__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) | |
|
+4Diaporevomenos Ion Emil Condor zaraza26 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| | | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Sam 30 Mar 2013, 08:09 | |
| Mare adevar cu "sa nu te pui chezas"! Si eu am patit-o de cateva ori, dar nu m-am invatat minte... simt ca am incredere in cineva, garantez pentru el si "o iau in freza".
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Sam 30 Mar 2013, 15:18 | |
| - Citat :
- 8. Să nu te răzbuni de două ori
Răzbunarea este un păcat, dar este omenească. Scriptura spune să nu pedepseşti de două ori pentru aceeaşi greşeală, principiu care a ajuns şi în dreptul roman. Pot înţelege un gest de răzbunare, deşi e mai bine să nu te răzbuni, dar mă înstrăinez de omul care se răzbună de două ori, adică la nesfârşit, pentru o singură greşeală. Când m-am răzbunat o dată, a mai mers cum a mai mers, m-a iertat Dumnezeu, dar când m-am răzbunat a doua oară, s-a întors totul în capul meu şi am ajuns să înţeleg că m-am războit cu mine însumi.
Aici la capitolul 8 e nițel greșit. Nu accepta Dumnezeu răzbunarea de niciun fel. Nici pentru prima data, nici pentru a doua oara. 19 Prea iubiţilor, nu vă răsbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mînia lui Dumnezeu; căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. 20 Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănînce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui.” 21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.Cat privește cu chezășia ( garant) e intradevar o fapta nechibzuita. Din proprie experienta, dar m-am învățat minte. Exista in mitologia greaca antica o istorisire referitoare la a garanta pentru cineva. Dar e vorba de mitologie si de o mentalitate diferita de acum 3.000 de ani, care azi numai e valabila. Azi cauta sa te însele chiar cel mai apropiat de sufletul tau. Poate tocmai din cauza asta va veni Anticristul in epoca noastră, nu ne mai rabdă Dumnezeu asa cum am ajuns. Bine ca sunt bătrân si nu o sa apuc sa vad cu ochi mei, nenorocirea ce va veni pe tot globul pamântesc. Acum vad numai manevrele necesare ca sa se așterne drumul celui ce va veni sa distrugă tot ce a creat Dumnezeu in sfânta Lui ințelepciune. Închei cu renumitul acel refren: Foaie verde de dudău O sa fie si mai bine.
Ultima editare efectuata de catre Diaporevomenos in Sam 30 Mar 2013, 15:33, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Sam 30 Mar 2013, 15:29 | |
| Punctul la care te referi, Dia, mi-a atras si mie privirile dar am înteles răzbunarea ca fiind doar pedeapsă, ceea ce este de fapt valabil în lume: nu se pedepseste o crimă de două ori. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 06 Oct 2013, 17:16 | |
| http://www.dw.de/între-credinţă-şi-ipocrizie/a-17133190?maca=rum-newsletter_rum_themen_des_tages-4143-txt-newsletter„ Credinţa omului nu este măsurabilă şi nici nu ar avea cum să fie. Dar relaţia omului cu preotul...”. ...nu există! Singura legătură între preot si enorias: banul. Nimic altceva! PS. Eminescu:Nu ne mustrati! Noi suntem din cei cu-auzul fin Si pricepurăm soapta misterului divin. Urmati în calea voastră multimii de absurzi Si compuneti simfonii si imnuri pentru surzi. Ascuteti adevărul în idoli, pietre, lemn, Căci doar astfel pricepe tot neamul cel nedemn Al oamenilor zilei sublimul adevăr - Ce voi spuneti în pilde, iar noi l-avem din cer. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 06 Oct 2013, 17:29 | |
| | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 06 Oct 2013, 17:32 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Sam 12 Oct 2013, 23:39 | |
| - Citat :
- http://www.dw.de/între-credinţă-şi-ipocrizie/a-17133190?maca=rum-newsletter_rum_themen_des_tages-4143-txt-newsletter
- Citat :
- La sfîrşitul lunii august, Guvernul Ponta a adoptat o Hotărîre de guvern prin care a aprobat "lista serviciilor publice esenţiale fără de care unităţile administrativ teritoriale, aflate în situaţie de criză financiară sau insolvenţă, nu pot funcţiona." În lista acestor servicii, pe lîngă impozite şi taxe locale, evidenţa persoanelor, învăţămînt, sănătate, cultură, se află şi religia. Altfel spus, primăriile au în competenţa lor şi asigurarea serviciului religios, întrucît acesta este un "serviciu public esenţial".
Există ceva aici care scăpa lui George, autorul articolului, dar nu mă surprinde: (Prea) Strânsa legătură dintre guvern și biserică. Guvernul care este tot atât de investit în a fi sigur că bisericile sunt deschise precum este de sigur că își strânge taxele, are să-și impună, fără umbră de îndoială voința în biserică! Se pare că românii nu au învățat nimic din cele întâmplate în timpul comunismului. Păcat. Guvernul care dă, ia! Și e în firea lucrurilor doar că are să ia mai mult decât dă. Dar se întâmplă și la case mai mari. La americani, și spre ilustrare, guvernul a interzis slujba religioasă în unitățile militare, chiar dacă preotul vrea să o facă voluntar, fără plată, până acolo că un preot este amenințat cu arestarea, dacă intră să-și facă slujba: : http://www.catholicvote.org/from-the-trenches-priest-threatened-with-arrest-says-mass-in-park/Și se pare că se poate face slujba și în parc, daca e nevoie (n.b.)! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 13 Oct 2013, 18:50 | |
| Categoric, Ciprian, românii sunt obisnuiti să astepte să li se dea, ei nerealizând că guvernul dă cu o mână si ia cu două, iar asta se întâmplă oriunde nu doar la noi. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) | |
| |
| | | | RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |