__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Casuta din padure (I) | |
|
+17yzzy Layla ACCENT ostrovna Mihai LEONTE zuum Anahoret cactus Diaporevomenos Karima Administrator nicuvar abba Emil Condor aurora abbilbal zaraza26 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 27 Iul 2009, 11:41 | |
| Zara... abia acuma citesc peripetiile cu facultatea... e cumplit de stresant, dupa 4 ani de liceu, cu medii asa de mari, sa vezi ca nu poti urma facultatea pe care o doresti! Cred ca daca ar fi fost un examen adevarat de admitere, ar fi fost mai putin frustrant.
Dar nu pricep de ce spui de invatamant la distanta? Ai zis ca poate intra la "cu taxa"... asta nu este la fel cu "la zi, fara taxa"? Atunci de ce "la distanta"? (in principiu, nu sunt pentru forma asta, nu se face carte ca lumea, nici profii n0au interes si oricum nu e ca o facultate la zi... mai ales ca ea este imediat dupa liceu, cu mintea inca "sugativa" de noi cunostinte. Si cred ca nici oportinitatile de viitor, pentru "la distanta" nu sunt ca pentru o facultate "la zi".
Va tin pumnii si sper ca Dumnezeu sa va ajute, sa fie dreptate pentru un tanar care a muncit. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 27 Iul 2009, 12:00 | |
| - aurora a scris:
- Zara... abia acuma citesc peripetiile cu facultatea... e cumplit de stresant, dupa 4 ani de liceu,
cu medii asa de mari, sa vezi ca nu poti urma facultatea pe care o doresti! Cred ca daca ar fi fost un examen adevarat de admitere, ar fi fost mai putin frustrant.
Dar nu pricep de ce spui de invatamant la distanta? Ai zis ca poate intra la "cu taxa"... asta nu este la fel cu "la zi, fara taxa"? Atunci de ce "la distanta"? (in principiu, nu sunt pentru forma asta, nu se face carte ca lumea, nici profii n0au interes si oricum nu e ca o facultate la zi... mai ales ca ea este imediat dupa liceu, cu mintea inca "sugativa" de noi cunostinte. Si cred ca nici oportinitatile de viitor, pentru "la distanta" nu sunt ca pentru o facultate "la zi".
Va tin pumnii si sper ca Dumnezeu sa va ajute, sa fie dreptate pentru un tanar care a muncit. Mediile n-au fost asa mari, tinand cont ca, de exemplu, clasa a zecea a terminat-o cu media 9,08. Dupa acest incident i-am urmarit indeaproape rezultatele si a crescut, in clasa a 12-a, unde a avut numai materii pe profil uman, a incheiat cu media 9,73. Mai mult ne bantuie amintirile despre alte colege care obtineau note mari in liceu pe baza memoriei, desi profesorii erau constienti ca n-au cultura generala. Unele colege nu aveau cunostinte minime de geografia Europei, daca le scoteai la tabla. Dar la lucrari copiau si astfel aveau note mai mari ca Sorina. Halal scoala!! La invatamantul la distanta ne-am gandit, cu groaza, cand am vazut ca trebuie sa renunte 24 de candidati pentru ca Sorina sa ajunga pe ultimul loc la zi cu taxa. Dar la Cluj ne-a spus ca are sanse sa intre si la fara taxa. Deci pleaca cel putin 24 de candidati... Fireste ca ne-am gandit ca la distanta nu e scoala, dar ce poti sa faci? La anul nu i-ar creste sansele in mod semnificativ. Altfel ar fi fost inainte de '89! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 27 Iul 2009, 12:21 | |
| La intoarcerea din Cluj, sotul meu a vrut sa vedem Cetatea Ciceului, ridicata la sfarsitul sec. XIII. Pana in prima jumatate a sec. XV, cand aceasta cetate a iesit din proprietatea unui nobil ungur, nu se cunosc amanunte. Intre 1486-1490 se presupune ca Stefan cel Mare a luat in stapanire cetatea Ciceului, folosind-o ca loc de refugiu. Domnitorul moldovean Bogdan cel Orb o stapaneste pana in 1541 cand cetatea devine un risc pentru Ardeal in conditiile reorientarii politicii Moldovei. In 1544 este dispusa demolarea sistematica a cetatii, de catre Gheorghe Martinuzzi, guvernatorul Transilvaniei. Petru Rares reintra in stapanirea ei, dar urmasii revendica cetatea fara succes. Ulterior cetatea a devenit cariera de pietre de moara. N-am reusit sa ajungem cu masina pana sus, desi drumul pietruit era destul de bun pe o lungime foarte mare. De la soseaua nationala la cetate sunt 9 km. O jumatate de kilometru era asfaltat, restul pietruit. La un moment dat, insa, am intalnit o portiune cu gramezi de pietris inca insuficient imprastiat, asa ca am preferat sa ne intoarcem, nu inainte de a lua amintiri sub forma de poze. Peisajul a fost mai putin surprinzator ca in alte parti. Deja incep sa fac mofturi!... Am trecut printr-o padure frumoasa si au fost zone locuite de-a lungul drumului pietruit. Aici am fotografiat doua coloane din tuf vulcanic, material din zona cetatii. | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 27 Iul 2009, 13:01 | |
| Zaraza lasa ca o sa fie bine ai sa vezi,cei care nu rezista cad la examene in sesiuni,eu vad la Roxana ce stres pe capul ei .
La Bucuresti e altfel la drept,e mult mai usor,adica profesorii nu-s asa intransigenti,mi-a spus ca poate sa si copieze,aici ii pun in anfiteatrucu un rind intre ei.
Acum vorbind cu ea mi-a spus ca la Cluj se face scoala deci bafta:) | |
| | | zaraza26
| | | | ostrovna
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 27 Iul 2009, 15:08 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Joi 30 Iul 2009, 08:33 | |
| Apus de soare pe strada mea... | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Joi 30 Iul 2009, 19:30 | |
| Am venit să beau o cafea la căsuţa din pădure, dar cu marfa clientului: | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 31 Iul 2009, 08:39 | |
| Fii binevenit! De fapt nici n-am senzatia ca ai venit, suntem intr-o lume virtuala unde putem fi oriunde, oricand. Tot asa cum si eu va insotesc prin Alba Iulia, Cluj sau Deva. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Sam 01 Aug 2009, 00:22 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Sam 01 Aug 2009, 09:34 | |
| - zaraza26 a scris:
- .... eu va insotesc prin Alba Iulia, Cluj sau Deva.
Mă bucur că ne însoţeşti şi te simţi bine cu noi. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Sam 01 Aug 2009, 11:48 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 09:11 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 09:21 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 09:48 | |
| Va daruiesc un buchet de craite! | |
| | | zaraza26
| | | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 10:13 | |
| La inceputul verii terenul de sport al scolii generale a fost concesionat unei firme si ca urmare a fost modernizat. Am fost curioasa cum arata o fotografie in nocturna: | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 12:47 | |
| Se pare ca a facut treaba buna firma aia, cu terenul de sport, nu? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 12:52 | |
| - aurora a scris:
- Se pare ca a facut treaba buna firma aia, cu terenul de sport, nu?
La prima vedere, da. Este o cladire in capatul celalalt, unde noi presupunem ca sunt vestiare. Dar nu stiu cum arata pe dinauntru. Afara e un robinet unde i-am vazut spalandu-se pe cei care au facut sport acolo. Noi banuiam/banuim ca sunt si dusuri inauntru. Ar trebui sa intreb o colega, ca i-am vazut sotul acolo. Dar n-am vazut-o azi pe colega. Iar scoala trebuie sa isi faca o groapa cu nisip undeva (mai au spatiu inca) pentru ca pe terenul asta era o groapa de nisip. Sunt doua terenuri acolo, unul dupa altul. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 12:56 | |
| - zaraza26 a scris:
- aurora a scris:
La prima vedere, da. Este o cladire in capatul celalalt, unde noi presupunem ca sunt vestiare. Dar nu stiu cum arata pe dinauntru. Afara e un robinet unde i-am vazut spalandu-se pe cei care au facut sport acolo. Noi banuiam/banuim ca sunt si dusuri inauntru. Ar trebui sa intreb o colega, ca i-am vazut sotul acolo. Dar n-am vazut-o azi pe colega. Iar scoala trebuie sa isi faca o groapa cu nisip undeva (mai au spatiu inca) pentru ca pe terenul asta era o groapa de nisip. Sunt doua terenuri acolo, unul dupa altul. Acum depinde de conducerea scolii cat va sti sa fie de "gospodari"... sa si ceara firmei, dar sa si foloseasca ceea ce au. Ma intreb insa daca dushruri, intr-o scoala generala, se pot folosi? Sunt multi copii, si nici nu cred ca este sanatos sa se dushuleasac in timpul orelor, in pauze atat de scurte. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 12:57 | |
| - aurora a scris:
- zaraza26 a scris:
- aurora a scris:
La prima vedere, da. Este o cladire in capatul celalalt, unde noi presupunem ca sunt vestiare. Dar nu stiu cum arata pe dinauntru. Afara e un robinet unde i-am vazut spalandu-se pe cei care au facut sport acolo. Noi banuiam/banuim ca sunt si dusuri inauntru. Ar trebui sa intreb o colega, ca i-am vazut sotul acolo. Dar n-am vazut-o azi pe colega. Iar scoala trebuie sa isi faca o groapa cu nisip undeva (mai au spatiu inca) pentru ca pe terenul asta era o groapa de nisip. Sunt doua terenuri acolo, unul dupa altul. Acum depinde de conducerea scolii cat va sti sa fie de "gospodari"... sa si ceara firmei, dar sa si foloseasca ceea ce au. Ma intreb insa daca dushruri, intr-o scoala generala, se pot folosi? Sunt multi copii, si nici nu cred ca este sanatos sa se dushuleasac in timpul orelor, in pauze atat de scurte. Oh, eu ma gandeam pentru fotbalistii de dupa-masa, ca ei joaca mai mult de o ora... Deci si transpira. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 13:35 | |
| - zaraza26 a scris:
- Oh, eu ma gandeam pentru fotbalistii de dupa-masa, ca ei joaca mai mult de o ora... Deci si transpira.
Fotbalistii? Persoane adulte, fara legatura cu scoala? Si platesc ceva scolii? au grija de teren, de anexe? Hm... cine suporta costurile? In fapt, al cui este terenul? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 13:37 | |
| - aurora a scris:
- zaraza26 a scris:
- Oh, eu ma gandeam pentru fotbalistii de dupa-masa, ca ei joaca mai mult de o ora... Deci si transpira.
Fotbalistii? Persoane adulte, fara legatura cu scoala? Si platesc ceva scolii? au grija de teren, de anexe? Hm... cine suporta costurile? In fapt, al cui este terenul? Pai scoala are acces liber dimineata in orele de curs, iar dupa-masa si in week-end vine cine vrea contra-cost. Firma care a primit terenul in concesiune a construit si ingrijeste acolo pe durata concesionarii. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 14:02 | |
| Asa mi se pare ok, ma gandeam doar sa nu se fi risipit biste bani, si elevii sa nu se aleaga cu nimic, sau altii sa beneficieze (si sa mai si distruga!) de niste investitii facute pentru elevi, in principal.
Ar trebui mai multa atentie pentru orele de sport, sa se faca pe bune sport cu copiii. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 03 Aug 2009, 14:05 | |
| - aurora a scris:
- Asa mi se pare ok, ma gandeam doar sa nu se fi risipit biste bani,
si elevii sa nu se aleaga cu nimic, sau altii sa beneficieze (si sa mai si distruga!) de niste investitii facute pentru elevi, in principal.
Ar trebui mai multa atentie pentru orele de sport, sa se faca pe bune sport cu copiii. Trebuie educati copiii sa le placa sportul. Nu alergari pentru nota. Fiica mea a ales pentru facultate tenisul. Tipa de la facultate a zis ca de obicei se face/alege aerobic. Fiica mea are oroare de orele de sport. Sper ca isi va schimba parerea, chiar daca va face aerobic. Chiar si pe vremea lui ceau, la facultate orele de sport erau misto. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Casuta din padure (I) | |
| |
| | | | Casuta din padure (I) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |