Numarul mesajelor : 355 Data de inscriere : 11/12/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 10 Iun 2011, 00:55
Diaporevomenos a scris:
Cit au fost de umiliți sărmani de ei, de au ajuns in halul asta, încît au ura pe tot ce ii înconjoară?
Dintre toate persoanele tu ești cea mai puțin îndreptățită să arăți cu degetul. Nu după ce te-ai bucurat ca un copil la gândul că voi arde în iad.
Cât despre mine... stai liniștit, nu urăsc pe nimeni și nici nu-i doresc cuiva răul. De aceea îți urez tot binele din lume. Ți-am mai urat și puțin intelect, dar am văzut că asta nu prea se poate... așa că va trebui să mă mulțumesc cu the next best thing.
_____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 10 Iun 2011, 07:56
nicuvar a scris:
Auzi, tu Iisus ... ce zici tu sa ti-o pui tu cu Cristina? Ce de mistocari indobitociti ar iesi? Super. Niste copilosuperi pentru forumul luminaluminosi. Ca si tu si Cristina va bagati postarile in orice inseamna ceva pentru acest forum. Dia a fost gentleman. Amanadoi sunteti mancatori de c- - - t, de rahat, sau cum imi da voie forumul sa scriu. Mancatori de rahat, de c- - - t. Nu este atac la persoana. M-am saturat de atatia idioti pe acest forum. Tu, Iisus, ce ai cu grecii? Tu, Cristina, ce ai cu grecii? Amandoi il lingeti in cur pe Emil Condor? De ce? Va place? Super.
e plin de gentilomi pe-aici, ca broasca de riie si apropos de obraz gros, nici macar nu va este rusine sa mai si faceti pe moralistii ! In fine, v-am dat deja prea multa importanta ...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 10 Iun 2011, 08:04
Germania prevede falimentul Greciei
Grecia risca sa intre in curand in faliment! Este avertismentul pe care l-a lansat zilele acestea ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble.
Oficialul de la Berlin a apreciat ca cele 110 miliarde de euro acordate sub forma de credit, anul trecut, Atenei sunt insuficiente pentru salvarea tarii de la "declin" si a pledat pentru acordarea de ajutoare financiare suplimentare inainte de jumatatea lunii iulie. "Fara bani suplimentari exista pericolul real ca Grecia sa intre in incapacitate de plata. Vom fi martorii primului faliment de stat din zona euro", a scris Schäuble intr-o scrisoare trimisa partenerilor din Uniunea Europeana si citata de presa de la Berlin.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 10 Iun 2011, 15:31
Cristina a scris:
Germania prevede falimentul Greciei
Grecia risca sa intre in curand in faliment! Este avertismentul pe care l-a lansat zilele acestea ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble.
Oficialul de la Berlin a apreciat ca cele 110 miliarde de euro acordate sub forma de credit, anul trecut, Atenei sunt insuficiente pentru salvarea tarii de la "declin" si a pledat pentru acordarea de ajutoare financiare suplimentare inainte de jumatatea lunii iulie. "Fara bani suplimentari exista pericolul real ca Grecia sa intre in incapacitate de plata. Vom fi martorii primului faliment de stat din zona euro", a scris Schäuble intr-o scrisoare trimisa partenerilor din Uniunea Europeana si citata de presa de la Berlin.
Sa dea Dumnezeu sa nu mori, pana nu dă faliment Grecia. Adică sa îmbătrînești si se te chinuiești sa mori si nu mori, in veci(eu)
lutra vulgaris
Numarul mesajelor : 1164 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti - Romania Data de inscriere : 18/05/2010
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 11 Iun 2011, 00:32
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 11 Iun 2011, 06:18
lutra vulgaris a scris:
_____________________ Doctor Cross
Cristina
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 12 Iun 2011, 07:51
Diaporevomenos a scris:
Sa dea Dumnezeu sa nu mori, pana nu dă faliment Grecia. Adică sa îmbătrînești si se te chinuiești sa mori si nu mori, in veci(eu)
Huooo , mai usor cu blestemele, ca ele se intorc asupra celui ce le pro(li)fereaza, Dia draga . Ca un adevarat "crestin" si "ortodox" pe de-asupra ! Halal! Baga repede 20 de matanii , ca te ia mama lu' proces-verbal !
ps: btw, daca nici acesta nu e atac direct si total gratuit la persoana mea pe acest forum, se poate orice pe-aici ...
Ultima editare efectuata de catre Cristina in Dum 12 Iun 2011, 07:59, editata de 1 ori
Cristina
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 12 Iun 2011, 07:56
Ministrul grec al finanţelor susţine că băncile private ar trebui să suporte o parte din povara unui acord internaţional de soluţionare a crizei datoriilor de stat din Grecia, spre exemplu printr-o reprogramare a scadenţei obligaţiunilor. Concret, Berlinul pledează pentru restructurarea datoriilor de 340 de miliarde de euro ale Greciei, intrând astfel într-un conflict deschis cu Franţa şi cu Banca Centrală Europeană. „Poziţia Franţei a fost întotdeauna să refuze restructurarea datoriilor Greciei şi nu deviem de la această poziţie", a declarat ministrul francez al Bugetului, François Baroin.
Liderii UE se vor reuni în perioada 23-24 iunie, summit unde este aşteptat un acord privind noul pachet financiar destinat salvăriiGreciei. Până atunci, guvernul grec scoate la vânzare cam tot ce are. El a inclus, în planul de privatizare convenit cu instituţiile financiare internaţionale, acţiunile deţinute de stat la cea mai mai mare companie de rafinare petrolieră din ţară şi la cele două companii naţionale de gaze, arată un raport al UE şi FMI, citat de Reuters. Atena încearcă să strângă 50 de miliarde de euro din privatizări până în anul 2015, ca să-şi achite o parte din datorii.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 12 Iun 2011, 08:26
Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor "Zece strategii de Manipulare" prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson.
Pentru Chomsky, "libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta-l întretine cu adevarul faptelor în sine." Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.
Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
Zece strategii de manipulare a poporului nostru
1. "A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici-un timp pentru gândire" scrie Chomsky.
2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.
Aceasta metoda se mai numeste si "problema – reactie – solutie". La început, se creeaza problema, sau "situatia", prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.
3. Strategia "în degradeu".
Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în "degradeu", pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.
4. Strategia actiunii cu date diferite.
O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca "dureroasa, dar necesara", obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui "totul va merge mai bine mâine" si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.
5. A se adresa publicului ca unor copii mici.
Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? "de 12 ani."Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani" analizeaza Chomsky.
6. A face apel la partea emotională decât la gândire.
Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. În plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.
7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.
A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.
8. A încuraja publicul să se complaca în mediocritate.
A încuraja publicul sa creada ca e "bine" de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.
9. A înlocui revolta cu învinovatirea.
A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria-i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !
10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.
În ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, "sistemul" a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.
Pe scurt, a cunoaste adversarul, a-i cunoaste tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie. Multumim, Comsky."
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 12 Iun 2011, 08:55
[url][/url]
Buna ziua tuturor, din inima si cu sinceritate!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Dum 12 Iun 2011, 09:22
Multumim, CRUCIAT! Tu ai început perfect această nouă pagină si as vrea ca toti ceilalti participanti ai micilor înclestări de pe paginile precedente să urmeze exemplul tău.
Solicit tuturor AUTOMODERARE! Moderati-vă singuri pentru a nu o face eu, căci nu vreau. Mă doare inima pentru un membru apropiat al familiei mele si nu vreau să simt regrete pentru nimeni dintre voi, familia mea dragă de la Popas.
Chiar azi (Duminică) astept ca apele să se limpezească la Popas, în mod special la acest topic. Eu voi interveni Luni dacă o să mai fie necesar. Sper să nu fie cazul! Sincer sper aceasta! Este în totalitate alegerea voastră...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Cristina
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 13 Iun 2011, 10:28
Femei bătute şi electrocutate. Egipt: Ce se ascunde în spatele testelor de virginitate făcute de armată?
Armata egipteană a fost lăudată pentru că a transformat revoluţia într-una paşnică, în urmă cu trei luni. Dar, ulterior, au apărut zvonurile conform cărora soldaţii ar fi ordonat teste de virginitate pentru femeile care au fost în Piaţa Tahrir.
O egipteancă le-a povestit jurnaliştilor de la publicaţia germană "Der Spiegel" prin ce a trecut, după ce a fost arestată în Tahrir.
Salwa Husseini Gouda are aproape 20 de ani şi este coafeză. Le-a povestit jurnaliştilor cum militarii le-au lovit, pe ea şi pe celelalte femei, ordonându-le să-şi dea jos hainele, sa se întindă pe spate în faţa soldaţilor şi se lase examinate de un bărbat în halat alb, care verifica dacă mai sunt sau nu virgine.
"N-am nici cea mai vagă idee de ce m-au arestat, în piaţa Tahrir, tocmai pe mine. Stăteam în faţa unui tanc în momentul ăla. Oricum, oamenii ar trebui să aibă grijă cu mine- sunt un criminal periculos", spune ea rânjind cu ironie.
"Nu-mi venea să cred că armata noastră era în spatele acestor lucruri"
Potrivit martorilor, în 9 martie, mai mulţi bărbaţi au năvălit în Piaţa Tahrir şi au atacat demostranţii aleatoriu. Nu purtau uniforme. "Arătau de parcă ar fi fost mercenari. Mi-au spus "târfă" [va suna cunoscuta atitudinea? ] şi m-au plesnit peste faţă", povesteşte femeia.
Husseini Gouda îşi aminteşte că a rămas şocată când a văzut că ea, împreună cu vreo 20 de femei, au fost târâte în Muzeul Egiptului şi au fost date pe mâna militarilor. "Nu-mi venea să cred că armata noastră era în spatele acestor lucruri. Dar era, şi ne-au dus într-o închisoare militară, iar lucrurile s-au înrăutăţit".
Mai multe organizaţii pentru drepturile omului au cercetat evenimentele desfăşurate între 9 şi 13 martie, la închisoarea militară din Heikstep, la nord de Cairo. Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International le-a cerut autorităţilor egiptene "să pună capăt tratamentului degradant al femeilor din piaţa Tahrir". Parlamentul European a calificat testele de virginitate drept tortură.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Stiri politice internationale Lun 13 Iun 2011, 13:35
Cristina a scris:
Femei bătute şi electrocutate. Egipt: Ce se ascunde în spatele testelor de virginitate făcute de armată?
Armata egipteană a fost lăudată pentru că a transformat revoluţia într-una paşnică, în urmă cu trei luni. Dar, ulterior, au apărut zvonurile conform cărora soldaţii ar fi ordonat teste de virginitate pentru femeile care au fost în Piaţa Tahrir.
O egipteancă le-a povestit jurnaliştilor de la publicaţia germană "Der Spiegel" prin ce a trecut, după ce a fost arestată în Tahrir.
Salwa Husseini Gouda are aproape 20 de ani şi este coafeză. Le-a povestit jurnaliştilor cum militarii le-au lovit, pe ea şi pe celelalte femei, ordonându-le să-şi dea jos hainele, sa se întindă pe spate în faţa soldaţilor şi se lase examinate de un bărbat în halat alb, care verifica dacă mai sunt sau nu virgine.
"N-am nici cea mai vagă idee de ce m-au arestat, în piaţa Tahrir, tocmai pe mine. Stăteam în faţa unui tanc în momentul ăla. Oricum, oamenii ar trebui să aibă grijă cu mine- sunt un criminal periculos", spune ea rânjind cu ironie.
"Nu-mi venea să cred că armata noastră era în spatele acestor lucruri"
Potrivit martorilor, în 9 martie, mai mulţi bărbaţi au năvălit în Piaţa Tahrir şi au atacat demostranţii aleatoriu. Nu purtau uniforme. "Arătau de parcă ar fi fost mercenari. Mi-au spus "târfă" [va suna cunoscuta atitudinea? ] şi m-au plesnit peste faţă", povesteşte femeia.
Husseini Gouda îşi aminteşte că a rămas şocată când a văzut că ea, împreună cu vreo 20 de femei, au fost târâte în Muzeul Egiptului şi au fost date pe mâna militarilor. "Nu-mi venea să cred că armata noastră era în spatele acestor lucruri. Dar era, şi ne-au dus într-o închisoare militară, iar lucrurile s-au înrăutăţit".
Mai multe organizaţii pentru drepturile omului au cercetat evenimentele desfăşurate între 9 şi 13 martie, la închisoarea militară din Heikstep, la nord de Cairo. Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International le-a cerut autorităţilor egiptene "să pună capăt tratamentului degradant al femeilor din piaţa Tahrir". Parlamentul European a calificat testele de virginitate drept tortură.
Subiect: Re: Stiri politice internationale Mier 15 Iun 2011, 18:35
S&P a acordatGreciei cel mai slab rating de tara din lume, CCC
Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s a redus luni cu trei trepte ratingul Greciei pentru creditele pe termen lung, de la “B” la “CCC”, cel mai slab rating de tara din lume, agentia reiterand avertismentul ca orice restructurare a datoriilor statului elen va fi interpretata ca un default (incapacitate de plata). Ratingul Greciei este acum cu doar patru trepte mai sus de default si mai slab decat cele atribuite Pakistanului si Ecuadorului.
Standard & Poor's retrogradeaza ratingul Greciei la categoria junk
Actiunile bancilor grecesti au scazut imediat cu peste 9% - cea mai mare cadere din ultimele 18 luni.
S&P avertizeaza detinatorii de obligatiuni grecesti ca au "o sansa medie" cuprinsa intre 30% si 50% de a-si primi banii inapoi, in eventualitatea unei restructurari a datoriilor sau a intrarii in incapacitate de plata.
Cristina
Subiect: Re: Stiri politice internationale Joi 16 Iun 2011, 09:41
Premierul grec, Georges Papandreou, a anunţat miercuri că va demara procedurile de remaniere a Guvernului Greciei joi, ziua în care va cere un vot de încredere al Parlamentului. Totul se întâmplă la doar o zi după manifestaţiile de amploare împotriva unui proiect cu măsuri dure de austeritate, relatează Mediafax.
Grecii nu sunt câtuşi de puţin nevinovaţi de situaţia dramatică - aproape tragică, chiar - în care se află acum ţara lor. Economia subterană, estimată la 98,62 miliarde dolari, însumează 29,9% din Produsul Intern Brut - cea mai mare pondere în statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Aproape 100 miliarde de dolari neimpozitabili sunt o sumă gigantică, mai ales într-o ţară în care impozitele sunt oricum mici (cel pe venit şi avere este, de exemplu, 15,9%; în Germania, acesta este de 24,4%) şi evaziunea fiscală este socotită de mulţi cetăţeni greci ca fiind o datorie ; dacă ea nu ar exista, sunt de părere analiştii economici, Grecia ar avea un excedent bugetar în loc de uriaşul deficit care ameninţă să dărâme finanţele naţionale.
Protestele populaţiei vin târziu, poate, din păcate, chiar prea târziu; după ce au profitat din plin de particularităţile culturii politice greceşti fără să se întrebe cine va plăti în final nota de plată, acum, când aceasta a sosit, grecii refuză să îşi dea seama că aceia care au umflat-o au fost chiar ei.
Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 07:40
Cruciat a scris:
Pe scurt, a cunoaste adversarul, a-i cunoaste tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie. Multumim, Comsky
Multumim Chomsky? Pai asta e un comunist imputit, asta e! Nu stiu ce au in cap cei de la AIM, si despre ce francmasonarii vorbesc ei, dar Chomsky asta e mai rosu decat Lenin! A, si e mentorul lui Osama Obama.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
CRUCIAT
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 09:31
Ciprian a scris:
Cruciat a scris:
Pe scurt, a cunoaste adversarul, a-i cunoaste tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie. Multumim, Comsky
Multumim Chomsky? Pai asta e un comunist imputit, asta e! Nu stiu ce au in cap cei de la AIM, si despre ce francmasonarii vorbesc ei, dar Chomsky asta e mai rosu decat Lenin! A, si e mentorul lui Osama Obama.
Ciprian, nu-l cunosc pe Chomsky, nu stiu cit de comunist este si cit nu.( am citit doar acest articol, de altfel, politica nu ma preocupa, incerc doar sa judec cinstit). Daca un principiu este insa acceptat sau dezvoltat si de un comunist nu vad in asta un motiv sa nu il asum , daca eu consider ca e bun sau mi se potriveste. In aceeasi ordine de idei, nu-mi aleg prietenii numai pe criterii de apartanenta politica (ba, chiar, nu ma intereseaza decit tangential acest aspect al vietii noastre), stiut fiind ca omul conteaza: de dreapta sau de stinga din punct de vedere politic, un hot sau un om de nimic, ramane tot asta, nu-l "ajuta" cu ceva partidul pe care il sustine, decit, eventual sa evite puscaria. Deci, din articol eu vazusem pozitiv ceva ce spun multi psihologi (presupun ca unii si de dreapta, daca asta ar putea fi vreun criteriu de calitate) , si anume, ca e bine sa cunosti pe cel ce il consideri adversar , in orice domeniu, pentru a-l putea combate. Presupun ca pentru asta ii si multumeau lui C cei ce au scris articolul. Nu stiu daca am reusit sa ma explic suficient, in general imi exprim convingerile sau parerile chiar si in diafonie, tin cont insa si respect parerile celorlalti, chiar cele contrare mie, atit timp cit sint exprimate coerent si fara atac la persoana.
Cristina
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 10:29
Tibetanii îşi iluminează casele cu plăci solare
Ma Shengjie, directorul Direcţiei de Ştiinţă şi Tehnologie din Tibet a declarat recent că Tibetul devine una dintre provinciile unde energia solară este cel mai mult folosită în ţara noastră. Acest fapt este posibil în urma eforturilor depuse în ultimii ani pentru popularizarea încălzirii cu energie solară şi cu gaz metan.
În zonele păstoreşti neelectrificate, ciobanii tibetani folosesc plăci solare pentru iluminat şi pentru aparatele electrice casnice, precum maşini de spălat, televizoare şi altele. Vatra cu energie solară este cea mai căutată în Tibet, la fiecare 10 persoane revin 1,3 vetre de energie solară.
Cristina
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 10:30
Cum a ajuns Grecia să depindă de economiile românilor
Cele şase bănci elene prezente în România, în special cele de dimensiuni mari, au probleme mai serioase ca niciodată în ţara de origine. Unii analişti spun că grecii au început deja să direcţioneze o parte a resurselor atrase din România către centrala din Grecia Patru dintre cele mai mari grupuri bancare din Grecia, toate prezente şi în România cu active totalizând peste 10 miliarde de euro au primit săptămâna aceasta o lovitură care le-ar putea fi chiar fatală într-un orizont mediu de timp. Într-o mişcare fără precedent, agenţia Standard& Poor's(S&P) a retrogradat grupurile Alpha, EFG, National Bank of Greece şi Piraeus, la nivelul " extrem de speculativ", al doilea cel mai slab din grila de evaluare.
Cristina
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 10:32
Merkel şi Sarkozy decid soarta Atenei; o eventuală incapacitate de plată ar putea zgudui întreaga lume. Falimentul Greciei, inevitabil?
Întâlnirea de astăzi dintre şefii de stat ai Germaniei şi Franţei ar putea fi hotărâtoare nu numai pentru destinul Greciei, dar şi pentru cele ale Irlandei, Spaniei şi Portugaliei. Falimentul grecesc se transformă dintr-o posibilitate într-o probabilitate, avertizează analiştii, iar consecinţele vor fi simţite şi peste graniţele Europei.
Încercările din ce în ce mai disperate de a preveni intrarea Greciei în incapabilitate de plată se apropie de punctul final: doar două variante au mai rămas posibile - iar ambele sunt, conform analiştilor economici, riscante şi, probabil, sortite eşecului. Oricare ar fi rezultatul întâlnirii de la Berlin dintre Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, analiştii sunt de părere că el nu va face altceva decât să prelungească agonia Atenei.
Ambele opţiuni pornesc de la aceeaşi idee: că investitorii privaţi (adică băncile) vor trebui să contribuie la eforturile de salvare, acceptând o prelungire a termenului de plată a datoriilor greceşti.
Ciprian
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 10:47
Cruciat a scris:
Daca un principiu este insa acceptat sau dezvoltat si de un comunist nu vad in asta un motiv sa nu il asum , daca eu consider ca e bun sau mi se potriveste.
Dar motivatia nu conteaza? Dar modalitatea de a ajunge la finalitate, nu conteaza? Dar daca scopul in sine este tocmai inrobirea omului unui sistem totalitar? Penru mine, conteaza cine vorbeste de "dreptate", ori de "egalitate" ori "pace" ori, de ce nu, "revolutie"! Socrate mereu irita pentru ca cerea interlocutorului, ad nauseam, sa-si defineasca termenii. Ei bine, cand un comunist vorbeste, eu nu am ce sa consider bun sau ca mi se potriveste. Si tot asa cand e vorba de un nazist ori islamofascist. Si sa ne intoarcem la putregaiul asta de Chomsky: Contrar Rusiei, unde revolutia a prins de jos in sus, in SUA ciuma rosie a luat-o exact invers. Toti hipistii si comunalii rosii nu au disparut dupa anii 60, ci s-au retras la... catedrele invatamantului superior! Asa se face ca SUA este condusa de elitisti stangaci, care au dispret fata de restul poporului. Ei stiu, poporul e prost! Nu suna familiar? Ei bine, despre asta e Chomsky si lista de deasupra!
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord? Who Am I
CRUCIAT
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 11:18
Ciprian a scris:
Cruciat a scris:
Daca un principiu este insa acceptat sau dezvoltat si de un comunist nu vad in asta un motiv sa nu il asum , daca eu consider ca e bun sau mi se potriveste.
Dar motivatia nu conteaza? Dar modalitatea de a ajunge la finalitate, nu conteaza? Dar daca scopul in sine este tocmai inrobirea omului unui sistem totalitar? Penru mine, conteaza cine vorbeste de "dreptate", ori de "egalitate" ori "pace" ori, de ce nu, "revolutie"! Socrate mereu irita pentru ca cerea interlocutorului, ad nauseam, sa-si defineasca termenii. Ei bine, cand un comunist vorbeste, eu nu am ce sa consider bun sau ca mi se potriveste. Si tot asa cand e vorba de un nazist ori islamofascist. Si sa ne intoarcem la putregaiul asta de Chomsky: Contrar Rusiei, unde revolutia a prins de jos in sus, in SUA ciuma rosie a luat-o exact invers. Toti hipistii si comunalii rosii nu au disparut dupa anii 60, ci s-au retras la... catedrele invatamantului superior! Asa se face ca SUA este condusa de elitisti stangaci, care au dispret fata de restul poporului. Ei stiu, poporul e prost! Nu suna familiar? Ei bine, despre asta e Chomsky si lista de deasupra!
1 motive diferite pot conduce doua personalitati diferite sa actioneze in acelasi fel; desigur ca are importanta insa motivatia. 2 modalitatea prin care cineva isi atinge scopul este il defineste si, bineinteles, proverbul cu..."dumul spre iad... pardosit cu intentii bune..." exemplifica. Pot spune ca stim cu totii cazuri in care oameni au incalcat legi scrise si nescrise morale, etice si juridice pentru a atinge anumite scopuri. Aici vorbeam de o idee, valabila indiferent de cine altul o sustine inafara lui C, pentru ca nu-i apartine: cunoasterea "dusmanului" ( deci, implicit a defectelor lui) este benefica. 3 sistem totalitar si ideea dezbatuta-sincer, acum in fuga, nu vad legatura, promit sa ma gindesc si sa raspund referitor. 4 repet, nu-i apartine ideea, a exprimat-o intr-o lucrare si el si in articol este amintit din aceasta cauza. Iarasi nu vad legatura ideii dzbatute cu nazistii, comunistii, etc. Chiar, sint curioasa, de ce ma suspectezi ca as simpatiza cu comunistii? 5 din pacate, democratia, mai restrinsa, ca in antichitate ( imi aduce aminte de fabula cu dreptatea..nu pentru catei) sau mai larga este dorita de masele largi ale populatiei. Nu stiu daca e de stinga faptul ca intelighentia -dascalii doreste democratie. Situatia din SUA nu o cunosc decit din citite si spuse, asa ca nu pot sa ma exprim-nu sint avizata. Referitor la mine-doresc democratie larga ( e de rau?) si socotesc ca e nevoie mai mult decit oricind de "modele" de moralitate si inteligenta. Sint pe fuga, pe drum, revin cu exprimare mai exacta.
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Stiri politice internationale Vin 17 Iun 2011, 15:54
Grecia in greva: Zeci de mii de oameni in strada, violente la Parlament
Zeci de mii de greci au iesit, miercuri, in strada, strigandu-si furia fata de masurile de austeritate ale Guvernului de la Antena. Furiosi, ei au inconjurat Parlamentul si nu au lasat pe nimeni sa intre si s-au batut cu politistii care incercau sa-i tina in frau. Activitatea in porturile, bancile, spitalele si companiile de stat din Grecia a paralizat, inca de miercuri dimineata, in conditiile in care principalele doua confederatii sindicale au chemat la proteste fata de noile masuri de austeritate si privatizarile avute in vedere de premierul George Papandreou. Noile masuri sunt luate in timp ce creditorii tarii, Uniunea Europeana si Fondul Monetal International, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru Grecia si au avut dificultati in a se intelege in privinta modalitatilor de deblocare.
Ziare.com ti-a prezentat desfasurarea evenimentelor din Atena:
Dar noi totusi suntem un popor iubăreţ.
Ciprian
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 18 Iun 2011, 00:08
@ Cruciat: nicidecum nu vreau sa va acuz sau sa va reprosez ca simpatizati cu comunistii! De fapt, Chompsky asta, dupa propriile caracterizari, este... anarhist (cine sunt AIM astia, oricum? Nu vad de ce musamalizeaza personalitatea omului cu "sensibilitate" anarhista, cand omul o declara fatis)! Only in America! Profesor, asta, dom'le! Eu insa, din moment ce el se aliniaza cu stanga, si mai degraba, extrema stanga, din comoditate, l-am numit comunist. Adevarul e ca nici el nu stie; ascultandu-l (sau citind) te lasa mai confuz decat inainte de pozitiile sale. De, anarhist!
Am inteles despre "cunoasterea dusmanului". Dar ce este asa de inedit in asta?
Legatura cu comunistii si nazistii si sisteme totalitare?
In primul rand, ca el are mereu in atentie, ca si oricare dintre cei mai sus pomeniti, doar statul. Toti astia, care vad sursa tuturor rautatilor pe lume in stat, vad statul, aseza pe alta structura, pe de alta parte, ca mantuitor. Asta e problema "statistilor", indiferent de culoare ori extrema!
Daca el a identificat problemele, inseamna ca, implicit, a sugerat si solutiile, ori, cel putin, directia catre rezolvarea problemelor. Intrebare: Credeti ca corectand cele de mai sus toate ar fi roz?
Exceptie punctul ultim, care e fara indoiala cel mai important. Iar aici trebuie sa laudam pe grec, fara de-ndoiala: Cunoste-te pe tine insuti. Iata un valabil punct de plecare pentru corectare. Din pacate, asta ne ajuta doar sa ne punem oglinda in fata. Si nu ne ajuta sa ne invingem egoismul si lacomia.
Cat despre punctul 5, in mesajul de mai sus, democratia ateniana a fost mai larga decat cea prezenta (adicatelea pentru cetateni, nu sclavi). Si nu, nu e rau ca sunteti pentru democratie. Adevarata democratie ar fi tot cea a lui Platon, care ofera sanse democratice tuturor, mai ales educatie. Educatia asta insa e alt subiect. Despre stangaci si intelighentia se aplica in State, cu precadere. Dar nu cred ca Europa ar fi in urma acestora, ci dimpotriva.
Citat :
si socotesc ca e nevoie mai mult decit oricind de "modele" de moralitate si inteligenta
Si cum se face ca sistemul nostru preferat nu le produce (ca cei din frunte, fie din pct. de vedere istoric, fie contemporanul Chompky al nostru, il detesta)?
CRUCIAT
Subiect: Re: Stiri politice internationale Sam 18 Iun 2011, 09:48
Ciprian a scris:
Cruciat a scris:
Sint vorbele tale, Ciprian, nu ale altuia: tu ai vorbit de comunism acolo unde eu adusesem in atentie doar un articol ( intimplator cu referire la C, putea fi oricare altul dupa parerea mea) ce vrea sa ne deschida ochii asupra a 10 metode de manipulare a maselor si, eventual, ce ar trebui sa facem sa evitam pe cit posibil manipularea opiniei publice.
Ciprian a scris:
@ Cruciat: nicidecum nu vreau sa va acuz sau sa va reprosez ca simpatizati cu comunistii! De fapt, Chompsky asta, dupa propriile caracterizari, este... anarhist (cine sunt AIM astia, oricum? Nu vad de ce musamalizeaza personalitatea omului cu "sensibilitate" anarhista, cand omul o declara fatis)! Only in America! Profesor, asta, dom'le! Eu insa, din moment ce el se aliniaza cu stanga, si mai degraba, extrema stanga, din comoditate, l-am numit comunist. Adevarul e ca nici el nu stie; ascultandu-l (sau citind) te lasa mai confuz decat inainte de pozitiile sale. De, anarhist!
...
[Am inteles despre "cunoasterea dusmanului". Dar ce este asa de inedit in asta?]
Nu am afirmat ca este inedit, am readus eventual in discutie, pentru ca se bate apa in piua si intr-un stil pompieristic legat de tema economiei Greciei, faptul ca acolo unde singura noastra informatie intr-un domeniu este citirea presei, ar trebui sa fim circumspecti. Alta idee a mea era si aceea ca si daca ai o antipatie sau o parere deja formata intr-un domeniu, corect si de dorit este sa cunosti si partea cealalta, pentru a putea combate.
[Legatura cu comunistii si nazistii si sisteme totalitare?
In primul rand, ca el are mereu in atentie, ca si oricare dintre cei mai sus pomeniti, doar statul. Toti astia, care vad sursa tuturor rautatilor pe lume in stat, vad statul, aseza pe alta structura, pe de alta parte, ca mantuitor. Asta e problema "statistilor", indiferent de culoare ori extrema!
Daca el a identificat problemele, inseamna ca, implicit, a sugerat si solutiile, ori, cel putin, directia catre rezolvarea problemelor. Intrebare: Credeti ca corectand cele de mai sus toate ar fi roz?
Exceptie punctul ultim, care e fara indoiala cel mai important. Iar aici trebuie sa laudam pe grec, fara de-ndoiala: Cunoste-te pe tine insuti. Iata un valabil punct de plecare pentru corectare. Din pacate, asta ne ajuta doar sa ne punem oglinda in fata. Si nu ne ajuta sa ne invingem egoismul si lacomia. ]
Eu eram mai simpla in gindire si exprimare: ma refeream numai la a cunoaste pe celalalt, pentru a evita sa fii manipulat, pentru a fi puternic, pentru a invinge...eventual. desigur, cunoaste-te pe tine insuti e minunat in teorie; de cele mai multe ori insa ceea ce unii vad uitindu-se in oglinda ii sperie atit de tare incit ...arunca oglinda, nu le place ce vad. Prefera atunci sa arate cu degetul spre ceilalti, e mai usor!
[Cat despre punctul 5, in mesajul de mai sus, democratia ateniana a fost mai larga decat cea prezenta (adicatelea pentru cetateni, nu sclavi). Si nu, nu e rau ca sunteti pentru democratie. Adevarata democratie ar fi tot cea a lui Platon, care ofera sanse democratice tuturor, mai ales educatie. Educatia asta insa e alt subiect. Despre stangaci si intelighentia se aplica in State, cu precadere. Dar nu cred ca Europa ar fi in urma acestora, ci dimpotriva.
Citat :
si socotesc ca e nevoie mai mult decit oricind de "modele" de moralitate si inteligenta
Si cum se face ca sistemul nostru preferat nu le produce (ca cei din frunte, fie din pct. de vedere istoric, fie contemporanul Chompky al nostru, il detesta)? [/quote]
i]Democratia ateniana era..doar pentru cetateni, nu si pentru meteci si nici pentru sclavi. Concluzia: era frumoasa, dar..doar pentru lei, nu si pentru catei. Intr-o varianta oarecum imbunatatita traim azi-cel putin, beneficiaza de ea un numar mai mare de oameni. Daca aceste persoane sint sclavi sau nu...e alta problema, cere multa discutie, asa ca ma opresc numai asupra unui aspect ce are legatura cu cele afirmate de mine anterior. Educatia. Educatia ar juca un rol important in "fuga" din robia sistemului opresor ( de orice natura), de aceea si se cauta impiedicarea tinerilor sa ajunga la ea-educatie adica. Piedicile sint de diferite feluri..inclusiv manipularea, inducerea parerii ca nu e necesara, e depasita, e "predata" de profesori cu convingeri politice neadecvate. Eu cred ca actul educational ajuta un om sa judece singur binele si raul, dar asta presupune efort, studiu, gindire. Greu. Neplacut. Neatractiv. de aici si ideea ca e nevoie de mentori, de "modele" de intelepciune, care sa stie sa imbine placutul cu utilul, sa stie sa explice necesarul si sa nu condamne distractivul. Persoane "educate" si echilibrate. greu de gasit insa ...
Revin la o intrebare pe care ti-am pus-o in diferite forme, obsesiv, si la alt topic si aici: pe acest topic nu ti-a trezit atentia nimic altceva? pentru ca as fi vrut sa aud ca ai observat si atunci ai fi avut si motivatia postarii mele a acestui articol.[/i][/font]