Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 16 Ian 2014, 14:02
Eram gata-gata sa pun mesajul lui Cactus pe www.cafeneaua.com ca fiind al lui, dar o ultima verificare nu strica. Textul se gaseste pe internet in multe locuri. Iata continuarea:
"Adesea, dacă vreţi să vedeţi viitorul cuiva, tot ceea ce aveţi de făcut este să-i priviţi trecutul. Trecutul ne duce la concluzia că tot ceea ce putem spera în viitor este o variantă a ceea ce avem deja. Aceasta îi opreşte din drumul lor pe cea mai mare parte dintre oameni. Îi împiedică să vadă mai departe şi face ca visele să le dispară. Uitaţi-vă în jurul vostru şi veţi vedea că majoritatea oamenilor rămân neschimbaţi. Priviţi viaţa lor de acum 20 de ani şi, în cea de acum, veţi vedea numai o variantă foarte puţin diferită de tema originală. Problemele de bază, fie că e vorba de sex, bogăţie, relaţii, sănătate sau carieră, adesea rămân dominante pe tot parcursul vieţii noastre. Trecutul modelează tot ceea ce spunem, cum vedem lucrurile şi cum trăim. Unii târâm nu numai trecutul nostru după noi, ci şi pe cel al părinţilor noştri. Durerea este transmisă de la o generaţie la alta şi, dacă nu este privită în faţă, ciclul nu se va încheia niciodată. Începem să nu ne asumăm părţi din noi înşine, din cauza convingerilor noastre de bază – care sunt întotdeauna legate de familia noastră şi de copilăria timpurie. Ce anume au făcut părinţii noştri şi ce nu au făcut a avut un impact enorm asupra vieţilor noastre. Şi cei care ne-au îngrijit, ca şi profesorii noştri, au contribuit la cine suntem noi acum. Durerea pe care aţi trăit-o ca experienţă când aveaţi doi ani, sau şase, sau opt, se află sub suprafaţa conştienţei voastre. Ea există în permanenţă acolo şi vă conduce viaţa, până în clipa în care este modificată. Majoritatea oamenilor nu-şi explorează niciodată convingerile profunde, pentru a vedea dacă le-au ales în mod conştient. Ei au încredere în modul lor de a gândi, dar nu în visele lor. Atunci când explorăm originea convingerilor lor, aflăm că, cel mai adesea, cineva pe care îl iubesc le-a spus, verbal sau nonverbal, că nu erau capabili de a-şi îndeplini visele. Din cauza faptului că nu au pus niciodată la îndoială acest lucru, ei au căzut în capcană. Nici măcar nu au încercat vreodată să-şi îndeplinească dorinţa inimii. Convingerile de bază care ne conduc viaţa sună cam aşa: „Nu pot să fac asta. Aşa ceva nu mi se va întâmpla mie niciodată. Nu merit. Nu sunt destul de bun.” (Debbie Ford)
Schimba ceva chiar de acum: Alege sa traiesti in Prezent! Alege sa nu mai porti dupa tine poveri care nu iti apartin! Constientizeaza ca Tot ceea ce ti-a lipsit in viata a fost Iubirea, pentru ca ea este in Tot! Neimplinirea se datoreaza lipsei Iubirii. Gresind fata de Iubire care Energie Divina indepartezi din viata ta Implinirea, Fericirea … Desavarsirea. Legea Karmei inseamna sa invatam Lectiile Iubirii …. care se manifesta in toate aspectele vietii noastre. Cand am inteles acest lucru m-am inteles pe mine insami si ce este mai important, am inceput sa ma iubesc."
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 15 Iun 2014, 17:07
Anahoret a scris:
În memoria lui Cactus: ... ...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 05 Oct 2014, 12:31
Sa ni-l mai aducem aminte...
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 05 Oct 2014, 17:22
dolion a scris:
Sa ni-l mai aducem aminte...
...până îl vom reîntâlni, nu-i asa?
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 05 Oct 2014, 17:39
Ieri i-au facut pomana de un an prietenului meu cel mai bun....
Asta trebuie sa facem. Sa ne aducem aminte. Sa-i pastram in memorie cat traim...
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 05 Oct 2014, 17:47
Păi e singurul lucru ce îl mai putem face... Si e bine că putem.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 05 Oct 2014, 20:59
Cactusel
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 06 Oct 2014, 22:04
Dumnezeu să-l odihnească!
Îmi amintesc ce-a spus fiul său prin sms-uri şi prin e-mail (citatul este aproximativ): "Un gând bun şi o sticlă cu vin este ceea ce şi-ar fi dorit".
Gândurile bune... sunt sigur că le are de la fiecare dintre cei care l-au/ pe care i-a cunoscut. Iar vinul... de ne-om aduce aminte să vărsăm câteva picături pentru el... cred că l-ar face fericit dacă, într-adevăr, o fi şi "lumea ailaltă"...
_____________________ Free your mind!
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 16 Oct 2014, 19:59
tare mi-a fost drag; nu l-am cunoscut personal dar virtual am vorbit mult si despre multe. I-am iubit sufletul si mintea-a fost atat de demn, decent si discret. Dumnezeu sa-l odihneasca1
_____________________ Doctor Cross
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 12 Ian 2015, 23:02
Astăzi ar fi fost ziua lui Cactus. Nu-mi rămâne să spun decât Dumnezeu să-l odihnească... şi am să beau un pahar de vin în memoria lui.
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 12 Ian 2015, 23:11
Sper ca acolo unde e exista palinca. Inca mi-e dor de spiritul lui.
_____________________ Doctor Cross
Anahoret
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 12 Ian 2016, 19:10
În memoria lui Cactus! Un pahar de vin, o lumânare şi o rugăciune pentru el. Dumnezeu să-l odihnească!
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 12 Ian 2016, 19:48
Respect!
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 12 Ian 2016, 20:26
Dumnezeu sa-l odihnească, si sa se bucure in pacea veșnica a Împărăție Lui. Cat privește rugăciunea, e mai bine sa ne rugam pentru cei vii. Pentru noi si cei dragi ai noştri.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 12 Ian 2016, 20:28
Offff ,Catus ,Dumnezeu sa te aiba in biblioteca cerului si sa stai cu tati meu de povesti sau sa jucati un sah :(nu am sa va uit niciodata (((((((
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 14 Ian 2016, 05:11
Cactusul ca planta ornamental in casa poarta ghinion, nu degeaba e planta sterpei=pustiei
_____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 14 Ian 2016, 05:47
enohabel a scris:
Cactusul ca planta ornamental in casa poarta ghinion, nu degeaba e planta sterpei=pustiei
Și totuși, uite ce plantă valoroasă este acest cactus „ghinionist”:
Medicinal Value of Cactus
The medicinal value of cactus is immense. Studies reveal that cactus contain anti-tumor, anti-ulcer, anti-inflammatory and anti-rheumatic properties. In addition, experts opine that cactus has the capacity to prevent cancerous growth of cells. The prickly pear cactus for instance, has enjoyed enough significance with respect to its medicinal value.
Health Benefits of Cactus Listed below are some health benefits of prickly pear cactus:
-Helpful in the treatment of type 2 diabetes -Helps in the treatment of hyperlipidemias (increased or abnormal level of lipids in the blood) -Contains anti-inflammatory properties -Helps manage conditions of overweight and obesity -Prevents cancer -Heals wounds -Helps treat BPH (Benign Prostatic Hyperplasia) symptoms
-Medicinal Value of Cactus San Pedro cactus has high medicinal value as well. Some health benefits derived from a juice prepared from the San Pedro cactus are prevents the burning of the bladder and kidneys, helps treat conditions of high fever and hepatitis.
Hoodia is another cactus-like plant which is popularly grown in South Africa and is renowned for its appetite suppressing quality and hence effectively used in the treatment of obesity.
The prickly pear , also known as Opuntia is a very popular herb. Forming an important part of the ancient Mexican culture, the prickly pear is abundant in flavonoids which are an important antioxidant property. Antioxidants have a detoxifying effect on the body thereby preventing cellular damage which is the path to cancers, ageing and other health problems.
The status of cactus has evolved over time from being just a crop to a cure or healer for various human ailments. Dishes prepared from the pulp of the opuntia fruit have become very popular today. Traditionally, the prickly pear cactus was also used to treat diabetes.
Considering the medicinal value of cactus, natural food companies are not only supplying prickly pear cactus but also offering recipes and dishes prepared from the fruit and pads of the cacti plant or herb.
enohabel
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 14 Ian 2016, 06:21
m-da, orice planta naturala are efecte bune=,eu vb de planta ornamental= am dovezi, in Mexic, oamenii sunt saraci pentru ca....
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 14 Ian 2016, 17:05
enohabel a scris:
am dovezi, in Mexic, oamenii sunt saraci pentru ca....
Superstiții!!!
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 14 Ian 2016, 18:38
Pentru ca tot veni vorba de plante. Duminica trecuta am fost incita de o familie la masa.
Pentru ca a văzut pe mana mea o mica rana in urma unui arsuri, sa dus in balcon si a tăiat dintr-o planta o frunza si mi-a dat sa pun din sucul plantei pe rana. Intradevar rana sa vindecat mai repede de cat in celelalte zile. Planta aici se numește aloe.
Căutând pe net am găsit ca istorici descriu cum ca Alexandru Cel Mare avea cantități mari se aloe cu el, când mergea la lupta pentru vindecarea rapida a râniților.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Joi 14 Ian 2016, 20:37
Diaporevomenos a scris:
Pentru ca tot veni vorba de plante. Duminica trecuta am fost incita de o familie la masa.
Pentru ca a văzut pe mana mea o mica rana in urma unui arsuri, sa dus in balcon si a tăiat dintr-o planta o frunza si mi-a dat sa pun din sucul plantei pe rana. Intradevar rana sa vindecat mai repede de cat in celelalte zile. Planta aici se numește aloe.
Căutând pe net am găsit ca istorici descriu cum ca Alexandru Cel Mare avea cantități mari se aloe cu el, când mergea la lupta pentru vindecarea rapida a râniților.
Si eu folosesc aloe si produse din aceasta planta mai ales pasta de dinti,efecte miraculoase
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 16 Ian 2016, 01:36
Aloe Vera= mult zgomot pentru nimic,are calitati dar nu cum e in reclame, rechinii de pe piata profita, eu am stat ceva timp in Arizona si aveam dureri mari la un genunche, in curte aveam aloe vera=m-am tratat dar rezultatul a fost 0 apoi am luat-o babaste cu usturoi pisat=compresa, rezultate excelente, genunchiul si-a revenit(am avut ceva iritatii locale de la usturoi... Well, in alimentatia mea nu lipseste usturoiul, si asa crud dar acum am facut o combinatie =muratura= varza rosie=usturoi, curatat taiat in felii, apoi ginger taiat felii, ardei iute verde, lamaie, o iesit o bautura de nu se compara cu sampania, ma simt bine si nu tre sa iau pastilele pentru tensiune Concluzie finala; Dumnezeu asa a randuit ca in toate;legume-plante sa fie ceva benefic