__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Va mai exista Romania ? | |
|
+8Cristina alex andrei Anahoret dolion abbilbal Emil Condor Ion ostrovna 12 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 18:52 | |
| - Anahoret a scris:
- ostrovna a scris:
- Preşedintele Traian Băsescu a şocat întreaga Românie cu ieşirea violentă, de la tribuna Palatului Cotroceni. Desigur, este vorba de un atac verbal rar întâlnit pentru un preşedinte de stat.
Băsescu a acuzat direct Rusia de complicitate la doborârea cursei Malaysia Airlines, soldată cu moartea a aproape 300 de oameni. Nu-i prima dată când scriu că Băsescu este un preşedinte (da, din păcate, este preşedinte) iresponsabil care, mai devreme sau mai târziu, ne va târî într-un război tâmpit aşa cum tâmpite sunt declaraţiile lui. Zăpăucul ăsta nu face diferenţa dintre Cotroceni şi Golden Blitz. Vorbeşte de la microfoanele Cotroceniului ca de la frapiera crâşmei preferate. Numai că, în politica externă, totul se contabilizează. Cretinul beţivan va pleca, dar tinicheaua va rămâne. Şi nu este numai cazul Rusiei. A făcut gafe şi cu Franţa. Dragos noi am vorbit despre asta dar am sperat ca-l lumineaza cineva si atunci am crezut ca-i doar o temere,doar daca e stare de razboi poate ramane la Cotroceni IN CONTINUARE ,iti dai seama la ce se preteaza si mai spune ca e responsabil | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 19:14 | |
| Iata "linistea'' pe care o promite Ponta, cand va ajunge Presedinte. Va fi exact ca pe vremea lui Iliescu, daca nu si mai bine, cand Guvernul avea aceeasi culoare cu Presedintele.
Va scmiba sefii Serviciilor, incepand cu Maior, pe care il va amagi cu functia de Prim-Ministru. Acum, el stie prea multe si prea independent ar fi daca ar ramane in continuare. Va pune si la Interne unul mai suspus decat Rus.
In felul acesta, Politia si Serviciile nu vor mai furniza materie prima Procurorilor, chiar daca se vor autosesiza in unele cazuri. Cunoscandu-i bine pe unii dintre ei, vor zice ca unii politcieni: Pai, ce noi suntem mai prosti? Ma bazez si pe zicala : "Leacul din fire n-are lecuire." Si atunci: "Trai nenica pe banii babachii."
O sa regretam perioada aceasta de ''(ne)coabitare''. Cand si-au dat unul altuia in cap si s-au spart ceva capete. Si se mai asteapta si dupa alegeri, daca raman in functii la Interne, la SRI, etc., cei de acum. In special din partea cei din partea pe care acum, chipurile, i-ar apara Basescu.
Am mai zis ca Iliescu poate fi acuzat de coruptie ''pasiva''. Ceea ce e tot atat de grav, poate chiar mai grav, decat coruptia ''activa''. La fel promite ca va fi si Ponta.
In privinta candidatilor anuntati, aici ai dreptate Geta. Antonescu, Geoana, si poate si altii, erau de o mie de ori mai buni decat oricare dintre cei anuntati acum.
Numai ca romanul nu are noroc de bine. Parca ar fi blestemat, saracu'de el.....
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 19:19 | |
| - Anahoret a scris:
- Ion a scris:
- B1 TV nu-l are ca patron pe Basescu. Dar are, ca dusman, Antena 3.
Păi "B1 TV", "Evenimentul Zilei" şi "Capital" sunt sub "patronajul" fraţilor Păunescu [sursa]... adică a lui Băsescu! Pai de ce de Paunescu nu mai zice nimeni nimic? Nici macar nu-i pronunta numele Antena 3? Or ei vor numai capul lui Basescu, nu si al lui Paunescu? Le e frica de asemanarea, pe undeva, intre Paunesti si Voiculescu? Si atunci s-ar afunda si mai rau Voiculescu? Nu stiu, zic si eu asa.... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 19:31 | |
| - ostrovna a scris:
- Anahoret a scris:
- ostrovna a scris:
- Preşedintele Traian Băsescu a şocat întreaga Românie cu ieşirea violentă, de la tribuna Palatului Cotroceni. Desigur, este vorba de un atac verbal rar întâlnit pentru un preşedinte de stat.
Băsescu a acuzat direct Rusia de complicitate la doborârea cursei Malaysia Airlines, soldată cu moartea a aproape 300 de oameni. Nu-i prima dată când scriu că Băsescu este un preşedinte (da, din păcate, este preşedinte) iresponsabil care, mai devreme sau mai târziu, ne va târî într-un război tâmpit aşa cum tâmpite sunt declaraţiile lui. Zăpăucul ăsta nu face diferenţa dintre Cotroceni şi Golden Blitz. Vorbeşte de la microfoanele Cotroceniului ca de la frapiera crâşmei preferate. Numai că, în politica externă, totul se contabilizează. Cretinul beţivan va pleca, dar tinicheaua va rămâne. Şi nu este numai cazul Rusiei. A făcut gafe şi cu Franţa. Dragos noi am vorbit despre asta dar am sperat ca-l lumineaza cineva si atunci am crezut ca-i doar o temere,doar daca e stare de razboi poate ramane la Cotroceni IN CONTINUARE ,iti dai seama la ce se preteaza si mai spune ca e responsabil Trebuie sa fii chiar copil sa crezi ca un membru NATO ar putea intra in razboi fara ca ceilalti sa nu stie? Si cu cine? Doamne fereste! Pai n-ar avea curaj nici cel mai puternic stat din lume sa declare razboi, acum, Rusiei. Si pentru care motiv? Dar un tasti-basti ca Romania? Asta e asa, ca sa-i mai agatam cate o tinichea de coada lui Basescu. Si, cand merge, sa faca zgomot. Altfel, daca nu l-ar baga in seama nimeni, saracu' de el, de ceilalti nu s-ar mai auzi nimic, nici de ei. Pentru ca n-ar mai avea obiectul muncii, nu? Astia o sa se lupte inca 10 ani, dupa ce pleaca Basescu, cu ''regimul'' lui. Ma intreb daca chiar asa de puternic a fost si mai este Basescu sau daca cei care se lupta cu el sunt asa de slabi incat le va mai trebui inca 10 ani ca sa-l invinga definitiv si pentru totdeauna?!..... | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 20:35 | |
| Mă amuză că multă lume vede NATO ca pe un panaceu... ceea ce este foaaaarte departe de adevăr. Ioane, tu chiar crezi că România este de calibrul SUA ca, atunci când i s-a năzărit că Ben Laden este sursa răului, toţi să sară cu puşca-n mână pe Afganistan?
Să fim sobri! În afară de luări de poziţii, nu vom avea parte de altceva. Eu aş zice să citiţi cu mai multă atenţie articolul 4 din tratat, pentru a vedea în ce condiţii se poate trece la aplicarea articolului 5. Şi, a propos, prin articolul 5 se spune câte ceva despre Consiliul de securitate ONU, unde (şi) Rusia are drept de veto. Bine, asta nu i-a împiedicat pe americani să intre în Irak fără niciun aviz de la CS ONU... nici înainte şi nici după. De fapt, tocmai fac demersuri pentru "modernizarea" CS, care, vezi doamne, nu mai răspunde realităţilor geopolitice actuale.
La fel de interesant ar fi de citit ceea ce se scrie în articolele 8 şi 9 ale tratatului, care au efect direct (art.9) sau indirect (art.8) asupra sensibilelor articole 3 şi 5.
Deci, nu cădeţi în prosteala politicienilor români care cred că dacă suntem membri NATO, suntem infailibili, invincibili, invizibili şi alt fel de in... ce-o mai fi! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 20:51 | |
| - Anahoret a scris:
- Mă amuză că multă lume vede NATO ca pe un panaceu... ceea ce este foaaaarte departe de adevăr. Ioane, tu chiar crezi că România este de calibrul SUA ca, atunci când i s-a năzărit că Ben Laden este sursa răului, toţi să sară cu puşca-n mână pe Afganistan?
Să fim sobri! În afară de luări de poziţii, nu vom avea parte de altceva. Eu aş zice să citiţi cu mai multă atenţie articolul 4 din tratat, pentru a vedea în ce condiţii se poate trece la aplicarea articolului 5. Şi, a propos, prin articolul 5 se spune câte ceva despre Consiliul de securitate ONU, unde (şi) Rusia are drept de veto. Bine, asta nu i-a împiedicat pe americani să intre în Irak fără niciun aviz de la CS ONU... nici înainte şi nici după. De fapt, tocmai fac demersuri pentru "modernizarea" CS, care, vezi doamne, nu mai răspunde realităţilor geopolitice actuale.
La fel de interesant ar fi de citit ceea ce se scrie în articolele 8 şi 9 ale tratatului, care au efect direct (art.9) sau indirect (art.8) asupra sensibilelor articole 3 şi 5.
Deci, nu cădeţi în prosteala politicienilor români care cred că dacă suntem membri NATO, suntem infailibili, invincibili, invizibili şi alt fel de in... ce-o mai fi! Daca citesti cu atentie, am spus acelasi lucru, dar cu alte cuvinte. Faptul ca suntem in NATO ne ajuta sa nu facem prostii si nu sa ne incurajeze sa ne masuram puterile cu elefantii.... Cand vorbim de" Puterea Marilor Puteri", intram in alt spatiu al discutiilor. Cand Bush a declarat Razboi Irakului, a facut-o prevalandu-se de faptul ca e Mare Putere. Nu inainte de a fi invitatat la discutii, la o partida de ''poker texan'', cu cartile pe fata, celelalte Mari Puteri, care au refuzat. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 21:58 | |
| - Ion a scris:
- ostrovna a scris:
- Anahoret a scris:
- ostrovna a scris:
Băsescu a acuzat direct Rusia de complicitate la doborârea cursei Malaysia Airlines, soldată cu moartea a aproape 300 de oameni. Nu-i prima dată când scriu că Băsescu este un preşedinte (da, din păcate, este preşedinte) iresponsabil care, mai devreme sau mai târziu, ne va târî într-un război tâmpit aşa cum tâmpite sunt declaraţiile lui. Zăpăucul ăsta nu face diferenţa dintre Cotroceni şi Golden Blitz. Vorbeşte de la microfoanele Cotroceniului ca de la frapiera crâşmei preferate. Numai că, în politica externă, totul se contabilizează. Cretinul beţivan va pleca, dar tinicheaua va rămâne. Şi nu este numai cazul Rusiei. A făcut gafe şi cu Franţa. Dragos noi am vorbit despre asta dar am sperat ca-l lumineaza cineva si atunci am crezut ca-i doar o temere,doar daca e stare de razboi poate ramane la Cotroceni IN CONTINUARE ,iti dai seama la ce se preteaza si mai spune ca e responsabil
Trebuie sa fii chiar copil sa crezi ca un membru NATO ar putea intra in razboi fara ca ceilalti sa nu stie? Si cu cine? Doamne fereste! Pai n-ar avea curaj nici cel mai puternic stat din lume sa declare razboi, acum, Rusiei. Si pentru care motiv? Dar un tasti-basti ca Romania? Asta e asa, ca sa-i mai agatam cate o tinichea de coada lui Basescu. Si, cand merge, sa faca zgomot. Altfel, daca nu l-ar baga in seama nimeni, saracu' de el, de ceilalti nu s-ar mai auzi nimic, nici de ei. Pentru ca n-ar mai avea obiectul muncii, nu?
Astia o sa se lupte inca 10 ani, dupa ce pleaca Basescu, cu ''regimul'' lui. Ma intreb daca chiar asa de puternic a fost si mai este Basescu sau daca cei care se lupta cu el sunt asa de slabi incat le va mai trebui inca 10 ani ca sa-l invinga definitiv si pentru totdeauna?!..... Da cu sarbii cum a fost???tot sub ONU i-a bombardat si nenorocit,tot ce a construit Tito cu partizanii lui s-a dus la naiba dar fii sigur ca sarbii mureau cu basescu de gat daca facea Tito ce a facut EL CEL CARE SE CREDE PRESEDINTE,VAI SI AMAR | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 22:10 | |
| - Ion a scris:
- ostrovna a scris:
- Anahoret a scris:
- ostrovna a scris:
Băsescu a acuzat direct Rusia de complicitate la doborârea cursei Malaysia Airlines, soldată cu moartea a aproape 300 de oameni. Nu-i prima dată când scriu că Băsescu este un preşedinte (da, din păcate, este preşedinte) iresponsabil care, mai devreme sau mai târziu, ne va târî într-un război tâmpit aşa cum tâmpite sunt declaraţiile lui. Zăpăucul ăsta nu face diferenţa dintre Cotroceni şi Golden Blitz. Vorbeşte de la microfoanele Cotroceniului ca de la frapiera crâşmei preferate. Numai că, în politica externă, totul se contabilizează. Cretinul beţivan va pleca, dar tinicheaua va rămâne. Şi nu este numai cazul Rusiei. A făcut gafe şi cu Franţa. Dragos noi am vorbit despre asta dar am sperat ca-l lumineaza cineva si atunci am crezut ca-i doar o temere,doar daca e stare de razboi poate ramane la Cotroceni IN CONTINUARE ,iti dai seama la ce se preteaza si mai spune ca e responsabil
Trebuie sa fii chiar copil sa crezi ca un membru NATO ar putea intra in razboi fara ca ceilalti sa nu stie? Si cu cine? Doamne fereste! Pai n-ar avea curaj nici cel mai puternic stat din lume sa declare razboi, acum, Rusiei. Si pentru care motiv? Dar un tasti-basti ca Romania? Asta e asa, ca sa-i mai agatam cate o tinichea de coada lui Basescu. Si, cand merge, sa faca zgomot. Altfel, daca nu l-ar baga in seama nimeni, saracu' de el, de ceilalti nu s-ar mai auzi nimic, nici de ei. Pentru ca n-ar mai avea obiectul muncii, nu?
Astia o sa se lupte inca 10 ani, dupa ce pleaca Basescu, cu ''regimul'' lui. Ma intreb daca chiar asa de puternic a fost si mai este Basescu sau daca cei care se lupta cu el sunt asa de slabi incat le va mai trebui inca 10 ani ca sa-l invinga definitiv si pentru totdeauna?!..... Ar fii mai bine sa taca naibii din gura si sa i fie rusine pentru toate rahaturile in care e bagat cu frate ,ginere mosii si alte tampenii ce le-a facut si cu udrea ,a incalcat constitutia de atatea ori si tot el mai latra la rusi si asa suntem vai mama noastra si vezi doamne el a pus coada la pruna si solzii la peste,rusine sa i fie ca are steagul tarii in spatele declaratiilor nesabuite ,el niciodata nu o sa aiba recunoasterea lui Ceausescu in lume cand in 68 a luat pozitie cu rusii si Cehoslovacia , parca are TBC ca nimeni nu vrea sa aiba de a face nici macar nu i intinde mana cu el,urla presa straina despre el si familia lui si tot cu coada sus ,asta e dar pana in 29 nu mai e mult !! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 22:25 | |
| ''EL CEL CARE SE CREDE PRESEDINTE,VAI SI AMAR'' Din fericire pentru nu stiu cine, si, din nefericire, pentru altii, Traian Basescu este Presedinte, si nu SE CREDE PRESEDINTE al Romaniei, pana in decembrie anul acesta. Presedinte ales si nu dictator. Asa scrie in Constitutie: ales. Sa nu vorbim despre ce ar fi fost in stare sa faca fie cu Tito, fie cu Ceausescu, fie stiu eu cu ce alt dictator din lume, poporul lor. La noi s-a vazut ce a facut poporul cu Ceausescu, pentru ca a fost un Dictator. Cu Basescu nu se poate face acelasi lucru. Poate fi condamnat la inchisoare sau chiar la moarte, daca exista in Constitutie. Dar nu fara judecata. Desi nu se stie niciodata. Daca poporul face o noua revolutie, se poate intampla orice, nu?
Eu as zice sa incercam sa mai facem si lucruri bune. Si fara revolutii cu ''revolutionari''.....
Dezmembrarea Iugoslaviei, bombardata de ONU, trebuie tratata ca o alta problema, in alt context. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 22:32 | |
| - Ion a scris:
- ''EL CEL CARE SE CREDE PRESEDINTE,VAI SI AMAR''
Din fericire pentru nu stiu cine, si, din nefericire, pentru altii, Traian Basescu este Presedinte, si nu SE CREDE PRESEDINTE al Romaniei, pana in decembrie anul acesta. Presedinte ales si nu dictator. Asa scrie in Constitutie: ales. Sa nu vorbim despre ce ar fi fost in stare sa faca cu fie Tito, fie cu Ceausescu, fie stiu eu cu ce alt dictator din lume, poporul lor. La noi s-a vazut ce a facut poporul cu Ceausescu, pentru ca a fost un Dictator. Cu Basescu nu se poate face acelasi lucru. Poate fi condamnat la inchisoare sau chiar la moarte, daca exista in Constitutie. Dar nu fara judecata. Desi nu se stie niciodata. Daca poporul face o noua revolutie, se poate intampla orice, nu?
Eu as zice sa incercam sa mai facem si lucruri bune. Si fara revolutii cu ''revolutionari''.....
Dezmembrarea Iugoslaviei, bombardata de ONU, trebuie tratata ca o alta problema, in alt context.
tot prietenii lui basescu si-au bagat coada adica americanii in Yugoslavia ,cat despre "revolutionarii" din 89 ai perfecta dreptate ca multi s-au capatuit cu cerificate si multe altele... o sa fie altfel in 29 !fara victime | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 22:47 | |
| - ostrovna a scris:
- Ion a scris:
- ''EL CEL CARE SE CREDE PRESEDINTE,VAI SI AMAR''
Din fericire pentru nu stiu cine, si, din nefericire, pentru altii, Traian Basescu este Presedinte, si nu SE CREDE PRESEDINTE al Romaniei, pana in decembrie anul acesta. Presedinte ales si nu dictator. Asa scrie in Constitutie: ales. Sa nu vorbim despre ce ar fi fost in stare sa faca cu fie Tito, fie cu Ceausescu, fie stiu eu cu ce alt dictator din lume, poporul lor. La noi s-a vazut ce a facut poporul cu Ceausescu, pentru ca a fost un Dictator. Cu Basescu nu se poate face acelasi lucru. Poate fi condamnat la inchisoare sau chiar la moarte, daca exista in Constitutie. Dar nu fara judecata. Desi nu se stie niciodata. Daca poporul face o noua revolutie, se poate intampla orice, nu?
Dezmembrarea Iugoslaviei, bombardata de ONU, trebuie tratata ca o alta problema, in alt context.
tot prietenii lui basescu si-au bagat coada adica americanii in Yugoslavia ,cat despre "revolutionarii" din 89 ai perfecta dreptate ca multi s-au capatuit cu cerificate si multe altele... o sa fie altfel in 29 !fara victime ''tot prietenii lui basescu si-au bagat coada adica americanii in Yugoslavia'' Nu americanii si-au bagat coada, ci fortele K-FOR , sub egida ONU,au actionat acolo. Din cadrul acestor forte, la fel ca si in Afganistan, de ex., au facut parte mai multe tari, printre care si America. Asta ca sa fie clar. Cu privire la faptul ca americanii ar fi ''prietenii'' lui Basescu, nu stiu cum s-o iau. Ar fi mai bine sa nu-i fie prieteni? Sau, mai rau: sa-i fie dusmani? E normal ca nu toata lumea sa fie de acord cu prietenia romano-americana. E libertate si democratie, nu? Dupa cum nici pe vremea comunistilor nu toata lumea era de acord cu prietenia cu US. Cu deosebirea ca, atunci, daca erai de alta parere, terminai cu libertatea. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 23:23 | |
| Păi şi Ceauşeştii au avut parte de judecată, că dar n-au fost prinşi la margine de drum şi spânzuraţi de prima cracă. Cum a fost procesul ăla... eu zic că a fost exact cum meritau: aşa cum şi ei au înscenat procese altora. Apoi Băsescu nu este prietenul americanilor. El este sluga lor. De fapt el este vaporean... n-are onoare. Slujeşte pe cel care-l plăteşte, nimic mai mult. Nu se încurcă el cu chestii abstracte cum ar fi ţară, patriotism, onoare şi alte fonfleuri d-astea. El are treabă cu bişniţarii şi cu mafioţii din port; banul să iasă! Iar Iugoslavia... a fost avanpremiera pentru Irak. Antrenament media şi antrenamentul trupelor americane pentru acţiuni militare. _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Joi 24 Iul 2014, 23:38 | |
| - Anahoret a scris:
- Păi şi Ceauşeştii au avut parte de judecată, că dar n-au fost prinşi la margine de drum şi spânzuraţi de prima cracă. Cum a fost procesul ăla... eu zic că a fost exact cum meritau: aşa cum şi ei au înscenat procese altora.
Apoi Băsescu nu este prietenul americanilor. El este sluga lor. De fapt el este vaporean... n-are onoare. Slujeşte pe cel care-l plăteşte, nimic mai mult. Nu se încurcă el cu chestii abstracte cum ar fi ţară, patriotism, onoare şi alte fonfleuri d-astea. El are treabă cu bişniţarii şi cu mafioţii din port; banul să iasă!
Iar Iugoslavia... a fost avanpremiera pentru Irak. Antrenament media şi antrenamentul trupelor americane pentru acţiuni militare. Exact , ca doar stim toti cum a fost cu Yugoslavia eu aveam pasaport de serviciu iar colegii sarbi erau prietenii mei(am fost fericiti eu si ai mei ca am reusit sa le trimitem prin conducte si sub presiune motorina si benzina pana la Pancova combinatul lor ),am fost foarte mahnita cand i-au bombardat americanii,Novi-Sadul oras cu multi maghiari a fost distrus,iar cum spui despre basescu nu are onoare ,cuvant,obraz ca si fetele lui cu mult tupeu si putina scoala. URASTE ROMANII SI ROMANIA!!!! | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 00:13 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 00:41 | |
| - ostrovna a scris:
Amin! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 00:47 | |
| - Anahoret a scris:
- Păi şi Ceauşeştii au avut parte de judecată, că dar n-au fost prinşi la margine de drum şi spânzuraţi de prima cracă. Cum a fost procesul ăla... eu zic că a fost exact cum meritau: aşa cum şi ei au înscenat procese altora.
Apoi Băsescu nu este prietenul americanilor. El este sluga lor. De fapt el este vaporean... n-are onoare. Slujeşte pe cel care-l plăteşte, nimic mai mult. Nu se încurcă el cu chestii abstracte cum ar fi ţară, patriotism, onoare şi alte fonfleuri d-astea. El are treabă cu bişniţarii şi cu mafioţii din port; banul să iasă!
Iar Iugoslavia... a fost avanpremiera pentru Irak. Antrenament media şi antrenamentul trupelor americane pentru acţiuni militare. Apoi Băsescu nu este prietenul americanilor. El este sluga lorApoi, daca e asa, atunci e foarte grav. Din supusii rusilor ajunseram slugile americanilor.... Atunci nu stiu pentru ce mai facuram rivolutie?!.... Si, daca nici asa nu e bine, nu stiu de ce nu facem alta. Si inca una, si inca una, pana scapam si de slugarnicie, nu? | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:14 | |
| - Ion a scris:
- ostrovna a scris:
Amin! Doamne ajuta sa se rupa blestemul "escu" asta de 10 ani !!! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:18 | |
| Victor Ponta, de la origini albaneze si italiene, la candidatul la Presedintia Romaniei
Victor Ponta, de la origini albaneze si italiene, la candidatul la Presedintia RomanieiFoto: Arhiva
Stramosi ajunsi din Italia si Albania in Romania, in urma cu un secol, divortul parintilor sai, avortul pe care mama sa nu l-a facut, ginerele lui Ilie Sarbu, emisiunea de talente de la Pro Tv si campania pentru Mircea Geoana pe care nu l-a votat - acesta este trecutul premierului Victor Ponta si al familiei sale.
Victor Ponta a povestit, joi, cum familia sa a ajuns in Romania, in urma cu mai mult de 100 de ani, din Italia, din orasul Trieste, pentru a pietrui drumul de la Pecica la Nadlac.
Premierul a spus, la Adevarul Live, ca familia sa se numea atunci "Ponte", fiind adusa pe teritoriul actual al Romaniei de imparatul austro-ungar pentru lucrarile de infrastructura din vestul tarii.
Din declaratiile prim-ministrului se intelege ca familia parintilor tatalui sau a venit din Italia, in timp ce celalalt bunic, din partea mamei, Cornelia Naum, ar fi venit din Albania, Naum fiind un nume specific aromanilor si zonei Balcanilor.
Ponta dezvaluie de unde vine familia sa: Ne-a adus imparatul austro-ungar, din Italia, sa construim drumuri
In luna martie, aflata in vizita in capitala albaneza Tirana, Victor Ponta a dezvaluit cum familia bunicului sau a ajuns in Romania din aceasta tara, din satul Moscopole, aflat la granita cu Grecia.
"Este prima data cand ma aflu in Albania, la Tirana, si sper sa revin cu alta ocazie. Familia bunicului meu a plecat din Moscopole spre Romania, asa incat ar fi trebuit sa ajung pana acum aici, dar e bine ca am ajuns si acum", a spus Ponta atunci, citat de Mediafax.
Actualul premier s-a nascut in anul 1972, in perioada regimului Nicolae Ceausescu, mama sa povestind, in anul 2010, intr-un interviu pentru inpolitics.ro, ca luase decizia de a nu pastra sarcina. Potrivit interviului acordat de Cornelia Naum, preluat si difuzat de presa in luna mai 2012, dupa ce Ponta a devenit prim-ministru, tatal acestuia a decis pastrarea sarcinii.
"Faptul ca Victor s-a nascut se datoreaza integral tatalui sau, Dumnezeu sa-l odihneasca, pentru ca eu luasem decizia sa nu pastrez sarcina. Aveam o anume suferinta medicala care permitea un avort legal si eram hotarata sa nu fac copilul, dar a fost dorinta fierbinte a tatalui sau sa imi asum riscul. Noi am divortat ulterior, dar, in 1992, cand s-a stins din viata, tatal lui Victor a facut-o in casa noastra, inconjurat de cei dragi", spunea mama premierului.
Poze de colectie cu Victor Ponta - imagini inedite din tineretea premierului (Galerie foto)
Procuror de cariera pana in anul 2002, dupa ce in anul 1995 a terminat Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, Victor Ponta a intrat in politica in anul 2001, fiind asistent al lui Adrian Nastase la catedra de Drept International Public, acesta propunandu-l in prima sa functie politica importanta, cea de sef al Corpului de Control al Guvernului.
A fost presedinte al TSD intre anii 2003 si 2006, iar din luna februarie 2010 este presedinte al PSD, in timp ce deputat in Parlamentul Romaniei este din anul 2004.
Hurezeanu: Ponta s-a lansat la ProTV, in calitate de castigator al unui concurs
In ce priveste intrarea sa in viata publica, jurnalistul Emil Hurezeanu sustine ca acest lucru s-a intamplat in urma unui concurs la postul de televiziune Pro Tv, premierul fiind castigator al unui concurs organizat de jurnalistul Mihai Tatulici si de postul de televiziune inainte de intrarea Romaniei in NATO, care a avut loc in luna martie 2004.
De asemenea, in urma cu cativa ani, Victor Ponta si sotia sa Daciana Sarbu au participat si la o editie a concursului "Dansez pentru tine", emisiune realizata la ProTV, dansand pe muzica latino pentru un caz umanitar.
Alegeri europarlamentare 2014: Daciana Sarbu vrea al treilea mandat in PE
De altfel, Ponta s-a casatorit cu fiica lui Ilie Sarbu, fost ministru al Agriculturii in Guvernul Nastase, in anul 2007, la Ambasada Romaniei de la Beijing, in timp ce nunta a avut loc un an mai tarziu, in iunie 2008, in Romania. Imediat dupa nunta, in aceeasi zi, cei doi au facut si botezul fetitei lor, Irina Octavia, nascuta in martie 2008. Victor Ponta mai are un baiat, Andrei, nascut dintr-o casatorie anterioara.
Ponta recunoaste: N-am votat niciodata cu Iliescu. In 2009 am votat cu Antonescu (Video)
In luna mai 2014, Victor Ponta a iscat o mica furtuna in PSD, dupa ce a afirmat ca, in calitate de purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana din anul 2009, a votat in primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoana.
Devenit premier in luna mai 2012, presedintele PSD a fost reconfirmat in fruntea Guvernului la sfarsitul aceluiasi an, dupa alegerile parlamentare. Joi, 24 iulie, el a precizat ca va candida la alegerile prezidentiale din partea PSD.
Ponta: Candidez la prezidentiale. Cel mai dificil contracandidat ar fi fost Antonescu
F.N.
E, acum, sa mai aud pe vreunul ca Iohannis e neamt. Ca sa-l parafrazez pe Basescu, as zice si eu asa: Ce nenorocore pe poporul roman! Obligat sa aleaga intre un neamt si un albano-italian! | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:21 | |
| - Ion a scris:
- Anahoret a scris:
Iar Iugoslavia... a fost avanpremiera pentru Irak. Antrenament media şi antrenamentul trupelor americane pentru acţiuni militare. Apoi Băsescu nu este prietenul americanilor. El este sluga lor
Apoi, daca e asa, atunci e foarte grav. Din supusii rusilor ajunseram slugile americanilor....
Atunci nu stiu pentru ce mai facuram rivolutie?!....
Si, daca nici asa nu e bine, nu stiu de ce nu facem alta. Si inca una, si inca una, pana scapam si de slugarnicie, nu?
de slugarnicie sper ca o sa scapam peste cateva luni( sau poate in 29) ca sa nu mai spun de slugile odioase a lui basescu asa ceva e de neconceput !!!!! | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:30 | |
| - Ion a scris:
- Victor Ponta, de la origini albaneze si italiene, la candidatul la Presedintia Romaniei
Victor Ponta, de la origini albaneze si italiene, la candidatul la Presedintia RomanieiFoto: Arhiva
Stramosi ajunsi din Italia si Albania in Romania, in urma cu un secol, divortul parintilor sai, avortul pe care mama sa nu l-a facut, ginerele lui Ilie Sarbu, emisiunea de talente de la Pro Tv si campania pentru Mircea Geoana pe care nu l-a votat - acesta este trecutul premierului Victor Ponta si al familiei sale.
Victor Ponta a povestit, joi, cum familia sa a ajuns in Romania, in urma cu mai mult de 100 de ani, din Italia, din orasul Trieste, pentru a pietrui drumul de la Pecica la Nadlac.
Premierul a spus, la Adevarul Live, ca familia sa se numea atunci "Ponte", fiind adusa pe teritoriul actual al Romaniei de imparatul austro-ungar pentru lucrarile de infrastructura din vestul tarii.
Din declaratiile prim-ministrului se intelege ca familia parintilor tatalui sau a venit din Italia, in timp ce celalalt bunic, din partea mamei, Cornelia Naum, ar fi venit din Albania, Naum fiind un nume specific aromanilor si zonei Balcanilor.
Ponta dezvaluie de unde vine familia sa: Ne-a adus imparatul austro-ungar, din Italia, sa construim drumuri
In luna martie, aflata in vizita in capitala albaneza Tirana, Victor Ponta a dezvaluit cum familia bunicului sau a ajuns in Romania din aceasta tara, din satul Moscopole, aflat la granita cu Grecia.
"Este prima data cand ma aflu in Albania, la Tirana, si sper sa revin cu alta ocazie. Familia bunicului meu a plecat din Moscopole spre Romania, asa incat ar fi trebuit sa ajung pana acum aici, dar e bine ca am ajuns si acum", a spus Ponta atunci, citat de Mediafax.
Actualul premier s-a nascut in anul 1972, in perioada regimului Nicolae Ceausescu, mama sa povestind, in anul 2010, intr-un interviu pentru inpolitics.ro, ca luase decizia de a nu pastra sarcina. Potrivit interviului acordat de Cornelia Naum, preluat si difuzat de presa in luna mai 2012, dupa ce Ponta a devenit prim-ministru, tatal acestuia a decis pastrarea sarcinii.
"Faptul ca Victor s-a nascut se datoreaza integral tatalui sau, Dumnezeu sa-l odihneasca, pentru ca eu luasem decizia sa nu pastrez sarcina. Aveam o anume suferinta medicala care permitea un avort legal si eram hotarata sa nu fac copilul, dar a fost dorinta fierbinte a tatalui sau sa imi asum riscul. Noi am divortat ulterior, dar, in 1992, cand s-a stins din viata, tatal lui Victor a facut-o in casa noastra, inconjurat de cei dragi", spunea mama premierului.
Poze de colectie cu Victor Ponta - imagini inedite din tineretea premierului (Galerie foto)
Procuror de cariera pana in anul 2002, dupa ce in anul 1995 a terminat Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, Victor Ponta a intrat in politica in anul 2001, fiind asistent al lui Adrian Nastase la catedra de Drept International Public, acesta propunandu-l in prima sa functie politica importanta, cea de sef al Corpului de Control al Guvernului.
A fost presedinte al TSD intre anii 2003 si 2006, iar din luna februarie 2010 este presedinte al PSD, in timp ce deputat in Parlamentul Romaniei este din anul 2004.
Hurezeanu: Ponta s-a lansat la ProTV, in calitate de castigator al unui concurs
In ce priveste intrarea sa in viata publica, jurnalistul Emil Hurezeanu sustine ca acest lucru s-a intamplat in urma unui concurs la postul de televiziune Pro Tv, premierul fiind castigator al unui concurs organizat de jurnalistul Mihai Tatulici si de postul de televiziune inainte de intrarea Romaniei in NATO, care a avut loc in luna martie 2004.
De asemenea, in urma cu cativa ani, Victor Ponta si sotia sa Daciana Sarbu au participat si la o editie a concursului "Dansez pentru tine", emisiune realizata la ProTV, dansand pe muzica latino pentru un caz umanitar.
Alegeri europarlamentare 2014: Daciana Sarbu vrea al treilea mandat in PE
De altfel, Ponta s-a casatorit cu fiica lui Ilie Sarbu, fost ministru al Agriculturii in Guvernul Nastase, in anul 2007, la Ambasada Romaniei de la Beijing, in timp ce nunta a avut loc un an mai tarziu, in iunie 2008, in Romania. Imediat dupa nunta, in aceeasi zi, cei doi au facut si botezul fetitei lor, Irina Octavia, nascuta in martie 2008. Victor Ponta mai are un baiat, Andrei, nascut dintr-o casatorie anterioara.
Ponta recunoaste: N-am votat niciodata cu Iliescu. In 2009 am votat cu Antonescu (Video)
In luna mai 2014, Victor Ponta a iscat o mica furtuna in PSD, dupa ce a afirmat ca, in calitate de purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana din anul 2009, a votat in primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoana.
Devenit premier in luna mai 2012, presedintele PSD a fost reconfirmat in fruntea Guvernului la sfarsitul aceluiasi an, dupa alegerile parlamentare. Joi, 24 iulie, el a precizat ca va candida la alegerile prezidentiale din partea PSD.
Ponta: Candidez la prezidentiale. Cel mai dificil contracandidat ar fi fost Antonescu
F.N.
E, acum, sa mai aud pe vreunul ca Iohannis e neamt. Ca sa-l parafrazez pe Basescu, as zice si eu asa: Ce nenorocore pe poporul roman! Obligat sa aleaga intre un neamt si un albano-italian! asa si ce-i cu asta???? basescu nu i tatar? nu a mai comentat nimeni in tara asta sunt atatea familii mixte de ex a mea si ce i cu asta,Ioane ziceai ca in america nu-s sovini sau nationalisti ci e democratie )))) | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:34 | |
| Pentru cine nu vrea cu americanii, poate opta, ca de aia e libertate, sa se inscrie in ARLUS. Daca nu mai exista, se poate, de ce nu, reinfiinta. Putin ar fi bucuros.....
ARLUS - Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/ARLUS ARLUS este acronimul pentru Asociația Română pentru strângerea Legăturilor cu Uniunea Sovietică, o asociație al cărei scop declarat era cunoașterea ...... | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:38 | |
| BIOGRAFIA LUI TRAIAN BĂSESCU-BRAUNOVICI (I) Publicat de Ion Coja in Textele altora pe 30.06.2012 | 112 comentarii http://www.ziartricolorul.ro/1742/biografia-lui-traian-b%C4%82sescu-braunovici-%28i%29.htmlNăscut la 4 noiembrie 1951 în oraşul Basarabi, jud. Constanţa. Referitor la părinţii săi – deoarece atît Ion Iliescu, cît şi Emil Constantinescu îşi ascund originea, chiar falsificînd-o – şi Traian Băsescu-Braunovici a declarat numai fragmente din ea. Vadim Tudor a prezentat public biografia lui T. Băsescu: „Surse din Serviciile Secrete ne-au informat că tatăl adoptiv al lui Traian Băsescu se numea Dumitru şi era de meserie tîmplar. Acesta s-a născut într-o localitate de lîngă Bacău“. „A urmat Şcoala Militară, făcînd parte din promoţia 30 decembrie 1949. După absolvirea Şcolii Militare, a fost repartizat la Divizia Mecanizată „Mărăşeşti“, din localitatea Basarabi (judeţul Constanţa), devenind şef al BDS (Biroul de Documente Secrete). La scurt timp, ofiţerul a cunoscut o femeie din localitate, pe nume Elena, de profesie croitoreasă, divorţată şi cu doi copii mici – Traian şi Mircea. Tatăl natural al celor doi copii, evreu, plecase din România, abandonîndu-şi soţia şi copiii. Menţionăm că şi mama celor doi este tot de origine evreiască. Dumitru Băsescu s-a căsătorit cu acea femeie şi i-a adoptat pe cei doi minori“. Traian Băsescu a absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Vrânceanu“ din Bacău, devenit între timp Colegiu Naţional. A fost racolat de Securitate în 1973, pe cînd era elev al Institutului de Marină, întocmindu-i-se Dosarul personal nr. 3990/09.11.1973. Pînă la terminarea studiilor, în 1976, a fost colaborator al lucrătorilor din Direcţia a IV-a de Contrainformaţii Militare. (A nu se confunda cu Direcţia a IlI-a de Contraspionaj.) În această calitate, elevul militar Băsescu Traian avea obligaţia să informeze organele de Securitate despre modul în care se desfăşurau activităţile specifice în Institut, despre comportamentul şi atitudinea colegilor şi ale cadrelor didactice, atît în cadrul activităţilor specifice, cît şi în particular. La terminarea studiilor, Direcţia a IV-a de Contrainformaţii Militare a încetat legătura cu colaboratorul Băsescu Traian, Dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judeţean Constanţa al MI – DSS, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976. Iată portretizarea vitriolantă pe care Ştefan Nicolau, fost director general al Televiziunii Române, i-a făcut-o preşedintelui: „Traian Băsescu nu a fost niciodată un personaj dedublat, nu a fost dr. Jekyll si mr. Hyde ai politicii româneşti. A fost, simplu, farsorul cel mai seducător, pentru că întruchipează deopotrivă mitocănia şi şmecheria periferiei. Te minte cu neruşinare, făcîndu-te între timp la buzunar, fără să i se mişte vreun muşchi pe faţă. Devine expresiv ca un cioclu doar cînd anunţă o nouă tragedie pentru români sau cînd, asemenea unui clovn hîd, îl apucă hăhăitul spasmodic la auzul propriei glume grosolane. După ce ai avut de-a face cu el, eşti mai sărac şi mai umilit. Cum periferia domină numeric centrul, plus trădarea intelectualilor care au validat mişeleşte Ťun pseudo-Cezar care de fapt e însuşi Mamonať, s-a creat premisa recunoaşterii populare într-o democraţie de tip ŤVacanţa Mareť. La suprafaţă – manelistul politic Traian Băsescu, cu şpriţ şi dansuri din buric, dedesubt – bani mulţi şi putere ameţitoare“. „Fiind un rău viguros, Traian Băsescu a fost revelatorul trădărilor, meschinăriilor şi neputinţelor româneşti. Răscolind murdăria din subsolurile societăţii, a favorizat aducerea la suprafaţă a mizeriilor şi a făcut purulente bubele ascunse. Pare a fi şi singurul beneficiu care va rămîne după el. Preşedintele-jucător a fost şi rămîne doar un preşedinte-impostor, pus pe harţă şi jaf şi care, din joacă, a falimentat o ţară, a flămînzit un popor. A jucat destinul ţării la ruleta istoriei personale, mizînd totul pe blond. Crimele sale sînt cu premeditare, chiar dacă lasă să se înţeleagă că ştie ce spune, dar habar n-are ce face. Disipează vinovăţia democratizînd eroarea şi proasta guvernare, cu scopul de a arunca propria culpă în cîrca unei conduceri colective reprezentate de Guvern şi de Parlament, la modul general, de clasa politică manipulată de moguli.“ „După modelul preşedintelui, guvernarea a prefăcut minciuna, nedreptatea şi jaful în principii călăuzitoare. Devenit captiv camarilei lui Traian Băsescu, Statul Român şi-a modificat personalitatea şi comportamentul după chipul strîmb al stăpînului. Vedem un Cotroceni în permanent delir, la Palatul Victoria un Gîgă întors cu cheia, iar pe intelectualii de serviciu ai Puterii cum se chinuie să-şi ridice propriile statui la televiziunea publică. Spectacol sinistru al unei Puteri monstruoase şi caraghioase în acelaşi timp. Totodată, cei care nu s-au lăsat mînjiţi cu portocaliu nu reuşesc decît să supravieţuiască. Aşa a ajuns pesimistul să spună: „Mai rău nu se poate!“, iar optimistul să-i răspundă: „Ba se poate!“. Pînă de curînd n-am putut să-mi explic ce i-a împins pe români, în urmă cu un veac şi jumătate, să aducă şi să accepte un domn străin. Experienţa trăită în epoca Băsescu mă face să cred că atunci, ca şi acum, au fost suficiente motive. Doar că acum, altfel decît atunci, domnitorii nu se mai importă. Este suficientă binecuvîntarea ce-o primeşte cel care se-nchină în direcţia din care bate vîntul, pentru a ajunge vătaf peste feuda românească.“ „Băsescu e o pacoste pentru România, s-au lămurit cei mai mulţi. Problema e: cine vine după? Are cine să-l înlocuiască, există un lider credibil şi capabil de a guverna altfel? În pofida faptului că Traian Băsescu a coborît standardul de preşedinte atît de jos, încît cetăţeanul s-ar mulţumi cu oricine, numai să se vadă scăpat de pacostea hăhăitoare, nici un nume-alternativă nu stîrneşte cu adevărat entuziasmul. Asta îi dă posibilitatea lui Traian Băsescu să-şi pregătească succesorul în care se va reîncarna. Cu banii strînşi din furăciuni, cu serviciile Serviciilor şi sprijinul reţelelor criminalităţii transnaţionale, românii vor fi determinaţi să aleagă iarăşi răul cel mai mic, bucurîndu-se că trăiesc în democraţie, proslăvind economia de piaţă. Abia după alegeri vor constata că „răul cel mai mic“ creşte uluitor de repede. O primă reflecţie, care s-a impus de la sine: un destin tragic i-a fost dat poporului pe care îl conduce, dacă ţinem seama cît de rapid şi exponenţial s-a autoclonat Traian Băsescu în maimuţele clasei politice româneşti.“ „A doua reflecţie, absolut necesară: cum putea să se manifeste un astfel de caracter şi personalitate în ipostaza de colaborator al Securităţii? Cîte ceva s-a mai aflat şi se ştie că vocaţia sa spre delaţiune nu avea egal în Compania Navrom, iar dorinţa de a face rău, de a provoca şi înscena, a creat mari îngrijorări şi rezerve ofiţerilor care l-au avut în legătură. Sursa ŤPiratulť a fost foarte prolifică.” „A treia reflecţie, corolar al anterioarelor: ce putea să facă un astfel de personaj malefic, ştiindu-se sub o puternică protecţie secretă a Securităţii? Găsim răspunsul în prezentul nostru. Cum a fost verificat candidatul la Preşedinţia României, Traian Băsescu, sub aspectul colaborării cu Securitatea?“ „La 19 noiembrie 2004, Gheorghe Onişoru, preşedintele Colegiului CNSAS, s-a deplasat la Arhivele MApN din Piteşti, unde a studiat, în original, documentul ŤU.M. 02510 Mangalia, Serviciul 1 Jurnal pentru reţeaua informativă 1972-1980ť. Din pagina 65, poziţia 3990 a extras următoarele date: Numele şi prenumele: BĂSESCU TRAIAN Categoria: colaborator Denumirea U.M. sau ofiţerul care a efectuat recrutarea: Lt. col. TUDOR GHEORHE Semnătura de primire a coperţilor dosarului de colaborator sau numărul adresei de expediere: Borderou nr. 001744/09.11.73 Data încetării legăturii: 27.09.76 Data clasării la arhivă/predării la altă unitate: Transferat la Inspectoratul Judeţean Constanţa – Securitate, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976 În etapa următoare, CNSAS a solicitat Serviciului Român de Informaţii Dosarul Fond Reţea privind pe Băsescu Traian. Generalul Sorin-Marius Brăteanu, şeful Secretariatului General al SRI (unitatea deţinătoare a arhivelor Securităţii), l-a convocat la „un drink“ pe Gheorghe Onişoru şi i-a dat spre studiu dosarul de colaborator al numitului Băsescu Traian, după care, de comun acord, au încheiat şi semnat actul de clasificare a dosarului, ca fiind de interes pentru securitatea naţională. Apoi, generalul a semnat şi a trimis la CNSAS adresa prin care comunica: ŤBăsescu Traian nu este cunoscut în evidenţele S.R.I.ť Dar în alte evidenţe? În ianuarie 1990, cînd s-a percheziţionat seiful şefului Centrului de Informaţii Externe, s-a găsit şi o adresă a ministrului Apărării Naţionale, în care se specifica: Ť(…) Urmare a încetării misiunii pentru care fost detaşat (…) dispuneţi restituirea dosarului maiorului (rez.) Băsescu Traianť.“ Continuăm cu biografia sa. După absolvirea Institutului de Marină, este încadrat ca ofiţer la Întreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanţa. În această calitate, Traian Băsescu este preluat ca informator-sursă de către lucrătorii Biroului de Securitate Port Constanţa, condus la acea vreme de ofiţerul Dumitru Nicuşor. De folosirea lui s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides, care organiza contacte cu acesta, înainte de plecarea în cursă şi la întoarcere. La aceste întîlniri participa, de regulă, şi şeful lui Avramides, Dumitru Nicuşor, care însă se întîlnea şi separat cu Traian Băsescu. Acesta dădea informaţii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discuţie abordate de membrii echipajului, activităţile şi contactele pe care membrii echipajului le aveau în porturi, în timpul escalelor, activităţi de contrabandă şi speculă, dar şi despre eventuale aprecieri sau comentarii făcute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioară de partid şi de stat. În jurul anului 1980, Băsescu a fost preluat de ofiţerii Roşioru Ioan şi Deacu Constantin, tot sub coordonarea şefului biroului, Dumitru Nicuşor. Acesta a trecut, după 1989, în SRI, ajungînd general, şef al Secţiei SRI -Constanţa şi apoi şeful Centrului Operativ Zonal Dobrogea. Traian Băsescu a susţinut, în 1981, examenul de Comandant, care a durat… 5 minute, după care a primit comanda navei Argeş. În jurul anului 1984, a fost trecut în reţeaua Centrului de Informaţii Externe, din DSS, unde a lucrat cu ofiţerul Silvian Ionescu, din cadrul Direcţiei I. În 1987 este numit şef al Agenţiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde îşi desfăşoară activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu, ce conducea Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Direcţia I a CIE. În acea perioadă, T. Băsescu a transmis preponderent informaţii de interes economic cu privire la activităţile din porturile maritime Anvers şi Roterdam, dar şi informaţii cu privire la echipajele navelor care acostau în aceste porturi, precum şi informaţii despre membrii personalului diplomatic român din ţările respective. În vara anului 1988, a fost retras temporar de la Anvers, pentru a participa la un instructaj, care a durat două luni şi s-a desfăşurat la Şcoala de Ofiţeri MI de la Băneasa. În 22 decembrie 1989, ofiţerul de Securitate Silvian Ionescu s-a infiltrat printre revoluţionarii din faţa CC, a intrat în anturajul lui Dan Iosif şi, ulterior, al lui Gelu Voican Voiculescu; în ianuarie 1990 a fost numit secretar executiv al FSN. Pe 8.03.1989 este rechemat în ţară, fiind acuzat de nereguli grave în administrarea fondurilor NAVROM. A fost sancţionat pentru că a autorizat, fără aprobarea NAVROM Constanţa, o plată suplimentară de 300.000 de franci belgieni pentru lucrările de reparaţii efectuate la nava Zimnicea. Sancţiunea primită s-a datorat, mai ales, faptului că a decis ca lucrările de reparaţii să fie executate de Şantierul Naval Belliard din portul Anvers, deşi existau oferte de execuţie a lucrărilor, mult mai ieftine, din partea altor şantiere navale din acelaşi port. În perioada ianuarie-martie 1989, a trimis numeroase note informative şi rapoarte în ţară, încercînd să-şi justifice deciziile, dar şi lansînd acuze grave şi neîntemeiate la adresa comandantului navei Zimnicea, despre care scria că este „lipsit de profesionalism“ şi că este „un afacerist notoriu, care se plîngea repetat că el a venit pe acea navă ca să facă un ban“. Datorită gravităţii excepţionale a faptelor de care a fost acuzat, ţinînd cont de legislaţia din acea vreme, numai susţinerea din partea Securităţii poate explica faptul că T. Băsescu a fost sancţionat doar administrativ şi nu a suportat şi rigorile legii. El a fost chiar menţinut ca angajat al NAVROM Constanţa, fără să mai primească însă nici o însărcinare pînă la evenimentele din decembrie 1989. Imediat după acestea, a fost numit director general al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor. Pentru a obţine această funcţie foarte importantă, s-a bucurat de recomandarea şi susţinerea secretarului executiv al FSN, Silvian Ionescu, dar şi ale vechiului său prieten, Călin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci preşedinte al CFSN Constanţa. Departamentul anti-KGB i-a cerut lui Ceauşescu arestarea lui Băsescu. Doc. 43766. După accesele de independenţă faţă de Moscova ale lui Nicolae Ceauşescu din 1968 (lucru de netolerat de Kremlin), URSS a pus la cale schimbarea acestuia cu un conducător fidel Moscovei şi repunerea României în sfera de influenţă directă sovietică. Planul întocmit de KGB s-a numit „Dniestr“ (Nistru). A ţinut piept Moscovei doar UM 0110, divizia anti-KGB, o divizie ultra-secretă a Securităţii. Ceauşescu a creat propria Securitate, UM 0920/A, devenită apoi UM 0110. O divizie secretă, aparte de restul DSS (Departamentul Securităţii Statului). Era secretă chiar şi faţă de DSS, care nu ştia nici măcar care sînt agenţii şi nici unde este sediul. UM 0110 şi-a făcut bine treaba, avînd în arhivă detalii despre reţeaua KGB în România, numele sovieticilor de legătură şi numele agenţilor sovietici din România. Amiralul Gheorghe Anghelescu, ca şef al Marinei Comerciale, era şeful lui Traian Băsescu, comandantul navei Biruinţa. Între 1987-1989, Silviu Predoiu, ofiţer sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, avînd biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu. Mentorii tripletei Traian Băsescu – Gheorghe Marin – Silviu Predoiu sînt suspectaţi sau au fost urmăriţi ca agenţi sovietici/ruşi. Vasile Ionel era în grupul „Corbii“ (Iliescu – Militaru). Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 Biroul Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 Biroul Braşov, Mihai Caraman era în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia 0544 (din cadrul DIE). Mai trebuie adăugat că Silviu Predoiu a fost numit în 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, în postul de director al Direcţiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, Serviciul Secret rus (continuatorul KGB). Traian Băsescu a fost pupilul, protejatul, favoritul agentului sovietic/rus Gh. Anghelescu. Acesta l-a racolat şi instruit pe Traian Băsescu în direcţia servirii intereselor ruse… Iată legătura lui Traian Băsescu cu FSB, Serviciul rus de Informaţii. Băsescu a fost urmărit pas cu pas de agenţii lui Ceauşescu. S-a cerut arestarea lui. Ceauşescu a preferat continuarea filării pentru a prinde întreaga filieră, apoi a ezitat arestarea, de frica reacţiei ruseşti. În perioada 1996-2000, T. Băsescu a fost din nou numit ministrul Transportului. În acest interval de timp s-a realizat un singur lucru: asfaltarea unor şosele naţionale, ajunse într-un grad de degradare extrem. Reabilitarea lor s-a făcut cu banii cetăţenilor, care au fost obligaţi să plătească celebra taxă Băsescu, bani care au ajuns în conturile firmelor apropiate lui şi PD-ului. (Va urma) Fragment din lucrarea „Distrugerea şi cucerirea României fără război“, de Mircea Vâlcu-Mehedinţi, 2011 | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:41 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:47 | |
| Nu cred ca ai inteles ce vreau sa spun. Nu cred ca vrei sa insinuezi ca as fi cumva sovin?... Asta chiar m-ar supara enorm.
Atunci nu s-a pus problema ca Basescu e tatar, si foarte bine ca nu s-a pus. Dar acum, cand s-a auzit ca Iohannis este prezidentiabil, Norica Nicolai, Ghise, si numai, au sarit de fund in sus. Ca Iohannis nu e roman..... In plus, Ponta a tinut azi sa precizeze ca el e ortodox. Aluzie la faptul ca Iohannis nu e.
Te rog sa nu amesteca ce e in America cu ce e in Romania. Eu despre Romania vorbeam. Despre ce e aici, daca vrei vorbim. Chiar si in comparatie. Si de bine, si de rau. Ca de aia e libertate. Ceea ce nu cred ca era posibil, daca mai eram cu rusii.
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? Vin 25 Iul 2014, 01:55 | |
| - Ion a scris:
- Nu cred ca ai inteles ce vreau sa spun.
Nu cred ca vrei sa insinuezi ca as fi cumva sovin?... Asta chiar m-ar supara enorm.
Atunci nu s-a pus problema ca Basescu e tatar, si foarte bine ca nu s-a pus. Dar acum, cand s-a auzit ca Iohannis este prezidentiabil, Norica Nicolai, Ghise, si numai, au sarit de fund in sus. Ca Iohannis nu e roman..... In plus, Ponta a tinut azi sa precizeze ca el e ortodox. Aluzie la faptul ca Iohannis nu e.
Te rog sa nu amesteca ce e in America cu ce e in Romania. Eu despre Romania vorbeam. Despre ce e aici, daca vrei vorbim. Chiar si in comparatie. Si de bine, si de rau. Ca de aia e libertate. Ceea ce nu cred ca era posibil, daca mai eram cu rusii.
Antonescu m-a dezamagit profund acum ca basescu si-a facut damblaua e 0, la noi sunt multi sovini dar uite ca din acest motiv Ponta v-a castiga ca Iohanis nu suna bine la popor desi in 2009 ne am pus sperante in el,asa e viata noastra de romani din Romania ,Doamne ajuta ! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Va mai exista Romania ? | |
| |
| | | | Va mai exista Romania ? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |