LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
PSD - Pagina 11 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
PSD - Pagina 11 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
PSD - Pagina 11 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
PSD - Pagina 11 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
PSD - Pagina 11 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
PSD - Pagina 11 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
PSD - Pagina 11 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
PSD - Pagina 11 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
PSD - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
PSD - Pagina 11 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
PSD - Pagina 11 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
PSD - Pagina 11 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
drumetie Popasul nicuvar taieri Fantasy istorie brasov humanitas padure romana Limba muzica_traditionala 1 curiozitati politica CPSF efremovivanantonovici sibiu internet 23 problema reclame mediu comment-143 google 1918
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
PSD - Pagina 11 I_vote_lcapPSD - Pagina 11 I_voting_barPSD - Pagina 11 I_vote_rcap 
Emil Condor
PSD - Pagina 11 I_vote_lcapPSD - Pagina 11 I_voting_barPSD - Pagina 11 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

PSD

In jos 
+14
VOTAN
dolion
TRISTAN
silverstar
nicuvar
cactus
zaraza26
ostrovna
Cristina
yzzy
abbilbal
Emil Condor
Anahoret
aurora
18 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyJoi 23 Oct 2014, 05:10

Mai sunt 10 zile până la alegeri În România.
În următoarele opt zile voi pune câte un mesaj la acest topic ce o să redea o scrisoare a domnului Gabriel Liiceanu către Ponta.

Fie-vă milă de noi, domnule Ponta!

Portret „fenomenologic” (în formă de epistolă) al unui candidat la președinția României

N-am simțit niciodată nevoia să vă vorbesc. Dacă o fac acum este pentru că aspirați, cu șanse mari se zice, la funcția de președinte al țării. Iar fiind și țara mea, „îmi pasă”. Așa se face că mi-ați ajuns în mod fatal interlocutor.

Nu știu dacă m-am așezat vreodată cu mai multă nerăbdare (sentiment al urgenței?) să scriu o scrisoare cuiva. Deși este, după cum vedeți, o „scrisoare deschisă”, îmi imaginez tot timpul, scriind, că sunteți singurul cititor al rândurilor mele. Mai mult: am senzația, începând să scriu, că e ca și cum vom sta de vorbă singuri, privindu-vă în ochi și căutând punctul acela de inflexiune care trimite la ultima fărâmă de receptivitate din ființa cuiva. Altfel spus, deși suntem pe scenă, am uitat de sală înainte de a începe spectacolul.

Aș vrea să știți de la bun început că nimic din ce-am să vă spun nu e menit să vă jignească. Nu de un „pamflet” e vorba aici, oricât de abrupte vor fi pe alocuri cuvintele. Ele nu vor face decât să descrie. Voi încerca să vă plimb prin față o oglindă, în speranța că ați putea fi dispus, fie și o clipă, să deslușiți în ea imaginea celui care, candidând, își propune să conducă o țară. Vă las să judecați apoi  dacă, punându-vă în locul meu, v-ați da sau nu pe mâna lui.

I Limbajul

Înainte de a deveni prim-ministru în urmă cu doi ani și jumătate, v-am remarcat prin cele câteva intervenții din Parlament. Erau în linia maestrului dvs într-ale politicii, Adrian Năstase. Împărtășeați cu el aroganța aceea neșlefuită caracteristică indivizilor care se confruntă cu puterea la prima generație și care, la nivelul cuvântului, se manifestă sub forma jignirii, a deriziunii și prin introducerea „glumiței” în limbajul politic. Ați supralicitat cât ați putut stilistica aceea bășcălios-năstăsiană de genul poantei cu număratul ouălor. Era de un prost gust desăvârșit. Pe dvs v-a cucerit. Și v-a provocat. Îmi amintesc și-acum de scheciurile vulgare pe care le compuneați acasă și pe care apoi le citeați, mândru de umorul lor inexistent, amuzându-vă singur, de la tribuna Parlamentului.

O să-mi răspundeți poate că ăsta e un detaliu, care nu are nimic de-a face cu soarta țării și cu celelalte lucruri mărețe de care vorbim aici. Dar nu e deloc așa și, nu întâmplător, trag prima tușă a portretului dvs începând cu acest „detaliu”: pe poarta „miștocărelii”, care, cu aportul dvs deloc neglijabil, a devenit un loc comun al limbajului public de la noi, a intrat golănismul în clasa politică. Au intrat analfabeții, tipii al căror limbaj, înregistrat pe când puneau la cale afaceri dubioase, te făcea să crezi că ai descins în inima Ferentarilor. Au intrat miniștri ai culturii și ai învățământului incapabili de un acord gramatical corect. A intrat o șleahtă de huligani publici, prezenți în fiecare seară la televizor, care făceau din cuvinte materia primă pentru minciună, sofism, amenințare, jignire. Ați transformat clovnii în vedete ale partidului și ați lăsat neamendate înjurăturile lansate de la tribună la adresa procurorilor. Ați cauționat parlamentari PSD agresivi care, în discursurile lor, se inspirau din biografia lui Nero (?!), cerându-le colegilor de partid „să pună foc la toate județele din țară necolorate în roșu”. Pe scurt, ați reușit, prin propriile performanțe lingvistice (un fel de insolențe de puber devenite stil de exprimare), cât și prin oamenii pe care i-ați tras după dvs  odată ajuns prim-ministru, să degradați nu numai climatul public și starea noastră de spirit, dar și funcțiile politice și administrative cele mai importante ale țării. V-ați obligat adversarii politici să folosească replici pe măsură și ați dus astfel la escaladarea fără precedent a vulgarității în viața politică. Din acest punct de vedere, comparativ cu ce se întâmplă acum, primele parlamente românești de după 1990 semănau cu Camera Lorzilor. Ne-ați obligat pe toți să ne scăldăm zi de zi în această mocirlă lingvistică și, astfel, să devenim în proporție de masă răi, agresivi și dureros de neciopliți.

http://www.contributors.ro/editorial/fie-va-mila-de-noi-domnule-ponta/

Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptySam 25 Oct 2014, 21:56

Am început să postez acel articol de la Contributors, apoi văzând că Dolion l-a dat complet pe alt topic, m-am oprit - nu are rost să fie acelasi lucru în mai multe locuri, chiar dacă scrierile domnului Liiceanu arată o realitate de necontestat.

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptySam 25 Oct 2014, 22:28

Emil Condor a scris:
Am început să postez acel articol de la Contributors, apoi văzând că Dolion l-a dat complet pe alt topic, m-am oprit - nu are rost să fie acelasi lucru în mai multe locuri, chiar dacă scrierile domnului Liiceanu arată o realitate de necontestat.

PSD - Pagina 11 876722 ca si operele lui Patapievici vai si amar de elita noastra basista !!!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptySam 25 Oct 2014, 22:39

Văd că toti chibitii de la kolhoz 3 urăsc oameni inteligenti precum Plesu, Liiceanu, Patapievici, CTP, etc.
Asta spune mult despre calitatea criticilor lor.

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptySam 25 Oct 2014, 22:55

Emil Condor a scris:
Văd că toti chibitii de la kolhoz 3 urăsc oameni inteligenti precum Plesu, Liiceanu, Patapievici, CTP, etc.

PSD - Pagina 11 876722 PSD - Pagina 11 876722 PSD - Pagina 11 876722 fantastic  kolhoz trei l-a omagiat azi pe rege dar televiziunile care idolatrizeaza monstrii au barfit in continuare si colcaie in minciuna,calca peste organele de copii,fara scrupule vai si amar !

niste lipitori ce nu au curajul rapunderii,  macar turcescu s a tirat pe usa din dos si le a spus ca numai suporta minciuna basista care colcaie!!!!a avut curajul sa plece in toata nebunia lui,cata fataranicie Emile vai si amar si le mai tii partea criticilor care au facut pipi pe troite opera de arta a lui patapienovici ca si tismaneanu alt basist !ce lasi si-a schimbat numele ce sa mai spun ,vai si amar !
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyJoi 30 Oct 2014, 11:57

După ce vedeți clipul, votați cu cine vreți...

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 31 Oct 2014, 00:16

dolion a scris:
Clipul ăsta ar trebui dat pe ecran mare la căminele culturale în Moldova si Oltenia.

Vizitator
Vizitator
Anonymous

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 31 Oct 2014, 15:47

Emil Condor a scris:
dolion a scris:
Clipul ăsta ar trebui dat pe ecran mare la căminele culturale în Moldova si Oltenia.

Emil, tu vrei sa ma supar pe tine. De unde sunt eu si cu cine votez?? Si sustinatorii psd de pe forumul asta, de unde sunt ei ??

Vezi ca oamenii nu se judeca in grup ci individual.
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 31 Oct 2014, 15:54

Si Ion de unde e? Din Oltenia...

Vizitator
Anonymous

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 31 Oct 2014, 15:58

Deci ca sa vezi. thumb_yello

Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 31 Oct 2014, 20:38

dolion a scris:
Si Ion de unde e? Din Oltenia...

Cand eram profesor cooperant in Maroc, intr-un orasel de munte, foarte frumos,
elevii mei m-au intrebat de unde sunt. Le-am raspuns ca sunt din Republica Oltenia, o noua tara, ce a cerut recent intrarea in ONU.
"Cum zice unul, nu sunteti din romania, la fel cu....?"
Si i-a insirat pe toti colegii mei romani, care erau din Dobrogea, Moldovea, Ardeal, Muntenia, etc...

Vine unul dintre romani si imi zice: "Ne-o facusi, oltene! Nu esti roman ca si noi?...."

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 31 Oct 2014, 22:34

Mihaela a scris:
Emil Condor a scris:
dolion a scris:

Emil, tu vrei sa ma supar pe tine. De unde sunt eu si cu cine votez?? Si sustinatorii psd de pe forumul asta, de unde sunt ei ??

Vezi ca oamenii nu se judeca in grup ci individual.
Nuuu! Nu vreau să te superi pe mine. Nu vreau deloc! Deloc! mwah!

Dacă nu eram născut în Dorohoi, poate nu as fi scris acel mesaj, dar asa merge,
mai ales că este foarte aproape de adevăr. Nu spun că toti din Moldova sau Oltenia votează cu acei „comercianti” de ulei si zahăr dar sunt... prea multi! Mult prea multi!
Sper că, asa cum a afirmat Răzvan Ungureanu: Presedintele o să fie decis de Moldova la aceste alegeri, specificând că moldovenii trebuie să facă o schimbare fată de trecut când circa 70% erau cu PSD.

Categoric nu poti judeca omul după grupul din care face parte. Sunt de acord cu tine.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 07 Noi 2014, 08:47

Victor Ponta, aclamat la Baia Mare. Twisted Evil

Vizitator
Anonymous

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 07 Noi 2014, 13:46

Emil Condor a scris:

Nuuu! Nu vreau să te superi pe mine. Nu vreau deloc! Deloc! mwah!

Dacă nu eram născut în Dorohoi, poate nu as fi scris acel mesaj, dar asa merge,
mai ales că este foarte aproape de adevăr. Nu spun că toti din Moldova sau Oltenia votează cu acei „comercianti” de ulei si zahăr dar sunt... prea multi! Mult prea multi!
Sper că, asa cum a afirmat Răzvan Ungureanu: Presedintele o să fie decis de Moldova la aceste alegeri, specificând că moldovenii trebuie să facă o schimbare fată de trecut când circa 70% erau cu PSD.

Categoric nu poti judeca omul după grupul din care face parte. Sunt de acord cu tine.
N-ai inteles nimic PSD - Pagina 11 154834 . Nu fac parte din niciun grup. Dar nu e de mirare. Vii pe aici 2 minute, citesti ce scrie mitomana pesedista si cam atat.

F**k.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptySam 08 Noi 2014, 03:40

Mihaela a scris:
N-ai inteles nimic PSD - Pagina 11 154834

Care pe care? smile
Citat :
Nu fac parte din niciun grup. Dar nu e de mirare. Vii pe aici 2 minute, citesti ce scrie mitomana pesedista si cam atat.
Nu-i tocmai asa! Când intru pe forum, de regulă încerc să citesc cât mai mult sau chiar tot ce este scris peste zi.

Citat :
F**k.
Ok!  Very Happy

Dar acum, fără glume: de ce esti nervoasă, că eu încă nu stiu (n-am înteles nimic - vorba ta  smile )!

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 00:45

Emil Condor a scris:

Pleşu şi Patapievici singuri şi-au dorit să nu fie agreaţi.

Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 00:49

abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:

Dar, culmea, sunt foarte îndrăgiti. Nu de toti, normal că aceea nu se poate.
Nici măcar Iisus cel perfect nu a fost îndrăgit în unanimitate.

abbilbal

abbilbal

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 00:54

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:

Dar, culmea, sunt foarte îndrăgiti. Nu de toti, normal că aceea nu se poate.
Nici măcar Iisus cel perfect nu a fost îndrăgit în unanimitate.

Nu cred că sunt foarte îndrăgiţi. Mai degrabă cred că sunt mai mulţi ci cre-i înjură.

Vizitator
Vizitator
Anonymous

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 00:59

Eu daca vad ca latrinele injura pe cineva,  il indragesc subit pe respectivul so funny!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 01:00

Normal să fie mai multi care îi înjură pentru că... stii si tu cum sunt cei mai multi!
Dar cei care îi elogiază sunt de calitate, de fapt, cei putini (dar destui!). Very Happy

Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 01:02

Mihaela a scris:
Eu daca vad ca latrinele injura pe cineva,  il indragesc subit pe respectivul so funny!
O reactie normală să simti imboldul acela, după calitatea îndoielnică a celor ce lucrează acolo.

abbilbal

abbilbal

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 01:40

Emil Condor a scris:
Normal să fie mai multi care îi înjură pentru că... stii si tu cum sunt cei mai multi!
Dar cei care îi elogiază sunt de calitate, de fapt, cei putini (dar destui!). Very Happy

Pe Patapievici nu am de ce să-l elogiez.

abbilbal

abbilbal

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 01:42

Emil Condor a scris:
Mihaela a scris:
O reactie normală să simti imboldul acela, după calitatea îndoielnică a celor ce lucrează acolo.

Calitate îndoielnică? Nu prea cred !

Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 01:45

Cu acea „calitate îndoielnică” mă refer la caracterul acelor persoane, nu la pregătire.

Emil Condor

Emil Condor

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 EmptyVin 14 Noi 2014, 01:47

abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:

Pe Patapievici nu am de ce să-l elogiez.
Stiam că si el face parte din „acea listă” despre care vorbeam mai devreme.
Îl punem si pe Vladimir Tismăneanu? smile

Continut sponsorizat

PSD - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: PSD   PSD - Pagina 11 Empty

Sus In jos

PSD
Sus 
Pagina 11 din 15Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERN-
Mergi direct la: