Contractul de inchiriere a Castelului Peles (retrocedat Casei Regale in 2007) expira. Practic, aceasta ar putea duce la inchiderea lui pentru public sau chiar instrainarea catre vreun miliardar doritor sa vina o data la cativa ani pentru un sejur in "castelul sau din Carpati”.
Este de precizat sa fostul rege Mihai, actualul proprietar, a facut statului roman oferta de a i-l vinde, contra sumei de 30 de milioane de euro, asa incat bijuteria ctitorita de Carol I sa ramana in patrimoniul national si in circuitul turistic, ca o piesa de mare valoare a istoriei Romaniei. Iata insa ca ministrul culturii, Kelemen Hunor, anunta ca nu sunt bani pentru aceasta tranzactie si ca ar dori prelungirea contractului de inchiriere. N-am auzit ca premierul Boc sa-l contrazica. Starea de incertitudine, de provizorat (vezi ce s-a intamplat cu Branul) nu va duce la nimic bun.
30 de milioane de euro reprezinta, desigur, mai ales intr-o perioada de criza, de dificultati financiare, o suma considerabila. Nu insa atat de mare, incat guvernantii sa-si permita o eventuala stergere a acestei pagini de istorie. Cat priveste suma, sa nu uitam valoarea ca atare a monumentalului edificiu, situat intr-o zona mirifica.
Pentru a avea un termen de comparatie, sa amintim ca doar unul din cele 7 avioane militare de transport Spartan (achizitie inceputa de Sorin Frunzaverde si parafata de Theodor Melescanu) costa exact 30 de milioane de dolari. Banii s-ar putea gasi si intr-o rectificare bugetara, mai ciupind cate ceva din fondurile sporite ale Presedintiei, din bugetele serviciilor secrete sau, mai ales, din cel al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Ar putea deschide portofelul si Asociatia Agentiilor de Turism, direct interesata. Solutii se gasesc. Mai greu, cine sa le caute.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Vin 19 Feb 2010, 04:03
Si ce sa faca Mihai cu el? Presupun ca gtrebuie sa plateasca taxe si sa-l intretina. Etajele de sus sunt de mult mancate de o bajdaganie care sapa lemnul si se va intinde peste tot. Un miliardar? Doar daca vine si pleaca de la Peles cu elicopterul si cheltuie milioane cu paza ! Sunt foarte curios ce se va intampla. Prevad ca vor prelungi contractul de inchiriere la nesfarsit, e avantajul casei regale.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc Joi 25 Feb 2010, 10:49
Secretarul general al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), Lucia Hossu-Longin, cere Parlamentului sa preia sub autoritatea sa IICCMER, dupa ce Executivul a eliminat atributiile de investigare ale IICCMER, printr-o hotarare de guvern.
Potrivit unui comunicat al IICCMER, remis miercuri AGERPRES, Lucia Hossu-Longin reclama "mutilarea" sferei de atributii a institutului si dizolvarea structurilor de conducere, dupa niste formulari care ar apartine istoricului Vladimir Tismaneanu.
In acest context, ea si-a exprimat ingrijorarea ca fostul sef al Comisiei prezidentiale de analiza a dictaturii comuniste din Romania, Vladimir Tismaneanu, ar urma sa fie numit de premierul Emil Boc la conducerea IICCMER.
"Lucia Hossu-Longin (...) a cerut Parlamentului Romaniei sa preia Institutul, caruia Guvernul Romaniei, printr-o noua Hotarare, i-a mutilat sfera de atributii, i-a dizolvat structurile de conducere si i-a asezat o palarie numita Consiliu stiintific, alcatuit din 14 membri si prezidat de un presedinte, probabil Vladimir Tismaneanu, caruia ii apartin formularile", se arata in comunicat.
Hossu-Longin a mai solicitat Parlamentului sa constate cat este de angajat prim-ministrul Emil Boc in investigarea si condamnarea crimelor comunismului.
"Astept ca Parlamentul Romaniei sa compare cele doua Hotarari de organizare a IICCMER, una data in noiembrie 2009 si cealalta (anuland atributiile specifice ale Institutiei) in 23 februarie 2010, si sa constate cat de serios este angajat premierul Emil Boc in investigarea si condamnarea crimelor comunismului", a mai aratat Lucia Hossu-Longin.
Ea a criticat structura de personal impusa institutului si a reclamat si eliminarea atributiilor de investigare si identificare a principalilor vinovati din sistemul represiv.
"La o biata echipa de 40 de persoane se construieste un organism de conducere de circa 20 de persoane. Cinci dintre cele mai importante atributii ale Institutului nostru au fost radiate pentru a fi inlocuite cu formulari de natura sa nu ne mai permita investigarea si identificarea principalilor vinovati din sistemul represiv si sesizarea organelor de cercetare penala in legatura cu crimele savarsite. Este o taiere brutala, fatisa, a obiectivelor pentru care a fost creat Institutul", a sustinut Lucia Hossu-Longin.
Guvernul a emis o noua Hotarare privind functionarea si organizarea IICCMER, actul fiind publicat, marti, in Monitorul Oficial.
Citat :
Lucia Hossu Longin: Protest!
"Lucia Hossu Longin, secretar general al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, cere Parlamentului României să preia Institutul, căruia Guvernul României, printr-o nouă Hotărâre, i-a mutilat sfera de atribuţii, i-a dizolvat structurile de conducere şi i-a aşezat o pălărie numită Consiliu ştiinţific, alcătuit din 14 membri şi prezidat de un preşedinte, probabil Vladimir Tismăneanu, căruia îi aparţin formulările. Vechiul Consiliu era format din personalităţi ale opoziţiei anticomuniste, Doina Cornea, Radu Filipescu, Dorin Tudoran, Petre Mihai Băcanu, Andrei Pleşu, şi personalităţi care s-au ocupat de istoria recentă, de memorie: Dennis Deletant, Gabriel Liiceanu, Radu Ioanid, Cristian Pîrvulescu.
La o biată echipă de 40 de persoane (prin comasarea a două instituţii) se construieşte un organism de conducere de circa 20 de persoane. Cinci dintre cele mai importante atribuţii ale Institutului nostru – art.3 (paragrafele b, c, d, e, f) – au fost radiate pentru a fi înlocuite cu formulări „tip Tismăneanu”, de natură să nu ne mai permită investigarea şi identificarea principalilor vinovaţi din sistemul represiv şi sesizarea organelor de cercetare penală în legătură cu crimele săvârşite. Este o tăiere brutală, făţişă, a obiectivelor pentru care a fost creat Institutul.
Consider de o gravitate deosebită faptul că acest nou Consiliu ştiinţific, prin preşedintele lui, se ocupă de „monitorizarea activităţii de cercetare” (art.4-lit.5), că prin trimiterea secretarului ştiinţific al Consiliului în Comitetul director al Institutului, în executiv, practic se controlează activitatea de zi cu zi, şi, de asemenea, că „în pixul” preşedintelui acestui Consiliu ştiinţific stau şi propunerile privind membrii Comitetului director, care membrii, în mod firesc, erau numiţi de preşedintele IICCMER.
Eu îi propun domnului prim-ministru Emil Boc să schimbe denumirea acum improprie a Institutului nostru şi să-l numească Comisia Tismăneanu II, de îngropare a crimelor comunismului.
Personal, nu doresc să lucrez sub tutela domnului Tismăneanu. Îi cunosc virtuţile şi încovoielile de istoric al tranziţiei, dar de curând am descoperit într-un dosar al CNSAS cu titlul „Patrimoniu” (pe care îl voi publica), cum familia Tismăneanu şi-a mobilat casa cu mobilier şi valori de artă confiscate de la foştii deţinuţi politici, de la evreii şi germanii vânduţi de regimul comunist. Cu averea lor furată au fost pricopsiţi securiştii, demnitarii comunişti şi uneltele lor. Este ceva dureros, inacceptabil, în lista celor „împroprietăriţi”, care apar în documentul „Patrimoniu”, şi în odraslele lor care azi condamnă comunismul. Este o situaţie care duce la incompatibilitate morală, chiar dacă se spune că fiii nu trebuie să fie responsabili pentru faptele părinţilor lor.
Aştept ca Parlamentul României să compare cele două Hotărâri de organizare a IICCMER, una dată în noiembrie 2009 şi cealaltă (anulând atribuţiile specifice ale Instituţiei) în 23 februarie 2010, şi să constate cât de serios este angajat premierul Emil Boc în investigarea şi condamnarea crimelor comunismului. Nu doresc să lucrez într-un muzeu al figurilor de ceară creat după dicteul domnului Tismăneanu.
Abrogaţi, domnule Boc, această Hotărâre care nu vă onorează!
Lucia Hossu Longin"
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 25 Feb 2010, 15:02
In urma negocierii cu reprezentantii Casei Regale s-a cazut de acord asupra prelungirii cu trei ani a contractului de inchiriere de catre stat a Castelului Peles, a declarat joi ministrul Culturii si Patrimoniului National, Hunor Kelemen, citat de Agerpres.
"Noi am avut un mandat de la Guvern de a negocia cu Casa Regala pentru prelungirea contractului de inchiriere. Saptamana trecuta a avut loc o a doua intalnire cu reprezentantii Casei Regale si s-a cazut de acord ca se va prelungi cu 3 ani contractul de inchiriere. L-am anuntat in sedinta de ieri (n.r. - miercuri) pe premier si sper ca in cateva zile vom semna contractul", a declarat ministrul Culturii, adaugand ca atat Castelul, cat si muzeul sunt in siguranta.
La negocieri au participat si cate un reprezentant de la Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice.
Inca de la preluarea mandatului, Hunor Kelemen a precizat ca MCPN nu exclude varianta achizitionarii castelului de catre stat, insa Casa Regala nu a inaintat nicio notificare oficiala in sensul vanzarii edificiului. De altfel, in situatia vanzarii Pelesului, statul roman beneficiaza de preemptiune.
Recent, Primaria Sinaia a cerut Guvernului sa se implice in preluarea Muzeului Peles, anuntand si lansarea unei campanii publice pentru sustinerea acestui demers.
La randul lor, parlamentarii si organizatia de femei PSD Bucuresti si-au aratat intentia de a lansa, in perioada urmatoare, un teledon pentru salvarea de la vanzare a Castelului Peles.
Negocierile între reprezentanţii Regelui Mihai , căruia domeniul Peleş i-a fost retrocedat în 2007, şi statul român, care deţine în continuare colecţiile de la Peleş şi Pelişor, pentru care plăteşte o chirie în valoare de 52.000 de lei pe lună, s-au derulat în luna februarie, deoarece acordul încheiat în acest sens în urmă cu trei ani între cele două părţi expiră în luna martie.
Astfel, pentru păstrarea colecţiilor în interiorul castelelor, reprezentând Muzeu Naţional Peleş, statul român trebuia să renegocieze contractul de închiriere, după cum a atras atenţia Hunor Kelemen încă de la audierea sa de către comisiile de specialitate din Parlament, pe 22 decembrie.
Castelele Peleş şi Pelişor, împreună cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie 2007, Regelui Mihai I , în urma unei decizii de retrocedare. Potrivit Memorandumului încheiat atunci între Guvernul României şi Casa Regală, proprietarul se angajează să transforme muzeul Peleş într-un muzeu al statului român, contra unei sume de bani, şi îşi asumă obligaţia de a nu mai revendica bunurile mobile din Castelul Peleş. Astfel colecţiile de la Peleş au fost păstrate în interiorul castelului, contra unei chirii, şi au putut fi vizitate în continuare, însă contractul iniţial încheiat între Guvern şi Casa Regală expiră în luna martie a anului 2010.
Castelele Peleş şi Pelişor, împreună cu terenurile aferente, au fost restituite regelui Mihai I, în urma unei decizii de retrocedare semnate de ministrul Culturii şi Cultelor Adrian Iorgulescu. Totodată, memorandumul privind retrocedarea Domeniului Peleş către reprezentanţii Casei Regale a fost aprobat pe 20 februarie, de Guvern.
Decizia de retrocedare a soluţionat notificarea făcută de Familia Regală în 8 august 2001. Restituirea celor două castele şi a terenurilor aferente s-a făcut în baza Legii 10 din 2001. Pe baza acestei legi, Regele Mihai, prin Principesa Margareta, a solicitat restituirea în natură a imobilului cunoscut sub denumirea de "Domeniul Peleş" din Sinaia şi anexele situate în aceeaşi localitate.
La momentul restituirii, s-a vehiculat o sumă de 30 de milioane de euro pentru răscumpărarea domeniului Peleş de către statul român.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 25 Feb 2010, 17:13
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Alma Anastase, va participa la ceremonia de investire a presedintelui ales al Ucrainei, Viktor Ianukovici, desi potrivit presei ucrainene presedintele Traian Basescu ar fi confirmat participarea la eveniment.
Si toata presa si tv-urile de ieri-azi afirmau participarea lui Basescu la festivitatile de la Kiev.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 25 Feb 2010, 19:59
aurora a scris:
Si toata presa si tv-urile de ieri-azi afirmau participarea lui Basescu la festivitatile de la Kiev.
Vezi? EL nu s-a dus ca Geoană în Rusia!
_____________________ Free your mind!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 25 Feb 2010, 22:09
Băiat deştept. Nu degeaba l-a părăsit părul de pe cap.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 25 Feb 2010, 23:48
Preşedintele Traian Băsescu ar fi fost sâmbătă, la Spitalul Militar, pentru a-şi face analizele medicale de rutină, un control oftalmologic şi un RMN, au declarat pentru Gândul surse medicale. Sursele citate au precizat că Traian Băsescu nu a stat internat în spital şi că analizele au fost făcute în aceeaşi zi.
Surse citate de agenţia NewsIn au afirmat că şeful statului şi-a făcut investigaţii medicale şi la ficat şi colon. Până la terminarea analizelor, şeful statului ar fi stat în rezerva de protocol a Spitalului Militar. Administraţia Prezidenţială nu a comentat informaţiile.
Conf. dr. Aurelian-Emil Ranetti, director-comandat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "dr. Carol Davila" a declarat pentru Gândul că el nu poate infirma şi nici confirma faptul că preşedintele ţării s-ar afla internat. "Ţinând cont de noua poziţie pe care o ocup, eu nu pot oferi astfel de informaţii, cel mai bine vă adresaţi luni (nr. azi) biroului de presă. Vă rog frumos să nu îmi mai puneţi astfel de întrebări", ne-a spus directorul spitalului.
În primul mandat, Băsescu a suferit două operaţii
În septembrie 2007, preşedintele Traian Băsescu a fost operat de tiroidă tot la Spitalul Militari Central din Capitală, iar în mai 2006 acesta a suferit o operaţie de hernie de disc la Spitalul Universitar din Viena. Iniţial, în urmă cu patru ani, Băsescu ar fi trebuit să fie operat la Spitalul Elias din Bucureşti, iar pe vremea aceea, şeful comisiei multidisciplinare care a evaluat starea de sănătate a preşedintelui era actualul primar al Capitalei, dr. Sorin Oprescu. Din echipa care ar fi urmat să efectueze intervenţia chirurgicală în ţară s-ar fi numărat prof. dr. Vlad Ciurea, conf. dr. Gabdriel Iacob şi dr. Dan Voinescu. Operaţia de hernie de disc a durat doua ore şi 40 de minute.
În 2007, potrivit unor prime comunicate ale Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a decis să aleagă operaţia în locul unui tratament medicamentos de lungă durată. Ulterior procedurii, medicii au afirmat că aceasta era inevitabilă. Operaţia propriu-zisă şi examenul histopatologic, care determina tipul de leziune, au durat aproape 2 ore.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Dum 28 Feb 2010, 21:41
Ieşind de la un restaurant, unde a luat cina cu soţia, preşedintele Băsescu, într-o stare caracteristică de mare voioşie, ne-a comunicat că starea sa de sănătate este una foarte bună, mai bună decât a oricăruia dintre patronii ziariştilor prezenţi în teren.
Preşedintele purta un pulovăr violet şi o cămaşă cu dungi violet!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Dum 28 Feb 2010, 22:11
Poate că preşedintele Băsescu e bolnav. Poate că nu. Poate că preşedintele Băsescu e internat. Poate că nu. Dar eu, ca cetăţean al ţării conduse de preşedintele Băsescu, am, cred, dreptul de a afla care este starea sănătăţii celui pe care l-am mandatat să conducă interesele mele de cetăţean. Aşa cum află cetăţeanul american: prin buletine medicale periodice date publicităţii. N-o să credeţi, dar preşedintele Barack Obama a publicat acum cîteva minute pe pagina de net a Casei Albe buletinul medical periodic. Din care orice om de pe planeta asta poate afla cît de sănătos este preşedintele SUA. Înţelegi cum vine treaba asta, Turcane?
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 14:10
În ţările normale, acolo unde oamenii privesc cu relaxare lupta politică, starea de sănătate a preşedintelui ori a premierului nu este motiv de speculaţii.
Citat :
Nu că sănătatea primilor oameni din stat nu ar fi de interes public. Este. Doar că subiectul este tratat cu transparenţă, buletinele medicale fiind publicate la intervale regulate, iar vizitele la medic, pentru diferite intervenţii sau chiar investigaţii sunt anunțate dinainte.
Acestea se întâmplă nu doar pentru că liderii statelor cu democraţii avansate au mania comunicării. Ci, mai ales, din considerente cât se poate de pragmatice.
Liderii politici ai acestor ţări, oameni pătrunși de responsabilităţile ce le revin, au grijă mereu să fie predictibili, chiar și atunci când la mijloc e propria stare de sănătate. Mai bine ca aceasta să fie cunoscută, cu bunele şi relele ei, decât să se dea teren liber speculaţiilor şi, mai ales, să apară surprize.
Când, în ianuarie 1992, președintele George Bush ( tatăl) a vomitat peste premierul japonez Kiichi Miyazawa, în timpul unui dineu oficial, pieţele financiare au reacționat imediat. Cu cât un lider politic devine mai puternic, cu atât un eveniment neașteptat legat de starea sa de sănătate are efecte mai puternice şi mai greu de controlat. Transparența este, așadar, de preferat. Secretarul general al NATO, Manfred Worner ( 1934 – 1994), a rămas în fruntea organizației, deşi era chinuit de un cancer. Starea precară a sănătăţii sale era însă cunoscută de toată lumea, dar tocmai asta a menținut puterea Alianţei şi i-a permis lui Manfred Worner să rămână în fruntea ei până în ultima zi a vieţii.
Nu acelaşi lucru se întâmplă în regimurile dictatoriale şi autoritare. Liderii autoritari sunt, mai mult sau mai puţin, obsedaţi de ideea omului de oţel. Dacă nu ei, cel puţin serviciile lor de propagandă, care au mereu grijă să-I prezinte în formă maximă, cu o sănătate înfloritoare, mereu tineri şi, în cazurile de paranoia extremă, de-a dreptul nemuritori.
Starea de sănătate a liderilor autoritari și a dictatorilor reprezintă unul dintre secretele cel mai bine păzite. Iar în jurul acestui subiect se țes mereu speculaţii şi controverse. Să ne aducem aminte de zvonurile legate de prostata lui Ceauşescu – la procesul de la Târgoviște avea să se releve faptul că acesta suferea, de fapt, de diabet. Sau să urmărim discuţiile legate de starea de sănătate a liderului nord-coreean Kim Jong Il.
Ce se întâmplă în România?
Discreţia manifestată în ultima vreme de președintele Traian Băsescu a dat naștere unor speculații legate de starea lui de sănătate. Preşedintele a ţinut să infirme zvonurile, anunțând duminică seara efectuarea unui control medical de rutină. După care, șeful statului a declarat că este sănătos, a aruncat câteva săgeţi către patronii de presă şi a mers la un restaurant. Mesajul , neexprimat, către români: președintele e sănătos tun, din moment ce iese la masă în oraş. Doar patronii de presă şi dulăii lor sunt cârcotaşi.
Să se fi spulberat astfel zvonurile? Da … şi nu prea.
Nu prea, pentru că starea de sănătate a președintelui ar trebui să facă obiectul unor comunicate oficiale periodice. În prezenţa lor, orice speculaţie pe acest subiect ar deveni ridicolă. În definitiv, președintele nu e astronaut. El poate să aibă anumite afecţiuni, care să nu-l împiedice în exercitarea mandatului. Totul este ca lucrurile să fie cunoscute, iar lumea politică şi economico-financiară să nu fie luate prin surprindere de anumite evenimente neplăcute.
Din păcate, inclusiv subiectul sănătății președintelui a ajuns să sufere, precum întreaga noastră viaţă politică, din cauza lipsei procedurilor şi a toanelor personale. Aşa s-a ajuns ca, odată lansate zvonurile, propagandiştii din jurul preşedintelui ( sau, poate, chiar el însuşi?), în loc să apeleze la cutumă, au aplicat un scenariu hazliu de contraatac: un control medical anunțat post-factum și o ieşire la restaurant.
Toate acestea au sunat şi au arătat atât de ridicol încât, chiar dacă preşedintele Băsescu ar fi bun de trimis în misiune pe Marte, speculaţiile tot nu se vor opri.
Veţi spune că acest mod de a trata lucrurile trimite mai degrabă la regimurile autoritare decât din democraţii. Poate.
Dar chiar şi aşa, regimul din România e departe de a fi un autoritar. Numai unii care îl alcătuiesc dovedesc asemenea reflexe. Iar asta, desigur, trebuie să ne dea de gândit.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 17:04
Cu una ca tine care-l toaca marunt in fiecare zi, cred si eu ca se-mbolnaveste ...Macar de sarbatori lasa-l in pace ! Sau nu...!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 17:25
Uite, iti daruiesc un Martisor special pentru tine, de 1 Martie: stiu ca-l vei iubi mai mult acum !
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 21:47
aurora a scris:
Comentariu Ovidiu Nahoi: Băsescu e sănătos. Boala e altundeva
În ţările normale, acolo unde oamenii privesc cu relaxare lupta politică, starea de sănătate a preşedintelui ori a premierului nu este motiv de speculaţii.
Presa, în general, şi cea românească, în special, reuşeşte să ducă în derizoriu şi cele mai serioase subiecte.
Acum o să fac un excurs la cinematografie, plecând de la premisa că sunt destui "luminişti" care au văzut filmul Elisabeta I.
Vreau să insist asupra scenei premergătoare încoronării reginei. Marele şambelan s-a dus în iatacul Elisabetei, i s-a uitat între picioare şi a declarat că regina este virgină. Ceea ce înseamnă că, în eventualitatea unei căsătorii, linia dinastică nu era compromisă.
O altă scenă asupra căreia vreau să insist este aceea în care şambelanul cere cameristelor ca, în fiecare dimineaţă, să i se aducă cearşaful pe care regina l-a folosit la aşternut "pentru a i se vrifica fluidele...". Cum cameristele au izbucnit în râs acesta le-a spus cu cel mai serios (şi ameninţător) ton posibil: "Din acest moment corpul nu-i mai aparţine ei, îi aparţine Statului!"
Bineînţeles, ceea ce am relatat nu a fost decât un scenariu de film, însă bazat pe nişte realităţi istorice. Aşa se proceda atunci... gândiţi-vă ce încurcături în dinastie făceau bastarzii.
Cam asta ar trebui să înţeleagă şi vigilenta noastră presă şi Mult Stimatul şi Iubitul nostru Preşedinte (fie-i numele lăudat ): pe durata mandatului: corpul său îi aparţine statului; din motive foarte bine cunoscute, nu trebuie să le mai detaliez aici.
Numai că Întâiul Cârmaci (fie-i numele lăudat ) a început să aibă apucături dictatoriale: "M-aţi votat, marş la coteţ! Încă cinci ani eu sunt şef, nu vă mai interesează ce fac!"
_____________________ Free your mind!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 22:34
Cristina a scris:
Cu una ca tine care-l toaca marunt in fiecare zi, cred si eu ca se-mbolnaveste ...Macar de sarbatori lasa-l in pace ! Sau nu...!
Cristina eu ii doresc sanatate si ce ne vrea el noua sa se indeplineasca,e un om rau asta nu-i romin cum imi plac manelele cum poate sa afirme ca 90% iubesc manelele????
SI UDREA CICA NE TRAGEM DIN TRAIAN BASESCU:(
NU INTELEG FRAUDA ,BINE NICI CU GEOANA IMBECILUL SA MEARGA LA vINTU?(
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 22:39
aurora a scris:
Ieşind de la un restaurant, unde a luat cina cu soţia, preşedintele Băsescu, într-o stare caracteristică de mare voioşie, ne-a comunicat că starea sa de sănătate este una foarte bună, mai bună decât a oricăruia dintre patronii ziariştilor prezenţi în teren.
Preşedintele purta un pulovăr violet şi o cămaşă cu dungi violet!
Il bate Dumnezeu cu ce mina dai cu aia primesti,nu-i inteleg pe ce-i ce l-au votat:(((((
Nici nu s-au încheiat bine alegerile prezidențiale și regimul Băsescu a dat de pămînt cu Marius Oprea, debarcat de la șefia IICC. Anul trecut, însă, Băsescu îi transmisese un cu totul alt semnal istoricului, mai mult decît binevoitor, iar acesta i-a întors eleganța, într-un mod aparte. În acest moment, însă Oprea nu exclude posibilitatea să fi fost dus de nas în mod abil de către președinte.
Un gest prezidențial amabil. Dar și total dezinteresat?
Pe lîngă activitatea la institutul sus menționat, Marius Oprea a mai avut una, în ultimii ani: el a scris o carte intitulată ”Ascensiunea lui Traian Băsescu”, despre care anunța, anul trecut, că va fi publicată, la editura Polirom, exact înaintea campaniei electorale și va conține dezvăluiri explozive despre trecutul președintelui (fragmente au și apărut într-o publicație culturală). Ba chiar recunoștea franc că e pregătit și pentru procese de calomnie în urma cărții respective. Ulterior, însă, Oprea a recurs la un gest cel puțin spectaculos, respectiv amînarea publicării cărții pînă după alegeri, pentru ca aceasta ”să nu fie folosită drept muniție politică în alegeri”. Oprea a recunoscut că a fost impresionat de un gest al președintelui, care a refuzat anumite sugestii legate de desființarea IICC, spunînd că acesta poate și trebuie să funcționeze, inclusiv sub conducerea lui Oprea, atît timp cît își respectă programul și nu e folosit drept armă politică. Pentru aceste afirmații, Oprea și-a scos pălăria, într-un interviu dat ”Cotidianului”: ”Un lucru care, trebuie să-i spun, îi face cinste(...) Nimic de zis, în afară de vorba francezilor, chapeau!”.
Ce a urmat, se știe: cartea explozivă despre Băsescu nu a mai apărut, lăsînd presa fără o sursă care i-ar fi furnizat subiecte săptămîni în șir în campanie, iar președintele a fost reales. După ce s-a văzut cu sacii în căruță, l-a ras pe Oprea de la IICC.
Oprea se răzbună, ”lungind” dezvăluirile despre Băsescu Contactat azi de Inpolitics, Oprea nu exclude, cu o doză de amărăciune în glas, posibilitatea să fi căzut într-o capcană: ”E foarte posibil să se fi întîmplat așa și totul să fi fost făcut doar pentru ca eu să nu public cartea în campanie”. El crede, însă, că a contat foarte mult și datoria ”morală” pe care președintele a avut-o față de Tismăneanu, după elaborarea raportului de condamnare a comunismului, iar conducerea institutului ”era o funcție potrivită, probabil, pentru a-l răsplăti pe acesta”.
Există, însă, și prilejul pentru răzbunare: Oprea a dezvăluit Inpolitics că a decis să amîne iar, cu cîteva luni, publicarea controversatei cărți, dar, de această dată, din alt motiv. ”M-am decis să continui dezvăluirile despre cariera președintelui și după momentul cînd a preluat puterea în PD, cu toate că, inițial, acela era programat să fie punctul terminus al lucrării mele. Așa că voi scrie și ce a făcut Traian Băsescu după acea perioadă, poate chiar pînă în zilele noastre” a mai declarat cunoscutul istoric. (Bogdan Tiberiu Iacob)
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 23:18
A jurat cu mâna pe biblie!
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Lun 01 Mar 2010, 23:39
Băsescu către jurnalişti: Sunt mai sănătos decât toţi patronii voştri şi la minte şi la corp!
O declaraţie în acelaşi stil ca şi "ţigancă împuţită", adică de o gravă lipsă de bun simţ. Se ştie că Vântu, unul dintre "patronii" despre care vorbeşte, are handicap la picior şi se deplasează mai greu. Este acelaşi gen de referire nesimţită ca atunci când a făcut un atac la adresa lui Crin Antonescu, un gest inacceptabil. Băsescu i-a reproşat, în direct, moartea primei soţii, bolnavă de cancer. Pe vremea când ziarista Corina Drăgotescu era în plin tratament de cancer, Băsescu a fost la fel de cinic şi cu ea. Numai că ea a supravieţuit.
Şi este domnul preşedinte "sănătos la minte"? Din câte aspus, a făcut analize la sânge, asta nu reflectă sănătatea mintală. A făcut vreun control psihologic, psihiatric, psihopupu, care să-i ateste sănătatea mintală?
Preşedintele Sarkozy a avut o sincopă, a leşinat... a făcut analizele şi a ieşit personal cu o declaraţie publică asupra sănătăţii sale. A spus ca a greşit şi şi-a cerut scuze, că nu a declarat public problema anterioară pe care a avut-o la gât.
Preşedintele georgian Mihail Saakasvili a fost surprins de camerele de luat vederi molfăindu-şi cravata. Liderul de la Tbilisi se pregătea să acorde un interviu postului britanic BBC, când a simţit nevoia (probabil inconştientă) de a-şi duce la gură cravata. Publicaţiile ruse susţin că aceste imagini demonstrează că liderul georgian a suferit o cădere nervoasă, în urma războiului ruso-georgian.
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mar 02 Mar 2010, 15:24
_____________________
Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mar 02 Mar 2010, 16:46
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mier 03 Mar 2010, 08:20
ps: prea nu se misca deloc (din picioare)...eu i-as fi cercetat bine si piciorul drept, cel pe care se sprijina corpul .
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha