__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Bogat sau sărac? | |
|
+4ACCENT Anahoret abbilbal aurora 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Bogat sau sărac? Mier 21 Ian 2009, 11:15 | |
| Bogat sau sărac?
Intr-o zi, un tata bogat si-a dus copilul sa-si petreaca o noapte la o familie foarte saraca, cu scopul de a-i arata acestuia realitatile vietii oamenilor care nu au bani.
La intoarcerea acasa, tatal l-a intrebat pe copil despre ceea ce crede in privinta experientei traite, iar acesta i-a spus: "Tata, a fost o experienta foarte buna.
Am invatat ca noi avem un caine, iar ei au patru caini, noi avem o piscina, iar ei au lacul intreg, noi avem un acoperis luminos, iar ei au cerul cu stelele si luna, noi avem o veranda si o gradina frumoase, iar ei au padurea intreaga. Ei au prieteni adevarati care ii iubesc, noi avem doar relatii superficiale, oameni interesati de avantaje." Tatal sau incremeni la cele auzite, iar fiul incheia: "Iti multumesc, tata, ca mi-ai aratat ce saraci suntem!"
Pentru tine, prietenul meu drag: Cand masuram ceea ce avem, rezultatele sunt perceptia noastra despre viata.
Daca avem dragoste, prieteni, sanatate, simtul umorului si gandire pozitiva, avem totul in viata. Daca apreciem oamenii pentru ceea ce sunt si nu pentru ceea ce poseda, atunci avem perspectiva lui Dumnezeu. Poti fi bogat din punctul de vedere al lumii si foarte sarac din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Ceea ce conteaza si ramane vesnic este ultima varianta. Restul, azi e, maine nu e!
Gandeste-te un moment si decide:
ESTI BOGAT SAU SARAC?" _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Mier 21 Ian 2009, 20:10 | |
| Nu stau mult pe gânduri şi strig în gura mare: SUNT SĂRAC !
Ca orice pensionar din România, nu mă pot lăuda cu bogăţii materiale, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu-mi lipseşte strictul necesar. Am ce îmbrăca, am ce mânca, nu mă plouă, nu mă bate vântul şi în casă nu îngheţ de frig. Risipă fac doar de cafea. În rest, toate-mi sunt la limita strictului necesar şi asta mă face să spun că sunt mai bogat decât cei care nu au nici atât.
Sunt sărac şi din punct de vedere spiritual. Ştiu câte ceva pentru a putea spune că ştiu pe ce lume trăiesc şi cam atât. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat această ştiinţă. Alţii nu ştiu nici atât.
Nici la capitolul prieteni nu sunt mai bogat. Din câţi am avut, am rămas doar cu unu, doi, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că vă am pe voi, priteni virtulai. Alţii nu au nici atât.
Cu alte cuvinte, sunt un bogat sărac, dar un sărac bogat, care are strictul necesar.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Joi 22 Ian 2009, 02:02, editata de 1 ori | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Mier 21 Ian 2009, 20:15 | |
| - abbilbal a scris:
- Nici la capitolul prieteni nu sunt mai bogat. Din câţi am avut, am rămas doar cu unu, doi...
Preacinstite, fii fericit! Ăia doi sunt prieteni adevăraţi! Celalţi... amici, cunoştinţe, colegi de serviciu, vecini etc. _____________________ Free your mind!
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Mier 21 Ian 2009, 23:22 | |
| pentru amandoi! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Joi 22 Ian 2009, 00:53 | |
| Sărăcia pe care am cunoscut-o eu, nu cuprindea nici cîini, nici lacuri, nici păduri, nici prieteni care să mă iubească. Singurul care mă iubeşte, a fost, este şi rămîne Dumnezeu. Nu în bogăţii materiale se măsoară fericirea. Este suficient să te iubească Dumnezeu. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Joi 22 Ian 2009, 02:14 | |
| - Anahoret a scris:
- abbilbal a scris:
- Nici la capitolul prieteni nu sunt mai bogat. Din câţi am avut, am rămas doar cu unu, doi...
Preacinstite, fii fericit! Ăia doi sunt prieteni adevăraţi! Celalţi... amici, cunoştinţe, colegi de serviciu, vecini etc. Bătrâne călugăr, cred că n-am fost suficient de explicit. Am rămas cu unu, doi prieteni pentru că ceilalţi au plecat într-o scurtă plimbare pe Calea Lactee la braţ cu frumoasele stele. Şi dacă mai fac o cernere a prietenilor după criteriul impus de tine... Mă-i să fie, mi-a rămas ciurul gol. Dar, aşa cum spune Accent, am rămas cu pritenia lui Dumnezeu care mă ajută să mă descurc pentru a rămâne un sărac bogat. | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Vin 23 Ian 2009, 09:41 | |
| - aurora a scris:
ESTI BOGAT SAU SARAC?" Eu zic că sunt bogată. Pentru că am părinţi. Pentru că am un soţ şi un copil. Pentru că am sănătate. Pentru că am un acoperiş deasupra capului. Pentru că am un servici care-mi place. Pentru că am ce pune pe masă. Restul ce nu am, chestii materiale, sunt fiţe! | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Vin 23 Ian 2009, 16:35 | |
| - yzzy a scris:
- aurora a scris:
ESTI BOGAT SAU SARAC?" Eu zic că sunt bogată. Pentru că am părinţi. Pentru că am un soţ şi un copil. Pentru că am sănătate. Pentru că am un acoperiş deasupra capului. Pentru că am un servici care-mi place. Pentru că am ce pune pe masă. Restul ce nu am, chestii materiale, sunt fiţe! ai dreptate yzzy... cat timp avem pe cei dragi pe langa noi, in sanatate, in pace, suntem bogati. Cred ca sanatatea si pacea in lume sunt ceea ce trebuie sa-i cerem lui Dumnezeu in fiecare zi! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Vin 23 Ian 2009, 18:48 | |
| - aurora a scris:
ai dreptate yzzy... cat timp avem pe cei dragi pe langa noi, in sanatate, in pace, suntem bogati. Numai atunci când ai pierdut pe cineva drag, sau când începi să ai probleme cu sănătatea, realizezi aceste lucruri. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Vin 23 Ian 2009, 22:44 | |
| - abbilbal a scris:
- Bătrâne călugăr, cred că n-am fost suficient de explicit.
La aşa ceva nu m-am gândit Preacinstite, îmi pare rău. Dar, cât timp îi ai în suflet, sunt alături de tine. Şi ştiu ce înseamnă asta, nu scriu vorbe. Yzzy, aşa este. Am constatat mai demult că ne trebuie atât de puţine lucruri (simple) ca să fim fericiţi! În schimb, cu cât ne dorim mai multe, cu atât fericirea este mai departe şi mai greu de atins. _____________________ Free your mind!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Vin 23 Ian 2009, 23:03 | |
| apropos de cat de putine lucruri ne trebuie... totusi, pentru traiul cotidian, ne cam trebuie destule... ca in peste 50 de ani de viata ne-am obisnuit cu multe care nu ca ar fi indispensabile, dar ... sunt, ca asa a inaintat societatea... s-a civilizat! Daca as zice doar de hartia igienica! te mai vezi stergandu-te cu ziar? sau cu frunza de brusture?
discutand asa multe si marunte, cu sotul si cu altii la un pahar de vorba... zice el ca la caz de necaz, la vremuri de restriste, la o adica... avem pamant la tzara, avem padure tot acolo, avem acolo si o casa, a parintilor lui, pe care el ar vrae s-o aranjeze, nu e mare, dar trebuie practic "facuta", adica tencuita pe dinafara si total modernizata la interior. Si mai viseaza sotzul cu sistemul asta de se tot face reclama de incalzire solara, cu fonduri europene... trilulilu, dar il las sa viseze. Si mai zice sotzul ca daca va pica sistemul energetic mondial... si alte crize... cum am putea supravietui!
te-ai gandit cum ai supravietui, daca ar trebui sa renunti la tot ce inseamna acum confort, si la oras si la sat... si sa te intorci la cum traiam acum mai mult de 30-40 de ani? Fara curent? fara masina? fara gaz? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Sam 24 Ian 2009, 00:23 | |
| Pămîntul trebuie lucrat, altfel îl ai degeaba. Eu cam ştiu ce înseamnă asta. Chestia cu renovarea casei părinteşti ne zbârnâie şi nouă prin minte, şi chiar ne-am apucat de trabă. Am visat şi noi la încălzire solară cu bani europeni şi ne-am interesat... dar era deja "mafiotizată" treaba (cel puţin la noi, în Prahova).
Din când în când mai trec la supravieţuire şi mai trăiesc ca acum 30 de ani. Bineînţeles că nu mi-ar plăcea să car în fiecare zi apă cu găleata ca să mă spăl. Dar nu la confortul "normal" (dacă-l pot numi aşa) mă gândeam. Ci doar la faptul că, în general, oamenii nu au limită în a-şi dori ceva. Parcă am fi la jocurile pe calculator: doar ce am ajuns la un nivel şi trecem la următorul. Însă se pare că asta este esenţa progresului... _____________________ Free your mind!
Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Sam 24 Ian 2009, 00:32, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Sam 24 Ian 2009, 00:27 | |
| Da, asa este: oricât ar avea omul, mereu vrea mai mult! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Sam 24 Ian 2009, 00:35 | |
| Eu nu înţeleg tendinţa asta de a-ţi face case cu n-şpe camere şi să dormi în bucătărie, fiidcă te "rupe" încălzirea. Cu banii risipiţi pe "palat" mai bine-ţi faci o casă cu patru camere, dar să se învârtă după soare. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Sam 24 Ian 2009, 00:47 | |
| Atât de multi îsi cumpără (fac) case doar în competitie cu prietenii, rudele lor, fără să aibă nevoie de spatii atât de mari! Nici eu nu-i pricep pe acestia! Câtiva ani în urmă, locuind cu fata, ginerele si cele două nepoate, plus fiul, am avut o casă mare, chiar foarte mare dar spatiul a fost necesar. Când fata cu familia ei au decis că vor casa lor, am vândut imediat ce aveam si ne-am mutat la ceva mai mic. Adevărat că si acum avem spatiu suficient pentru toate dar nu se compară cu locuinta din trecut. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 00:42 | |
| dar voi credeti ca am putea trai din nou ca acum 50 de ani? adica daca s-ar intampla asa o criza mare si ingrozitoare cum s=ar prevesti in sf, sa zicem... caderea sistemului energetic mondial... sa nu mai avem deloc curent, gaz, benzina... _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 07:21 | |
| - aurora a scris:
- dar voi credeti ca am putea trai din nou ca acum 50 de ani?
adica daca s-ar intampla asa o criza mare si ingrozitoare cum s=ar prevesti in sf, sa zicem... caderea sistemului energetic mondial... sa nu mai avem deloc curent, gaz, benzina... S-a pus problema asta în scolile de aici. Mi-a spus un elev că profesoara lor canadiană din mosi strămosi a afirmat că în acea eventualitate, primii ce ar muri, ar fi canadienii. Zicea respectiva că europenii, în mod special cei din estul continentului ar sti cum să supravietuiască. Personal îi dau dreptate. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 11:05 | |
| Aurora, nu uita că sunt oameni la noi în ţară (sate întregi, le-ai văzut la televizor) care trăiesc la fel ca acum 100 de ani: fără curent electric, fără apă la robinet, fără canalizare şi fără gaz metan. În ceea ce mă prveşte, dacă aş fi obligat, aş putea trăi. De fapt aş supravieţui, pentru că n-aş fi foarte fericit să-mi duc traiul în asemenea condiţii. Sper, din toată inima, să nu ajungem într-o astfel de situaţie. _____________________ Free your mind!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 21:52 | |
| - Anahoret a scris:
- Aurora, nu uita că sunt oameni la noi în ţară (sate întregi, le-ai văzut la televizor) care trăiesc la fel ca acum 100 de ani: fără curent electric, fără apă la robinet, fără canalizare şi fără gaz metan. În ceea ce mă prveşte, dacă aş fi obligat, aş putea trăi. De fapt aş supravieţui, pentru că n-aş fi foarte fericit să-mi duc traiul în asemenea condiţii. Sper, din toată inima, să nu ajungem într-o astfel de situaţie.
Pai, stiu ce zici, stiu ca sunt inca multe locuri fara curent electric, copii care nu stiu ce-i film sau televizor. Dar asa cu este mai usor sa urci decat sa cobori, asa cum mai usor te inveti cu binele decat cu raul, pentru noi care am cunoscut o viata plina de confort... cred ca ar fi foarte greu, mai ales la varsta asta. Cand mai degraba ne asteptam si ne dorim o viata linistita. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 22:01 | |
| Corect! După ce-am mâncat friptură, nu mă mai uit la zeama de urzici... _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 23:06 | |
| - Anahoret a scris:
- Corect! După ce-am mâncat friptură, nu mă mai uit la zeama de urzici...
Frate călugăre, dacă-mi dai la alegere un blid de zamă de urzici sau salată cu păpară lângă ea şi o porţie de friprură cu garnituri extra, te las pe tine să mănânci friptura şi-ţi fac ciudă că mâncarea mea a fost mai bună. Da-ţi mai fac şi o poftă de mă rogi insistent să te las să iei şi tu o lingură din zama mea. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 23:11 | |
| | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 23:17 | |
| eu daca ar fi sa ma gandsec sa locuiesc la tzara... nu stiu sa fac focul! nu stiu nici sa intretin focul! cand mergeam la rodna si ma punea bunicul sa pun lemne pe foc, intotdeauana reuseam sa sting focul! si nu-mi place frigul, si nu-mi place noroiul... nu-mi place viata de zi cu zi la tzara! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 23:21 | |
| Personal, iubesc confortul (normal) dar nu mă satur să trăiesc în mijlocul naturii. Niciodată! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? Dum 25 Ian 2009, 23:23 | |
| - Emil Condor a scris:
- Personal, iubesc confortul (normal) dar nu mă satur să trăiesc în mijlocul naturii. Niciodată!
Emile... cât ai sta în natură... fără să te speli decât cu rouă? Să stai la o stână? Cât ai rezista? _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Bogat sau sărac? | |
| |
| | | | Bogat sau sărac? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |