__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Ştiri politice interne | |
|
+9Franz Schneider Diaporevomenos zaraza26 nicuvar dolion Ion Anahoret Emil Condor ostrovna 13 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Lun 16 Iul 2012, 23:26 | |
| | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Lun 16 Iul 2012, 23:30 | |
| Pai e clar, Geta! Daca Ponta n-a copiat, atunci nici Udrea si nici ceilalti n-au copiat. Si problema s-a rezolvat pentru toti. Sa-i multumeasca lui Ponta toti ca vor scapa cu doctoratele intacte. Eu nu ma bucuram ca e pedepsit Ponta. Ci ziceam asa: Daca Ponta e pedepsit, atunci sunt sanse sa fie toti pedepsiti. Uite insa ca scapa si ceilalti.
Si nu mai poti zice, Geta: Da pe aia nu-i vezi?
Pe mine nu ma bucura deloc faptul ca si CA si VP au facut exact cum a zis TB cu privire la "50%+1" si pragul de 18 mil. de alegatori, oricat ar invoca VP "interesul national".
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 00:06 | |
| Da ce zici de sts montat in sediul de camapaie a lui base,e ceva de vis(cosmar)??? Democratia iubeste Romania!!!!!!!!!!!!! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 00:18 | |
| - Ion a scris:
- Cand un elev copia, si nu il prindeam, demonstram simplu:
Treci la tabla si rezolva problema inca odata. Era aproape imposibil s-o faca tot asa de bine ca in scris. Si preferau sa-si recunoasca greseala, si ii iertam, data fiind si vina mea de lipsa de vigilenta. Metoda ta am simţit-o pe propria-mi piele. Şi nu pentru că am copiat, culmea! Uite aşa mă faci tu să povestesc "Amintiri din copilărie..." Sunt o persoană care mă exprim mai bine în scris decât oral. Dacă mă pui să vorbesc în faţa unei clase... m-ai pierdut! Însă dacă vrei o argumentare în scris... bazează-te pe mine! În liceu o aveam pe profa de română care trăia cu impresia că o copiez. Nu m-a prins niciodată, pentru că nu copiam, însă logica dumneaei se baza pe faptul că nu-i normal să iau note mari la extemporale, iar la oral s-o dau cu oiştea-n gard. Deci concluzia era clară: copiezi şi este o problemă de timp ca să te prind. Vă daţi seama că relaţia dintre noi era foarte specială: eu eram considerat un elev-problemă iar dumneaei era (şi a rămas) pentru mine o scorpie! Totuşi, pugilistica asta a avut şi un efect benefic, fiindcă m-am antrenat într-ale literaturii... cu gramatica stau mai rău, dar asta nu se-nvaţă în liceu, deci am o scuză. Unde voiam să ajung, Ion: în clasa a XI-a, trimestrul I, când, la literatură, l-am făcut pe Bacovia. Ce să-ţi spun? Bacovia este poetul care mi s-a lipit de suflet (să mă ierte Eminescu, pe el nu l-am avut la suflet niciodată). L-am avut la suflet pe Bacovia pentru că, în adolescenţă (ca toţi cei de vârsta mea, dealtfel), şi eu mă consideram un marginalizat. Dacă aş fi trăit în zilele noastre cred c-aş fi fost şi eu un Emo! Ei, şi la sfârşit de trimestru... ce ne dă nouă profa la teză? Corect! Bacovia! Şi mă apuc eu să scriu... şi fac paralelă între Bacovia şi Van Gogh (galbenul ftizic la poet şi la pictor, violetul la ambii... chestii d-astea) unde să mai zic că mă pune Aghiuţă să o dau şi-n Wagner cu Bacovia. Vine momentul adevărului când profa aduce tezele şi spune fiecăruia notele... numai p-a mea nu... Că teza mea a păstrat-o la urmă şi, la fel cum spui tu, mi-a zis că am copiat şi m-a scos la tablă ca să spun ce-am scris în teză! Păi, de unde Doamne-iartă-mă să spun ce-am scris în teză, dacă eu făcusem compunere liberă? Eventual puteam să-i recit versurile... şi chiar asta am făcut, am început să-i recit profei din Bacovia... din volumul "Plumb". Concluzia ei a a fost că am copiat, dar hoţul neprins este negustor cinstit. M-a spus că am avut o teză de 10, dar nu-mi dă decât 8. Ion, crede-mă, preferam să-mi dea 1. A fost singura dată când am suferit după o notă luată. Trimestrul următor ne-a dat teza pe trei rânduri iar pe mine m-a pus în banca de lângă catedră. În mod cu totul "întâmplător", pe rândul 2 (unde eram eu) a dat un subiect de sinteză (fantasticul în opera lui Sadoveanu). M-au înjurat colegii copios. Cea mai mare notă de pe rând a fost 8... a mea. Deci, Ion, metoda asta cu scosul la tablă, poate o merge la matematică. În cazul meu, la română, n-a funcţionat. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 01:20 | |
