Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 08 Mai 2012, 04:41
Am sa fac o corectare. Cred ca am gresit. Scuze! Nici cu Segolene Royale, fosta candidata la prezidentialele din 2007, batuta de Sarkozy, nu a fost casatorit oficial. Asa se pare.
Asa ca FH a parasit o concubina, cu care avea 4 copii, in schimbul alteia, o jurnalista din timpul campaniei electorale din 2007, care avea deja 3 copii.
Asadar e vorba de un caz aparte:
Presedinte fara sotie oficiala.
Cu doua concubine si 7 copii.
Care dintre ele e Prima Doamna? Prima concubina, sau a doua?
De fapt si Francois Mitterrand a avut o fata din flori. Dupa moartea lui, sotia a recunosct-o si l-a iertat. In timpul celor doua mandate ale lui-14 ani- nu s-a suflat o vorba.
Printre alte propuneri ale lui FH, este si reducerea varstei de pensionare la 60 de ani. Pe noi ne-a obligata UE sa marim varsta de pensionare: de la 60, 62, la 63, 64, progresiv, pana la 65, cred. Nu sunt sigur.
Cum va face acum FH? Franta nu e in UE?
Cu bancile se cearta, cu bogatasii se cearta. Ii impoziteaza cu 75% pe cei cu venituri mai mari de...., nu stiu exact cat. In loc sa-i oblige, cu cei 75%, sa creieze locuri de munca, unde sa mearga somerii, le ia banii sub forma de impozite, si ii da la cei care nu au. Pai, cei care n-au, de ce n-au? Ca nu pot munci, sau nu au ce munci? Cei care pot munci ar beneficia de locurile de munca create de cei bogati.
Se mai poate intampla si altceva. Vor fugi cu banii in paradisurile fiscale. S-a mai intampla asta.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 21 Ian 2013, 20:25
LA EI SE POATE!
Jose Mujica, presedintele de 77 de ani al Uruguayului, a intrat in atentia tuturor dupa ce a luat o decizie incredibila. Seful statului sud-american a ales sa isi doneze aproape tot salariul prezidential. Jose Mujica a incercat sa dea exemplul perrsonal si a decis sa dea 90% din salariul sau lunar celor care au cu adevarat nevoie de bani. Astfel, presedintele Uruguayului castiga 12.500 de dolari pe luna si a decis sa ramana cu 1.250 de dolari. "Imi este suficienta aceasta suma. Trebuie sa-mi fie de ajuns, pentru ca veniturile celor mai multi uruguayeni sunt mult mai mici", a declarat cu franchete presedintele.
Acesta nu este primul gest de acest fel al familiei Mujica. Sota sa, care este senator, doneaza si ea la randul ei o parte din venituri. Cei doi au ales sa traiasca simplu si locuiesc intr-o casa modesta intr-o suburbie a Montevideo si conduc o masina din 1987. Jose Mujica a fost ales presedinte al Uruguayului in 2009 si este considerat a fi "cel mai sarac presedinte din lume".
Sursa: Libertatea
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 21 Ian 2013, 20:44
Un incident socant s-a petrecut sambata in Bulgaria, unde liderul unui partid al etnicilor turci a fost tinta unei tentative de asasinat. Un individ a indreptat pistolul spre politician, insa, spre norocul acestuia, arma s-ar fi blocat. Atacatorul a fost imobilizat rapid de bodyguarzii politicianului, care apoi l-au lovit cu furie. Scena socanta a avut loc la Congresul Miscarii pentru Drepturi si Libertati din Bulgaria, cand liderul formatiunii, Ahmed Dogan, tinea discursul, imaginile cu acesta infruntandu-l pe agresor facand ieri inconjurul lumii.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 22 Ian 2013, 15:27
Asta da prost. Ce te bagi tu unde nu-ti fierbe oala? Asta era o lucrare de profesionist, nu de un amator ca el, care pana la urma sa ales cu o bataie sora cu moartea. Si mai ales nu stiu daca ati intels ca pistolul era cu aer comprimat si cu bilute de tir.
apocalyptica
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 22 Ian 2013, 18:26
dolion a scris:
Un individ a indreptat pistolul spre politician, insa, spre norocul acestuia, arma s-ar fi blocat.
ce telenovelă...
p.s. tu chiar crezi scenetele de tipul ăsta servite fraierilor?
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 06 Mar 2013, 17:02
Berlusconi i-a trimis lui Merkel makaroane italiene.
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 10 Apr 2013, 17:35
Margaret Hilda Thatcher, Baroness Thatcher, ( 13 October 1925 – 8 April 2013).
Chiar ca iți vine câteodată sa-i plângi pe conductori ăștia. Cat sunt de înfumurați si plin de ei, de parca ar fi nemuritori sau dumnezei. Care mai de care, sa aibă titluri din ce in ce mai somptuoase. ( Baronesa Thatcher). Bine ca nu a murit câteva zile mai târziu, adică pe 21 Aprilie, pentru ca in ziua acea Cometa Thatcher 18611. va trece pe lângă pământ si coada cometei va produce cunoscutul fenomen Ploaie de meteoriți ce va lumina cerul noaptea dinspre 21- 22 Aprilie 2013. Cine stie ce ar mai fi scris ziarele ca a venit Cometa ei s-o ia in ceruri!!!
Imi aduc aminte de Șahul Iranului când l-a adus Ceaușescu in România, l-au prezentat cu toate numele si titlurile lui : Mohammad Reza Șah Pahlavi Ali Amher, Sah in Șahul Iranului, mare brânza! Dupa câțiva ani l-au gonit chiar poporul lui si l-au adus pe Ayatollahul Ruhollah Khomeini (Homeini) alt nenorocit si asta.
Pe de-alta parte citești in Biblie oameni de seama cu fapte mari si minunate cu numai un singur nume si al scurt de tot. Ilie, Aron, Avram, Moise, Noe, Iisus.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 12 Apr 2013, 02:07
Diaporevomenos a scris:
... oameni de seama cu fapte mari si minunate cu numai un singur nume si al scurt de tot. Ilie, Aron, Avram, Moise, Noe, Iisus.
Da, trebuie să-ti dăm dreptate, Dia. Asa este cum bine spui.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 23 Feb 2014, 00:27
UCRAINA - Poliţia ucraineană a declarat sâmbătă că este "alături de popor" şi că-i împărtăşeşte aspiraţiile cu privire la "schimbări rapide", într-un comunicat publicat în numele efectivelor Ministerului de Interne pe site-ul oficial al instituţiei. În schimb, armata ucraineană a precizat că nu se va implica în conflict.
"Poliţia se află în serviciul poporului şi îi împărtăşeşte integral aspiraţiile către schimbări rapide", se subliniază în comunicat.
"Aducem un omagiu persoanelor ucise" în violenţele care au avut loc săptămâna aceasta la Kiev, soldate cu aproape 80 de morţi, se mai arată în document.
În schimb, armata ucraineană a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că nu se va implica în conflict. "Militarii rămân credincioşi poporului ucrainean", se mai arată în document, care se încheie cu expresia "Glorie Ucrainei!", sloganul favorit al manifestanţilor.
Adjunctul Iuliei Timoşenko, Oleksandr Turcinov, a fost ales sâmbătă preşedinte al Parlamentului ucrainean, înlocuindu-l în funcţie pe un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovici care a demisionat sâmbătă dimineaţa, relatează AFP.
Emil Condor
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 23 Feb 2014, 00:30
Evenimentele se succed într-un ritm alert în Ucraina. Preşedintele Viktor Ianukovici a fost demis de Parlament, însă a refuzat să accepte decizia. Sâmbătă seară, acesta a încercat să fugă din ţară cu avionul, dar a fost oprit de grăniceri. „Dictatura s-a prăbuşit!“ - a fost prima declaraţie, în libertate, a fostul premier Iulia Timoşenko. UPDATE 21.35 Timoşenko a ajuns, în scaun cu rotile, în Piaţa Independenţei, în aplauzele manifestanţilor. „M-am învinuit că nu am fost cu voi pe baricade! Trebuie pedepsiţi cei care au împuşcat în inimi eroii noştri. Nu plecaţi până nu finisăm ceea ce ne-am propus, sunteţi garanţia pentru continuitate“, au fost primele cuvinte ale Iuliei Timoşenko. „Dacă cineva va spune că aţi terminat ceea ce v-aţi propus, să nu-i credeţi! Nu politicienii au realizat ceea ce aţi făcut voi!“, a continuat fostul premier. Timoşenko a declarat că are convingerea că nimeni nu va mai îngenunchea Ucraina niciodată: „Dacă voi aţi stat pe baricade împotriva armelor Kalaşnikov, aţi mers înainte, acum nimeni nu vă mai pune în genunchi în această ţară pe veci. Când a căzut primul erou, iar ceilalţi veneau să-l salveze, când medicii îşi riscau viaţa, îmi venea să plâng. Voi aţi început să reconstruiţi Ucraina şi Ucraina va fi a voastră. Când Ianukovici va restitui fiecare ban pe care l-a furat de la voi, atunci veţi vedea cum pacea se va întoarce în ţară. Noi vom dori ca ucrainenii să nu se simtă ameninţaţi, să se simtă siguri în ţara lor. Să nu se mai simtă intimidaţi. Ucraina este un corp rănit. Sângerează. Trebuie să punem bandaje pe aceste răni“.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 03 Ian 2015, 23:51
Am citit o ştire interesantă. Israelienii nu sunt tocmai mulţumiţi că Palestina a înaintat cerea oficială pentru aderare la Tribunalul Penal Internaţional, drept care i-au îngheţat ajutorul lunar de 500 milioane sekeli (aproximativ 100 milioane euro).
De ce sunt atât de supăraţi israelienii? Păi simplu: fiindcă în felul acesta ar putea fi traşi la răspundere de către palestinieni pentru crime de război... ceea ce n-ar fi prea "cuşer" pentru descendenţii lui Moise. Iar motive, slavă Domnului, sunt cu duiumul.
Însă n-ar fi exclus ca, după primele înfăţişări, tribunalul să fie declarat ilegal pentru simplu motiv că evreii nu trebuie trimişi în judecată, ei fiind poporul ales.
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 03 Ian 2015, 23:57
Interesant este, de asemenea, şi faptul că Frau Merkel le dă voie grecilor să iasă din zona euro. Înseamnă că nemţii şi-au tras tot ce-au putut de la greci şi acum îi lasă în pace.
Merkel este gata să lase Grecia să iasă din zona euro
Cancelarul german Angela Merkel este gata să lase Grecia să iasă din zona euro, în cazul în care stânga radicală repune în cauză politica de austeritate bugetară în această țară, afirmă sâmbătă ediția online a revistei Der Spiegel.
"Guvernul german consideră aproape inevitabilă ieșirea (Greciei) din zona euro, dacă șeful opoziției Alexis Tsipras (stânga radicală SYRIZA) conduce guvernul după alegerile (legislative), abandonează linia de austeritate bugetară și nu rambursează datoriile țării", afirmă site-ul săptămânalului, care se bazează pe "surse apropiate guvernului german".
Angela Merkel și ministrul de finanțe Wolfgang Schäuble și-au schimbat părerea și acum "considera suportabilă o ieșire a țării din moneda unică după progresele realizate de zona euro de la summitul crizei din 2012", asigură Spiegel online, de asemenea pe baza acestor surse.
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 04 Ian 2015, 15:24
După cum prevedeam în postarea trecută, Israelul nu se lasă, vrea musai ca soldaţii săi să fie ca americanii: să ucidă fără somaţie, să distrugă ce vor şi unde vor, să omoare oricâţi civili vor ei şi să nu fie traşi la răspundere, să-i ţină în detenţie fără judecată cât vor muşchii lor (ca la Guantanamo). Pentru că, nu-i aşa? Holocaustul şi genocidul este numai pentru evrei. La alţii, mai ales la palestinieni, nu se pune.
"Nu vom permite ca soldați și ofițeri Tsahal (armata israeliană) să fie târâți în fața tribunalului de la Haga", a declarat Netanyahu, în deschiderea reuniunii săptămânale de guvern. Frumos, nu-i aşa?
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 06 Apr 2015, 12:19
Presedintele ceh Milos Zeman a anuntat ca ambasadorul american Andrew Schapiro nu mai este binevenit la resedinta sa oficiala, Castelul Praga, care da si numele capitalei Cehiei. Anuntul vine dupa ce Andrew Schapiro a criticat decizia presedintelui ceh de a participa la comemorarile celui de-Al Doilea Razboi Mondial de la Moscova, arata BBC. Mai multi lideri ai lumii boicoteaza ceremonia din cauza rolului Rusiei in conflictul din Ucraina. Zeman ar fi spus ca Andrew Schapiro a depasit masura cand i-a critizat decizia. Din acest motiv, “usile castelului vor fi inchise” pentru ambasadorul american. „Nu imi pot imagina ca ambasadorul ceh la Washington l-ar sfatui pe presedintele SUA referitor la locurile in care ar trebui sa calatoreasca. Si nu voi permite niciunui ambasador sa aiba vreun cuvant de spus in planurile mele de vizita in strainatate”, a spus Milos Zeman. Mai tarziu, purtatorul de cuvant al presedintelui, Jiri Ovcacek, a incercat sa minimalizeze importanta comentariului lui Zeman, spunand ca Andrew Schapiro va putea participa in continuare la evenimentele sociale de la castel. Presa ceha noteaza ca ambasadorul SUA ar fi spus ca va fi ciudat daca presedintele ceh va fi singurul om dintr-o tara membra UE care va merge la Moscova. Ambasada SUA nu a comentat spusele lui Andrew Schapiro.
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 07 Apr 2015, 04:38
Anahoret a scris:
După cum prevedeam în postarea trecută, Israelul nu se lasă, vrea musai ca soldaţii săi să fie ca americanii: să ucidă fără somaţie, să distrugă ce vor şi unde vor, să omoare oricâţi civili vor ei şi să nu fie traşi la răspundere, să-i ţină în detenţie fără judecată cât vor muşchii lor (ca la Guantanamo). Pentru că, nu-i aşa? Holocaustul şi genocidul este numai pentru evrei. La alţii, mai ales la palestinieni, nu se pune.
Evreii nu comit genocid. Palestinienii însă declară fățiș că asta le este intenția, să omoare pe TOȚI evreii! Și povestea asta cu americanii și Guantanamo și genocid e doar gargară. Cine e de partea musulmanilor fasciști este împotriva civilizației umane si a bunului simț . Auzi poveste, ei, palestinienii, să judece pe evrei! Ce TUPEU! Nu evreii sunt vinovați de genocid, ci musulmanii. Cei mai mulți musulmani sunt omorâți de către... musulmani.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 07 Apr 2015, 04:47
" ISLAMUL Cele 120 mil musulmani din India alcatuiesc a doua mare comunitate religioasa a tarii si a doua comunitate musulmana a lumii dupa cea a Indoneziei. Fundamentalistii hindusi sustin cu indarjire ca islamul e o religie straina implantata pe tarmul indian si ca nu are ce cauta in India."
Pentru musulmanizarea Indiei, daca imi aduc aminte bine cifra, au fost ucisi 20 de mil. de indieni. Asa au facut peste tot. Au musulmanizt cu forta.....
Ciprian
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 07 Apr 2015, 23:58
India e doar o picătură (mare) în ocean de-a lungul istoriei. Ia vedeți aici actualizată situația zilnic despre genocid și cine e responsabil.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
Emil Condor
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 11 Apr 2015, 01:26
Ciprian a scris:
Anahoret a scris:
Evreii nu comit genocid. Palestinienii însă declară fățiș că asta le este intenția, să omoare pe TOȚI evreii! Și povestea asta cu americanii și Guantanamo și genocid e doar gargară. Cine e de partea musulmanilor fasciști este împotriva civilizației umane si a bunului simț . Auzi poveste, ei, palestinienii, să judece pe evrei! Ce TUPEU! Nu evreii sunt vinovați de genocid, ci musulmanii. Cei mai mulți musulmani sunt omorâți de către... musulmani.
În afară de lumea arabă mai e o zonă întinsă unde, la modă este ura pentru tot ce aparține sau are legături cu numele Israel!!! Zona la care mă refer: Estul Europei. Too bad!
Ciprian
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 11 Apr 2015, 06:32
Și nu numai estul Europei. Vestul e antisemit, și chiar guvernul SUA, actualmente, e plin de ei antisemiți, în frunte cu simpatizantul frățietății, Obama! Și doar nu e de mirare, pentru că toții stângăcii sunt antisemiți, în SUA (și nu numai).
dolion
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 21 Iun 2015, 10:44
Dacă UE va deveni un partener nesigur al SUA, americanii vor da „foc” Europei!...
În orice caz, avem de câștigat din menținerea păcii. În condiții de pace, pe măsură ce resursele Rusiei sporesc, pe măsură ce câștigă de partea sa noi aliați (foști parteneri ai Statelor Unite) și Washingtonul devine tot mai marginalizat, procesul de restructurare teritorială va deveni mult mai simplu și, temporar, de o gravitate mai scăzută, în special pentru cei vizați de aceste schimbări.
Autor: Rotislav Ișcenko, președintele Centrului pentru Analiză Sistematică și Previziune de la Moscova
Emil Condor
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 21 Iun 2015, 16:53
dolion a scris:
Dacă UE va deveni un partener nesigur al SUA, americanii vor da „foc” Europei!...
Păi în Europa nu mai e ceva care poate fi numit SIGUR! Cu excepția prefăcătoriei la nivel înalt.
dolion
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mar 22 Sept 2015, 09:37
MOS TEACA LA INSTRUCTIA DE CULTURA GENERALA SE ASCUT ACȚIUNILE DE INSTALARE A GUVERNULUI MONDIAL
Ucraina, miercuri, în 16 septembrie, a dublat oferta sa pe termen lung (care... Ucraina speră să fie aleasă ca unul dintre noii reprezentanți în sistemul de rotație al CS, la votul programat la New York dar târziu, pentru 15 luna octombrie?) pentru a obține suspendarea dreptului de veto și al Rusiei, care deține acum președinția Consiliului de Securitate al ONU. Observăm cum se amplifică fel de fel de acțiuni care să mențină sau să schimbe sistemul mondial de INFLUENȚE GLOBALE. Președintele francez Francois Hollande propune crearea unui GUVERN al zonei euro, cu un buget specific, precum si cu un PARLAMENT care sa asigure controlul UE, transmite Reuters. Există de asemenea dorința de a unifica dolarul cu euro și a instala EURODOLARUL ca monedă intermediară până la instaurarea Guvernului Mondial. Și acțiunile de INFLUENȚARE capătă forme bizare, unele chiar fantastice („Valul X” (Wave X)), catastrofice (comete, asteroizi), pentru a OCUPA populația cu alte subiecte decât lupta pentru PUTERE a liderilor lumii. CATACLISMULUI FINANCIAR GLOBAL le ia mințile liderilor și mai ales OMENIREA trebuie să reziste acestor câmpuri de TORSIUNE (HAARP) pentru influențarea CONȘTIINȚEI planetare. Deposedarea de dreptul de VETO în Consiliul de Securitate, se va face în Adunarea Generală a corpului global de membri ONU ce se întâlnește în următoarele săptămâni (adică la sesiunea ONU din septembrie când Papa dorește să proclame Guvernul Mondial și predarea către acesta a suveranității lumii abolind și dreptul de veto al celor cinci puteri actuale din CS, putere preluată însă de Guvernul Mondial). http://icepaliga.blogspot.ro/2015/08/astazi-luni-24-august-2015-inceput.html O schimbare reală de manifestare a PUTERII GLOBALE va avea loc așadar în septembrie, în intervalul 23-28, fiind vizibilă și semnificativă LUPTA ACERBĂ ÎN DERULARE dintre marile puteri ale lumii. Noi vom fi ocupați cu procesul lui Ponta dar și cu alte știri senzaționale. Observați că media de la noi nu suflă NICI O VORBULIȚĂ despre aceste evenimente excepționale? Suntem TOTAL sigilați informativ și practic pentru a nu putea reacționa, Doamne ferește, surprinzător. Aceasta sesiune ONU coincide cu întâlnirea dintre Papa Francisc și președintele american, Barack Obama, la Casa Albă (în 23 septembrie), urmând apoi ca papa să se adreseze întâi Congresului SUA (în 24 septembrie) și apoi liderilor politici mondiali la Adunarea Generală ONU din 25 septembrie când se urmărește votarea noului Guvern Mondial și eliminarea ofertei noului FMI a BRICS. Numeroase națiuni proamericane sunt supărate acum pe Rusia, care, împreună cu aliatul lor, membru al Consiliului cu drept de veto, China, au blocat o serie de eforturi ale SUA (Vatican) la ONU de a impune sancțiuni pentru președintele Siriei, Bashar al-Assad care încă deținea puterea asupra zonelor petrolifere din zonă. Consiliul de Securitate ONU, prin președinția Rusiei, sprijină însă noile eforturi de mediere a PLANULUI de reglementare a conflictelor din Siria. Astfel 15 membri ai Consiliului au votat luni în favoarea noului Plan ONU pentru Siria solicitat de trimisul Siriei, Staffan Mistura, pentru pregătirea discuțiilor de PACE. Venezuela s-a opus însă regimului actual din Siria și a propus continuarea analizei. Patru grupuri tematice de lucru vor aborda de aceea o nouă analiză privind PLANUL de stopare a conflictelor din Siria în următoarele zile. 1. siguranță și protecție pentru toți; 2. probleme politice și juridice; 3. probleme militare, de securitate și de combatere a terorismului și 4. continuitatea serviciilor publice pentru reconstrucție și dezvoltare Interesantă este de aceea și poziția UE care este, culmea, interesată să CONTINUE să primească efective din exodul pornit din Orientul Mijlociu decât de OPRIREA acestui exod cu instrumentele ONU propuse în Consiliu de Securitate al ONU. România este doar un ghiocel invizibil în derularea politicii Germaniei care face „sluj” în fața SUA ce execută frenetic ordinele Vaticanului pentru instaurarea NOM și a Guvernului Mondial la ONU acum în septembrie. SURSA: World Bulletin / News Desk Publicat de Ioan Cepaliga la vineri, septembrie 18, 2015
Ciprian
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 02 Oct 2015, 03:52
"SUA ce execută frenetic ordinele Vaticanului" Iar io zic ca e... taman invers!
dolion
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 22 Mai 2016, 19:29
Majoritatea parlamentara de la Varsovia a adoptat vineri o rezolutie prin care proclama autonomia tarii. Documentul cere guvernului sa opuna rezistenta tuturor actiunilor care ar incalca suveranitatea tarii si arata cu degetul catre Bruxelles, relateaza Radio Polonia, citat de Digi24.
Anahoret
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 12 Feb 2017, 09:25
Rusia continuă provocările la adresa NATO.
De data aceasta, potrivit ISH Jane's 360, un avion de vânătoare strategic Tupolev Tu-160 a zburat la limita spaţiului aerian al Norvegiei, Islandei, Marii Britanii, Irlandei, Franţei şi Spaniei. Conform măsurilor de poliţie aeriană, Marea Britanie, Franţa şi Spania au ridicat aeronave de vânătoare care au însoţit bombardierul rusesc. Întrucât acesta a fost la limita spaţiului aerian al ţărilor mai sus menţionate, dar nu l-a violat, aeronava rusească nu a fost interceptată. Itinerarul pe care a zburat bombardierul a fost: Marea Norvegiei, spaţiul dintre Marea Britanie şi Islanda, coasta Irlandei, Golful Biscaya cu întoarcere pe aceeaşi rută. Este posibil ca bombardierul să fi avut şi o misiune de cercetare, altitudinea de zbor fiind mult mai mică faţă de cea la care se află satelţii-spion, iar imaginile sunt mult mai detaliate.