__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
|
+14CRUCIAT abbilbal dolion yzzy Doina ostrovna cactus Emil Condor rolia Anahoret aurora nicuvar zaraza26 Layla 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 23:05 | |
| - CRUCIAT a scris:
- n-am dat reteta la cheesecake:
se amesteca doua feluri de brinza pina se fac pasta: telemea si brinza dulce, sau brinza de burduf si brinza dulce..etc. Se da la frigider cam 1/2 ora, sa se raceasca bine. se aleg 4 bucati de pesmet de piine integrala-eu folosesc, pentru ca e reteta din Creta, dakos-adica pesmeti din piine facuta cu ulei de masline.. se piseaza sa devina granule-ca grisul sa zicem. Acest pesmet se umezeste in 3-4 linguri ulei de masline si 2 linguri de miere si se face cit mai omogen-va fi baza la ..tort. pe baza asta se aseaza pasta de brinza si deasupra bucati marunte de rosii decojite, capari si oregon.Eventual, masline taiate marunt. Eu am pastrat si citeva tomatine/rosii mici pe un vrej, pe care le-am trecut prin 1 lingura de miere si 2 de ulei incins, ca sa le caramelizez, le-am pus de decoratie, impreuna cu citeva frunte de menta. Am servit cu bere. Desi au fost si altele pe masa, nu a ramas nimic. _____________________ Doctor Cross
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 23:10 | |
| placinta de brinza si horta/ierburi aromate nu le stiu numele decit in greaca, nu le-am cunoscut pina sa vin aici si nici nu m-am obosit sa caut denumirea lor. In general, ceea ce o sa va arat in poze sint pasii pentru "pitele"-placintele pe care le fac eu.Indiferent de umplutura, care poate fi sarata sau dulce. deci: foi subtiri fierb horta o toc _____________________ Doctor Cross
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 23:15 | |
| amestec brinza( sarata si dulce), cu 6 oua si lapte si horta asez ca baza in tava unsa cu ulei 4 foi unse la rindul lor si apoi, rinduri-rinduri-o foaie-citeva lunguri de compozitie.. las la sfarsit 3-4 foi-pe care iar le ung cu ulei _____________________ Doctor Cross
| |
| | | CRUCIAT
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Vin 29 Iul 2011, 23:18 | |
| _____________________ Doctor Cross
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 30 Iul 2011, 22:13 | |
| Exista pedepse cu reducerea portiei de mancare pana la zero. Exista insa si pedepse cu inlocuirea anumitor alimente bune cu altele asa-zise rele. Ca de exemplu: In puscariile comuniste, se dadea condamnatilor politici numai linte. Multa linte. Probabil, comunistii nu stiau de calitatile lintei privind unele calitati ale acesteia. Ajuta spre exemplu sa tii minte cu usurinta multe lucruri si nu faci, la batranete Alzeimer. Sau stiau si intentionat le dadea ca sa nu uite usor prin ce au trecut? Pe vremea comunistilor mancam salam cu soia. Ne dadeau fara sa stie ca calitatile nutritive ale acesteia. Iimai poti invinui pe comunisti acum ca ne dadeau alimente rele sau nesanatoase? Sau: Se mai pot lauda altii acum ca cei care au plecat nu au stat cu ei sa manance salam cu soia? Aflu acum ca foile de ceapa( www.ziare.com de azi), cojile de cartofi sunt foarte bune pentru sanatate. Aceste resturi erau si sunt dat inca la porci. Sa fie acesta un semn ca porcii o duceau, o duc mai bine decat oamenii? De fapt, porcul e cel mai inteligent dintre animale. Sau un semn ca se apropie o foamete de vom manca si coji de copac? Si oamenii de stiinta, cu buna stiinta pregatesc terenul? Pana atunci insa mai e vreme multa. Vad ca aveti retete foarte bune. Pofta buna! Ion | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 31 Iul 2011, 01:02 | |
| La soia si linte mai putem adăuga câteva produse de care ne era scârbă în comunism si totusi sunt foarte bune sănătătii: cicoarea era un înlocuitor al cafelei. Totodată, cred că ne amintim lozinca ce o puteam găsi peste tot: nicio masă fără peste! Să nu uităm pâinea neagră, mult peste valoarea nutritivă ce o posedă pâinea albă. Si cred că mai sunt... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Lun 01 Aug 2011, 05:03 | |
| Iata ce ctii azi in GdS:
Noua Ordine Mondială: Lumea rămâne fără mâncare Economie - Capital.ro (citeste alte articole de acelasi autor ť)
În momentul în care citiți aceste rânduri, zeci de mii de familii africane sunt în căutare disperată de hrană. Sute de mii de animale de fermă au murit din cauza secetei din Somalia, Etiopia și Kenya, care este cea mai mare din ultimii 60 de ani.
Considerând că două treimi din oamenii din regiune își duc existența prin creșterea de capre, vite, cămile și oi, termenul de „catastrofă“ nu ar fi suficient pentru a descrie ce se întâmplă. Cei de la Al Jazeera îşi pun o întrebare cât se poate de simplă: cine este de vină pentru aceste lucruri: schimbarea climatică sau războiul? Trebuie menţionat faptul că, pe lângă secetă, Africa este lovită sever de războiul islamic, în măsura în care livrarea de ajutoare este condiţionată de livrările de armament pentru gruparea teroristă Al Shabab, una dintre cele mai puternice grupări teroriste din zonă, care are legături cu Al-Qaeda, împotriva cărora americanii luptă din 2001 încoace. În fiecare zi, mii de oameni ajung în cea mai mare tabără de refugiați din lume, la Dadaab, în speranța că vor fi acceptați, deși a fost construită pentru 90.000 de oameni, iar acum sunt deja 360.000 de persoane. Mai mult, 30.000 de oameni stau în afara taberei. Ei încă nu au fost acceptați în tabără din lipsă de spațiu. Acesta este însă numai începutul, spun cei de la ONU. Asta pentru că seceta afectează nu mai puțin de 10 milioane de oameni, iar în 2012 vom putea asista la o foamete în masă din cauza secetei. Problema este însă că prețul alimentelor a tot crescut în ultimii ani, ceea ce a făcut ca tot mai mulți oameni să nu-și mai permită să cumpere hrana de zi cu zi. „Cu toate acestea, speculatorii și marile bănci de pe Wall Street nu se simt vinovați pentru că manipulează prețul alimentelor din dorința de câștig“, scrie presa externă. Cei de la Business Insider au realizat o listă cu 12 semne care arată că lumea rămâne fără mâncare. Enumerăm doar câteva dintre ele: 1. Mai mult de 3 miliarde de oameni, aproximativ jumătate din populația lumii, trăiesc cu mai puțin de 2 dolari pe zi. 2. În ultimii ani, prețul global al alimentelor a crescut cu 37%. 3. Prețurile unor cereale „cheie“, precum porumbul sau grâul, au explodat de-a dreptul: de exemplu, prețul porumbului a crescut cu 77% într-un singur an, al orezului cu 39%, iar al zahărului cu 64%. 4. Conform FAO, prețul alimentelor va cunoaște o creștere de 240% față de nivelul din 2004. 5. Se estimează că 80% din populația globului trăiește în state unde diferența de venit dintre bogați și săraci se adâncește. 6. Aproximativ un miliard de oameni se duc seara la culcare înfometați. În fiecare zi! 7. La fiecare 3,6 secunde, cineva sfârșește de foame, trei sferturi fiind copii sub 5 ani. 8. Se estimează că toată Africa deține doar 1% din întreaga avere a lumii, spre deosebire de bogaţii lumii (estimaţi ca având o pondere de 0,5% din populația totală), care dețin 35%. Un studiu recent al băncii Societe Generale intitulat sugestiv „O nouă ordine mondială. Când cererea depăşeşte oferta“ arată că ne aflăm la sfârşitul unui ciclu început în 1980, iar caracterul fluctuant al forţei de muncă, resursele limitate, inflaţia şi intervenţia guvernului în economie vor determina o trecere haotică şi problematică în următorul ciclu. Una din concluziile raportului viza faptul că, în anii 1970, resursele naturale erau din belșug, spre deosebire de momentul actual, când problema resurselor devine tot mai îngrijorătoare. Consumul a crescut considerabil pe pieţele emergente, respectiv alimentaţie, agricultură şi metale, iar resursele sunt în prezent limitate, spre deosebire de ciclul precedent. Preţurile au crescut, în consecinţă, iar de la o piaţă stabilă s-a ajuns la o piaţă volatilă şi fragmentată, puternic afectată de inflaţia fluctuanta.
Eu credam ca e gluma cu foametea. Dar e groasa...seceta... Asa e cand cobesti, Ioane! Sau e manipulare, cum zic, ar zice unii?
Doamne, Doamne!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Lun 01 Aug 2011, 08:47 | |
| - Ion a scris:
[...] Sau e manipulare, cum zic, ar zice unii?
Doamne, Doamne!
Cata vreme in alte parti se arunca mancarea... nu e vorba de faptul ca ramane lumea fara mancare. Imi aduc aminte din cand in cand de ce am aflat prin cele documentare de pe internet pe care le urmaresc rar si cu extrem de multa circumspectie. Dar nu pot sa nu le dau macar partial dreptate, cand spun ca guvernele lumii, in loc sa aiba grija de cetateni, au grija de banci, concerne si alte nume cu greutate pe piata economico-bancara. Important e sa ne trezim cat mai repede si sa intoarcem roata in favoarea omului simplu. Guvernele trebuie sa aiba grija de cetateni, nu de cei care se bazeaza pe munca omului simplu. Intr-o parte a lumii e seceta, in alta parte a lumii fie se defriseaza, fie pe pamantul golas se ridica betoane... | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Lun 01 Aug 2011, 08:53 | |
| - Emil Condor a scris:
- La soia si linte mai putem adăuga câteva produse de care ne era scârbă în comunism si totusi sunt foarte bune sănătătii: cicoarea era un înlocuitor al cafelei. Totodată, cred că ne amintim lozinca ce o puteam găsi peste tot: nicio masă fără peste! Să nu uităm pâinea neagră, mult peste valoarea nutritivă ce o posedă pâinea albă. Si cred că mai sunt...
Analizand din perspectiva anilor de dupa, asa se vede. Dar in perioada aceea aversiunea fatza de comunism facea ca oamenii sa-si doreasca altfel de alimente, ceea ce a avut in general un efect nefericit dupa '89. Plus ca oamenii simteau acut lipsa de speranta ce acompaniaza un regim autoritar, opresiv. Aceasta lipsa de speranta afecta psihicul oamenilor. Stiu ca nu-ti spun lucruri noi, dar am simtit nevoia sa schimb un pic tonul din textul de mai sus. | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Lun 01 Aug 2011, 09:09 | |
| E adevarat ca se arunca mancarea in unele locuri, Zaraza, dar cu ce se arunca, nu poti hrani 3.000.000.000 de oameni care au mai putin de 2 dolari pe zi! ................................................................................................ Astăzi s-au născut 190.000 de oameni şi au murit 80.000. Dintre ei, 15.000 s-au stins de foame. Avem mai puţin de 100 de milioane şi ajungem la 7 miliarde de suflete. Omenirea a cheltuit în ultimul an 200 de miliarde de dolari pe arme. În acest timp am defrişat aproape 2 milioane de hectare de pădure şi au dispărut peste 20.000 de specii. Suntem un miliard de oameni supraponderali şi cam tot pe atâţia fac foametea. Tot în ultimul an, am dat 63 de miliarde de dolari pe droguri şi au murit peste 2 milioane de copii sub 5 ani. Mai avem petrol pentru 15.000 de zile... Lumea se scurge de această dată în ochi prin cifre, într-o problemă de matematică a viitorului la care suntem obligaţi să găsim cât mai repede o rezolvare. Astlfel, singura cifră care va rămâne în tabel va fi 150 de milioane de kilometri. Distanţa parcursă în ultimul an de Terra în spaţiul cosmic. Notă: www.worldometers.info - sursa datelor statistice _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 12 Noi 2011, 19:08 | |
| Apropos de: "ce mai gatiti?", eu maine cred ca voi face o salata de boeuf. |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 12 Noi 2011, 19:15 | |
| Si spune-mi, o faci cu castraveti acri sau... Apoi cu maioneză făcută de tine sau... Si mai spune-mi dacă o faci pastă precum cineva de aici (nu spun din ce zonă a tării ca să nu se simtă unii jigniti). Dar si măsline prin si pe ea, nu? Grecesti sau portugheze. Accept si din Israel... Eu o prefer acră (moldovean, ce mai!), cu maioneză de casă si morcovii, castravetii, plus ce mai este în ea să fie bucăti, nu zdrobiti. Sunt cam pretentios, nu-i asa? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 12 Noi 2011, 20:10 | |
| Eu cred ca pretentiile tale sunt justificate. Nu imi place nici mie sa arate ca o pasta ci tai cubulete (nici mici nici prea mari) totul: carne, morcovi, cartofi, gogosari si castraveti. Folosesc din aia pusi de mine . Iar maioneza, obligatoriu o fac eu. Cred ca o sa fac si poze si o sa postez maine . |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 12 Noi 2011, 20:23 | |
| Mmmm! Trebuie să fie bună, atunci! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 12 Noi 2011, 22:22 | |
| Salata "a la boeuf", cum zic francezii, dar de la ei n-am mancat niciodata asa ceva, desi am trait acolo catva timp si am prieteni inca in Franta, era mancarea preferata a unui coleg de liceu si de facultate. Cum ajungeam in Bucuresti, intram la un lacto-bar. Eu comandam smantana cu branza si cu mamaliguta, iar colegul meu o salata "a la boeuf".
Acasa, sora mea, sau cumnata mea gateau asa ceva. Sotia mea mai rar, dar, de obicei, fara carne . Foarte consistenta aceasta salata, nu?
Tummy-tummy, in my hummy! Nu stiu cum s-ar traduce mai bine acest rhime-time din engleza.
Pofta buna celor care au! Cei care n-au, sa inghita in sec! Asa cum fac eu acum.
Ion
| |
| | | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Sam 12 Noi 2011, 23:07 | |
| - Ion a scris:
- Salata "a la boeuf", cum zic francezii, dar de la ei n-am mancat niciodata asa ceva,
desi am trait acolo catva timp si am prieteni inca in Franta, era mancarea preferata a unui coleg de liceu si de facultate. Cum ajungeam in Bucuresti, intram la un lacto-bar. Eu comandam smantana cu branza si cu mamaliguta, iar colegul meu o salata "a la boeuf".
Acasa, sora mea, sau cumnata mea gateau asa ceva. Sotia mea mai rar, dar, de obicei, fara carne . Foarte consistenta aceasta salata, nu?
Tummy-tummy, in my hummy! Nu stiu cum s-ar traduce mai bine acest rhime-time din engleza.
Pofta buna celor care au! Cei care n-au, sa inghita in sec! Asa cum fac eu acum.
Ion
Ion, se poate face si fara carne. Nici eu nu pun foarte multa ci doar o jumatate de piept de pui. Si da, cred ca e foarte consistenta, mai ales ca are maioneza si mie imi place sa aiba un pic mai multa asa. Pai sa vedeti cum veti inghiti maine cand voi pune poze. |
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 13 Noi 2011, 15:29 | |
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 13 Noi 2011, 16:06 | |
| Laptele nu este chiar atat de sanatos pe cat credem. El poate provoca diabet, cancer si alte afectiuni grave. Acest aliment nu este o sursa foarte buna de calciu pentru corpul uman, arata studiile stiintifice. Studiile efectuate de-a lungul ultimilor zeci de ani arata ca produsele derivate din lapte pot sa provoace probleme ale colecistului, ale intestinelor si chiar cancer, scrie href=" http://www.sott.net/articles/show/237457-Milk-The-Poison" target="_blank">Sott. Alte afectiuni pe care le aduce laptele in corpul uman sunt alergiile si intolerantele alimentare. Intolerante si alergii Intolerantele, in cazul copiilor, pot duce chiar la simptome alergice foarte grave. Aproximativ 75% din populatia lumii are un nivel de intoleranta la lactoza. Ea apare mai mult la asiatici (85%) si afro-americani (50%), iar la caucazieni procentul este de 10%. In plus, procesul de pasteurizare distruge toate enzimele care, altfel, ar ajuta la digerarea laptelui. Schimbari hormonale si cancer Unele componente ale laptelui contin hormoni si factori de crestere. Laptele contine nu mai putin de 50 de hormoni. Consumul de lapte de vaca poate duce la schimbari hormonale in corp si chiar afecta echilibrul insulinei. Drept rezultat, cancerul este o boala care poate aparea in urma acestor procese hormonale. Cele mai intalnite tipuri de cancer sunt cel de prostata si mamar. De exemplu, consumul excesiv de produse obtinute din lapte si de calciu a fost asociat cu cancerul la prostata. Si cancerul la testicule este asociat cu consumul in exces de astfel de produse. Diabetul de tipul I In cazul copiilor, laptele pentru cei mici a fost asociat cu diabetul de tipul I. In cazul in care copilul consuma in primele trei luni lapte de vaca, atunci riscul este mai mare, arata cercetarile. Se pare ca anticorpii din corp ataca celulele care dau nastere insulinei in pancreas, si nu anumite proteine din lapte, asa cum ar trebui. Parkinson si boli de inima Laptele a fost asociat si cu maladia Parkinson, dar si cu bolile de inima. In SUA, au fost urmariti timp de noua ani 130.000 de adulti. Cei care consumau produse pe baza de lapte aveau un risc mai mare de a face Parkinson. Mai predispusi sunt barbatii. Cei carora le place laptele foarte mult trebuie sa mai stie ca el creste riscul de accident vascular cerebral sau poate duce la atac de cord. Citeste stirile pe mobil: m.ziare.com | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 13 Noi 2011, 16:54 | |
| Ion, da-mi voie sa ma prezint: consumator de lapte zilnic, timp de 60 de ani... am baut cisterne de lapte, nu concep sa treaca o zi fara lapte... e drept ca inca n-am murit de moarte buna, dar nu am nici-una dintre afectiunile enumerate de Sott.net _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 13 Noi 2011, 19:33 | |
| Nu pot sa cred asa ceva despre lapte... |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 13 Noi 2011, 19:45 | |
| Este adevărat ce spune Ion. Asa stiu si eu. Dacă e gresit, atunci suntem doi ce ne înselăm. Când suntem mici, laptele e foarte bun si necesar organismului, apoi la bătrânete devine, pot spune chiar periculos. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 13 Noi 2011, 20:53 | |
| Am consumat lapte si branza de capra cand eram mic. Mai tarziu, am baut si lapte de vaca.
La oras fiind in gazda la sora mea, elev la liceu, dimineata imi punea paine alba intr-o farfurie mare cu lapte.
Cateodata, cand mi se facea greata, nu stiu de ce, il dadeam, fara sa spun lui Ciobanica. Asa il chema pe catelus.
Mai tarziu,la facultate facui ulcer duodenal. Toti doctorii, da-i cu lapte. Imi facea rau, dar nu stiam inca ce.
Am intrerupt o perioada sa mai beau lapte. Mi-a fost bine.
Dupa Cernobal, probleme cu tiroida. Mereu aveam insa probleme cu stomacul. Am inceput iar cu lapte de tara. Imi era din ce in mai rau.
Am incetat sa mai beau lapte si beam ceaiuri gastrice. Din nou bine. Si, ca prin minune, nici cu tiroida nu mai aveam probleme.
Vin in America. Un prieten inginer horticol, bea lapte cu galonul. Ca aici e asa de bun ca nu face nimic la stomac, cum ii facea cel din Romania.
In cep si eu sa beau din nou. Bun, cu cereale, etc. La un moment dat nu mai puteam sa stau pe picioare. Slabisem foarte mult. Doctorul meu, un roman, imi zicea ca nu am nimic cu tiroida. Nu de acolo e problema. Ma plandgeam de acid reflux, mia- zis sa beau lapte fara lactoza.
Din intamplare ajung sa cunosc alti doi doctori romani. Si ei au avut mari probleme cu stomacul. Ulcer. I-am povestit si eu despre mine. Sotia facea meditatie la franceza cu fetita lor.
Tratamentul lor: Timp de doua saptamani, un antiacid, si doua antibiotice.
Dupa catva timp n-am mai luat nici omeprazole, ca antiacid. Si nu am mai baut lapte deloc. Beau zilnic, de atunci, dimineata, numai ceai gastric, 1 si 2. Niciun fel de lapte. Nu mai am niciun fel de acid reflux, mananc orice. Beau si bere, si vin, dar nu prea mult. Fructe ,vegetale de tot felul. N-am nimic.
Concluzia: laptele imi facea raul cel mai mare, fara sa-mi dau seama. Alimentul nostru de baza, cand eram mici la tara...
Derivatele le suport: branzeturile, iaurtul...
Dolion, Faptul ca tu il suporti nu contrazice cele postate de mine mai sus. Un caucazian, ce fuma tigari din foi, a trait 150 de ani. Asta nu inseamna ca tutunul nu face rau.
Mai mult, laptele , ca si tutunul de astazi, nu mai sunt ceea ce stim noi ca a fost odata. Nici painea pe care o mancam, nu mai este painea noastra de altadata. Faina e plina de ingredienti. La fel ca si laptele. Acesti ingredienti, ingurgitati fara sa stim, a la longue, fac mare rau.
La batranete, laptele nu mai e bun chiar deloc. Calciu trebuie controlat, pentru ca se depune pe unde nu trebuie.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne bucuram de viata si sa nu mai mancam nimic.
Maxima pusa de Dolion cu privire la ingrasat e foarte binevenita. Citez din memorie, cu modificari deci: Daca va e teama ca va ingrasati, beti o suta de cognac, sau de tarie, inainte de masa, si teama va disparea.
Parafrazand: Daca va e teama ca laptele va face rau, beti un cognac inainte...
| |
| | | | Emil Condor
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? Dum 13 Noi 2011, 21:07 | |
| Da, laptele produce acid inutil în stomac, e un adevăr. Dar tot adevărat este că unele organisme au nevoie de mai mult acid decât altele, sau unele suportă mai mult acid ca altele, cum e cel al meu: eu nu mă dau în lături de la apă minerală si alte băuturi carbo-gazoase. Si îmi face bine, adică vreau să spun că nu îmi face rău.
În ce priveste laptele, uneri mă deranjează, dar în general nu am probleme nici cu el, în schimb consum multe, foarte multe lactate. Sper să le pot consuma până la moarte că tare mult îmi plac! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
| |
| | | | Doamnelor...ce mai gătiţi azi? | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |