Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mier 03 Iun 2009, 21:46
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mier 03 Iun 2009, 21:48
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mier 03 Iun 2009, 21:49
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mier 20 Iul 2011, 08:30
Vreti sa va luati un caine? Cititi in continuare argumente CONTRA
1. Luati-va adio de la zilele de odihna. Acest ciclu nu se va termina niciodata. Nu va veti relaxa niciodata. Dimineata si seara ? plimbare obligatorie. In fiecare zi, chiar si in 1 ianuarie. Viata va fi compusa din 2 activitati principale: Plimbare. Hranire. Plimbare. Hranire. Plimbare. Hranire. Plimbarile evident trebuie sa fie lungi si utile, interesante, in ritm alert, cu analizarea obligatorie a oamenilor, cainilor, copiilor, pisicilor, pungilor. In schimb o sa aveti o reactie de invidiat..
2. Veti incepe sa urati frigul. Si caldura. Nemaivorbind de ploaie si lapovita. Veti vedea indeaproape intregul calendar. Revista? National Geografic? va da multi bani sa cumpere observatiile Dvs., imbracamintea si incaltamintea purtata.
3. Puteti uita de betii, cluburi, chefuri si dormit pana nu mai poti. Daca iesiti afara mai tarziu de ora critica 12, nu va mai ajuta nici 'hara-kiri'. O sa va mustre constiinta. Persoanele bete nu le putem suporta, iar daca cineva fumeaza stranutam s ine uitam cu ochi de martiri. O sa refuzam categoric si propunerea de a iesi din camera. Mai bine o sa stam cu voi, daca vi se face foame si va apucati sa mancati cumva fara mine??.
4. Pregatiti-va de cosmaruri noi. Cel mai ingrozitor ? sa visati ca s-a terminat hrana uscata. Desi chiar zilele trecute ati cumparat un sac de 13 kg si l-ati adus in spinare pana la etajul 5. Si totusi acesta s-a terminat pe neasteptate.
5. O sa puteti sa introduceti termometrul in fundicul cainelui, va veti uita ce fel de scaun a avut cainele, va trebui sa stergeti de nenumarate ori saliva de pe oglinzi, veti deveni specialist in curatarea salivei de pe blugi si geci, curatarea pantofilor de tot felul de kk in care ati calcat in timpul plimbarilor, veti scoate din gura cainelui delicatese gen peste stricat,etc. Nemaivorbind de faptul ca cainii au darul de a trage vanturi foarte aromate. Acest lucru este o surpriza. Se produce mai ales in prezenta musafirilor. In general veti avea parte de toate bucuriile fiziologice la nivel de asistenta intr-un azil de batrani.
Nu vorbesc prea repede? Reusiti sa scrieti? Sa continuam.
6. Banii. Cheltuielile mele cu cainele sunt in jur de 3-5 milioane de lei. Oricum este mereu flamand. Si eu de altfel. 7. Pregatiti-va sa simtit in permanenta culpabil in fata cainelui. El sta toata ziua singur acasa. Nimeni nu vorbeste cu el sin nu se plimba. Iar seara cand va intoarceti de la service aveti chef de un singur lucru ? sa va intindeti putin in pat. Sau sa stati linistit in foltoliu sis a fumati o tigara. La caldut. In liniste. Insa alaturi aveti pe cineva care se uita la tine si asteapta sa-l scoti la o plimbare lunga. Cu multa joaca evident, bat, alergat, si cuvinte de lauda.
8. Acest cineva nici macar nu o sa va reproseze niciodata, ceea ce-I mai greu de suportat. Macar de-ar striga o data, de-ar bate cu pumnul in masa! Nu! Sta linistit, se uita rugator la tine. Foarte rar isi va permite un scancet gen mama, vreau sa fac pipi, mama, te rog numa un pic?. Iti vine sa plangi si sa te tragi de par, te acuzi de nesimtire si chinuire a sarmanei finite.
9. Apropos, nesimtita o sa te simti destul de des. Garantez. Mai ales cand copilul vrea sa fuga la alti catelusi, dar NU-I VOIE.
N-am scapat nimic? Inca putin.
10. O sa va dezvoltati o abilitate foarte rara: de a ghici cu ce se ocupa cainele vostru pe intuneric. Pentru ca el poate sa: a) infulece ceva nepermis b) ascunda ceva c) kk d) urmareasca trecatorii linistiti e) sa fie de mult dus intr-o directie necunoscuta etc. sa faca orice vrea, mai ales ceva ce NU-I VOIE.
11. Casa se va transforma intr-un atelier de prelucrare a lemnului.
12. Va veti obisnui cu latratul, schelalaitul si urlatul. Poate rar, dar care patrunde adanc in suflet. Musafirii foarte in curand vor inceta sa va deranjeze, spre deosebire de vecini.
13. Veti pute pretinde la un post in armata la postul de lider de parade: o sa strigati comenzile asa, incat geamurile de la toate blocurile inalte din jur vor incepe sa vibreze.
Curaj, finalul este aproape.
14. Foarte in curand dintr-o persoana de gasca o sa deveniti un iubitor de caini nesociabil, care iese din coma doar la auzul cuvintelor 'vaccin', 'zgarda', 'la plimbare' Veti deveni un interlocutor neinteresant. Orice discutie cu Dvs. va sfarsi pe tema puricilor si hranei pentru caini. Veti dobandi experienta de a pleca de la chefuri anume cand acesta incepe sa devina mai interesant, motivul fiind 'am caine'. In curand nimeni nu va va mai invita nicaieri.
15. Nu veti mai putea retine numele celor cu care faceti cunostinta, insa veti recunoaste instantaneu toti cainii din imprejurime.
16. Pregatiti-va ? cainele va va urma peste tot prin apartament. Chiar si la baie. Isi va pune capul pe genunchii tai si se va uita ganditor in ochii tai. Poate chiar va incepe sa adulmece mirosul?dar astea sunt deja detalii.
17. Veti invata sa dormiti exact atat cat doarme cainele. O sa va treziti fara alarma de la ceas. Soi sa va culcati fara un sarut de noapte buna. Pentru ca amantii sunt de prisos in acest duet.
18. O sa gasiti nume de alint neimaginabile iar cuvintele 'grasule' si 'poponet' le veti pronunta cu o asa gingasie, ca angajatele liniilor fierbinti se vor inscrie la Dvs. pentru training.
19. plus la toate, peste cateva luni o sa va vina niste idei 'incomode'? sa va mai luati un caine.
Credeti ca am terminat? Nici pe departe! Doar ca trebuie sa mergem la plimbare.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Joi 21 Iul 2011, 13:06
Vom demonta astăzi pînă la zero un mit, şi anume că Făt-Frumos este personajul pozitiv din basmele româneşti, iar Zmeul un ticălos fără pereche. În fapt, aşa cum vom vedea imediat, lucrurile stau exact pe dos.
Pentru asta, să facem mai întîi un mic profil psihologic al celor mai importante personaje din basmele româneşti.
Împăratul
E un moş senil şi complet incompetent. Singurul merit că a ajuns împărat e că a fost primul născut. Nu e în stare să aibă grijă de fii-sa, prin urmare mă întreb cum mama dracului ar putea avea grijă de ditai împărăţia. Nevastă-sa lipseşte din peisaj, e subînţeles moartă şi l-a lăsat cu trei fete care sigur nu-s ale lui, fiindcă moşul are vreo 70 de ani şi aia mică în jur de şaişpe. Deşi e înconjurat de viziri, dregători, sfătuitori, când e să ia vreo decizie îţi vine să-l iei la palme: primul individ care-i aduce fata înapoi o primeşte de nevastă şi mai ia şi jumătate de împărăţie. Strămoşul său care a întemeiat dinastia se răsuceşte în mormînt.
Fata cea mare şi fata cea mijlocie
Sînt nişte strîmbăciuni nasoale, plate şi complexate, care-şi urăsc sora mai mică pentru că e mignonă, are fund, ţîţe, e în centrul atenţiei şi e aia răpita, ba se mai şi mărită înaintea lor. Sînt atît de jenante că nici un zmeu nu le vrea.
Fata cea mică
E aia răsfăţata, bunăciunea învăţată să i se facă toate poftele. Mai e şi curvă de mică. Nici nu vreau să vorbesc mai mult despre ea, că mă enervez.
Făt-Frumos (Fefe)
De obicei, e unu' căruia nu i-a plăcut cartea: ori prinţ, ori vreun coate-goale. Frumuşel şi efeminat, metrosexual nativ. Ar fi stat să frece menta în continuare şi să se ia la trîntă prin iarbă cu oile, cu fraţii lui sau cu flăcăii satului, da' vrea să dea lovitura. Şi, cînd boul de împărat dă sfoară-n ţară cu fiică-sa şi tronul premiu, normal că se prezintă primul. Habar n-are cum arată fata împăratului, dar nici nu-l interesează prea mult, de fapt vrea împărăţia. Şi oricum ştie de la tovarăşi că de obicei e răpită bucata familiei, nu cîrjele ălelante două.
Calul
E singurul personaj pozitiv din toată povestea care merită apreciere. Înainte de episodul cu jăratec zace slab, bubos şi răpciugos în grajd, ceea ce arată încă o dată că împăratul e un idiot - nu aşa te porţi cu o asemenea comoară. Calul e cel care îi face strategia lui Făt-Frumos, în vorbe puţine şi concise. Nu zice prea multe pentru că probabil îi e jenă să intre-n vorbă cu un oportunist analfabet. În sufletul lui, îşi doreşte să fie în echipa Zmeului.
Mama Zmeilor
Este exact opusul împăratului. În primul rînd, la ea e sigur că e mama zmeilor. Apoi, a făcut trei băieţi care e fiecare la casa lui, nu două plîngăcioase şi-o curvă care stau pe capul lui, ca împăratul. Şi ia hotărâri bune şi de una singură, n-are nevoie de o armată de viziri, dregători, sfătuitori etc.
Zmeul
E un tip hotărît, energic şi forţos. Probabil are un nas cît toate zilele, umblă neras, e păros şi are palmele tăbăcite. Asta ce ne spune? Că e un om care munceşte! A tras din greu ca să ajungă unde e - a ucis, a luptat, a umblat, a jefuit, s-a preocupat de cariera lui! Aşa merg lucrurile pe tărîmul celălalt, acolo nu-ţi dă nimeni un castel că te cheamă împăratul-nu-ştiu-cum. E sigur că Zmeul şi-a clădit palatul cu mîinile lui. Bine, o mai fi avut nişte muncitori pe care i-a mîncat după aia, dar sînt convins că a stat cu ei acolo, pe capul lor, să vadă cum pun ăia marmura în baie, să nu-l tragă-n piept şi să-l fure. Şi mi se pare normal să-i mănînce la sfârşit, ştim cu toţii cum sînt muncitorii.
Mai ştim că are o moşie imensă, populată cu tot felul de jivine ticăloase. Chiar credeţi că e uşor de administrat aşa ceva, să-i ţii în frîu pe toţi ăia? Păi aia nu sînt proşti ca ţăranii împăratului, dacă nu stai cu pleoapa pe ei... Deci, Zmeul e un bun gospodar, un bun cunoscător de oameni, un excelent strateg militar şi un bun trezorerier.
Dar Zmeul e un tip cinstit în sentimente şi cam fără noroc la femei. I-a venit vîrsta însurătorii, a stat, a analizat, a cercetat, şi-a căutat nevastă. n-a găsit pe nimeni pe placul lui în propriul tărîm (ce s-alegi din jivinele alea?), deci s-a uitat la vecini. S-a îndrăgostit de fata aia mică a împăratului (ştie ce-i frumos, măcar fizic, şi nici nu încalcă eticheta, ţinteşte la acelaşi rang) şi a procedat în consecinţă, aşa cum cerea tradiţia: a luat-o la el. Aşa a făcut şi tac-su cu mă-sa, şi bunicul lui, şi străbunicul lui, la vremea lor. Aşa e normal: clar, fără ascunzişuri, umblat cu şoalda şi alte prosteli. Pui problema direct: "Fă, te iubesc, te vreau! Treci încoace." Şi prostul chiar o iubeşte: n-o forţează, n-o siluieşte, e romantic, are o grădină cu trandafiri, o-nconjoară de bogăţii, îi face toate poftele. N-am auzit nici o poveste în care Zmeul s-o ţină pe prinţesă legată în beci, goală-puşcă şi să vină s-o violeze cînd are el chef, după cum ar merita. Peste tot citesc numai de caftane, covoare, tiare, bucate alese, mătăsuri fine, rochii, giuvaere, o ţine-n puf. Omul e familist şi serios, nu-şi uită îndatoririle: se duce-n fiecare zi la muncă şi anunţă civilizat, cu buzduganul, cînd vine acasă. Şi toate astea pentru ea, ca să n-o sufoce cu atenţiile, să-i lase spaţiu, să fie liberă, să aibă matracuca timp să-şi facă unghiile, să nu facă istericale că, vezi doamne, a intrat peste ea în cameră şi-a văzut-o cu masca de castraveţi pe faţă.
Carevasăzică, moldoveanca trăieşte în puf, îi face prostul toate poftele, şi, în semn de mulţumire, ce face? Se amorezează de Făt-Frumos că are părul mai îngrijit şi tenul mai puţin acneic (vezi, n-ai vrut să te culci cu Zmeul) şi se hotărăşte să fugă cu el. Da' mai întîi încep să se hârjonească în pat, în patul pe care Zmeul cu mâna lui îl cioplise, din nişte buşteni tăiaţi tot de el din pădure, şi-l cărase-n cîrcă pînă la ultimul etaj al castelului, să aibă japiţa peisaj cînd se trezeşte dimineaţa sub baldachin. Şi proştii ăia doi stau pînă îi prinde Zmeul, căruia - în sfârşit! - i se aprind beculeţele.
Mai departe. Zmeul luptă corect, Făt-Frumos trişează: bea apă vie de la un corb pe care-l mituieşte, dă cu peria, gresia, năframa; în fine, face tot ce poate să lupte cît mai puţin şi să-i bage pe alţii la înaintare.
Din toate astea, eu pricep că morala basmului românesc e următoarea:
- dacă eşti un şmecher metrosexual şi ştii să profiţi de pe urma tonţilor incompetenţi ajunşi în poziţii de conducere, te aranjezi pe viaţă.
- dacă eşti o fiţoasă analfabetă şi de bani-gata, ai toate şansele să umble toţi după fundul tău şi după averea lu' tac-tu.
- dacă eşti un tip cinstit, muncitor şi care luptă după reguli, pici de papagal.
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mier 17 Aug 2011, 08:03
5 simturi care nu dau gres
Pentru orice caine, mirosul este un punct de plecare al unei caracterizari. Oamenii isi aleg caini de paza care, spun ei, trebuie sa fie simtitori. Cele cinci simturi sunt deosebit de importante pentru modul in care un caine percepe lumea din jurul lui, iar mirosul este unul dintre ele, reprezentand un fel de dar pe care natura l-a facut acestor animale, un dar unic si nemaipomenit, capabil sa deschida posesorului sau noi orizonturi, necunoscute celor care nu au fost tot atat de norocosi. Un caine se bazeaza pe simtul olfactiv pentru a evalua mediul inconjurator; nasul le stie pe toate, simte unde se afla prada, stie ce teritoriu a incalcat si mai ales ajuta cu o precizie maxima la identificarea progeniturilor. Este un aparat atat de precis, foarte bine reglat, incat niciodata nu da gres. In plimbarile lui, un caine adulmeca tot ce ii iese in cale, nimic nu trece neinvestigat; el va sti intotdeauna ca, undeva, exact dupa tufisul pe langa care tocmai ati trecut se afla pitulat un iepure, ca o veverita a facut un salt prin aer chiar pe deasupra capetelor voastre (lucru de care tu, proprietarule, habar nu ai!) si mai ales, ca in ultima ora vreo 12 alti caini au ridicat piciorul la tufisul de langa care tu te incapatanezi acum sa-l iei mai departe. Fosele nazale ale cainilor sunt prevazute cu receptori olfactivi deosebit de importanti, care transmit semnale scoartei cerebrale, aici ele transformandu-se in informatie si evaluare a mediul inconjurator. Ca si in cazul pisicilor, cainii prezinta la randul lor un organ olfactiv special, situat in regiunea palatala, numit organul vomeronazal. Acesta ajuta la identificarea mesajelor asociate semnalelor sexuale. Din punct de vedere al simtului olfactiv, cainii ne pot da noua de departe lectii de dresaj. Nu numai ca simt imediat orice iz purtat prin aer, dar totodata pot identifica separat fiecare component al acestuia. Se spune ca un caine care se plimba printr-o brutarie nu simte neaparat mirosul de paine, ca produs finit, asa cum ne apare noua la masa de pranz sau la micul dejun. Un caine simte mai repede mirosul separat al fiecarui ingredient in parte: faina, ouale, untul etc. Abilitatea olfactiva difera de la rasa la rasa, in functie de lungimea botului, si implicit a pasajelor nazale (ca sa facem o comparatie, ganditi-va la lungimea botului unui Ciobanesc german si la cea a unui Pug). Insa, indiferent de rasa, simtul olfactiv al oricarui caine este de 1000 de ori mai dezvoltat decat al oamenilor. Natura a facut in asa fel incat zona cerebrala responsabila de simtul olfactiv sa fie mult mai mare ca dimensiuni la caine comparativ cu omul, iar membrana mucoasa nazala a cainilor contine de 40 de ori mai multe celule olfactive decat cea umana. Profitand de aceste calitati ale patrupedelor, oamenii s-au gandit sa le exploateze cumva in folosul lor. In felul acesta au aparut cainii politisti sau cainii de vanatoare, de salvare, si se pare ca mai nou vom avea si caini medici, deoarece in ultima vreme au existat marturii cum ca prietenii nostri canini au adulmecat oameni suferinzi de diferite forme ale cancerului: de piele, de vezica, de san.
Ce stie nasul:
ca are de-a face cu un criminal care a ingropat in apropiere un cadavru; ca a intalnit un copil pierdut; ca stapanul sau sufera de Alzheimer sau de cancer; ca prietenul stapanei sale se drogheaza; ca in cladirea X se afla pusa o bomba; ca vecinul planteaza canabis in curtea din spate;
Gustul
Ceea ce oamenii numesc papile gustative sunt de fapt mici aglomerari de celule localizate pe suprafata limbii si in numar destul de restrans in zona palatului dur si a gurii. Atunci cand hrana este dizolvata in saliva, receptorii gustativi trimit mesaje catre creier prin intermediul nervilor linguali si glosofaringieni. Ca si in cazul oamenilor, cainii simt gusturi precum dulce, acrisor si sarat. Substantele acrisoare sunt resimtite pe intreaga suprafata a limbii, pe cand cele sarate si dulci numai pe 2/3 din partea anterioara a limbii.
Vazul
Un ochi atent si vigilent serveste calitatilor de pradator ale oricarui caine. Pentru aceasta, ochii cainilor nu sunt asezati lateral ci frontal, ajutand vizibilitatea in profunzime atunci cand vaneaza. In orice caz, capacitatea de focalizare a obiectelor aflate la distante diferite, precum si vederea in profunzime sunt mult mai slab dezvoltate la caine, decat la om. Campul vizual al unui caine formeaza un arc de 240 grade (spre deosebire de pisici, 200 grade si oameni, 180 grade), favorizand in acest fel vederea periferica si o scanare rapida a orizontului. Capacitatea campului vizual difera in functie de rasa careia apartine un caine. De exemplu, cainii din rasa Shih Tzu au ochii asezati mai departat decat in cazul altor rase, deci este posibil ca vederea lor periferica sa fie mai buna. Retina unui caine are capacitatea de a capta imaginea obiectelor in miscare. Pentru un caine, imaginile care se succed pe ecranul televizorului sunt percepute secvential, pe cand oamenii le vad ca imagini fluide. Pe de alta parte, cainii nu pot distinge forma obiectelor si imaginile in detaliu; asta inseamna ca un caine percepe un obiect de la o distanta de aproximativ 6 m, pe cand un om percepe acelasi obiect de la o distanta de aproximativ 20 m. Acest aspect nu trebuie privit ca un capat de lume pentru ca, pana la urma, nu s-a pomenit caine care sa fie nevoit sa treaca ata prin urechile acului sau sa priveasca la tabla din ultima banca. Exista unele persoane despre care se spune ca vad lumea in roz, altele ca prea vad totul in negru, iar unii dintre noi chiar vad rosu in fata ochilor atunci cand sunt furiosi. Oare asa se intampla si cu cainii nostri? Cainii au mai putini fotoreceptori conici, celule specializate pentru definirea culorilor si a detaliilor la lumina naturala. In consecinta, ei nu pot distinge culorea verde si rosu, lumea lor fiind colorata in galben, gri si albastru. Nu acelasi lucru se intampla si pe timpul noptii; bastonasele au proprietatea de a sesiza cantitati de lumina din ce in ce mai scazute si permit orientarea in intuneric. La aceasta contribuie si acel tesut intalnit si in cazul pisicilor, numit tapetum lucidum; prin el lumina zilei este asimilata in cantitati mari si este reflectata inapoi catre retina, oferindu-i animalului posibilitatea unei vederi excelente. Acest tesut atat de folositor animalelor, da proprietarilor lor mari batai de cap atunci cand vor sa obtina fotografii de calitate cu petul lor, dand nastere asa numitului efect de ochi rosii.
Auzul
Zgomotele sunt percepute de catre caini sub forma unor valuri de sunet, care sunt captate de catre ureche si scanate pe principiul sonarelor. Aceste sunete sunt transmise prin conductul auditiv catre timpan, unde se transforma in vibratii, sunt amplificate si transmise mai departe catre urechea interna. De aici ajung la perilimfa, apoi endolimfa si in final la celulele receptoare care le transmit unor neuroni specializati. Acestia formeaza nervul auditiv sau acustic. Informatia este transformata in influx nervos si prin nervul auditiv ajunge in lobul temporal, unde se creeaza senzatia de auz. Simtul auditiv al unui caine poate fi perturbat din cauza unor probleme de sanatate variate. Acestea pot include: malformatii genetice, imbatranire, infectii ale urechii interne sau externe, expunere la diferite substante toxice sau administrarea gresita a unor medicamente. Un caine fericit este un caine sanatos, asa ca nu lasa netratata o infectie auriculara ce pare superficiala, nu administra animalului medicamente fara a cere parerea unui veterinar si nu expune animalul la sunete puternice. Ori de cate ori ai ipresia ca pet-ul tau isi pierde simtul auditiv, mergi la un consult veterinar.
Simtul tactil
Sistemul nervos central aduna informatie despre mediul inconjurator in care traieste un caine prin intermediul unor terminatii nervoase situate la nivelul epidermei. Senzatiile care rezulta sunt atingerea, presiunea, durerea, caldura si frigul. Mustatile sunt fire de par insarcinate cu simtul tactil, cu o textura diferita de restul blanii, situate de obicei in jurul botului si al ochilor. Radacinile lor sunt inconjurate de sinusuri ce contin numeroase terminatii nervoase. Cand varfurile mustatilor sunt atinse, terminatiile nervoase sunt stimulate si transmit mesaje scoartei cerebrale. Ca si in cazul oamenilor, cainii se bazeaza pe simturile lor pentru a aduna informatii despre lumea in care traiesc. Dar totodata, si ei si noi traim in lumi diferite, din cauza ca percepem lumea in mod diferit datorita deosebirilor dintre aceste simturi. Totusi am reusit sa acceptam faptul ca suntem diferiti, am invatat sa respectam individualitatea si unicitatea acestor animale, am invatat sa le iubim si sa ni le apropiem. Am format in acest mod una dintre cele mai frumoase simbioze om animal.
Liliana Tudoroiu
Articol din revista Dog Magazin
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mier 17 Aug 2011, 10:40
Vazand aceste imagini mi-am adus aminte de un cantec vechi, care spunea printre altele: Sub balcon eu ti-am cantat o serenada... si mi-am zis: Uite ca nu numai oamenii, fac lucruri frumoase cand sunt indragostiti, dar si pesti.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Dum 18 Noi 2012, 17:49
Numarul mesajelor : 696 Data de inscriere : 17/11/2012
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Dum 18 Noi 2012, 18:02
ostrovna a scris:
asta-i o aluzie la conflictul dintre curva tânără (cică secretară sau așa ceva) promovată de dragnea și namila de blaga în calitate de curvă bătrână ?
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Joi 17 Ian 2013, 08:37
Eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor a vorbit in PE despre masacrul de la Balc. Presedintele PRM a spus ca si oamenii si animalele ar fi mai fericite daca omul de afaceri Ion Tiriac si prietenii lui "s-ar impusca intre ei".
"In decurs de doua zile, au fost impuscati 240 de porci mistreti, cu cele mai sofisticate si mai performante arme. Glanda paranoica a miliardarului in chiloti Ion Tiriac e satisfacuta si de participarea unor macelari, cu pretentii de oameni de afaceri, din Germania, Franta, Elvetia, Italia, Austria, Spania – oameni fara Dumnezeu, care vin si fac in Romania ceea ce nu li se permite in tarile lor. Prin astfel de asasini, Romania a devenit, din pacate, frontiera salbatica a Europei. Eu cred ca noi toti – de la oameni la animale – am fi cu mult mai fericiti daca acesti indivizi insetati de sange s-ar impusca intre ei", a spus Corneliu Vadim Tudor.
Sursa: Evenimentul Zilei
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Vin 25 Ian 2013, 08:18
10 specii bizare de animale
Pare greu de imaginat in unele cazuri, insa toate animalele din fotografiile de mai jos sunt reale. In afara de cainii inclusi in topul realizat de oddee.com, in imagini putem vedea si cateva specii extraordinare.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mar 29 Ian 2013, 08:38
Dacă vedeţi pe cineva care stă la geam şi se uită cum se împerechează maidanezii, nu vă grăbiţi să-l etichetaţi drept pervers. E posibil să fie doar un abonat RDS rămas fără Animal Planet.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mar 29 Ian 2013, 08:40
Trei ciobani se zgîiau la o oaie care-şi prinsese capul în gard. Ce gîndea fiecare: Gheorghe:"-De-ar fi fost Mărie..." Ion:"-De-ar fi fost Leana..." Vasile:"-De-ar fi fost întuneric..."
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
fulga
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 65 Localizare : Rm.Valcea Data de inscriere : 28/03/2012
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mar 19 Feb 2013, 15:41
_____________________ Haideti sa ne intampinam mereu unul pe altul cu zambete, pentru ca zambetele sunt inceputul iubirii.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mar 10 Sept 2013, 23:16
Câini fără stăpân O temă de actualitate. Câinii maidanezi. Ei trăiesc pe străzile burgurilor și ulițele satelor, se plimbă printre oamenii mai mult sau mai puțin pașnici. Câinii maidanezi, animale părăsite de stăpânii lor sau născuți prin boscheții parcurilor, unii dintre ei fiind chiar de rasă. Cîinii maidanezi mereu flămânzi, devin agresivi de cele mai multe ori. Din această cauză câinii maidanezi sunt foarte periculoși pentru om, ei atacând bătrâni, copii și chiar oameni cu depline puteri de apărare.
Câinii maidanezi au agresivitatea în instinct. Ei au devenit din animale domestice, animale sălbatice. S-au reîntors la origini. Doar aspectul exterior îi deosebește de șacali și odată sălbăticindu-se, nu mai pot fi domesticiți. Fiind învățați cu strada, cu vagabondajul, vor evada în permanență spre libertatea oferită de aceasta.
IO nu am avut treabă cu midanezii de nici-un fel și sper să nu fiu atacat de ei nici eu și nici nepoțeii mei. Asta poate pentru că nu mă sperii și îmi continui liniștit drumul. În mod diferit acționez când întâlnesc în drumurile mele câini ciobănești ce însoțesc turma pentru că aceștia știu că trebuie să apere oile și atunci se înterpun între mine și ele. În acest caz mă opresc și las turma să treacă pentru că și câinii vor pleca după ce trece respectiva trrmă.
De ce avem atâția maidanezi pe străzi? Păi pentu că nu mai are cine să-i adune. În timpul copilăriei mele nu erau câini maidanezi, în schimb erau hingheri care adunau câinii fără stăpân sau care umblau neînsoțiți pe drumuri. Și atunci erau “iubitori de animale “ care se certau cu hingherii, dar hingherii își vedeau de treaba lor. Câinii nu aveau ce căuta pe stradă fără însoțitor.
În schimb astăzi sunt mulți care pretind că iubesc animalele și le lasă câinii să hoinărească pe străzi. Sunt mulți care îi aruncă la containăr pe cățeii proaspot fătați ca să scape de ei. Sunt mulți care aruncă un os câinilor ți pisicilor de pe stradă spunând că hrănesc animalele și prin aceasta îi fac agresivi. Acum e greu să scăpăm de câinii maidanezi. Au fost date legi care să-i apere. Apărăm câinii și lăsăm de izbeliște omul care a ajuns să fie la cheremul câinilor. Acum e greu și să-i hrănim. Întreținerea câinilor maidanezi costă mult. De aceea trebuie să se acționeze pentru stârpirea lor și când se acționează împotriva haitelor nu avem de unde ști care câini sunt bolnavi. Dacă sunt oameni care vor să-i protejeze să-i ia la casa lor și să aibă grijă de ei, să le asigure adăpost și hrană pentru că de asta au nevoie câinii maidanezi.
Să iubim animalele, dar să le iubim rațional și cu simț de răspundere.
PS. Milu nost, ai grijă de cățelușul tău ce se joacă liniștit cu mingea să nu ajungă în gura dulăilor !
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Mier 11 Sept 2013, 04:25
abbilbal a scris:
Câini fără stăpân
Într-o tară fără stăpân!
Citat :
Milu nost, ai grijă de cățelușul tău ce se joacă liniștit cu mingea să nu ajungă în gura dulăilor !
Se pare că asa s-a întâmplat cu acei „cătei” din Nationala României: se jucau linistiti cu mingea si au ajuns în gura dulăilor turcesti...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Lun 20 Ian 2014, 09:05
Sarut mâna, sefu'!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Dum 16 Feb 2014, 12:06
“Hope For Paws” a primit un apel de urgentă cu privire la un câine bolnav care trăieşte într-o grămadă de gunoi. Miley a supravieţuit cu lunile, în acest morman de gunoi, dar din fericire pentru el, există organizaţii, cum ar fi aceasta, care salvează aceste biete animale. Miley era atât de lipsită de viaţă că “nici măcar nu avea energia de a fugi de oameni atunci când aceştia au încercat să se apropie. A acceptat uşor o mână întinsă care cu blândeţe i-a dat de mâncare şi a permis celor de la asociaţie să pună o lesă în jurul gâtului ei. A trebuit să mai treacă ceva timp până a fi gata să-i însoţească la clinică. Când a ajuns la clinică veterinară, Miley s-a dovedit că suferea de malnutriţie, râie, paraziţi şi infecţii bacteriene
Sursa: DailyMail
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Din lumea celor care nu cuvântă Dum 16 Feb 2014, 16:03
Ce s-ar întâmpla dacă animalele sălbatice ar fi obeze...
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.