LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Un presedinte sarac EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Un presedinte sarac EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Un presedinte sarac EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Un presedinte sarac EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Un presedinte sarac EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Un presedinte sarac EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Un presedinte sarac EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Un presedinte sarac EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Un presedinte sarac EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Un presedinte sarac EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Un presedinte sarac EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Un presedinte sarac EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Un presedinte sarac EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Un presedinte sarac EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Un presedinte sarac EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Un presedinte sarac EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Un presedinte sarac EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Un presedinte sarac EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Un presedinte sarac EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
google muzica_traditionala efremovivanantonovici Fantasy istorie reclame CPSF padure 23 sibiu romana Popasul 1 Limba curiozitati nicuvar mediu internet brasov taieri problema humanitas comment-143 drumetie 1918 politica
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Un presedinte sarac I_vote_lcapUn presedinte sarac I_voting_barUn presedinte sarac I_vote_rcap 
Emil Condor
Un presedinte sarac I_vote_lcapUn presedinte sarac I_voting_barUn presedinte sarac I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Un presedinte sarac

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Un presedinte sarac Empty
MesajSubiect: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:07

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, considerat „cel mai sărac şef de stat din lume” de către revista „The Economist”, a uimit în nenumărate rânduri prin francheţea sa la nivel de discurs, precum şi prin politicile sale sociale. Cu o prezenţă extrem de modestă, Mujica a fost fotografiat odată cum stătea la coadă, la fel ca orice alt cetăţean, pentru a intra într-un cabinet medical.

Fost luptător de guerilla, actualul lider al Uruguayului în vârstă de 79 de ani mai este cunoscut şi pentru faptul că îşi doneaza în prezent aproximativ 90 la sută din salariu către organizaţiile de caritate. Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai puternice citate ale preşedintelui Jose Mujica:

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:08

1. Despre revoluţii

„Am văzut câteva primăveri transformate în ierni teribile. Noi, fiinţele umane, suntem gregare. Nu putem trăi singuri. Viaţa noastră nu este posibilă decât dacă depinde de societate. Una este să răstorni un guvern şi cu totul altceva să încerci să construieşti o societate mai bună, una care are nevoie de organizare, disciplină şi muncă pe termen lung.”

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:08

2. Despre legalizarea marijuanei

„Aşa s-a întâmplat îndodeauna atunci când cineva a dorit să facă schimbări. În 1913, când am stablit divorţul un drept pentru femeile din Uruguay, toată lumea spunea că familiile vor dispărea. Nu s-a întâmplat asta. Întodeauna a existat şi va exista o opinie tradiţională şi conservatoare care nu va accepta prea uşor schimbările”.

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:09

3. Despre materialism

„În lumea de astăzi, oamenii par că s-au născut doar pentru a consuma. Atunci când se opresc din asta au un sentimnet de frustrare şi devin auto-marginalizaţi”.

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:09

4. Despre sărăcia la nivel mondial

"În prezent am putea recicla aproape tot. Dacă am fi cu adevărat prudenţi, 7 miliarde de oameni din lume ar putea avea tot ce au nevoie. Politica la nivel mondial ar trebui să fie într-o asemenea manieră. Din păcate, noi gândim în termeni de indivizi şi ţări, ci nu ca specie."

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:10

5. Despre avort şi căsătoria între persoane de acelaşi sex

„Am aplicat un principiu foarte simplu. Să recunoaştem faptele. Avortul este vechi de când lumea. Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt şi mai vechi. L-am avut pe Iulius Cezar, pe Alexandru cel Mare... Este o realitate obiectivă. Pentru noi, a nu legaliza înseamnă să ne torturăm oamenii inutil”.

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:10

6. Despre modestie

„De îndata ce politicienii ajung tot mai sus încep să se simtă regi. Pentru mine, o republică înseamnă că nimeni nu e mai presus decât celălalt. Urăsc locurile fastuoase, covoarele roşii, precum şi oamenii din spatele tău care îţi spun - Da, domnule.”

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:11

7. Despre redistribuirea bogăţiei

„Nu este niciun mister - cu cât avem mai puţină sărăcie, cu atât vom avea mai mult comerţ. Cea mai importantă investiţie pe care o putem face este în oameni.”

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:11

8. Despre bătrâneţe

„Oamenii nu sunt bătrâni din cauza vârstei lor, ci din cauza modului în care gândesc.”

dolion

9. Despre droguri

„Mai rău decat drogurile este traficul de stupefiante. Drogurile sunt o boală. Niciun stupefiant nu este bun, nici măcar ţigările. Nicio adicţie nu este bună, nici măcar alcoolul. Singura adicţie permisă este dragostea.”

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:12

10. Despre secretul de a fi fericit

„Este important să traieşti în conformitate cu modul în care gândeşti. Fii tu însuţi şi nu încerca să impui opiniile tale celorlalţi. Eu nu mă aştept ca alţii să trăiasca la fel ca mine. Vreau să respect libertatea celorlalţi, dar în aceeaşi măsura vreau să îmi apăr libertatea mea. Şi asta vine odată cu puterea şi curajul de a spune ceea ce gândeşti, chiar dacă ceilalţi nu îţi împărtăşesc părerea.”

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:21

Stilul de viaţă al politicienilor este, în cele mai multe cazuri, mult mai ridicat decât cel al electoratului. Nu şi în Uruguay însă, unde preşedintele ţării locuieşte într-o fermă dărăpănată şi îşi donează cea mai mare parte din salariu.
Îşi agaţă rufele în afara casei. Apa pe care o bea provine de la o fântână din curte. Singurul lucru care ţi-ar putea sugera că este o persoană importantă este faptul că locuinţa sa sărăcăcioasă este păzită de doi ofiţeri de poliţie.
Preşedintele Jose Mujica nu a dorit să locuiască în casa luxoasă care, în mod normal, este pusă la dispoziţia liderilor statului, preferând să stea în ferma soţiei lui, pe o stradă fără asfalt, la periferia capitalei Montevideo.
Acest stil de viaţă auster împreună cu faptul că donează 90% din salariul său de preşedinte, în valoare de 12.000 dolari, l-au etichetat ca fiind cel mai sărac preşedinte din lume.
"Aşa am trăit toată viaţa mea. Pot să trăiesc foarte bine cu ce am”, spune preşedintele.
În 2010, declaraţia sa de avere conţinea numai un Volkswagen Beetle din 1987 în valoare de 1.800 de dolari. Anul acesta, şi-a adăugat în declaraţie şi jumătate din bunurile soţiei – pământ, o casă şi un tractor care valorează împreună 215.000 de dolari.
Ales în 2009, Mujica a făcut parte în anii `60 si `70 din guerilla uruguayană Tupamatos, un grup armat de stânga inspirat de revoluţia din Cuba. A fost împuşcat de şase ori şi a petrecut 14 ani în închisoare, fiind eliberat în 1985, când Uruguayul s-a întors la democratie.
Anii petrecuţi în închisoare l-au făcut să aibă o altă perspectivă asupra vieţii.
„Sunt numit sărac, dar nu mă simt sărac. Sunt săraci cei care ţin cu dinţii de un stil de viaţă luxos şi care vor tot timpul mai multe lucruri ”, spune preşedintele.
„Este o chestiune de libertate. Dacă nu ţii la lucrurile materiale, nici nu trebuie să munceşti ca un sclav şi, prin urmare, ai mai mult timp pentru tine”, continuă Mujica.

„Probabil par un bătrân excentric, dar este o simplă alegere pe care am făcut-o” explică liderul uruguayan, citat de BBC News.

Preşedintele a susţinut un discurs în aceeaşi notă şi în cadrul summitului Rio+20 care a avut loc în luna iunie. „Tot vorbim de dezvoltare sustenabilă şi despre cum să scoatem masele din sărăcie. Dar ce este în mintea noastră? Vrem să urmăm modelul de dezvoltare şi consum din statele bogate? Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla cu această planetă dacă toţi indienii, de exemplu, ar avea acelaşi număr de maşini în gospodării ca germanii? Cu cât oxigen am rămâne?”

"Are oare planeta resurse suficiente astfel încât şapte sau opt miliarde de oameni să poate consuma şi irosi la fel de mult cum se întâmplă în statele bogate? Acest nivel ridicat de consum ne afectează planeta”.

Mujica îi acuză pe liderii mondiali că au „o obsesie pentru a obţine creştere prin consum cât mai ridicat, de parcă contrariul ar însemna sfârşitul lumii”.

Oricât de populare ar fi aceste idei promovate de preşedintele uruguayan, Mujica are oponenţii săi care îl acuză de starea economică proastă a ţării pe care o conduce.

Popularitatea lui Mujica a scăzut cu 50% în ultimii 3 ani şi din cauza faptului că nu s-a opus legii care legalizează avortul pentru sarcinile de până la 12 săptămâni. În plus, preşedintele susţine legalizarea cannabisului, lucru care nu este văzut cu ochi buni de populaţie.

Oricum, Mujica nu-şi face prea multe probleme din cauza popularităţii sale în scădere. Următoarele alegeri în Uruguay vor avea loc în 2014. În plus, la 77 de ani, este foarte posibil ca Mujica să se retragă din politică în momentul în care îi va înceta mandatul.

dolion

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 15:24

Autoritățile din Uruguay au dezvăluit cum va decurge producerea si comercializarea marijuanei în întreaga țară, odata cu aplicarea măsurii de legalizare a acesteia, informează BBC.

Farmaciile autorizate vor vinde marijuana pentru mai puțin de 1$ gramul, consumatorii având limita de consum de 40 de grame pe lună.

Legea mai specifică faptul că fiecare familie poate crește până la șase plante de cannabis, iar marijuana va putea fi consumată în aceleași locuri în care este permis și tutunul.

Anul trecut, Uruguay a devenit prima țară din lume care a legalizat creșterea,comercializarea si consumul marijuanei. Legea propusă de președintele Jose Mujica va intra în vigoare începând cu data de 5 mai.

Un oficial al guvernului a dezvăluit presei că prețul gramului de marijuana va fi de circa 20-22 pesos (0.85$-0.95$). Diego Canepa a declarat că în următoarele 15 zile se așteaptă ca guvernul să lanseze condițiile de aprobare pentru companiile interesate de cultivarea drogului. “Spre sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie, comercializarea marijuanei se va realiza prin farmaciile de pe tot teritoriul țării” ,a declarat acesta.

Guvernul estimează că cererea curentă de marijuana din Uruguay este de aproximativ 18-22 tone, echivalentul a 10 hectare de plantații de cannabis. Utilizarea marijuanei va fi permisă în majoritatatea locurilor publice unde este permis și tutunul – exceptând incinta locurilor de muncă. Totodată, consumul rămâne interzis şoferilor, aceştia urmând să primească aceleași sancțiuni precum cei care conduc sub influența alcoolului.

Guvernul din Uruguay speră că legea va contribui la identificarea grupurilor ilegale de traficanți, însă criticii sunt de părere ca aceasta va înrăutăți situația, numarul persoanelor expuse la dependență crescând.
Unul dintre rapoartele recente ale ONU a criticat legalizarea drogurilor, motivând va aceastea reprezintă un pericol pentru sănătate.

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 18:28

Măi oameni buni! Am fumat de la 15 ani şi până la 30, după care am reînceput pe la 38 şi m-am lăsat, din nou pe la 40-41 de ani. Deocamdată nu m-am hotărât dacă mă voi mai lua vreodată de fumat sau nu.

Am făcut introducerea de mai sus, ca să ştiţi că aveţi de-a face cu un fost "toxicoman". Pentru că dependenţa de tutun este tot dependenţă de substanţe psihotrope. Aşa cum cofeinomanii sunt dependenţi de cafea. Poate cineva să-mi explice, pe bune, de ce canabisul este mult mai nociv decât tutunul, alcoolul sau cafeaua? Sau o fi o anumită politică? Un presedinte sarac 169

A propos... opiul şi produsele din opiu au fost perfect legale până prin anii '50. După aia, brusc, au devenit foarte nocive. Mie, aici, îmi miroase a politică...

A nu se înţelege că încurajez dependenţa de stupefiante! Dar... dacă tutunul (iarba dracului) este legal... de ce canabisul (altă iarbă) este ilegal?  Evil or Very Mad

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac EmptySam 28 Iun 2014, 18:35

Este politica banului: altii decât cei aflati la putere nu au voie să facă bani.
A fuma, tabac sau cânepă, nu contează care, nu e atât de nociv precum adictia la mâncare, iar exemple de acest fel sunt multe.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Un presedinte sarac   Un presedinte sarac Empty

Sus In jos

Un presedinte sarac
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Bogat sau sărac?
» Basarabia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum