LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
internet 1 1918 romana reclame humanitas CPSF mediu curiozitati Limba Popasul Fantasy problema istorie muzica_traditionala drumetie efremovivanantonovici 23 padure google politica brasov sibiu nicuvar taieri comment-143
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 I_vote_lcapZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 I_voting_barZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 I_vote_rcap 
Emil Condor
ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 I_vote_lcapZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 I_voting_barZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ZBOR DE CONDOR (I)

In jos 
+18
ostrovna
Layla
Andrei Mageriu
yzzy
nicuvar
Anahoret
MIRCEA
Franz Schneider
ACCENT
zaraza26
Bartolomeu
abbilbal
abba
zuum
TUDOR
aurora
Karima
Emil Condor
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMar 21 Apr 2009, 10:49

Probabil ca urmare a viselor descrise aici am avut doua nopti la rand vise incarcate de actiune si imagine. Pacat ca n-am reusit sa le povestesc la timpul lor, acum incerc sa mi le aduc aminte. Sunt cu "motive" care apar ciclic. In prima noapte am visat ca am plecat impreuna cu alte persoane printre care si copii intr-o vizita intr-un fel de bazar imens, oriental, desi n-am fost niciodata in ceva asemanator. Mai intai am trecut printr-o cladire incalcita (o cladire, mereu alta, prin care ma invart mult pana gasesc iesirea). Apoi am trecut prin mai multe moschei imense, unde era o ingramadeala de lume si inauntru si afara. Aveam grija de doi copii, care vesnic nu erau langa mine. Ma tot intrebam unde or fi... Visul s-a terminat nedeslusit, ramanand cu senzatia aceea de multa lume si grija pentru copii. Cand m-am trezit am observat ca in ciuda faptului ca ma simteam inca in vis, imi coordonam miscarile mult mai bine ca in alte dimineti somnoroase.

In urmatoarea noapte m-am visat pe o nava nu prea mare, mai mult o platforma plutitoare. De mica am visat apa. Cand eram mica am visat ca era apa in casa si ajungea pana sus la pat. Eram bucuroasa ca pot sa ma bag in apa fara frica, deoarece vedeam bine pe fundul apei lucruri cunoscute. Imi place apa, dar nu si atunci cand nu pot atinge fundul. Am mai visat de-a lungul timpului ca ma plimbam cu o nava pe o apa curgatoare, mi-aduc aminte ca odata am visat o apa curgatoare, lata, dar nu adanca si cu multe insulite de nisip...
Acum apa era adanca si trebuia sa fiu atenta sa nu ajung prea aproape de marginea platformei. Nu-mi aduc aminte daca s-a mai intamplat ceva pe nava respectiva, dar am ramas cu senzatia cu care raman de obicei dupa ce calatoresc pe apa... nesiguranta.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMar 21 Apr 2009, 14:26

Emil Condor a scris:
ostrovna a scris:
Emil Condor a scris:
În Jurnalul personal scriam:
12 Septembrie 1983, ziua când mă despart de cea mai dragă fiintă ce am avut pe astă planetă, Bogdana care împlinise 2 ani în August, doar doi ani de existentă printre noi...
Un accident stupid ne-o răpeste pe cea care a fost cel mai de pret dintre toate ce pot exista pe acest pământ. O pierdere ce, cu sigurantă o să lase amprente puternice pe tot restul vietii mele...

Off, Emil acum am avut timp si am intrat peste postarile tale.
Ma simpt coplesita de durere cind am citit despre Bogdana.
Dumnezeu s-o ocroteasca.

Nici nu am cuvinte:(
Multumesc lui Dumnezeu că sunt si oameni ca tine care stiu să râdă cu acei ce râd si stiu să plângă cu acei ce plâng!
Săru' mâna! Apreciez cuvintele tale. hug

Emil si eu ii multumesc lui Dumnezeu ca exista acest forum unde sunt oameni cu suflet mare.

Va doresc tuturor numai bine si sanatate!!!!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMier 22 Apr 2009, 05:54

dulce zaraza a scris:
Romani, puteti fi iar ce-ati fost!! hug
Da, totul e posibil dar trebuie dorinta aceea de autoperfectionare să revină si, cum altcumva decât prin educatie? Oricum, e mult de lucru pentru renasterea poporului nostru. Dar sunt de acord cu tine... thumb_yello

Tare mult mi-a plăcut îndemnul tău si m-a miscat profund. I love you

Citat :
Curajosule, eu n-am incercat sa zbor in realitate!
Stii, întâi visul, apoi lumina. smile

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMier 22 Apr 2009, 06:04

ostrovna a scris:
Emil Condor a scris:
Multumesc lui Dumnezeu că sunt si oameni ca tine care stiu să râdă cu acei ce râd si stiu să plângă cu acei ce plâng!
Îi multumesc lui Dumnezeu ca exista acest forum unde sunt oameni cu suflet mare.
Cei mai multi dintre utilizatorii Popasului sunt de acord cu tine, Geta. Asa este cu adevărat!

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMier 22 Apr 2009, 11:53

Citat :
Da, totul e posibil dar trebuie dorinta aceea de autoperfectionare să revină si, cum altcumva decât prin educatie?

Adevarul e trist, dar e adevar... Educatia se obtine prin legi si aplicarea lor cu ajutorul amenzilor. Daca am fi fost tot timpul asa "salbatici", mai zic... Dar am fost un popor cu bun-simt si trebuie recastigat bunul-simt. Se pare ca odata ce a fost lasata stacheta si omul a vazut ca merge si asa, a abordat cu nonsalanta drumul cel mai usor. Decat sa faci un minimum de efort sa te exprimi politicos, e mai simplu (ca tot ce vine din epoca primitiva) sa fii badaran, din pacate!! Sad
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyMier 22 Apr 2009, 21:43

zaraza26 a scris:
Dar am fost un popor cu bun-simt si trebuie recastigat bunul-simt.
Părerea mea este că bunul simţ de care vorbeşti tu nu există decât în literatură. În rest nu funcţionează decât legea, adică frica de pedeapsă. Şi teoria se verifică la orice popor.

Uite un exemplu banal. Am fost la un eveniment "multinaţional" şi am constatat că inclusiv nemţii (pe care-i considerăm culmea civilizaţiei) aruncau ambalajele la întâmplare. De ce? Pentru că au observat că aşa ceva se permite. Crezi că la ei în ţară ar fi făcut la fel? Mă îndoiesc.

Ca să nu mai vorbesc de accidentele rutiere "tipic româneşti" făcute de cetăţeni (unii diplomaţi) străini. Vrei să dau şi exemple?

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 01:56

zaraza26 a scris:
Citat :
Da, totul e posibil dar trebuie dorinta aceea de autoperfectionare să revină si, cum altcumva decât prin educatie?

Adevarul e trist, dar e adevar... Educatia se obtine prin legi si aplicarea lor cu ajutorul amenzilor. Daca am fi fost tot timpul asa "salbatici", mai zic... Dar am fost un popor cu bun-simt si trebuie recastigat bunul-simt. Se pare ca odata ce a fost lasata stacheta si omul a vazut ca merge si asa, a abordat cu nonsalanta drumul cel mai usor. Decat sa faci un minimum de efort sa te exprimi politicos, e mai simplu (ca tot ce vine din epoca primitiva) sa fii badaran, din pacate!! Sad
De acord: când îl arzi pe om la buzunar, îl doare tare mult si îl faci să gândească de două ori înainte de a face ceva.
Bunul simt se cultivă dar de mici copii si doar prin exemplul părintilor. E un proces de durată...

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 02:02

Anahoret a scris:
zaraza26 a scris:
Părerea mea este că bunul simţ de care vorbeşti tu nu există decât în literatură. În rest nu funcţionează decât legea, adică frica de pedeapsă.
Bunul simt totusi există - dovezi nenumărate sunt chiar aici la Popas.
Dar sunt de acord cu tine: legea aplicată cu severitate este începutul educatiei unei natiuni.

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 03:01

Anahoret a scris:
Părerea mea este că bunul simţ de care vorbeşti tu nu există decât în literatură. În rest nu funcţionează decât legea, adică frica de pedeapsă. Şi teoria se verifică la orice popor.

Cine nu are bun simţ, nu se teme de lege. Nemţii sunt nemţi doar la ei în ţară. În rest, sunt ca şi câinii care scapă din lanţ.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 03:08

abbilbal a scris:
Anahoret a scris:

Cine nu are bun simţ, nu se teme de lege. Nemţii sunt nemţi doar la ei în ţară. În rest, sunt ca şi câinii care scapă din lanţ.
Văd că îi cunosti... Laughing Impresie identică mi-au dat si mie.
Dar poate noi doi suntem gresiti! scratch

cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 10:49

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Anahoret a scris:

Văd că îi cunosti... Laughing Impresie identică mi-au dat si mie.
Dar poate noi doi suntem gresiti! scratch

Nu prea.... in strainatate, sunt mai nemtzi decat nemtzii ("Herrenvolk") iar acasa la ei, totzi sunt proshti numai ei sunt deshteptzi. Potzi sa ma crezi - io-s 50% neamtz...
Iar romanii stabilitzi in Germanezia sunt peste tot mai nemtzi decat nemtzii... oh da!

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 12:03

Anahoret a scris:
zaraza26 a scris:

Uite un exemplu banal. Am fost la un eveniment "multinaţional" şi am constatat că inclusiv nemţii (pe care-i considerăm culmea civilizaţiei) aruncau ambalajele la întâmplare. De ce? Pentru că au observat că aşa ceva se permite. Crezi că la ei în ţară ar fi făcut la fel? Mă îndoiesc.

Ca să nu mai vorbesc de accidentele rutiere "tipic româneşti" făcute de cetăţeni (unii diplomaţi) străini. Vrei să dau şi exemple?

Indiferent din ce motiv, ar trebui sa fim mult mai civilizati. Nu pot vorbi despre perioada dinainte de comunism, ca n-am trait pe atunci, dar in perioada comunismului cine indraznea sa vorbeasca la radio, tv, agramat, sa scrie asa... Inainte aveai pe cine sa intrebi? Acuma nu mai vrem sa intrebam... Pe cei mai multi nu-i intereseaza sa evite greselile de exprimare. Si fac asa de multe ca nu mai stii de unde sa incepi sa le explici... Nu cred ca a fost datorita comunistilor, cat se facea scoala mai serios! Acuma in loc sa ii invete pe copii temeinic notiuni de baza, trec cu ei ca gasca prin apa, prin scoala... Scoala nu e in primul rand pentru teoria ipotenuzei, ci pentru educatie! Dar de sus pana jos, gasesti oameni in minister care isi pun bete in roate unul altuia.
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 12:16

zaraza26 a scris:
... dar in perioada comunismului cine indraznea sa vorbeasca la radio, tv, agramat, sa scrie asa....
Cine gresea, platea! Se dadeau sanctiuni de diminuare a salariului, se mergea pana la a fi dat afara redactorul respectiv.

Tu spui scoala, eu spun familia.
Cine vrea sa invete, invata.
Cine are parinti sau sustinatori constienti, este obligat sa invete.

Si pentru cine nu si nu, ramane doar ... pedeapsa, legea!

Cand eram eu copil, in toate parcurile existau placutele alea cu

NU rupeti florile, nu calcati pe iarba... amenta 25 de lei!
Si erau paznici (imbracati in maro!), ceva cum ar fi acum gardienii, jandarmii
care si amendau pe cei care calcau legea!

Eu nu inteleg de ce nu se aplica astfel de legi, date de consiliul local in fiecare localitate?
Ar fi surse serioase de venituri la bugetele locale.

Mai indrazneste cineva la noi sa dea o amenda?

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 12:31

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
... dar in perioada comunismului cine indraznea sa vorbeasca la radio, tv, agramat, sa scrie asa....
Cine gresea, platea! Se dadeau sanctiuni de diminuare a salariului, se mergea pana la a fi dat afara redactorul respectiv.

Tu spui scoala, eu spun familia.
Cine vrea sa invete, invata.
Cine are parinti sau sustinatori constienti, este obligat sa invete.

Si pentru cine nu si nu, ramane doar ... pedeapsa, legea!

Cand eram eu copil, in toate parcurile existau placutele alea cu

NU rupeti florile, nu calcati pe iarba... amenta 25 de lei!
Si erau paznici (imbracati in maro!), ceva cum ar fi acum gardienii, jandarmii
care si amendau pe cei care calcau legea!

Eu nu inteleg de ce nu se aplica astfel de legi, date de consiliul local in fiecare localitate?
Ar fi surse serioase de venituri la bugetele locale.

Mai indrazneste cineva la noi sa dea o amenda?

Stiu ca erau pedepsiti cei din radio, tv... Uite ca asa aveai pe atunci o referinta. Acum toti vorbesc gresit si nu stii dupa cine trebuie sa te iei... nu e la indemana o sursa de incredere.

Trebuie sa fie gardieni, jandarmi care sa stea prin oras. Aici depinde de personalul politiei, daca face fatza, daca e interesat, si daca primaria are politie comunitara. Politia comunitara ar fi cea mai potrivita pentru asa ceva. Din pacate doar orasele mari isi permit sa plateasca pe acestia.
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyJoi 23 Apr 2009, 13:13

zaraza26 a scris:
Trebuie sa fie gardieni, jandarmi care sa stea prin oras. Aici depinde de personalul politiei, daca face fatza, daca e interesat, si daca primaria are politie comunitara. Politia comunitara ar fi cea mai potrivita pentru asa ceva. Din pacate doar orasele mari isi permit sa plateasca pe acestia.
Eu cred ca din amenzi si ar putea sa ii plateasca.

Si la sate erau amenzi pe vremea cand eram eu copil.
Batea unu duba in fiecare "cruce" a satului (intersectie) in Banat
sau se dadeau "porunci" duminica la Sfatu' Popular la Rodna,
sa se varuiasca pomii, sa se taie ierburile din santuri, sau alte obligatii cetatenesti.
Cine nu facea ce trebuia, lua amenda!

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 00:17

zaraza26 a scris:
...gasesti oameni in minister care isi pun bete in roate unul altuia.
Pestele se împute de la cap...

cactus a scris:
...romanii stabilitzi in Germanezia sunt peste tot mai nemtzi decat nemtzii... oh da!
Oare de ce aici, în Canada, românii stiu să se comporte civilizat? Bineînteles că sunt si exceptii...

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 00:21

aurora a scris:
...se dadeau "porunci" duminica la Sfatu' Popular la Rodna,
sa se varuiasca pomii, sa se taie ierburile din santuri, sau alte obligatii cetatenesti.
Asa ar trebui să se procedeze cu acei ce nu se conformează legilor - severitate maximă!
Dar cum amintea si Zaraza, întâi cei de sus trebuie să respecte legile.

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 15:37

Emil Condor a scris:
Multumesc pentru minunatele piese muzicale afisate aici.
Remarc cu plăcere Balada ce m-a introdus în lumea muzicii adevărate.
O am si aici pe calculatorul meu alături de Romanian Rhapsody, Op. 11, No. 1 (G. Enescu).
Se poate altcumva?

Fratilor, dacă vreti muzică faină căutati-o pe Aurora!

Bine ca mi-ai zis:)
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 15:47

Emil Condor a scris:
La vârsta de 22 de ani întâlneam pe viitoarea mea sotie.
În foarte scurt timp m-am si mutat cu ea iar după un an venea pe lume Bogdana, cea mai scumpă fiintă ce am avut sub soare. Despre ea am multe povestiri de făcut - nu este fata pe care am afisat-o aici cu cele două nepotele. Bogdana mea a plecat la vârsta de doi ani în urma unui accident stupid.

La 23 de ani renuntam definitiv la handbal si v-am spus de ce.

La 25 de ani o pierdeam pe Bogdana mea, moment în care am hotărât definitiv asupra plecării mele din România.

La 26 de ani îl aveam pe băiatul mai tânăr si... imediat după aceea, împreună cu sora si verisorul plecam spre America.

Voi reveni cu alte povestiri despre Bogdana si despre plecarea mea "ilegală" în Occident.

Da Emil esti nemaipomenit,bravo:)

Si eu trebuia sa fiu in Toronto,dar m-ar fi distrus plecarea din tara.

Am avut actele introduse la unguri dar dupa ce a murit tata nu am putut sa o las pe mama si pe socrii singuri.

Sotul meu e singr la parinti.

Oricum mai bine plecam eu decit Luminita care e o mamaoasa,acum iar o pune pe mama pe avion si are 76 de ani:)
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 15:53

Emil Condor a scris:
No, acum hai să relatez câteva istorioare mici din "zborul" meu pe lumea asta (care, în paranteză fie spus: sunt în legătură "strânsă" cu lumea cealaltă si veti vedea de ce).

Eram în clasa a V-a si am plecat la înnot (la scăldat, cum spuneam noi, în copilărie) împreună cu un nepot de la verisor. Am intrat în apă (un lac de 1Km lungime, 300 de metri lătime) si am făcut o cufundare la mal. Subliniez că mereu am avut rezistentă extraordinară sub apă si viteză de deplasare la fel.
Nepotul era din Iasi, nu cunostea cât pot să merg eu sub apă si a văzut că am intrat dar nicicum nu mai apăream din nou la suprafată. S-a uitat un timp după mine si când a văzut că nu mai ies, urlând a fugit spre casă, la mama mea: tanti, tanti! Emanuel s-a înnecat! Un trăsnet a căzut pe capul mamei mele care l-a strigat pe tata de la fratele lui, vecin cu noi si i-a spus despre ce e vorba. Tremurau amândoi părintii, efectiv tremurau...
... ... ... ... ... ...
La un moment dat aud de pe mal: Emanuel! Vino încoace! Era tatăl meu...
L-am văzut agitat dar nu-mi era teamă (era un părinte foarte exigent) căci pentru prima oară - nu stiu dacă a fost si ultima oară! - pentru prima oară în viata mea am cerut voie lui tata să plec la scăldat. Dacă nu ar fi fost asa, eu trebuia să fiu cel ce tremura, nu el! Chiar si mi-a spus tata: Emanuel ai noroc că pentru prima dată ti-ai cerut voie de la mine, altfel era trist la ce sperietură am tras. Am scăpat de data asta... Uhh!

În aceeasi vară (aveam deci, cam 11 ani) am plecat la fântână cu găleata pentru apă. Eram cu sora mea, doi ani mai mică - ea este în Chicago acum. Mentionez că la fântâna respectivă nu era butuc cu lant sau funie ca să scoti usor apa ci scoaterea ei se făcea agătând găleata personală cu un cârlig, o scufundai în fântână si o trăgeai înapoi. Am făcut întocmai în timp ce sora mea vorbea cu un verisor din curtea vecină. Am tras găleata până la marginile din scândură ale fântânii si am prins găleata cu mâna... Aici filmul se rupe vesnic...
Momentul următor pe care mi-l mai amintesc este: eu în fântână cu o mână prins de marginile ei si în cealaltă, găleata pe trei sferturi cu apă. Eu eram în uniforma aia de elev, udă complet. Sora mea nu mai era acolo!!! Am iesit afară si după câteva momente vine Violeta întrebându-mă: unde ai fost? De ce esti totul ud? I-am spus că am fost acolo si am vărsat o găleată de apă (din greseală) peste mine. Ea a mers acasă, a întrebat pe mama unde sunt si când a auzit că nu am venit de la apă, a revenit la locul unde eu doar iesisem din belea. Nici astăzi nu stiu (nu-mi amintesc) ce s-a întâmplat. Asa cum am spus: în momentul când am prins găleata plină, picioarele ce erau pe pământ ud au alunecat si am zburat după găleată, 8 metri până la suprafata apei. Am urcat cu găleata relativ plină cu apă în mână dar nu stiu nimic din toate astea. După durerea ce o aveam în umărul drept îmi imaginez că în interiorul fântânii am lovit umărul de o piatră de pe margine si m-am întors inconstient după care am urcat pe pietrele din care era construit putzul respectiv si... restul stiti...
După 7 ani de la acel incident, i-am spus mamei ce s-a întâmplat: era să moară de inimă chiar si atunci, după atâtia ani!
Dumnezeu a vrut ca eu să trăiesc: cum am iesit din acel loc, numai El stie.

Aveam vreo 7 ani eram cu sora mea la bunici linga Onesti.

Eu fiind tot timpul plina de viata nu stiu cum Dumnezeu s-a rupt "grupul sanitar" cu mine si de abia am reusit sa strig dupa bunica.

Ma tineam cu minutele cum puteam sa nu ma inec.

Ce sa spun cum m-au spalat in cite ape:)

Aceea a fost una din cumpenele mele:)
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 16:05

Emil Condor a scris:
Multe actiuni inumane aveau loc la frontiere si în închisorile noastre!

Eu fiind din vestul tarii stiu multe cazuri:(

Treceau innot Dunarea si acolo la sarbi asteaptau calauze.

Eu am avut pasaport de serviciu si puteam ramine dar ce facea tata.

El fiind ofiter in armata:(

Sefi de-ai mei si multi colegi au plecat asa:(

Ma bucur pentru ei ca sunt bine si ne vizitam .

Multi sunt azi in Germania:)
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 18:20

aurora a scris:
zaraza26 a scris:
Eu cred ca din amenzi si ar putea sa ii plateasca.

Si la sate erau amenzi pe vremea cand eram eu copil.
Batea unu duba in fiecare "cruce" a satului (intersectie) in Banat
sau se dadeau "porunci" duminica la Sfatu' Popular la Rodna,

Daca strang amenzile ca si in alte domenii, n-or sa aiba bani!... Obiceiul celor care ar trebui sa dea amenzi e sa se roage de cei care calca legea sa nu o calce... si astfel sa obtina de la ei avantaje in loc de bani pentru primarie. Zic si eu din auzite...
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptyVin 24 Apr 2009, 18:21

Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:
...gasesti oameni in minister care isi pun bete in roate unul altuia.
Pestele se împute de la cap...

cactus a scris:
...romanii stabilitzi in Germanezia sunt peste tot mai nemtzi decat nemtzii... oh da!
Oare de ce aici, în Canada, românii stiu să se comporte civilizat? Bineînteles că sunt si exceptii...

Pentru ca nu au incotro... trebuie sa se integreze si atunci procedeaza dupa obiceiul locului.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptySam 25 Apr 2009, 03:34

ostrovna a scris:
Si eu trebuia sa fiu in Toronto,dar m-ar fi distrus plecarea din tara.
Nu te-ar fi distrus.

Părintii mei au venit aici, după o sedere la sora unde au vizitat New York, Detroit, Chicago si alte oarase mai mici de la americani. Să amintesc că tatăl meu a vrut să plece în Canada în anul 1952 dar mama s-a împotrivit. Stii ce mi-au spus? Că în Canada e diferit decât America, este - cuvintele lor exacte - "ca pe la noi în România".
De aceea spun că nu te-ar fi distrus plecarea din tară.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 EmptySam 25 Apr 2009, 03:41

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:
Pentru ca nu au incotro... trebuie sa se integreze si atunci procedeaza dupa obiceiul locului.
Este un răspuns ce atinge în mare parte, adevărul.

Legea trebuie să fie mai severă si aplicată cu regularitate si impartial tuturor românilor. Asta e...

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I)   ZBOR DE CONDOR (I) - Pagina 22 Empty

Sus In jos

ZBOR DE CONDOR (I)
Sus 
Pagina 22 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ZBOR DE CONDOR (II)
» POPASUL PRISMA CONDOR (I)
» CUM AM AFLAT DESPRE POPASUL PRISMA CONDOR
» Sindicat "LUMINA LUMII " - Popasul "Prisma Condor"

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: EMIL CONDOR-
Mergi direct la: