| ISUS - Om sau Dumnezeu? | |
|
+10zuum Bartolomeu Administrator TUDOR mihaitza Karima Roxy tomi sam22 Emil Condor 14 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
sam22
Numarul mesajelor : 284 Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 28 Sept 2008, 02:02 | |
| - Karima a scris:
- Sunt dispusa sa raspund cand imi ranesti doctrina dar doar daca discutia este argumentata caci de barfe chiar nu imi arde.
Faptul ca Isus este pentru musulmani unul dintre cei mai mari Profeti m-a facut sa postez la acest topic. ce argument mai mare decat Cuvantul lui Dumnezeu iti trebuie? cum spui barfele nu au valoare aici ! | |
|
| |
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 28 Sept 2008, 02:07 | |
| Desigur ca nu exista argument mai mare ca si cuvantul lui Dumnezeu | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 28 Sept 2008, 02:09 | |
| - Karima a scris:
- Desigur ca nu exista argument mai mare ca si cuvantul lui Dumnezeu
corect si acest Cuvant Al lui Dumnezeu il gasim in Biblie nu in alte BARFE. CORECT? | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 28 Sept 2008, 02:12 | |
| In care Biblie????Eu asta am mai intrebat,care Biblie e corecta,cum dovedesti originalitatea scrierilor ca doar nu a scris-o Dumnezeu.Ce vine din maini anonime se poate numi barfa | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 28 Sept 2008, 02:14 | |
| - Karima a scris:
- In care Biblie????Eu asta am mai intrebat,care Biblie e corecta,cum dovedesti originalitatea scrierilor ca doar nu a scris-o Dumnezeu.Ce vine din maini anonime se poate numi barfa
eu folosesc biblia traducere cornilescu! | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 28 Sept 2008, 03:47 | |
| Poate nu ai inteles,nu a cui traducere o folosesti e ideea ci ia-o cu inceputul si anume ce carti contine acea Biblie,cine le-a scris,ce incredere pot sa am eu de exemplu(si acum ma refer doar la persoan mea)in povestirile lui Luca de exemplu care n-are nici in clin nici in maneca cu Isus(pbuh)?Ai inteles acum? | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 28 Sept 2008, 14:28 | |
| - Karima a scris:
- Poate nu ai inteles,nu a cui traducere o folosesti e ideea ci ia-o cu inceputul si anume ce carti contine acea Biblie,cine le-a scris,ce incredere pot sa am eu de exemplu(si acum ma refer doar la persoan mea)in povestirile lui Luca de exemplu care n-are nici in clin nici in maneca cu Isus(pbuh)?Ai inteles acum?
nu nu te inteleg ... vorbesti alta limba si cunosti un Dumnezeu diferit de al meu ! | |
|
| |
Bartolomeu
Numarul mesajelor : 111 Data de inscriere : 28/08/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Mar 30 Sept 2008, 01:34 | |
| Ce ar putea fi Isus Hristos decît toată plinătatea lui Dumnezeu într-un trup de carne omenesc (2Cor.5:19 Coloseni 2:9). Omul Isus Hristos era/este Dumnezeu. | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Mier 01 Oct 2008, 00:22 | |
| - Bartolomeu a scris:
- Ce ar putea fi Isus Hristos decît toată plinătatea lui Dumnezeu într-un trup de carne omenesc (2Cor.5:19 Coloseni 2:9). Omul Isus Hristos era/este Dumnezeu.
!!!!!!!!!!!!!!!! AMIN !!!!!!!!!!!! | |
|
| |
TUDOR
Numarul mesajelor : 192 Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Mier 01 Oct 2008, 19:16 | |
| - Karima a scris:
Isus(pbuh) a trait pe pamant ca om pentru ca a fost om desigur.
Karima. Începînd cu a patra ta postare, la acest topic (pag.2), cînd te referi la Domnul Isus Hristos, foloseşti expresia "Isus(pbuh)". Nu înţeleg la ce-i bună paranteza, şi nici ce scrie în paranteză. Poate-mi explici şi mie ce-nseamnă (pbuh). | |
|
| |
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Mier 01 Oct 2008, 20:11 | |
| asta am vrut sa te intreb si eu, Karima, ce-o fi aia pbuh. | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Mier 01 Oct 2008, 22:07 | |
| pbuh=peace and blessing upon him Musulmanii respecta toti profetii in aceeasi masura. Ca semn de respect noi adaugam dupa ce le rostim(scriem)numele aceste cuvinte:pacea si binecuvantarea lui Dumnezeu asupra lui. Mie mi-a intrat in reflex initialele in limba engleza pt ca activam mai mult pe forumuri in limba engleza. La fel scriu si dupa numele profetului nostru Mohammed(saws)=sallalahu aleihi wa selam adica acelasi lucru=pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui | |
|
| |
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Mier 01 Oct 2008, 22:40 | |
| | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Joi 02 Oct 2008, 01:00 | |
| | |
|
| |
TUDOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Joi 02 Oct 2008, 01:40 | |
| Karima nu trebuie subestimată, pentru că dacă nu ne-ar atrage în discuţii aprinse, n-ar exista nici răspunsuri interesante. Şi ea dovedeşte foparte mult bun simţ. Nu cred că a jignit pe nimeni. Ba chiar eu recunosc că am încercat s-o marginalizez, şi vreau să repar greşeala acum. Karima eşti necesară printre noi. Domnul să te binecuvînteze şi (pbuh). | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Joi 02 Oct 2008, 02:50 | |
| - TUDOR a scris:
- Karima nu trebuie subestimată, pentru că dacă nu ne-ar atrage în discuţii aprinse, n-ar exista nici răspunsuri interesante. Şi ea dovedeşte foarte mult bun simţ. Nu cred că a jignit pe nimeni. Ba chiar eu recunosc că am încercat s-o marginalizez, şi vreau să repar greşeala acum. Karima eşti necesară printre noi. Domnul să te binecuvînteze şi (pbuh).
O postare foarte înteleaptă. | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Joi 02 Oct 2008, 17:56 | |
| - TUDOR a scris:
- Karima nu trebuie subestimată, pentru că dacă nu ne-ar atrage în discuţii aprinse, n-ar exista nici răspunsuri interesante. Şi ea dovedeşte foparte mult bun simţ. Nu cred că a jignit pe nimeni. Ba chiar eu recunosc că am încercat s-o marginalizez, şi vreau să repar greşeala acum. Karima eşti necesară printre noi. Domnul să te binecuvînteze şi (pbuh).
Iti multumesc Tudor pt cuvintele tale.Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine si familia ta | |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Joi 02 Oct 2008, 20:25 | |
| | |
|
| |
Roxy
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Joi 02 Oct 2008, 20:27 | |
| - TUDOR a scris:
- Karima nu trebuie subestimată, pentru că dacă nu ne-ar atrage în discuţii aprinse, n-ar exista nici răspunsuri interesante. Şi ea dovedeşte foparte mult bun simţ. Nu cred că a jignit pe nimeni. Ba chiar eu recunosc că am încercat s-o marginalizez, şi vreau să repar greşeala acum. Karima eşti necesară printre noi. Domnul să te binecuvînteze şi (pbuh).
Tudor, ma bucur sa citesc postarea ta, denota dragoste crestina autentica. Iubirea crestina este dovada ca cineva este al lui Dumnezeu. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Vin 03 Oct 2008, 00:52 | |
| Nu există nimic pe planeta asta să mă încânte mai mult decât secventele în care oamenii îsi arată dragostea unii fată de altii. Domnul să fie cu noi toti! | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Vin 03 Oct 2008, 00:57 | |
| Inshallah(sa dea Dumnezeu).Ameen | |
|
| |
TUDOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 05 Oct 2008, 13:11 | |
| - Karima a scris:
- Poate nu ai inteles,nu a cui traducere o folosesti e ideea ci ia-o cu inceputul si anume ce carti contine acea Biblie,cine le-a scris,ce incredere pot sa am eu de exemplu(si acum ma refer doar la persoan mea)in povestirile lui Luca de exemplu care n-are nici in clin nici in maneca cu Isus(pbuh)?Ai inteles acum?
Dacă in doctorul Luca, după părerea ta, nu se poate avea încredere, ar însemna că nu numai Evanghelia după Luca n-ar fi corectă, dar chiar şi Faptele Apostolilor, care au acelaş autor, ar fi doar nişte poveşti de adormit copii. Care sînt motivele pe care te bazezi? Aş vrea să explici de ce ar fi credibil Coranul [după opinia musulmanilor]. De unde ştii dacă nu cumva a suferit şi el nişte răstălmăciri dealungul timpului? | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 05 Oct 2008, 18:31 | |
| - TUDOR a scris:
- Karima a scris:
Dacă in doctorul Luca, după părerea ta, nu se poate avea încredere, ar însemna că nu numai Evanghelia după Luca n-ar fi corectă, dar chiar şi Faptele Apostolilor, care au acelaş autor, ar fi doar nişte poveşti de adormit copii. Care sînt motivele pe care te bazezi?
Aş vrea să explici de ce ar fi credibil Coranul [după opinia musulmanilor]. De unde ştii dacă nu cumva a suferit şi el nişte răstălmăciri dealungul timpului? Motivele pe care ma bazez:unul din ele ti l-am redat mai sus si anume;Luca nu are nici in clin nici in maneca cu Isus(pbuh) Despre Pavel imi pare rau ca nu stii mai nimic poate, dar cauta sa vezi cine a fost acest Pavel sub ce presiune sau de ce a scris,precum si schisma dintre Pavel si Petru. Parerea mea (si nu numai)este ca odata ce o carte considerata sfanta ,recunoscuta ca atare,ajunge sa fie modificata de maini omenesti deja si-a pierdut sfintenia. Despre Coran la topicul islam pt ca deja aici ne-am abatut de la topic. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Dum 05 Oct 2008, 18:36 | |
| Continuă Karima - si aici poti face paralele între cărti considerate sfinte. Te rog să continui! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? Lun 27 Oct 2008, 05:35 | |
| I, I am the LORD, and besides me there is no savior. (Isaiah 43:11)
“Eu, Eu sînt YHWH, si afară de Mine nu este niciun Mîntuitor”! AMIN! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu? | |
| |
|
| |
| ISUS - Om sau Dumnezeu? | |
|