__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Educatia in scoala | |
|
+20Doina Ion yzzy dolion zuum Cristina Franz Schneider Anahoret res Domino cactus abba abbilbal aurora zaraza26 Emil Condor star Adriana Getus Administrator 24 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 22 Noi 2008, 21:04 | |
| - Domino a scris:
- Buna as vrea si eu 2 referate daca gasiti ( am cautat peste tot si nu am gasit poate gasiti voi
1. Maghiari din Romania . 2. Sarbi din Romania . Ţi-am trimis ceva, dar nu a fost acceăptat. Intră la Partidul Civic Maghiar şi vei găsi multe informaţii necesare. Acelaşi lucru la Partidul Sârbilor din România. | |
| | | Domino
Numarul mesajelor : 61 Varsta : 32 Localizare : Bocsa Montana Data de inscriere : 09/11/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 22 Noi 2008, 21:12 | |
| mersi ... sper sa gasesc ... care mai gaseste ceva sa imi dea un pm cu linkuri sau sa scrie aici .. Deci as dori cel mai mult pt sarbi din romania , ... | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 22 Noi 2008, 21:42 | |
| - Domino a scris:
- mersi ... sper sa gasesc ... care mai gaseste ceva sa imi dea un pm cu linkuri sau sa scrie aici ..
Deci as dori cel mai mult pt sarbi din romania , ... Ciacova Banat Timis Romania; Istoric - Capitolul 1 Sârbii majoritari erau originari din Slavonia, pe ungureşte "Totorszag" ... 1848 – 13 mai - Sârbii din Banat se ridică împotriva ungurilor, iar slovacii cu ... ianosel.com/48.html - 164k - Cached | |
| | | Domino
Numarul mesajelor : 61 Varsta : 32 Localizare : Bocsa Montana Data de inscriere : 09/11/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 22 Noi 2008, 21:53 | |
| mersi , da eu as dori ceva de genu sa incerc eu sa forumulez ceva .. deci un exemplu :
Sarbi din Romania au venit in anul XXXX etc , bla bla bla .. se afla in SV romaniei etc , formeaza 99 % din populatia romaniei cam asa ceva daca ati gasi ar fi perfect .. ( scz mai mult decat perfect ) ... | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 23 Noi 2008, 08:55 | |
| - Domino a scris:
- mersi , da eu as dori ceva de genu sa incerc eu sa forumulez ceva .. deci un exemplu :
Sarbi din Romania au venit in anul XXXX etc , bla bla bla .. se afla in SV romaniei etc , formeaza 99 % din populatia romaniei cam asa ceva daca ati gasi ar fi perfect .. ( scz mai mult decat perfect ) ... Citeste C I A C O V A - Târg în Banat Monografie de Wilhelm Josef Merschdorf - Capitolul 1: Banatul - o regiune sud-est-europeană - Capitolul 2: Banatul în Regatul României - Capitolul 3: Ciacova, orăşel de garnizoană - Capitolul 4: Bisericile din Ciacova | |
| | | Domino
| Subiect: Re: Educatia in scoala Dum 23 Noi 2008, 09:01 | |
| Ok am sa citesc mersi mult | |
| | | Domino
| Subiect: Re: Educatia in scoala Joi 27 Noi 2008, 14:29 | |
| scz daca gresesc fac dublu-post , dar am mai vazut pe forum : Deci as dori niste statistici despre crestinism , cat la suta sunt de relige ortodoxa,romano-catolica,catolia etc | |
| | | res
Numarul mesajelor : 232 Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Mar 2009, 18:46 | |
| - Administrator a scris:
- Se poate vorbi de o educatie corespunzatoare în scolile românesti?
Avem educatori capabili? Sunt ei lăsati să educe noile generatii după capabilitătile pe care le au? Au scolile suficiente resurse financiare pentru educarea proprie a viitorilor adulti? Ce măsuri ar trebui Statul Român să ia pentru îmbunătătirea educatiei în scoli? conteaza foarte mult finalitatea educatiei si mai putin cantitatea de informatii si programe cu care sunt indopati copiii in scoli, sau altfel spus conteaza atitudinea cultivata in scoala (ceea ce ramane dupa ce uiti tot ce-ai invatat in scoala ) . _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Mar 2009, 21:22 | |
| Atitudinea este rezultatul respectului sau lipsei lui fată de semeni, nu-i asa? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Mar 2009, 21:49 | |
| - Emil Condor a scris:
- Atitudinea este rezultatul respectului sau lipsei lui fată de semeni, nu-i asa?
da, dar dupa parerea mea respectul ar trebui sa fie reciproc (egalitate) , nu supunere La noi notiunea de respect este inteleasa tendentios in sensul de supunere (a impune respect, a-l aduce la respect, respectul fata de sefi, .....) ceea ce face ca si educatia sa fie facuta in acest sens , adica prin impunere si instructie pentru subordonare, iar rezultatul unei astfel de educatii este lupta pentru suprematie in care doar locul in ierarhie conteaza, nu mijloacele folosite ( Asa se explica ca se spune ca are minte celui care minte, cel care fura este apreciat pentru ca se descurca, cei violenti sunt apreciati pentru ca sunt autoritari, ....... iar mafiotii sunt alesi in parlament sau presedinti ) _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Mar 2009, 21:53 | |
| Dacă toată lumea arată respect pentru cei din jur, normal că există reciprocitate... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Vin 06 Mar 2009, 22:25 | |
| - Emil Condor a scris:
- Dacă toată lumea arată respect pentru cei din jur, normal că există reciprocitate...
Dacă ...... istoria intregii omeniri este de fapt istoria luptei pentru suprematie Inceputurile democratiei sunt de acum vreo 50 de ani, iar noi ne aflam in urma statelor civilizate cu cateva sute de ani _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 12:04 | |
| Cred ca educatia in scoala depinde in primul rand de profesori, de dorinta lor de a-si face meseria pe care si-au ales-o si de entuziasmul cu care se implica in modelarea unor copii pe care ii au in fata lor. Faptul ca salariile sunt asa cum sunt nu ar trebui sa afecteze calitatea predarii sau sa genereze o nemultumire permanenta, deoarece in meseria de profesor exista alte satisfactii, destul de mari, iar atunci cand te hotarasti sa-ti alegi o anumita meserie trebuie sa te gandesti ce anume iti doresti cel mai mult si sa accepti atat avantajele cat si dezavantajele. Cei care isi doresc sa aiba multi bani se pot indrepta spre sfera afacerilor sau spre meserii care sunt foarte bine platite. Desigur ca nici aceste domenii nu sunt usor de "cucerit", iar unii au sau nu inclinatii spre ele. Cert este ca nu exista vreo meserie/ profesie perfecta care sa-ti asigure si bani multi, si munca putina si satisfactii de toate felurile etc, iar dezideratele si nazuintele trebuie sa fie realiste si in concordanta cu fortele si capacitatile proprii. Pentru absolut orice vrei sa obtii pe lumea asta trebuie platit un pret. Daca vrei bani, atunci muncesti mult, intri intr-o zona dura nu mai stii de tine o perioada, etc iar la un moment dat vei avea ceea ce ai vrut. De cele mai multe ori, insa nici atunci oamenii nu sunt multumiti. Asa e natura umana, probabil |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 12:38 | |
| - res a scris:
- Emil Condor a scris:
- Dacă toată lumea arată respect pentru cei din jur, normal că există reciprocitate...
Dacă ...... istoria intregii omeniri este de fapt istoria luptei pentru suprematie Inceputurile democratiei sunt de acum vreo 50 de ani, iar noi ne aflam in urma statelor civilizate cu cateva sute de ani Grecia cunoaste democratia directa incepand cu reformele lui Clistene, anul 508 i.H. In occident primele semne sunt in S.U.A. in 1787 si in Anglia in 1689 cu "Declaratia Drepturilor" prin care se separa puterea executiva, regele Wilhelm III Orania si puterea legislativa Parlamentul. La noi probabil aveam elemente de democratie in jurul anului 1923 cand a aparut Constitutia. Puterea legislativa apartinea Parlamentului. | |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 13:08 | |
| - Mihaela a scris:
- Cred ca educatia in scoala depinde in primul rand de profesori, de dorinta lor de a-si face meseria pe care si-au ales-o si de entuziasmul cu care se implica in modelarea unor copii pe care ii au in fata lor.[....]
da, doar ca profesorii sunt atenti indrumati si controlati de anumite organe politice care-i impun directia in care trebuie sa educe Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 13:32 | |
| - res a scris:
da, doar ca profesorii sunt atenti indrumati si controlati de anumite organe politice care-i impun directia in care trebuie sa educe
Deci organele politice mai au timp sa indrume si sa controleze educatia, adica sa-i acorde atentie? Nu ar fi rau! - res a scris:
Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA
Ceea ce spuneam si eu, adica influenta pe care o exercita profesorul asupra elevului, isi pune amprenta si este ceea ce ramane, intr-adevar De fapt eu sunt de acord ca meseria de profesor este o arta. |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 19:52 | |
| - Mihaela a scris:
- res a scris:
- da, doar ca profesorii sunt atenti indrumati si controlati de anumite organe politice care-i impun directia in care trebuie sa educe
Deci organele politice mai au timp sa indrume si sa controleze educatia, adica sa-i acorde atentie? Nu ar fi rau! controlul si indrumarea educatiei este principalul obiectiv al organelor politice , ca asta le usureaza lor satisfacerea intereselor personale - Mihaela a scris:
- res a scris:
- Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA
Ceea ce spuneam si eu, adica influenta pe care o exercita profesorul asupra elevului, isi pune amprenta si este ceea ce ramane, intr-adevar De fapt eu sunt de acord ca meseria de profesor este o arta. daca ti se cere sa faci instructie si disciplina prin discipline pentru a indopa elevul cu cunostinte si programe, de multe ori inutile doar pentru a-i umple memoria si a-l aduce in imposibilitatea de a mai gandi, asta nu se cheama arta care presupune creativitate, ci control, dependenta fata de cei care ordona _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 21:06 | |
| Eu spuneam teoretic, Res . |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 21:35 | |
| - Mihaela a scris:
- Eu spuneam teoretic, Res .
teoretic se spune una, practic se face alta Din pacate insa dascalii sunt sanctionati practic dupa ce-ar trebui sa faca teoretic _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 21:41 | |
| |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Sam 07 Mar 2009, 21:58 | |
| _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 09 Mar 2009, 09:30 | |
| - res a scris:
- Mihaela a scris:
- Cred ca educatia in scoala depinde in primul rand de profesori, de dorinta lor de a-si face meseria pe care si-au ales-o si de entuziasmul cu care se implica in modelarea unor copii pe care ii au in fata lor.[....]
da, doar ca profesorii sunt atenti indrumati si controlati de anumite organe politice care-i impun directia in care trebuie sa educe Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA Tocmai am "rasfoit" un link de pe youtube despre manipulare. Recunosc ideile de acolo in convingerea ta ca politicul impune directia de educare. Atunci de ce Uniunii Europene nu le convine invatamantul de la noi? In paranteza fie spus: eu nu cred in manipularea asta pe care o urmaresc toti conducatorii, in comploturi si organizatii oculte. In primul rand din cauza ca psihicul meu nu vrea sa le acorde vreo sansa. Chiar daca exista, puterea lor e mult mai mica decat vor sa ne faca sa credem cei care intretin atmosfera asta. Daca vrem sa nu fim manipulati, se poate...si e foarte simplu. Ganditi cu capul vostru, inchideti televizoarele si ziarele. Intamplator neglijenta autoritatilor duce educatia intr-o directie care nu ii deranjeaza...si atunci nu prea vor sa faca nimic... | |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Lun 09 Mar 2009, 17:56 | |
| - zaraza26 a scris:
- [.....]Tocmai am "rasfoit" un link de pe youtube despre manipulare. Recunosc ideile de acolo in convingerea ta ca politicul impune directia de educare. Atunci de ce Uniunii Europene nu le convine invatamantul de la noi? In paranteza fie spus: eu nu cred in manipularea asta pe care o urmaresc toti conducatorii, in comploturi si organizatii oculte. In primul rand din cauza ca psihicul meu nu vrea sa le acorde vreo sansa. Chiar daca exista, puterea lor e mult mai mica decat vor sa ne faca sa credem cei care intretin atmosfera asta. Daca vrem sa nu fim manipulati, se poate...si e foarte simplu. Ganditi cu capul vostru, inchideti televizoarele si ziarele.
Intamplator neglijenta autoritatilor duce educatia intr-o directie care nu ii deranjeaza...si atunci nu prea vor sa faca nimic... nu poti gandi fara principii . Pentru a avea o gandire realista si pozitiva e necesar ca principiile sa fie realiste si pozitive. La noi insa tocmai formarea principiilor se impiedica (s-a scos Teoria Evolutiei di programele scolare ) si se inlocuiesc cu tipare care fac mai usoara manipularea . E ca si cum te-ai afla intr-un labirint si ti s-ar indica prin sageti drumul pe care trebuie sa-l urmezi . Normal ca in acest caz urmezi mecanic drumul indicat fara sa te mai intrebi DE CE . Astfel de tipare sunt impuse in procesul de educatie (familie, scoala, biserica, societate, presa, .....) printr-o directie generala decisa politic sau continuata din inertie In perioada "comunista" aceasta directie a fost impusa de sovietici cu scopul de a forma "omul robot" (multilateral dezvoltat , dar dupa '89 programele si metodologiile educationale au ramas aceleasi (poate din inertie doar , poate din prostie sau poate intentionat ) Educatia in scopul supunerii a fost si inainte de "comunism", cum de altfel era in toate tarile, dar intre timp unele tari s-au adaptat conditiilor si schimbat directia in care se facea educatia (educatie pentru cultivarea gandirii ) , ajungand intr-un anumit nivel de civilizatie, iar altele au ramas la aceeasi educatie traditionala _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Educatia in scoala Mar 10 Mar 2009, 09:16 | |
| - Citat :
- nu poti gandi fara principii . Pentru a avea o gandire realista si pozitiva e necesar ca principiile sa fie realiste si pozitive.
La noi insa tocmai formarea principiilor se impiedica (s-a scos Teoria Evolutiei di programele scolare Razz ) si se inlocuiesc cu tipare care fac mai usoara manipularea . E ca si cum te-ai afla intr-un labirint si ti s-ar indica prin sageti drumul pe care trebuie sa-l urmezi . Normal ca in acest caz urmezi mecanic drumul indicat fara sa te mai intrebi DE CE . Astfel de tipare sunt impuse in procesul de educatie (familie, scoala, biserica, societate, presa, .....) printr-o directie generala decisa politic sau continuata din inertie Wink In perioada "comunista" aceasta directie a fost impusa de sovietici cu scopul de a forma "omul robot" (multilateral dezvoltat Wink, dar dupa '89 programele si metodologiile educationale au ramas aceleasi (poate din inertie doar , poate din prostie sau poate intentionat Wink ) Educatia in scopul supunerii a fost si inainte de "comunism", cum de altfel era in toate tarile, dar intre timp unele tari s-au adaptat conditiilor si schimbat directia in care se facea educatia (educatie pentru cultivarea gandirii ) , ajungand intr-un anumit nivel de civilizatie, iar altele au ramas la aceeasi educatie traditionala. Poate ca principiile ne lipsesc...generatia tanara e pur si simplu debusolata. Cum s-ar putea remedia? Oare prin cursuri ale unor organizatii particulare? Ce ar trebui sa contina aceste cursuri? In ce tari s-a schimbat directia in care se face educatia si se face educatie pentru cultivarea gandirii? Tocmai in occident ar trebui sa fie mai multa manipulare, acolo ni se spune in documentare pe youtube sau video.google.com ca tarile sunt conduse de oameni afiliati unor organizatii oculte. Ce inseamna educatie traditionala? Aia de pana in 1947 cred ca asigura niste principii tinerilor. Exista un respect pentru profesori... Mda, a respecta inseamna a-i lua asa cum sunt, fara sa-i poti critica... | |
| | | res
| Subiect: Re: Educatia in scoala Mar 10 Mar 2009, 17:43 | |
| - zaraza26 a scris:
- [....]Poate ca principiile ne lipsesc...generatia tanara e pur si simplu debusolata. Cum s-ar putea remedia? Oare prin cursuri ale unor organizatii particulare? Ce ar trebui sa contina aceste cursuri?
tanara generatie se opune cum mi se pare si firesc de altfel, unei educatii in spiritul supunerii, iar cei care pot lua decizii privind finalitatea educatiei, refuza sa vada asta din cauza orgoliilor si a intereselor personale - Citat :
- In ce tari s-a schimbat directia in care se face educatia si se face educatie pentru cultivarea gandirii? Tocmai in occident ar trebui sa fie mai multa manipulare, acolo ni se spune in documentare pe youtube sau video.google.com ca tarile sunt conduse de oameni afiliati unor organizatii oculte.
hai sa nu credem chiar tot ce ni se prezinta, mai ales ca este interpretat tendentios . Rezultatele educatiei se vad in nivelul de trai si nu in interpretarile si exagerarile tendentioase a unora a caror autoritate este dictata de interesele personale si de grup . - Citat :
- [...]Ce inseamna educatie traditionala? Aia de pana in 1947 cred ca asigura niste principii tinerilor. Exista un respect pentru profesori... Mda, a respecta inseamna a-i lua asa cum sunt, fara sa-i poti critica...
Acel "respect" pentru profesori, ca si "respectul" fata de lege sau stapan, inseamna de fapt supunere Profesorul, ca si preotul, jandarmul sau stapanul erau considerati "Magister Dixit" , adica detinatorii adevarului absolut, asemeni lui Dumnezeu . _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Educatia in scoala | |
| |
| | | | Educatia in scoala | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |