Mi-au placut foarte mult lastarii abia iesiti pe marginea drumului...
Dar am gasit in padure un copac uscat, foarte interesant, denumit de mine Muma-Padurii:
O imagine care era pacat sa o pierd
Deodata, sotul meu a zarit o soparla pe marginea drumului:
Pe care am reusit sa o fotografiem si de aproape, dar poza are tenta albastra. Numai la optiunea frunzis iese nuanta reala. Dar aici am facut poza macro.
Wow,ce frumossssss:)Si eu vreau:)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 28 Apr 2009, 04:27
zaraza26 a scris:
Au inflorit bujorii...
Si partial liliacul...
Mamăăă! Ce avansată e vremea la voi! Asta în comparatie cu stadiul la care este în Ontario. Aici au început să iasă mugurii, iarba e verde si... cam atât. Când voi mâncati cirese direct din copac, la mine... vor înflori.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 28 Apr 2009, 08:06
Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:
Au inflorit bujorii...
Si partial liliacul...
Mamăăă! Ce avansată e vremea la voi! Asta în comparatie cu stadiul la care este în Ontario. Aici au început să iasă mugurii, iarba e verde si... cam atât. Când voi mâncati cirese direct din copac, la mine... vor înflori.
Si eu am ramas surprinsa de bujori... Acum 2-3 zile vazusem bobocii care nu dadeau semne sa se desfaca... Si deodata! poc! E drept ca sunt in fatza casei, la sud...
In fiecare an iau trei bucati de liliac in camera, apoi nu ma las pana nu gasesc o floare sau mai multe cu 3 sau 5 petale. In poza urmatoare gasiti o floare cu cinci petale drept in fatza!
...apoi nu ma las pana nu gasesc o floare sau mai multe cu 3 sau 5 petale. In poza urmatoare gasiti o floare cu cinci petale drept in fatza!
Când eram mai mică şi mai naivă, credeam că dacă găsesc asemenea floricele cu 5 petale mi se împlineau dorinţe!!!!!! Şi, cât mai aşteptam!!!!!!!!!! :really:
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
...apoi nu ma las pana nu gasesc o floare sau mai multe cu 3 sau 5 petale. In poza urmatoare gasiti o floare cu cinci petale drept in fatza!
Când eram mai mică şi mai naivă, credeam că dacă găsesc asemenea floricele cu 5 petale mi se împlineau dorinţe!!!!!! Şi, cât mai aşteptam!!!!!!!!!! :really:
La fel si eu cu trifoiul:))))))))))))))
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 01 Mai 2009, 01:22
yzzy a scris:
Când eram mai mică şi mai naivă, credeam că dacă găsesc asemenea floricele cu 5 petale mi se împlineau dorinţe!
Am văzut că unii luau respectivele floricele (sau frunze în cazul trifoiului), le scuipau si le băgau în sân... Eu nu le-am avut niciodată cu astfel de obiceiuri, superstitii, ori cum s-or numi ele.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 01 Mai 2009, 10:08
Da, şi eu făceam la fel cu florile de liliac. Numai că, despre cele cu trei petale, la noi se spunea că aduc noroc de pagubă!
_____________________ Free your mind!
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 01 Mai 2009, 19:49
Dupa ce doi ani am rarit lacramioarele, am vazut ca infloresc foarte putine, asa ca le-am lasat in pace. Intr-adevar, anul asta au inflorit mai multe. Mama mi-a confirmat ca lacramioarelor le merg bine cand sunt dese. Nu puteam sa o fi intrebat mai devreme?
Pentru mine lacramioarele au cel mai incantator parfum din lume. Trandafirii simbolizeaza iubirea, asa ca nu pot sa ma gandesc la ei ca la niste flori parfumate, ci ca la simbolul iubirii.
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 01 Mai 2009, 19:56
zaraza26 a scris:
Dupa ce doi ani am rarit lacramioarele, am vazut ca infloresc foarte putine, asa ca le-am lasat in pace. Intr-adevar, anul asta au inflorit mai multe. Mama mi-a confirmat ca lacramioarelor le merg bine cand sunt dese. Nu puteam sa o fi intrebat mai devreme?
Pentru mine lacramioarele au cel mai incantator parfum din lume. Trandafirii simbolizeaza iubirea, asa ca nu pot sa ma gandesc la ei ca la niste flori parfumate, ci ca la simbolul iubirii.
Ce faine sunt Zaraza:)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 01 Mai 2009, 19:57
Lăcrămioare!
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Vin 01 Mai 2009, 23:39
zaraza26 a scris:
Pentru mine lacramioarele au cel mai incantator parfum din lume.
Si pentru tine? De peste 40 de ani sustin acest adevăr: nimic nu miroase mai frumos, absolut nimic! Acasă am săpunuri de lăcrămioare, sampoane, parfumuri, orice din ele. Sunt "bolnav" după lăcrămioare si narcise.
ostrovna
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Sam 02 Mai 2009, 18:54
Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:
Pentru mine lacramioarele au cel mai incantator parfum din lume.
Si pentru tine? De peste 40 de ani sustin acest adevăr: nimic nu miroase mai frumos, absolut nimic! Acasă am săpunuri de lăcrămioare, sampoane, parfumuri, orice din ele. Sunt "bolnav" după lăcrămioare si narcise.
Si eu Emil,imi plac si freziile
Emil Condor
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 03 Mai 2009, 08:39
Florile îmi plac aproape "fără discriminare" dar în ce priveste parfumurile lor fac mofturi.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 03 Mai 2009, 08:40
Mai tzinetzi voi minte mirosul garoafelor ????
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Emil Condor
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Dum 03 Mai 2009, 08:41
Bineînteles că da! Păi ce crezi tu? Chiar asa uituci suntem?