LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
23 padure romana CPSF taieri mediu istorie curiozitati internet Fantasy efremovivanantonovici google nicuvar politica comment-143 muzica_traditionala sibiu Popasul humanitas reclame drumetie 1 Limba brasov 1918 problema
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 I_vote_lcapISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 I_voting_barISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 I_vote_lcapISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 I_voting_barISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS - Om sau Dumnezeu?

In jos 
+10
zuum
Bartolomeu
Administrator
TUDOR
mihaitza
Karima
Roxy
tomi
sam22
Emil Condor
14 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
AutorMesaj
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyLun 27 Oct 2008, 06:28

Emil Condor a scris:
Nu există nimic pe planeta asta să mă încânte mai mult decât secventele în care oamenii îsi arată dragostea unii fată de altii. Domnul să fie cu noi toti!

Suspect
Sus In jos
tomi

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyLun 27 Oct 2008, 10:39

zuum a scris:
Emil Condor a scris:
Nu există nimic pe planeta asta să mă încânte mai mult decât secventele în care oamenii îsi arată dragostea unii fată de altii. Domnul să fie cu noi toti!

Suspect
hug
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyLun 27 Oct 2008, 15:08

Emil Condor a scris:
I, I am the LORD, and besides me there is no savior. (Isaiah 43:11)

Eu, Eu sînt YHWH, si afară de Mine nu este niciun Mîntuitor”! AMIN!

AU! Inca un nume, YHWH ???
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 00:53

E Acelasi, nu încă unul!!! Vechiul nume ebraic, cel original (să-i zic asa).
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 01:18

Emil Condor a scris:
E Acelasi, nu încă unul!!! Vechiul nume ebraic, cel original (să-i zic asa).

Stiam, vad ! E acelasi Dumnezeu numa ca-i zice altfel!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 01:22

Da, ai dreptate: Dumnezeu e mereu Acelasi chiar dacă oamenii Îl numesc cum le vine lor mai usor.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 01:24

Emil Condor a scris:
Da, ai dreptate: Dumnezeu e mereu Acelasi chiar dacă oamenii Îl numesc cum le vine lor mai usor.

Cum iti spuneam. referirea la Dumnezeu in Biblie se face in mai multe feluri. Mare greseala! Cine a scris Scripturile sau cine a autorizat Biblia asa cum o citim noi in ziua de azi nu s-a gandit ca o sa iasa o alta schisma din asta. Ca e Isus, Sf Duh sau Dumnezeu toate au aceeasi esenta divina!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 01:29

Si esenta e asa cum spui dar important este că, oricâte denumiri (manifestări) are, Dumnezeu este UNUL nu o puzderie de zei mărunti si falsi.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 01:32

Emil Condor a scris:
Si esenta e asa cum spui dar important este că, oricâte denumiri (manifestări) are, Dumnezeu este UNUL nu o puzderie de zei mărunti si falsi.

de acord. nu cred ca ia inclus Sf Duh, pe Tatal si Fiul in categoria zeilor marunti si falsi!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 01:36

Acolo vorbesti de manifestările aceluiasi Dumnezeu.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 28 Oct 2008, 04:17

Emil Condor a scris:
Acolo vorbesti de manifestările aceluiasi Dumnezeu.

Poate m-am exprimat gresit. Manifestarile lui Dumnezeu( Tatal Ceresc) sunt in principal Sfantul Duh si Fiul !
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMier 29 Oct 2008, 18:41

zuum a scris:

Poate m-am exprimat gresit. Manifestarile lui Dumnezeu( Tatal Ceresc) sunt in principal Sfantul Duh si Fiul !

Si in plan ,,secundar,,care sunt?

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 30 Oct 2008, 06:14

Karima a scris:
zuum a scris:

Si in plan ,,secundar,,care sunt?

Aceleasi. Astfel s-a descoperit 3d-ul!
Sus In jos
MIRCEA

Numarul mesajelor : 245
Data de inscriere : 09/10/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMier 05 Noi 2008, 17:39

Şi eşti deacord cu 3d-ul. Doar nu ţi-ai schimbat stilul credinţei Zuum.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMier 05 Noi 2008, 19:48

MIRCEA a scris:
Şi eşti deacord cu 3d-ul. Doar nu ţi-ai schimbat stilul credinţei Zuum.

Daca as vedea o legutura cu subiectul mai ca ti-as raspunde...
Sus In jos
MIRCEA

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyLun 08 Dec 2008, 13:14

Ştii ceva? Ţi-ai schimbat doar blana... năravul nu ţi l-ai schimbat.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyLun 08 Dec 2008, 16:01

MIRCEA a scris:
Ştii ceva? Ţi-ai schimbat doar blana... năravul nu ţi l-ai schimbat.

Aceeaşi meteahnă. Judecă fără să ai acest drept. Biblia te opreşte să judeci pe semenul tău.

Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri
Data de inscriere : 17/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyLun 08 Dec 2008, 19:00

abbilbal a scris:

Aceeaşi meteahnă. Judecă fără să ai acest drept. Biblia te opreşte să judeci pe semenul tău.

dar apostolii cum puteau ierta si dezlega pacate ?
Sus In jos
MIRCEA

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 09 Dec 2008, 00:29

Abby, despre judecată am mai scris undeva pe un topic. Nu ştiu care. Îl găseşti tu. Nu mai repet acuma. Îmi pare rău, dar prietenul tău nu este şi prietenul meu. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne duşmănim între noi doi.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 09 Dec 2008, 05:54

Roxi, apostolii aveau dezlegare specială pentru treaba asta, iar noi, ceilalţi, avem restricţia Bibliei: "Nu judeca pe aproapele tău că vei fi judecat". Pentru mine ca ortodox, preotul are harul să mă dezlege de păcate la spovedanie şi împărtăşanie (doar acolo), dar nici el nu are dreptul să mă judece. Judecata o face doar Iisus atunci când este sorocit de Dumnezeu.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 09 Dec 2008, 06:06

MIRCEA a scris:
Abby, despre judecată am mai scris undeva pe un topic. Nu ştiu care. Îl găseşti tu. Nu mai repet acuma. Îmi pare rău, dar prietenul tău nu este şi prietenul meu. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne duşmănim între noi doi.

Nu este vorba de duşmănie Mircea. Este vorba ca în dicuţii să nu ne ambalăm prea tare pentru a sări peste cal. Cât priveşte prieteniile, cred că toţi care suntem pe acest forum suntem prieteni în egală măsură, indiferent de credinţa ce o avem, şi de aceea nu trebuie să ne insultăm, ci să ne respectăm şi să ne spunem doar punctele noastre de vedere vis-a-vis de cele ale partenerilor de dialog. Şi după părerea mea în astfel de dialoguri nu au ce căuta expresii de genul: "Nu ai dreptate", "minţi", "eşti neştiutor" "lasă pe altul să vorbească" sau mai ştiu eu ce alte forme, pentru că sincer îţi spun că nu am făcut inventarul lor pe acest forum, ci am scris aşa, ce mi-a trecut mie prin minte ca glonţul lui Iţic.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyMar 09 Dec 2008, 06:51

Roxy a scris:

Cu puterea data de Dumnezeu prin Isus Hristos

Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean.
16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
17. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
18. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, şi Eu i-am trimis pe ei în lume.
19. Pentru ei Eu Mă sfinţesc pe Mine Însumi, ca şi ei să fie sfinţiţi întru adevăr.
20. Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,
21. Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
23. Eu întru ei şi Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârşiţi întru unime, şi să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
26. Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei.

Ioan 17
Sus In jos
ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 09 Apr 2009, 14:00

Roxy a scris:
zuum a scris:
Cu puterea data de Dumnezeu prin Isus Hristos. Ioan 17
Cred că trebuia să afişezi încă un verset.
,,Celorce le veti ierta pacatele, vor fi iertate; si celor ce le veti tinea vor fi tinute." (Ioan.20:23)
Ce zici, eşti deacord cu versetul ăsta?
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 09 Apr 2009, 16:11

ACCENT a scris:
Roxy a scris:
zuum a scris:
Cu puterea data de Dumnezeu prin Isus Hristos. Ioan 17
Cred că trebuia să afişezi încă un verset.
,,Celorce le veti ierta pacatele, vor fi iertate; si celor ce le veti tinea vor fi tinute." (Ioan.20:23)
Ce zici, eşti deacord cu versetul ăsta?

Daca...ce..?
Sus In jos
ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 EmptyJoi 09 Apr 2009, 17:48

Adică n-am scris pe româneşte, de pui întrebarea asta?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ISUS - Om sau Dumnezeu?   ISUS - Om sau Dumnezeu? - Pagina 4 Empty

Sus In jos

ISUS - Om sau Dumnezeu?
Sus 
Pagina 4 din 5Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS HRISTOS
» UNICUL DUMNEZEU
» Pentru ce este bună Legea?
» IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum