__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| CACTUS PERFECTUS | |
|
+23Diaporevomenos Iisus Franz Schneider lutra vulgaris VOTAN CRUCIAT delta Karima bulache Cristina dolion yzzy ostrovna zuum zaraza26 abbilbal ACCENT cactus aurora nicuvar Layla Anahoret Emil Condor 27 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 10 Iul 2009, 22:49 | |
| - cactus a scris:
- NU am jucat nici un scenariu; pe bune, am vrut sa ma retrag de pe toate forumurile, si sa-mi vad de necazurile mele; nu contest faptul ca si chimioterapia asta incepe sa ma scoata din mintzi - ca sa nu mai vorbim de faptul ca a dereglat tot.
Îmi pare rău, Cactus. Chiar nu ştiu ce să zic... sincer, îmi pare rău! Dar, dacă te-ai retrage, eu unul ţi-aş simţi lipsa. Ai un fel al tău acid (mai de cactus) de a spune lucrurile. Şi le cam spui bine. _____________________ Free your mind!
| |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 10 Iul 2009, 23:02 | |
| - cactus a scris:
NU am jucat nici un scenariu; pe bune, am vrut sa ma retrag de pe toate forumurile, si sa-mi vad de necazurile mele; nu contest faptul ca si chimioterapia asta incepe sa ma scoata din mintzi - ca sa nu mai vorbim de faptul ca a dereglat tot. STIU ca trebe sa dau in primire; nu mi-e tot una nici CAND, nici CUM; dar n.am nici un chef sa crap ca un caine sau o leguma; mai bine plec io de buna voie asa cum stiu eu. Sunt prea prusac ca sa... Cam asta e. Nu ma grabesc dar si tu trebe sa intelegi ca si psihicul mai joaca feste.... Poate ca faceam mai bine sa ma retrag de tot da´acilea-i o atmosfera tare faina... Îmi pare rău. Sper ca chimioterapia să-ţi ajute. Oricum, eu vreau să mai stai pe-aici. _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 00:04 | |
| IO... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 00:09 | |
| - cactus a scris:
- Poate ca faceam mai bine sa ma retrag de tot da´acilea-i o atmosfera tare faina...
Mă bucur că ai hotărât să fii în continuare cu noi, la Popas. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 05:39 | |
| | |
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 06:10 | |
| - abbilbal a scris:
- <div style="width:220; height:255"><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"id="wp" width="220" height="225" align="top"><param name="allowscriptAccess" value="sameDomain" /><param name="movie" value="http://cdn.content.sweetim.com/sim/sweetim_wink.swf?ContentURL=http://cdn.content.sweetim.com/sim/cp/icons/0001098A.swf&StageW=220&StageH=225&XScale=35&YScale=35&LPURL=http://www.sweetim.com/s.asp&LPVER=3&LPREF=14&StopFRM=20&Mode=2" /><param name="loop" value="false" /><param name="menu" value="false" /><param name="quality" value="high" /><param name="scale" value="exactfit" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/sweetim_wink.swf?ContentURL=http://cdn.content.sweetim.com/sim/cp/icons/0001098A.swf&StageW=220&StageH=225&XScale=35&YScale=35&LPURL=http://www.sweetim.com/s.asp&LPVER=3&LPREF=14&StopFRM=20&Mode=2" loop="false" menu="false" quality="high" scale="exactfit" bgcolor="#ffffff" width="220" height="225" swLiveConnect=true id="wp" name="wp1" align="top" allowscriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" ></embed></object><br/><a href="http://www.sweetim.com/s.asp?lpver=3&ref=14" target="_blank">Get yours at SweetIM.com</a></div>
si tie - bunadimineatza cum ai dormit `? _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 08:24 | |
| - cactus a scris:
- NU am jucat nici un scenariu; pe bune, am vrut sa ma retrag de pe toate forumurile, si sa-mi vad de necazurile mele; nu contest faptul ca si chimioterapia asta incepe sa ma scoata din mintzi - ca sa nu mai vorbim de faptul ca a dereglat tot. STIU ca trebe sa dau in primire; nu mi-e tot una nici CAND, nici CUM; dar n.am nici un chef sa crap ca un caine sau o leguma; mai bine plec io de buna voie asa cum stiu eu. Sunt prea prusac ca sa... Cam asta e. Nu ma grabesc dar si tu trebe sa intelegi ca si psihicul mai joaca feste.... Poate ca faceam mai bine sa ma retrag de tot da´acilea-i o atmosfera tare faina...
Cactusee ....totul e posibil, numai sa vrei! | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 14:46 | |
| Cactus esti tare da ,auzi nu pleca de pe Popas te pot ajuta sigur scrie-mi pe mp ce probleme ai Am sa fac tot ce pot crede-ma,si aduc noroc sa stii:) Te pup Geta:) | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 17:42 | |
| Uh, abia acum vad ce scrie p-acilea ... Chiar regret s-aud, tezposule, ca suferi atit de mult . Tocmai acum ne-o facushi, cind am prins toti asa drag de tine?! Capu' sus, pieptu' 'nainte si ride-i in fatza (bolii, evident!) ! Ia uite, fatuca asta, daca s-a spalat cu Colgate ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 17:51 | |
| Asa cum am citit la "Leapsa pe citate"... - Cristina a scris:
- "Unii mor mai mult de frică decât de boală".
la care adaug doar titlul unui topic deschis de mine: Credinta dă putere. Am experimentat toate astea în viata mea. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 22:47 | |
| - Emil Condor a scris:
- Asa cum am citit la "Leapsa pe citate"...
- Cristina a scris:
- "Unii mor mai mult de frică decât de boală".
la care adaug doar titlul unui topic deschis de mine: Credinta dă putere. Am experimentat toate astea în viata mea. Cine mai e ca tine bibicule....? Tu ai credinta si nu oricine e puternic... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 22:53 | |
| Da, Zuum, suntem slabi doar până în momentul când realizăm câtă putere se ascunde în noi fără să o stim. Doar trebuie să o exploatăm (plini de credintă). Stiu, Zuum, ai dreptate: e mai usor de spus decât de făcut. Important e să stim ce capabilităti avem, pentru că sunt nelimitate. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 11 Iul 2009, 23:22 | |
| - Anahoret a scris:
- abbilbal a scris:
- Io şi el am jucat un scenariu sinistru, pentru că ambilor doi le place aşa ceva. Doar atât.
Preacinstite... nu vă mai prostiţi! La fel zic si eu !!!! Ma suparati amandoi... si stiti amandoi ca-mi face rau si ca nu suport chestiile astea _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 12 Iul 2009, 01:16 | |
| Q: De ce nu moare Dumnezeu?
A1: Ca asa vrea muschii lui A2: Prin definitzie A3: Findca e deasupra/in afara timpului, fara inceput, fara sfarsit si fara cauzalitate (deci nu putem spune nici ca Dumnezeu vrea ceva). _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 12 Iul 2009, 06:24 | |
| - cactus a scris:
- Q: De ce nu moare Dumnezeu?
Normal că întrebarea asta nu se pune dar dacă totusi s-a pus, există un singur răspuns: El este Însăsi Existenta a toate - dacă El nu e, nimic nu e. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mier 15 Iul 2009, 08:13 | |
| intrebare frecventa pe Google pare a fi: “Ce este dragostea?“…
Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit, fiindca are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze, stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece. Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… In asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii.. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia. Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei.. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana, dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.
Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile, spunandu-mi in sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… Nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au! _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 17 Iul 2009, 08:14 | |
| Brancardierul român > > Cînd intri într-un spital occidental, intri într-o maşinărie. Iar cînd ieşi, mort sau viu, porţi toate însemnele procedurilor standard prin care ai trecut. Nici o surpriză, nici o aproximaţie, nici un mister. Cînd intri într-un spital românesc, intri într-o pagină de literatură. Lucrurile se desfăşoară imprevizibil, ezită între moţăială şi perplexitate, între precipitări palpitante şi lentori turceşti, între reguli aspre şi relativism balcanic. Ai parte şi de duioşii materne (capeţi pastiluţe şi păpică, eşti invitat să ridici mînuţele şi să-ţi scoţi pijămăluţa), dar şi de bruftuluială pedagogică sau de plictisite răceli funcţionale. E aventuros, e omeneşte, e „plin de viaţă“. Precaritatea stimulează imaginaţia. Toţi, medici, infirmiere şi pacienţi, caută soluţii ingenioase pentru probleme care, în mod normal, se rezolvă rutinier. Bunăvoinţa alternează cu exasperarea, organizarea lasă mereu spaţiu de joc pentru manevre arbitrare, ghinioane sau noroace. E aventuros. E provocator. Nu te plictiseşti. Adică e ca şi în afara zidurilor spitalului. Nu eşti în altă lume: eşti acasă! Şi fiecare se descurcă cum poate. > > În ultima vreme, am avut parte şi de eficienţa apuseană şi de lirica proză autohtonă. Am amintiri de neşters. De pildă întîlnirea cu un brancardier din cutare spital (local), unde trebuia să fiu cercetat cardiologic. Cercetarea cu pricina implica, după încheierea ei, mai multe ore de imobilitate. În banalele spitale capitaliste, eşti dus la locul faptei cu patul (pe rotile) din salon şi eşti adus înapoi cu acelaşi pat. La noi, patul din salon e un pat stabil, matrimonial, greu de mutat din loc. Aşa că te duci pe jos şi te întorci pe o targă ambulantă. Problema e că trebuie să ajungi de pe targă în pat fără să te mişti. Problema e şi că targa nu încape în rezerva în care se află patul. E momentul în care intră în scenă brancardierul: un băiat mărunţel şi binevoitor, obligat să rezolve lucrurile prin mijloace proprii. „Trebuie să vă pun în pat“, mă anunţă, tehnic, amicul. „Şi cum facem?“, întreb eu, oarecum încurcat. „Vă iau în braţe!“ „Matale nu ştii ce spui!“ – zic, surîzînd zburdalnic. „Am peste o sută de kile!“ „Nu-i nimic, sînt obişnuit!“, răspunde bonom preopinentul, aducînd un candid omagiu bunăstării dîmboviţene, cu efectele ei radicale asupra siluetei. Pînă să fac o listă de argumente descurajante, omul se pune pe treabă. > > > Scoate dintr-o geantă un brîu de piele, o chingă, o cingătoare din cele pe care şi le pun hamalii de mobile şi piane, ca să ridice greutatea mai uşor, fără risc de hernie. Se înhămează rapid, cu mişcări experte şi, pînă să perorez compătimitor, mă ia în braţe, ca pe un prunc hipertrofic, lovit de dambla. Mă pomenesc cu nasul în gîtlejul lui şi văd o mică apocalipsă organică: vene care se dilată, gata să pocnească, şi o parcelă de piele care se învineţeşte ameninţător. Brancardierul e, poate, salvarea mea, dar eu sînt, cu siguranţă, apoplexia lui. Am ajuns în pat cu o conştiinţă vinovată şi cu un durabil amor frăţesc pentru binefăcătorul meu. Aşa ceva nu poţi trăi într-un „stabilament“ civilizat. Orice contact uman, orice emoţie, orice frison psihanalitic sînt excluse. Şi, în vreme ce spitalul apusean e un loc fără memorie, spitalul nostru strămoşesc e o interminabilă sursă de amintiri, ca aceea pe care tocmai am povestit-o. Apropo: există şcoli care să formeze brancardieri? Sau trebuie să umplem spitalele cu filozofi reciclaţi, capabili să ia în braţe, prin puterea gîndului, pacienţi de mare tonaj? Dar asta e o problemă de reformă a învăţămîntului, pe care guvernul şi preşedinţia o vor tranşa ferm, dacă nu acum, măcar în mandatul următor.
A. Plesu _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 17 Iul 2009, 13:23 | |
| cactus... m-au impresionat aceste doua texte... exista pe lumea asta si Oameni. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 20 Iul 2009, 14:21 | |
| _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 21 Iul 2009, 05:39 | |
| _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 23 Iul 2009, 21:31 | |
| Da, sunt multe fenomene paranormale. Unora s-a ăncercat să li se dea explicaţii ateiste, dar oamenii locurilor respective ştiu ce ştiu. | |
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 24 Iul 2009, 14:34 | |
| azi in Argentina a nins abundent - a zis pe sticla si or aratat poze; sa bolunzeshti; numai aici nu (mai) ninge... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 24 Iul 2009, 18:18 | |
| Până la ninge vin ploile mă vecine. | |
| | | yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 24 Iul 2009, 19:12 | |
| - cactus a scris:
- azi in Argentina a nins abundent - a zis pe sticla si or aratat poze; sa bolunzeshti; numai aici nu (mai) ninge...
Şi în Austria a nins. Mai aproape... So, go, go!!!!!! PS: Era o vorbă mai veche: " Nu-i cere lui Dumnezeu ce nu poţi duce!" Citat aproximativ.Aşa că ai grijă, că se anunţă vijelii şi ploi! _____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice!Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| | | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS | |
| |
| | | | CACTUS PERFECTUS | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |