| Casuta din padure (II) | |
|
+17delta nicuvar Ion Haifa Cristina silverstar yzzy aurora rolia zuum ostrovna Anahoret dolion abbilbal cactus Emil Condor zaraza26 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Casuta din padure (II) Mier 26 Aug 2009, 12:57 | |
| Duminica, fiindca a fost mai racoare, am facut o scurta iesire pe dealurile din imprejurimi, ca sa vad cum si pana unde au pietruit un drum ce duce la deal. Din pacate era innorat, asa ca, mare minune ca a iesit urmatoarea poza. Merita vazuta in format mare: Pe drumul de costişă ce duce... nu la Vaslui, ci "la casuta unde doarme o pisica..." | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 03:03 | |
| - zaraza26 a scris:
- Ati mai vazut asemenea ardei iuti?
Ce forme ciudate! Or fi modificati... Ai curajul să-i mănânci? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 08:21 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Ce forme ciudate! Or fi modificati...
Ai curajul să-i mănânci? Abia astept! Altii mananca insecte, serpi, si eu sa nu pot manca un ardei? Cand am luat din piata ardei iuti, persoana mi-a recomandat si pe astia, care erau amestecati printre ceilalti si era nici sa nu-i bag in seama. Altcineva, mi-a spus pe urma ca ar fi foarte iuti. Vanzatoarea din piata a zis sa ii pun in borcan impreuna cu ardei obisnuiti, dar eu pusesem deja la murat. Dar m-am gandit ca ii pot pune separat, si ii amestec in farfurie. As fi mancat unul daca nu incapeau in borcan. Asa, insa, trebuie sa astept pana se mureaza. De obicei teoretic ii las pana la Craciun, dar n-o sa avem rabdare si o sa ii incepem prin decembrie. De iuti, o sa fie iuti, ca am bagat si vreo trei obisnuiti! N-ar fi fost nicio problema daca-s iuti, socrul si sotul ii mananca oricat de iuti! | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 08:23 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Nu cred ca-s modificati... Totdeauna in gradinile taranilor erau si niste varietati cu care gospodinele se mandreau. | |
|
| |
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 09:31 | |
| - zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Nu cred ca-s modificati... Totdeauna in gradinile taranilor erau si niste varietati cu care gospodinele se mandreau. Am vazut; piatza-i plina de ei; nu-s asa de iutzi ca si ceilaltzi, obisnuitzi. Merita pusi impreuna cu ardeii mici iutzi - aia obisnuiti - in borcan cu otzet; potzi baga si un fir de busuioc sau cimbru sau marar in otzetul ala. Anul asta o sa bag frunze de leustean fiindca mie-mi place ciorba cu mult leustean. Sau, mai bine pun mai multe borcane cu diferite ierburi in otzetul ala. Multzi spun ca-s un fel de experiment legumicol dar nu prea cred fiindca foarte multzi vand in piatza. Poate ca au adus samantza din import asa cum au facut cu vinetele alea albe... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 09:41 | |
| - cactus a scris:
- zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Nu cred ca-s modificati... Totdeauna in gradinile taranilor erau si niste varietati cu care gospodinele se mandreau. Am vazut; piatza-i plina de ei; nu-s asa de iutzi ca si ceilaltzi, obisnuitzi. Merita pusi impreuna cu ardeii mici iutzi - aia obisnuiti - in borcan cu otzet; potzi baga si un fir de busuioc sau cimbru sau marar in otzetul ala. Anul asta o sa bag frunze de leustean fiindca mie-mi place ciorba cu mult leustean. Sau, mai bine pun mai multe borcane cu diferite ierburi in otzetul ala. Multzi spun ca-s un fel de experiment legumicol dar nu prea cred fiindca foarte multzi vand in piatza. Poate ca au adus samantza din import asa cum au facut cu vinetele alea albe... Eu ii pun in saramura cu putintel otet, cimbru, marar, hrean, usturoi, frunze de telina. Tot asa pun si castravetii. In Moldova nu folosim otet, dar aici nu se pastreaza daca nu pun un pic de otet! Am avut o banuiala mai devreme ca n-or fi chiar asa de iuti... ca fiecare apreciaza dupa cum e obisnuit. | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 10:03 | |
| Chiparca aia cred totuşi că este scoasă în urma unor cercetări, că tradiţională nu este. Dar, mai contează că-i modificată ? | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 15:10 | |
| - abbilbal a scris:
- Chiparca aia cred totuşi că este scoasă în urma unor cercetări, că tradiţională nu este. Dar, mai contează că-i modificată ?
Si inainte de modificarile genetice se faceau incrucisari dirijate spre a obtine anumite varietati de plante. As fi vrut sa stiu daca e noua, modificata genetic, sau varietatea exista demult. Dar n-am sanse sa aflu asta, asa ca mi-e indiferent. | |
|
| |
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 27 Aug 2009, 22:48 | |
| Ati uitat de cel mai mare (in)crucisator?
Ivan Vladimirovici Miciurin De la Wikipedia, enciclopedia liberă Ivan Vladimirovici Miciurin (în rusă: Иван Владимирович Мичурин, n. 27 octombrie, 1855, Dolgoe, astăzi Miciurovka (Reazan) – d. 7 iunie 1935, Kozlov, astăzi Miciurinsk (Tambov)) a fost un botanist rus, practician al selecţiei plantelor, membru de onoare al Academiei Sovietice de Ştiinţe. În România a rămas cunoscut sub denumirea de „Grădinarul Miciurin”. În 1875 îşi începe activitatea care îl va face celebru, selecţia pomilor fructiferi. În 1918 Miciurin a dat în primire statului pepiniera sa experimentală rămânând conducător al ei. În 1920 Lenin ordonă o analiză a rezultatelor activităţii lui Miciurin. În 1923 Consiliul Comisarilor Poporului acordă „livezii lui Miciurin” statutul de instituţie de importanţă naţională. În 1928 statul sovietic înfiinţează o staţiune de selecţie genetică bazată pe grădina lui Miciurin, care în 1934 va deveni „Laboratorul central genetic Miciurin”. Metodele lui de încrucişare între plante care cresc în zone geografice depărtate au fost folosite apoi şi de alţi selecţionişti. Sovieticii încep cultura hibrizilor lui de măr, păr, cireş. El a fost cel care a început creşterea hibrizilor de struguri, caise, cireş dulce în zonele nordice. În timpul campaniei Lisenkoiste Miciurin a fost promovat ca lider sovietic în teoria evoluţiei, propaganda subliniind superioritatea şi productivitatea biologiei sovietice miciuriniste (мичуринская биология) faţă de biologia neproductivă Weismanist-Morganist-Mendelistă capitalistă. De fapt teoria lui Miciurin despre influenţa mediului asupra eredităţii era o variantă a Lamarckismului. Poziţia lui era că sarcina unui selecţionist era de a asista şi îmbunătăţi selecţia naturală. În URSS a fost larg popularizată declaraţia lui că „Nu ne putem aştepta la favoruri din partea naturii. Să i le luăm - asta e sarcina noastră”. De-a lungul vieţii Miciurin a creat peste 300 noi soiuri de plante. A fost decorat cu Ordinul Lenin şi Ordinul Drapelul Roşu al muncii pentru realizările sale. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 28 Aug 2009, 02:57 | |
| - zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
Ai curajul să-i mănânci? Abia astept! Altii mananca insecte, serpi, si eu sa nu pot manca un ardei? Ai dreptate! Doar glumeam... Si i-as mănca fără probleme. Totusi ardei iuti folosesc numai atunci când organismul îmi cere iar aceea este extrem de rar. O singură ciorbă nu o pot mânca fără ardei iute: de burtă. Atât! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 28 Aug 2009, 08:18 | |
| Şi ar mai fi sarmalele... fără ardei n-au niciun gust! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 28 Aug 2009, 08:41 | |
| Ciorba de burta, sarmale... ehe, de gustibus! Da' de zeama din borcanul cu ardei iuti, pusa in ciorba cu afumatura, ce ziceti? | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 28 Aug 2009, 09:45 | |
| Da, da da! Uitasem! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Sam 29 Aug 2009, 03:12 | |
| Gusturile nu se discută, că mie tot nu-mi plac chipărcile iuţi decât cu chită, slănină şi părădăi. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Mier 02 Sept 2009, 01:03 | |
| - Anahoret a scris:
- Şi ar mai fi sarmalele... fără ardei n-au niciun gust!
As dori să ai ocazia să mănânci sarmale făcute de sotia mea, probabil ai zice: aruncati ardeii de lângă asa ceva că îi strică gustul. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Mier 02 Sept 2009, 06:13 | |
| Te cred, tu ştii mai bine! Dacă le pune mai multe mirodenii (cimbru şi alte alea) s-ar putea să nu mai fie nevoie de ardei iuţi. Eu mă pricep mai mult la mâncat decât la gătit. _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Mier 02 Sept 2009, 21:06 | |
| | |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Mier 02 Sept 2009, 21:11 | |
| - abbilbal a scris:
- Chiparca aia cred totuşi că este scoasă în urma unor cercetări, că tradiţională nu este. Dar, mai contează că-i modificată ?
Liviu nu-s modificata sunt ardei bulgaresti asa le zice pe la noi,ca cica de aceea i-a colonizat Maria-Tereza pe bulgari,in partile noastre buni agricultori bulgarii:) | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 03 Sept 2009, 02:41 | |
| - Anahoret a scris:
- Eu mă pricep mai mult la mâncat decât la gătit.
Gurmandule! Credeam că numai eu... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Joi 03 Sept 2009, 13:27 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Vin 04 Sept 2009, 11:06 | |
| Si noi, si noi!... Eu mananc mai repede ciorbele, piureurile, tocanitele, ca sotul meu; el mananca mai repede mancarurile care trebuie mestecate mai mult! | |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Sam 05 Sept 2009, 10:50 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Sam 05 Sept 2009, 19:17 | |
| - Citat :
- N sunt aia care se ingalbenesc sau se irosesc cand se coc? Butterscotch ?
Eu nu stiu. I-am pus in saramura cu un pic de otet... | |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Sam 05 Sept 2009, 19:53 | |
| - zaraza26 a scris:
-
- Citat :
- N sunt aia care se ingalbenesc sau se irosesc cand se coc? Butterscotch ?
Eu nu stiu. I-am pus in saramura cu un pic de otet... Au forme tare interesante:) | |
|
| |
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) Dum 13 Sept 2009, 10:01 | |
| m-au purtat pasii si pe aici, da' undei gazda casutei din padure?! Sper sa aduca tolba plina de fotografii de pe unde umbla | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Casuta din padure (II) | |
| |
|
| |
| Casuta din padure (II) | |
|