| Poate sa nu mearga nici la mate, Anahoret, daca e vorba de un elev emotiv. Iti dau dreptate 100%. Am scris odata aici de Marin Sorescu. Ce greu se exprima! Dar ce frumos scria si picta!
Eu am avut tot timpul probleme cu exprimarea in scris la literatura din cauza faptului ca nu eram prea citit, asa cred eu acum, dar, la gramatica luam intotdeauna nota maxima. Asta e punctul meu tare si in invatarea limbilor straine. Concursul de limba franceza pentru a preda in Franta matematica, a fost urmat de un interviu la mate in franceza. Am primit felicitari, fara a avea obiectii la mate, pentru cata gramatica franceza stiam.
Fii sigur ca nu am luat niciodata masura de sanctionare a elevului pentru copiat, fara consimtamantul lui. Asta s-a intamplat foarte rar, sau chiar ca nici nu-mi aduc aminte daca am pedepsit pe vreun elev pentru asta.
Cat priveste "plagiatu", e un fel de a zice copiat in unele cazuri. Uite ca D-l Ponta a compromis si acest lucru, pe langa multe altele din Tara noastra. Hotu nu e hot, mincinosul nu e mincinos, etc.
Totusi revin la cele doua puncte cerute de Basescu de a nu se schimba regula jocului in timpul jocului cu privire la 50% +1 prezenta la vot, din cele 18 mil, si nu 15 mil., cat si cum ziceau USL-istii, ci 18 mil. Ce parere aveti? De ce USL-istii au cedat asa usor, dandu-i dreptate lui TB? Din cauze externe, sau TB a avut dreptate si atat? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 01:26 | |
| A cedat presiunilor! Altfel nu o făcea. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 09:23 | |
| - Franz Schneider a scris:
Daca va fi demis, Antonescu nu-i va mai permite accesul in fostul birou si va face publice toate "secretele" Traienelului. Ca sa se invete minte ! Dar cine o fi acest antonescu de vrea el sa aiba acces la documente? L-a ales cineva ca sa fie presedinte? Sau trebuie sa i se dea arhiva doar asa, pentru ca asa vrea el? Eu nu cred ca antonescul va face public ce va gasi acolo
Ultima editare efectuata de catre Mihaela in Mar 17 Iul 2012, 09:27, editata de 1 ori |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 09:24 | |
| - Ion a scris:
Ce parere aveti? De ce USL-istii au cedat asa usor, dandu-i dreptate lui TB? Din cauze externe, sau TB a avut dreptate si atat? Uslinosii au avut un acces de constiinta si s-au gandit ca TB are dreptate! Eu asa cred... |
| | | lutra vulgaris
Numarul mesajelor : 1164 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti - Romania Data de inscriere : 18/05/2010
| | | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 14:31 | |
| Cu privire la acea majoritate de 50%+1, as vrea sa dau cateveva exemple: -Cand a fost sa se hotarasca soarta Saharei Spaniole in Consilulu de Securitate, Romania anilor '75-76, s-a prezentat la sedinta CS si ce credeti ca a facut? N-a votat. Acest lucru i-a favorizat pe marocani exact in sensul in care il favorizeaza astazi pe TB acest lucru la referendum acel 50%+1. -Cand se calculeaza venitul pe cap de locuitor, se iau inconsiderare si aceia care nu produc nimic. Altfel, venitul ar arata cu totul altul. La fel si cand se calculeaza impozitul: iti da posibilitatea sa faci declaratia in familie cu cel care nu are niciun venit. E normal nu? - Pe acest forum, la acest topic, sunt unii care nu zic nimic. Asta nu inseamna ca nu au nicio opinie: poate nu sunt de acord cu referendumul, sau cu felul in care se face, sau pur si simplu tac. Vorba ceea: "Si tacerea e un raspuns." E dreptul fiecaruia de a-si exprima opinia in felul in care el considera ca e cel mai bine. Suportand consecintele, si in bine, si in rau.
Aseara Costi Rogozeanu, pe Realitatea Tv, spunea ca n-au facut nimic rau prin faptul ca au incercat sa suspende cei doi judecatori din CCR, motivand ca a doua zi au revenit si nu i-au mai schimbat. Ma intreb insa daca nu exista un TB si presiunea externa la care au fost supusi, mai reveneau ca sa indrepte aceasta greseala? Pe care ei o considerau legala. Il privesc mereu pe Ponta care zice mereu ca voi respecta si ca voi face cum am promis la Bruxellles, etc....Il loc sa zica ca vom face cum e legal si sa se scuze pentru greselile si abuzurile facute.
Pentru ca, orice s-ar zice, multe din actiunile lui sunt abuzuri de putere, ilegalitati. Prin faptul ca a cedat justifica afirmatia mea anterioara.
| |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 14:45 | |
| Draga Ion, imi place cum scrii si cum gandesti. Dar te rog sa citesti constitutia si sa-mi spui cu ce a gresit parlamentul? Cu ce a incalcat constitutia? Iar daca nu votezi la refrendum, atunci este doar o discutie pe forum, ca sa avem ce vorbi. Eu votez si am citit constitutia. Nu vad cu ce au gresit parlamentarii cand i-au revocat pe Blaga si Anastase sau cand l-au supendat pe Basescu. Curtea Constitutionala insasi a spus ca e constitutional. Daca te iei dupa ce spune Europa, care nu cunoaste legile tarii si este dezinformata de Basescu si Macovei, este altceva. Eu vad ce se intampla in tara, cunosc constitutia Romaniei d-a fir in par si nu vad nimic in neregula. Aaaa. ca s-au miscat repede? Dar asta e foarte bine. Despre masurile economice luate de guvern, de ce nu spuneti nimic? Guvernul Ponta face ceva pentru revigorarea economiei, cu toate plagiatele lui, dovedite sau nu. Guvernele Boc si Ungureanu nu au facut nimic, doar sa ne spolieze si sa fure. Si sa nu uitam ca la referendum nu candideaza Antonescu sau Ponta, e vorba de Basescu. Daca poporul roman il mai vrea. Si asta se face prin vot si prin prezenta masiva la vot. Cine nu voteaza, nu conteaza. Poate sa comenteze, nicio probleme, asa ... de amorul artei. Dar atat. Eu ma duc la vot si votez DA. Am incredere in viitor, fara Basescu si PDL. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 14:54 | |
| - ostrovna a scris:
Comisia de Etica spune ca PONTA NU A PLAGIAT,Romania tv Una dintre subcomisiile Consiliului National de Etica de la Ministerul Educatiei a decis luni seara ca Victor Ponta nu se face vinovat de plagiat in lucrarea de doctorat, avand un aport stiintific propriu, acesta fiind un prim verdict in evaluarea Consiliului asupra tezei premierului.Astfel, Comisia Tehnica de Etica considera ca premierul Victor Ponta nu a incalcat regulile in domeniu, lucrarea sa respectand cerintele academice din perioada in care a fost realizata, adica nu reprezinta plagiat dupa regulile din 2003, informeaza Digi24.Concluziile comisiei reprezinta doar o prima evaluare in cadrul demersului Consiliului National de Etica (CNE) in acest caz, urmand sa fie luate in discutie de CNE la analiza dupa care acest for va formula o decizie finala.Scandalul plagiatului lui PontaComisia de Etica a Universitatii din Bucuresti va lua, marti, o hotarare in privinta acuzatiilor de plagiat care i se aduc lui Victor Ponta in ceea ce priveste teza sa de doctorat. Public, insa, decizia va fi anuntata ulterior, in cadrul unei conferinte de presa.Plagiatul lui Ponta: Comisia de Etica ia o decizie martiAcuzatiile de plagiat ce i se aduc lui Victor Ponta s-au aflat in atentia Consiliului National de Etica si a Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU).Primul a fost reorganizat de fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, si inca nu a luat in dezbatere acest caz, sub pretextul ca mai sunt multe altele de discutat.In schimb, pe 28 iunie, in ciuda presiunilor incredibile la care a fost supus de catre acelasi Liviu Pop, CNATDCU a decis ca teza de doctorat a lui Victor Ponta contine cel putin 85 de pagini "copy-paste" si a cerut Ministerului Educatiei sa ii retraga acestuia titlul de doctor, in conformitate cu legea.In replica, mai multi lideri USL i-au atacat pe cei 13 academicieni si cercetatori care au votat in unanimitate decizia de plagiat, spunand ca au fost platiti si manipulati de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, pentru a-i face rau premierului Victor Ponta. Acum ii dau dreptatelui Anahoret, ca nu e relevanta aceasta decizie. Poate fi considerata tot o decizie influentata politic, asa cum si ei au zis ca acei academicieni au fost sub cealalta influenta politica. Asa incat ne trebuie ceva sau pe cineva independent s-o faca. Dinafara nu se poate ca aia au alte reguli. Asa ca ramane cum am zis: Ce e negru, nu e negru. Si ce nu e negru, e negru.Adica nu mai inteleg nimic. Nici in aceasta afacere, ca si in multe altele. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 15:03 | |
| nicuvar, ai dreptate ca nu privim si partea plina a paharului. Lucru adevarat si pentru ai lui VP, dar si pentru ai lui VP. Eu m-am legat numai de lucrurile asupra carora a revenit VP, pentru ca a fost "nevoit" sa revina. Altfel tot asa gresit ar fi ramas. Cu schimbarea celor de la PDL din capul Camerelor n-am zis niciodata nimic. Aici e vorba, in speta de referendum. Vezi si postul meu urmator.
Saraca de ea, masacrata de fiecare cum i-a venit mai bine.
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 15:25 | |
| - nicuvar a scris:
- Draga Ion, imi place cum scrii si cum gandesti. Dar te rog sa citesti constitutia si sa-mi spui cu ce a gresit parlamentul? Cu ce a incalcat constitutia?
Iar daca nu votezi la referendum, atunci este doar o discutie pe forum, ca sa avem ce vorbi. Eu votez si am citit constitutia. Nu vad cu ce au gresit parlamentarii cand i-au revocat pe Blaga si Anastase sau cand l-au supendat pe Basescu. Curtea Constitutionala insasi a spus ca e constitutional. Daca te iei dupa ce spune Europa, care nu cunoaste legile tarii si este dezinformata de Basescu si Macovei, este altceva. Eu vad ce se intampla in tara, cunosc constitutia Romaniei d-a fir in par si nu vad nimic in neregula. Aaaa. ca s-au miscat repede? Dar asta e foarte bine. Despre masurile economice luate de guvern, de ce nu spuneti nimic? Guvernul Ponta face ceva pentru revigorarea economiei, cu toate plagiatele lui, dovedite sau nu. Guvernele Boc si Ungureanu nu au facut nimic, doar sa ne spolieze si sa fure. Si sa nu uitam ca la referendum nu candideaza Antonescu sau Ponta, e vorba de Basescu. Daca poporul roman il mai vrea. Si asta se face prin vot si prin prezenta masiva la vot. Cine nu voteaza, nu conteaza. Poate sa comenteze, nicio probleme, asa ... de amorul artei. Dar atat. Eu ma duc la vot si votez DA. Am incredere in viitor, fara Basescu si PDL. Iar daca nu votezi la referendum, atunci este doar o discutie pe forum, ca sa avem ce vorbi.Si daca ar vota, ar fi Ceva? Uite, eu votez dar tac. Considera ca Ion vorbeste din partea mea... el o face mult mai dulce decat as face-o eu. Aici e "mai important" cine voteaza la referendum? Ca nu se stie cine ajunge si cine nu pe 29. Cum o vrea Domnul! Ma asteptam la opinii mai la rece... stau deoparte pe cat posibil si ma minunez. Sa nu uitam (daca am stiut), ce manipulare a facut PSD si PNL-ul in ultimii 8 ani ca sa intoarca poporul impotriva lui Basescu. I-a mai venit in ajutor si criza. Si acum cica alege poporul... Am incredere in viitor, fara Basescu si PDLOh, Doamne, asa sa fie! Sa guverneze PSD-ul pana o sa-l dea jos sfantul Petru! | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 19:06 | |
| - zaraza26 a scris:
Iar daca nu votezi la referendum, atunci este doar o discutie pe forum, ca sa avem ce vorbi.
Si daca ar vota, ar fi Ceva? Uite, eu votez dar tac. Considera ca Ion vorbeste din partea mea... el o face mult mai dulce decat as face-o eu. Aici e "mai important" cine voteaza la referendum? Ca nu se stie cine ajunge si cine nu pe 29. Cum o vrea Domnul! Ma asteptam la opinii mai la rece... stau deoparte pe cat posibil si ma minunez. Sa nu uitam (daca am stiut), ce manipulare a facut PSD si PNL-ul in ultimii 8 ani ca sa intoarca poporul impotriva lui Basescu. I-a mai venit in ajutor si criza. Si acum cica alege poporul... Am incredere in viitor, fara Basescu si PDL Oh, Doamne, asa sa fie! Sa guverneze PSD-ul pana o sa-l dea jos sfantul Petru!
Nu PSD si PNL au intors poporul impotriva lui Basescu. El insusi a facut-o, el si hotii de langa el. Fiecare poate sa faca ce vrea, sa voteze sau nu nu, sa comenteze sau nu. Dar vand vorbesti despre incalcari ale constitutiei fara sa o citesti, atunsi vorbesti doara asa, ca pentru forum, ca nu prea are importanta vorba ta, oricat de dulce ar fi. Si DA, poporul voteaza, pu parlamentul european, nu papa de la Roma, nu altcineva, nici Merkel nici Gittenstein. Romanul voteaza. Daca vrea si daca poate. Cunosc oameni care mi-au spus ca si cu cinci bastoane, si tot se duc sa voteze. Si vecina abia a iesit din spital si merge greu, cu un cadru. Dar se duce la vot. Toti, la fel ca mine, spera intr-un viitor mai bun, fara Basescu si PDL. Este dreptul nostru sa speram, asa cum este dreptul fiecaruia sa isi doreasca ce vrea. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 19:43 | |
| - Ion a scris:
Totusi revin la cele doua puncte cerute de Basescu de a nu se schimba regula jocului in timpul jocului cu privire la 50% +1 prezenta la vot, din cele 18 mil, si nu 15 mil., cat si cum ziceau USL-istii, ci 18 mil. Ce parere aveti? De ce USL-istii au cedat asa usor, dandu-i dreptate lui TB? Din cauze externe, sau TB a avut dreptate si atat? Cred că se simt confortabil în sondaje. Ultima estimare arată că peste 60 la sută dintre cetăţeni se vor prezenta la vot. Or, să fim serioşi, la câtă emoţie negativă (ca să mă exprim elegant) a adunat (cu sârg, aş zice) Băsescu... este cam previzbil ce va vota majoritatea. Bine, se va da o luptă crâncenă în spatele urnelor, fiindcă se va lupta Ministerul Administraţiei şi Internelor cu SIE şi SRI. Vom vedea cine va avea câştig de cauză. Pe partea cealaltă, să nu uităm că legea pentru referendumul demiterii preşedintelui a modificat-o de facto Băsescu, după momentul 322. Şi poate-ţi mai aminteşti că a trecut foarte "neobişnuit" prin Parlament. De ce insist asupra acestui lucru? Nu pentru că l-aş considera pe Băsescu drac iar pe Antonescu înger. Vreau numai ca atunci când judecăm, să judecăm cu aceeaşi oca şi pe unii şi pe ceilalţi. Atât. În ceea ce priveşte plagiatul, să nu uităm că miss Kovesi este exact în aceeaşi oală, numai că recipientul are capacitatea mai mare. Vezi că poţi găsi în internet teza de doctorat a tipei (sper că n-au scos-o între timp). Ştii ce se găseşte la notele de subsol? Explicaţii la termenii folosiţi, sau dezvoltarea unei idei din text. Nu tu autor, nu tu titlul de lucrare, editură, an de apariţie şi paginaţie. Dar toată lumea vorbeşte numai despre Ponta iar Codruţa stă într-un confortabil con de umbră. De ce? Pentru că este pupila lui Băsescu? Asta tot a propos de ocaua cu care se măsoară. De ce insist asupra acestor lucruri? Pentru că vă rog să gândiţi cu mintea voastră! Nu vă lăsaţi manipulaţi, fiindcă presiunea este foarte mare pe conştiinţa noastră. Orice aţi face şi orice aţi crede, faceţi-o după mintea voastră, nu după ceea ce ni se dă să înghţim (fie de la A3, fie de la B1). Fiecare avem câte un creier. Să-l folosim, că nu doare! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 22:25 | |
| Azi dimineata, aici, il vazui pe senatorul Ghise invitat la Realitatea tv, impreuna cu doi jurnalisti: Vlad Mixich, si Danacu(?). Ghise zice ca au pus 2 zile in Comisia Juridica pentru a avea timp si cei din strainatate sa ajunga la vot. Danacu( ?) zice ca si asa cei din strainatate nu sunt interesati de referendum pentru ca nu platesc impozite in tara. Vlad Mixich nu e de acord cu schimbarea regululor jocului cu 12 zile inainte de referendum.
Acum inteleg de ce au micsorat numarul sectiilor de votare in strainatate. Punand doua zile, votantul are timp sa faca o excursie pana acolo, dupa d-l Ghise. Iar dupa d-l Danacu, si asa nu sunt interesati cei din Diaspora pentru motivul spus mai sus. Chiar asa, D-le Danacu?!... De unde stie acest jurnalist ca nu suntem interesati ca nu platim impozite in tara?...
Dar cand Diaspora aduce(a) 2 miliarde de euro anual in tara e(ra) bine, nu, d-le Danacu? Vime d-l Geoana in America sa atraga investitori de origine romana in tara, si sa-i faca pe tineri sa revina in tara dupa terminarea studiilor. Pai, asa da! Dar, cand e vorba sa aiba ceva de zis Diaspora, nu trebuie sa spuna ca nu plateste impozite.
Europa a avut impresia ca "a cucerit estul" prin simpla inglobare in UE, prin primirea in NATO, sau acum, mai va, in Shengen. S-a inselat amarnic. Estul este inca ocupat, prin mentalitate, tot de comunism.
Zi ca ei, si fa ca tine! Cam asa e cu cele 11 puncte. Se alege praful de ele maine in Parlament. Cel putin de 2 dintre ele. Aceea cu pragul electoral si cu numarul de 18 mil. de alegatori. Va iesi minciuna la iveala cand o sa vada Europa ca Romania a primit fonduri europene, nu pentru 19.5 mil de romani, ci pentru 22 de mil. Sa vedem pe unde scot camasa. Pentru ca ei vor spune ca sunt 15 mil de alegatori din 19 mil., si nu 18 din 22. Dar, pentru a evita asta, maine vor vota conform Conventiei de la Venetia. Bine ca nu e Yalta, Malta, sau ALTA.
Eu personal eram si mai sunt inca sa revin in Tara de unde am plecat, in scurt timp. In Romania ca Tara normala, membra UE, Nato, si poate in curand si in Shengen. De la Tara mea, nu numai ca nu cer nimic, dar voi veni, nu cu cele doua valize cu care am plecat, ci cu ceva bani stransi prin munca cinstita, sa cumparam o casa, sa traiesc omeneste in liniste si pace, ultima parte a vietii. Cat o mai fi, numai Bunul Dumnezeu o sti. Pentru ca mai sper inca sa fie(mai) bine si la noi. De aceea imi pierd timpul pe aici, oameni buni. Pentru a lua o decizie buna. Poate mai buna decat aceea cand am plecat. Dar, mai e un dar, cum zice romanul. "Nu da pacea pe galceava."
Pana la urma, Insa,fiecare cu destinul lui. Eu cu al meu, Tara cu al ei. "Ce ti-e scris in frunte, trebuie sa patesti."
Doamne, ajuta! Cu multa intelegere pentru toti romanii din Tara, Ion | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 23:13 | |
| - nicuvar a scris:
- [...] El insusi a facut-o, el si hotii de langa el. [...]
Ma intreb de ce poporul nu a mai votat partidul/partidele care au fost inainte la putere... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 23:21 | |
| erata: in loc de Shengen, trebuie scris Schengen., daca nu gresec iar. Scuze! Multumesc!
Cineva facea observatia la Realitatea tv, cred,cum ca in PE e si sotia lui CA, si a lui VP (acu' aflu, nu stiam), de ce n-au reusit sa faca si ele ce a facut Monica Macovei, dar in celalalt sens, bineinteles.
Asta pentru ca, asa cred eu, in loc sa faca ceea ce zicea acea persoana, se ocupa de ce face MM, fara sa-si dea seama ca, in felul acesta, ii faci propaganda Monicai Macovei. Si, aproape la fel, si pentru EBA.
In loc sa se ocupe de aceste parlamentare ale PDL, puteau sa se ocupe acele sotii de imaginea Tarii in Europa cantracarand-o pe MM. Se vede insa treaba ca, ori n-aveau argumente, ori nu erau in stare.
Asa ca...., ramane cum a fost. Tot rau. Ca de bine n-avem nevoie. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mar 17 Iul 2012, 23:47 | |
| Acum zic astia de la RTv ca o comosie de la Univ. Buc. a ajuns la concluzia ca VP a copiat. Mai intelege ceva, Ioane, dac poti! Asta zic si eu democratie. Fiecare cu parerea lui. Adevarul unde e, atunci? La plimbare, Ioane, la plimbare!
Du-te si tu la culcare!
Nu te mai obosi sa intelegi, ca e-n zadar! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mier 18 Iul 2012, 00:10 | |
| - nicuvar a scris:
- zaraza26 a scris:
Iar daca nu votezi la referendum, atunci este doar o discutie pe forum, ca sa avem ce vorbi.
Si daca ar vota, ar fi Ceva? Uite, eu votez dar tac. Considera ca Ion vorbeste din partea mea... el o face mult mai dulce decat as face-o eu. Aici e "mai important" cine voteaza la referendum? Ca nu se stie cine ajunge si cine nu pe 29. Cum o vrea Domnul! Ma asteptam la opinii mai la rece... stau deoparte pe cat posibil si ma minunez. Sa nu uitam (daca am stiut), ce manipulare a facut PSD si PNL-ul in ultimii 8 ani ca sa intoarca poporul impotriva lui Basescu. I-a mai venit in ajutor si criza. Si acum cica alege poporul... Am incredere in viitor, fara Basescu si PDL Oh, Doamne, asa sa fie! Sa guverneze PSD-ul pana o sa-l dea jos sfantul Petru!
Nu PSD si PNL au intors poporul impotriva lui Basescu. Chiar ei au făcut-o prin masinatiuni deja cunoscute bine în Europa de Est si cu ajutorul unor simpatizanti ai „epocii de aur”. Zaraza, chiar si fără să-ti citesc opiniile în acest sens, stiam clar unde te afli: esti o femeie cerebrală ce pune logica înaintea simtămintelor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mier 18 Iul 2012, 01:08, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mier 18 Iul 2012, 00:20 | |
| - Ion a scris:
- Estul este inca ocupat, prin mentalitate, tot de comunism.
Un adevăr stiut de toti, recunoscut doar de unii. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mier 18 Iul 2012, 05:04 | |
| Daca, maine, Parlamentul Romaniei schimba legea cu privire la Referendum asa cum propun unii din USL, atunci riscam sa pierdem increderea si Parteneriatul strategic cu SUA, zice Emil Hurezeanu la RTv. Si la urma, o sa-i injuram iar pe americani, cum am facut-o timp de aproape 50 de ani, acuzandu-i de ce nu au venit. Iar acum, ce e drept ,cam tarziu, au venit, ii gonim. Mai exact pleaca ei. Spre bucuria si satisfactia celor care rad pe sub nas acum. Pe langa UE, se mai adauga si SUA.
Se laudau unii ca ce au facut astia bun in 4 luni, cei dinainte n-au reusit in 8 ani. Dar si ce au construit cu totii in 22 de ani, si au distrus astia in cateva zile, nu spun. Nu spun pentru ca nu e de lauda, ci de plans.
Va rog sa nu credeti ca am postat cel scrise mai sus ca american la 64 de ani. Ci ca un roman pribeag care a alergat toata viata dupa mai bine. Bine pe care il doresc tuturor romanilor, oriunde ar fi ei, si Romaniei.
Doamne, ajuta-l pe roman! Si da-i gandul cel bun!
Noapte buna, romane! Oriunde ai fi acum, Ion
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mier 18 Iul 2012, 08:08 | |
| - Ion a scris:
- [...]
Mai intelege ceva, Ioane, dac poti! Asta zic si eu democratie. Fiecare cu parerea lui. Adevarul unde e, atunci? La plimbare, Ioane, la plimbare!
Du-te si tu la culcare!
Nu te mai obosi sa intelegi, ca e-n zadar! In general si eu am impresia ca s-a intors Romania pe dos. Daca eu, ca roman get-beget si ne-plecat nicaieri simt ca imi fuge pamantul de sub picioare, ce sa mai zica altii! Ce ma salveaza, e ca nu ametesc daca imi fuge pamantul de sub picioare. Am capul ancorat unde trebuie. Se pare ca organizarea societatii de pe intreg mapamondul a ajuns intr-un impas. Stiu care e solutia, dar e asa de radicala, incat ori ne trebuie sute de ani sa ne schimbam, ori vom suferi intens ca sa adoptam solutiile bune mai repede. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Ştiri politice interne Mier 18 Iul 2012, 18:35 | |
| - zaraza26 a scris:
- Stiu care e solutia, dar e asa de radicala...
Şi când vă spuneam că trebuie să-i supărăm pe ruşi ca să ne dea cu bomba atomică în cap, apoi să aşteptăm timpul de înjumătăţire al uraniului şi abia după aia, din alte maimuţe, să evolueze alţi oameni... Brucan cu ăia 20 de ani ai lui era superoptimist! A fost o glumă! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ştiri politice interne | |
| |
| | | | Ştiri politice interne | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |