LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
padure efremovivanantonovici CPSF Popasul Fantasy taieri nicuvar mediu romana Limba 23 internet problema reclame politica drumetie google humanitas 1918 1 sibiu muzica_traditionala curiozitati brasov comment-143 istorie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Casuta din padure (I) - Pagina 37 I_vote_lcapCasuta din padure (I) - Pagina 37 I_voting_barCasuta din padure (I) - Pagina 37 I_vote_rcap 
Emil Condor
Casuta din padure (I) - Pagina 37 I_vote_lcapCasuta din padure (I) - Pagina 37 I_voting_barCasuta din padure (I) - Pagina 37 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Casuta din padure (I)

In jos 
+17
yzzy
Layla
ACCENT
ostrovna
Mihai LEONTE
zuum
Anahoret
cactus
Diaporevomenos
Karima
Administrator
nicuvar
abba
Emil Condor
aurora
abbilbal
zaraza26
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Empty
MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyLun 27 Iul 2009, 11:41

Zara... abia acuma citesc peripetiile cu facultatea... e cumplit de stresant, dupa 4 ani de liceu,
cu medii asa de mari, sa vezi ca nu poti urma facultatea pe care o doresti! Cred ca daca ar fi
fost un examen adevarat de admitere, ar fi fost mai putin frustrant.

Dar nu pricep de ce spui de invatamant la distanta?
Ai zis ca poate intra la "cu taxa"... asta nu este la fel cu "la zi, fara taxa"?
Atunci de ce "la distanta"? (in principiu, nu sunt pentru forma asta, nu se face carte ca lumea,
nici profii n0au interes si oricum nu e ca o facultate la zi... mai ales ca ea este imediat dupa liceu, cu mintea inca "sugativa" de noi cunostinte. Si cred ca nici oportinitatile de viitor,
pentru "la distanta" nu sunt ca pentru o facultate "la zi".

Va tin pumnii si sper ca Dumnezeu sa va ajute, sa fie dreptate pentru un tanar care a muncit.

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyLun 27 Iul 2009, 12:00

aurora a scris:
Zara... abia acuma citesc peripetiile cu facultatea... e cumplit de stresant, dupa 4 ani de liceu,
cu medii asa de mari, sa vezi ca nu poti urma facultatea pe care o doresti! Cred ca daca ar fi
fost un examen adevarat de admitere, ar fi fost mai putin frustrant.

Dar nu pricep de ce spui de invatamant la distanta?
Ai zis ca poate intra la "cu taxa"... asta nu este la fel cu "la zi, fara taxa"?
Atunci de ce "la distanta"? (in principiu, nu sunt pentru forma asta, nu se face carte ca lumea,
nici profii n0au interes si oricum nu e ca o facultate la zi... mai ales ca ea este imediat dupa liceu, cu mintea inca "sugativa" de noi cunostinte. Si cred ca nici oportinitatile de viitor,
pentru "la distanta" nu sunt ca pentru o facultate "la zi".

Va tin pumnii si sper ca Dumnezeu sa va ajute, sa fie dreptate pentru un tanar care a muncit.

Mediile n-au fost asa mari, tinand cont ca, de exemplu, clasa a zecea a terminat-o cu media 9,08. Dupa acest incident i-am urmarit indeaproape rezultatele si a crescut, in clasa a 12-a, unde a avut numai materii pe profil uman, a incheiat cu media 9,73. Mai mult ne bantuie amintirile despre alte colege care obtineau note mari in liceu pe baza memoriei, desi profesorii erau constienti ca n-au cultura generala. Unele colege nu aveau cunostinte minime de geografia Europei, daca le scoteai la tabla. Dar la lucrari copiau si astfel aveau note mai mari ca Sorina. Halal scoala!!

La invatamantul la distanta ne-am gandit, cu groaza, cand am vazut ca trebuie sa renunte 24 de candidati pentru ca Sorina sa ajunga pe ultimul loc la zi cu taxa. Dar la Cluj ne-a spus ca are sanse sa intre si la fara taxa. Deci pleaca cel putin 24 de candidati...

Fireste ca ne-am gandit ca la distanta nu e scoala, dar ce poti sa faci? La anul nu i-ar creste sansele in mod semnificativ. Altfel ar fi fost inainte de '89!
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyLun 27 Iul 2009, 12:21

La intoarcerea din Cluj, sotul meu a vrut sa vedem Cetatea Ciceului, ridicata la sfarsitul sec. XIII. Pana in prima jumatate a sec. XV, cand aceasta cetate a iesit din proprietatea unui nobil ungur, nu se cunosc amanunte. Intre 1486-1490 se presupune ca Stefan cel Mare a luat in stapanire cetatea Ciceului, folosind-o ca loc de refugiu. Domnitorul moldovean Bogdan cel Orb o stapaneste pana in 1541 cand cetatea devine un risc pentru Ardeal in conditiile reorientarii politicii Moldovei. In 1544 este dispusa demolarea sistematica a cetatii, de catre Gheorghe Martinuzzi, guvernatorul Transilvaniei. Petru Rares reintra in stapanirea ei, dar urmasii revendica cetatea fara succes. Ulterior cetatea a devenit cariera de pietre de moara.

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Picture026ak

N-am reusit sa ajungem cu masina pana sus, desi drumul pietruit era destul de bun pe o lungime foarte mare. De la soseaua nationala la cetate sunt 9 km. O jumatate de kilometru era asfaltat, restul pietruit. La un moment dat, insa, am intalnit o portiune cu gramezi de pietris inca insuficient imprastiat, asa ca am preferat sa ne intoarcem, nu inainte de a lua amintiri sub forma de poze.
Peisajul a fost mai putin surprinzator ca in alte parti. Deja incep sa fac mofturi!... Am trecut printr-o padure frumoasa si au fost zone locuite de-a lungul drumului pietruit.
Aici am fotografiat doua coloane din tuf vulcanic, material din zona cetatii.

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Picture028an

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Picture029az

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Picture030a
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyLun 27 Iul 2009, 13:01

Zaraza lasa ca o sa fie bine ai sa vezi,cei care nu rezista cad la examene in sesiuni,eu vad la Roxana ce stres pe capul ei .

La Bucuresti e altfel la drept,e mult mai usor,adica profesorii nu-s asa intransigenti,mi-a spus ca poate sa si copieze,aici ii pun in anfiteatrucu un rind intre ei.

Acum vorbind cu ea mi-a spus ca la Cluj se face scoala deci bafta:)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyLun 27 Iul 2009, 13:08

Am facut cateva fotografii prin padure, dar numai astea au ceva calitate. Drumul fiind pietruit, celelalte sunt miscate.

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Picture031a

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Picture035a

Apoi, in apropiere de Nasaud, mi-a placut aceasta imagine.

Casuta din padure (I) - Pagina 37 Picture040a
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 37 EmptyLun 27 Iul 2009, 15:08