Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Personalitatea zilei Dum 28 Feb 2021, 20:15 | |
| - Ion a scris:
- Nepregatiti pedagogic si psihologic, mai ales.
Partea aceasta de pregatire nu e pe picior de egalitate cu pregatirea profesionala. Uneori e neglijata complet. Profesori sunt multi, dascali putini! Pentru prelucrarea mintii, trebuie lucrat cu suflet. Ce nu inteleg multi profesori este ca nu toti elevii au aceeasi capacitate de intelegere. E la fel ca atunci cand pui pe un pricajit sa ridice 50 kg, iar el nu poate duce nici 5 kg. Pentru a intelege acest lucru, eu as da notei " greutate". De ex. : Un punct la clasa intai= 1 kg. La clasa a 12-a, punctul egal cu 12 kg. Cine ia 10, mintea lui e capabila sa " ridice" 120 kg!
Eu cred că aici este şi vina părinţilor, pentru că cei mai mulţi dintre ei vor ca cei micuţii lor să devină genii. Toţi îi vor la facultate, să se facă doctori, avocaţi etc. Când copilul nu este în stare să rezolve o problemă la trigonometrie, nu înseamnă că este retardat. Pur şi simplu, mintea lui este făcută pentru altceva: pentru arte, pentru mecanică, pentru literatură etc. Decât "şaormist" chinuit prin facultăţi, mai bine un mecanic auto bun, cu o grămadă de clienţi la poartă. _____________________ Free your mind!
| |
|