__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
|
+14CRUCIAT abbilbal dolion yzzy Doina ostrovna cactus Emil Condor rolia Anahoret aurora nicuvar zaraza26 Layla 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 13 Iul 2011, 08:41 | |
| - Ion a scris:
- Doamnelor...ce mai gătiţi azi?
De ce numai Doamnelor , si de ce nu si Domnilor?
E adevarat ca Doamnele gatesc mai bine ca Domnii. Dar eu cunosc si Domni care gatesc chiar mai bine decat Doamnele. Asta confirma, cum s-ar spune regula. [...] Degeaba mananci struguri in noaptea de Anul Nou, ca nu vor avea niciodata gustul lor cand ii culegi toamna.
Asa ca are importanta si ce mancam, si cum gatim ce mancam.
Pofta buna! Ion
Eu stiam ca barbatii sunt cei mai buni bucatari. Femeile au prin traditie suprematia in bucataria familiei, dar mai sunt si exceptii. Contributia unora sau a altora variaza in diferite procente. Asa zic si eu, ca e interesant sa mananci struguri de Anul Nou, dar niciun strugure nu e la fel de bun ca cel parfumat luat de pe vita lui. Prefer portocalele de Anul Nou, iar strugurii toamna, de fapt incepand chiar din august, cand in Moldova gustam primele boabe de "perla", cei ma timpurii struguri din zona. | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Mier 13 Iul 2011, 10:48 | |
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Joi 14 Iul 2011, 04:48 | |
| Atâtea bucate delicioase, pepene galben si frumos, cantalup sau 'necacios, struguri parfumati din Moldova si atâtea altele, cum să nu ti se facă poftă când intri aici? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 10:34 | |
| Io , ieri, am mancat cea mai gustoasa mancare din lume: AIA GATITA DE ALTII!! Am avut botez in familie, asa ca...ca calduri, ce treburi, ce criza!?? Ca sa dam apa la gura circotasilor, am petrecut de minune, am mancat si benchetuit, pana le-am "indoit" alora furculitele !! Si , daca vi se trezeste si voua intrebarea daca sunt cumva bucatareasa, asa cum ma intrebau aiurea, va spun de pe acum: poate fi titlu mai frumos decit cel de bucatareasa a familiei?? si, din cite stiu eu, un bucatar bun e si platit bine; in vremuri de criza, e, cert, ceva ce are sanse sa reziste. Asta-i cu..strambatul de furculite si asta-i pentru a va racori: inghetata cu vanilie si ciocolata, "ornata" cu un rest de dulceata de visine _____________________ Doctor Cross
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 11:33 | |
| - CRUCIAT a scris:
- Io , ieri, am mancat cea mai gustoasa mancare din lume: AIA GATITA DE ALTII!!
Am avut botez in familie, asa ca...ca calduri, ce treburi, ce criza!?? Ca sa dam apa la gura circotasilor, am petrecut de minune, am mancat si benchetuit, pana le-am "indoit" alora furculitele !! Si , daca vi se trezeste si voua intrebarea daca sunt cumva bucatareasa, asa cum ma intrebau aiurea, va spun de pe acum: poate fi titlu mai frumos decit cel de bucatareasa a familiei?? si, din cite stiu eu, un bucatar bun e si platit bine; in vremuri de criza, e, cert, ceva ce are sanse sa reziste. Asta-i cu..strambatul de furculite
si asta-i pentru a va racori: inghetata cu vanilie si ciocolata, "ornata" cu un rest de dulceata de visine
Angela chiar de ce is furculitele indoite? E vreun obicei ca si spartul farfuriilor? Ce frumoasa e cea mica | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 11:35 | |
| |
| | | lutra vulgaris
Numarul mesajelor : 1164 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti - Romania Data de inscriere : 18/05/2010
| | | | Doina
Numarul mesajelor : 380 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 29/04/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 14:16 | |
| Foarte interesant cu indoitul furculitelor. E un obicei? N-am stiut de el. Iar inghetata, pe caldurile astea, merge de minune. - CRUCIAT a scris:
- Si , daca vi se trezeste si voua intrebarea daca sunt cumva bucatareasa, asa cum ma intrebau aiurea, va spun de pe acum: poate fi titlu mai frumos decit cel de bucatareasa a familiei?? si, din cite stiu eu, un bucatar bun e si platit bine; in vremuri de criza, e, cert, ceva ce are sanse sa reziste.
Multa dreptate ai, Angela. Asa-i. Cat despre plata, nu trebuie neaparat sa fii platit in bani. Este suficient sa vezi cu cata pofta mananca familia draga bucatele gatite de tine si nu iti trebuie mai mult. | |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 18:37 | |
| Hi, hi, eu am baut si ...pe voi v-am ametit ! Nu e nici un obicei cu furculitele-e doar o decoratie inspirata a localului respectiv! @ Geta, e un copil minunat-acolo e in brate la bunica-sa! Nici eu nu am baut mult, un pahar de vin alb si usor, rece-rece. @Doinita, ce minunatii faci tu, sigur ai multumiri calde de la cei ce mananca. Da, e minunat sa ii fericesti si sa ii ai alturi pe cei dragi. @ Lutrito, o sa mancam si impreuna o inghetata, sigur, anul acesta! _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 19:50 | |
| Dar paine nu mancati? Stiti sa faceti pita ca in Ardeal?
Cu aluat, sau cu drojdie? Dospita cu drojdie, sau azima cu aluat?
M-am saturat de painea astora de aici. Toate ingredientele din lume sunt in ea. Incat nici nu stii ce mananci.
Cea cu ingrediente este mai ieftina. Se vede treaba ca ingredientele sunt mai ieftine decat faina. Si pun la sare cu nemiluita. Ca e mai ieftina decat faina, nu?
Doina, te rog frumos sa ma/ne inveti cum se face painea.
Am si un aparat electric aici de la fiul meu, pe care inca nu stiu cum sa-l foflsesc.
Cred ca e cel mai important aliment. Si cel mai scump. Si cel mai sfant. La tara nu aveai voie sa arunci firimiturile. Si nici s-o mirosi. Le dadeam la pasari.
Am scris si postat si aici "Gustul painii noastre".
Astept cu nerabdare lectia. De la Doina sau de la oricine altcineva care se pricepe. Multumesc!
O zi buna ca painea calda! Ion
| |
| | | lutra vulgaris
Numarul mesajelor : 1164 Varsta : 47 Localizare : Bucuresti - Romania Data de inscriere : 18/05/2010
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 20:12 | |
| - CRUCIAT a scris:
@ Lutrito, o sa mancam si impreuna o inghetata, sigur, anul acesta! Atunci abia astept. Sa-mi spui cand vii in Ro pt. ca eu am pierdut telefonul cu numarul tau. Sa-mi trimiti un SMS sau sa ma suni. Am acelasi numar cu 0040721****** Acu iaca-mi facui Truffade a Doinei. Savurez ca am asteptat sa se raceasca ca nu puteam manca. La mine a venit si furtuna era o prafaraie mai devreme afara ca m-am dus sa duc gunoiul. _____________________ | |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 20:24 | |
| te anunt din timp si ne vedem, nu ratam noi ocazii ca astea, de benchetuit... _____________________ Doctor Cross
| |
| | | ostrovna
| | | | ostrovna
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 17 Iul 2011, 23:32 | |
| - CRUCIAT a scris:
- Hi, hi, eu am baut si ...pe voi v-am ametit !
Nu e nici un obicei cu furculitele-e doar o decoratie inspirata a localului respectiv! @ Geta, e un copil minunat-acolo e in brate la bunica-sa! Nici eu nu am baut mult, un pahar de vin alb si usor, rece-rece. @Doinita, ce minunatii faci tu, sigur ai multumiri calde de la cei ce mananca. Da, e minunat sa ii fericesti si sa ii ai alturi pe cei dragi. @ Lutrito, o sa mancam si impreuna o inghetata, sigur, anul acesta! Angela fericito sa va traiasca e suuuuuper,fericito | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Lun 18 Iul 2011, 10:03 | |
| | |
| | | lutra vulgaris
| | | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Joi 28 Iul 2011, 21:55 | |
| _____________________ Doctor Cross
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Joi 28 Iul 2011, 21:59 | |
| cu piine neagra si o bere rece: _____________________ Doctor Cross
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 08:25 | |
| Fara carne? Ma mai gandesc... de aratat, arata super... de gustat, nu am cum! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 09:16 | |
| am avut 6 dovlecei marisori, pe care i-am spalat bine si taiat in doua. Am golit de miez si aveam in prealabil pregatita umplutura( orez, ceapa, morcov,1-2 rosii decojite si date pe mixer, veredeata, carne de pui tocata cu satirul-cine nu vrea, scoate carnea) calita in ulei de masline si apoi pus albusul de la un ou. Am umplut dovleceii. Am dat pe mixer o jumate de ceapa, marar, miez de dovlecei, fara simburi, am pus sare si piper. Am pus cam 250 de ml de apa, in oala cu presiune, cam 7 minute fiert. Am lasat la racit si am stors 2 lamaii, pe care le-am batut bine cu galbenusul de ou ramas. Cine vrea poate pune si corn flower pentru mai multa densitate.Eu nu am pus acum. Zeama calda de la dovlecei se bate in continuare cu lamaiile si oul. _____________________ Doctor Cross
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 09:23 | |
| Pai de ce nu spui asa... e si carne... uraaaa! Vreau si eu o portie... asa, ca pentru mine! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 09:43 | |
| azi, o gustare:fasole batuta! adica, fasole boabe prospata, fiarta, decojita cit mai bine, dats pe mixer cu ceapa si usturoi, ulei de masline, sare, piper. Se serveste rece, cu rosii si, cine vrea, fripturi la gratar sau peste la gratar sau la cuptor. iar pentru cei mofturosi: pui umplut cu brinza, la cuptor, in punga sau cheesecake sarat _____________________ Doctor Cross
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 10:02 | |
| Potoleste-te, ca sunt la serviciu si nu am nimic de mancare! Vrei sa ma ai pe constiinta? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 10:08 | |
| gata! _____________________ Doctor Cross
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 23:04 | |
| n-am dat reteta la cheesecake: se amesteca doua feluri de brinza pina se fac pasta: telemea si brinza dulce, sau brinza de burduf si brinza dulce..etc. Se da la frigider cam 1/2 ora, sa se raceasca bine. se aleg 4 bucati de pesmet de piine integrala-eu folosesc, pentru ca e reteta din Creta, dakos-adica pesmeti din piine facuta cu ulei de masline.. se piseaza sa devina granule-ca grisul sa zicem. Acest pesmet se umezeste in 3-4 linguri ulei de masline si 2 linguri de miere si se face cit mai omogen-va fi baza la ..tort. pe baza asta se aseaza pasta de brinza si deasupra nucati marunte de rosii decojite, capari si oregon.Eventual, masline taiate marunt. Eu am pastrat si citeva tomatine/rosii mici pe un vrej, pe care le-am trecut prin 1 lingura de miere si 2 de ulei incins, ca sa le caramelizez, le-am pus de decoratie, impreuna cu citeva frunte de menta. Am servit cu bere. Desi au fost si altele pe masa, nu a ramas nimic. _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
| |
| | | | Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |