LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Limba efremovivanantonovici istorie drumetie 23 1918 taieri reclame mediu CPSF internet humanitas Popasul google sibiu Fantasy 1 brasov padure curiozitati nicuvar politica problema muzica_traditionala comment-143 romana
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Educatia in scoala - Pagina 3 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 3 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
Educatia in scoala - Pagina 3 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 3 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Educatia in scoala

In jos 
+20
Doina
Ion
yzzy
dolion
zuum
Cristina
Franz Schneider
Anahoret
res
Domino
cactus
abba
abbilbal
aurora
zaraza26
Emil Condor
star
Adriana
Getus
Administrator
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Urmatorul
AutorMesaj
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

Educatia in scoala - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 22 Noi 2008, 21:04

Domino a scris:
Buna as vrea si eu 2 referate daca gasiti Sad( am cautat peste tot si nu am gasit poate gasiti voi

1. Maghiari din Romania .
2. Sarbi din Romania .

Ţi-am trimis ceva, dar nu a fost acceăptat. Intră la Partidul Civic Maghiar şi vei găsi multe informaţii necesare. Acelaşi lucru la Partidul Sârbilor din România.

Domino

Domino

Numarul mesajelor : 61
Varsta : 32
Localizare : Bocsa Montana
Data de inscriere : 09/11/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 22 Noi 2008, 21:12

mersi ... sper sa gasesc ... care mai gaseste ceva sa imi dea un pm cu linkuri sau sa scrie aici Sad ..

Deci as dori cel mai mult pt sarbi din romania , ...
Sus In jos
http://www.gamesforgamers.forumhit.ro
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 22 Noi 2008, 21:42

Domino a scris:
mersi ... sper sa gasesc ... care mai gaseste ceva sa imi dea un pm cu linkuri sau sa scrie aici Sad ..

Deci as dori cel mai mult pt sarbi din romania , ...

Ciacova Banat Timis Romania; Istoric - Capitolul 1
Sârbii majoritari erau originari din Slavonia, pe ungureşte "Totorszag" ... 1848 – 13 mai - Sârbii din Banat se ridică împotriva ungurilor, iar slovacii cu ...
ianosel.com/48.html - 164k - Cached

Domino

Domino

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 22 Noi 2008, 21:53

mersi , da eu as dori ceva de genu sa incerc eu sa forumulez ceva .. deci un exemplu :

Sarbi din Romania au venit in anul XXXX etc , bla bla bla .. se afla in SV romaniei etc , formeaza 99 % din populatia romaniei cam asa ceva daca ati gasi ar fi perfect .. ( scz mai mult decat perfect ) ...
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyDum 23 Noi 2008, 08:55

Domino a scris:
mersi , da eu as dori ceva de genu sa incerc eu sa forumulez ceva .. deci un exemplu :

Sarbi din Romania au venit in anul XXXX etc , bla bla bla .. se afla in SV romaniei etc , formeaza 99 % din populatia romaniei cam asa ceva daca ati gasi ar fi perfect .. ( scz mai mult decat perfect ) ...

Citeste C I A C O V A - Târg în Banat Monografie de Wilhelm Josef Merschdorf

- Capitolul 1: Banatul - o regiune sud-est-europeană
- Capitolul 2: Banatul în Regatul României
- Capitolul 3: Ciacova, orăşel de garnizoană
- Capitolul 4: Bisericile din Ciacova

Domino

Domino

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyDum 23 Noi 2008, 09:01

Ok am sa citesc mersi mult thumb_yello
Sus In jos
Domino

Domino

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyJoi 27 Noi 2008, 14:29

scz daca gresesc fac dublu-post , dar am mai vazut pe forum : Deci as dori niste statistici despre crestinism , cat la suta sunt de relige ortodoxa,romano-catolica,catolia etc Very Happy
Sus In jos
res

res

Numarul mesajelor : 232
Data de inscriere : 07/01/2009

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyVin 06 Mar 2009, 18:46

Administrator a scris:
Se poate vorbi de o educatie corespunzatoare în scolile românesti?
Avem educatori capabili?
Sunt ei lăsati să educe noile generatii după capabilitătile pe care le au?
Au scolile suficiente resurse financiare pentru educarea proprie a viitorilor adulti?
Ce măsuri ar trebui Statul Român să ia pentru îmbunătătirea educatiei în scoli?
conteaza foarte mult finalitatea educatiei si mai putin cantitatea de informatii si programe cu care sunt indopati copiii in scoli, sau altfel spus conteaza atitudinea cultivata in scoala (ceea ce ramane dupa ce uiti tot ce-ai invatat in scoala Wink ) .

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyVin 06 Mar 2009, 21:22

Atitudinea este rezultatul respectului sau lipsei lui fată de semeni, nu-i asa?

res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyVin 06 Mar 2009, 21:49

Emil Condor a scris:
Atitudinea este rezultatul respectului sau lipsei lui fată de semeni, nu-i asa?
da, dar dupa parerea mea respectul ar trebui sa fie reciproc (egalitate) , nu supunere Very Happy
La noi notiunea de respect este inteleasa tendentios in sensul de supunere (a impune respect, a-l aduce la respect, respectul fata de sefi, .....) ceea ce face ca si educatia sa fie facuta in acest sens , adica prin impunere si instructie pentru subordonare, iar rezultatul unei astfel de educatii este lupta pentru suprematie in care doar locul in ierarhie conteaza, nu mijloacele folosite Razz ( Asa se explica ca se spune ca are minte celui care minte, cel care fura este apreciat pentru ca se descurca, cei violenti sunt apreciati pentru ca sunt autoritari, ....... iar mafiotii sunt alesi in parlament sau presedinti Wink )

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyVin 06 Mar 2009, 21:53

Dacă toată lumea arată respect pentru cei din jur, normal că există reciprocitate...

res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyVin 06 Mar 2009, 22:25

Emil Condor a scris:
Dacă toată lumea arată respect pentru cei din jur, normal că există reciprocitate...
Dacă ......
istoria intregii omeniri este de fapt istoria luptei pentru suprematie Inceputurile democratiei sunt de acum vreo 50 de ani, iar noi ne aflam in urma statelor civilizate cu cateva sute de ani Wink

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 12:04

Cred ca educatia in scoala depinde in primul rand de profesori, de dorinta lor de a-si face meseria pe care si-au ales-o si de entuziasmul cu care se implica in modelarea unor copii pe care ii au in fata lor.
Faptul ca salariile sunt asa cum sunt nu ar trebui sa afecteze calitatea predarii sau sa genereze o nemultumire permanenta, deoarece in meseria de profesor exista alte satisfactii, destul de mari, iar atunci cand te hotarasti sa-ti alegi o anumita meserie trebuie sa te gandesti ce anume iti doresti cel mai mult si sa accepti atat avantajele cat si dezavantajele.

Cei care isi doresc sa aiba multi bani se pot indrepta spre sfera afacerilor sau spre meserii care sunt foarte bine platite. Desigur ca nici aceste domenii nu sunt usor de "cucerit", iar unii au sau nu inclinatii spre ele.

Cert este ca nu exista vreo meserie/ profesie perfecta care sa-ti asigure si bani multi, si munca putina si satisfactii de toate felurile etc, iar dezideratele si nazuintele trebuie sa fie realiste si in concordanta cu fortele si capacitatile proprii. Pentru absolut orice vrei sa obtii pe lumea asta trebuie platit un pret.
Daca vrei bani, atunci muncesti mult, intri intr-o zona dura nu mai stii de tine o perioada, etc iar la un moment dat vei avea ceea ce ai vrut. De cele mai multe ori, insa nici atunci oamenii nu sunt multumiti. Asa e natura umana, probabil Very Happy
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 12:38

res a scris:
Emil Condor a scris:
Dacă ......
istoria intregii omeniri este de fapt istoria luptei pentru suprematie Inceputurile democratiei sunt de acum vreo 50 de ani, iar noi ne aflam in urma statelor civilizate cu cateva sute de ani Wink

Grecia cunoaste democratia directa incepand cu reformele lui Clistene, anul 508 i.H. In occident primele semne sunt in S.U.A. in 1787 si in Anglia in 1689 cu "Declaratia Drepturilor" prin care se separa puterea executiva, regele Wilhelm III Orania si puterea legislativa Parlamentul.

La noi probabil aveam elemente de democratie in jurul anului 1923 cand a aparut Constitutia. Puterea legislativa apartinea Parlamentului.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 13:08

Mihaela a scris:
Cred ca educatia in scoala depinde in primul rand de profesori, de dorinta lor de a-si face meseria pe care si-au ales-o si de entuziasmul cu care se implica in modelarea unor copii pe care ii au in fata lor.[....]
da, doar ca profesorii sunt atenti indrumati si controlati de anumite organe politice care-i impun directia in care trebuie sa educe Wink
Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA Wink

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 13:32

res a scris:

da, doar ca profesorii sunt atenti indrumati si controlati de anumite organe politice care-i impun directia in care trebuie sa educe Wink
Deci organele politice mai au timp sa indrume si sa controleze educatia, adica sa-i acorde atentie? Nu ar fi rau! Very Happy

res a scris:

Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA
Ceea ce spuneam si eu, adica influenta pe care o exercita profesorul asupra elevului, isi pune amprenta si este ceea ce ramane, intr-adevar Very Happy De fapt eu sunt de acord ca meseria de profesor este o arta.
Sus In jos
res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 19:52

Mihaela a scris:
res a scris:
Deci organele politice mai au timp sa indrume si sa controleze educatia, adica sa-i acorde atentie? Nu ar fi rau! Very Happy
controlul si indrumarea educatiei este principalul obiectiv al organelor politice , ca asta le usureaza lor satisfacerea intereselor personale Wink
Mihaela a scris:
res a scris:
Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA
Ceea ce spuneam si eu, adica influenta pe care o exercita profesorul asupra elevului, isi pune amprenta si este ceea ce ramane, intr-adevar Very Happy De fapt eu sunt de acord ca meseria de profesor este o arta.

daca ti se cere sa faci instructie si disciplina prin discipline pentru a indopa elevul cu cunostinte si programe, de multe ori inutile doar pentru a-i umple memoria si a-l aduce in imposibilitatea de a mai gandi, asta nu se cheama arta care presupune creativitate, ci control, dependenta fata de cei care ordona Razz

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 21:06

Eu spuneam teoretic, Res oh da! .
Sus In jos
res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 21:35

Mihaela a scris:
teoretic se spune una, practic se face alta Razz
Din pacate insa dascalii sunt sanctionati practic dupa ce-ar trebui sa faca teoretic Wink

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 21:41

res a scris:
Mihaela a scris:
Din pacate insa dascalii sunt sanctionati practic dupa ce-ar trebui sa faca teoretic Wink
Insa eu am vazut ca teoria este buna. Pentru ca fac modulul pedagogic la facultatea asta pe care (stii si tu) ca o urmez, si stilul asta de indopat nu pare sa fie agreat (teoretic...) ....
Sus In jos
res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptySam 07 Mar 2009, 21:58

Mihaela a scris:
res a scris:
Mihaela a scris:
Insa eu am vazut ca teoria este buna. Pentru ca fac modulul pedagogic la facultatea asta pe care (stii si tu) ca o urmez, si stilul asta de indopat nu pare sa fie agreat (teoretic...) ....
practic insa asta se cere prin programe, metodologii, subiecte anuntate dinainte pentru bac, teze unice, ......

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyLun 09 Mar 2009, 09:30

res a scris:
Mihaela a scris:
Cred ca educatia in scoala depinde in primul rand de profesori, de dorinta lor de a-si face meseria pe care si-au ales-o si de entuziasmul cu care se implica in modelarea unor copii pe care ii au in fata lor.[....]
Nu cantitatea de cunostinte conteaza, ci ceea ce ramane dupa ce ele sunt uitate si anume ATITUDINEA Wink

Tocmai am "rasfoit" un link de pe youtube despre manipulare. Recunosc ideile de acolo in convingerea ta ca politicul impune directia de educare. Atunci de ce Uniunii Europene nu le convine invatamantul de la noi? In paranteza fie spus: eu nu cred in manipularea asta pe care o urmaresc toti conducatorii, in comploturi si organizatii oculte. In primul rand din cauza ca psihicul meu nu vrea sa le acorde vreo sansa. Chiar daca exista, puterea lor e mult mai mica decat vor sa ne faca sa credem cei care intretin atmosfera asta. Daca vrem sa nu fim manipulati, se poate...si e foarte simplu. Ganditi cu capul vostru, inchideti televizoarele si ziarele.

Intamplator neglijenta autoritatilor duce educatia intr-o directie care nu ii deranjeaza...si atunci nu prea vor sa faca nimic...
Sus In jos
res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyLun 09 Mar 2009, 17:56

zaraza26 a scris:
[.....]Tocmai am "rasfoit" un link de pe youtube despre manipulare. Recunosc ideile de acolo in convingerea ta ca politicul impune directia de educare. Atunci de ce Uniunii Europene nu le convine invatamantul de la noi? In paranteza fie spus: eu nu cred in manipularea asta pe care o urmaresc toti conducatorii, in comploturi si organizatii oculte. In primul rand din cauza ca psihicul meu nu vrea sa le acorde vreo sansa. Chiar daca exista, puterea lor e mult mai mica decat vor sa ne faca sa credem cei care intretin atmosfera asta. Daca vrem sa nu fim manipulati, se poate...si e foarte simplu. Ganditi cu capul vostru, inchideti televizoarele si ziarele.

Intamplator neglijenta autoritatilor duce educatia intr-o directie care nu ii deranjeaza...si atunci nu prea vor sa faca nimic...
nu poti gandi fara principii . Pentru a avea o gandire realista si pozitiva e necesar ca principiile sa fie realiste si pozitive.
La noi insa tocmai formarea principiilor se impiedica (s-a scos Teoria Evolutiei di programele scolare Razz ) si se inlocuiesc cu tipare care fac mai usoara manipularea . E ca si cum te-ai afla intr-un labirint si ti s-ar indica prin sageti drumul pe care trebuie sa-l urmezi . Normal ca in acest caz urmezi mecanic drumul indicat fara sa te mai intrebi DE CE . Astfel de tipare sunt impuse in procesul de educatie (familie, scoala, biserica, societate, presa, .....) printr-o directie generala decisa politic sau continuata din inertie Wink In perioada "comunista" aceasta directie a fost impusa de sovietici cu scopul de a forma "omul robot" (multilateral dezvoltat Wink, dar dupa '89 programele si metodologiile educationale au ramas aceleasi (poate din inertie doar , poate din prostie sau poate intentionat Wink )
Educatia in scopul supunerii a fost si inainte de "comunism", cum de altfel era in toate tarile, dar intre timp unele tari s-au adaptat conditiilor si schimbat directia in care se facea educatia (educatie pentru cultivarea gandirii ) , ajungand intr-un anumit nivel de civilizatie, iar altele au ramas la aceeasi educatie traditionala Razz

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMar 10 Mar 2009, 09:16

Citat :
nu poti gandi fara principii . Pentru a avea o gandire realista si pozitiva e necesar ca principiile sa fie realiste si pozitive.
La noi insa tocmai formarea principiilor se impiedica (s-a scos Teoria Evolutiei di programele scolare Razz ) si se inlocuiesc cu tipare care fac mai usoara manipularea . E ca si cum te-ai afla intr-un labirint si ti s-ar indica prin sageti drumul pe care trebuie sa-l urmezi . Normal ca in acest caz urmezi mecanic drumul indicat fara sa te mai intrebi DE CE . Astfel de tipare sunt impuse in procesul de educatie (familie, scoala, biserica, societate, presa, .....) printr-o directie generala decisa politic sau continuata din inertie Wink In perioada "comunista" aceasta directie a fost impusa de sovietici cu scopul de a forma "omul robot" (multilateral dezvoltat Wink, dar dupa '89 programele si metodologiile educationale au ramas aceleasi (poate din inertie doar , poate din prostie sau poate intentionat Wink )
Educatia in scopul supunerii a fost si inainte de "comunism", cum de altfel era in toate tarile, dar intre timp unele tari s-au adaptat conditiilor si schimbat directia in care se facea educatia (educatie pentru cultivarea gandirii ) , ajungand intr-un anumit nivel de civilizatie, iar altele au ramas la aceeasi educatie traditionala.

Poate ca principiile ne lipsesc...generatia tanara e pur si simplu debusolata. Cum s-ar putea remedia? Oare prin cursuri ale unor organizatii particulare? Ce ar trebui sa contina aceste cursuri? scratch

In ce tari s-a schimbat directia in care se face educatia si se face educatie pentru cultivarea gandirii? Tocmai in occident ar trebui sa fie mai multa manipulare, acolo ni se spune in documentare pe youtube sau video.google.com ca tarile sunt conduse de oameni afiliati unor organizatii oculte. Ce inseamna educatie traditionala? Aia de pana in 1947 cred ca asigura niste principii tinerilor. Exista un respect pentru profesori... Mda, a respecta inseamna a-i lua asa cum sunt, fara sa-i poti critica...
Sus In jos
res

res

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 EmptyMar 10 Mar 2009, 17:43

zaraza26 a scris:
[....]Poate ca principiile ne lipsesc...generatia tanara e pur si simplu debusolata. Cum s-ar putea remedia? Oare prin cursuri ale unor organizatii particulare? Ce ar trebui sa contina aceste cursuri? scratch
tanara generatie se opune cum mi se pare si firesc de altfel, unei educatii in spiritul supunerii, iar cei care pot lua decizii privind finalitatea educatiei, refuza sa vada asta din cauza orgoliilor si a intereselor personale
Citat :
In ce tari s-a schimbat directia in care se face educatia si se face educatie pentru cultivarea gandirii? Tocmai in occident ar trebui sa fie mai multa manipulare, acolo ni se spune in documentare pe youtube sau video.google.com ca tarile sunt conduse de oameni afiliati unor organizatii oculte.

hai sa nu credem chiar tot ce ni se prezinta, mai ales ca este interpretat tendentios . Rezultatele educatiei se vad in nivelul de trai si nu in interpretarile si exagerarile tendentioase a unora a caror autoritate este dictata de interesele personale si de grup .
Citat :
[...]Ce inseamna educatie traditionala? Aia de pana in 1947 cred ca asigura niste principii tinerilor. Exista un respect pentru profesori... Mda, a respecta inseamna a-i lua asa cum sunt, fara sa-i poti critica...
Acel "respect" pentru profesori, ca si "respectul" fata de lege sau stapan, inseamna de fapt supunere Razz Profesorul, ca si preotul, jandarmul sau stapanul erau considerati "Magister Dixit" , adica detinatorii adevarului absolut, asemeni lui Dumnezeu .

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 3 Empty

Sus In jos

Educatia in scoala
Sus 
Pagina 3 din 16Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 9 ... 16  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Educatia în familie

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: ARTA SI CULTURA :: EDUCATIE-
Mergi direct la: