Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 21 Noi 2010, 19:11
dolion a scris:
La Bucuresti, dupa un zbor infiorator cu un autobuz zburator (vorba lui Berceanu, pret redus, riscuri mari), un peisaj trist si cenusiu. Cata diferenta la doar cateva ore de zbor! De parca nici n-am face parte din acelasi continent! Acasa se simte tensiunea-n aer, se sparge barometrul omeniei! Simti, percepi nervii intinsi la maximum! Aproape poti palpa, atinge durerea. Frica pentru ziua de maine! Lumea alearga bezmetica, cu gesturi necontrolate, spre neant, pe un drum fara indicatoare. Toti sunt tristi ca dupa o pomana, ca dupa un prohod fara sfarsit. O tara- n doliu! Doamne, si cat de putin ne-ar trebui ca sa fim multumiti! Uite, numai si pentru asta ii urasc din tot sufletul pe politicieni! Pentru ca ne-au furat fericirea, bucuria. Ne-au pradat si zambetul de pe obraji! Ne-au confiscat dreptul de a surade!
Sursa: Libertatea - (Florian Bichir)
Ca sa zimbesti nu ai nevoie, nici de politicieni si nici de negativismul de tip bucurestean al lui Florian Bichir . Ce-i drept, Bucurestiul a fost si inca mai este o imbinare nefericita de oportunism ieftin si snobism de Dorobanti, comparativ cu Brasovul, de exemplu, pe care-l ador si unde curatenia, bunul simt si bunul gust sunt la ele acasa.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 21 Noi 2010, 19:16
Emil Condor a scris:
dolion a scris:
VIATA UNUI COPIL SUPUSA LA VOT PE INTERNET
Dacă este un caz real, doar prin faptul că au ridicat problema pe Internet, să o rezolve altii, nu ei, asa cum se impune, îti dai seama că acei americani sunt incapabili să devină părinti cu toate responsabilitătile cerute în astfel de situatii. Ei nu stiu asta dar copilul lor o să fie cel ce suferă în viitor.
Daca nu sunt in stare sa ia -singuri- o decizie de o asemenea importanta - in mod responsabil, ma intreb ce fel de parinti ar fi fost pentru copilul lor (mai ales ca nici macar scuza de a fi tineri si necopti, nu o au) ...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 07:20
Handicapati, ca toti americanii!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 09:33
Din cate am inteles i-au luat Xbox-ul si au golit cutia, iar dupa ce au ras pe seama lui i l-au dat. Cat de tampit sa fii, ca parinte, sa faci asta? Chiar si pentru minutul ala in care l-au pacalit. Pentru un minut copilul ala a fost devastat. Uitati-va la el ce fericit e cand rupe o particica din ambalaj si isi da seama ca e un Xbox. Ii cade din mana si pentru cateva secunde sta si se uita socat la cutie.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 09:44
Romania, plina de parinti cretini
"Ii ai cum ii cresti", spune o vorba romaneasca. Sau poate indiana, nu am verificat prea des. Iar ce se intampla in tara asta de 2 lei depaseste orice limita. Cred ca stie lumea toata de idiotii de parinti care au postat pe hi5 poze cu o fetita in diferite ipostaze total nepotrivite pentru varsta ei. Am crezut ca asta e maximul tampeniei existente pe pamant. Ei bine, nu! Am mers ca tot omul care nu tine la silueta la KFC. La Unirii, cu Georgiana. La invitatia ei. Da, ma iubeste in tacere. Las ca explodeaza ea si-mi zice odata si odata. Ma rog, stau la coada la ceaaaaaaa maaaaaaai leeeeeeentttttaaaaaaaaaaaaaaa vanzatoare din lume si pana la urma ajung. Probabil ca am bagat in mine calorii cat pentru 4 ani jumate. Dar macar eu discern ce e bine si ce e rau. Si ma ucid cu buna stiinta. Bun, infulec niste crispy-ul otravitoare. Si ma uit in dreapta. Din pacate. Acolo, o familie cu un prunc in carucior. Probabil de 1 an jumate, maxim 2. Si ce face cretinul care din pacate a participat la nasterea lu` ala mic? Ii da sa manance crispy. Cat de inconstient, prost si imbecil sa fii sa faci asa ceva cu pruncul ala? Mai bine il arunci de la etaj, sa nu se mai chinuie. Pai cum naiba sa ma mai mir eu cand vad copile la 7-8 ani care au 50 de kile? Mi-e scarba de tot ce se intampla in Romania asta. Acum ceva vreme, imi faceam cruce cand niste prunci erau furiosi ca nu mai e voie sa se vanda produse fast-food in scoli. "Hamburgerul era cel mai bun", spuneau. Bah, sa muriti cu inima invelita in grasime! Asta va doresc. Si voua si celor care va invata ce e bun de mancat si ce nu e. Amin!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 09:47
Moartea fiului de 17 ani a fost numai inceputul incercarilor prin care a trecut o familie din Statele Unite. La doua luni de la inmormantare, au primit o veste socanta: creierul baiatului era expus intr-un borcan la un institut de medicina legala.
In ianuarie 2005, Jesse a murit intr-un accident de masina. Parintii au suportat cu greu pierderea lui si acum i-a ingenuncheat vesea bomba primita recent. "Prietenii lui ne-au spus ca au vazut creierul intr-un borcan expus, cu numele lui pe eticheta", a declarat Andre Shipley, tatal victimei. Indignati, oamenii au cerut explicatii si li s-a raspuns ca la autopsie legistul a decis sa pastreze creierul pentru teste ulterioare. Fara sa-i treaca prin cap sa anunte si familia victimei. Sotii Shipley s-au adresat insa justitiei, au obtinut creierul si si-au ingropat a doua oara fiul. Acum, parintii lui Jesse dau in judecata primaria nu numai ca sa fie despagubiti, ci si ca sa se asigure ca asa ceva nu se va mai intampla si in alte familii.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 09:50
Oameni cretini
Exista in Romania niste oameni absolut cretini, de la care nu poti cere nimic. Nu ai nici macar un motiv pentru care sa nu ii caracterizezi astfel. Recent s-a mutat un domn cu familia sa mai sus de noi, la etajul 5. Are o fiica de 3-4 ani, slabuta, pe care nu o duce la camin. Ea nu stie ce face, dar maicasa si taicasu stau cu ea mai toata ziua. E ora 22:00 iar fiica lor alearga prin casa, darama, se impiedica, face zgomot. Te duci la el la usa si zice maicasa: “Da, e adevarat, fuge prin casa, o sa incercam sa rezolvam”. Peste o ora ziceai ca e cutremur! Asta a fost acum cateva zile.
De atunci nu s-a schimbat nimic, ba mai mult nu exista zi in care sa nu stai 14 ore in zgomotul asta extrem de deranjant. Stau si ma intreb, cum poate sa exista atata prostime? Ce poti sa faci? Ce poti sa ii ceri? Sa ii dai in cap? Ce dracu, am ajuns in halul asta? Pe parintii aia cretini nu ii deranjeaza zgomotul? Da ai grija dracului de copilul tau, nu-l lasa sa faca ce vrea el. Acum inteleg si eu de ce mor oamenii asa devreme, de prea multi nervi, dea prea multa prostime a celor din jur. M-am saturat! Vreau sa traiesc departe de tot … cu oameni normali, cu oameni ce au capul pe umeri. Nu, astia nu suntem noi, nu trebuie sa se intample asa ceva!
Acum ce pot sa fac eu sau parintii mei? Ganditi-va ca pe mine ma deranjeaza la culme acest zgomot, pe ei ii zgarie la creier Exista vreo solutie in aceasta situatie? Degeaba, peste o saptamana mai vine un ipocrit in blocul asta, mai apare un prost si se face remarcat!
Cristina
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 10:06
dolion a scris:
Handicapati, ca toti americanii!
Eh, sa nu generalizam ... Nici noua nu ne convine cind suntem facuti prosti/necivilizati/cretini/tigani etc, la gramada ...
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 10:52
« Comunicatul Avocatului Poporului privind sesizarea Curţii Constituţionale a Românei în privinţa OUG 63/ 2010 O parafraza dupa Brecht… »
Nu ne săturam de cretini, nici de vaci încălţate
Ei, nu, să nu ne mai plîngem, ne merităm soarta din plin! Avem exact ceea ce am ales şi, prin urmare, ceea ce merităm! Bravii noştri guvernanţi, cu sinistra piticanie din fruntea cabinetului, după ce au sfertuit salariile, au atacat pensiile, au mărit TVA-ul si au comis şi alte perversităţi, au decis că e cazul să purcedem la economii drastice şi la cultură. Bun. Doar că, exact în aceeaşi clipă, i-au dat mînă liberă Doamnei Elena Udrea pentru un nou brand de ţară, după ce cheltuise deja pe cel de anul trecut, practic neutilizat – pentru că e neutilizabil! – după aceea, frumoasa sumă de 1 milion şi jumătate de euroi. Dacă l-aţi uitat, e cel cu sloganul România, The Land of Choice, excelent ridiculizat în filmuleţul realizat instantaneu de televiziunea online Happy Fish, sub titlul, mai potrivit, The End of Choice. Ei, bine, cel de anul acesta, din motive de criză, ne-a costat, ca atare, numai 900.000 de euro. Cît va fi mai costat şi deplasarea Doamnei Udrea, cu echipa de foste glorii sportive la Shanghai, pentru lansarea cu surle şi trîmbiţe a făcăturii, nu mai contează. Important mi se pare că logo-ul putea fi achiziţionat cu 12 euro de pe internet! Ne-am prezentat la expoziţia mondială de la Shanghai cu un plagiat, pe care am plătit unui consorţiu de firme spaniole de 75.000 de ori cît costa dacă îl cumpăram onest de pe internet, fără să ne mai şi facem de tot rahatul! Trebuie să recunoaştem, totuşi, că fraţii de gintă spanioli sînt mult mai tari decît noi. Chiar dacă şi-au unit forţele două firme, în ditai consorţiul, pînă la urmă a meritat. Să vinzi ceva de 12 euro cu 900.000 e, într-adevăr o afacere de zile mari. Şi, din informaţiile pe care le am acum, nici măcar pe cei 12 euro nu i-au plătit! Să le dăm numele aici – THR – Assesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion şi Taylor Nelson Sofres – pentru că merită! Cheltuieli zero şi profit 900.000! Să tot faci afaceri. Cu români, desigur, că e o ţară plină de cretini şi de vaci încălţate. Şi cu cît sînt situaţi mai sus, cu atît sînt mai proşti şi cu atît merită mai mult să intri în afaceri cu ei ş-i să-i mulgi pe măsura prostiei lor! Aflu din Adevărul că reprezentanţii consorţiului ar fi declarat că toate detaliile contractului sînt acoperite de clauze de confidenţialitate. Misto! Cum naiba sa nu faci afaceri cu români, indiferent că te apucă să cumperi Petrom, Romtelecom sau să vinzi avioane, elicoptere sau servicii de branding?! Prost să fii…
Asta este. Nu ne mai săturăm de cretini, de vaci încălţate nici nu mai vorbesc. Pe impotentul mintal Boc care, în afară de datul din coasă şi datul din gură, nu ştie riguros nimic, îl punem de patru ori la rînd premier, iar Doamnei Udrea în dăm cu generozitate bugetul a două ministere pe mînă, ca să facă exact ceea ce ştie D-Sa mai bine, să cheltuiască clientelar şi iresponsabil. Păi, dacă preşedintele ţine atît de mult la ei, de ce morţii mă-sii de viaţă u şi-i naibii acasă, că poate, acolo, se apucă de ceva folositor, poate încep să producă lapte, brînză, lînă, ouă şi ne mai lasă şi pe noi naibii să respirăm. Or fi un fel de animale de casă simpatice, dar nu cred ca pentru atîta lucru trebuie să le dăm ţara pe mînă! Dar ce tot dau eu vina pe preşedinte? Mintea lui atît poate, sufletul lui aşa vibrează! Dar n-am putut citi, chiar şi pe acest blog, la comentarii, aprecieri superlative, cînd nu de-a dreptul panegirice, la adresa D-nei Udrea, sosite de la oameni serioşi, care au mai văzut şi politicieni de prin alte părţi? Ba da, am citit. Şi, atunci, ce mai vrem? Nu e limpede că nu ne-am săturat de cretini şi de vaci încălţate? Că-s şi hoţi, în contextul de faţă, aproape că nici nu mai contează!
Cristina
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 17:20
O parafraza dupa Eminescu
Nu ne saturam nici de mitici smiorcaiti care scriu mult dar n-au nimic a spune, cei cu mintea nici macar cit a unui greiere (fie el si artist ), in schimb cu un limbaj indoielnic, precum ii este -probabil- si caracterul ... Se dovedeste -inca o data - cit de usor e sa-i faci pe oameni sa creada o minciuna (de exemplu cea cu plagiatul) , si ce greu e sa le-o scoti din cap.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Lun 22 Noi 2010, 18:17
dolion a scris:
Nu ne săturam de cretini, nici de vaci încălţate
Doar că, exact în aceeaşi clipă, i-au dat mînă liberă Doamnei Elena Udrea pentru un nou brand de ţară, după ce cheltuise deja pe cel de anul trecut, practic neutilizat – pentru că e neutilizabil! – după aceea, frumoasa sumă de 1 milion şi jumătate de euroi. Dacă l-aţi uitat, e cel cu sloganul România, The Land of Choice, excelent ridiculizat în filmuleţul realizat instantaneu de televiziunea online Happy Fish, sub titlul, mai potrivit, The End of Choice.
Mvai dar cum asa? D-na Udrea? Aceasta Kill Bill a politicii romanesti?
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 23 Noi 2010, 07:26
Problema noastra este ca ne place sa pupam in fund pe cei de care depindem, incepand cu consoarta, continuand cu seful si terminand cu presedintele! Daca nevestei nu-i ridici osanale, te taie de la portie; seful neelogiat, iti face zile grele, dar nu inteleg pupincurismul fata de presedinte, ce-mi poate face el daca nu-l ridic in slavi? Imi ia boii de la bicicleta? Cu atat mai de neinteles e ca unii ajung la cutite in urma discutiilor in contradictoriu legate de conducerea "inteleapta" a tarii! Chiar merita cineva sa-ti pierzi prietenii pentru el?
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 23 Noi 2010, 09:13
Inspirat de mama sa, canadianul Ryan Ross a devenit antreprenor la varsta de numai 3 ani, cand aduna bani din vanzarea oualor la biserica. Astazi are sase afaceri. Are 9 ani, iar averea sa se apropie deja de un milion de dolari. Nu are telefon mobil, nu-i place scoala si nici jocurile pe calculator. In schimb, este pasionat de hochei si face afaceri de la varsta de numai 3 ani. Micul Ryan Ross, care locuieste in regiunea Ontario din Canada, a fost supranumit de presa locala "Tiny Trump" ("Micul Trump"). In sase ani, a ajuns sa deruleze sase busines suri.(???) Astazi, el are opt angajati, unii dintre ei part-time, si este invitat la diferite evenimente sa tina discursuri motivationale.
Investitie de 60 de dolari
Chiar daca a fost inspirat si ajutat uneori de parintii sai, Ryan Ross si-a gandit singur afacerile. "Ideile au fost discutate intotdeauna cu parintii mei inainte sa incep orice afacere. Ideile sunt ale mele, iar planul de afaceri este un efort comun", spune Micul Trump, pentru EVZ. Ryan a cumparat, pe cand avea 3 ani, cu 60 de dolari, 52 gaini ouatoare. "Gainile produceau 48 de oua pe zi. Vindeam ouale la biserica si in comunitate, la un pret de 3 dolari duzina. Cand trageam linia, dupa toate cheltuielile, aveam un profit de 330 de dolari pe luna. Si astazi mai am gaini", isi aminteste el de prima sa afacere. La 4 ani, Ryan a inceput sa creasca iepuri pentru carne, despre care spune ca "sunt prolifici si profitabili". Apoi a urmat o afacere in care, cu ajutorul parintilor sai, vindea in fiecare sambata, in Piata Fermierilor, oua, cafea, buffalo burgeri si unele specialitati culinare. Profitul pentru fiecare zi petrecuta in piata se ridica la 1.000 de dolari, spune micul businessmen.
De la asigurari la deszapezire
Cu o parte din banii pe care i-a obtinut din aceste afaceri, Micul Trump a pus bazele unei companii de asigurare a locurilor de munca. Are un angajat care se ocupa de acest serviciu, care exista in continuare si este profitabil, spune Ryan. Firma lui are si alte activitati precum deszapezire sau ingrijirea curtilor si a gazoanelor.
"Daca nu ar fi profitabil, nu mi-as pierde timpul"
Apoi au urmat investitiile imobiliare. "Mama mea spune ca toti oamenii bogati au investitii in imobiliare si am vrut si eu", isi aminteste Ryan. El a construit o vila cu patru apartamente, care ii aduce bani din chirii. Ultima gaselnita este sa faca bani din aparitiile publice cu discursuri motivationale. Tariful pe care il percepe pentru participarea la o conferinta pleaca de la 500 dolari si ajunge la 4.000 dolari. "Toate businessurile pe care le-am demarat au un grad mare de profitabilitate. Daca nu ar aduce castiguri bune, nu mi-as mai pierde timpul", sustine micul intreprinzator. El spune ca gestionarea afacerilor nu-i ia mai mult de o ora pe zi si ca intentioneaza sa aloce mai mult timp acestor proiecte.
Pasionat de hochei
Modelul lui Ryan Ross este mama sa, Savannah Ross. Pe langa afacerile in domeniul imobiliar, ea are si compania Rich Mom, prin care isi organizeaza evenimentele publice unde are discursuri motivationale si ii invata pe oameni cum sa-si castige independenta financiara. "Merg la scoala mai mult ca sa ma intalnesc cu prietenii. Am fost educat acasa. Citesc carti de afaceri si motivationale. De asemenea, ascult si citesc ceea ce spun alti oameni de afaceri de succes, cum e, spre exemplu, Donald Trump si Les Brown", povesteste tanarul antreprenor. Marea sa pasiune este insa hocheiul, caruia ii dedica cel putin doua ore pe zi in timpul saptamanii si mai multe in weekenduri. "Cand voi avea 18 ani, voi face parte din Liga Nationala de Hochei", viseaza Ryan. El nu are telefon mobil si nici nu e pasionat de vreun alt gadget. Petrece destul de putin timp la calculator, nu se joaca si nu are niciun joc video in casa. Raspunsul la telefoane si bilanturile le-a delegat secretarei si directorului tehnic.
INITIATIVA PRECOCE
15 sfaturi cum sa cresti un mic mogul
Parintii care observa la copiii lor un potential de a deveni oameni de afaceri ii pot ajuta sa-si dezvolte calitatile. Ei pot urma cateva sfaturi propuse de Forbes.com.
1. Cautati semnele. Copiii independenti si creativi care au aptitudini pentru rezolvarea problemelor au cele mai mari sanse sa devina tineri antreprenori.
2. Stimulati-i imaginatia. Aratati-i ce posibilitati de a face afaceri exista cu ajutorul calatoriilor, discutiilor despre mediul inconjurator, stirilor importante si lucrurilor care au impact asupra lumii.
3. Ascultati-i. Este sfatul lui Phyllis Cheung, fondatorul MyWedding- Concierge.com. Fiica sa de 5 ani a venit cu ideea unei aplicatii pentru telefonul mobil asemanatoare cu o carte de colorat.
4. Trimiteti-i intr-o tabara tematica. Tot mai multe universitati si comunitati de afaceri sponsorizeaza tabere pentru adolescenti, unde acestia invata abilitati de prezentare, inovare si munca de echipa.
5. Educatia de acasa. Un tanar intreprinzator de succes are nevoie de interactiune educativa acasa cu adultii din familia sa si nu numai.
6. Puneti lucrurile in context. Nu este niciodata prea devreme sa le explicati copiilor importanta afacerilor in intreaga lume si cum poate fi imbunatatita calitatea vietii.
7. Percepeti dobanda. Atunci cand copilul vrea sa inceapa un mic business si are nevoie de cateva sute de euro, asigurati-va ca el este constient de costul capitalului si ca va trebui sa plateasca o dobanda.
8. Economii pentru urgente. Daca apare profitul, nu va fie frica sa le franati putin dezvoltarea afacerii pentru a pune bani deoparte.
9. Cunoasterea legii. Prevederile legale referitoare la minori trebuie studiate cu atentie.
10. Relatii bune cu Fiscul. Daca afacerea aduce profit, copilul trebuie sa stie ca va plati impozit.
11. Gasiti un mentor. Micii moguli au nevoie de un exemplu pe care sa-l urmareasca si sa-l urmeze.
12. Lasati-i sa greseasca. Cea mai buna metoda de a-i invata sa fie perseverenti este sa-i lasati sa greseasca atunci cand o fac.
13. Fara presiuni mari. Entuziasmul copiilor este molipsitor, insa prea multa presiune din partea parintilor l-ar putea alunga de tot.
14. Incurajati echilibrul. Pasiunea tinerilor se poate stinge repede, asa ca lasati-i sa se joace.
15. Insuflati-le smerenie. Pregatiti-i sa-si creeze o imagine buna in presa, lasati-i sa fie ei insisi.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Ana Batca)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mar 23 Noi 2010, 09:16
El e micul mogul canadian!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Mier 24 Noi 2010, 09:27
De cate ori nu ati trecut pe langa Biserica Batistei? Dar pe strada Berzei ori pe Podul Cotroceni? Probabil, de nenumarate ori. Nu v-ati gandit insa niciodata ca aici sunt cei mai batrani copaci din Capitala. Au peste 200 de ani si sunt arbori ocrotiti.
Lui Brancoveanu i-a placut dudul de pe strada Batistei
Dudul din curtea Bisericii Batistei e atestat de pe vremea lui Constantin Brancoveanu (1654-1714), adica are peste 300 de ani. Legenda spune ca, atunci cand domnitorul a trecut pe langa dudul falnic, a vazut cocotat in el un copil. Acesta se numea Manciu. Cand Brancoveanu l-a intrebat de ce strica un arbore asa frumos, copilul i-a raspuns: “Lasa, Maria Ta! Dudul nostru e voinic! N-o sa traiesti nici Maria Ta cat o sa traiasca dudul nostru!”. Brancoveanu a murit, Manciu, si el, iar dudul sta si acum paznic la Biserica Batistei.
Platanul de pe Berzei a ramas fara placuta «de protectie»
Platanul de pe strada Berzei se numara si el printre “batranii” Capitalei. Are peste 200 de ani. Pe el a stat pana nu demult o placuta veche care atesta ca este un arbore ce trebuie ocrotit. Acum, de cand muncitorii lucreaza pe strada, placuta a disparut.
Copacul de la Cotroceni, dinainte de Cuza
Pe malul stang al Dambovitei, la Podul Cotroceni, sta, singur, un platan. Are in jur de 300 de ani. E aici cu mult inainte ca Alexandru Ioan Cuza sa inceapa proiectul de canalizare a raului (1864). Aici, Primaria a pus deja o placuta care sa ateste ca e un arbore ocrotit.
Sursa: Libertatea - (Delia Chilianu)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Joi 25 Noi 2010, 07:34
TRUCURI "DE SUPRAVIETUIRE" IN MIJLOACELE DE TRANSPORT PUBLIC
Cel mai bun loc in autobuz e la geam, pe partea stanga, iar in tramvai, pozitionarea la primul burduf garanteaza aer. Doi tineri au facut descrieri amanuntite pe blog cu metode ce le fac calatoria placuta. Calatoria cu mijloacele de transport public poate fi adesea un exercitiu al nervilor, precum cea cu masina personala. La capatul ei se afla "supravietuitori" in trafic, care si-au dezvoltat in timp trucuri si planuri de atac care, odata intrate in reflex, le asigura o calatorie lipsita de griji.
Cum sa eviti aglomeratia si sa prinzi locul cel mai bun sau pur si simplu cum sa prinzi un loc in autobuz, cum sa eviti vecinii incomozi si sa nu cazi victima hotilor sunt preocupari comune in mijloacele de transport, care fac si obiectul postarilor pe blogurile calatorilor experimentati.
Calcule matematice cu locurile cele mai bune
Printre bloggerii interesati direct de fenomen se numara si Anda, din Cluj, o "obisnuita" a troleului inca din clasa a IX-a, si Catalin, un iesean "patit" al RATP local (http://somnulescu.com/2010/01/14/ghidul-calatorului-ratp-iasi).
Daca pentru Anda e suficient sa fie ferita de aglomeratie, de vecini urat-mirositori si neaparat sa aiba un punct de sprijin, pentru iesean calatoria ideala nu inseamna sub nicio forma statul in picioare. Calatorind zilnic cu acelasi troleu si invatand pe de rost fiecare coltisor, clujeanca a pus la punct inclusiv o harta a masinii (http://andadj.blogspot.com/2010/05/troleu-plan-de-atac.html) si a calculat matematic locul ideal: are vedere la geam, pe partea stanga, cat mai departe de intrari.
In caz de necesitate, sunt bune si scaunele de la margine. "Mijlocul" troleului nu este o solutie buna pentru cei care au rau de masina, intrucat acolo se simt acut miscarile bruste ale masinii. Clujeanca are o regula de aur: trebuie "sa calculezi" rapid si sa nu refuzi un loc mai prost, dar sigur, in schimbul unuia mai bun, dar "departe". Cei doi bloggeri dezvaluie cum "sa prinzi" loc in cele mai vitrege conditii, inca din statie. "Daca ai cumva de ales intre mai multe statii din care sa urci, de exemplu daca punctul tau de pornire e undeva la mijlocul distantei dintre doua statii, alege intotdeauna statia cea mai indepartata din perspectiva destinatiei finale, pentru ca acolo va fi cu siguranta mai gol", e sfatul Andei.
Ieseanul e de parere sa nu asteptati autobuzul in statie, ci langa trotuar, si sa scanati "situatia" inainte sa se deschida usile, pentru o pozitionare cat mai buna. "Atunci cand astepti autobuzul, nu te lasa pacalit de toti cei care stau pe trotuar. Cu 30-40 de secunde inainte ca autobuzul sa-si deschida usile, scaneaza pe cat posibil situatia. Ai trei posibilitati: spate, mijloc, fata si, foarte important, cat mai aproape de compostor".
Cum eviti sa fii ridicat de pe scaun cu scandal
Daca troleul/autobuzul este gol, alegeti scaunele de la geam, cat mai departe de scari, pentru a evita fluxul celor care urca si coboara. "Cu cat respecti mai bine aceste conditii, cu atat probabilitatea sa te ridice vreun batran de pe scaun este mai mica. Batranii vor ochi tinerii de pe scaunele cele mai la indemana, adica cele apropiate de iesire si de la margine. Daca nu gasesti scaune decat pe margini, atunci va trebui sa stai cam tot drumul cu ochii in patru, altfel ai toate sansele sa fii ridicat cu scandal. Recomand astfel de locuri doar in situatie de avarie", povesteste Anda din proprie experienta.
Ieseanul este de acord cu avantajul locurilor cat mai ferite de intrari si mai ales de mijloc, locul de urcare preferat de majoritatea calatorilor.
Daca mergeti cu troleul, burduful poate fi o varianta. Nu se inghesuie foarte multi aici, insa dezavantajele sunt ca nu exista aproape deloc vedere la geam si se simt foarte tare miscarile troleului. In tramvaie insa, pozi tionarea la primul burduf garanteaza aer, spune Maria, o clienta a metroului usor din Bucuresti. "E cel mai aerisit loc din tramvai fiindca se formeaza un gen de curent de aer. In plus, nu e asa de aglomerat, fiindca multi evita zona".
Pentru a urca si cobori cat mai usor, Maria spune ca "isi pune semne": "La urcarea in tramvai, ma aliniez cu floraria din spatele refugiului sau cu un semn de canal", dezvaluie femeia din tainele transportului public in Capitala. Oricare solutie nu poate fi mai proasta decat sa ramai langa scari. Acolo este un du-te vino continuu si exista riscul de a ramane blocat undeva la mijloc fara niciun suport de sustinere.
MOTIVATII
"O metoda de domesticire a spatiului exterior"
Sociologii au mai multe explicatii pentru tendinta calatorilor de a cauta anumite spatii sau de a-si acapara altele in mijloacele publice de transport.
"Fiecare persoana are drept reper spatiul de acasa, la care se raporteaza involuntar atunci cand iese din acest spatiu. Cu fiecare ocazie incearca sa-si domesticeasca spatiul extern, fie ca este vorba despre mijloacele de transport in comun, gari, aeroporturi, spatii reci, in general. In mijloacele de transport in comun, cu precadere, fiecare incearca sa-si aproprie un spatiu vital cat mai mare, sa recreeze confortul familiar al casei si sa evite pe cat posibil interactiunea cu persoanele necunoscute. Sta in firea umana sa nascoceasca solutii in astfel de situatii de criza", explica sociologul Vintila Mihailescu.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Cristina Lica)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Vin 26 Noi 2010, 17:48
INVATA SA TE EPILEZI CU ZAHAR, LA TINE ACASA!
Renunta la epilator, la lama de ras sau la ceara si invata o tehnica orientala cu care sa scapi de firele de par nedorite: epilatul cu zahar. Prima oara m-am epilat cu zahar acasa la prietena mea din Siria. Am fost reticenta la inceput, insa mama ei m-a convins ca aceasta tehnica arabeasca, veche de sute de ani, este cea mai eficienta dintre toate. Si asa a fost. Epilarea cu zahar este 100% naturala, este mai putin dureroasa decat celelalte variante disponibile, lasa pielea foarte catifelata, iar efectul dureaza mult mai mult. Daca vrei sa incerci si tu, iata de ce ai nevoie: • 3 cesti cu zahar alb • Un sfert de ceasca cu suc proaspat de lamaie • Un sfert de ceasca cu apa plata • Pudra de talc • Penseta • Lotiune pentru calmarea pielii Intr-o craticioara de inox, amesteca zaharul, zeama de lamaie si apa. Pune vasul la foc mic si amesteca usor. Mixul este gata atunci cand devine aerat si prinde o nuanta de bronz-caramel. Ia craticioara de pe foc si varsa continutul intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte. Lasa amestecul sa se raceasca pana devine tare, dar maleabil. Ia o bucatica de pasta de zahar si, cu miscari gentile, dar ferme, modeleaz-o precum faci cu coca de cozonac! Repeta miscarea pana ce pasta devine aurie si calduta. Aplica o fasie pe picior, in sensul cresterii firelor de par, si preseaza usor cu degetele (in prealabil, nu uita sa iti rasfeti pielea cu pudra de talc, astfel vei creste aderenta zaharului!). Cu miscari rapide si ferme trage in sens invers, putin cate putin. Acopera din nou zona si procedeaza la fel. Un alt avantaj este acela ca zaharul nu are acelasi efect precum ceara si nu irita daca este aplicat de mai multe ori. Daca ti se pare ca au mai ramas fire rebele, ajuta-te de o penseta si scapa rapid de ele! Imediat dupa epilare, spala-te cu apa calduta si aplica pe piele o lotiune calmanta si hidratanta. Daca preferi tot o varianta eco, rasfata-ti pielea cu ceai de musetel si pasta de aloe vera.
Sursa: Unica.ro - (Diana Sorescu)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 28 Noi 2010, 04:25
L’hiver sur la ulitza
A-nceput de ieri să cadă Câte-un rrom, pe urmă doi. Franţa pusă e pe sfadă, Şi ni-i dă pe toţi grămadă, Înapoi.
Nu e cuşer, dar e bine Pentru Sarkozy, acum; Taberele-s toate scrum, Dar năvalnic vuiet vine De pe drum.
Sunt ţigani şi balabuste, Vin la Otopeni, ţipând, Şi se-mping şi sar râzând, Şi se-mpiedică de fuste, Vrând-nevrând.
Cei mai mari, acum, din sfadă, Stau, pe-ncăierare puşi, Cei mai mici, de foame-aduşi, Se scâncesc şi stau grămadă Lângă uşi.
Colo-n colţ, acum răsare Un ţigan mai mărunţel, Chinuindu-se să care O sacoşă mult mai mare Decât el.
Opt cercei într-ânsa are, Cinci brăţări şi-un portofel, De la nişte trecătoare, Pe sub turnul ăla mare, Zis Eiffel.
Altul, zău, cu dânsul, n-are Nici bagaje, nici nimic, Doar un lanţ, cu-o cruce mare, Care saltă în mişcare Pe buric.
Trei ţigănci cu burta mare Şi cu rochii fistichii, Nu au loc ca să coboare, C-alăptează fiecare Doi copii.
Un reporter vine-n grabă Să le ia un interviu Şi se-nvârte în pustiu Până când răspunde-o babă, Cam târziu.
Se-oţărăşte rău bătrâna Către cel cu microfon, Şi-l înjură francofon, Fi’ncă nu mai e româna De bonton.
Zice: -„Merde, cam mare graba, N-am făcut nimica rău, Uite-aici, îţi spune baba, Ne băgară pe degeaba La bulău.
Şi, degeaba ne-au dat banii Că, mai şmecheri suntem noi. Într-un an sau maxim doi, Ne întoarcem, toţi ţiganii Înapoi.
Nu e mare socoteală Că acasă ne-aţi trimis, Ne-adunăm la repezeală Şi să vezi atunci ciordeală La Paris”!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 28 Noi 2010, 08:52
EXCLUSIV EVZ. Emil Hostina a avut norocul sa joace in celebra serie cu vrajitori. In 10 ani, e singurul care a frant batul magic. Ieri a avut premiera in Romania lungmetrajul "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I", a carui distributie il include pe actorul roman Emil Hostina. El a povestit pentru "Evenimentul zilei" cum a stat intre Ralph Fiennes si Alan Rickman, dar si cat se lucreaza la o singura secventa din film
EVZ: Cum ai ajuns sa joci in "Harry Potter"? Emil Hostina: Am lucrat la "Sex Traf fic" cu David Yates (cineastul care a realizat "Harry Potter si Ordinul Phoenix", "Harry Potter si printul semipur" si care se ocupa acum de ambele parti ale "Harry Potter si Talismanele Mortii" - n.r.)", iar regizorul sau secund, Jamie Christopher, era si regizorul secund de la "Ondine" (in care a jucat Emil Hostina alaturi de Colin Farrell - n.r.). M-a sunat agenta: "Vezi ca faci probe de costum pentru «Harry Potter »". N-am spus decat OK. Am plecat, am luat avionul, am vizitat studioul din Leavesden.
Cum arata studioul? Este o fosta fabrica Rolls Royce si totul era acolo: animalutele care joaca in film erau intr-o parte, in alta, omnibuzele, autobuzele acelea cu trei etaje, tot acolo e departamentul de "Props", care se ocupa si de toate animalele fantastice, casutele, strazile din Londra si asa mai departe. Am facut un tur al studioului si m-am intalnit cu Jamie Christopher: "Hai, ca vrea sa te vada si David Yates". El mi-a spus: "Uite, am un rol in «Harry Potter», m-am intrebat daca il vrei. Nu e foarte mult, pentru ca in ultimele doua filme sunt 40 de nume mari cu roluri relativ mici". Cum te-ai simtit printre staruri? A fost extraordinar pentru mine ca cinefil... Din iulie pana in noiembrie, cu o venire acasa de vreo luna. Doua-trei luni am fost acolo. De pilda, la secventa de la masa, cu Lordul Cap-de-Mort, am stat o saptamana. Am intrebat cine sta in capul mesei? Ralph Fiennes. Cine sta in zona asta? Helena Bonham Carter. Bine, atunci ma asez mai la capatul mesei ca sa imi vad de viata mea. David Yates zice: "Tu, Emil, schimbi cu baiatul acela si vii aici". Timp de o saptamana am stat intre Ralph Fiennes si Alan Rickman.
Ai avut incidente deosebite pe timpul filmarii? Da. Am rupt bagheta. Din greseala. La asaltul final, armata Lordului Cap-de-Mort se bate cu armata tinerilor vrajitoriucenici de la Hogwarts. Eu faceam parte din prima armata, eram imbracati in pelerine, Lordul Cap-de-Mort ne conducea, el ataca primul. Erau camerele puse, macarale la 20 de metri si la 50. Am filmat doua zile si apoi a trebuit sa asteptam sa stea vantul ca sa filmam la 50 de metri inaltime. Asteptai si poate filmai doua-trei minute, reluai si asa mai departe. La acest asalt, problema era ca figuratia era compusa din fani Harry Potter, care sperau sa prinda macar un cadru sau un colt de cadru.
Motiv pentru care acest asalt care implica tehnici de lupta... Da, am invatat si asa ceva de la cascadori, n-au dat lectii cum sa ne batem cu biciuri si cu bagheta, am invatat cum se pareaza... Noi aveam mantii, figurantii nu aveau, dar erau foarte doritori sa se bata... Ceea ce - rade - insemna ca ne calcau pe noi pe mantii. In timpul acelui iures, ca alt termen nu pot sa gasesc, mai vedeai cate un actor care cadea pe spate si era sugrumat de mantie in timp ce se ferea sa nu fie calcat in picioare de figurantii care, de altfel, aratau foarte razboinici (Rade). Nu pot sa iti ascund acest lucru.
Si cu bagheta cum a ramas? Fiecare isi alegea cate un reper. Eu aveam o doamna in varsta, nu stiu cine era, o profesoara de la Hogwarts, care avea o palarie cu pene si am spus ca ma duc dupa ea. S-o atac! Glumesc. In fine, am alergat, am ajuns la trepte si am inceput sa dau cu bagheta. La o alta filmare, au pus camera in fata si stiu ca va suna bizar ce iti voi spune acum. Pe cel putin jumatate din cascadorii care erau acolo ii cunosteam pentru ca ma mai intalnisem cu ei, la seriale, la BBC, la "Ondine" etc. Ideea era ca ei trebuiau sa fie omorati, pentru ca noi nu stiam sa murim cum trebuie.
Insa atunci cand cascadorii si-au dat seama ca sunt acolo, mureau cu totii in fata mea, ca stiau ca ii voi ocoli sau sari. La un moment dat am avut o jumatate de filmare in timpul careia am sarit ba la dreapta, ba la stanga, si peste celalalt. Am ajuns in capat, am tras puternic ca sa nu fiu calcat in picioare, am ajuns periculos de aproape de Ralph Fiennes... Nu pentru ca asta era intentia, dar asta era singura zona in care nu exista pericolul sa fii calcat in picioare. S-a dat stop.
Si cand am ajuns acolo, de oboseala, de plictiseala si de oarecare frustrare ca nu reusesc sa omor pe nimeni, am facut o miscare cu bagheta si s-a rupt. Am chemat asistentul si a venit omul de la "Props", care lucra de 10 ani la "Harry Potter" si decidea cine capata ce bagheta, ca sa nu se trezeasca gasindu-le de vanzare pe eBay. Statea cu ochii pe tine ca fiara sa returnezi bagheta. I-am spus ca am rupt bagheta si imi pare rau. Mi-a raspuns ca nimeni, in 10 ani de "Harry Potter" n-a rupt bagheta. Am explicat ca am facut doar o vraja ordinara, nu ceva special cu ea, dar tot s-a rupt. A doua zi mi-a adus-o lipita, ca nu exista inlocuitor. I-am zis ca nu e OK, ca se vede lipitura, dar mi-a raspuns ca s-o ascund cu maneca mantiei si asa ceva sa nu se mai intample!
Sursa: Evenimentul Zilei - (Alexandra Olivotto)
Cristina
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 28 Noi 2010, 10:23
Bravo lui Emil Hostina ! Abia astept sa vad filmul .
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 28 Noi 2010, 10:29
Mi se pare stupida chestia cu bagheta, o prezinta de parca ar fi chiar fermecata, atata strictete in folosirea ei! Nu am vazut nici-un film din serie, nu stiu cum arata bagheta folosita de ei, dar nu cred ca ar fi o opera de arta. Puteau folosi un bat obisnuit si atunci nu mai era teama ca ar putea fi valorificat.
Ultima editare efectuata de catre dolion in Dum 28 Noi 2010, 10:37, editata de 1 ori
Cristina
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 28 Noi 2010, 10:34
Este, intr-adevar, putin exagerata reactia omului de la "Props", dar este un detaliu si-atit, cel putin pentru mine. Pe undeva, ii dau oarecum dreptate, dar doar in sensul ca nu poti juca bine intr-un film cu Harry Potter, daca nu crezi un pic in magie, deci inclusiv in cea a baghetei . Desigur, in final este un simplu bat, dar doar in-afara platoului de filmare.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (II) Dum 28 Noi 2010, 19:18
Avantajele lingurii de lemn
- nu transmite caldura – deci nu te vei arde cu ea. - nu ciobeste smaltul dintilor ( ca lingura de metal) , de aceea sunt recomandate si copiilor mici. - nu se topeste cand mesteci cu ea in mancare - este biodegradabila ( incazul in care o pierzi in natura) – nu polueaza - iti da satisfactia unui obiect unicat - este o scula de mancat de care te atasezi si pe care o iei cu tine in orice calatorie - nu se coloreaza , nu se pateaza, cum ai fi tentat sa crezi, in schimb se inchide la culoare un pic, cu timpul, ceea ce ii confera un aspect si mai placut Pentru ca lemnul folosit este recoltat din natura, si tu, vei lua cu tine oriunde vei merge, o parte din natura,pastrand astfel legatura.