LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
politica Popasul reclame romana Limba problema istorie curiozitati 1918 brasov comment-143 sibiu mediu CPSF 23 drumetie google humanitas padure Fantasy efremovivanantonovici muzica_traditionala internet 1 nicuvar taieri
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Educatia in scoala - Pagina 4 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 4 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 4 I_vote_rcap 
Emil Condor
Educatia in scoala - Pagina 4 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 4 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 4 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Educatia in scoala

In jos 
+20
Doina
Ion
yzzy
dolion
zuum
Cristina
Franz Schneider
Anahoret
res
Domino
cactus
abba
abbilbal
aurora
zaraza26
Emil Condor
star
Adriana
Getus
Administrator
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 16  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Educatia in scoala - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptySam 06 Iun 2009, 21:31

Ok! Avem pretentia ca altii să facă munca lor în care sunt pusi si plătiti pentru educarea natiunii noastre. Dar tu (oricare dintre noi), ca educator (profesor sau părinte) ce ai făcut, ce faci, ce vei face pentru educarea proprie a noilor generatii?

res

res

Numarul mesajelor : 232
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 00:02

Emil Condor a scris:
Ok! Avem pretentia ca altii să facă munca lor în care sunt pusi si plătiti pentru educarea natiunii noastre. Dar tu (oricare dintre noi), ca educator (profesor sau părinte) ce ai făcut, ce faci, ce vei face pentru educarea proprie a noilor generatii?
eu mi-am educat fiul in sensul cultivarii gandirii astfel incat sa gaseasca singur solutii problemelor care intervin Very Happy
Ca educator ma lupt cu morile devant pentru a se adopta un nou scop final al educatiei si anume cultivarea gandirii, dar se pare ca vechile mentalitati nu numai ca se schimba greu, dar nici nu vor schimbarea Wink

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 03:17

res a scris:
eu mi-am educat fiul in sensul cultivarii gandirii astfel incat sa gaseasca singur solutii problemelor care intervin Very Happy
Da, fiecare trebuie să încurajeze copiii să gândească pentru ei, nu să astepte din partea altora, rezolvarea problemelor proprii

Citat :
Ca educator ma lupt cu morile de vant pentru a se adopta un nou scop final al educatiei si anume cultivarea gandirii, dar se pare ca vechile mentalitati nu numai ca se schimba greu, dar nici nu vor schimbarea Wink
Oh! Si tu esti cadru didactic? Fain! Avem 5 sau 6 useri din domeniul Învătământului: unii care au lucrat în trecut, altii încă activi. thumb_yello

No, păi să încerci a lupta singur este un fel de sinucidere, chiar cum spui tu: a te lupta cu morile de vânt! Trebuie un bun organizator ce să se ocupe de aducerea mai multor educatori într-un grup ce să se caracterizeze prin unitate în gândire si actiune. Lupta solitară nu prea a avut nicicând sorti de izbândă.

res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 11:23

Emil Condor a scris:
[.....]No, păi să încerci a lupta singur este un fel de sinucidere, chiar cum spui tu: a te lupta cu morile de vânt! Trebuie un bun organizator ce să se ocupe de aducerea mai multor educatori într-un grup ce să se caracterizeze prin unitate în gândire si actiune. Lupta solitară nu prea a avut nicicând sorti de izbândă.
problema este ca cei care gandesc singuri nu se prea asociaza sub comanda unui leader care sa gandeasca in locul lor Wink
Problema nu ar trebui pusa ca intr-o batalie in care castiga cel mai organizat, mai bine inarmat cu arme eficiente si cu o mai buna strategie, ci a respecta niste principii care in cazul nostru sunt principiile democratice de egalitate, libertate, demnitate, etc. . Nu poti fi liber decat atunci cand esti in stare sa gandesti singur si sa-ti asumi responsabilitatea propriilor decizii , dar se pare ca pastorii nostrii tocmai asta nu vor si anume nu vor sa renunte la controlul si dependenta prostimii fata de ei Razz

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 11:30

Ca deobicei, Res, le zici bine. Cu o singură excepţie: un lider conduce, nu gândeşte în locul celor pe care-i conduce.

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 11:59

Anahoret a scris:
Ca deobicei, Res, le zici bine. Cu o singură excepţie: un lider conduce, nu gândeşte în locul celor pe care-i conduce.
asa crezi tu ca se intampla la noi cu sefii care ne conduc ? doh doh

Anahoret

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 12:09

Res, ăia sunt şefi, nu sunt lideri!
Laughing Laughing Laughing

Ţi-am mai spus, liderul este acela care ţine barca cu prova-n val şi-şi duce organizaţia mai departe. Şefii sunt cei pe care i-ai descris tu. Este diferenţă mare între unii şi ceilalţi, ce naiba!

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 13:35

Anahoret a scris:
Res, ăia sunt şefi, nu sunt lideri!
Laughing Laughing Laughing

Ţi-am mai spus, liderul este acela care ţine barca cu prova-n val şi-şi duce organizaţia mai departe. Şefii sunt cei pe care i-ai descris tu. Este diferenţă mare între unii şi ceilalţi, ce naiba!
la noi nu se face nicio deosebire dintre sefi si lideri Razz Toti sefii isi spun lideri ca si cum schimbandu-si parul si-ar schimba si naravul, dar indiferent cum isi spun (se mai foloseste si mamager Wink, atitudinea lor nu poate fi diferita de ceea ce le cere sistemul Razz
Ceva poze nu mai ai?

livada, via si gradina arata mai bine decat mi-as fi imaginat, adica pomii sunt incarcati de fructe, via de struguri si gradina de flori si legume Wink
Pe Dodo insa nu-l mai avem de mai bine de un an ca l-au omorat vecinii Crying or Very sad

Anahoret

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 15:29

res a scris:
Toti sefii isi spun lideri ca si cum schimbandu-si parul si-ar schimba si naravul, dar indiferent cum isi spun (se mai foloseste si manager Wink, atitudinea lor nu poate fi diferita de ceea ce le cere sistemul Razz
Păi şi eu îmi spun anahoret dar nu-s călugăr! Wink Iar manager... sună mai bine decât director. Laughing
res a scris:
Pe Dodo insa nu-l mai avem de mai bine de un an ca l-au omorat vecinii Crying or Very sad
Îmi pare rău, sincer! Sad Îmi plăcea atât de mult când povesteai despre el... parcă era o parte a livezii. Păcat.

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 16:57

Anahoret a scris:
...un lider conduce, nu gândeşte în locul celor pe care-i conduce.
Exact asa trebuie să fie un lider adevărat, să-i lase pe cei condusi de el, să gândească, el doar să armonizeze munca lor, să dea un sens la toate. Nu trebuie să fie "Marele Sef" ci să insufle celor condusi, convingerea că ei sunt proprii lor sefi si au libertatea deciziei până la un anume punct.

res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 18:32

Emil Condor a scris:
Anahoret a scris:
...un lider conduce, nu gândeşte în locul celor pe care-i conduce.
Exact asa trebuie să fie un lider adevărat, să-i lase pe cei condusi de el, să gândească, el doar să armonizeze munca lor, să dea un sens la toate. Nu trebuie să fie "Marele Sef" ci să insufle celor condusi, convingerea că ei sunt proprii lor sefi si au libertatea deciziei până la un anume punct.
atitudinea sefilui (lider, manager, director sau cum dracu' i se mai zice) este determinata de sistem. Intr-un sistem autoritar, atitudinea sefului nu poate fi decat autoritara , pentru ca este evaluat prin aceasta optica. La fel si mentalitatea oamenilor este determinata de sistemul in care traiesc Wink
Faptul ca la noi doar s-a vopsit gardul sistemului spunandu-se ca-i democratic dar pastrandu-se aceleasi institutii, structuri, programe si metodologi, NU inseamna ca si realitatea e alta Razz

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 18:40

Anahoret a scris:
[....]
res a scris:
Îmi pare rău, sincer! Sad Îmi plăcea atât de mult când povesteai despre el... parcă era o parte a livezii. Păcat.
chiar daca facea si multe prostii, (sau poate tocmai d-asta) il iubeam foarte mult iar el simtea asta si cauta sa ne rasplateasca asa cum stia el Very Happy Imi amintesc de exemplu cum o chema pe sotie la cearta cu cainii vecinului la gard Wink Simtea ca sotiei ii place sa se certe si prin atitudinesi miscari ale capului, dupa ce mancam impreuna, o chema la "cearta" Laughing Se facea la gard o harmalaie de nedescris, mai ales ca de-o parte a gardului era sotia si Dodo si de partea cealalta era Max, Frida si fiul ei care de fapt era si fiul lui Dodo si saracul nu stia cu cine sa tina, asa ca latra si musca pe toti Laughing Laughing Laughing

Anahoret

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 18:57

res a scris:
Faptul ca la noi doar s-a vopsit gardul sistemului spunandu-se ca-i democratic dar pastrandu-se aceleasi institutii, structuri, programe si metodologi, NU inseamna ca si realitatea e alta Razz
Ei, am luat şi noi denumirile şi am zis că am făcut reformă.
Cristina a zis o vorbă mare: este mai uşor să divizezi atomul decât să schimbi mentalităţile.

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 19:21

Anahoret a scris:
res a scris:
Cristina a zis o vorbă mare: este mai uşor să divizezi atomul decât să schimbi mentalităţile.
ca de obicei am preluat doar forma si am pastrat continutul acelasi, ca doar "nu vrem sa ne pierdem identitatea nationala renuntand la traditii" Razz

Anahoret

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 19:30

[quote="res"]
Anahoret a scris:
ca de obicei am preluat doar forma si am pastrat continutul acelasi, ca doar "nu vrem sa ne pierdem identitatea nationala renuntand la traditii" Razz
Pui alături două lucruri care nu au legătură unul cu celălalt. Nu din teama de a ne pierde identitatea au luat mai-marii noştrii doar forma ci, pur şi simplu, din lene. Îţi dai seama ce muncă ar fi fost să adapteze totul la specificul nostru şi, apoi, să mai facă şi maşinăria să funcţioneze? Aşa au botezet-o pe Maria - Mary şi i-au schimbat doar pălăria! Laughing Laughing Laughing

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 20:54

Anahoret a scris:
res a scris:
Pui alături două lucruri care nu au legătură unul cu celălalt. Nu din teama de a ne pierde identitatea au luat mai-marii noştrii doar forma ci, pur şi simplu, din lene. Îţi dai seama ce muncă ar fi fost să adapteze totul la specificul nostru şi, apoi, să mai facă şi maşinăria să funcţioneze? Aşa au botezet-o pe Maria - Mary şi i-au schimbat doar pălăria! Laughing Laughing Laughing
traditiile noastre n-au nimic cu spiritul democratic, ci mai ales cu cel autoritar Razz
Asta cu "traditiile si pierderea identitatii nationale" e doar o lozinca pentru a motiva pastrarea acelorasi metehne Wink

Anahoret

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 21:25

Grecia este singura ţară din lume care are o oarecare tradiţie în democraţie. Wink

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 21:39

Anahoret a scris:
Grecia este singura ţară din lume care are o oarecare tradiţie în democraţie. Wink
"democratia" greceasca excudea sclavii din randul oamenilor plasandu-i in randul animalelor de munca Wink

Anahoret

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyDum 07 Iun 2009, 22:21

Tocmai d-asta am scris că are o oarecare tradiţie...

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyVin 19 Iun 2009, 13:12

Anahoret a scris:
res a scris:

Mai usor divizezi un atom/Decat sa schimbi mentalitatea unui om. thumb_yello
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyVin 19 Iun 2009, 22:46

zaraza26 a scris:
Anahoret a scris:
res a scris:

nu se pune problema de a schimba, ci de a forma mentalitati noi prin educatie

Franz Schneider

Numarul mesajelor : 3180
Localizare : Intr-o vagauna din Romania
Data de inscriere : 09/09/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptySam 20 Iun 2009, 00:01

Absolut corecta afirmatia ta Res !

Ne doare ca-n lumina sa / Pamantul tine-o lume rea ..."
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyLun 22 Iun 2009, 12:03

res a scris:
zaraza26 a scris:
Anahoret a scris:
res a scris:

nu se pune problema de a schimba, ci de a forma mentalitati noi prin educatie

Te referi la adulti, presupun... Si cu mentalitatea veche ce se intampla?
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyLun 22 Iun 2009, 16:47

Franz Schneider a scris:
Nimic nu e absolut, Franz Wink !
Sus In jos
Franz Schneider

Franz Schneider

Numarul mesajelor : 3180
Localizare : Intr-o vagauna din Romania
Data de inscriere : 09/09/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 EmptyLun 22 Iun 2009, 16:58

Cristina a scris:
Franz Schneider a scris:
Nimic nu e absolut, Franz Wink !
Afirmatiile lui Res sunt ..."mai mult decat absolute" Cristina ! old

Ne doare ca-n lumina sa / Pamantul tine-o lume rea ..."
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 4 Empty

Sus In jos

Educatia in scoala