| Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
|
+14CRUCIAT abbilbal dolion yzzy Doina ostrovna cactus Emil Condor rolia Anahoret aurora nicuvar zaraza26 Layla 18 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mar 07 Apr 2009, 12:54 | |
| In alta zi, ficatei de pui pane cu ciuperci si piure, salata de cruditati cu untisor (din gradina).
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mar 07 Apr 2009, 13:06 | |
| Si poza. Nu am uitat. Altfel as fi ramas flamand. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mar 07 Apr 2009, 13:10 | |
| Ieri: creier pane, ciuperci cu smantana, salata de rosii cu ciuperci si untisor. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mar 07 Apr 2009, 13:50 | |
| Untisorul din gradina ... _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mar 07 Apr 2009, 13:53 | |
| Meniul de azi: mancarica de stevie (tot din gradina ) cu piept de pui. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mar 07 Apr 2009, 14:21 | |
| Stevia din gradina (si un pic de untisor): _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mar 07 Apr 2009, 15:10 | |
| uite pentru asta chiar ca va invidiez... verdeturi "din gradina ursului" n-am vazut untisorul inflorit niciodata... ce covor superb e! si mancarica (nu-i mai bine zis "sos"?) de stevie cum a facut-o Doina? pune si cateva indicatii la poze _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| |
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 08 Apr 2009, 12:32 | |
| - Citat :
- Noul slogan in familie: Nu mancam pana nu pozam.
dar pune si cateva vorbe despre gatit, fiecare gospodina are secretele ei _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| |
| |
Layla
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 62 Data de inscriere : 24/02/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 08 Apr 2009, 12:35 | |
| Vaiiiiiii..ce-am vazut eu aici..mi-e foameeeeeeee!!!! Nicu ,pai modul tau de prezentare e arta !!!!!!!!!!!!,culorile si nuantele,felurile de mancare privite in acest mod..efectiv iti dau senzatia de pofta,de salivare...va felicit pe tine si pe Doina pt ca sunteti atat de frumosi!!!! Ce sa mai zic de explozia din gradina voastra | |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 08 Apr 2009, 12:56 | |
| - Layla a scris:
- Vaiiiiiii..ce-am vazut eu aici..mi-e foameeeeeeee!!!! Nicu ,pai modul tau de prezentare e arta !!!!!!!!!!!!,culorile si nuantele,felurile de mancare privite in acest mod..efectiv iti dau senzatia de pofta,de salivare...va felicit pe tine si pe Doina pt ca sunteti atat de frumosi!!!!
Eu nu am niciun merit. Doina face totul: mancarea, aranjamentul in farfurie, fotografiile. Eu doar le pun pe net. Si, bineinteles, mananc cu pofta. Venim si cu retetele. Acum suntem ocupati cu zugravirea bucatariei. Ne ajuta si Andreea. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 18 Apr 2009, 13:32 | |
| - nicuvar a scris:
- Ce a gatit Doina ieri:
Sarmalute de praz
Doina a trimis reteta si unei reviste de specialitate. Se pare ca le-a placut, au selectat-o printre cele mai reusite retete trimise de cititori si au publicat-o la rubrica: "Pofta buna ... din toata tara". I-au schimbat numele in "Praz umplut". By Nicuvar _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 22 Apr 2009, 13:59 | |
| _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 22 Apr 2009, 14:46 | |
| si Cactus - nix ???? bagatzi retzete... _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
|
| |
aurora
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 22 Apr 2009, 15:18 | |
| GATA CU MANCATUL !!!!!!!!!!!!!!!! Tot ce a mai ramas de la sarbatoriu, tottototot, i-am pus Oanei la pachet. De azi trecem la mancare cat mai usoara !!! Gatit cat mai putin, poate mai si slabim _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 22 Apr 2009, 15:43 | |
| - Citat :
- Doina a trimis reteta si unei reviste de specialitate. Se pare ca le-a placut, au selectat-o printre cele mai reusite retete trimise de cititori si au publicat-o la rubrica: "Pofta buna ... din toata tara". I-au schimbat numele in "Praz umplut".
Felicitari!! Intr-adevar, merita cunoscuta reteta!! | |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 22 Apr 2009, 16:33 | |
| - aurora a scris:
- GATA CU MANCATUL !!!!!!!!!!!!!!!!
Tot ce a mai ramas de la sarbatoriu, tottototot, i-am pus Oanei la pachet.
De azi trecem la mancare cat mai usoara !!! Gatit cat mai putin, poate mai si slabim Off si eu ma lupt cu kilogramele. De miine pardon ca si miine e sarbatore, incep bicicleta si cura | |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 26 Apr 2009, 13:09 | |
| - nicuvar a scris:
Gratar special de pui: piept de pui, deasupra carne tocata de pui + mititei din carne de pui.
Ingrediente: 1 piept de pui carne tocata de pui (pulpele) condimente: sare, concentrat de ciuperci, curry, usturoi, verdeata tocata, boia, chili Mod de preparare: 1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele (se poate folosi carne tocata de pui din comert), se condimenteaza. 3. Peste bucatile de piept se intinde un strat de 1 cm de tocatura si se preseaza bine. Din ce ramane se fac mititei. 4. Se pun pe gratar bucatile cu pieptul in jos iar dupa ce se rumenesc putin, se intorc. Se serveste cu garnitura de cartofi, sos de usturoi, salata sau muraturi. Pofta buna. By NicuvarBy Nicuvar _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 26 Apr 2009, 13:25 | |
| - nicuvar a scris:
- nicuvar a scris:
Gratar special de pui: piept de pui, deasupra carne tocata de pui + mititei din carne de pui.
Ingrediente: 1 piept de pui carne tocata de pui (pulpele) condimente: sare, concentrat de ciuperci, curry, usturoi, verdeata tocata, boia, chili
Mod de preparare: 1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele (se poate folosi carne tocata de pui din comert), se condimenteaza. 3. Peste bucatile de piept se intinde un strat de 1 cm de tocatura si se preseaza bine. Din ce ramane se fac mititei. 4. Se pun pe gratar bucatile cu pieptul in jos iar dupa ce se rumenesc putin, se intorc. Se serveste cu garnitura de cartofi, sos de usturoi, salata sau muraturi. Pofta buna.
By Nicuvar
By Nicuvar Mama ce foame m-a lovit,amplecat sa fac niste peste cu mujdei ca o maioneza. Pofta buna si salutari Doinei:) | |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 26 Apr 2009, 13:27 | |
| - nicuvar a scris:
- Ce a gatit Doina azi.
Chiftele din ciuperci cu legume (si carne de pui - optional) cu sos picant, hrean si urzici:
Reteta mai incolo. Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe 300 g legume fierte in supa 1 ou 3 linguri faina 3 linguri pesmet, usturoi, condimente Mod de preparare: 1. Se calesc ciupercile tocate cu ceapa tocata. 2. Se amesteca cu legumele zdrobite cu furculita, usturoiul dat pe razatoare, oul crud, condimente si pesmet, ca sa devina compozitia mai vartoasa. 3. Se formeaza chiftelute cu mainile ude si se dau prin faina. 4. Se prajesc in uleiul incins (am folosit ulei de palmier cu 0 colesterol, care nu miroase a prajeala iar chiftelutele vor fi mai crocante si mai gustoase pentru ca nu absorb grasime). Pofta buna. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 26 Apr 2009, 13:43 | |
| | |
|
| |
nicuvar
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 26 Apr 2009, 13:48 | |
| - nicuvar a scris:
- Ficatei de pui pane
Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 oua 5 linguri faina sare, piper Mod de preparare: 1. Se spala si se scurg ficateii, se condimenteaza. 2. Se face un aluat ca de clatite (un pic mai gros) condimentat cu sare si piper. 3. Se dau ficateii prin aluat, se pun in uleiul incins si se da focul mai mic ca sa se patrunda fara sa se arda. Am folosit ulei de palmier cu Zero Colesterol. Nu miroase a prajeala. Sunt mai crocanti. Se servesc cu garnitura de cartofi, ciuperci, salata sau muraturi. Pofta buna. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 26 Apr 2009, 15:43 | |
| Când mă uit la fotografiile astea-mi dau seama de ce, uneori, gătitul se numeşte artă culinară... _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
ostrovna
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 26 Apr 2009, 16:12 | |
| - Anahoret a scris:
- Când mă uit la fotografiile astea-mi dau seama de ce, uneori, gătitul se numeşte artă culinară...
Anahoret ,subscriu:) | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
| |
|
| |
| Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
|