei protesteaza de prea mult bine, s-au obisnuit cu traiul bun, pe banii nostri, de cand am intrat ca prostii in Europa, in UE. Numai necazuri avem de cand am intrat in UE. Nu am fost in stare sa accesam bani de la UE. In ianuarie am atras 0 (zero) euro. Dar noi ii vom ajuta pe greci! Sa nu mai protesteze, saracii de ei. Sa stea si sa se lafaie la soare, pe banii pensionarilor romani! Pai, dragilor mei de pensionari greci, daca pensionarii romani ies din sistem pe cale naturala (adica dau ortu' popii), pe voi cine va mai ajuta? Dumnezeu e mare si le vede pe toate. Sper sa se gandeasca si la romani si sa ne scape de mafioti. PS. Geta, am o rugaminte. Sa nu mai dai un coment cu "corect" la acest comentariu. Am rabufnit eu si nimic mai mult. | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 20:33 | |
| - zaraza26 a scris:
- ostrovna a scris:
Statul si-a pierdut demult menirea de a fi o cale de a asigura bunastarea tuturor. Imediat dupa aparitia lui... Statul nu a avut niciodata astfel de menire! Singurul guvern care are aceasta "menire" e cel din utopiile comuniste. Nu am stiut ca aderati si duceti dorul inca la propaganda, tovara zaraza! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 20:40 | |
| - nicuvar a scris:
- In Grecia statul s-a preocupat prea mult pentru bunastarea concetatenilor greci. In Romania nu.
Punctul comun este ca amandoua societatile au fost tradate de guvernanti! De fapt, guvernul nu s-a preocupat de cetateni cand a cheltuit banii care nu-i avea. Mai degraba, promavand doar interesul personal, ca sa-si asigure lor viitorul, cei de la putere au dat poporului ce poporul a vrut! Unde e preocuparea pentru popor? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 20:48 | |
| - nicuvar a scris:
- ostrovna a scris:
"Norocul meu este ca stau la oras si ca am o nevasta de nota 10. Daca locuiam la tara, ieseam de mult din sistem, pe cale naturala. Emil, asta inseamna sa iesi din sistem. Sa mori ca un caine, daca esti neputincios. Nu ca nu vrei sa muncesti, nu ca nu vrei sa ajuti, dar cei mai multi sarmani nu pot! Basescu e suparat pe pensionarii si neputinciosii Romaniei, ii vrea morti, ca sa scape de ei si de obligatii, dar angajeaza Romania, ca sa ii ajutam pe cei din zona Euro, in special pe greci. " Si lui mama i-au marit pensia nesimtitii dupa ce i-au forfecat-o ca are 80 de ani si de abia asteapta basescu sa iasa din sistem acum in an electoral pensia aia nesimtita ca tata a fost colonel,bine armata era armata, nu avea in frunte pe "mafia personala a lui nastase" adica traseistul sa nu zic unul ca oprea ce e,fac la mine in fata blocului destule trotuarul,rusine sa le fie. Eu n-am avut o copilarie vai de capul meu,cite luni stateam cu mama si Lumi,iar tata era ori la munci agricole,la inundatii,cutremur ,canal ,trageri etc. Soldatii l-au iubit mult si respectat a fost un om special mentorul meu si nu ura oamenii! Cred ca se rasuceste in pamint acum | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 20:53 | |
| PS. Geta, am o rugaminte. Sa nu mai dai un coment cu "corect" la acest comentariu. Am rabufnit eu si nimic mai mult. Bine Nicule scuza-ma dar sunt revoltata sper ca nu te-am suparat | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 21:22 | |
| - Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
- ostrovna a scris:
Statul si-a pierdut demult menirea de a fi o cale de a asigura bunastarea tuturor. Imediat dupa aparitia lui... Statul nu a avut niciodata astfel de menire! Singurul guvern care are aceasta "menire" e cel din utopiile comuniste. Nu am stiut ca aderati si duceti dorul inca la propaganda, tovarasa zaraza! Ok, ok... trebuia sa aiba aceasta menire... Circula o vorba pe internet de la o vreme "Dormiti in continuare, totul este sub control". Din pacate abia acum incepem sa ne trezim... | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 22:36 | |
| - Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
- Statul si-a pierdut demult menirea de a fi o cale de a asigura bunastarea tuturor. Imediat dupa aparitia lui...
Statul nu a avut niciodata astfel de menire! Singurul guvern care are aceasta "menire" e cel din utopiile comuniste. Nu am stiut ca aderati si duceti dorul inca la propaganda, tovara zaraza! Nici eu nu as spune că Statul are menirea să asigure direct bunăstarea poporului, dar indirect... tot acolo ajungem! Guvernantii sunt alesi pentru o activitate politico-administrativă a tării care să creeze conditii de trai decent pentru toti locuitorii, bineînteles că locuitorii nu vor astepta interventia Statului în toate măruntisurile lor. Atâta timp cât statul îsi face bine treaba, poporul, prin muncă cinstită poate avea un nivel de trai corespunzător, dar dacă statul nu-si face bine treaba, poporul suferă. A se vedea oriunde în lumea asta... Chiar si tu atingi punctul acesta într-un mesaj către Nicu: „ Punctul comun este ca amandoua societatile au fost tradate de guvernanti! De fapt, guvernul nu s-a preocupat de cetateni cand a cheltuit banii care nu-i avea. Mai degraba, promavand doar interesul personal, ca sa-si asigure lor viitorul, cei de la putere au dat poporului ce poporul a vrut! Unde e preocuparea pentru popor?” Asta zic si eu: unde e preocuparea pentru ca poporul să aibă sansa de a o duce bine? Deci asta ar fi menirea Statului: să se preocupe pentru ca poporul să aibă sansa de a o duce bine. Exact cum e si cu Dumnezeu: nu-ti bagă în traistă, dar te ajută, îti dă sansa ca tu să-ti pui singur în traistă, nu-i asa? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 23:13 | |
| Ba pardon! Daca asta e datoria guvernului - Emil Condor a scris:
- Guvernantii sunt alesi pentru o activitate politico-administrativă a tării care să creeze conditii de trai decent pentru toti locuitorii
atunci unde apare, in afara de utopia comunista a celor neasjustati vietii si in afara de discutiile noastre pe forum? In primul rand, iarasi, trebuie sa ne definim termenii: Ce anume e bunastarea de care vorbiti? Bani? Sanatate? Dragoste? Si mai ales, de la cine le pretind? - Citat :
- Deci asta ar fi menirea Statului: să se preocupe pentru ca poporul să aibă sansa de a o duce bine.
Atunci de ce nu-i lasa pe oameni liberi? Ha? Ca astia mai "preocupati" - comunistii fiind prin definitie cei mai zelosi! si oricare dintre ei stangaci- sunt cei care creaza problemele, in primul rand! Vrei conditii bune? Atunci vrei doar asta de la guvern, conditii, adica libertate individuala -singura libertatea care exista, nu "bunastare"! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 19 Feb 2012, 23:38 | |
| - Emil Condor a scris:
- Asta zic si eu: unde e preocuparea pentru ca poporul să aibă sansa de a o duce bine?
Care asta zic si eu, ca eu nu zic deloc aia?! Ceea ce eu zic e ca de la ei neputinciosi, corupti, lacomi, viciati, mincinosi si prosti vreau un singur lucru: sa-mi dea pace!Bunastarea intra in sarcina mea, nu a lor! PS pace= libertate _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 00:09 | |
| Cum a scris Nicu un raspuns la mesajul meu, am vrut si eu sa raspund, de, ca doar e vorba de greci. Dar vad ca voi mi-ati luat-o inainte. Asa ca numai stiu cui sa-i raspund acum.
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 03:57 | |
- ... nu mai stiu cui sa-i raspund acum.
Răspunde... la toti! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 04:28 | |
| - Ciprian a scris:
- Ce anume e bunastarea de care vorbiti? Bani? Sanatate? Dragoste?
Si mai ales, de la cine le pretind? Păi, vorbim despre politicieni, despre guvernanti, nu? Ce pot ei să ofere? Ceva duhovnicesc? Sigur nu! Deci vorbim aici doar despre bunăstare materială. Duhul are alt Stăpân, alt Slefuitor, după cum bine stii. - Citat :
-
- Citat :
- Deci asta ar fi menirea Statului: să se preocupe pentru ca poporul să aibă sansa de a o duce bine.
Atunci de ce nu-i lasa pe oameni liberi? Ha? Pentru că iubesc prea mult puterea si le place să aibă control asupra oamenilor. Pentru că nu sunt interesati de binele altora, doar de cel propriu. Pentru că sunt lipsiti de dragoste, adică departe de Dumnezeu si fără Dumnezeu esti al nimănui, sau al celui opus lui Dumnezeu. - Citat :
- Emil Condor a scris:
- Asta zic si eu: unde e preocuparea pentru ca poporul să aibă sansa de a o duce bine?
Care asta zic si eu, ca eu nu zic deloc aia?! Ceea ce eu zic e ca de la ei neputinciosi, corupti, lacomi, viciati, mincinosi si prosti vreau un singur lucru: sa-mi dea pace! Bunastarea intra in sarcina mea, nu a lor! De acord cu tine: dă-i omului libertatea de a-si face propria fericire. Bunăstarea chiar dacă e „sarcina mea”, totusi depinde de modul cum conducerea tării întelege să-mi dea sansa de a-mi duce sarcina fără interventii nedorite din partea ei. La asta mă refeream eu când spuneam că indirect, realizările noastre depind de politica statului în care trăim. În cea mai mare parte, dacă nu chiar în totalitate sunt de acord cu punctul tău de vedere în această problemă. Noi suntem cei ce ne putem construi fericirea proprie, doar să fim lăsati, cum ai spus tu, în pace. PS. Mai stiu un lucru, si tu îl stii, si altii, iar acela este: fără Dumnezeu, orice natiune se prăbuseste. Se pare că poporul nostru trebuie să constientizeze acest adevăr. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 06:20 | |
| - Citat :
- Păi, vorbim despre politicieni, despre guvernanti, nu? Ce pot ei să ofere? Ceva duhovnicesc? Sigur nu!
Deci vorbim aici doar despre bunăstare materială. Si eu la fel! Nu ma refeream deloc la altceva decat bunastare, care este materiala prin definitie. Prin urmare, ce cerem de la guvern? Bani? Sanatatea si ea tine insa de bunastarea materiala, deci guvernul trebuie sa ne-o dea si pe aia, sa ne-o asigure. Dar bunastarea tine si de starea civila- lucru dovedit, cuplurile sunt mai stabile (si) financiar decat oamenii necasatoriti. La astea ma refeream. Si cand intreb cine, ma refer la oameni de asemenea. De ce sa-mi pun eu viata in administratia altora? Nu-nteleg! Cu atat mai mult cu cat sunt niste fiinte imperfecte si defectoase, inclusiv in cele capacitati mintale! Cu cat tine mai mult de ei, cu atat tine mai putin de mine. Pentru ratati poate sa fie exact ceea ce cautau, cineva pe care sa dea vina pentru toate lipsurile lor, ca vezi Doamne, ei nu sunt in control, ci doar procentul ala de unu, sau vinovati sunt mama betiva si tatal abuziv, sau cine mai poate sa fie vinovat, ca doar ei au mainile legate! Doar daca ar fi alte circumstante, ei nu ar mai fi lenesi, nu ar mai fi afemeiati, betivi, drogati, si alte patimi pe care societatea le-a harazit pentru ele, biete fiinte neputincioase! - Citat :
- Pentru că iubesc prea mult puterea si le place să aibă control asupra oamenilor.
Pentru că nu sunt interesati de binele altora, doar de cel propriu. Pentru că sunt lipsiti de dragoste, adică departe de Dumnezeu si fără Dumnezeu esti al nimănui, sau al celui opus lui Dumnezeu. Da, d-aia. Si pentru ca oamenii nu vad realitatea aratata clar in Biblie: Omul este corupt si cel ce se increde in om este blestemat. Ori noi astazi nu credem in natura pacatoasa a omului, ci de vina sunt doar circumstantele. Doar daca le imbunatatim pe astea, omul, care este bun din nastere si este pe tendinta ascendenta din punct de vedere evolutionist, este tot mai bun. Noi suntem mai buni decat burghezii, care au fost mai buni decat feudalii, care au fost mai buni decat sclavagistii si asa mai departe, pana ajungem n-apoi in pestera. - Citat :
- PS. Mai stiu un lucru, si tu îl stii, si altii, iar acela este: fără Dumnezeu, orice natiune se prăbuseste.
Se pare că poporul nostru trebuie să constientizeze acest adevăr.
Nu doar romanii, dar si canadienii, si americanii, si europenii. Cine se uita la guvern ca sa primeasca, nu intelege, sau mai degraba nu vrea sa inteleaga, ca guvernul care are putere sa dea are putere si sa ia. Guvernul nu trebuie sa dea nimic individului, ci sa recunoasca drepturile care omul le are din nastere, in mod natural, prin faptul ca omul este reflectarea divinului. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 06:49 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 11:56 | |
| - Ciprian a scris:
- Emil Condor a scris:
Care asta zic si eu, ca eu nu zic deloc aia?! Ceea ce eu zic e ca de la ei neputinciosi, corupti, lacomi, viciati, mincinosi si prosti vreau un singur lucru: sa-mi dea pace! Bunastarea intra in sarcina mea, nu a lor! PS pace= libertate Nu-s copil... vad ca trebuie sa-ti explic ca trebuie sa presupui ca stiu pe ce lume is... Intai de toate a fost un sef de trib care s-a laudat ca el stie unde e vânat din belsug, si ca o sa duca vanatorii intr-un loc bun. Ca pe urma toti sefii isi iau partea grasa din vânat... ca uneori ne lasa numai oasele... cam asa sta treaba. Daca tu vrei sa fii lasat in pace de catre guvern etc, inseamna ca nu avem nevoie de ei. Si sunt de acord cu asta, numai ca cei mai multi oameni nu vor sti ce sa faca fara conducatori, cu libertatea venita din senin. Mai intai trebuie sa avem o viziune asupra a ceea ce putem face, si pe urma sa desfiintam clasele exploatatoare, hai sa le spunem asa... | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 14:17 | |
| Dragi prieteni, imi plac discutiile voastre teoretice, filosofice despre state si guverne. Sunt frumoase. Eu sunt mai practic. Incerc sa ma descurc cu pensia mea de 600 de lei si sa vad cum il pot ajuta pe pensionarul grec, care are 1.000 de euro, dar cere ajutorul meu. Stiu ca nu va veni la mine sa ii dau paine si sare. Dar voi fi obligat de statul roman sa renunt la paine, ca sa i-o dau grecului. Mie imi ramane doar sarea. Azi se decide daca va primi Grecia un ajutor!!!!! ... retineti, ajutor!!!!! de 130 miliarde de euro. Noi ne-am imprumutat cu 20 de miliarde si trebuie sa ii dam inapoi, cu dobanda. E o mica diferenta, nu?
E o vorba, care mi-a ramas intiparita in minte de la lectiile de latina: Timeo Danaos et dona ferentes ... Fereste-te de greci si de darurile lor. M-am ferit de greci, dar nu am cum sa ma feresc de darurile pe care le primesc ei acum. Am si eu o contributie la ele. Din pensia mea amarata. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 14:25 | |
| - nicuvar a scris:
- Dragi prieteni, imi plac discutiile voastre teoretice, filosofice despre state si guverne. Sunt frumoase.
Eu sunt mai practic. Incerc sa ma descurc cu pensia mea de 600 de lei si sa vad cum il pot ajuta pe pensionarul grec, care are 1.000 de euro, dar cere ajutorul meu. Stiu ca nu va veni la mine sa ii dau paine si sare. Dar voi fi obligat de statul roman sa renunt la paine, ca sa i-o dau grecului. Mie imi ramane doar sarea. Azi se decide daca va primi Grecia un ajutor!!!!! ... retineti, ajutor!!!!! de 130 miliarde de euro. Noi ne-am imprumutat cu 20 de miliarde si trebuie sa ii dam inapoi, cu dobanda. E o mica diferenta, nu?
E o vorba, care mi-a ramas intiparita in minte de la lectiile de latina: Timeo Danaos et dona ferentes ... Fereste-te de greci si de darurile lor. M-am ferit de greci, dar nu am cum sa ma feresc de darurile pe care le primesc ei acum. Am si eu o contributie la ele. Din pensia mea amarata. Daca eram guvernati de oameni gospodari, acum am fi avut de unde da grecilor. Din pacate lumea asta e stramba si in loc sa plateasca cei care au guvernat rau din '90 incoace, platesc toti. Si vor fi mereu revolte, din cauza acestei lumi strambe. Mai totdeauna platesc altii oalele sparte... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 20 Feb 2012, 18:30 | |
| - nicuvar a scris:
- Dragi prieteni, imi plac discutiile voastre teoretice, filosofice despre state si guverne. Sunt frumoase.
Eu sunt mai practic. Întâi teoria si după ea vine practica. Practica fără teorie se numeste... lipsă de cunoastere, nu-i asa? - Citat :
- Incerc sa ma descurc cu pensia mea de 600 de lei si sa vad cum il pot ajuta pe pensionarul grec, care are 1.000 de euro, dar cere ajutorul meu.
Acel ajutor nu e cerut de pensionarul grec ci de guvernantii incapabili. Si mergând mai adânc de atât: banii sunt ceruti de UE, nu de Grecia. - Citat :
- Noi ne-am imprumutat cu 20 de miliarde si trebuie sa ii dam inapoi, cu dobanda.
Riscul împrumuturilor de orice formă! Grecii nu ne-au obligat să ne împrumutăm, ce zici? Să nu crezi că nu simpatizez cu cei ce suferă în România, Grecia sau oriunde în lume - si eu sufăr cu ei. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 21 Feb 2012, 01:14 | |
| - nicuvar a scris:
Eu sunt mai practic. Pai da, cand e vorba de guvernanti, toate sunt la nivel teoretic, filozofic. Ei le fac pe toate alea, noua ne ramane, cum bine ziceti, practica! - Citat :
- Azi se decide daca va primi Grecia un ajutor!!!!!
Nu e nimic nou sub soare. Nu e prima data cand romanii pierd in fata grecilor. Istoria se repeta. De ce pe greci si nu pe romani? Poate din aceleasi motive din care ei au fost admisi, iar noi am fost respinsi la Yalta. Americanii au vrut controlul asupra Mediteranei. Romanii ar putea si ei conta la controlul Balcanilor, dar daca americanii au Mediterana, pot sa controleze foarte eficient si eficace Balcanii. Asa ca am trecut pe locul doi la Yalta, iar grecii au fost gratiati. Tot asa si acuma. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Stiri politice internationale | |
| |
| | | | Stiri politice internationale | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |