__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei | |
|
+16dolion Cristina cactus Anahoret res zuum yzzy Ion Darius Franz Schneider nicuvar ostrovna aurora zaraza26 abbilbal Emil Condor 20 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Mier 09 Dec 2009, 23:16 | |
| - Emil Condor a scris:
- O să-ti treacă...
Văd că gândirea îti este orbită de ură! Si uiti că au votat peste 10 milioane de români, jumătate din ei cu Băsescu.
Unii asteaptă ca noul Presedinte să le pună un cartof în plus pe masă! Presedintii nu sunt pentru aceea!!! Vrei cartoful, iesi afară si prăseste-l.
Tu si altii ca tine nu pricep că votul pentru încă cinci ani cu PDL înseamnă ruptura de trecut, înseamnă eliberarea de trecut, înseamnă o privire spre viitor.
Alegerea unui Presedinte se face cu gândul la viitor, nu la trecut!!! Emil, macar nu mai vorbi asa, lasa-ne naibilor in durerea noastra! Parca vrei in continuu sa pui sare pe o rana inca deschisa. Iti raspunde sincer Frantz, si tu continui cu asa cuvinte. Cine palaria mea, cine dintre noi, pe care ne cunosti, asteapta de la noul Presedinte "să le pună un cartof în plus pe masă"? Ne stii pe vreunul dintre noi milogi, asistati social? cred ca stii prea bine ca noi suntem dintre cei care "Vrei cartoful, iesi afară si prăseste-l.". Asa ca pe bune, nu inteleg de ce ne vorbesti asa?!?!? Ca ne ajuge cat am "prăsit" toata viata, si inainte si dupa revolutie. Zau, remarca asta, apusa aici, dupa ceea ce a spus Frantz, este de toata jena! Noi asteptam miloaga lui basescu? sau l-am votat pe altul pentru un cartof in plus pe masa? M-ai dezamagit profund! Si nici gandirea nu ne este "orbită de ură! " Cum Dumnezeu iti vine sa ne vorbesti asa? - Citat :
- "Tu si altii ca tine nu pricep că votul pentru încă cinci ani cu PDL înseamnă ruptura de trecut,
înseamnă eliberarea de trecut, înseamnă o privire spre viitor." Emile, ca ai votat cum ai votat, pentru cine ai votat asa, cine te-a sfatuit sau influentat, treaba ta. Acuma oricum es trecut! Dar sa vii sa ne spui noua, care l-am votat si l-am ales pe basescu in 2004 (tu ai votat in 2004?) sa ne spui noua care am trait 5 ani cu basescu si cu pd-l, sa vii tu acuma sa ne spui ca asta e vot pentru viitor, ca pd- l este ruptura cu trecutul asta e prea de tot si depaseste orice capacitate de intelegere. Cand atat de multi tineri se decid dupa votul asta, considerand ca inca 5 ani cu basescu este cruce la orice sansa de viitor, si vor pleca din tara, tu imi spui ca basescu este viitorul? viitor de - - - , ca altfel nu mai pot spune! Nu ne mai da sfaturi emil, nu ne mai "consola" cu astfel de vorbe. Lasa-ne in durerea noastra. L-ai votat pe basescu, ne-ai facut un bine, ne-ai asigurat un viitor, ok. Multumim! Dar acum, lasa-ne! sa vedem noi, cum vom face noi, aici, sa punem UN cartof pe masa. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Mier 09 Dec 2009, 23:53 | |
| Aurora, de unde stie Franz că am votat si mă condamnă că am votat cu acel candidat ce nu i-a plăcut lui?
Nu sări în sprijinul urii arătate de Franz pentru că vei da gres. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 00:01 | |
| Draga zaraza 26, Nu stiu unde ai vazut-o prima data. Dar, crede-ma te rog , ca, atunci cand am scris-o nu o stiam de nicaieri. Decat daca statea cumva ascunsa undeva in subconstient. O influenta trebuie sa fi avut de am scris asta. Dar in mod indirect. Sub forma respectiva nu-mi amintesc s-o fi vazut undeva. Dar asta e alta poveste. Motivul pentru care vreau sa intervin din nou aici e altul.. Statistica este o metoda matematica de studiere a unor fenomene. Interpretarea datelor statistice este insa un lucru foarte greu. Pentru doua motive: 1. aceleasi date pot fi interpretate in mai multe feluri, si 2. statistica este precum costumul de baie femeiesc: "descoprea totul, dar acopera esentialul"In America sunt aproape 400.000 de imigranti de provenienta romana. Nu stiu cati au drept de vot. De votat insa au votat doar 9000. In Canada sunt vreo 200.000. Din cei cu drept de vot, au votat doar 7000. Nu stiu daca sunt chiar exacte datele respective. La New York, din cei 1155 prezenti la vot 899(78%) au votat Basescu. Mai corect spus contra Geoana. In '92 Iliescu a fost ales cu 80% in tara, iar in America a obtinut numai 3%. Fata de Mircea Geoana, care obtine, iata , acum, 22%! (cititi New York Magazin, unde Culian zice cam ce zice si Franz, pe site-ul www.nymagazin.com)In concluzie: 1.prezenta la vot a fost extraordinar de mica aici in America de Nord-2-3% din intreaga populatie de origine romana. Imigrantii romani, pe buna dreptate, cred eu, n-au vrut sa se implice in aceasta problema, tocmai pentru a nu influenta, in necunostinta de cauza. 2. Geoana a obtinut de 7 ori mai multe voturi in procente decat Iliescu! In Europa nu stiu cum este. Cert este insa ca imigratia romana de acolo nu se compara cu cea de aici. Acolo sunt oricand la un pas de casa. E altceva. Aflu insa ca Geoana a castigat in Azerbaijan, Rusia, Slovenia si, nu sunt sigur, Ungaria. Acestia nu au influentat alegerile, oare? E normal sa fie asa. El a fost la Moscova. El a lasat impresia preluarii stafetei de la Iliescu, cu directia spre Moscova. Acesta este, cred eu, motivul principal pentru care cei mai multi au votat contra lui. As putea spune mai multe in acest sens, dar nu mai are rost acum. Pentru ca, nu-i asa, trebuie sa luptam pentru reconciliere. E usor sa dai vina pe cineva. Iata o poveste dintr-un film cu Annie Girrardot. Familia ei gazduia un evreu in timpul razboiului al II-lea. Sotul ei era cam betiv. Evreul se ia de ea. Care mai se se lasa, mai nu. Mai mult, cred eu, ea il provoca. Ce zice evreul: Cand barbatul nu poate, da vina pe sotie. Cand lumea nu poate, da vina pe evrei..... Ia sa nu mai dam vina nici noi pe nimeni si sa aratam ca putem sa indreptam o greseala. Daca alegerea lui Basescu poate fi numita o greseala a celor din diaspora. Noapte buna, Romania! Ion | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 00:15 | |
| Ioane, Zaraza nu a spus că a văzut-o undeva, nici nu contestă originalitatea ei. Cu alte cuvinte, prin telepatie i-ai transmis ideea mai repede. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 00:18 | |
| Chiar voiam să scriu si eu acelasi lucru. Multumesc Abby! Ion, mesajele tale sunt apreciate de cei ce stiu să aprecieze lucrurile bune. Personal îti multumesc pentru interventiile tale ce îndeamnă la reconciliere. Foarte curând o să fie iar liniste si pace - "vremea de război" a trecut. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 01:20 | |
| Multumesc Liviu pentru ajutor dat. Am inteles eu gresit. Sindromul de la "reteaua literara" poate?! A propos:cine e presedintele USB? Concura si Vlasin! N-a castigat el?
Emil, Lucrurile vor intra in matca lor, cat de curand. Problema este sa nu lase urme. Iar cei care ar trebui sa cedeze mai mult, suntem noi. Pentru ca, vrand-nevrand, rau sau bine, noi suntem departe de framantarile de acolo. Romania noastra inseamna altceva decat pentru cel ce sta tot timpul acolo. Ceea ce nu intelegem noi de la ei este posibil sa fie acelasi lucru cu ceea ce nu inteleg ei cum e aici. Noi avem un mic avantaj ca stim cum a fost in Tara noastra. Si acum stim, dar nu simtim exact ce simt ei. La fel cum nici ei nu stiu si nu pot simti sau trai ce inseamna viata de imigrant. Dar asta e problema noastra si nu a lor. Daca putem sa ne ajutam unii pe altii, in vreun fel, trebuie s-o facem. Certandu-ne nu catiga nimeni nimic. Stii cantecul:
"We need one another, Take my hand together!"
Ion | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 01:40 | |
| - Emil Condor a scris:
- Aurora, de unde stie Franz că am votat si mă condamnă că am votat
cu acel candidat ce nu i-a plăcut lui?
Nu sări în sprijinul urii arătate de Franz pentru că vei da gres. De unde stie frantz? de pe forum, dee aici, ca doar tu ai spus cu cine votezi. Am sarit in sprijinul lui Frantz? Pai tu ai recitit ce ai scris? Am comentat fiecare cuvant pe care l-ai scris, si care pe mine m-a atins, m-a jignit. Ca nu sunt dintre cei care asteapta la miloaga lui basescu sa-mi puna un cartof in plus pe masa. Asa cum nici Frantz nu este. Si nu asta este viitorul pe care mi-l doream pentru copilul meu, nu basescu. Am acest drept? in tara in care traiesc si-mi platesc toate hangaralele catre stat? unde vezi tu ura la mine, la frantz, la abbi? Dezamagire mare, asta da. de-aia te-am si rugat, las-o jos, las-o asa cum a iesit. Suntem destul de scarbiti de urmatorii ani cu basescu presedinte, cu faptul ca ne vor pleca copiii in alte tari din cauza lui, asa ca nu ni-l mai prezenta tu ca "viitorul", dupa ce ne-a dat inapoi cu 10 ani, cu 20 de ani, in acesti 5 ani de mandat... si acum inca 5!!! Am trait pana in 1989 cu cosmarul ca nu voi apuca ziua cand ceausescu nu va mai fi, asa gandesc si acum, ca nu mai apuc sa-l vad dus ca presedinte, sa vad tara asta scapata de acest individ. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 09:19 | |
| - Ion a scris:
- .....cine e presedintele USB? Concura si Vlasin! N-a castigat el?
Ion La USB a rămas cine a fost şi Vlasin este vicepreşedinte. La ăi mari a rămas Nicolae Manolescu. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 14:14 | |
| - Ion a scris:
- Draga zaraza 26,
Nu stiu unde ai vazut-o prima data. Dar, crede-ma te rog , ca, atunci cand am scris-o nu o stiam de nicaieri. Decat daca statea cumva ascunsa undeva in subconstient. O influenta trebuie sa fi avut de am scris asta. Dar in mod indirect. Sub forma respectiva nu-mi amintesc s-o fi vazut undeva.
Era dificil sa pun in cuvinte ce am simtit. Dar nici vorba ca n-ar fi fost originale. Cred ca mi-au adus aminte de un cantec, dar nu l-am gasit orice am incercat. Mai am o speranta in voi, poate il stiti, sau intr-un coleg care vine de maine la serviciu. Numai sa fie dispus sa se concentreze la muzica usoara. Ca are multe pe cap, de-ale lui si de-ale altora. Banuiesc ca e cantat de Seicaru sau Socaciu si un vers zice cam asa: "Ce frumoasa-i ----- iubireaaa!" Sau poate ca sunt alte cuvinte asemanatoare in loc de frumoasa si iubire. Avand in vedere ca n-am gasit cantecul, las deschisa usa spre orice schimbari. Probabil ca se potriveste pe ici, pe colo, ritmul versurilor si, evident, subiectul la care se refera amandoua creatiile! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Joi 10 Dec 2009, 14:38 | |
| Multam fain, bade, pentru informatii. Acum realizez de ce nu s-a mai facut vorbire pe forumul respectiv despre acea functie. De Manolescu stiam.
Zaraza26, Imi cer scuze pentru intelegere gresita. Cateodata apelez si eu la la altele sau altii, dar pun intre ghilimele. Cat priveste cantecul la care te-ai gandit, nicio sansa din partea mea. Despre iubire sunt multe cantece. Poezia lui Eminescu "Daca iubesti fara sa speri", interpretata de Mihaela Mihai e formidabila. Ca si poezia dealtfel.
"Daca iubesti fara sa speri De-a fi iubit vreodata, Se-ntuneca de lungi pareri de rau Viata ta toata...."
Pe care eu am criticat-o un pic. In sensul ca e bine sa iubesti fara sa ceri nimic in schimb. In fine. Aici, parca era vorba de altceva. Dar nu e rau ca deviem spre iubie, nu?
O zi buna! Ion | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| | | | Emil Condor
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Vin 11 Dec 2009, 01:22 | |
| - Ion a scris:
- Lucrurile vor intra in matca lor, cat de curand. Problema este sa nu lase urme.
Iar cei care ar trebui sa cedeze mai mult, suntem noi. Pentru ca, vrand-nevrand, rau sau bine, noi suntem departe de framantarile de acolo. Romania noastra inseamna altceva decat pentru cel ce sta tot timpul acolo. Ceea ce nu intelegem noi de la ei este posibil sa fie acelasi lucru cu ceea ce nu inteleg ei cum e aici. Noi avem un mic avantaj ca stim cum a fost in Tara noastra. Si acum stim, dar nu simtim exact ce simt ei. La fel cum nici ei nu stiu si nu pot simti sau trai ce inseamna viata de imigrant. Dar asta e problema noastra si nu a lor. Daca putem sa ne ajutam unii pe altii, in vreun fel, trebuie s-o facem. Certandu-ne nu catiga nimeni nimic. Stii cantecul:
"We need one another, Take my hand together!"
Ion În cea mai mare parte sunt de acord cu afirmatiile tale, Ion. În privinta cedării, sunt convins că toti sunt de acord că absolut fiecare trebuie s-o facă într-o oarecare măsură. Singurul punct din mesajul tău pe care îl voi comenta (deja îl stii! ) este " Romania noastra inseamna altceva decat pentru cel ce sta tot timpul acolo". Cumva ai dreptate si în această afirmatie dar atunci când ai frati, surori, părinti, rude de tot felul si prieteni acolo, esti si tu parte din tot ce se întâmplă pe meleagurile noastre, cunosti toate cele din viata românească, atunci când injectezi zeci de mii de dolari în economia tării tale de origine iar, doar pentru că viziunea ce o avem noi despre democratie nu se potriveste viziunii multora ce nu au avut ocazia s-o trăiască încă, nu poti să faci diferente atât de drastice (cum încearcă unii la necaz) între românii "de aici" si cei "de dincolo"!. E un adevăr care nu trebuie ocolit doar pentru a fi amabil. Oricum, încet încet - asa cum bine zici - lucrurile intră în matca lor. Chiar si cei ce au terminat cursa prezidentială, un pic mai scurt decât voiau, trebuie să înteleagă că orice român are datoria de onoare să participe la refacerea economică a tării - este prioritatea cea mai arzătoare în momentul de fată. As dori, nu numai noi la acest Popas, ci toti românii să demonstreze că mai au puterea de a iubi aproapele. Cerul să fie cu noi toti! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Vin 11 Dec 2009, 04:30 | |
| [i]Adrian Năstase crede că votul românilor din diaspora ar trebui să conteze mai puţin la alegerile viitoare[/i]Asta ai vrut sa spui, bade Liviu, ca a zis Nastase?
Daca e asa, atunci e foarte grav. Adica, daca ai plecat din Tara, atunci te-ai lins pe bot de drepturi civice. Cum e votul. Asta vrea sa spuna Ady al nostru? Dar, miliardele de $ ale capsunarilor, si nu numai, au fost bune, Ady?
Afirmatiile cum ca "diaspora a decis alegerea Presedintelui" sau ca "diaspora a facut diferenta sunt de-a-dreptul, nu numai jignitoare la adresa romanilor, fie din Tara, fie dinafara ei. Dar si dezbinatoare. Ne minunam de ce altii sunt uniti, si in tara si inafara ei, si o duc mai bine.
Presa se arata neputincioasa cand trebuie sa ajute pe oamenii de rand. Si incompententa atunci cand trebuie sa condamne pe hotii din politica. Dar, cand trebuie sa semene ura, se pricepe. E mai usor sa dezbini decat sa militezi pentru reconciliere.
Nu. Nu diaspora a decis. Nu diaspora a facut diferenta. Ci votul fiecarui cetatean cu drept de vot, acolo unde se afla el la acea data. El, decizia lui de a vota cu unul sau cu altul, sau impotriva unuia dintre ei, sau sa anuleze votul, sau sa nu voteze. Cetateanul alegator e responsabil pentru votul lui. El a votat, nu in functie de locul unde se afla. Ci in conformitate cu constiinta si convingerile lui. Chiar daca a fost manipulat, mai mult sau mai putin de partidele politice prin presa lor.
Emil, ma bucur sa vad ca nu esti de acord cu mine intr-o privinta. Este si normal. Nu pot avea tot timpul dreptate. Poate ca era mai bine sa nuantez un pic ceea ce am spus. Du-te si vezi ca, pe un post de al meu am zis ceva asemanator cu tine cand am vorbit de existenta pentru mine a "Doua Romanii". Mai mult decat atat, fara sa jignesc pe nimeni, trebuie sa pleci "de acasa" ca sa vezi ce inseamna "a nu fi acasa". Ce inseamna dorul de acasa. Dar, de asta nu e vinovat nimeni. Decat tu cel care ai hotarat asta.
Totusi. Nu pot sa inteleg ce ratiuni ar sta la baza afirmatiei lui Nastase. Eu nu pot sa-mi dau nicio explicatie.
Oltenii stiti ca sunt mai aprigi. Si, la manie, nu prea stiu ce zic, si ce fac. Contez pe calmul(aparent?) al ardelenilor.
Doamne, ajuta-ne! Noapte buna, Romania! Ion | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Vin 11 Dec 2009, 04:52 | |
| - Ion a scris:
- ]Adrian Năstase crede că votul românilor din diaspora ar trebui să conteze mai puţin la alegerile viitoare
Parcă ar fi după bunul plac al unui individ, cine este sau cine nu este român! Când vezi ce perle scot din ei, cum ai putea să dai votul tău unor astfel de oameni?! De fapt, cred că a fost asa cum am citit în presă, unii afirmau că asta a fost totul în votul românilor din diaspora: dorinta de a nu vedea un PSD-ist la putere. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Vin 11 Dec 2009, 09:16 | |
| - Ion a scris:
- [i]Adrian Năstase crede că votul românilor din diaspora ar trebui să conteze mai puţin la alegerile viitoare[/i]Asta ai vrut sa spui, bade Liviu, ca a zis Nastase?
Eu nu am dat peste această afirmaţie a lui Năstase. Ce am găsit eu, este ceea ce am citat. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Vin 11 Dec 2009, 14:25 | |
| Eu am gasit aceasta afirmatie in Gazeta de Sud de Oltenia de azi, in articolul lui Vlad Mixich, la Opinii( www.gds.ro).Oricum, iti multumesc, bade, pentru raspuns. Pana una alta, eu cred ca , n-ar fi rau sa ne apucam sa facem curatenie. In sufletul nostru, mai intai. Acum de Sarbatori, macar. Si poverile ni se vor parea mai usoare, si timpul va trece mai usor. Iar aerul Toamnei, care tocmai a plecat, parca, va fi mai curat si purificat de frigul Iernii care vine. O zi buna tuturor! Ion | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Vin 11 Dec 2009, 14:45 | |
| - Ion a scris:
- Eu am gasit aceasta afirmatie in Gazeta de Sud de Oltenia de azi, in articolul lui Vlad Mixich, la Opinii(www.gds.ro).
Ion Ioane, diferenţa este că tu ai dat peste spusele unuia care a comentat ce a spus Adrian Năstase, iar eu am citat exact din analiza făcută şi semnată de Adrian Năstase. Nu lua acest răspuns ca un reproş, ci ca o precizare asupra modului cum privesc ziariştii (comentatorii) politica. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Dum 13 Dec 2009, 21:44 | |
| Ioane, iată ce a spus Adrian Năstase la 13 decembrie 2009 :
"Votul din Diaspora pe intelesul tuturor
Pentru cei care nu pot sau nu vor sa inteleaga ceea ce am vrut sa spun in privinta votului exprimat in Diaspora revin cu cateva precizari suplimentare. Mai intai, nu se pune sub nicio forma problema anularii sau limitarii unor drepturi constitutionale. Eu nu am spus niciodata asa ceva si cine a speculat afirmatia mea in acest sens a facut-o cu rea credinta. Sigur, pot sa-i inteleg, intr-o anumita masura, dar cu compasiune, pe cei care, dupa alegeri, au dificultati in a-si defini noii adversari.
Da, sustin, in continuare, ca votului din Diaspora, cel exprimat in 2009, nu trebuie sa i se dea greutatea care i s-a dat. Dar nu ma refer la dreptul cetatentilor romani de a vota oriunde s-ar afla. Sustin, in continuare, ca afirmatia conform careia votul celor din strainatate a stabilit castigatorul nu are un fundament solid...."
Chiar dacă Adrian Năstase nu reprezintă nimic pentru unii, eu îl consider un om demn de încredere, cu toate că uneori este arogant în anumite replici. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Lun 14 Dec 2009, 01:23 | |
| Corect! Asa e corect. Vedeti cum presa poate manipula si incaiera lumea? Folosindu-se de anumite nume si traducand cum ar vrea ei sa fie. Sa certe lumea. Eu i-am scris D-lui Culian, directorul New York Magazin azi cateva mesaje, pe care ti le trimit in privat cu raspunsurile lui.
Nu putea sa se puna Adrian Nastase cu drepturile civice ale omului. Acum cand cetateanul tinde sa fie unul "fara frontiere". | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Lun 14 Dec 2009, 09:48 | |
| Deocamdată cel mai greu este să ne învăţăm a selecta spusele politicienilor. Şi acest lucru este aproape imposibil deoarece nu-i putem urmări "în direct", mai ales când ne-am băgat în cap ideea că nu merită să le dăm importanţă pentru că "nu ne reprezintă". Îi considerăm că au făcut multe. Dar care ne este gradul de comparaţie la care ne raportăm? Faţă de mine au făcut enorm de multe. Faţă de altul a făcut mai puţine. Dar faţă de posibilităţile lui reale cât a făcut ? A sărit peste cal ? De regulă îi urmărim ce ne spun doar prin intermediari şi intermediarii ne spun ce vor ei, nu ce s-a spus de fapt. Şi atunci eu mai pot fi obiectiv? | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Lun 14 Dec 2009, 14:44 | |
| Ce chestie!!! Acum cateva minute a sunat la noi politistul de proximitate. Avea un morman de declaratii de la sectiile speciale de votare, persoanele declarand ca locuiesc pe strada noastra. Culmea, doua persoane au declarat ca locuiesc la noi, la apartamentele 2 si 4. La noi, care avem casa. La vecina de peste drum sunt 3 persoane la 3 apartamente. De unde apartamente??? La case!!! Politistul nostru de proximitate ne cunoaste pe toti, stie cine si unde locuieste. Vine des sa vada ce se mai intampla prin cartier. Am semnat toti ca acele persoane nu locuiesc la noi si nici nu le cunoastem. Doina s-a dus cu politistul din casa in casa si le-a explicat pensionarilor despre ce e vorba. Saracii, erau toti speriati ca vine politia la poarta, dar i-a lamurit Doina despre ce e vorba si au inteles pana la urma. Toti vecinii au incredere in Doina. Nu stiu ce rezultat va avea demersul politaiului nostru, dar mie mi-a placut. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Lun 14 Dec 2009, 14:49 | |
| "Da, sustin, in continuare, ca votului din Diaspora, cel exprimat in 2009, nu trebuie sa i se dea greutatea care i s-a dat"
Felul in care s-a exprimat D-l Nastase a dat posibilitatea unor interpretari eronate. Presa abia asteapta sa speculeze orice expresie si, apoi, sa manipuleze marea masa.
Iata ca si in expresia de mai sus s-a strecurat un cuvant susceptibil de interpretare. Ce "greutate" are un vot? Un vot este egal cu un vot. Indiferent cand e dat, cand e numarat. Matematic vorbind 99+1=1+99. Asta pentru ca au acuzat unii si diferenta de fus orar. Stiu ca in mintea unora putea incolti ideea de a se mobiliza mai mult pentru unul din ei, vazand rezultatul. Dar acest lucru l-au stiut toti alegatorii. Ca unii s-au mobilizat mai mult, iar altii mai putin este alta poveste. Cei din est(Adzerbaidja, Rusia, Slovenia, Ungaria) au fost cu estul, cei din vest(Spania, Franta, America) au fost cu vestul.
Problema cu presa este adevarata. Ea este intermediarul de multe ori. Si incearca sa ne faca sa intelegem ce vrea ea sa intelegem. Uneori manipularea ei e asa de mare incat cititorii ajung la automanipulare. Si incep sa faca propuneri. Ca de exemplu: Un prieten de al meu zice asa: cei care n-au fost pe acasa timp de 2 ani sa nu voteze. Or, acest lucru este echivalent cu suspendarea cetateniei.
De aceea a fost nevoit Nastase sa faca precizarea: Mai intai, nu se pune sub nicio forma problema anularii sau limitarii unor drepturi constitutionale
In fine. multe se pot spune. Cel mai bine ar fi sa ne concentram la ceea ce s-ar putea face pentru a slava Tara din aceasta situatie.
Avand in vedere "egalitatea" de forte exprimata prin vot, s-ar putea face un Guvern de Uniune Natioonala. Cu prim-ministru prin roatatie: primi doi ani PDL, urmatorii 2 PSD, iar ultimul an un Independent.
Uitati-va la nemti. Ei asa au facut in primul mandat Merkel: Guvern de Uniune Nationala. Dar cu acelasi prim-ministru, ca la ei e un pic altfel decat la noi.
Speranta, Iubire, si Credinta Ion | |
| | | aurora
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Lun 14 Dec 2009, 15:54 | |
| - Ion a scris:
- Uitati-va la nemti. Ei asa au facut in primul mandat Merkel: Guvern de Uniune Nationala.
Dar cu acelasi prim-ministru, ca la ei e un pic altfel decat la noi. Daca l-am fi avut premier pe Klaus Johannis, poate se facea si la noi un guvern. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
| | | | res
Numarul mesajelor : 232 Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei Lun 14 Dec 2009, 16:09 | |
| _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei | |
| |
| | | | VIITORUL PRESEDINTE ROMÂN - ce asteptăm din partea lui/ei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |