Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Lun 09 Feb 2009, 13:35
Anahoret a scris:
nicuvar a scris:
Scenariul nu e peste măsură de clar şi nici intriga suficient de cărnoasă, dar poate şi din asta vine farmecul filmului care compensează mult la nivel vizual, păstrând ce-i mai bun pentru final, când adevărul devine transparent pentru erou, iar acesta devine complet şi armonic, aşa cum era femeia iubită înainte de a muri. Imaginile nu sunt lipsite de tuşe kitsch, dar, dacă e aşa, întreg filmul poate fi luat ca un kitsch suprem. Ce îi dă şansă e o anumită linişte şi o anume gravitate în tratarea acestei temeri mari a morţii cu care nu prea reuşim să ne împăcăm, atitudini pe care Aronofsky îşi ia timp să le caute în gesturi mici. Iulia Blaga
Aici sunt în totalitate de acord cu dna Blaga. E un film bun, nimic mai mult. Tema însă a fost generoasă dar, repet, se pare că regizorul n-a prea avut suflu...
Tema a fost generoasa = S-a intins la prea mult si nu a mai putut face un tot armonios... Trebuia sa ai ceva dintr-un geniu ca sa ai suflu.
Ehei, la criticat is prima!
Dar si cand imi place un film slabut si/sau pentru copii, de exemplu Cronicile din Narnia. Nimeni n-o sa ma convinga ca nu e bun pentru ca nu e profund sau nu trateaza teme majore!
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 10 Feb 2009, 11:24
zaraza26 a scris:
Dar si cand imi place un film slabut si/sau pentru copii, de exemplu Cronicile din Narnia. Nimeni n-o sa ma convinga ca nu e bun pentru ca nu e profund sau nu trateaza teme majore!
Si eu am urmarit cu placere Cronicile din Narnia. Astept cu nerabdare urmatorul film. Imi plac si filmele de animatie. In urmatoarele zile voi vedea Madagascar2.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 10 Feb 2009, 14:44
Mirabila samanta care te duce in Xibalba creste in gradina noastra :
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 10 Feb 2009, 15:05
Castane?
_____________________ Free your mind!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 10 Feb 2009, 18:18
nicuvar a scris:
zaraza26 a scris:
Si eu am urmarit cu placere Cronicile din Narnia. Astept cu nerabdare urmatorul film. Imi plac si filmele de animatie. In urmatoarele zile voi vedea Madagascar2.
Am vazut Cronicile din Narnia deoarece in urma unui test reiesea ca mi se potriveste filmul. Intr-adevar, mi-a placut ideea. Ultimul film pentru copii (?) vazut a fost Wall-E. E fermecator si asta!
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 10 Feb 2009, 18:33
Dă şi tu nişte link-uri, de ce eşti egoistă?
Un serial de desene animate pe care-l urmăream cu fi-miu era "Galtar", prin anii '94-'96. După aceea mi-a plăcut "SwatCats" şi "Infanteria stelară". Ştie cineva despre ce vorbesc?
P.S. ------------------------------------------------- Putem vorbi şi despre filme şi cărţi SF!
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 10 Feb 2009, 18:47
Anahoret a scris:
Un serial de desene animate pe care-l urmăream cu fi-miu era "Galtar", prin anii '94-'96. După aceea mi-a plăcut "SwatCats" şi "Infanteria stelară". Ştie cineva despre ce vorbesc?
P.S. ------------------------------------------------- Putem vorbi şi despre filme şi cărţi SF!
Link-uri de pe torrent eventual... ca alte link-uri nu stiu. Nici pe astea nu le stiu. Wall-E mi l-a dat cineva mura-n gura.
Uite trailer-ul.
N-am vazut multe filme, iar carti nici atat n-am citit... In timpul liceului si facultatii o matusa imi dadea carti de beletristica, iar eu citeam almanahul Anticipatia. Filme, dupa 1990, am urmarit Star Trek, nu toate episoadele, apoi accidental alte filme. La televizor mi-a placut un serial "Lumi paralele" sau cam asa ceva. Din pacate, pe flixster.com nu sunt decat extrem de putine seriale. Actorul principal e Jerry O'Connell, macar pe el l-am "prins" in flixster.com. Si a mai fost "Inapoi in viitor". Stargate am urmarit cand s-a intamplat. Doamne, pe internet gasesti foarte multe. In original serialul "Lumi paralele" se numeste "Sliders".
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mar 10 Feb 2009, 18:49
Anahoret a scris:
Infanteria stelara parca-parca suna cunoscut...Ce sa-i faci! Eu am avut fata. Dar tot stiu ca urmaream desene cu razboinici.
Asta dacă-ţi aminteşti. Mi-a plăcut realismul filmului: nimeni nu putea să omoare 5.000 de inamici cu o singură grenadă, fie ea şi nucleară (rahat! dacă ar exista aşa ceva te-ar prăji pe tine primul ). Chiar dacă a fost SF şi oamenii se luptau cu insecte, tot ceea ce se întâmpla în desenul animat/film, respecta acţiunile din realitate.
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 10:51
Anahoret a scris:
zaraza26 a scris:
Infanteria stelara parca-parca suna cunoscut...Ce sa-i faci! Eu am avut fata. Dar tot stiu ca urmaream desene cu razboinici.
Asta dacă-ţi aminteşti. Mi-a plăcut realismul filmului: nimeni nu putea să omoare 5.000 de inamici cu o singură grenadă, fie ea şi nucleară (rahat! dacă ar exista aşa ceva te-ar prăji pe tine primul ). Chiar dacă a fost SF şi oamenii se luptau cu insecte, tot ceea ce se întâmpla în desenul animat/film, respecta acţiunile din realitate.
E film cu insecte, de-aia nu l-am vazut. Fiica mea nu suporta insectele.
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 14:06
Anahoret a scris:
Castane?
Nu e castana, nu stiu cum se numeste. Cele de castane sunt mult mai mari, nu au gaurele si nu au codita lunga. Sunt doua jumatati care invelesc castana. La fructul de Xibalba (cum ii spunem noi acum , dupa ce am vazut filmul ), semintele sunt in varful tepilor. Ma uit deseara cu atentie la film (e din nou la HBO, la ora 20,00) si le compar. Ieri am vazut la HBO "Razboi interstelar" si "Numarul 23" (unul dupa altul).
Iata diferenta dintre castana (fara invelisul exterior) si "fructul de Xibalba":
La ultima, am pus si un centimetru (ceva asemanator am vazul la "Colectionarul de oase", cu Denzel Washington si Angelia Jolie - acolo a fost o bancnota ).
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 14:15
Citat :
Ieri am vazut la HBO "Razboi interstelar" si "Numarul 23" (unul dupa altul).
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 17:09
Ceva asemanator este şi la noi şi este tot un arbore... dar nu ştiu acum care este. Pot spune doar poate fi găsit acolo unde creşte şi stejarul. Găseam aşa ceva când eram mic şi mergeam prin pădure. Capsulele alea nu sunt cumva şi lipicioase de parcă ar avea miere pe ele?
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 21:14
Aceeasi tufa de primule a dat din nou flori, alte flori... Cate "recolte" voi avea intr-un an? Acuma la orice schimbare risc sa tresar si sa zic...unde sunt iernile de altadata!
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 21:31
La mine încă n-au înflorit! Astea sunt de anul trecut.
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 21:35
Va recomand Graboid. Va faceti cont si puteti descarca filme gratuit sau le puteti urmari on line . E drept ca in engleza, dar calitatea e super! Am vazut ceva tulburator: Nights in Rodanthe, cu Richard Gere si Diane Lane.
_____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 21:36
Anahoret a scris:
La mine încă n-au înflorit! Astea sunt de anul trecut.
Eu n-am acum decat tufa asta. Celelalte probabil se "trezesc" mai greu, deoarece pe acelasi teritoriu sunt si lacramioare. Toate mi-s galbene, cu rare exceptii care au iesit in ultimii ani pur intamplator.
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Mier 11 Feb 2009, 21:40
abba a scris:
Va recomand Graboid. Va faceti cont si puteti descarca filme gratuit sau le puteti urmari on line . E drept ca in engleza, dar calitatea e super! Am vazut ceva tulburator: Nights in Rodanthe, cu Richard Gere si Diane Lane.
La nivelul meu de engleza etc nu pot "consuma" decat cu subtitrare... Sotul e la un nivel de engleza foarte avansat, dar prefera filme grele gen Tarkovsky, Wajda, Fellini... Cu cele noi nu prea e la curent, nu are cine sa-i recomande sau de unde sa le luam. Am incercat sa gasim pe cineva in Iasi sau Cluj, dar n-a fost sa fie...
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Joi 12 Feb 2009, 13:08
Anahoret a scris:
Ceva asemanator este şi la noi şi este tot un arbore... dar nu ştiu acum care este. Pot spune doar poate fi găsit acolo unde creşte şi stejarul. Găseam aşa ceva când eram mic şi mergeam prin pădure. Capsulele alea nu sunt cumva şi lipicioase de parcă ar avea miere pe ele?
Nu sunt lipicioase. Stiu despre ce vorbesti, astea sunt altfel. Doina le-a cules, le-a vopsit in auriu, argintiu si alb si a impodobit bradul si coronitele de craciun. Am fotografiat ieri doua secvente din film, cu "fructul de Xibalba":
Anahoret
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Joi 12 Feb 2009, 14:40
Deocamdată mă dau bătut.... dar nu renunţ!
zaraza26
Subiect: Re: Casuta din padure (I) Joi 12 Feb 2009, 19:00
Am primit o invitatie pe un site unde poti sa te loghezi si sa-ti construiesti arborele genealogic. Site-ul se numeste Delibro, un link spre el ar fi
si ceva din el spune asa: " * Construiti-va arborele genealogic intr-un mod simplu si cu o interfata prietenoasa * Folositi unelte :
- vizualizati ascendentii si descendentii
- folositi optiunea de aflare a gradului de rudenie
- fiti la curent cu toate evenimentele dintr-o anumita perioada * Printati arborele genealogic intr-un mod cu totul si cu totul special (afla mai multe) * Puteti chiar oferi un cadou deosebit * De asemenea va sta la dispozitie forumul dedicat special construirii arborelui genealogic"
Cred ca pot trimite invitatii daca e musai, probabil ca cei din contactele mele au primit automat o invitatie. Deocamdata vad ca merge bine. Eu demult am mai incercat sa construiesc un arbore genealogic, dar e treaba migaloasa si pe vremea aia mi-era greu sa o fac sa incapa pe hartie.