LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
1 Fantasy romana Limba mediu taieri sibiu politica 23 internet istorie efremovivanantonovici padure brasov humanitas muzica_traditionala 1918 drumetie CPSF reclame curiozitati google Popasul nicuvar problema comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 I_vote_lcapLUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 I_voting_barLUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 I_vote_rcap 
Emil Condor
LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 I_vote_lcapLUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 I_voting_barLUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LUMEA IN CARE TRAITI

In jos 
+11
apocalyptica
Ciprian
Doina
dolion
Ion
abbilbal
ostrovna
Emil Condor
VOTAN
Cristina
CRUCIAT
15 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 07 Sept 2014, 16:40

Uite o întâmplare din toamna lui 1985.

Trebuia să merg la Vaslui cu un tren care pleca din Ploieşti Sud pe la 11 noaptea. Numai că eu am întârziat la prietena mea (actuala soţie Very Happy) cam mult şi nu mai aveam decât o jumătate de oră ca să ajung din partea de vest a oraşului la gara de sud. Cum, pe vremea aia, nu se punea problema să circule taxiurile ca acum iar ultimul autobuz care făcea legătura dintre Gara de Vest şi Gara de Sud plecase deja, n-am avut altceva de făcut decât să-mi iau geanta-sac în spate şi să alerg (vreo 4-5 km) până la gară.

N-am făcut decât vr-un kilometru şi m-au oprit "Fraţii Petreuş" cum ziceam noi patrulei de poliţie, că erau mereu câte doi. Mi-au cerut să mă legitimez apoi m-au întrebat de ce alerg. Le-am explicat despre ce-i vorba iar ei şi-au cerut scuze că m-au oprit (pe bune! erau miliţieni din vremea lui Ceaşcă!). Au oprit o maşină care trecea pe lângă noi şi cum tipul (era în pijama) mergea la Gara de Sud să-şi ia nevasta care venea de la Bucureşti, i-au cerut să mă ia şi pe mine.

Aşa am prins trenul şi dimineaţa eram în Vaslui! thumb_yello

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 07 Sept 2014, 17:17

Anahoret a scris:
Uite o întâmplare din toamna lui 1985.

Trebuia să merg la Vaslui cu un tren care pleca din Ploieşti Sud pe la 11 noaptea. Numai că eu am întârziat la prietena mea (actuala soţie Very Happy) cam mult şi nu mai aveam decât o jumătate de oră ca să ajung din partea de vest a oraşului la gara de sud. Cum, pe vremea aia, nu se punea problema să circule taxiurile ca acum iar ultimul autobuz care făcea legătura dintre Gara de Vest şi Gara de Sud plecase deja, n-am avut altceva de făcut decât să-mi iau geanta-sac în spate şi să alerg (vreo 4-5 km) până la gară.

N-am făcut decât vr-un kilometru şi m-au oprit "Fraţii Petreuş" cum ziceam noi patrulei de poliţie, că erau mereu câte doi. Mi-au cerut să mă legitimez apoi m-au întrebat de ce alerg. Le-am explicat despre ce-i vorba iar ei şi-au cerut scuze că m-au oprit (pe bune! erau miliţieni din vremea lui Ceaşcă!). Au oprit o maşină care trecea pe lângă noi şi cum tipul (era în pijama) mergea la Gara de Sud să-şi ia nevasta care venea de la Bucureşti, i-au cerut să mă ia şi pe mine.

Aşa am prins trenul şi dimineaţa eram în Vaslui! thumb_yello
Frumoasa poveste!
Era alta ''lume'' atunci.
Acum e alta...

Dar, vorba poetului:
"Lumea e ca lumea si ca lumea suntem noi."
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyLun 06 Oct 2014, 04:08

Televiziunea nu a fost creată pentru idioţi. Ea îi creează” (Neil Postman)€œ

În sfârşit, campioni! Ceea ce românilor nu le-a reuşit în sport sau în alte domenii, le-a reuşit la petrecut timp în faţa televizoarelor. Un nou record! O ştire interesantă, mai ales în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.
Românii sunt cei mai înrăiţi consumatori de televiziune din lume!
Potrivit unui studiu publicat miercuri, 01.10.2014, de IP Network (grupul RTL), românii au petrecut în 2013 zilnic, în medie, 6 ore în faţa televizorului, mai mult decat oricare altă naţie din cele 39 analizate de IP Network! Cu acest volum, de 340 de minute zilnic, românii se situează şi în 2013 pe locul 1 în clasamentul rezultat din analiza experţilor media de la IP-Network. Românilor le urmează în acest clasament Serbia, cu 306 minute, apoi Portugalia cu 298 şi SUA cu 293 de minute zilnic. În comparaţie cu 2012, cănd românii deja îşi asiguraseră supremaţia la consumul de televiziune, în 2013 pofta de consum le-a crescut cu 14 minute în medie pe zi. Cetăţenii Comunităţii Europene petrec în medie zilnic 236 de minute în faţă televizoarelor. Germania, de exemplu, se află sub nivelul mediu, dar cam la mijlocul clasamentului, cu un consum de 221 de minute zilnic. Studiul „Television International Key Facts” se realizează anual începând cu 1994 şi analizează comportamentul de consum al cetăţenilor din 35 de ţări europene, plus al celor din Brazilia, China, Japonia şi Statele Unite ale Americii.
Cultura pe moarte - naţiunea in pericol Aşadar, românii se informează via televizor. Ceea ce ar fi simplu de explicat, ţinând cont că omul în general, prin natura sa, îşi percepe mediul înconjurător, în proporţie de 90%, pe cale vizuală. Pe lângă acest aspect mai există şi faptul că privitul la televizor solicită mintea umană mai puţin decât cititul unui articol de ziar sau al unei cărţi. Aşadar televizorul „ajută” mai degrabă la gândit mai puţin decât la gândit mai mult. Prin urmare este simplu pentru o televiziune să manipuleze telespectatorul, acesta nedându-şi de regulă osteneala să verifice informaţia, să o treacă prin filtrul propriului discernământ, luând-o de bună aşa cum îi este prezentată. Televiziunile însă, marea lor majoritate, reprezintă interese economice sau politice. Astfel nu se simt obligate şi nu sunt obligate (mai puţin cele publice, finanţate din banii populaţiei) la obiectivitate. Privitorul este cel obligat să selecteze informaţia, să o clasifice, să o consume într-un anumit context, fără a se lasă influenţat decisiv de aceasta.  
„Cand un popor se lasă distras prin trivialităţi, când viaţa culturală e dominată de un şir interminabil de spectacole de divertisment, ca de o imensă maşinărie de amuzament, când discursul public devine o pălăvrăgeală confuză, pe scurt, când cetăţenii sunt transformaţi în spectatori, iar problemele de interes public ale acestora declasate la un spectacol de varietăţi, atunci naţiunea este în pericol - iar dispariţia culturii o ameninţare reală”, scria cunoscutul teoretician şi critic media american, Neil Postman.
Politcienii din studiorile de televiziune Lingvistul şi activistul politic, profesorul Noam Chomsky, completează această critică la consumul de televiziune cu afirmaţia, devenită celebră: „ Mass-media în sine are în substanţa sa menirea să ţină lumea la distanţă de  lucrurile mult mai importante”.
Aşa s-ar explica de ce atâţia politicieni (şi mai ales cei care conduc ţara sau care vor s-o conducă, în frunte cu premierul, care din acest punct de vedere chiar a învăţat de la popor) îşi petrec atât de mult timp în studiourile televiziunilor. Independenţa acestor medii în România este îndoielnică, până şi în ceea ce priveşte televziunea publică, aşa cum deducem defintiv din discuţiile din ultima vreme, declanşate de însuşi directorul TVR. Pericolul manipulării telespectatorilor este aşadar unul real şi foarte mare în România, ţinând cont de comportamentul românilor legat consumul de televiziune. În contextul campaniei electorale din România este cu atât mai valabil şi mai demn de luat în serios decât acum, ca avertisment!, sloganul creat de Postman:

Televiziunea nu a fost creată pentru idioţi. Ea îi creează

http://adevarul.ro/news/societate/romanii-campioni-mondiali-idiotii-planeteie-1_543181210d133766a8b08c40/index.html

Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyLun 06 Oct 2014, 05:04

Asa dar, in comunism, cu doua ore de televiziune pe zi, nu riscam in niciun caza sa devenim idioti, nu?

Acum, cu 24/24 de ore de tv. pe zi, riscam sa devenim cei mai ''lumniati idioti"?

Cert este ca: "ce e mult strica, iar ce e putin nu s-ajunge".

Practic asa par sa stea lucrurile, de vreme ce eu merg la vot cu gandul ca voi trai mai bine daca il voi vota pe X si nu pe Y.
De fapt, votul este cea mai mare minciuna a democratiei.
Servita nu dupa sfatul medicului, ci dupa cum zice Constitutia:
o data la 4-5 ani.
Intervalele regulate de timp sunt necesare pentru a-ti crea reflexe conditionate...
Si astfel te obisnuiesti cu minciuna.
Nu mai poti trai fara ea....

Exista si perioade de timp, cum ar fi si la cutremure, cand apar ''revolutiile''...
Alte minciuni...
Etc.....
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptySam 20 Dec 2014, 15:46

Acum cateva saptamani o fata s-a sinucis din dragoste. Nu asta era spectaculos ci faptul ca tanara provenita dintr-un catun de pe langa Braila a facut o facultate de jurnalism, a lucrat la un ziar local din Braila vre-o 2-3 ani si apoi… a ajuns director regional de vanzari la Posta Romana.
E doar un caz dar care este ilustrativ pentru lumea in care traim.

O alta, fiica  unui primar liberal de pe langa Oradea, dupa ce a afacut facultatea la un Gigi.impex.srl de la coltul strazii, a ajuns sefa partidului din comuna si apoi… consilier la Parlamentul Romaniei. In timpul liber… scria scenarii pentru telenovele la Antena 1 si se inscria pe site-uri de hostess.

Un director de la CRF isi rotunjeste veniturile cu banii luati pe chiria unor imobile construite din banii furati. El de felul lui un netrebnic, dar cu aere de om de afaceri.

Si pot continua pana maine si chiar si mai mult. De fapt stim cu totii in ce lume traim. Doar ca ne’am obisnuit...

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 28 Dec 2014, 19:22

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyLun 29 Dec 2014, 04:28

Nu pot să cred că lista celor care „conduc lumea” cuprinde nume de cacao precum cele mentionate în articolul postat la Cap Limpede!

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 22 Ian 2015, 12:29

ŢEAPA ELVEŢIANĂ şi CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR

Competentă şi responsabilă, Banca Naţională a Elveţiei, de aproape 3 ani, a practicat un prag de 1,2 franci elveţieni pentru un euro, curs care s-a extins şi la celelalte monede. Moneda elveţiană a devinit, astfel, cea mai stabilă monedă pământeană.
Banca Naţională a României, mai puţin competentă şi responsabilă, în ciuda faptului că, prin Constituţia României, moneda naţională este LEUL, a autorizat băncile româneşti, cu numele, evident, să acorde credite şi în monedele altor state, inclusiv aceea a statului elveţian. Aceste bănci au acordat, masiv, românilor credite în franci elveţieni, cu dobânzi mai atractive. În joc au intrat sute de mii de români.
Uriaşa ţeapă a devenit posibilă deoarece prevederile actualei Constituţii a României referitoare la sistemul financiar al ţării sunt vagi, imprecise, astfel formulate încât au permis Băncii Naţionale a României să devină stat în stat şi să-şi facă de cap.
Competentă şi responsabilă, Banca Naţională a Elveţiei a renunţat, când a vrut ea, la pragul de 1,2 franci elveţieni pentru un euro. Într-o singură zi, francul elveţian s-a apreciat cu peste 30%. Câţiva miliardari au câştigat, fiecare, miliarde de euro, sau de dolari, în 24 de ore. Câteva milioane de amărâţi, printre care şi sutele de mii de români atraşi în cursă, s-au trezit săraci lipiţi pământului, peste noapte.
Reacţia Premierului României a fost aceea de a-l trimite pe Ministrul Finanţelor să “discute” cu Guvernatorul Băncii Naţionale a României.
Nu de discuţii au nevoie cei păgubiţi, ci de demiterea celor vinovaţi, trimiterea lor în puşcărie şi recuperarea, de la ei, de acasă, a sumelor necesare despăgubirii celor traşi pe sfoară.
Ar fi un bun prilej pentru Preşedintele României să intervină şi să arate că chiar vrea să ajute românii să-şi “ia ţara înapoi”.
Aceasta, până la adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, care va trece sistemul financiar al ţării sub controlul poporului şi va face imposibilă apariţia unor astfel de ticăloşii.

Constantin Cojocaru

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyVin 23 Ian 2015, 02:40

dolion a scris:
ŢEAPA ELVEŢIANĂ
Țeapa, indiferent ce fel este, așteaptă acolo pe cei potriviți să o ia, adică pe fraieri.
Cei inteligenți știu s-o evite.

alex andrei

alex andrei

Numarul mesajelor : 252
Varsta : 77
Localizare : colţisorul meu
Data de inscriere : 01/12/2011

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptySam 24 Ian 2015, 00:26

Procesul lui Gary Leon Ridgway 
La procesul sfarsit cu condamnarea la 49 de condamnari pe viataconsecutiver fara drept de eliberare conditionata, rudele victimelor sale (71 la numar) il insultau, il blestemau, il injurau.
Numai iertarea unui tata a reusit sa-l miste pana la lacrimi.
In video pe care-l reproduc:
PRIMA FEMEIE: “Este un animal. Nadajduiesc sa aiba o moarte lenta, chinuitoare si cruda!”
A DOUA FEMEIE: “O sa mearga in iad. Acela este locul caruia ii apartine!”
BARBATUL CARE L-A IERTAT: “Domnule Ridgway, aici sunt persoane care va urasc. Eu nu sunt printre acestea. Dumneata mi-ai facut foarte dificila vietuirea inaintea Aceluia in care cred. Insa aceasta este ceea ce Dumnezeu spune sa facem, sa iertam. Dumneavoastra sunteti iertat, domnule!”

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyLun 26 Ian 2015, 17:48

Ocupaţie fără tancuri şi soldaţi

Islamiştii intensifică crearea zonelor interzise ne-musulmanilor în oraşele Europei. Cea mai mare parte a acestor "zone interzise" funcţionează ca nişte micro-state guvernate de Sharia. Autorităţile ţărilor gazdă au pierdut, se pare, controlul acestor cartiere unde, în majoritatea cazurilor, serviciile publice – adică poliţia, pompierii şi serviciul de ambulanţă – nu mai au acces.
"Zonele interzise" sunt rezultatul deceniilor de politică multiculturală, care i-a încurajat pe musulmani să creeze societăti paralele şi să trăiască într-o auto-segregare, mai degrabă decât să se integreze în ţările gazdă europene.
În Marea Britanie, de exemplu, gruparea musulmană "Musulmanii contra cruciadelor" a lansat o campanie pentru transformarea a 12 oraşe engleze - incluzând şi ceea ce ei numesc Londonistan - în state islamice independente. Aceste aşa-zise emirate islamice funcţionează ca nişte enclave autonome, supuse Sharia şi în afara legilor britanice.
Acest "Proiect al Emiratelor Islamice" enumeră oraşele Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, cât şi Waltham Forest în nord-estul Londrei şi Tower Hamlets în est, ca teritorii pe cale sa fie supuse în întregime legii islamice Sharia.
În cartierul londonez Tower Hamlets (numit şi Republica Islamică Tower Hamlets), predicatorii musulmani, porecliţi şi Talibanii din Tower Hamlets, ameninţă regulat cu moartea femeile care nu poartă vălul islamic. Străzile învecinate sunt împânzite cu afişe care te avertizează: "Intraţi într-o zonă controlată de SHARIA; aici se aplică legea islamică!" Toate reclamele publicitare care sunt considerate ofensatoare pentru musulmani sunt vandalizate sistematic sau acoperite cu spray negru.
În Luton, în cartierul Bury Park, musulmanii sunt acuzaţi de a pune în practică o adevărată "epurare etnică", hărţuindu-i pe ne-musulmani, până când aceştia cedează şi se mută în altă parte. În West Midlands, doi predicatori creştini au fost acuzaţi de incitare la ură pentru că distribuiau evanghelii într-o zonă predominat musulmană din Birmingham. În Leytonstone, la est de Londra, extremistul musulman Abu Izzadin i-a urlat în față fostului ministru M. John Reed: "Cum ai îndrăznit să vii într-o zonă musulmană?".
În Franţa, sectoare mari din cartierele musulmane sunt considerate ca Zone Interzise de poliţia franceză. Recent au fost delimitate 751 de Zones urbaines sensibles, sau ZUS, cum mai sunt numite printr-un eufemism. O listă completă a acestor ZUS se gaseşte pe un site oficial al guvernului francez, cu hărţi din satelit şi o demarcare precisă străzilor. Se estimează că cinci milioane de musulmani trăiesc în aceste zone urbane sensibile, zone în care statul francez nu-şi mai exercită controlul!
Imigranţii musulmani au preluat controlul unor părţi din Franţa. La Paris şi în alte oraşe franceze cu o numeroasă populaţie musulmană, ca Lyon, Marseille şi Toulouse, mii şi mii de musulmani închid străzile (oprind astfel activităţile comerciale şi traficul pietonal şi auto) pentru a-şi ţine rugăciunea de vineri. Anumite moschei îşi folosesc staţiile de amplificare pentru a-şi difuza predicile şi rugăciunile. Acest spectacol săptămânal, numit şi ocupaţia fără tancuri şi soldaţi, provoacă derută şi mânie în rândul populaţiei. În ciuda nenumaratelor plângeri, autorităţile locale refuză să intervină deoarece se tem să nu provoace revolte ale musulmanilor.
Bruxelles, capitala Belgiei, este deja în proporţie de 20%, musulmană. Multe cartiere locuite de musulmani au devenit zone interzise poliţiştilor, aceştia fiind frecvent atacaţi atunci când pătrund în ele. În districtul Kuregem din Bruxelles, care seamănă adesea cu o zonă de război urban, poliţia patrulează cartierul în doua tanchete blindate: una pentru transportul echipei de poliţişti şi cea de-a doua, pentru escorta celei dintâi. În alt cartier bruxellez, Molenbek, poliţiştii au primit ordin de a nu bea cafea sau a mânca sandwich-uri în public în timpul Ramadanului.
În Germania, Bernhardt Witthaut, comisar de poliţie, a declarat la 1 august ziarului Der Westen că imigranţii musulmani sunt în curs să impună zone interzise în numeroase oraşe germane, cu o viteză alarmantă. Ziaristul l-a intrebat pe B. Witthaut: "Există zone urbane, de exemplu în Ruhr, unde cartiere întregi sunt zone interzise, iar poliţia nu mai poate asigura securitatea?" Domnul Witthaut a răspuns: "Toţi comisarii de poliţie şi ministrul de interne vor nega această realitate, dar este evident că noi ştim foarte bine unde ne putem deplasa cu o simplă maşină de poliţie şi unde este nevoie de un transportor blindat de trupe. Adevărul este că, colegii noştri nu se mai pot deplasa în echipe de doi, fără a deveni, ei înşişi, victimile unei crime. Şi ceea ce este mai grav: în aceste zone, autorii crimelor nu sunt nici măcar inculpaţi! Sînt lăsaţi „de capul lor”. Ar trebui, cu adevărat un caz foarte grav, pentru ca noi, poliţiştii, să fim auziţi. Puterea Statului este total absentă de pe această scenă!"
În Italia, musulmanii au preluat controlul Pieţei Veneţia din Roma pentru rugăciunile de stradă. La Bologna, musulmanii au ameninţat în repetate rânduri că aruncă în aer catedrala San Pietronio care conţine o frescă veche de şase secole inspirată din Infernul lui Dante, care înfăţişează un Mahomed torturat de diavolii Infernului.
În Olanda, un tribunal olandez a cerut guvernului să publice o listă incorectă politic, a celor 40 de zone interzise din ţară. Cele mai problematice cinci cartiere musulmane sunt la Amsterdam, Rotterdam şi Utrecht. Cartierul Kolenkit din Amsterdam este problema numărul unu a ţării. În sfârşit trei districte periculoase sunt Pendrecht, Het Oude Noorden şi Bloemhof în Rotterdam. Cartierul Ondiep din Utrecht ocupă poziţia a cincea, urmat de Rivierenwijk (Deventer), Spangen (Rotterdam), Oude Westen (Rotterdam), Heechterp/ Schieringen (Leeuwarden) şi Noord-Oost (Maastricht).
În Suedia, care are cea mai generoasă lege a imigrării din Europa, largi teritorii în sudul oraşului Malmo, care are mai mult de 25% musulmani, sunt zone interzise ne-musulmanilor. Pompierii şi ambulanţele refuză să intre în cartiere musulmane ca Rosengard, fără o escortă puternică a poliţiei. Şomajul în rândul bărbaţilor în Rosengard depăşeşte 80%!
Când pompierii au încercat să stingă un incendiu declanşat la moscheea principală din Malmo, au fost atacaţi cu pietre.
În oraşul suedez Goteborg, tinerii musulmani au atacat cu cocktailuri Molotov maşinile poliţiei. În cartierul Angered, peste 15 maşini ale poliţiei au fost distruse, tinerii musulmani folosind lasere pentru a-i orbi pe poliţişti. În cartierul Backa din Goteborg tinerii au atacat cu pietre maşinile poliţiei, poliţia având dificultăţi în a stopa atacurile declanşate contra ambulanţelor şi pompierilor în diferite cartiere ale oraşului. Potrivit imamului Adly Abu Hajar din Malmo: "Suedia este cel mai bun stat islamic din lume.”
Comentariile sunt de prisos. Nu şi reflecţiile.

Aurel I. Rogojan

alex andrei

Numarul mesajelor : 252
Varsta : 77
Localizare : colţisorul meu
Data de inscriere : 01/12/2011

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMier 28 Ian 2015, 14:36

Copil de numai 7 luni salvat de boala lui de ficatul donat de romanca accidentata.

Din pricina unei malformatii a ficatului diagnosticata de medici ca fiind "incompatibila cu viata", viitorul copiului din Bergamo parea pecetluit. Multumita insa familiei Loredanei Gabriela Tiron, acum pruncul de numai 7 luni are un viitor,

Loredana, de 21 de ani, a fost accidentata de un pirat al strazi joi seara (22 ian), sambata dupa-amiaza a sosit mama ei de la Galati si si-a dat consimtamantul, ca in cazul mortii pana nu e prea tarziu sa-i fie prelevate organele care mai pot servi altor vieti.... astfel 4 persoane: copilul din Bergamo, 2 persoane din Verona si una din Milano au primit in dar o noua sansa.
 Pace tie Loredana, si sa gasesti odihna vesnica! 
 mai mult la:  http://www.bergamonews.it/cronaca/bergamo-bimbo-di-7-mesi-salvato-dal-fegato-donato-dalla-rumena-investita-200326

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 08 Feb 2015, 08:08

Iar am scăpat trenul?
Radu VIDA

Craşme, stadioane, biserici…
Cam asta am construit în 25 de ani.
Şi am distrus şi o bună parte din componentele unei industrii care ne-ar fi putut fi folositoare. Nu-i vorbă, că la alţii e şi mai rău. În Argentina, bunăoară, ziarele titrează că trebuie să stai la coadă pentru sex! Asta pentru cine are bani. Pentru că, pe langă că nu se găsesc, prezervativele costă peste… 700 de dolari. Nu-i nici o greşeală! Cei care au acces la dolari, pot cumpăra preţioasa marfă la 25 de firfirigi verzi. Marfă de contrabandă din SUA. Dar aceştia sunt mai puţini decît încătuşaţii DNA din ultima săptămana de la noi.

În ăst timp…
Lumea investeşte. Serios. Ştim deja că, la capitolul investiţii în străinătate, pe primul loc se află Statele Unite ale Americii, pe locul al doilea Japonia, iar pe trei: China. Şi, din păcate, se pare că iar am scăpat „rapidul”, fiind nevoiţi să aşteptăm „personalul”, care – nu-i aşa? – s-ar putea să nu mai vină pe la gara noastră mică. Din cauza politicienilor de la noi, în primul rand şi a celor din UE, în al doilea rînd. Sau invers.

Descreţiţi-vă frunţile, oameni buni! Doar ştiţi bine că mai cumpără unii cate ceva, mai alţii, altceva! Dar chiar un aeroport… Ei, bine, chinezii de la compania de stat Grup IZP, furnizori de servicii de producere şi cercetare comercială, au bătut palma şi au achiziţionat tot ce mişcă şi nu mişcă pe şi în apropierea Aeroportului Internaţional Parma. Vi se pare de colea? Purtătorul de cuvant al companiei a arătat că „acest centru de logistică China-Europa va fi şi un centrul de comerţ electronic”. Chinezii s-au apucat să construiască antrepozite vamale şi un centru de expoziţii (pentru promovarea, în Europa, a produselor chinezeşti). De aici vor pleca spre toată Europa, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii produse Made in China. Pe suprafeţe de-a dreptul megalomanice, se conturează şi centrul de distribuţie a produselor europene spre China.
Vă daţi seama ce vanzoleală va fi p’acolo? Ce de locuri de muncă?! Şi, mai ales, ce de bani vor circula?! Nu cred că ne-ar fi stricat o asemenea investiţie, cu atat mai mult cu cat avem tot ceea ce are şi Parma. Ba, dacă stau să mă gandesc bine, cei 178.000 de locuitori, nu oferă nimic mai mult decat ar putea oferi mult trambiţata metropolă a Clujului sau Constanţei. Şi, să nu uităm, Italia este al nu ştiu catelea punct din Europa de unde pleacă şi vin produse din UE şi China. Nici Belgia, nici Germania, nici Franţa n-au stat să se targuiască prea mult. Şi i-au lăsat pe chinezi să-şi toace marea achiziţie de dolari (389 de miliarde de dolari, după cele mai timide voci de analişti economici).

Chinezii au crescut, într-un an doar cu 30% investiţiile în SUA, cu 70% în Rusia şi cu… 218% investiţiile în Uniunea Europeană. Poate să ne fie ciudă. Poate să ne pară rău. Poate… Dar asta este consecinţa măreţelor realizări, din cei zece ani de conducere înţeleaptă a Marinelului. Şi-a luat omul azimutul şi şi-a fixat axa: Bucureşti-Londra-Washington (!?). Şi, mai ales, a dat cep la corupţie. A generalizat-o. Pentru o clică exclusivistă. Care, acum, umblă să dea cu… subsemnatul…

Nu ştim încă cum vor arăta noile centre de putere. De la noi, zic. Cert este că, după alegeri, faliile sunt în continuă mişcare. Şi (re)aşezare. Dar, se pare, cutremurele nu vor înceta. Fie şi pentru că rotirea la guvernare trezeşte noi şi noi poliţe de plătit. Pînă atunci, trenul cel mare trece, doar şuierand prin gările noastre. Iar investiţiile celor care pot, se opresc în alte zări.
Păcat!

Emil Condor

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 08 Feb 2015, 18:55

Așteptăm ca „trenul” să se defecteze și... să nu mai treacă pe la noi.

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 08 Feb 2015, 19:58

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyMar 24 Feb 2015, 16:55

Europa este ocupata fără tancuri şi fara soldaţi
articol scris de Aurel I. Rogojan si postat mai sus

Atentionare

Aceleasi scene se intampla si cu tiganii din Romania. Pentru a baga spaima in populatie ei lucreaza organizat in grupuri si politistilor le este frica sa intervina. Legile sunt prea blande pentru asemenea categorii de oameni. Cred ca fiecare dintre noi a fost martor sau implicat direct intr-o altercatie cu tiganii. Trebuie sa se ia masuri pana nu este prea tarziu. Daca suntem prea blanzi cu ei suntem taxati drept prosti.
Prosti - dar pana cand?
Exista o vorba din popor: "Prost sa fii dar sa-ti revii"

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 26 Feb 2015, 08:12

Întâlnim de-a lungul vieţii multe situaţii în care putem dărui fără să-i judecăm pe cei care ne cer ajutorul, iar prin aceste gesturi să trăim cu satisfacția lucrului bine făcut. Se întâmplă însă ca tocmai acei care pot dărui pentru că au cu prisosinţă, să respingă această idee, pe când cei care trăiesc în sărăcie, să dăruiască din puţinul lor fără să se gândească la ce va fi mâine.
Acest filmuleţ ne prezintă o situaţie de viaţă reală, în care a dărui înseamnă mai mult decât a primi. Un experiment social realizat din iniţiativa canalului OckTV de pe Youtube a răspuns unei întrebări legitime: ”Care este reacţia oamenilor de pe stradă în faţa unui copil fără adăpost care tremură de frig?”
După cum vedem în aceste imagini, reacţiile oamenilor de pe stradă sunt total surprinzătoare şi neaşteptate în sensul că aceştia nu schiţează nici măcar un gest de solidaritate. Mulţi dintre ei trec nepăsători fără a arunca măcar o privire înspre copilul care îmbrăcat în haine zdrenţuite şi ţinând într-o mână un sac menajer, tremura fără oprire.
Abia după două ore se apropie de el un om care ştie foarte bine ce înseamnă să nu ai un adăpost, haine sau hrană deoarece şi el trece prin aceeaşi experienţă. Îl vedem cum îi oferă haina lui, îl mângâie şi îl încurajează prin vorbe şi gesturi pe care băiatul nu le va uita niciodată.
Realizatorii acestui experiment vin alături de bărbatul de culoare şi îi răsplătesc gestul de solidaritate şi altruism pe care nu l-au văzut la niciunul dintre ceilalti oameni care trecuseră până atunci foarte nepăsători. Toată admiraţia pentru atitudinea lui şi pentru căldura cu care a dăruit din puţinul pe care îl avea.

„Dacă aştepţi până când poţi face câte ceva pentru toată lumea, în loc să faci ceva pentru o anumită persoană, vei sfârşi prin a nu face nimic pentru nimeni.”

Sursa: OckTV via Youtube
Text: LiveBiz

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 08 Mar 2015, 11:39

E nasol la pușcărie? Ghinion! Și afară e nasol...

Andrei Crăciun
7 March 2015

S-au umplut naturelurile sensibile de lacrimi de mila încarceraților recenți. E rău la pușcărie, "la bulău" cum se zice în mahala, nu sunt condiții și unde mai pui că aproape toți pungașii cu condamnări penale sunt și foarte, foarte bolnavi, sărăcuții. Mi se frânge inima, îmi curge lacrima pe obraz, cum e posibil să fie oamenii așa de răi?
Așadar, e nasol la pușcărie? Ghinion! Pentru că, ghici ce? și afară e exact la fel. Mi-a povestit cândva o prietenă o întâmplare din vremea când a dat naștere singurului ei copil. Dădea glas durerilor facerii, când intransigentă a izbucnit o părere din cadrul corpului medical: “Așa, urlă acum, dacă ți-a plăcut să te...!”. Era desigur, o constatare cinică, dar nașterea a decurs, din câte mi s-a spus fără probleme.
Aș înlocui doar puternicul verb final din această expresie, care, de ce să fim nedrepți?, îți rămâne în cap. L-aș înlocui cu “Așa, urlă acum, dacă ți-a plăcut să ne furi!”. Mi-am mai enunțat aici neîncrederea în dreptatea pe care o poate aduce orice formă de justiție gândită și aplicată de oameni. Există dreptate în afara Serviciilor și a Directivelor fraților noștri mai mari? Nu există.
E drept să faci puțină pușcărie, fie și de secol XIX, și să rămâi cu banii furați? Sincer, prefer mai vechea expresie – a fi bătut ca hoții de cai. Care înseamnă chiar asta: că atunci când hoții de cai erau prinși erau bătuți temeinic, uneori până la tragica trecere în neființă. Nu mai e cazul. Societatea noastră a evoluat.
Tâlharii, deși de drumul mare, stau toată ziua pe la televizor, își spun părerile, sunt pupați omenește în dos de înșiși sclavii lor deghizați în ziariști. E altceva. E mai bine. Binefacerile progresului!

E nasol la pușcărie? Ghinion! Căci și afară e nasol. E nasol pentru oamenii ăștia din Ferentari, în casa cărora am fost eu săptămâna trecută. Doișpe oameni într-o celulă. Plus un câine. Locuințe sociale? Nu există. Sunt ocupate de alții, poate știți de cine. Și copiii ăștia merg la școală și sunt premianți și societatea le dă o generoasă flegmă în ochi, plus veșnica întrebare către părinți: cine v-a pus să îi faceți? Dar cine sunteți voi, cei care întrebați? Cu ce drept?

E nasol la pușcărie? Ghinion! Căci și afară e nasol. E nasol pentru toți drogații ăștia care bagă heroină la cinșpe lei bila și folosesc toți aceeași seringă și iau HIV-ul de la unul la altul. Și sunt zeci de mii și numărul lor scade la mișto, în statistici. Și credeți că îi pasă cuiva cu adevărat, până la a-și face să zicem slujba, de aceste bombe sociale? Hai sictir, băi, cu drogații voștri! Drogați ne trebuie nouă?

E nasol la pușcărie? Ghinion! Căci și afară e nasol. E nasol pentru femeia aia din Giurgiu pe care am cunoscut-o acum două săptămâni. Culege urzici și le vinde la piață. Câștigă cinci lei pe zi. Și știți voi ce face ea cu acești bani – patruzeci și cinci de lei săptămânali? Îi plătește fiului său transportul de la liceul din București către casă, ca să îl vadă măcar la sfârșit de săptămână. Fiul e la liceu. Liceul ar trebui să fie gratuit în România. Dar dacă te-ai născut în mediul rural și mai ai și neșansa de a fi sărac, atunci… Știți cum arată mâinile unei femei care culege zilnic urzici? De la un anumit moment al durerii încolo, n-o mai simți. Omul se obișnuiește. Cu toate se obișnuiește. Și în România există, dacă îmi permiteți expresia, un teribil rasism de clasă. Ești sărac? Mori, săracule ce ești!

E nasol la pușcărie? Ghinion! Căci și afară e nasol. E nasol să muncești pe puțin prin toată lumea, doar pentru că ai avut norocul pașaportului pe care îl porți ca pe o cruce și pentru că acasă nu a mai rămas, de cele mai multe ori, literalmente nimic.

E nasol la pușcărie? Ghinion! Și afară e nasol. E nasol pentru toate corporatistele astea crescute cu badge-ul de gât, care nu mai fac copii pentru că nu mai au când, pentru că trebuie să muncească, să muncească, să muncească, să ducă în cârcă o mulțime de paraziți, din propria companie, din administrația locală, din administrația centrală, până la cel mai înalt nivel în stat. Și credeți că îi pasă cuiva că fii și fiice, acest tip de viitor, mai au, de acum, doar cei foarte săraci sau cei foarte bogați? Pulimea? Să se descurce! E nasol pentru toate femeile astea cărora viața nu le mai poate oferi decât un sfârșit de săptămână, un animal de companie și niște seriale americane, majoritatea proaste.

E nasol la pușcărie? Ghinion! Și afară e nasol. E nasol pentru toți angajații care sunt hăituiți ca vechii culegători de bumbac, în urma codurilor voastre – codul muncii, codul fiscal și toate celalalte vrăjeli făcute în bătaie de joc. Ce ați zice de codul bunelor maniere?

E nasol la pușcărie? Ghinion! Și afară e nasol. E nasol pentru toți cei care au muncit cinstit și nu au furat un capăt de ață, e nasol pentru cei care cumpără medicamente de zece ori mai scumpe decât în America, America! E nasol pentru bolnavii de cancer care nu au tratamentele cuvenite, e nasol pentru copiii inteligenți cărora nu li se dă nicio altă șansă în afara emigrării, pentru că organigramele marilor societăți de stat gem de mătușe și amante și cumetri, plătiți porcește.

E nasol la pușcărie? Ghinion! Căci și afară e nasol. E scumpă gigacaloria, e scumpă mâncarea, e scumpă viața, e scumpă benzina, în ciuda prețului internațional al barilului de petrol și știți cât de greu se cumpără o casă? Sau chiar o pâine? Era bine pe la galeriile comerciale din marele orașe europene? Era. Era bine când vă ridicau, în genunchi, televiziunile ode, iubiți „băieți deștepți” (repede un „Emetiral”, căci vomit de la insolența acestei expresii!)? Era bine să trăiești din șpagă? Era.

E nasol acum la pușcărie? Ghinion! Căci și afară e nasol. Pentru că o clică de hoți au furat bugetul până la os, iar acum cu mâinile încătușate ridicate hristic mai au și tupeul jegos de a se pretinde victime.

E nasol la pușcărie? Ghinion!

P.S. Despre mine, menționez următoarele: locuiesc într-un cartier țigănesc de la marginea Bucureștiului. Atât am putut eu în viață, după zece ani de muncă zilnică și nu de puține ori silnică. Aici, în cartier, circulă de ceva vreme, la supărare, următoare expresie cetățenească: Vedea-te-aș mort în pușcărie cu tot neamul tău! De unde rezultă că țiganii din cartier au fost, iată, în materie de evoluție a politicii românești, niște cumpliți vizionari.

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptySam 25 Apr 2015, 13:22

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyJoi 25 Iun 2015, 11:44

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 30 Aug 2015, 08:56

Discurs dur al premierului Slovaciei

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a spus că dacă Uniunea Europeană va repune pe tapet problema cotelor de imigranți, țara sa o va respinge din nou, informează Agerpres, citând agenția TASR.
Într-un discurs rostit la Banska Bystrica în fața a peste 2.500 de oameni, între care și diplomați străini, Fico a afirmat că "politica europeană de imigrație a eșuat cu totul". Europa se confruntă cu un aflux necontrolat de azilanți din diverse părți ale lumii, situație care se termină adesea cu tragedii umane, a spus Fico.
"Haideți să nu ne prefacem că nu vedem frica oamenilor — nu doar în Slovacia, ci și în întreaga Europă. Haideți să nu ne prefacem că nu vedem cauzele acestui fenomen și să nu ne mai prefacem că suntem capabili să rezolvăm problema primindu-i pe toți (imigranții) cu brațele deschise — indiferent că e vorba de imigranți economici sau oameni care chiar sunt puși în situația de a-și salva viețile, sănătatea și familiile", a insistat Fico.
"Cum este posibil ca, atunci când Grecia are nevoie de bani, în 24 de ore să se convoace un summit (al UE), dar când oamenii mor nu suntem în stare să organizăm unul cu participarea țărilor africane, să le spunem că problema ar trebui rezolvată în primul rând acolo? Repet ceea ce am spus la summiturile europene — este nevoie să tratăm problema acolo unde a apărut, nu să ne concentrăm pe efectele sale", a adăugat el.
Premierul Slovac a zis că țara sa este pregătită să ofere asistență în crearea de zone de siguranță care să facă posibilă identificarea solicitanților de azil, traficanților, contrabandiștilor și a celor care chiar au nevoie de ajutor. Fico este de părere că fiecare țară ar trebui să aibă dreptul să-i aleagă pe cei de care urmează să aibă grijă.
"Haideți să fim sinceri, nici măcar nu suntem în stare să ne integrăm propriii cetățeni de etnie romă — și sunt sute de mii—, cum să fim capabili să integrăm oameni care au un stil de viață și o religie total diferite?", a mai spus Fico.

http://www.activenews.ro/externe/Premierul-Slovaciei-discurs-TERIBIL-Cum-este-posibil-ca-atunci-cand-Grecia-are-nevoie-de-bani-sa-se-organizeze-rapid-un-summit-UE-dar-cand-oameni-mor-nu-suntem-in-stare-E-nevoie-sa-tratam-problema-la-SURSA-124292

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 30 Aug 2015, 09:33

Partidul lui Viktor Orban acuză UE că duce o politică iresponsabilă, care încurajează refugiații să vină în Europa

Partidul Fidesz, condus de premierul conservator ungar Viktor Orban, consideră că pentru tragedia produsă joi în Austria, unde 71 de refugiați au fost găsiți morți într-un camion frigorific abandonat, sunt responsabili liderii Uniunii Europene, a căror politică încurajează de fapt imigrația ilegală, transmit agențiile EFE și MTI.
"Am ajuns în punctul în care oameni trebuie să moară din cauza politicii iresponsabile a Bruxelles-ului", se arată într-o declarație difuzată vineri de grupul parlamentar Fidesz din Parlamentul de la Budapesta.
În text se avertizează că "valul de imigrație ilegală amenință întreaga Europă cu o explozie", în timp ce politicile europene "iresponsabile nu fac decât să încurajeze imigranții să lase totul în urmă pentru promisiunea unei vieți mai bune", motivul care îi determină să vină în Europa.
"Țările din Europa Centrală și de Est, care abia au ieșit din criza economică, nu își pot permite să cadă victime politicilor greșite ale Bruxelles-ului", se mai arată în declarația ce solicită legislativului ungar să ceară liderilor europeni să ia măsuri pentru a proteja continentul european și cetățenii europeni, în contextul situației create de afluxul de refugiați, potrivit Agerpres.
Cetățenii Ungariei nu pot permite imigranților ilegali să le amenințe locurile de muncă și siguranța socială', se subliniază în text. De asemenea, deputații Fidesz cer executivului de la Budapesta să asigure protecția granițelor Ungariei prin toate mijloacele posibile.

http://www.activenews.ro/externe/Partidul-lui-Viktor-Orban-acuza-UE-ca-duce-o-politica-iresponsabila-care-incurajeaza-refugiatii-sa-vina-in-Europa-124278

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 30 Aug 2015, 09:36

Serviciile secrete austriece acuză: SUA și miliardarul George Soros finanțează fuga imigranților spre Europa

Ziarul austriac InfoDirekt, apropiat armatei, a publicat recent un articol, pe baza unui raport al serviciilor de informații ale armatei (Österreichischen Abwehramts), conform căruia organizații neguvernamentale din SUA ar finanța traficul de imigranți către Europa. În special pe cel în care sunt aduși imigranți de pe coastele libiene spre Italia meridională.
Conform articolului publicat de ziarul austriac, serviciile secrete de la Viena estimează că pentru fiecare persoană care ajunge în Europa ca refugiat costul este mai mare de 3.000 de euro sau dolari, așa cum se spunea până acum în unele publicații.
”Cei care aduc refugiați în Europa cer sume exorbitante. Care pornesc de la 7.000 de euro și ajung până la 14.000 de euro, în funcție de zonele de unde se pleacă și de diversele organizații de traficanți. Dar imigranții care vor să fugă din țările lor sunt mult prea săraci pentru a da acești bani”, se spune în raport.
Spionajul austriac ar avea informații că ” organizații din SUA au creat un model de co-finanțare și contribuie substanțial la costurile cerute de traficanți”. Ar fi vorba de ”aceleași organizații care, în 2013, au aruncat Ucraina în haos”, aluzie la acele ONG-uri americane, așa-numite ”umanitare” și ”pentru drepturile omului”. ONG-uri despre care, se știe foarte bine, au fost create de Departamentul de Stat al SUA sau direct de speculatorul și finanțatorul ”revoluțiilor portocalii” din fostele state sovietice, magnatul american de origine evreiască George Soros, părintele cunoscutei Human Rights Watch.
Poliția din Austria, care primește solicitanții de azil, cunoaște aceste date de multă vreme, însă, scrie InfoDirekt, nimeni nu e dispus să vorbească. Nici măcar sub protecția anonimatului.
Semnatarii articolului lansează un apel către toți jurnaliștii, polițiștii și oamenii din serviciile secrete, cerându-le să participe activ la investigații și la confirmarea acestor informații.
Într-un articol ulterior, InfoDirekt dezvăluia că și ”în Austria există un business al refugiaților”, de care profită Barclays Bank, o puternică multinațională cunoscută drept ”Blindații de la Rotschild”. Iar clanul Rothschild nu se dă în lături de la nicio afacere, nici măcar de la cea a ”primirii și îngrijirii” refugiaților cu bani publici”, subliniază ziarul austriac.

http://www.activenews.ro/externe/Serviciile-secrete-austriece-acuza-SUA-si-miliardarul-George-Soros-finanteaza-fuga-imigrantilor-spre-Europa-124241

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 30 Aug 2015, 09:46

Ion Cristoiu: Românilor li se refuză intrarea în Schengen, dar imigranții trec granițele și nu-i întreabă nimeni nimic. Operațiunea imbecilă a CIA a adus haosul în Orientul Apropiat, iar Europa nu a reacționat

Jihadiștii din gruparea Stat Islamic au distrus în urmă cu câteva zile templul Baal Shamin, unul dintre cele mai importante situri din orașul antic Palmira.
Ion Cristoiu povestește pe blogul personal că a vizitat sanctuarul și alte situri din oraș în 2010, când Siria nu era devastată de război. ”Cei din ISIS au comis una dintre marile crime ale istoriei, egală cu un genocid: au distrus un monument de importanță crucială pentru memoria umanității. Și n-au distrus în timpul năvălirilor barbare, când Imperiul Roman se prăbușise, n-au distrus în Evul Mediu, zis și întunecat, n-au distrus în anii războaielor nesfârșite, poreclite și de 30 sau de 100 de ani. Au distrus în anul de grație 2015, când omenirea beneficiază de telefon mobil, de internet și de libertățile fundamentale ale omului, când se fac demonstrații pentru supraviețuirea crocodililor și câinii beneficiază de locuri de lux în hoteluri”, remarcă jurnalistul pe blogul său.
Știrea este una foarte tristă mai ales pentru cei care au avut ocazia să se apropie de ruinele rămase de mii de ani în picioare. Aceasta vine împreună cu o altă știre, la fel de îngrijorătoare, care anunță că Europa se confruntă cu o nouă migrație a popoarelor.
De ani de zile României i se refuză să intre în spațiul Schengen, ”deși ai noștri au făcut tot ce li s-a spus, inclusiv de a fi mituit, prin afacerea EADS, niște ștabi nemți, fericiți că Estul le dă posibilitatea de a se îmbogăți prin corupție”. Pentru români, faptul că nu sunt incluși în spațiul Schengen înseamnă că trebuie să suporte controalele polițistului de frontieră.
Cristoiu povestește că, ultima oară când a fost în Germania, neamțul tâmpit de la ferestruica ghișeului de la Aeroportul Tegel (să te ferească Dumnezeu de un neamț tâmpit, față de alte neamuri, când sunt tâmpiți, nemții sunt dublu tâmpiți, deoarece creierului de găină i se adaugă supunerea de robot la proceduri!) a fost aproape să-l ia la bătaie, de teama ca să nu cumva să intre în Germania ilegal.
”Acum, îmi dau seama că aș fi putut intra în Germania fără nici o problemă. Și nu înselându-l pe idiotul de la frontieră, ci dându-i cu tifla. Și nu pe șest, ci transmis în direct la tv”, continuă Ion Cristoiu. El susține că ar fi putut face acest lucru dacă era unul din miile de imigranți care iau cu asalt statele europene. ”Încercați să intrați în Serbia fără pașaport. Ați fi imediat întors înapoi. Și, dacă ați face scandal sau chiar numai dacă ați insista, v-ați trezi și cu o scatoalcă”.
Cristoiu susține că miile de imigranți sunt niște inși care plătesc bani grei unor baroni ai emigrării, la fel de periculoși precum baronii drogurilor din Columbia, pentru a ajunge pe pământ european, acolo unde trec graniță după graniță fără a avea vreun ban. ”Și nu pe furiș, ci cu scandal, transmiși în direct de televiziuni, bociți de ONG-uri și priviți cu stupefacție de politicieni. Deocamdată, România e ocolită. Imigranții n-au descoperit că e drum spre Vest și prin țara noastră. Când vor descoperi, să vezi invazie migratoare!”.
Dincolo de efectele asupra economiei, acești imigranți îi îmbogățesc pe ticăloșii de baroni ai imigrării și trec granița încălcând legea.
”E limpede că liderii occidentali, prin nimic deosebiți în micimea gîndirii lor de liderii mâncători de semințe din România, sunt depășiți de noua provocare istorică. Mă întreb cum ar reacționa pițifelnicii care conduc acum Europa de Vest, dacă Rusia și-ar trimite tancurile să treacă peste granițele țărilor lor? Noroc că Rusia, contrar propagandei tembele de la noi, n-are de gând să facă un asemenea experiment”, opinează jurnalistul, potrivit b1.ro.
Toate acestea se întâmplă deoarece ”americanii, mai precis sergenții mesianici de la CIA, cei loviți de paranoia numită instaurarea democrației americane peste tot în lume, au destabilizat Orientul Apropiat cu Operațiunea lor imbecilă: Primăvara arabă”. În locul democrației s-a instaurat, însă, un haos absolut în care proliferează radicalii din ISIS, baronii imigrărilor ilegale, bandele de răufăcători care terorizează orașe întregi, șefi de trib care-și dispută sângeros teritorii.
În opinia lui Cristoiu americanilor de la CIA nu le-a convenit regimul lui Assad, așa că au acordat credit unora din Siria care se recomandau drept Opoziția Democratică. Rezultatul a fost războiul civil și instaurarea puterii Statului Islamic asupra unei părți din teritoriul sirian.
Europa nu a reacționat la nebunia americană, deși realiza că rezultatul va fi un dezastru. ”Acum, americanii asistă impasibili, dacă nu chiar bucuroși, la luarea cu asalt a Europei de către miile de imigranți produși chiar de americani. Și e doar începutul. În Orientul Apropiat sunt milioane de barbari care așteaptă să se îmbarce pentru a atinge țărmul visat al Noii Rome”, își încheie Ion Cristoiu articolul.

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Ion-Cristoiu-Romanilor-li-se-refuza-intrarea-in-Schengen-dar-imigrantii-trec-granitele-si-nu-i-intreaba-nimeni-nimic.-Operatiunea-imbecila-a-CIA-a-adus-haosul-in-Orientul-Apropiat-iar-Europa-nu-a-reactionat-124208

dolion

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 EmptyDum 30 Aug 2015, 10:09

Exodul refugiaților se apropie de România. Ungaria ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea granițelor

Efectul de domino al marșului refugiaților pe ”ruta balcanică” a ajuns și la Ungaria. Zidul ridicat de Budapesta pentru stoparea imigranților s-a dovedit inutil, peste 2.000 de refugiați reușind în ultimele ore să treacă de el. Guvernul ungar ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea granițelor.
Numai în ultimele 24 de ore, raportul Poliției de Frontieră din Ungaria arată că prin județul Csongrad, de la frontiera cu Serbia, au intrat 2.200 de refugiați, majoritatea din Siria, Afganistan și Pakistan. Cei mai mulți au venit pe calea ferată, dar sunt și oameni care încearcă să forțeze gardul de sârmă construit tocmai pentru a împiedica pătrunderea imigranților în Ungaria. Lângă localitatea Roszke, de lângă frontieră, gardul este însă întrerupt.
Guvernul de la Budapesta examinează modalitățile prin care armata poate fi folosită pentru a contribui la securizarea graniței de sud a Ungariei, confruntată cu un val de imigranți care intră în Uniunea Europeană, a anunțat miercuri Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului de la Budapesta
Dar, a precizat el, orice decizie de a folosi armata trebuie să se bazeze pe un vot al parlamentului, care va dezbate această chestiune.
Membră a spațiului Schengen de liberă circulație, Ungaria a primit deja de la începutul acestui an peste 100.000 de imigranți, mai mult decât dublul celor 43.000 primiți pe întreaga durată a anului trecut.
Conform ONU, aproape 260.000 de persoane au ajuns în Europa de la începutul anului, cel mai adesea după călătorii periculoase pe Marea Mediterană organizate de traficanți. Acești imigranți vin în cea mai mare parte din zone de conflict din Africa și Orientul Mijlociu.

http://www.activenews.ro/externe/Exodul-refugiatilor-se-apropie-de-Romania.-Ungaria-ia-in-calcul-folosirea-ARMATEI-pentru-securizarea-granitelor-124194

MesajSubiect: Re: LUMEA IN CARE TRAITI   LUMEA IN CARE TRAITI - Pagina 5 Empty

Sus In jos

LUMEA IN CARE TRAITI
Sus 
Pagina 5 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Din lumea celor care nu cuvântă
» Din lumea handbalului !
» LUMEA E ATIT DE MARE, CIT II DAM NOI VOIE SA FIE!
» Predica ~ **DUMNEZEU IUBEŞTE LUMEA**
» Introducere in lumea calculatoarelor si a componentelor hardware

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: SOCIAL-
Mergi direct la: