LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
mediu Fantasy comment-143 curiozitati politica nicuvar muzica_traditionala brasov istorie Popasul internet 1918 sibiu reclame padure taieri humanitas efremovivanantonovici romana Limba drumetie problema 1 google 23 CPSF
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 I_vote_lcapConstantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 I_voting_barConstantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 I_vote_rcap 
Emil Condor
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 I_vote_lcapConstantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 I_voting_barConstantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică

In jos 
+5
ostrovna
zaraza26
abbilbal
Emil Condor
Anahoret
9 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatorul
AutorMesaj
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 03 Sept 2009, 22:09

Anahoret a scris:
Libertate şi necesitate
— Imperiul Necesităţii, merge, făcu el semnul care arată că totul e în bună regulă. Noi toţi ştim ce este necesitatea, trăim în ea, şi vom mai trăi mult timp. Necesităţii, merge să-i zici că e un imperiu, care-nseamnă cuceriri, constrângeri, lacrimi, sânge, suferinţe... Pe când libertatea... [...] Libertatea nu poate fi un imperiu, aşa zic eu, de-aia te-am întrebat. Ea nu cucereşte ci se cucereşte, e cucerită. Cine cucereşte, nu-i liber! Cum de ne-a scăpat până acum nouă lucrul ăsta? exclamă el în culmea uimirii. Poţi să mă lămureşti? De ce vorbim noi, şi în cazul libertăţii tot de un imperiu?

Constantin Ţoiu – Galeria cu viţă sălbatică, editura Eminescu, Bucureşti 1979, pag. 381

Excelent pasaj,eu nu stiu cum e mai bine cu libertatea Sad
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 03 Sept 2009, 22:12

Eu încă nu m-am dumirit ce este libertatea... Laughing

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyJoi 03 Sept 2009, 22:26

Anahoret a scris:

Ah, cam ca mine nu? Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722 Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722 Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722 mwah! mwah! mwah! hug
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 20:29

avin in vedere ca am fost metrolog chiar in domeniul temperaturi mi-a sarit in ochi:)

pasajul normal:)

trei termometre,unul Reammur,avind o coloana cu alcool albastru,al doilea Fahrenheit,verde,al treilea Celsius rosu,ca tot atitea ceasuri aratind ore diferite fata de un meridian inchipuit.Erau niste termometre grele,cilindrice,de fabricatie veche,cu tuburile de sticla purtind platose de nichel............

pag 223.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 20:54

Penelopa Arahneea
Nu însă o anecdotă era şi păianjenul "Spaţiului excedentar", cum spunea Cavadia referindu-se autoironic la dormitorul conjugal părăsit. Era într-adevăr un păianjen rămas acolo de pe vremea când "Ica" îi mai era încă fidelă. Cavadia îi pusese în vedere unguroaicei să facă peste tot curat, numai acolo nu, ca-n "Marile speranţe". Era nu un romantism, Chiril primise explicaţia; era o vrajă a lui, o magie bine calculată [...] Păianjenul lucra pentru el. Zi de zi îi cerceta pânza, să vadă cât a mai avansat, şi le arăta şi prietenii opera insectei, ca pe o veritabilă operă de artă. Îi găsise lucrătorului şi un nume, îi zicea Ulise, inversând situaţia, punându-l pe aheu să aştepte şi pe Penelopa să rătăcească. Un păianjen laborios, infailibil în planul de execuţie a Pânzei, o "pânză-capcană", o "pânză-aducătoare". Cavadia ştia măcar atât: ce forţe ale naturii intră în joc, când e vorba de peregrinările unei femei pasionate, ale cărei drumuri duc totdeauna spăşite, înapoi.

Constantin Ţoiu – Galeria cu viţă sălbatică, editura Eminescu, Bucureşti 1979, pag. 387-388

Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Sam 05 Sept 2009, 20:56, editata de 1 ori
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 20:55

Anahoret a scris:

Păi mă călugăre, stai că-ţi explic io.

Libertaea este aia când şezi în buci, cum zice Ioana, lângă o cuşcă şi te uiţi la o zgardă legată de un lanţ întrebând: asta când mi se pune la gât ? că-i faină rău.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 20:57

Sau atunci când te mândreşti şi zici: "Io-te ce zgardă faină am eu!"
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 21:02

Anahoret a scris:
Sau atunci când te mândreşti şi zici: "Io-te ce zgardă faină am eu!"
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722

subscriu Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722 Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722 Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722 Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 876722
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 21:03

ostrovna a scris:
avind in vedere ca am fost metrolog chiar in domeniul temperaturi mi-a sarit in ochi:)

pasajul normal:)

trei termometre,unul Reammur,avind o coloana cu alcool albastru,al doilea Fahrenheit,verde,al treilea Celsius rosu,ca tot atitea ceasuri aratind ore diferite fata de un meridian inchipuit.Erau niste termometre grele,cilindrice,de fabricatie veche,cu tuburile de sticla purtind platose de nichel............

pag 223.
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 21:05

Anahoret a scris:
Penelopa Arahneea
Nu însă o anecdotă era şi păianjenul "Spaţiului excedentar", cum spunea Cavadia referindu-se autoironic la dormitorul conjugal părăsit. Era într-adevăr un păianjen rămas acolo de pe vremea când "Ica" îi mai era încă fidelă. Cavadia îi pusese în vedere unguroaicei să facă peste tot curat, numai acolo nu, ca-n "Marile speranţe". Era nu un romantism, Chiril primise explicaţia; era o vrajă a lui, o magie bine calculată [...] Păianjenul lucra pentru el. Zi de zi îi cerceta pânza, să vadă cât a mai avansat, şi le arăta şi prietenii opera insectei, ca pe o veritabilă operă de artă. Îi găsise lucrătorului şi un nume, îi zicea Ulise, inversând situaţia, punându-l pe aheu să aştepte şi pe Penelopa să rătăcească. Un păianjen laborios, infailibil în planul de execuţie a Pânzei, o "pânză-capcană", o "pânză-aducătoare". Cavadia ştia măcar atât: ce forţe ale naturii intră în joc, când e vorba de peregrinările unei femei pasionate, ale cărei drumuri duc totdeauna spăşite, înapoi.

Constantin Ţoiu – Galeria cu viţă sălbatică, editura Eminescu, Bucureşti 1979, pag. 387-388

"ce forţe ale naturii intră în joc, când e vorba de peregrinările unei femei pasionate, ale cărei drumuri duc totdeauna spăşite, înapoi"

mare adevar e aici:) mwah! mwah! mwah!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 21:53

Şi de partea cealaltă este la fel.
Întotdeauna cel mai bine este acasă. Very Happy

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 21:54

Anahoret a scris:
Şi de partea cealaltă este la fel.
Întotdeauna cel mai bine este acasă. Very Happy

Exact,om bun noapte buna:)
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 21:58

Noapte bună şi ţie!
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 36_27_3

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 21:59

Anahoret a scris:
Noapte bună şi ţie!

De unde ai luat ursuletul cu puiul mic pls? mwah! mwah! mwah! mwah!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 22:00

Dă click pe "Quote" şi vezi că îţi apare link-ul.

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 22:09

ostrovna a scris:
Anahoret a scris:
Noapte bună şi ţie!

De unde ai luat ursuletul cu puiul mic pls? mwah! mwah! mwah! mwah!

http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_15_44.gif
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 05 Sept 2009, 23:16

Very Happy thumb_yello

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyDum 06 Sept 2009, 20:20

Anahoret a scris:
Very Happy thumb_yello

mwah! mwah! mwah! hug
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyLun 07 Sept 2009, 15:14

imagine despre pasari iarna

Zgomotele se faceau mai mici si inabusite sub fulgii de zapada,dar asta dadea vietii cartierului
un ton mai intim mai casnic nefiresc de clar.
Vrabii se scaldau in ininsoare,ciugulind cu lacomie fulgii;era prima generatie de vrabii nascute vara,nu cunosteau si ele incepeau iarna cu aceasta candida confuzie .

pag.373
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptySam 19 Sept 2009, 10:01

Despre eternitate
... scena ultimă aruncă înapoi un efect care decide asupra întregii idile, câtă a fost... o fotografie la minut luată în trecere de un amator, pac obiectivul, şi gata, îngheţi, nu... nu în eternitate, pentru că nu cred în ea, ci în memoria celuilalt, ceea ce e mult mai mult, cred eu, decât orişice eternitate.

Constantin Ţoiu – Galeria cu viţă sălbatică, editura Eminescu, Bucureşti 1979, pag. 388-389

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyDum 20 Sept 2009, 21:08

Parfum de Albert Camus
Paragrafele de mai jos mă duc cu gândul la un pasaj similar din "Străinul" lui Albert Camus...

Cât priveşte seminţele şi "Cursul scurt"... La prima întâmplare, Luisa avea să adauge cel de-al doilea fapt, şi anume că, de câteva ori, la cele mai importante şedinţe. Chiril fusese văzut spărgând "pe furiş" seminţe. El însuşi părea conştient – s-ar fi zis – numai fiindcă se ferea, de acţiunea sa urâtă, de dispreţul aruncat asupra întregului colectiv. "Acest metafizician de doi bani (Chiril adică) – strigase Luisa – mănâncă, tovarăşi, seminţe de dovleac, în timpul şedinţelor, sfidând totul!" Cineva din comisie, nu conducătorul şedinţei, un bărbat tânăr şi frumuşel, fost frizer, care vorbea frumos, cursiv, întrebase: "Cum... nu înţeleg, mănâncă seminţe la şedinţe? De ce?..." Luisa, întreruptă astfel, şi ca şi cum nici ea nu ar fi măsurat îndeajuns gravitatea faptei pe care o relatase, nu ştiuse ce răspuns să dea şi ridicase din umeri. "De ce aţi mâncat seminţe în timpul şedinţelor?" se întorsese acela spre Chiril, care se ridicase în picioare încurcat, nestiind ce să spună. "Şi mănâncă des?" căzuse întrebarea, în mijlocul tăcerii de moarte ce se lăsase în sală. "Eu personal l-am văzut de trei ori – răspunse decisă Luisa – e un obicei detestabil şi jignitor. O sfidare a întregului colectiv!"

Adevărul era că, într-o vreme, frecventând duminica meciurile de fotbal în compania lui Aurică, tipograful, şi a prietenului său, Bunthe, fostul cavalerist, Chiril deprinsese obiceiul popular de a mânca repede şi concentrat, cu un aer tâmp, seminţe, din cornetele răsucite din file de cărţi rupte...

Constantin Ţoiu – Galeria cu viţă sălbatică, editura Eminescu, Bucureşti, 1979, pag. 67

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMar 29 Sept 2009, 19:03

despre comunisti

Un adevarat comunist,cind e vorba de a lua o hotarire importanata,care angajeaza linia partidului,trebuie sa spuna deschis parerea,fara teama de a fi destituit,exclus,pus la stilpul infamiei ori eventual.lichidat..."

pag.382
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMar 29 Sept 2009, 19:52

Ăla este comunard, nu comunist! Laughing
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 Vishenka_17

ostrovna

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMar 29 Sept 2009, 20:16

Anahoret a scris:
Ăla este comunard, nu comunist! Laughing
Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 Vishenka_17

Ce e acela comunard?smile talking talking Embarassed
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 EmptyMar 29 Sept 2009, 20:32

ostrovna a scris:

Ce e acela comunard?smile

Partizan, adept, membru al Comunei din Paris din 1871. (din DEX)

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică   Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică - Pagina 9 Empty

Sus In jos

Constantin Ţoiu - Galeria cu viţă sălbatică
Sus 
Pagina 9 din 11Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» SARMALUTE IN FOI DE VITA

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ANAHORET-
Mergi direct la: