LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
istorie nicuvar Popasul Fantasy 23 drumetie mediu 1 humanitas CPSF sibiu brasov taieri google internet curiozitati muzica_traditionala 1918 padure Limba romana reclame efremovivanantonovici comment-143 problema politica
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 I_vote_lcapDoamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 I_voting_barDoamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 I_vote_rcap 
Emil Condor
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 I_vote_lcapDoamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 I_voting_barDoamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Doamnelor...ce mai gătiţi azi?

In jos 
+14
CRUCIAT
abbilbal
dolion
yzzy
Doina
ostrovna
cactus
Emil Condor
rolia
Anahoret
aurora
nicuvar
zaraza26
Layla
18 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 19 Feb 2011, 21:12

Pai,de asta m-am mutat la tara,desi mi-am ridicat tot neamul in cap! Uite asa mai fac si sport,na,ca omul modest si eu pe aici!Asa m-am obisnuit de parca-s aici de cand lumea.Si culmea si 2 dintre fii mei la fel.

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 19 Feb 2011, 21:12

N-o sa regreti!

VOTAN

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 19 Feb 2011, 21:17

Asa e,mai ales ca orasul meu natal nu mai pastreaza nimic din ce imi era intim.S-a umflat de o sa pocneasca azi maine sub propria-i greutate,modernismul a inghitit tot ce avea un iz patriarhal,dar cel mai mult s-a schimbat lumea!!!!

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 19 Feb 2011, 21:21

VOTAN a scris:
Tinand regim cresc iepuri asta e...Azi a fost la cuptor impanat cu usturoi,cimbru si boabe de piper....Urzici,acus apar,le pot lua cu coasa in spatele gradinii,si ciupercutele de roua...ehe!

Minunat trebuie sa fi fost!
In ultimul an de stat in Romania, nu am avut de Pasti miel..nici de miros! Ca printr-o minune, a gasit sotul un ...iepure. L-am impanat si l-am facut la cuptor... A fost minunat.

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 19 Feb 2011, 21:23

dolion a scris:
Si mai zice ca tine regim! Cu asa regim, "trai nineaca"!
+1 Very Happy

VOTAN

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 19 Feb 2011, 22:07

Dupa puteri! mwah! eat

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 19 Feb 2011, 22:19

VOTAN a scris:
Tinand regim cresc iepuri asta e...Azi a fost la cuptor impanat cu usturoi,cimbru si boabe de piper....Urzici,acus apar,le pot lua cu coasa in spatele gradinii,si ciupercutele de roua...ehe!

Votan ca sa nu iasa asa uscat pune si niste bucatele de slaninuta nu multa ca am inteles ca tii regim ceea ce fac si eu,am diabet cica....is tare trista din acest motiv si am slabit dar degeaba glicemia cu tot cu regim si medicatie a crescut,acum am 160!
Nu zic de inima si tensiune dar eu tot timpul am tinut la cum arat asa ca nu am sarit calul!
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 20 Feb 2011, 06:44

Azi avem varza "a la Cluj", numita si "sarmale imprastiate", sau "musaca de varza". Cum o chema-o, eu tot cu smantana groasa o mananc si pot spune ca-mi lasa gura apa de pe acum!

VOTAN

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 20 Feb 2011, 20:28

Geta diabetul il tin in frau cu multe leacuri cica babesti,dar mie imi fac bine!.......Azi facuram sos de smantana cu masline si lamaie,bineinteles cu limba!

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyJoi 10 Mar 2011, 15:22

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyLun 21 Mar 2011, 16:56

Azi:
1 supa a la grec
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00723sz

2 peste dorada cu cartofi noi la cuptor
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00726t

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00724db

3 garnitura -brocoli fier la abur si facut salata cu lamaiie si ulei de masline
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00725uo

4 desert-crema de vanilie-am uitat sa pozez...
Embarassed

Ultima editare efectuata de catre CRUCIAT in Lun 21 Mar 2011, 16:58, editata de 1 ori
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyLun 21 Mar 2011, 16:58

voi avetzi deja cartofi noi...

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyLun 21 Mar 2011, 19:05

Apropo de dorada ta, luna trecută au venit iar prietenii noştri din Deltă şi, pentru că nu mâncasem niciodată, mi-au făcut "malasorcă". Este un preparat specific deltaşilor, i se mai zice şi mâncare săracului, ai nevoie doar de peşte (ştiucă sau scrumbie) sau mâncarea leneşului, că se face foarte uşor. Îmi povestise al meu soţ de malasorca asta, dar am spus eu, no ce mâncare e asta, peşte şi cartofi fierţi? Dar, dacă aveţi ocazia să o mâncaţi, sau să o faceţi, nu vă sfiiţi, este într-adevăr delicioasă.
Şi acum, cum se prepară:
Se pun carofi, curăţaţi şi tăiaţi felii grase la fiert. Când sunt aproape fierţi, deasupra, se pune peşte curăţat, tăiat bucăţi potrivite şi sărat bine. Se fierbe şi peştele, 15-20 min maxim, apoi se scoate peştele şi cartofii pe un platou. Se mănâncă cu mujdei de usturoi.
Eu am mai făcut şi cu scrumbie afumată, e la fel de delicioasă.

Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 26 Mar 2011, 12:49

Azi face si Doina malasorca. Am innebunit-o cu reteta ta. Bineinteles, va trebui ea sa ii aduca ceva modificari, dar sunt sigur ca fi foarte buna. Very Happy

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptySam 26 Mar 2011, 12:50

CRUCIAT a scris:
Azi:
1 supa a la grec
aplauze thumb_yello

EC - Mesajul acesta a fost repetat si de aceea l-am sters - unul ajunge.
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 03 Apr 2011, 18:49

azi,
1 ciorba, nu am facut inca poze, dar nu cred ca e interesant...
2 musaca
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Imgp39311

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Imgp39331

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Imgp39321

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 03 Apr 2011, 19:04

3 Divani-dip-reteta din Constantinopole, pentru cei interesati, e f usoara....crema de zahar ars cu un blat.
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Imgp3936e

http://lillyinthekitchen.blogspot.com/2010/03/kodrit-kadir.html

ostrovna

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 03 Apr 2011, 19:05

ostrovna a scris:
CRUCIAT a scris:
Azi:
1 supa a la grec
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00723sz

2 peste dorada cu cartofi noi la cuptor
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00726t

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00724db

Fata aceea de masa are o broderie???

Cunosc modelul de aceea intreb verdele in degrade?

Faina!

3 garnitura -brocoli fier la abur si facut salata cu lamaiie si ulei de masline
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc00725uo

4 desert-crema de vanilie-am uitat sa pozez...
Embarassed
aplauze aplauze aplauze thumb_yello
mwah! mwah! mwah! mwah! hug hug hug
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 03 Apr 2011, 19:18

CRUCIAT a scris:
3 Divani-dip-reteta din Constantinopole, pentru cei interesati, e f usoara....crema de zahar ars cu un blat.

Stiu cum e crema de zahar ars. Imi place la nebunie.
In poza esti tu, Angela? smile

CRUCIAT

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyDum 03 Apr 2011, 19:46

Nu, o prietena venita in vizita.. Very Happy eu am pus poze aici, mai la inceputuri...

CRUCIAT

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 12 Iul 2011, 00:22

"rezerve federale" de la tara: o gradina la 1100 m inaltime. Am facut gemuri si dulceturi, acum am adus fructe de mancat si mazare si altealea, proaspete: culese cu 3 ore inainte de ale pune in oala.
Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc009681

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc009691

Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Dsc009701

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 12 Iul 2011, 02:23

Arată bine mazărea aceea!thumb_yello
Este singura ce o pot mânca cu plăcere, cea proaspătă, pentru că aceea ce se congelează devine prea dulce („ajutată” si de morcovi) si nu o suport... în farfuria mea. smile

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 12 Iul 2011, 09:03

Emil Condor a scris:
Arată bine mazărea aceea!thumb_yello
Este singura ce o pot mânca cu plăcere, cea proaspătă, pentru că aceea ce se congelează devine prea dulce („ajutată” si de morcovi) si nu o suport... în farfuria mea. smile

Mie imi place mazarea si cumpar din magazin conserve pe care scrie proaspata si nu rehidratata, pentru ca cea rehidratata isi pierde gustul care-mi place mie. La piata nu prea ajung si oricum in piata gasesc rar, numai cand e sezonul.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 12 Iul 2011, 13:37

Mie-mi plac toate mancarurile de pe acest pamant! Si pe toate le suport in farfuria si burta mea! Sa nu te superi, Emil!

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 EmptyMar 12 Iul 2011, 23:39

De ce numai Doamnelor , si de ce nu si Domnilor?

E adevarat ca Doamnele gatesc mai bine ca Domnii.
Dar eu cunosc si Domni care gatesc chiar mai bine decat Doamnele.
Asta confirma, cum s-ar spune regula.
Eu fac parte dintre cei care nu gatesc, care nu stiu sa gateasca.

Imi plac toate alimentele cand sunt cnsumate in sezon.
Niciodata rosia nu e mai buna decat vara, culeasa proaspata din gradina.
Cand eram mic dormeam uneori la camp, intr-o coverca.
Imi placea sa ma scol de noapte ca sa vad pepenele crapand.
Galgen si frumos, cantalup sau 'necacios, il legam in frunza de sfecla ca sa nu
crape mai mult si sa-si pastreze prospetimea.
Rosia o culegeam pe roua direct din gradina.

Numai vorbesc de toate celelalte zarzavaturi pe care le culegeam toamna.
Tot ce mancam astazi nu are nicio legatura cu ceea ce am mancat noi, odinioara,
cand eram mici.

Degeaba mananci struguri in noaptea de Anul Nou, ca nu vor avea niciodata
gustul lor cand ii culegi toamna.

Asa ca are importanta si ce mancam, si cum gatim ce mancam.

Pofta buna!
Ion

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi?   Doamnelor...ce mai gătiţi azi? - Pagina 5 Empty

Sus In jos

Sus 
Pagina 5 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SANATATE :: ARTA CULINARA :: TEME GENERALE-
Mergi direct la: