LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
istorie taieri 23 padure muzica_traditionala curiozitati problema mediu brasov efremovivanantonovici humanitas Limba nicuvar romana google drumetie sibiu 1 politica 1918 reclame Fantasy Popasul internet CPSF comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Ştiri politice interne - Pagina 19 I_vote_lcapŞtiri politice interne - Pagina 19 I_voting_barŞtiri politice interne - Pagina 19 I_vote_rcap 
Emil Condor
Ştiri politice interne - Pagina 19 I_vote_lcapŞtiri politice interne - Pagina 19 I_voting_barŞtiri politice interne - Pagina 19 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Ştiri politice interne

In jos 
+9
Franz Schneider
Diaporevomenos
zaraza26
nicuvar
dolion
Ion
Anahoret
Emil Condor
ostrovna
13 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Ştiri politice interne - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 18 Iul 2012, 19:20

lutra vulgaris a scris:
"Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la viata politica este aceea de a ajunge sa fii condus de inferiorii tai"
Dureros de adevărat!

Fain avatar ti-ai pus, Irina dragă! thumb_yello
Toti românii ar trebui să cunoască realitatea exprimată de el.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 18 Iul 2012, 19:22

Anahoret a scris:
zaraza26 a scris:
Stiu care e solutia, dar e asa de radicala...
Şi când vă spuneam că trebuie să-i supărăm pe ruşi ca să ne dea cu bomba atomică în cap, apoi să aşteptăm timpul de înjumătăţire al uraniului şi abia după aia, din alte maimuţe, să evolueze alţi oameni... Brucan cu ăia 20 de ani ai lui era superoptimist! Ştiri politice interne - Pagina 19 876722
Iesirea din Popas cu... bombe atomice si revenirea cu... maimute? Laughing

Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 18 Iul 2012, 22:57

Dargii mei colegi de forum,
Sunt convins ca ati urmarit cu atentie cele intamplate in ultimele saptamani pe scena politica romaneasca.

Noua Putere incearca si reuseste in scurt timp sa- si consolideze Puterea prin inlocuirea mai multor Capi ai unor Institutii ale Statului pentru a se pregati si reusi cu succes
Suspendarea Presedintelui.

In graba se fac schimbarile cu ajutorul unor OU, tot in graba date.
Numai ca, TB, hai sa zicem si Monica Macovei, poate si altii, au observat ca, in graba mare,
Puterea face greseli mari, ca sa nu zic grave, si incep sa se apere cum pot.
In Tara insa nu a fost suficienta lupta si au exteriorizat conflictul dintr Putere si Institutia Prezidentiala.
Asta ar fi pe scurt ce s-a intamplat, si vin la ziua de azi.

Sunt convins ca l-ati ascultat si vazut poate pe Jose Emmanuel Barroso, facand declaratia televizata privind Romania, si, in parte si Bulgaria.

Daca JEB are dreptate in ce zice cu privire la faptul ca , din cauza evenimentelor politice din ultimele saptamani, Romania s-a aflat pe "buza prapastiei", atunci TB si MM au avut dreptate sa ceara sprijin inafara.
Andrei Marga si CA au incercat sa induca in eroare opinia publica spunand ca nu exista niciun document oficial cu privire la cele "11 puncte"despre care vorbea VP.
VP, fiind primul care a fost luat la intrebari, a trebuit sa si raspunda la ele, fara insa a recunoaste niciun moment ca a facut greseli, ca situatia creata in acest rastimp de 2-3 saptamani i se datoreste nu numai lui, dar si a celor care l-au dirijat si incurajat sa greseasca. In special CA si AM.

In loc sa-si recunoasca greseala, isi angajamente, fara a pomeni, sau a face cea mai mica aluzie ca a facut mari greseli prin abuzu de putere.
Greseli confirmate , atat de atitudinea lui, cat si de faptul ca s-a revenit asupra unora pentru indreptatrea situatiei.

Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu se exterioriza conflictul.
Mergeam inainte ca si cu teroristii, sau cu mineriadele?
Eu zic ca ar trebui sa le multumim, mai intai,celor doi TB si MM, ca nu am cazut in "prapastie", dar si celor doi protagonisti VP si CA, care si-au dat seama, fortati din exterior, de ce rau au facut Romaniei.
Observ ca si Antena 3 si Realitatea TV au inceput sa schimbe tonul, invitand din ambele tabere, chipurile pentru a asigura un echlibru.
Chiar unii jurnalisti de tv s-au mai linistit.

Sa fie limpede ca nu tin partea lui TB.
Si as vrea sa plateasca pentru toate oalele sparte nu numai plecand de la Cotroceni.
In conformitate cu Legea si cu faptele savarsite, si nu cu patima politica, asa cum cere de fapt si Puterea actuala. Sa nu faca asa cum zic ca a facut regimul TB cu AN.

Dar si cei care se fac vinovati de dezastrul Tarii produs intr-un timp asa de scurt.
Nu e suficient ca VP sa-si ia angajamente, ca nu suntem la UTC sau la PCR, ca sa fii iertat numai prin luarea unui angajament.
Sa-si primeasca pedeapsa cuvenita pentru incalcarea Legilor cu brutalitate, as zice, intr-un timp masa de scurt.
Care legi?

Faptul ca s-a revenit asupra O-lor de U de urgenta spune mult.

In concluzie:
In Romania se vor schimba lucrurile in bine nu numai prin plecarea lui TB, asa cum crede USL-ul, ci si prin plecarea celor doi mari vinovati de toata tevatura aceasta, la care a fost pusa Tara: VP si CA.
Si s-ar incheia definitiv acest conflict.
Pentru ca, pana la urma, nu e vorba atat de un conflict in interesul Tarii, cat mai ales, la tanarul VP, de scaun. E dulce Puterea, asa e. Dar, cam tanar.
In viata civila, tineretea e un defect, in viata politica un handicap.Lipsa de experienta, asa se zice.
Ar trebui sa mai stea un pic pe tuse pana se mai coace un pic la minte.
Daca o are, asa ar trebui sa faca.

S-ar putea sa nu am dreptate in multe privinte. Mai ales ca n-am suferit alaturi de cei din Tara, din cauza numeroaselor probleme nerezolvate inca.
Ma asociez parerii multora de pe acest forum ca e greu. Si ca spera, ca prin demiterea lui TB, sa fie mai bine.
Sa dea Dumnezeu sa fie asa, dar eu nu cred.
Poate ar fi necesar sa plece mai devreme, dar nu e si suficient.
Cel putin acesti DOI tari si mari, VP si CA, m-au dezamagit total.

Prietenul meu cel mai bun, care va vota pentru demiterea lui TB, mi-a zis ca acesti DOI nu sunt rodati, nu au experienta. De aceea fac greseli.

Eu inchei aici, cu scuzele de rigoare pentru lungimea exprimarii.

Doamne-ajuta!
Ion
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 18 Iul 2012, 23:25

"Dargii mei colegi de forum,
Sunt convins ca ati urmarit cu atentie cele intamplate in ultimele saptamani pe scena politica romaneasca.

Noua Putere incearca si reuseste in scurt timp sa- si consolideze Puterea prin inlocuirea mai multor Capi ai unor Institutii ale Statului pentru a se pregati si reusi cu succes
Suspendarea Presedintelui."

Puterea,e in miimile presedintelui suspendat,din pacate,justitia si toate dosarele sunt la el,cum a putut sa minta inclusiv pe merkel?
STS-ul e la sediul lui de campanie Sad
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyMier 18 Iul 2012, 23:37

Am facut o greseala cu privire la numele lui Barroso.
Este Jose Manuel Barroso, si nu Emmanuel. Scuze!
Sa mscuze tinerii de pe acest forum. Si eu am fost tanar, iar profesorul meu de mate, cand am devenit colegi de catedra, imi zicea ca-s obraznic. Obraznic de tanar fata de el.
De aceea am zis ca tineretea e un "defect", mai exact, "un defect al naturii".
Spus cu simpatie si nu cu rautate.

Geta am zis ca o sa plateasca TB pentru toate oalele sparte, inclusiv din perioada suspendarii, daca intr-adevar a spart in continuare si alte oale.

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 19 Iul 2012, 15:22

Ion a scris:

Geta am zis ca o sa plateasca TB pentru toate oalele sparte, inclusiv din perioada suspendarii, daca intr-adevar a spart in continuare si alte oale.

Pai ti se pare normal ce a facut cu STS,adica sa-si instaleze in sediul campaniei electorale a lui,telefoane si alte chestii de interceptare ????
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyJoi 19 Iul 2012, 17:28

Sunt toate sansele ca în ziua Referendumului să fiu departe de civilizatie (Tv, computer, radio, ziare...), în adevărata civilizatie (fauna si flora din North Ontario), deci când voi reveni între voi o să fie si momentul când voi afla cine este Presedintele României.

Ce să doresc românilor?
Să aibă ceea ce merită, sau ceea ce ar trebui să aibă o natiune democrată?
Prefer să zic: Dumnezeu să-i aibă în grija Lui! Cu bune si cu rele...

Ion

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 00:01

Am asistat aseara la o scena de umilire ingrozitoare.
Fostul ministru de interne Igas a fost invitat la Antena 3 la o emisiune.
Duap ce il ia la zor "moderatorul", ii pune niste imagini cu "greseli de exprimare" de cand era ministru.
Tremurand si invinetind, Igas ii spune ca isi asuma greselile de care ei "au profitat" la acea vreme asa cum face presa din toata lumea. In sensul acesta cred ca a vrut sa spuna.
Greselile politicienilor fac deliciu presei de pretutindeni.
Dar, de la "deliciu" pana la "umilire", e distanta mare.

A zis si Igas ca si moderatorul a facut cateva greseli gramaticale chiar in timpul emisiunii, dar a schimbat imediat pe publicitate, motivand ca el nu e ministru....

Nu! Asa ceva e lipsit de orice urma de bun simt fata de un semen al tau.
As avea multe de spus pe aceasta tema, dar ma opresc aici, invocand pe Cel de Sus:
"Doamne, Doamne, coboara pe Pamant si vezi ce-ai facut!"

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 00:14

Ion a scris:
As avea multe de spus pe aceasta tema, dar ma opresc aici, invocand pe Cel de Sus:

Da si eu astept asta Sad
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 00:59

Imi cer scuze ca, in graba, n-am scris cum au fost lucrurile.
TI a pronuntat mai multe cuvinte gresit. Cum ar fi: branconaj in loc de braconaj,
copmlect in loc de complet, etc...
Mai exact, avea dubii in pronuntarea lor.
Daca pentru braconaj putem spune ca a gresit, pentru cuvantul complect, in loc de complet,
ii putem acorda circumstante. Pe vremea cand eram eu elev , se pronunta "complect".
Si acum lumea pronunta in doua feluri.

Deci: una e greseala de pronuntie, si alta de exprimare.

V-am mai spus: Michel Drucker, in Franta, avea o emisiune, la care invita doi imitatori.
Unul il imita perfect pe Presedintele Frantei. Oricare ar fi fost el. Scotand in evidenta pronuntia gresita a lui "t" de la "sont", pentru Chiraques, de ex.. Care putea fi luata si ca regionalism, sa zic asa.
Animatorul, respectiv moderatorul de la noi, preciza de fiecare data:
"C'est pour rire, Mrs. Le President!"

Felul in care a pus problema moderatorul emisiunii respective pe A3 e departe de a fi
un amuzament.
Ce ma intriga si mai mult este faptul ca niciunul din cei prezenti, nu a luat atutudine, chiar daca erau din alte partide politice.
Asa ceva nu se face.
E sub demnitatea umana.

Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 07:56

Ion, de la persoanele publice, am mari pretentii... daca au iesit ca "paduchele in frunte", sa faca dovada ca-si merita fiecare locul... prin exprimare... prin comportament... si nu in ultimul rand, prin compententa. Dar in privinta limbii romane, sunt drastic... nu stie vorbi?... atunci sa stea pe fundul lui acasa! Ei reprezinta exemple pentru "muritorii de rand" si exprimarea lor gresita e "contagioasa"! Ia-i ca exemplu pe Vanghelie, odrasla lui Basescu, Becali, etc., ce cauta astia pe scena politica a tarii?
In opinia mea, a sti sa te exprimi corect, reprezinta calitatea cea mai de pret a unui om... pe ceilalti, ii suport conjunctural!

Franz Schneider

Numarul mesajelor : 3180
Varsta : 63
Localizare : Intr-o vagauna din Romania
Data de inscriere : 09/09/2008

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 08:04

Ion a scris:
Cred ca invocarea ta nu are suport. Dumnezeu L-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa. Odata cu trecerea timpului, omul s-a "alterat" si s-a "defectat". Nu-i vina lui Dumnezeu.

Ne doare ca-n lumina sa / Pamantul tine-o lume rea ..."
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 08:51

Franz Schneider a scris:
Ion a scris:
Cred ca invocarea ta nu are suport. Dumnezeu L-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa. Odata cu trecerea timpului, omul s-a "alterat" si s-a "defectat". Nu-i vina lui Dumnezeu.

Ajungem la discutii de acest gen pentru ca inca avem in minte o imagine falsa despre Dumnezeu, creata de biserica si "adaptata" dupa nivelul de cunostinte ale unei perioade timpurii ale stiintei. Inaintea perioadei timpurii ale stiintei a fost o perioada cand omul descoperea divinitatea si lumea inconjuratoare prin meditatie, ceea ce putem vedea acum in credintele maestrilor spirituali (legile Kybalionului etc).

Dumnezeu nu cunoaste vina, binele si raul. Acestea sunt notiuni specifice lumii noastre care ne limiteaza perceptiile.
Dumnezeu este Constiinta Universala, el nu cunoaste polaritatile bine-rau, frumos-urat etc. La el toate sunt acceptate, noi am fost creati ca sa cunoastem lumea polaritatilor, pe care el nu o cunoaste decat prin noi. Suntem o extensie a divinitatii.
Noi am folosit mintea intr-un mod care ne-a departat de divinitate. Mintea trebuia sa ne ajute sa "ne jucam" in aceasta lume puternic polarizata, spre deosebire de lumile create dinainte, care nu cunoasteau decat o singura polarizare, pe rand. O lume pentru a cunoaste miscarea (starea ca apa), o alta lume pentru a cunoaste staticul (stanca).
Noi doar experimentam lumea ce a fost creata pentru om. Toate "rautatile" de pe pamant nu sunt decat jocuri ale mintii. Nu exista pacat. Ne infierbantam si punem patima in discutii care nu fac decat sa dea apa la moara mintii, mintii care a preluat controlul asupra fiintei divine din noi. De aceea e atat de greu sa ajungem la performantele maestrilor spirituali. Repet, totul e un joc si punem patima in lucruri iluzorii.

Discutia poate continua pe topicul "In parcare".
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Ion

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 14:49

Suportul poate fi gasit in tot textul celui care l-a intrepretat. Eu am dat numai refrenul.
E un comedian francez.

Ai dreptate, Anahoret. Eu m-am referit la cazuri ceva mai rare de exprimare.
De intamplari, sa zicem asa. Dar, daca acele greseli sunt frecvente, asta inseamna altceva.

Acelasi lucru se poate spune si despre moderatorii de televiziune, si nu numai.
Asta e marfa, cu asta defilam.
Atata timp cat copiatul nu e copiat, ce ne mai miram de ceilalalti.

In orice caz, limba romana nu e usoara.
Nici de vorbit, si nici de scris.

Politicienii ar trebui sa dea toti un examen de limba, de oratorie?
Poate, nu stiu.
E important si cum vorbesti, si cum te imbraci, dar, mai ales, ce si cum faci.

La noi prea s-a lasat "garda" jos la multe lucruri rele.
Iar, cand se incearca sa se mai ridice, pe ici pe colo, "prin partile esentiale",
sunt "facaturi politice".

Dar, "mai taras, mai grapis", poate se reuseste sa se mai schimbe lucrurile si in bine.
Ca de rau suntem satui.

Doamne, ajuta!

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyVin 20 Iul 2012, 23:15

Ion a scris:
E important si cum vorbesti, si cum te imbraci, dar, mai ales, ce si cum faci.

Pentru mine e foarte important cum te imbraci,ce vorbesti si mai ales cind ai fost presedinte sa-l faci pe Antonescu "paiata" mi se pare grobian,fara frica de Dumnezeu,oribil Sad
El vorbeste Sad
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyLun 23 Iul 2012, 01:48

Ori să se branconeze, primesc! Dar să nu se debloce nimica
Opinii - Dan CHERCIU
(citeste alte articole de acelasi autor ť)

Dan CHERCIU
Versiunea pentru tiparire

Marimea textului:

Trag nădejde că profesorul meu din liceu de limba și literatura română, domnul Nicolae Andrei, dascăl emerit, nu va citi acest articol să afle că, în ciuda strădaniilor dânsului, nu mi-a plăcut Caragiale. Motivul este că mi se părea neverosimil, creator al unor personaje cu o tușă exagerată de teatralitate. Nici o clipă la acel moment (mea culpa) nu m-am gândit că la un secol de la dispariția sa voi fi obligat privind în juru-mi să-i recunosc actualitatea. Reîncarnarea lui Cațavencu, Farfuridi sau Brânzovenescu în politicienii zilei de ieri sau de azi mă face să exclam „M-ai învins, nenea Iancu!“.
Primul cuvânt care îți vine în minte caracterizând personajele fictive ale lui Cargiale, reîncarnate astăzi pe Dâmbovița sau pe Jiu, este demagogia. Sunt de părere însă că altă trăsătură, aparent secundară, dar la fel de talentat zugrăvită de către scriitor este mult mai dăunătoare pentru societatea condusă de astfel de politicieni, și anume precaritatea educației și pregătirii lor profesionale. Nu fac parte dintre cei care nu pot accepta ca în discursul public să se mai strecoare un dezacord, pocirea unui cuvânt sau încălcarea din neatenție sau emoție a unei reguli gramaticale. Numai cine nu a vorbit niciodată în public poate fi cu totul neîngăduitor, cum nici reducerea evaluării unei persoane exclusiv la folosirea corectă a limbii nu mi se pare întru totul corectă. Politicieni de pretutindeni „comit“ destul de des astfel de exprimări „nefericite“ care constituie deliciul presei într-o știre de divertisment. La noi însă, ele ascund, din păcate, un adevăr grav prin răspândire și frecvență, anume că bună parte din conducerea societății a încăput pe mâna unor nulități cu ifose. Un astfel de fenomen este cu atât mai nociv cu cât afectează atât ziua de astăzi, dar și pe cea de mâine, oferind modele otrăvite de așa-zise cariere de succes tinerilor în formare. Această ultimă consecință cu adevărat îngrijorătoare a devenit cu atât mai evidentă cu cât rezultatele la examenul de bacalaureat din ultimii ani arată că prea mulți elevi nu mai învață. Camerele de supraveghere nu au avut rolul să prostească sau să creeze blocaje mentale, cum ridicol caută explicații unii diriguitori ai învățământului în fuga lor de răspundere, ci au relevat adevărul crud că elevii nu mai vor să învețe pentru că nici nu mai sunt motivați să o facă. De ce să înveți dacă, luând bacalaureatul la vârsta la care alții termină facultatea, poți mai lesne să „branconezi“ și să ajungi ministru de interne? De ce să înveți sau să transpiri în cariera profesională de atâta efort, când termini facultatea în opt ani ca alții în cinci doar ca să poți explica doct că țăranii ară în iulie (!?) pe bază de proceduri, citez „Cei din mediul rural, ştiţi foarte bine, toată ziua sunt la câmp, hectare întregi de pământ pe care trebuie să le are, să le semene acum, sau să le cultive, sau tot ce au ei ca proceduri“. Este clar dintr-un astfel de citat că e suficient să cunoști „proceduri“ pentru a ajunge președinte de cameră cu mașină la scară. Aveți încredere că un ministru al economiei o va vindeca dacă dă dispoziție să se „debloce“? Eu nu am nici un dubiu că tot blocată va rămâne sub o astfel de conducere.
Am ales cele trei exemple nu la întâmplare, ci pentru a recunoaște că impostura s-a infiltrat nediferențiat în toate formațiunile politice, iar până când astfel de lucruri nu vor fi unanim sancționate, lucrurile nu se vor îndrepta de la sine. Argumentațiile partizane pe tema prostul tău e mai prost decât prostul meu nu sunt rezolvarea, ci supapa prin care astfel de personaje își vor face de cap în continuare și vor vrea să ne conducă profitând de lehamitea noastră. Dacă vom continua scuzarea plagiatului înseamnă să cauționăm impostura pentru că, dincolo de definiția de furt intelectual atât de invocată, acesta este și uzurparea calității de individ de valoare făcută de un incapabil de a dobândi prin forțe proprii un titlu academic. Înțelepciunea populară spune atât de limpede că prostul în sine este inofensiv, dar când prostul se fudulește ca să-și fie însuși destul, atunci să te ții. Astfel de fapte par la prima vedere forme benigne fără implicații negative pentru cei din jur, dar acceptarea sau îngăduința nu sunt altceva decât țesutul care va favoriza metastaza imposturii și amoralității la nivelul întregului organism social.
Cumva, din neatenție, mulți critici ai operei lui Caragiale au nedreptățit două personaje care, deși fac doar figurație, ascund speranța dramaturgului că „o soțietate fără prințipuri“ are șansa revenirii la normalitate. Pe lângă Cetățeanul Turmentat care nu s-a dumirit cu cine votează, există Ionescu și Popescu, cei care sancționează de fiecare dată discursul sforăitor și demagogic. Eu cred cu convingere că în ziua de astăzi Ionescu și Popescu sunt suficient de mulți încât să spună replica „Dacă ne-ntoarcem iar la 1821 fix, ne-am procopsit“. În loc de 1821 puneți dumneavoastră 1991 ca să fim actuali.
Să avem numai succese! Sau succesuri?! Mai știți cum se spune corect?

Acest articol se poate citi pe www.gds.ro, editia de luni.
Iata, Geta, ca mai sunt oameni culti, care vad aceeasi problema, dar dintr-un unghi diferit.
Aproape opus de punctul meu de vedere.
Ma bucur nespus de mult ca exista asemenea oameni.
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyLun 23 Iul 2012, 04:59

IN sfarsit aud si eu un om cu scaun la cap.
Pe d-l Liiceanu pe Realitatea Tv. Un interviu civilizat.

De cand imi bat gura, si pe aici, si pe la televiziuni.
Nu suntem in "campanie electorala". Referendumul inseamna cu totul altceva.
Aici exista "DA" sau "NU" pentru "a decide" soarta unei persoane intr-o functie, si nu pentru a alege intre doi, sau mai multi candidati.
Deci, oameni buni!
Ar trebui sa intelegem odata ce inseamna un Referendum.
Confuzia este semanata in capul oamenilor, in mod intentionat, de ambele parti, sustinuti si de o presa care nu stie, sau , in mod intentionat, incurca lucrurile.

Cu asta fiind zise,ma mut si la niste jurnale, care mi-au preluat ceva opinii, in acest sens, pentru a fi publicate.

Noapte buna, romane!
Ion
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 18:39

Din categoria "stiati ca": uslasii vor sa faca un mini-recensamant. Adica asaa... din usa in usa. Daca cineva nu-i acasa atunci intrebi vecinul: heeii, vecinee, ce stii de vecinul?? Daca el zice ca nu l-a vazut azi atunci va fi sters de pe listele electorale. ulala so funny! Ştiri politice interne - Pagina 19 876722 albino geek

Si asa, listele vor fi actualizate iar prezenta la vot va iesi de 200% la fel ca in judetele fruntase : Olt si Teleorman. nu se poate(2)
Sus In jos
Franz Schneider

Franz Schneider

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 19:15

Sa nu exageram...
Sa nu fim rautaciosi.
Astea-s explicatii de oameni carora li s-a furat scaunul (domnesc) de sub cur.

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 19:23

Franz, ai folosit foarte potrivit un cuvânt: FURAT!
Totul a fost bazat pe acest cuvânt, din păcate.

Franz Schneider

Franz Schneider

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 19:26

Da, Emil. Stiu bine ce cuvant am folosit. Acelasi lucru l-a facut si Basescu atunci cand i-a FURAT scaunul lui Geoana, lucru care se va dovedi real peste cativa ani cand se vor da cartile pe fata.

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 19:28

Foarte posibil, Franz, foarte posibil.
Doar că la acest Referendum nu am votat pentru ca o persoană să fie furată, ci o tară întreagă!
Mare diferentă, nu-i asa?

Franz Schneider

Franz Schneider

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 19:33

Fiecare cetatean roman a procedat cum a crezut de cuviinta. Mie nu-mi place caracterul lui Basescu, deci am votat DA la acest referendum.

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 19:35

Fiecare cetătean, plus atâtea alte buletine, nu-i asa? :thumbs down:

Ion

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 EmptyDum 05 Aug 2012, 19:58

NImeni nu e impotriva celor care au votat "DA", dupa cum nimeni nu trebuie sa fie nici impotriva celor care au votat "NU", si nici impotriva celor care n-au votat.
Dar, toti, absolut toti, asa cred eu, trebuie sa fim impotriva nerespectarii LEGII,
impotriva mijloacelor de manipulare, si a orice e necinstit si lipsit de masura si de bun simt.
Indiferent de culaorea politica, indiferent de sex, de TARA, sau de alte lucruri care mai pot fi citate aici.

PRIMATUL LEGII!
Dar nu al LEGILOR AD-HOC, nu al LEGII facute de unii pentru a servi cauze ivite pe moment.

Eu zic ca aici e cauza cauzelor.
Numai atunci putem sa gasim "mijlocul mijloacelor", cum a zis nemuritorul
Gambeta.

Basescu nu e o cauza, e un pretext al Puterii actuale.
De pleaca acum, sau la sfarsitul mandatului, totuna ar fi in conditii normale.
In situatia anormala, creata de actuala Putere pentru demiterea lui Basescu inainte de termen, nu mai e totuna.
Acum, daca TB isi da chiar demisia, nu se mai poate remedia nimic din raul cel mare care s-a produs.
Bolovanul a plecat pe povarnis.
Nu-l mai poate opri nimeni.

Va trebui sa se mai scurga multa apa pe Jii si Dunare ca sa revenim la normal.
Normal intr-o tara anormala?! ...Iata paradoxul.
Va rog sa ma scuzati, o spun cu durere in suflet. N-as fi vrut niciodata sa constat si sa zic acest lucru.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ştiri politice interne   Ştiri politice interne - Pagina 19 Empty

Sus In jos

Ştiri politice interne
Sus 
Pagina 19 din 24Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ştiri politice interne (I)
» Stiri politice internationale
» Stiri IT
» AUTO - Stiri
» STIRI SOCIALE (I)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERN-
Mergi direct la: