LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame 23 Fantasy muzica_traditionala efremovivanantonovici padure curiozitati google nicuvar drumetie taieri politica brasov humanitas 1 istorie internet CPSF 1918 Limba comment-143 problema sibiu romana Popasul mediu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 I_vote_lcapRESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 I_voting_barRESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 I_vote_rcap 
Emil Condor
RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 I_vote_lcapRESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 I_voting_barRESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)

In jos 
+4
Diaporevomenos
Ion
Emil Condor
zaraza26
8 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptySam 30 Mar 2013, 01:43

Ion a scris:
Să nu uiţi...
Să nu uiţi...
bravo thumb_yello bravo

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptySam 30 Mar 2013, 08:09

Mare adevar cu "sa nu te pui chezas"! Si eu am patit-o de cateva ori, dar nu m-am invatat minte... simt ca am incredere in cineva, garantez pentru el si "o iau in freza".

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptySam 30 Mar 2013, 15:18

Citat :
8. Să nu te răzbuni de două ori
Răzbunarea este un păcat, dar este omenească. Scriptura spune să nu pedepseşti de două ori pentru aceeaşi greşeală, principiu care a ajuns şi în dreptul roman. Pot înţelege un gest de răzbunare, deşi e mai bine să nu te răzbuni, dar mă înstrăinez de omul care se răzbună de două ori, adică la nesfârşit, pentru o singură greşeală. Când m-am răzbunat o dată, a mai mers cum a mai mers, m-a iertat Dumnezeu, dar când m-am răzbunat a doua oară, s-a întors totul în capul meu şi am ajuns să înţeleg că m-am războit cu mine însumi.

Aici la capitolul 8 e nițel greșit.
Nu accepta Dumnezeu răzbunarea de niciun fel. Nici pentru prima data, nici pentru a doua oara.

19 Prea iubiţilor, nu vă răsbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mînia lui Dumnezeu; căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul.
20 Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănînce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui.”
21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.

Cat privește cu chezășia ( garant) e intradevar o fapta nechibzuita. Din proprie experienta, dar m-am învățat minte.

Exista in mitologia greaca antica o istorisire referitoare la a garanta pentru cineva. Dar e vorba de mitologie si de o mentalitate diferita de acum 3.000 de ani, care azi numai e valabila. Azi cauta sa te însele chiar cel mai apropiat de sufletul tau.

Poate tocmai din cauza asta va veni Anticristul in epoca noastră, nu ne mai rabdă Dumnezeu asa cum am ajuns.
Bine ca sunt bătrân si nu o sa apuc sa vad cu ochi mei, nenorocirea ce va veni pe tot globul pamântesc. Acum vad numai manevrele necesare ca sa se așterne drumul celui ce va veni sa distrugă tot ce a creat Dumnezeu in sfânta Lui ințelepciune.

Închei cu renumitul acel refren:
Foaie verde de dudău
O sa fie si mai bine.

Ultima editare efectuata de catre Diaporevomenos in Sam 30 Mar 2013, 15:33, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptySam 30 Mar 2013, 15:29

Punctul la care te referi, Dia, mi-a atras si mie privirile dar am înteles răzbunarea ca fiind doar pedeapsă, ceea ce este de fapt valabil în lume: nu se pedepseste o crimă de două ori.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyDum 06 Oct 2013, 17:16

http://www.dw.de/între-credinţă-şi-ipocrizie/a-17133190?maca=rum-newsletter_rum_themen_des_tages-4143-txt-newsletter

Credinţa omului nu este măsurabilă şi nici nu ar avea cum să fie. Dar relaţia omului cu preotul...”.

...nu există!
Singura legătură între preot si enorias: banul. Nimic altceva! :thumbs down:

PS. Eminescu:
Nu ne mustrati! Noi suntem din cei cu-auzul fin
Si pricepurăm soapta misterului divin.
Urmati în calea voastră multimii de absurzi
Si compuneti simfonii si imnuri pentru surzi.
Ascuteti adevărul în idoli, pietre, lemn,
Căci doar astfel pricepe tot neamul cel nedemn
Al oamenilor zilei sublimul adevăr -
Ce voi spuneti în pilde, iar noi l-avem din cer.

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyDum 06 Oct 2013, 17:29

Emil Condor a scris:
http://www.dw.de/între-credinţă-şi-ipocrizie/a-17133190?maca=rum-newsletter_rum_themen_des_tages-4143-txt-newsletter

Credinţa omului nu este măsurabilă şi nici nu ar avea cum să fie. Dar relaţia omului cu preotul...”.

...nu există!
Singura legătură între preot si enorias: banul. Nimic altceva! :thumbs down:

Oare?
Uiți că atâția popi au fost fotografiați cu camere ascunse pentru a se arăta ce fac?

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyDum 06 Oct 2013, 17:32

Laughing Laughing Laughing 
Ai dreptate, mai sunt si alte „legături”! Laughing 

Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptySam 12 Oct 2013, 23:39

Citat :
Citat :
 La sfîrşitul lunii august, Guvernul Ponta a adoptat o Hotărîre de guvern prin care a aprobat "lista serviciilor publice esenţiale fără de care unităţile administrativ teritoriale, aflate în situaţie de criză financiară sau insolvenţă, nu pot funcţiona." În lista acestor servicii, pe lîngă impozite şi taxe locale, evidenţa persoanelor, învăţămînt, sănătate, cultură, se află şi religia. Altfel spus, primăriile au în competenţa lor şi asigurarea serviciului religios, întrucît acesta este un "serviciu public esenţial".
Există ceva aici care scăpa lui George, autorul articolului, dar nu mă surprinde: (Prea) Strânsa legătură dintre guvern și biserică. Guvernul care este tot atât de investit în a fi sigur că bisericile sunt deschise precum este de sigur că își strânge taxele, are să-și impună, fără umbră de îndoială voința în biserică! Se pare că românii nu au învățat nimic din cele întâmplate în timpul  comunismului. Păcat. Guvernul care dă, ia! Și e în firea lucrurilor doar că are să ia mai mult decât dă.
Dar se întâmplă și la case mai mari. La americani, și spre ilustrare, guvernul a interzis slujba religioasă în unitățile militare, chiar dacă preotul vrea să o facă voluntar, fără plată, până acolo că un preot este amenințat cu arestarea, dacă intră să-și facă slujba: :
http://www.catholicvote.org/from-the-trenches-priest-threatened-with-arrest-says-mass-in-park/
Și se pare că se poate face slujba și în parc, daca e nevoie (n.b.)!

what to do about what there is,
that there is a difference between knowing what there is,
and knowing what to do about what there is
and what that difference is." Jordan B. Peterson
"The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin
"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 EmptyDum 13 Oct 2013, 18:50

Categoric, Ciprian, românii sunt obisnuiti să astepte să li se dea,
ei nerealizând că guvernul dă cu o mână si ia cu două, iar asta se întâmplă oriunde nu doar la noi.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)   RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) - Pagina 4 Empty

Sus In jos

RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună)
Sus 
Pagina 4 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4
 Subiecte similare
-
» Cafeneaua spirituala !
» Între Real si Virtual
» Undeva,intre vis si realitate...
» Franz Schneider / OMUL intre credinta si pacat

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: