LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
mediu google drumetie internet muzica_traditionala problema curiozitati politica padure sibiu istorie CPSF efremovivanantonovici comment-143 1918 Fantasy 23 nicuvar reclame humanitas 1 Limba taieri Popasul romana brasov
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Educatia in scoala - Pagina 2 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 2 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Educatia in scoala - Pagina 2 I_vote_lcapEducatia in scoala - Pagina 2 I_voting_barEducatia in scoala - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Educatia in scoala

In jos 
+20
Doina
Ion
yzzy
dolion
zuum
Cristina
Franz Schneider
Anahoret
res
Domino
cactus
abba
abbilbal
aurora
zaraza26
Emil Condor
star
Adriana
Getus
Administrator
24 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

Educatia in scoala - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyMier 15 Oct 2008, 15:48

zaraza26 a scris:
In halul asta a ajuns scoala...
Iarăşi generalizezi şi nu sunt de acord cu tine! În ce hal a ajuns? Şi care şcoală? Poate unii, aşa cum în fiecare profesie sau în fiecare loc de muncă există şi "uscături".

zaraza26 a scris:
Si e simplu. Dupa 1-2-3 ani termina scoala si au castigat si bani frumosi la "capsuni". Asa judeca...
Asa judeca cei care isi "fabrica" niste diplome (de scoala generala? de liceu?)... aceste diplome in fapt nu reprezinta niste "cunostinte"... ce vor face mai departe cu aceste diplome pe care au dat doar bani? Judecata lor este total gresita si timpul o va dovedi daca nu stiu "meserie" nu le va folosi la nimic diploma.

zaraza26 a scris:
Cine zice ca e satul de sistem nu face parte dintre cei mituiti.
Atunci de ce s-au saturat? de ce "sistem"?

Ani multi am spus ca ne-an saturat de "sistem", intelegand prin asta "sistemul comunit" de care nu am crezut ca vom mai scapa.
Acum de ce "sistem" s-au saturat?
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 08:08

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
Iarăşi generalizezi şi nu sunt de acord cu tine! În ce hal a ajuns? Şi care şcoală? Poate unii, aşa cum în fiecare profesie sau în fiecare loc de muncă există şi "uscături".

zaraza26 a scris:
Si e simplu. Dupa 1-2-3 ani termina scoala si au castigat si bani frumosi la "capsuni". Asa judeca...
Asa judeca cei care isi "fabrica" niste diplome (de scoala generala? de liceu?)... aceste diplome in fapt nu reprezinta niste "cunostinte"... ce vor face mai departe cu aceste diplome pe care au dat doar bani? Judecata lor este total gresita si timpul o va dovedi daca nu stiu "meserie" nu le va folosi la nimic diploma.

zaraza26 a scris:

Ani multi am spus ca ne-an saturat de "sistem", intelegand prin asta "sistemul comunit" de care nu am crezut ca vom mai scapa.

Se pare ca prin Hunedoara predomina cazurile pozitive. Din spusele tale parca e alta tara. Surprised
Asa ca n-are rost sa te amarasc cu ce-i pe aici... flower
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:03

zaraza26 a scris:
aurora a scris:
zaraza26 a scris:

zaraza26 a scris:

zaraza26 a scris:

Se pare ca prin Hunedoara predomina cazurile pozitive. Din spusele tale parca e alta tara. Surprised
Asa ca n-are rost sa te amarasc cu ce-i pe aici... flower

Poate ca ceea ce aflu/cunosc eu este de la profesori care sunt Profesori sau de la parinti care sunt Parinti (am scris cu majuscule, adica oameni care se ocupa de meserie si de copii), dar asa cum ti-am spus, si din zona voastra am rude (cadre didactice, elevi, care au devenit studenti) care au urmat scoala in acelasi sistem.

Nu ma necajesti, doar vad si eu destule la tv, doar discutam in principiu.

Eu cred ca nu atat sistemul (poate si asta, nu avem inca o legislatie buna, batuta in cuie, nu avem..., nu avem... ) DAR incerc sa vad ce nu facem noi si am putea face. (vorbesc de multimea de cetateni, nu de "noi" personal).

Am urmarit evenimentele sindicale de acum... (nu sunt adepta sindicalismului, ba dimpotriva)... cred ca vor impinge intreaga societate intr-un haos, si chiar acum cand si criza mondiala vine si peste noi.

Poate ar trebui sa punem undeva la loc vizibil citatul din Kenedy ca "sa vezi ce sa faci tu pentru tara, nu ce face tara pentru tine ".
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:09

Munca este piatra din pantof.
Unii români se fac că muncesc, ca în urmă cu 20 de ani, în plin comunism, dar vreau să fie plătiţi aşa cum se plăteşte în capitalism.
De ce au această atitudine numai în România, dar "afară" muncesc cum trebuie?
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:18

Poate ca ceea ce aflu/cunosc eu este de la profesori care sunt Profesori sau de la parinti care sunt Parinti (am scris cu majuscule, adica oameni care se ocupa de meserie si de copii), dar asa cum ti-am spus, si din zona voastra am rude (cadre didactice, elevi, care au devenit studenti) care au urmat scoala in acelasi sistem.

Nu ma necajesti, doar vad si eu destule la tv, doar discutam in principiu.

Eu cred ca nu atat sistemul (poate si asta, nu avem inca o legislatie buna, batuta in cuie, nu avem..., nu avem... ) DAR incerc sa vad ce nu facem noi si am putea face. (vorbesc de multimea de cetateni, nu de "noi" personal).

Am urmarit evenimentele sindicale de acum... (nu sunt adepta sindicalismului, ba dimpotriva)... cred ca vor impinge intreaga societate intr-un haos, si chiar acum cand si criza mondiala vine si peste noi.

Poate ar trebui sa punem undeva la loc vizibil citatul din Kenedy ca "sa vezi ce sa faci tu pentru tara, nu ce face tara pentru tine ".

Dupa schimburile noastre de impresii, ma gandeam ca la ce sa mai zic de rau sistemul. Mai bine intram in invatamant, ajungeam inspector macar, si faceam ceva pentru scoala romaneasca.
Dar nu pot sa ma lupt singura, sunt departe de rudele mele, singura intre straini si o familie a sotului care avea alte principii.

Doamne fereste sa se mareasca salariile astea cu 50%, ca ceilalti vor da vina pe profesori ca nu mai sunt bani pentru alte investitii. N-au ei vreo vina, dar...gura lumii sloboda...
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:19

Imaginile pe care le vedem postate pe Internet cu ceae ce se întâmplă în unele şcoli din România ne îngrozesc... violenţa între elevi, violenţa profesorilor asupra elevilor, violenţa elevilor asupra profesorilor.
Dar ce atitudine luăm, noi ca cetăţeni, ca profesori, ca părinţi, împreună cu toate autorităţile locale? Ministerul, Guvernul, Parlamentul şi Preşedenţia trebuie să rezolve aceste lucruri?
Mărirea salariilor profesorilor cu 50 % ar rezolvă aceste aspecte? I-ar face pe profesori mai buni, mai responsabili? (pe cei care nu sunt desigur).
Profesorii care dau meditaţii (ilegal!) din care i-au bani foarte mulţi (venit neimpozabil!) vor micşora preţul orei de meditaţie dacă lor li se măreşte salariul? Pentru că celorlalţi părinţi nu li se măresc salariile, şi poate că nici nu vor mai putea să plătească aceste ore particulare.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:20

aurora a scris:
Munca este piatra din pantof.
Unii români se fac că muncesc, ca în urmă cu 20 de ani, în plin comunism, dar vreau să fie plătiţi aşa cum se plăteşte în capitalism.
De ce au această atitudine numai în România, dar "afară" muncesc cum trebuie?

Actioneaza "spiritul de turma". Daca lucreaza mai mult decat celalalt e "fraier". Devine "mai catolic decat papa".
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:26

Asa este.. adevarul este al fiecaruia si dreptatea tot asa.

Dar mie nu-mi place cand aud numai critici si critici si nimnei nu face nimic (de jos in sus, nu numai sa astepte fiecare sa-i vina de sus!)

Mi-duc aminte cand eram eu in scoala... si era comunism! La ora de romana, profesoara ne aducea carti de la ea de acasa, in felul asta ne-a facut si pe noi sa aducem de la noi de acasa, la fiecare autor nou studiat, faceam de fiecare data pe o masa in clasa un stand cu cartile acelui autor... ne provoca la studiu, fiecare auta prin prefete referiri la biografia si opera autorului... Profesoara (si nu este "unica", am mai vazut pasiunea asta la alti profesori, in alte scoli, in alte orase, la alte materii) facea asta in fiecare zi, la fiecare clasa, fara sa-i ceara sau sa-i impuna cineva.
Cine ii impiedica azi pe profesori sa faca astfel de ore, sa atrga prin orice mijloace, pentru care nu trebuie bani, ci dorinta de a face meseria asa cum trebuie, ca pentru asta iau salar.
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:30

zaraza26 a scris:
Actioneaza "spiritul de turma".
Doamne Iarta-ma, dar nu suntem "oi".

zaraza26 a scris:
Daca lucreaza mai mult decat celalalt e "fraier".
Si daca celalalt castiga mai bine, pentru ca munceste mai bine, sau pentru ca are scoala mai mult, sau pentru ca il duce mintea mai mult? (dar nu la smecherii Twisted Evil

Da, si asta cu "capra vecinului" e tot romaneasca! (oare?!?!)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:31

aurora a scris:
Imaginile pe care le vedem postate pe Internet cu ceae ce se întâmplă în unele şcoli din România ne îngrozesc... violenţa între elevi, violenţa profesorilor asupra elevilor, violenţa elevilor asupra profesorilor.
Dar ce atitudine luăm, noi ca cetăţeni, ca profesori, ca părinţi, împreună cu toate autorităţile locale? Ministerul, Guvernul, Parlamentul şi Preşedenţia trebuie să rezolve aceste lucruri?
Mărirea salariilor profesorilor cu 50 % ar rezolvă aceste aspecte? I-ar face pe profesori mai buni, mai responsabili? (pe cei care nu sunt desigur).
Profesorii care dau meditaţii (ilegal!) din care i-au bani foarte mulţi (venit neimpozabil!) vor micşora preţul orei de meditaţie dacă lor li se măreşte salariul? Pentru că celorlalţi părinţi nu li se măresc salariile, şi poate că nici nu vor mai putea să plătească aceste ore particulare.

Violenta nu ma pune pe ganduri. Vad ca se intampla in toata lumea.
Prima masura ar trebui sa fie aerisirea materiei si corelarea ei cu practica, sa simta elevii ca invata ceva folositor. Apoi marirea salariilor in asa fel incat incepatorii sa aiba curaj sa intre in invatamant, daca au chemarea asta si sa nu renunte din cauza salariului.

A fost acuma un caz in oras. Un profesor a renuntat complet, si-a dat demisia si are alt loc de munca. A venit din Bistrita altcineva, o doamna, care dupa o luna de foame a primit salariul pe jumatate de luna, deoarece a fost chemata din 15 septembrie. Avea rau de masina si nu putea manca nici dimineata, nici la amiaza. Acuma e 16 octombrie si unele clase nu au profesor la filosofie sau logica.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:35

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
Actioneaza "spiritul de turma".
Doamne Iarta-ma, dar nu suntem "oi".

zaraza26 a scris:
Daca lucreaza mai mult decat celalalt e "fraier".
Si daca celalalt castiga mai bine, pentru ca munceste mai bine, sau pentru ca are scoala mai mult, sau pentru ca il duce mintea mai mult? (dar nu la smecherii Twisted Evil

Da, si asta cu "capra vecinului" e tot romaneasca! (oare?!?!)

M-am exprimat cam plastic cu spiritul de turma, dar cam asa se intampla.

La noi putini au o stare materiala buna si sa fi ajuns in mod cinstit intr-un loc de munca bine platit. Oricum romanul crede inainte de a gandi un pic, ca si ala s-a "invartit".
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 12:51

aurora a scris:
Asa este.. adevarul este al fiecaruia si dreptatea tot asa.

Dar mie nu-mi place cand aud numai critici si critici si nimnei nu face nimic (de jos in sus, nu numai sa astepte fiecare sa-i vina de sus!)

Mi-duc aminte cand eram eu in scoala... si era comunism! La ora de romana, profesoara ne aducea carti de la ea de acasa, in felul asta ne-a facut si pe noi sa aducem de la noi de acasa, la fiecare autor nou studiat, faceam de fiecare data pe o masa in clasa un stand cu cartile acelui autor... ne provoca la studiu, fiecare auta prin prefete referiri la biografia si opera autorului... Profesoara (si nu este "unica", am mai vazut pasiunea asta la alti profesori, in alte scoli, in alte orase, la alte materii) facea asta in fiecare zi, la fiecare clasa, fara sa-i ceara sau sa-i impuna cineva.
Cine ii impiedica azi pe profesori sa faca astfel de ore, sa atrga prin orice mijloace, pentru care nu trebuie bani, ci dorinta de a face meseria asa cum trebuie, ca pentru asta iau salar.

In afara de tatal meu, n-am vazut profesori atat de daruiti. Am avut in clasa a noua o profesoara de romana care ma aprecia dupa prima lucrare in care a vrut sa vada ce elevi are, dar dupa cateva luni mi-a pus un 3, ca n-am invatat si am debitat grozavii despre Luceafarul. Dar era o profesoara buna, am simtit ca e deosebita. Din pacate a iesit la pensie cand am terminat a noua.

Din experienta mea, cred ca pe vremea comunistilor cultura era un mod de a te razvrati in sinea ta, era o cale de eliberare. Sistemul nu-ti lasa multe variante de umplere a timpului liber. Cu programul de activitati erau obligati profesorii sa fie legati constant de scoala. Acuma pleaca de la scoala si uita complet de ea.
Asa ca metoda comunistilor de a le da ocupatii in plus, a fost benefica si a dus la cresterea constiintei cetatenesti.
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 16:46

zaraza26 a scris:
Din experienta mea, cred ca pe vremea comunistilor cultura era un mod de a te razvrati in sinea ta, era o cale de eliberare. Sistemul nu-ti lasa multe variante de umplere a timpului liber. Cu programul de activitati erau obligati profesorii sa fie legati constant de scoala. Acuma pleaca de la scoala si uita complet de ea.
Asa ca metoda comunistilor de a le da ocupatii in plus, a fost benefica si a dus la cresterea constiintei cetatenesti.

Ca nu existau atatea modalitati de umplere a timpului liber, da, sunt de acord, citeam mai mult, mergeam mai mult in excursii (dar cine ne impiedica sa o facem si acum? Si totusi cred ca destul de multi oameni o fac si acum... este aici in oras, la cel mai bun liceu, (fostul "teoretic", actual Colegiu National) un profesor extrordinar de romana, l-a avut si fiica-mea, il au si copiii colegelor mele... la fel de exigent a fost de cand il stie tiata lumea! e spaima copiilor, prin exigenta sa! ii "obliga" sa citeasca mult, mai ales pe cei de la uman, ii verifica prin sondaj, nu poate fi niciodata pacalit. Cine nu rezista la ritmul lui, la pretentiile lui, pleaca din clasa. Dar nu exista elev care sa fi facut cu el si sa nu stie romana, si sa nu intre la facultatile unde au dat examen de romana. Si copiii prind de-a dreptul "patima" pentru citit.
Fiica-mea acuma, mare, cu servic, cu mult mai putin timp, citeste foarte mult, si meue imi zice ca regreta timpul pierdut in liceu, ca ar fi putut citi inca si mai mult.

Eu am avut profesori multi, deosebiti, de care imi amintesc cu palcere, si rai, si nebunatici, si exigenti... dar la cum gandesc acum, fiecarea a vut cate ceva bun, de la fiecare am ramas cu ceba bun, si cu multe-multe amintiri. Eu am facut toate scolile in Bucuresti.
Si profesorii fiicei mele au fost buni... ea a facut scoala aici in Hunedoara.
E drept ca si eu, ca parinte, am fost tot timpul cu ochii pe copil.

Din ce spui "Cu programul de activitati erau obligati profesorii sa fie legati constant de scoala. Acuma pleaca de la scoala si uita complet de ea.
Asa ca metoda comunistilor de a le da ocupatii in plus, a fost benefica si a dus la cresterea constiintei cetatenesti." ... n-am simtit niciodata "activitatile" impuse, obligatorii... inafara de cele de pionieri sau utc, care erau in fapt tot serbari sau concursuri, erau faine, binevenite pentru dezvoltarea copiilor.

Dar acum... daca nimic nu mai este obligatoriu, oare nu ar trebui totusi profesorii sa stie ca norma didactica atat de mica este pentru ca ei sa aiba timp sa studieze, sa-si pregateasca orele; ca ei au 60 de zile de concediu.

Ce masuri oare, cat de mare salariul, ce anume at trebui sa le creasca gradul de constiinta pentru o activitate facuta ca lumea?
Ca fiecare unde lucreaza se straduieste sa dea maximum de randament, sa fie inovativ, sa devina de neinlocuit, ca altfel isi pierde locul de munca.
Oare cati profesori titulari se tem ca maine nu mai au servici?

Eu zic ca inca totul este mult prea lejer ca si responsabilitate in invatamant.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyJoi 16 Oct 2008, 18:29

Din câte ştiu, orele de educaţie fizică, desen şi muzică au devenit facultative. E bine, e rău, nu mă pronunţ dar ştiu că ele ne umpleau programul cu ore recreative.

Înainte de '89, adică în comunism, dascălii nu neglijau orele de clasă pentru a face meditaţii şi meditaţii făceau cu toată clasa, gratuit, înainte de ănceperea cursurilor.

Şi dacă dascălii erau obligaţi să stea legaţi de şcoală, noi, ceilalţi, restul lumii, eram obligaţi să stăm lergaţi constant de locul de muncă ce-l aveam. Nu ne cerea nimeni să stăm peste program, dar stam când era caul fără să avem pretenţii la plată suplimentară. Eram oare nişte tâmpiţi?

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 00:20

abbilbal a scris:
Din câte ştiu, orele de educaţie fizică, desen şi muzică au devenit facultative.
Nu stiu, dar daca este asa, ar fi un mare mare rau. Poate la clasele mari, la liceu, desi si la nivelul asta ar fi rau. O sa a interesez. Eu cred ca dimpotriva, aceste ore ar trebui sa existe, dar cu o programa obligatorie si adecvata. Neaparat ar trebui facuta educatie artistica la desen si muzicala la muzica. Nu atata pusi copiii sa deseneze sau sa cante, asta doar un minim de cunostinte, desi asta cred ca se face deja suficient de mult la gradi. Dar cultura muzicala si estetica, mers la muzee si la concerte, macar in orasele mari, unde este posibil.
Noi avem in oras o formatie de muzica clasica, muzica medievala,
http://www.mesagerulhunedorean.ro/detaliustiri.php?recordID=2726
Desi la inceput au fost doar 5 adulti iubitori de muzica, inca de anukl trecut au cooptat si cativa copii (fete si baieti) de clasa 8-a (acvum sunt a 9-a..deci 16 ani acush), la tobe si alte instrumente specifice. Copiii sunt extraordinar de incantati, in vara au fost in multe turnee in tara si chair in strainatate. (au primit chiar si bani, pentru spectacolele prestate).
Avem si scoala de muzica (pentru clasele 1-8) si va spun ca se face treaba foarte serioasa (si fiica-mea a facut 8 ani de pian, si a fost chiar la concursuri.
La Deva avem si liceul de muzica, dar si de arte plastice.

abbilbal a scris:
Înainte de '89, adică în comunism, dascălii nu neglijau orele de clasă pentru a face meditaţii şi meditaţii făceau cu toată clasa, gratuit, înainte de ănceperea cursurilor.

Şi dacă dascălii erau obligaţi să stea legaţi de şcoală, noi, ceilalţi, restul lumii, eram obligaţi să stăm lergaţi constant de locul de muncă ce-l aveam. Nu ne cerea nimeni să stăm peste program, dar stam când era cazul fără să avem pretenţii la plată suplimentară. Eram oare nişte tâmpiţi?

Acum dascalii fac ce fac, dar noi... hehe, noi, care nu suntem bugetari, muncim de ne sar capacele!
nu prea tinem noi cont de programul de 8 ore, fiecare trebuie sa-si faca treaba pe care o are de facut, daca o face in cele 8 ore sau sta peste program, e treaba lui si trebuie s-o faca, nimeni nu i-o face. La noi in firma asta este regula, programul nu este foarte strict, adica te poti deplasa daca musai ai o treaba in oras, important este sa fii gasit cand este nevoie si sa-ti faci treaba. sefii nu sunt zbiri, dar nici angajatii nu sunt profitori sau nesimtiti. La noi in firma nu exista "ore suplimentare platite", dar mai toata lumea sta mai mult de 8 ore, adica repet, ideea este ca fiecare sa-si faca treaba pe care o are in sarcina.

"Eram oare nişte tâmpiţi?" Categoric nu, eu zic ca ne-am obisnuit cu o disciplina a muncii, a constinciozitatii, a progarmului. Nu mi s-a parut anormal sa incep serviciul la ora 7, sau 6 chiar.
Si acum la noi se lucreaza sambata, program scurt, pana la ora 14.00.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 08:10

abbilbal a scris:
Din câte ştiu, orele de educaţie fizică, desen şi muzică au devenit facultative. E bine, e rău, nu mă pronunţ dar ştiu că ele ne umpleau programul cu ore recreative.

Aceste ore nu au ajuns facultative. Fiica mea e in clasa a 12-a. Eu insa, in perioada 1979-1983, nu am avut ore de desen si muzica in liceu.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 08:45

aurora a scris:

Noi avem in oras o formatie de muzica clasica, muzica medievala,
http://www.mesagerulhunedorean.ro/detaliustiri.php?recordID=2726
Desi la inceput au fost doar 5 adulti iubitori de muzica, inca de anukl trecut au cooptat si cativa copii (fete si baieti) de clasa 8-a (acvum sunt a 9-a..deci 16 ani acush), la tobe si alte instrumente specifice. Copiii sunt extraordinar de incantati, in vara au fost in multe turnee in tara si chair in strainatate. (au primit chiar si bani, pentru spectacolele prestate).
Avem si scoala de muzica (pentru clasele 1-8) si va spun ca se face treaba foarte serioasa (si fiica-mea a facut 8 ani de pian, si a fost chiar la concursuri.
La Deva avem si liceul de muzica, dar si de arte plastice.

Acum dascalii fac ce fac, dar noi... hehe, noi, care nu suntem bugetari, muncim de ne sar capacele!
nu prea tinem noi cont de programul de 8 ore, fiecare trebuie sa-si faca treaba pe care o are de facut, daca o face in cele 8 ore sau sta peste program, e treaba lui si trebuie s-o faca, nimeni nu i-o face. La noi in firma asta este regula, programul nu este foarte strict, adica te poti deplasa daca musai ai o treaba in oras, important este sa fii gasit cand este nevoie si sa-ti faci treaba. sefii nu sunt zbiri, dar nici angajatii nu sunt profitori sau nesimtiti. La noi in firma nu exista "ore suplimentare platite", dar mai toata lumea sta mai mult de 8 ore, adica repet, ideea este ca fiecare sa-si faca treaba pe care o are in sarcina.

"Eram oare nişte tâmpiţi?" Categoric nu, eu zic ca ne-am obisnuit cu o disciplina a muncii, a constinciozitatii, a progarmului. Nu mi s-a parut anormal sa incep serviciul la ora 7, sau 6 chiar.
Si acum la noi se lucreaza sambata, program scurt, pana la ora 14.00.

Cred ca e vorba de Huniadi Cantores, in articol nu scrie numele formatiei, dar am gugalit un pic. Am ascultat si vazut grupul la Sighisoara, la Festivalul artei medievale, in 2007. Ne-a placut foarte mult, iubim muzica medievala.

Nu eram niste tampiti, pe atunci altfel se vedeau lucrurile. Uitandu-ne in trecut, vedem ca asa se intampla...e normal ca dupa o perioada de programe stricte, sa vina alta mai haotica. Sad
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 08:47

Citat :

Exista niste verificari periodice, dar sunt de forma... Sad
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 09:27

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 12:52

abbilbal a scris:
https://www.youtube.com/watch?v=0ItMKwpJF0k

da' ce bine il nimerisi
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 13:10

zaraza26 a scris:
Citat :

Profa noastra de pian, cand a plecat la Budapeste si s-a angajat acolo, imi spunea ca la ei verificarea se face anual si este foarte serioasa, nici un profesor nu este sigur de pe un an pe altul pe post. Fiecare scoala isi face angajarile, are buget propriu. Dar de exemplu profii nu au voie sa lase clasa nesupravegheata nici un minut, nu pleaca de la clasa pana nu vine urmatorul profesor.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 13:12

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
Citat :

Profa noastra de pian, cand a plecat la Budapeste si s-a angajat acolo, imi spunea ca la ei verificarea se face anual si este foarte serioasa, nici un profesor nu este sigur de pe un an pe altul pe post. Fiecare scoala isi face angajarile, are buget propriu. Dar de exemplu profii nu au voie sa lase clasa nesupravegheata nici un minut, nu pleaca de la clasa pana nu vine urmatorul profesor.

Cred ca asa este...dar cum mai au profii pauze? Shocked
Sus In jos
aurora

aurora

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 13:17

zaraza26 a scris:
aurora a scris:
zaraza26 a scris:
Citat :

Dar tu, in orele de program, ai pauze? Ideea este ca profii sa se organizeze intre ei, copiii sa nu ramana nesup[ravegheati.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptyVin 17 Oct 2008, 13:22

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
aurora a scris:
zaraza26 a scris:
Citat :

Dar tu, in orele de program, ai pauze? Ideea este ca profii sa se organizeze intre ei, copiii sa nu ramana nesup[ravegheati.

Probabil mai asigura profesorul de serviciu...La mine la servici e simplu, cand sunt mai libera si e cineva in birou pot sa ma duc in alt loc...Acolo e invers. Ca si cum as astepta sa se goleasca biroul. Wink
Sus In jos
Domino

Domino

Numarul mesajelor : 61
Varsta : 32
Localizare : Bocsa Montana
Data de inscriere : 09/11/2008

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 EmptySam 22 Noi 2008, 18:02

Buna as vrea si eu 2 referate daca gasiti Sad( am cautat peste tot si nu am gasit poate gasiti voi

1. Maghiari din Romania .
2. Sarbi din Romania .
Sus In jos
http://www.gamesforgamers.forumhit.ro
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Educatia in scoala   Educatia in scoala - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Educatia in scoala
Sus 
Pagina 2 din 16Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Urmatorul
 Subiecte similare