LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
1918 nicuvar mediu Popasul comment-143 padure istorie internet muzica_traditionala politica drumetie humanitas problema taieri reclame brasov google 23 1 curiozitati romana sibiu Fantasy Limba efremovivanantonovici CPSF
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Casuta din padure (I) - Pagina 16 I_vote_lcapCasuta din padure (I) - Pagina 16 I_voting_barCasuta din padure (I) - Pagina 16 I_vote_rcap 
Emil Condor
Casuta din padure (I) - Pagina 16 I_vote_lcapCasuta din padure (I) - Pagina 16 I_voting_barCasuta din padure (I) - Pagina 16 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Casuta din padure (I)

In jos 
+17
yzzy
Layla
ACCENT
ostrovna
Mihai LEONTE
zuum
Anahoret
cactus
Diaporevomenos
Karima
Administrator
nicuvar
abba
Emil Condor
aurora
abbilbal
zaraza26
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Casuta din padure (I) - Pagina 16 Empty
MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 12 Apr 2009, 20:43

Încerc să-mi bag si nasul meu înghetat printre crengutele înflorite de la voi.
Poate asa mi se dezgheată un pic!

Vin, vin căldurile si pe la noi - săptămâna viitoare se anuntă foarte frumoasă. Era si timpul!

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 12 Apr 2009, 20:47

Emil Condor a scris:

Vin, vin căldurile si pe la noi - săptămâna viitoare se anuntă foarte frumoasă. Era si timpul!

Asa, asa... mai intai in crengile din Nasaud, ca in Timisoara nu e bine, ca e prea cald dintr-odata!! Wink Laughing
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 12 Apr 2009, 21:10

Întâi să-mi scormonesc gheata din nas prin crengile năsăudene, am înteles. Laughing

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 12 Apr 2009, 21:41

zaraza26 a scris:
Suparate pe vremea asta schimbatoare si pe vant, panselutele stau cu nasul in jos.

Casuta din padure (I) - Pagina 16 Primavara10004.th

Cu plecaciuni si temenele, am convins pe una din ele sa ne ofere un zambet!

Casuta din padure (I) - Pagina 16 Primavara10002.th

Aha deci cu plecaciuni?

Ce frumoase sunt,ca sufletul tau mwah! mwah! mwah! mwah! mwah!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyDum 12 Apr 2009, 23:41

Frumoase ca sufletul ei doar culoarea nu chiar asa întunecată, nu? Laughing

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 11:54

Emil Condor a scris:
Frumoase ca sufletul ei doar culoarea nu chiar asa întunecată, nu? Laughing

Nu,nici pe departe. Very Happy
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 11:56

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:

Asa, asa... mai intai in crengile din Nasaud, ca in Timisoara nu e bine, ca e prea cald dintr-odata!! Wink Laughing

Da ai dreptate si chiar nu-mi place ca vine caldura,adica chiar a venit:( flower
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 13:23

Emil Condor a scris:
Întâi să-mi scormonesc gheata din nas prin crengile năsăudene, am înteles. Laughing

Si pe urma te pansezi cu petale din Timisoara, ca acolo sunt din belsug! Laughing
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 19:19

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:

Si pe urma te pansezi cu petale din Timisoara, ca acolo sunt din belsug! Laughing

Da,Zaraza draga mea iti trimit toate lalele inflorite mwah! ,de aici
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 19:55

Ciresul din gradina si batranica din vecini...

Casuta din padure (I) - Pagina 16 Primavara11001.th
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 20:15

Ce frumos ţi-a înflorit!
Casuta din padure (I) - Pagina 16 Bc9

Eu am un vişin cam de vârsta cireşului tău, dar este mai mult crengi decât flori!
Casuta din padure (I) - Pagina 16 Be7

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 20:21

Anahoret a scris:
Ce frumos ţi-a înflorit!
Casuta din padure (I) - Pagina 16 Bc9

Eu am un vişin cam de vârsta cireşului tău, dar este mai mult crengi decât flori!
Casuta din padure (I) - Pagina 16 Be7

Nu mai stiu cati ani are ciresul. Dar uite, era cand am venit eu aici, acum 20 de ani. Mamaaaa, ce mult inseamna pentru cires!! A iesit singur si e langa coltzul casei. L-am taiat in partea dinspre casa, ca nu mai puteam trece pe acolo...
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 20:24

Oooo! Înseamnă că este mare! În poză mi s-a părut mai mic!
Vişinul nostru n-are decât vreo 10 ani (cel mult). Dar niciodată n-a făcut fructe multe. Dacă strângem două găleţi din tot pomul.

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyLun 13 Apr 2009, 20:27

Anahoret a scris:
Vişinul nostru n-are decât vreo 10 ani (cel mult). Dar niciodată n-a făcut fructe multe. Dacă strângem două găleţi din tot pomul.

Nu ti s-a parut mic. Chiar e mic. E drept ca la ciresele din varf nu ajungem decat cu o scara dubla, dar oricum... Fatza de ciresul de acasa, care era tip brad sau cei de la vecina din Moldova in care ma pierdeam printre crengi... Cand vine sotul o sa-l intreb cam ce inaltime are. oh da!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMar 14 Apr 2009, 00:46

Anahoret a scris:
am un vişin dar este mai mult crengi decât flori!
Păi chiar tu ai spus care este problema: prea multe crengi!
Citat :
Vişinul... niciodată n-a făcut fructe multe. Dacă strângem două găleţi din tot pomul.
No, la toamnă taie toate vârfurile (aprox. 30 - 50 cm) si taie (retează) vârful de sus (aprox. 1m).
Următoarea recoltă o să fie cum o să fie (vezi tu) dar după două recolte, deja vei avea 4 găleti, nu doar două.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMar 14 Apr 2009, 06:05

Am să încerc şi asta. Nu mă pricep deloc la tăiat pomii!

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMar 14 Apr 2009, 08:15

zaraza26 a scris:
Anahoret a scris:

Nu ti s-a parut mic. Chiar e mic. E drept ca la ciresele din varf nu ajungem decat cu o scara dubla, dar oricum... Fatza de ciresul de acasa, care era tip brad sau cei de la vecina din Moldova in care ma pierdeam printre crengi... Cand vine sotul o sa-l intreb cam ce inaltime are. oh da!

Are 3 m si un pic. Anul asta ne-a taiat altcineva pomii si la asta i-a taiat varful foarte mult... exact ce zicea Emil! Cu sau fara varf... tot pe la 3 metri e! In ultima vreme ne taie pomii cine se nimereste. Noi nici intr-un caz! oh da!
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMar 14 Apr 2009, 13:45

zaraza26 a scris:

(Ciresul) are 3 m si un pic. Anul asta ne-a taiat altcineva pomii si la asta i-a taiat varful foarte mult... exact ce zicea Emil! Cu sau fara varf... tot pe la 3 metri e! In ultima vreme ne taie pomii cine se nimereste. Noi nici intr-un caz! oh da!

Cam cat erau rosiile pe care le-am avut noi candva. smile

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMier 15 Apr 2009, 04:42

Anahoret a scris:
Nici eu nu aveam habar dar am văzut la cineva si... nimic mai simplu!
Vlăstarii noi, crescuti anul acesta care au doar frunze, merg jos în totalitate.
Trunchiurile copacilor se dau cu anumite solutii împotriva viermilor, dar varuitul bazei copacului ajută mult atât împotriva insectelor cât si împotriva rozătorilor.
Una din rudele mele de aici are o livadă de meri măricică (25 - 30 de copaci). Uneori mergem să-l ajutăm la tăiat. Dacă privesti la acei meri, crezi că sunt schiloditi dar fac fructe pe fiecare ramură - ies flori chiar si din trunchiul lor!
Îmi place să merg vara acolo si mănânc foarte multe fructe verzi. Sursă minunată de enzime si, normal, Vitamina C. Sunt atât de necesare organismului!

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMier 15 Apr 2009, 13:18

Emil Condor a scris:
Anahoret a scris:
Vlăstarii noi, crescuti anul acesta care au doar frunze, merg jos în totalitate.
Trunchiurile copacilor se dau cu anumite solutii împotriva viermilor, dar varuitul bazei copacului ajută mult atât împotriva insectelor cât si împotriva rozătorilor.
Una din rudele mele de aici are o livadă de meri măricică (25 - 30 de copaci). Uneori mergem să-l ajutăm la tăiat. Dacă privesti la acei meri, crezi că sunt schiloditi dar fac fructe pe fiecare ramură - ies flori chiar si din trunchiul lor!
Îmi place să merg vara acolo si mănânc foarte multe fructe verzi. Sursă minunată de enzime si, normal, Vitamina C. Sunt atât de necesare organismului!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyMier 15 Apr 2009, 21:07

De văruit îi văriuiesc şi eu în fiecare primăvară şi îi sap circular în jurul trunchiului, ca să se adune apa. Dar chestia cu lăstarii n-am ştiut-o. Am să încerc la toamnă. Dar o să am de lucru... doh

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 16 Apr 2009, 02:41

ostrovna a scris:
Emil Condor a scris:
Anahoret a scris:

Ostrovna ce rost are acest "Quote", adică citat?

Regula este să se dea "Quote" doar atunci când dau un răspuns pentru a se şti cu cine se leagă respectivul răspuns. Ori la tine unde este răspunsul tău?

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 16 Apr 2009, 12:04

abbilbal a scris:
ostrovna a scris:
Emil Condor a scris:
Anahoret a scris:

Ostrovna ce rost are acest "Quote", adică citat?

Regula este să se dea "Quote" doar atunci când dau un răspuns pentru a se şti cu cine se leagă respectivul răspuns. Ori la tine unde este răspunsul tău?

Ce sa fac inca nu m-am familiarizat,o sa incerc sa fiu mai atenta bine?
Sper ca nu am suparat prea tare?
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 16 Apr 2009, 12:22

Anahoret a scris:
De văruit îi văriuiesc şi eu în fiecare primăvară şi îi sap circular în jurul trunchiului, ca să se adune apa. Dar chestia cu lăstarii n-am ştiut-o. Am să încerc la toamnă. Dar o să am de lucru... doh

Nu cumva taiatul lastarilor se face la sfarsitul iernii, cand inca e frig? Cred ca stie Emil!

Fa-i treptat. Noua vad ca mesterul nu ne-a taiat visinul si corcodusul. Visinul e unul tanar si a crescut inalt. Nici nu prea face fructe. Dar banuiesc ca socrul nu i-a dat voie. De! el e seful si toti trebuie sa stie... Corcodusul nu e mare paguba, dar e in strada si acuma am vazut ca are o parte din coroana ce porneste de la o creanga groasa, rupta, probabil de anul trecut (copii, masini...cine stie, ca nu e in vizorul nostru). M-a surprins ca acele crengute pe care le-am pozat nu mai erau in pozitia de cand i-am facut poza acum cateva zile. Asa am observat ca are o creanga groasa despicata pe mijloc si probabil ca cedeaza incet-incet.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 EmptyJoi 16 Apr 2009, 14:42

Paste 2007

Casuta din padure (I) - Pagina 16 Coscuoua.th
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (I)   Casuta din padure (I) - Pagina 16 Empty

Sus In jos

Casuta din padure (I)
Sus 
Pagina 16 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Casuta din padure (II)
» STIRI SOCIALE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ZARAZA-
Mergi direct la: