LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy drumetie problema Popasul istorie taieri 1918 1 comment-143 politica nicuvar brasov internet google curiozitati Limba CPSF padure humanitas sibiu 23 reclame efremovivanantonovici mediu romana muzica_traditionala
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? I_vote_lcapDoamnelor...ce mai gătiţi azi? I_voting_barDoamnelor...ce mai gătiţi azi? I_vote_rcap 
Emil Condor
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? I_vote_lcapDoamnelor...ce mai gătiţi azi? I_voting_barDoamnelor...ce mai gătiţi azi? I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Doamnelor...ce mai gătiţi azi?

In jos 
+14
CRUCIAT
abbilbal
dolion
yzzy
Doina
ostrovna
cactus
Emil Condor
rolia
Anahoret
aurora
nicuvar
zaraza26
Layla
18 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
Layla

Layla

Numarul mesajelor : 168
Varsta : 62
Data de inscriere : 24/02/2009

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Empty
MesajSubiect: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMier 18 Mar 2009, 14:47

Doamnelor !! si nu numai..Domnilor !!
Nu vi se intampla sa fiti in pana de idei si sa nu mai stiti ce sa bagati in oala?
Mie ?
Daaaaaaa...
Si ce fac? O intreb pe colega de birou..ce mai gatesti azi?..ea zice"cartofi prajiti"...buun..ma duc in alt birou,fetiliiiiii..ce mai faceti mai de mancare..stiti raspunsul?"cartofi prajiti"...dau telefon acasa ,cei doi baieti cucuieti.."mamaaaa..nu-ti bate capul ca facem noi cartofi prajiti!" Doamnelor...ce mai gătiţi azi? 154834 deci..mi seeeeeeee.... nu se poate

OK..si ce fac eu de obicei..navighez pe net si mai caut idei..siiiiii..daca tot am poposit aici,am gasit o reteta scrisa de Aurora cu o rulada bestialaaaa..de mi-a lasat gura apa..si in timp ce citeam..m-am gandit sa deschid acest subiect..poate,poate..or mai si altii ca mine.. hug
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMier 18 Mar 2009, 15:18

Pe langa cartofii prajiti merge fie o salata de rosii si castraveti/sau ce aveti, fie o salata din magazin la borcan/ce-ati luat si-acum un an, merge deasemeni un sos cu hrean, un sos cu usturoi sau pur si simplu aruncati pe ei niste boia.

Altfel, nu va bazati pe mine la mancaruri diversificate. Dupa cum am mai spus, n-am nicio sansa sa stau in bucatarie sa pregatesc ceva indeluuung.
1. daca e pentru prima data, sigur o sa se uite luuuung sotiorul si n-o sa aiba curaj (asa e el, nu eu sunt de vina)
2. oricum nu ii place sa stau mult in bucatarie, asa ca cea mai buna mancare e aia care se face singura.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 13:59

Ce a gatit Doina ieri:

Sarmalute de praz

Ingrediente:
2 buc. praz; 1 ceapa; 1 ceasca orez; 1 morcov; 1 ardei gras; 2 rosii; 200 g ciuperci; 100 g soia (sau 100g carne tocata); verdeata (marar, patrunjel); cine doreste, o gramada de urzici; sare, piper; 1 cub supa legume; 200 ml bulion sau bors; 1 pahar vin (sau otet cu apa si o lingurita zahar).

Mod de preparare:
Se taie prazul, pana la frunze, in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi. Miezul si frunzele se toaca.
Umplutura: ceapa tocata se caleste cu o parte din prazul tocat impreuna cu morcovul ras, ciupercile tocate marunt (urzicile). Orezul se adauga la urma, cu verdeata si soia (sau carnea tocata). Se condimenteaza cu sare, piper, cubul de supa de legume.
Se umplu tecile de praz, tinandu-le in picioare, ca sa nu se scurga umplutura. Se asaza intr-o cratita, oala de pamant, vas Jena
sau o tava mai adanca pe un pat de praz tocat, iar deasupra se pune restul de praz tocat si felii de rosii. Se toarna peste sarmalute bulionul (borsul), vinul (otetul) si apa sa le acopere.

Se acopera cu staniol sau cu capac si se da la cuptor 1 ora, la foc foarte mic. Se descopera (eventual completati zeama) si se lasa la cuptor, tot la foc mic, pana se rumenesc frumos.
Un deliciu. Pofta buna.

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0941

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0946j

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0950

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 14:07

Citat :
Sarmalute de praz
mniam-mniam

Cred ca o sa fac asa ceva!... Am inceput de anul trecut sa fac sarmale de post, dar vroiam sa fie si mai gustoase si nu mai aveam idei. Acasa mama nu obisnuia, aici la fel... Dar am vazut ca ii plac fiicei mele, desi eu nu eram asa multumita. Am pus ciuperci, soia, orez, piper, si odata morcov, cam atat... Problema e cu ceapa calita, ca miroase si nu mai am acces in casa... dar zilele astea trebuie sa fac niste sarmale, asa ca o sa calesc ceapa si pentru sarmalutele de praz! thumb_yello
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 14:10

Nicuvar, ce comoara de sotie ai!! Ce bine arata preparatele astea! Eu in ultimul timp gatesc doar odata pe saptamana, si chiar imi e dor sa mai stau si eu pe la bucatarie. smile
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 14:29

Ce a gatit Doina azi. Very Happy

Chiftele din ciuperci cu legume (si carne de pui - optional) cu sos picant, hrean si urzici:

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0959

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0957

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0960

Reteta mai incolo. Acum mor de foame. bounce bounce bounce
Si ce miros ...... ulala

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 15:42

Citat :
Reteta mai incolo. Acum mor de foame.

Cred ca o sa fac si reteta asta... thumb_yello Mama face chiftele foarte bune dupa mine, dar aici nu obisnuiesc, in familia sotului. Faceam chiftele din alea foarte mici, cat cireasa. Dar de la o vreme nu mai suportam mirosul, fiindca le placeau foarte prajite, dar s-au si saturat... pai daca nu mananca decat aia si aia... Din carne n-as face, ca nu mananca fiica-mea, dar fara carne as face!! Desi, daca e vorba de carne de pui...poate ca vrea.
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 17:15

Si eu fac chestii de-astea umplute, cu sau fara carne, adica praz, dovlecei, gulii, rosii, ardei
Mi se pare ca se fac mai usor decat sarmalutele, nu-mi place sa le infoietez.

Si chiftelute de legume fac, die din legumele fierte in supa (daca nu fac salata de boeuf)
sau din legume proaspete. Foarte bune sunt chiftele de dovlecel, sau de vinete.
(dar vinetele trebe copate, si asta nu-mi place!) Si chiftele din conopida !
Foarte bune sunt chiftele din cartofi (piure) cu sos de roshii !!!

Mamamamamama, ce foame mie
affraid

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 22:18

nicuvar a scris:
Ce a gatit Doina azi. Very Happy
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0957
Chifteluţe marinate... m-ai lovit la lingurică, Nicule! I-ai stricat week-end-ul Luminiţei! Laughing Laughing Laughing

aurora

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 22:21

Supă făcută pe rasol de vită, cu tăieţei.
Rasolul, cu piure şi cu sos de roşii, neapărat dulce. E mâncarea preferata a soţului.

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 22:29

Doina a facut si pictura in farfurie Very Happy

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyJoi 26 Mar 2009, 22:35

Emile, ajutooor!

Am dublat un mesaj. Şterge tu unul dintre ele!
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Thankyou

EC - Vii cu un asa buchet de flori la mine si să nu se rezolve?! smile

Layla

Numarul mesajelor : 168
Data de inscriere : 24/02/2009

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyVin 27 Mar 2009, 09:33

wowwww..ce am gasit eu aici!!! aplauze deci e dimineata..si Niculeeeee..mi-ai facut o pofta!!!...da da da! fac si eu papi cu praz umplut...arata super si sunt convinsa ca e si ff delicios!!!

Eu am facut ieri pt.pranz ,"orez thailandez"reteta pe care am invatat-o in Italia Very Happy si ,de regula,prepar mancaruri rapide in timpul saptamanii,deh,timpul scurt...Hai sa va zic cum e:
1.pui la fiert un piept de pui si un praf de sare 15 min,il scoti apoi afara...
2.in apa in care a fiert pieptul, pui in sfert de orez si-l lasi sa fiarba 15 min,dupa care il scoti si-l strecori ff bine sub un jet puternic de apa rece...
3.separat dinstui in ulei,la foc mic sa nu se arda,in urmatoarea ordine:ceapa,morcovi taiati feliute(asa cum tai cartofii pt prajit)ardei rosu,ardei verde taiati tot feliute subtiri...adaugi o cana de mazare fiarta,sare,piper...pui capac si lasi 10 min...dupa care adaugi 2 rosii taiate marunt,carnita din pieptul de pui taiata si ea cubulete..si la sfarsit de tot orezul...

E ff buna,arata si bine..imi pare rau ca nu am facut o poza..dar promit..pe data viitoare...

Aseara,la cina...alaturi de o cana de ceai,am pregatit tartine cu rosii:pe painea prajita am frecat usturoi,pus apoi picaturi de ulei de masline si rosii tocate marunt,marunt...

Sper ca v-a placut!
Ca mie da! sunny
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyVin 27 Mar 2009, 13:48

aurora a scris:

Bineinteles. Firea de artist strabate si in bucate. Ca sarea ... bounce bounce bounce

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyVin 27 Mar 2009, 19:22

nicuvar a scris:
aurora a scris:

Bineinteles. Firea de artist strabate si in bucate. Ca sarea ... bounce bounce bounce

Si cu dragoste n-au cum sa nu iasa toate ca la carte! Unde mai punem si bioenergia! thumb_yello
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyVin 27 Mar 2009, 21:59

zupa cu tai'tei (de ieri, ca doara nu fac mancare in tata ziua!)

peste pane si dovlecei pane

aperitiv... am facut la mare inspiratie o salata care a iesit foooarte foarte buna:
- una ceapa rosie mica, tocata marunt
- un sfert ardei maaare si gras gras, rosu, taiat marunt
- un morcov potrivit, crud, ras pe razatoarea mica
- un avocado, curatat si taiat cubulete mici
- un borcanel mic de pate de somon
- branza de vaca telemea de la cutie (branza gen feta)
- sare, condimente dupa gust
Cred ca ar fi fost si mai buna servita cu paine prajita

nicuvar

nicuvar

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptySam 28 Mar 2009, 14:01

nicuvar a scris:

Sarmalute de praz

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf0950

bounce bounce bounce bounce bounce bounce

Au venit copiii intr-o vizita surpriza. Le-am aratat pozele cu reteta si i-a cuprins brusc foamea.
Maaaiiiai aaavveeetti? Da. Am mai avut.
Acum nu mai avem. Au papat tot.

nicuvar

nicuvar

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptySam 28 Mar 2009, 14:21

Si au renuntat la mancarea de azi.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 29 Mar 2009, 11:55

nicuvar a scris:
Si au renuntat la mancarea de azi.

Ce smecherie! Vine, vine, e tot mai aproape... dar cand sa infig furculita, bunatatea aia se retrage iar doi pasi! Sad
Sus In jos
rolia

rolia

Numarul mesajelor : 535
Localizare : Baia Mare
Data de inscriere : 12/03/2009

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 29 Mar 2009, 12:13

Noa dara, bine ca m-ai amintit, plec la bucatarie. Ma asteapta un pui sa-l bag la cuptor cu morcov, ciuperci, slaninuta, telina, usturoi si alte mirodenii. Supica de urzici am facut-o de ieri( ca tot a venit primavara si trebuie sa ne vitaminizam)
Ups, mi-e o foame de mor. Gata m-am tirat...
Duminica insorita si pofta buna indiferent ce gatiti smile
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 29 Mar 2009, 19:23

Zis si facut! N-am apucat sa fac o poza cand era vasul neinceput! L-am scos din cuptor tarziu de tot, iar ca sa iau aparatul foto trebuia sa fac o calatorie pana in camera, o calatorie prea lunga la ora aia... Cuptorul meu, cand ii zic mic de tot, apai mic de tot se face. Intr-o ora nu s-au fiert si nu a scazut deloc, desi fusese foarte incins. L-am mai lasat o ora cu focul la mijlociu, dar tot n-a fost nevoie sa completez cu apa.
A trebuit sa pun la bataie doi ardei, din cauza ca probabil prazul de la noi e tare anemic, desi pentru umplutura n-am depasit cantitatile, ba dimpotriva...
Ardeiul pus in picioare a avut o felie de rosie drept capac, dar a ramas lipita de folie si putin arsa.
Aroma insa ne-a gadilat foarte placut narile, iar de mancat, am mancat cu pofta!thumb_yello

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Primavara2.th
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 29 Mar 2009, 19:52

Când privesti la pozele acelea, chiar te apucă foamea!
Arată ispititor de bineeeeee! eat

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyDum 29 Mar 2009, 22:59

Zaraza, aşa cum arată poza, m-aş duce şi eu după Emil să-mi iau şervetul şi tacâmurile! Laughing
Să vă fie de bine, pentru că poftă sunt sigur c-aţi avut! oh da!

zaraza26

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyLun 30 Mar 2009, 14:13

Anahoret a scris:
Zaraza, aşa cum arată poza, m-aş duce şi eu după Emil să-mi iau şervetul şi tacâmurile! Laughing
Să vă fie de bine, pentru că poftă sunt sigur c-aţi avut! oh da!

Multumesc, calugare din miezul civilizatiei! Wink
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? EmptyMar 07 Apr 2009, 12:51

Noul slogan in familie: Nu mancam pana nu pozam. Very Happy

Gratar special de pui: piept de pui, deasupra carne tocata de pui + mititei din carne de pui.

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dscf1210

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Empty

Sus In jos

Doamnelor...ce mai gătiţi azi?
Sus 
Pagina 1 din 8Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: TEME GENERALE-
Mergi direct la: