__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) | |
|
+4Diaporevomenos Ion Emil Condor zaraza26 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Vin 10 Aug 2012, 08:01 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- fulga a scris:
- Nu în puţine cazuri, femeia şi bărbatul nu ştiu să se despartă la vreme. Aşteaptă să dispară tot ce i-a apropiat şi legat, până ajung să le fie silă de ei. În loc să transforme despărţirea însăşi în ceva deosebit, de care să-şi aducă aminte cu duioşie mai târziu, târăsc un rest de dragoste ca un hoit care miroase urât. - Octavian Paler
Ingrozitor, cel mai nobil sentiment, dragostea, sa ajunga un hoit care miroase urat? Atunci celelate sentimente sunt condamnate din start la pieire.. Oamenii denumesc si creeaza intr-un univers specific lor. Fiecare isi imagineaza cum doreste. De ce sa ma deranjeze ce face altul? Treaba mea e sa iubesc si sa fiu un exemplu. Scriitorii astia au nevoie sa ingroase trasaturile, ca sa frapeze, sa atraga atentia. Cine e de vina ca femeia si barbatul au primit prin educatie, mediu si anturaj, ideea ca dragostea e perisabila? Cata vreme multora ni se incumba ideea ca sfintii sunt... sfinti, adica ceva la care muritorul de rand nu poate ajunge pentru ca ei nu se simt in stare, o sa asistam la nenumarate scene cand dragostea moare sub un strat gros de nepasare, ignoranta, fuga dupa avantaje materiale. Nu dragostea miroase urat, ci stratul care o acopera. Pe de alta parte, despre sfinti stim ca au vietuit in manastiri, departe de iubirea conjugala. Deci ori esti sfant si iubesti pe Dumnezeu, ori te casatoresti si... Dumnezeu cu mila. Ca omul cica n-ar fi in stare singur sa se descurce. Ba poate, daca ar sti asta. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Sam 11 Aug 2012, 21:51 | |
| - zaraza26 a scris:
- Nu dragostea miroase urat, ci stratul care o acopera.
Frumos spus! Când miroase a hoit, deja nu mai vorbim despre dragoste. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 12 Aug 2012, 01:23 | |
| Depinde, asta cu mirosul Unii obisniesc sa dea cu parfum peste ceea ce miroase urat, fara sa-si dea seama ca, apoi, inspira adanc "mirosul de hoit".
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 12 Aug 2012, 17:19 | |
| Peste tot in Biblie scrie despre dragoste. Noi nu prea înțelegem de ce ne tot bîzîie la cap Biblia cu dragostea ei. ( Pentru ca in Biblie mai scrie ca : Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvîntaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc. )
Intradevar pare destul de exagerat, dar dacă am putea sa înțelegem in profunzime, ce valoare are dragostea fata de semeni noștri, indiferent dacă sunt rude, prieteni, sau dușmani, atunci ne-am fi dat silința sa iubim cit mai mult, pe toți oamenii din lume, cu toată inima.
Dragostea noastră nu e un dar pe care il facem cuiva, ci e o fapta care împlinește rostul existentei noastre pe pămîntul acesta. Ca pe Cel Nou, dragostea noastră vine de la sine.
P.S. Explicatia pamantului Cel Nou:
Apocalipsa lui Ioan 21 1 Apoi am văzut un cer nou şi un pămînt nou; pentrucă cerul dintîi şi pămîntul dintîi pieriseră, şi marea nu mai era. 2 Şi eu am văzut coborîndu-se din cer dela Dumnezeu, cetatea sfîntă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. 3 Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuş va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tînguire, nici ţipăt, nici durere, pentrucă lucrurile dintîi au trecut. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 12 Aug 2012, 18:20 | |
- Peste tot in Biblie scrie despre dragoste. Noi nu prea înțelegem de ce ne tot bîzîie la cap Biblia cu dragostea ei.
( Pentru ca in Biblie mai scrie ca : Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvîntaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc. )
Intradevar pare destul de exagerat, dar dacă am putea sa înțelegem in profunzime, ce valoare are dragostea fata de semeni noștri, indiferent dacă sunt rude, prieteni, sau dușmani, atunci ne-am fi dat silința sa iubim cit mai mult, pe toți oamenii din lume, cu toată inima.
Dragostea noastră nu e un dar pe care il facem cuiva, ci e o fapta care împlinește rostul existentei noastre pe pămîntul acesta. Ca pe Cel Nou, dragostea noastră vine de la sine.
P.S. Explicatia pamantului Cel Nou:
Apocalipsa lui Ioan 21 1 Apoi am văzut un cer nou şi un pămînt nou; pentrucă cerul dintîi şi pămîntul dintîi pieriseră, şi marea nu mai era. 2 Şi eu am văzut coborîndu-se din cer dela Dumnezeu, cetatea sfîntă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. 3 Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuş va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tînguire, nici ţipăt, nici durere, pentrucă lucrurile dintîi au trecut. Din punctul meu de vedere noi suntem iubire. Asa cum Dumnezeu este Iubire si noi suntem dupa chipul si asemanarea Lui. Dar viata pe Pamant a presupus sa uitam aceasta. Cine isi ridica nivelul de constiinta incepe sa isi aduca aminte. Iubind mereu, fiind mereu capabili sa daruim iubire, am fi ceea ce am fost destinati sa fim dincolo de aceasta viata trecatoare. Caci va fi "un pamant si un cer nou" si noi vom cunoaste adevarul despre noi. | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 12 Aug 2012, 18:52 | |
| - zaraza26 a scris:
Din punctul meu de vedere noi suntem iubire. Asa cum Dumnezeu este Iubire si noi suntem dupa chipul si asemanarea Lui. Dar viata pe Pamant a presupus sa uitam aceasta. Cine isi ridica nivelul de constiinta incepe sa isi aduca aminte. Iubind mereu, fiind mereu capabili sa daruim iubire, am fi ceea ce am fost destinati sa fim dincolo de aceasta viata trecatoare. Caci va fi "un pamant si un cer nou" si noi vom cunoaste adevarul despre noi. Asa e. Noi suntem creați dintr un "material" (energie) care se numește iubire. Din același "material" din care este conceputa toată creația Lui. Dar a intervenit Diavolul in viata umana si l-a înșelat sfătuindu-l sa nu asculte de Dumnezeu. Oamenii nu înțeleg ca iubindu-și aproapele, mai întîi, ei se fac fericiți si apoi cel ce primește iubirea lor. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 12 Aug 2012, 19:56 | |
- zaraza26 a scris:
Din punctul meu de vedere noi suntem iubire. Asa cum Dumnezeu este Iubire si noi suntem dupa chipul si asemanarea Lui. Dar viata pe Pamant a presupus sa uitam aceasta. Cine isi ridica nivelul de constiinta incepe sa isi aduca aminte. Iubind mereu, fiind mereu capabili sa daruim iubire, am fi ceea ce am fost destinati sa fim dincolo de aceasta viata trecatoare. Caci va fi "un pamant si un cer nou" si noi vom cunoaste adevarul despre noi. Asa e. Noi suntem creați dintr un "material" (energie) care se numește iubire. Din același "material" din care este conceputa toată creația Lui. Dar a intervenit Diavolul in viata umana si l-a înșelat sfătuindu-l sa nu asculte de Dumnezeu. Oamenii nu înțeleg ca iubindu-și aproapele, mai întîi, ei se fac fericiți si apoi cel ce primește iubirea lor. Opinia mea este ca pe Pamant ne miscam intre anumite coordonate. Am uitat ca suntem parte din Dumnezeu, mai avem un rest de amintire dar care a fost distorsionat de catre dogma religiei. Singurul mod real si direct de a-l cunoaste pe Dumnezeu este meditatia si interesul sincer pentru aceasta, UITAND de toata dogma care dupa cum am spus, distorsioneaza perceptia corecta despre Dumnezeu. Biblia e plina de metafore... prost intelese, deoarece au fost niste interese in istoria omenirii ca umanitatea sa fie tinuta in necunoastere. Diavolul nu este altceva decat mintea careia ii suntem subordonati, in loc sa ne ajute ea pe noi. Si aceasta nu o spun eu de la mine, ci o repeta de mii de ani maestrii spirituali, printre care si Isus. Mintea este o entitate energetica si e in avantajul ei sa ne sugereze mereu ca ne pandesc pericole la tot pasul. Astfel nu mai putem accede la liniste, ca sa il vedem pe Dumnezeu. Frica de Dumnezeu este un non-sens. Dumnezeu nu ne pedepeste. Exista doar legitati careia i se supune in mod natural sufletul. Ai oferit ura, aceea primesti... Ai oferit iubire, aceea primesti. Dumnezeu ne-a lasat doar sa exploram aceasta existenta pamanteana. | |
| | | IRBESTRA
Numarul mesajelor : 79 Varsta : 28 Localizare : Shielia Data de inscriere : 12/08/2012
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Dum 12 Aug 2012, 23:46 | |
| Omul s-a departat de Dumnezeu prin neascultare si nesupunere! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
:http://abcd.top-me.com
l-am descoperit si ca necristina il recomand crestinilor!
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 00:30 | |
| Rolul lui Dumnezeu, tocmai acesta este: De a-i apropia de El pe cei rataciti. Altfel, pentru cei buni si apropiati, nu ar mai avea decat rost de simbol.
Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa ratacim ca sa-i motivam existenta. Si prin El insusi trebuie sa gasim intelegere si calea cea buna.
Nu stiu daca zic bine, dar asa simt eu.
S-a mai scris ceva, mai-sus despre cei care-si petrec viata la Manastire, si nu se casatoresc, ca numai ei ar fi cei apropiati de Dumnezeu. Sa nu se supere pe mine aceia care cred acest lucru, dar existenta lor se datoreste tocmai acelora care, casatorindu-se, i-au adus pe lume, chipurile, departandu-se de El.
Asa incat povestea asta cu "pacatul casatoriei" nu rezista in fata argumentului de mai-sus.
Cei care gasesc izbavirea in acest fel de viata este treaba lor. Dumnezeu a adus pe lume pe Adam ,a creat-o si pe Eva, tocmai pentru a avea aceasta Lume, cu bune si cu rele. Fara de care nici El n-ar exista.
| |
| | | IRBESTRA
Numarul mesajelor : 79 Varsta : 28 Localizare : Shielia Data de inscriere : 12/08/2012
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 16:16 | |
| Adam a reactionatprin nesupunere ca si Eva!Asadar Adam=Eva egal nesupunere=om
Dumnezeu la creat pe om barbat si femeie>deci Barbat+femeie=om> adam=inger in trup eva=inger in trup
inger < om
Monah=inger in trup monahie=inger in trup
Deci calugarie=umilire pana la recunosterea imposibilitatii de a fi om curat prin propria putere si de aici retragerea dintre oameni pt a sluji in umilinta lui Hristos si penitenta prin asprimea vietuirii neputinta de a se curati ca parte a omului! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 18:59 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Adam a reactionatprin nesupunere ca si Eva!Asadar Adam=Eva egal nesupunere=om
Dumnezeu la creat pe om barbat si femeie>deci Barbat+femeie=om> adam=inger in trup eva=inger in trup
inger < om
Deci calugarie=umilire pana la recunosterea imposibilitatii de a fi om curat prin propria putere si de aici retragerea dintre oameni pt a sluji in umilinta lui Hristos si penitenta prin asprimea vietuirii neputinta de a se curati ca parte a omului! Pfff, asta suna a limitare a puterilor omului, pentru mine. Toata viata am crezut in om ca intr-o fiinta minunata, care poate face lucruri extraordinare. Am crezut si cred tot mai puternic in bunatatea lui intrinseca, iar dogma religiei este o limitare cu scopul de a ne tine pe Pamant in necunoastere. Ma umilesc intr-o anumita masura in fatza infinitului dumnezeiesc, dar ma simt o fiinta minunata, care a fost impiedicata sa isi cunoasca adevarata natura divina. Maestrii spirituali au realizat aceasta constientizare deplina. Ei s-au unit cu Dumnezeu, cu Sinele lor superior. | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 19:40 | |
| Exista multe învățături aici pe pămînt. Dar in ceea ce il privește pe om, numai o singura învățătura este adevărata, cea a Bibliei. Nimeni nu-l cunoaște pe om si ce are nevoie pentru a trai aici pe pămînt, dar si in veșnicie, decît Cel care la creat. Ceilalți cu învățăturile lor, asa numiți Maeștri spirituali, sunt niște imitații jalnice. Nu se potrivește deloc :: - Citat :
- Ei s-au unit cu Dumnezeu, cu Sinele lor superior.
Daca vrei sa te unești cu Dumnezeu, trebuie neapărat sa te desparți de tine. As scrie in Biblie: Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va cîştiga. | |
| | | IRBESTRA
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 20:39 | |
| Despre om....:Pamant esti si in pamant te vei intoarce!Fara Dumnezeu nu exista nimic!......
foarte real''si demonstrat stiintific.Cu cat ai mai mlta stiinta cu atat realizezi concret existenta lui Dumnezeu mai mult! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 21:27 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Despre om....:Pamant esti si in pamant te vei intoarce!Fara Dumnezeu nu exista nimic!......
foarte real''si demonstrat stiintific.Cu cat ai mai mlta stiinta cu atat realizezi concret existenta lui Dumnezeu mai mult! Explica-ne cu amanunte, este interesanta afirmatia asta. | |
| | | IRBESTRA
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 23:34 | |
| Simplu.Dumnezeu este atotstiutor.Stiinta este cunoastere.Cu cat stii(ai stiinta)mai multa te aproprii de Dumnezeu.Cu cat stii mai putin nu il cunosti pe Dumnezeu.Numai ca,cunoasterea umana e ingreunata si pervetita de codificare! Revelare este superioara relevarii! | |
| | | IRBESTRA
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Lun 13 Aug 2012, 23:50 | |
| Este vorba de teoria spatiilor cu dimensiuni impare si pare!Spatiile cu dimensiuni pare sunt potential distruvtive existential.Spatiile pare au si posibilitatea ca dimensiunile pare sa se anihileze reciproc si spatialitate respectiva sa implodeze in sine si sa dispara.Spatiile impare nu se pot anihila pt ca orice dimensiune ar nega spatialitale agresand ar fi contrata si si stabilizata conflictual de o forta cu o spatialitate in plus.Singura spatialitate fara posibilitate conflictula si impar dimensionala este UNU.De aici Un singur Dumnezeu.Singura spatialitate impara si care admite existenta in sine este 3 si are si carater nemutabil .stabila absolut .Se formeaza triungiul care este nedeformabil chir supus unor forte agresive interne.De aici Delta Majestic =Sfanta treime.
e simplu! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 00:46 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Este vorba de teoria spatiilor cu dimensiuni impare si pare!Spatiile cu dimensiuni pare sunt potential distruvtive existential.Spatiile pare au si posibilitatea ca dimensiunile pare sa se anihileze reciproc si spatialitate respectiva sa implodeze in sine si sa dispara.Spatiile impare nu se pot anihila pt ca orice dimensiune ar nega spatialitale agresand ar fi contrata si si stabilizata conflictual de o forta cu o spatialitate in plus.Singura spatialitate fara posibilitate conflictula si impar dimensionala este UNU.De aici Un singur Dumnezeu.Singura spatialitate impara si care admite existenta in sine este 3 si are si carater nemutabil .stabila absolut .Se formeaza triungiul care este nedeformabil chir supus unor forte agresive interne.De aici Delta Majestic =Sfanta treime.
e simplu! Desigur nu ma așteptam la o explicație mai simpla, pentru ca cercetările științifice referitoare la spatii si dimensiuni,sunt ele in sine destul de complicate. Dar in schimb, oameni de știința sinceri, deja au ajuns la concluzia cu cercetărilor științifice referitoare la corelația intre masa, atom, electron si informație, ca exista la baza structuri a particulelor care constituie masa, ceva care are legătura cu moralitatea lui Dumnezeu. Lucruri care le găsim numai in credința la Dumnezeu si mai ales in Creștinism. ( Daca ceva din cele ce scriu, nu e lesne de înțeles, va rog sa luați in considerație, ca fac un efort deosebit de a traduce din greaca in limba romana. Deoarece e vorba de orologie științifica in limba romana, de care eu nu cunosc mare lucru, e posibil ca sa nu fiu in ton cu limbajul specific al științei moderne.) | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 06:28 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Adam a reactionatprin nesupunere ca si Eva!Asadar Adam=Eva egal nesupunere=om
inger < om
Deci calugarie=umilire pana la recunosterea imposibilitatii de a fi om curat prin propria putere si de aici retragerea dintre oameni pt a sluji in umilinta lui Hristos si penitenta prin asprimea vietuirii neputinta de a se curati ca parte a omului! Nu vreau să fiu prea dur, dar nu găsesc o afirmație corectă, logică în toată tărășenia asta! Și nici Scripturală! Și nici limbajul ăsta "matematic" nu mă ajută, pe mine unul, deloc (<,>,=)! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 06:29 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Este vorba de teoria spatiilor cu dimensiuni impare si pare!Spatiile cu dimensiuni pare sunt potential distruvtive existential.Spatiile pare au si posibilitatea ca dimensiunile pare sa se anihileze reciproc si spatialitate respectiva sa implodeze in sine si sa dispara.Spatiile impare nu se pot anihila pt ca orice dimensiune ar nega spatialitale agresand ar fi contrata si si stabilizata conflictual de o forta cu o spatialitate in plus.Singura spatialitate fara posibilitate conflictula si impar dimensionala este UNU.De aici Un singur Dumnezeu.Singura spatialitate impara si care admite existenta in sine este 3 si are si carater nemutabil .stabila absolut .Se formeaza triungiul care este nedeformabil chir supus unor forte agresive interne.De aici Delta Majestic =Sfanta treime.
e simplu! Simplu??? Eu nu am înțeles nimic! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 07:05 | |
- Dar in schimb, oameni de știința sinceri, deja au ajuns la concluzia cu cercetărilor științifice referitoare la corelația intre masa, atom, electron si informație, ca exista la baza structuri a particulelor care constituie masa, ceva care are legătura cu moralitatea lui Dumnezeu.
Nu știu dacă neapărat cu moralitatea lui Dumnezeu, dar revelează caracterul Său. Ca toată Creația, de altfel. - Robert Jastrow, în God and the Astronomers, pag.116 a scris:
“For the scientist who has lived by his faith in the power of reason, the story ends like a bad dream. He has scaled the mountains of ignorance, he is about to conquer the highest peak; as he pulls himself over the final rock, he is greeted by a band of theologians who have been sitting there for centuries.” (Jastrow a fost un agnostic, dar are multe citate care intregesc cele de mai sus) http://www.thoughtfulchristianity.net/?p=3139 "Pentru omul de știință care a trăit prin credința în puterea rațiunii, povestea se termină ca un vis urât. Dupa ce a escaladat munți de ignoranță, el este pe cale de a cuceri vărful cel mai înalt și, pe când se trage peste cea din urmă stâncă, este salutat de un grup de teologi care a fost acolo de secole." Pun adresa de mai jos pentru că dezvoltă aceleași idei discutate aici http://www.godandscience.org/love/sld014.html_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 08:05 | |
- Exista multe învățături aici pe pămînt. Dar in ceea ce il privește pe om, numai o singura învățătura este adevărata, cea a Bibliei.
Nimeni nu-l cunoaște pe om si ce are nevoie pentru a trai aici pe pămînt, dar si in veșnicie, decît Cel care la creat. Ceilalți cu învățăturile lor, asa numiți Maeștri spirituali, sunt niște imitații jalnice.
Nu se potrivește deloc :: - Citat :
- Ei s-au unit cu Dumnezeu, cu Sinele lor superior.
Daca vrei sa te unești cu Dumnezeu, trebuie neapărat sa te desparți de tine. As scrie in Biblie:
Cine îşi va păstra viaţa, o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa, pentru Mine, o va cîştiga.
"imitatii jalnice"? no comment. Fiecare are punctul lui de vedere. "Daca vrei sa te unești cu Dumnezeu, trebuie neapărat sa te desparți de tine." Asa afirm si eu. Pentru a te uni cu Dumnezeu trebuie sa lasi personalitate, orice te defineste pe pamant ca persoana. Din pacate in crestinism s-a omis faptul ca lasand tot ce defineste ca om pe pamant, obtii adevarata ta valoare, abia atunci te vei simti cu adevarat implinit. Dupa cum vedem alergam toata viata dupa fericire, dar cat de putini o obtin!! Crestinismul nu poate convinge pe oameni sa renunte la titluri, avere, sa se detaseze de tot si toate, iar maestrii spirituali sunt catalogati ca imitatii jalnice, cand chiar de la ei vin clarificarile. | |
| | | IRBESTRA
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 15:34 | |
| Pt a intelege studiaza mai intai pe Platon ,apoi Critica ratiunii pure a lui Kant si apoi treci la studiile SF Atanasie si apoi vorbim mai in tema! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 17:31 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Pt a intelege studiaza mai intai pe Platon ,apoi Critica ratiunii pure a lui Kant si apoi treci la studiile SF Atanasie si apoi vorbim mai in tema!
Eu? (poate ar trebui totusi sa citezi comentariul la care te referi ) Mda... studiez! Si cu ce ma aleg? In cel mai bun caz aflu calea care au ales-o ei. Pe care, imi cer scuze, dar cred ca o stiu... Eu vreau sa imi gasesc calea mea! Si sunt convinsa ca am gasit-o. Tu... cum stai? | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 18:35 | |
| - Citat :
- Crestinismul nu poate convinge pe oameni sa renunte la titluri, avere, sa se detaseze de tot si toate, iar maestrii spirituali sunt catalogati ca imitatii jalnice, cand chiar de la ei vin clarificarile.
Creștinismul poate sa-i convingă pe oameni , oamenii creștinismului nu- i pot convinge pe oamani, pentru ca nu sunt ei însăși convinși. Daca unii maiestri creștinismului sunt jalnici, cit de jalnici sunt maiestri spirituali. Nu mi-a plăcut niciodată expresia asta persoane spirituale. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) Mar 14 Aug 2012, 18:54 | |
-
- Citat :
- Crestinismul nu poate convinge pe oameni sa renunte la titluri, avere, sa se detaseze de tot si toate, iar maestrii spirituali sunt catalogati ca imitatii jalnice, cand chiar de la ei vin clarificarile.
Nu mi-a plăcut niciodată expresia asta persoane spirituale. Inteleg ce spui... Cuvintele nu exprima totdeauna esenta a ceea ce vrem sa spunem. De la suflet la suflet ar fi mult mai usor si clar. Dar nu ti se pare ca religiile mai mult limiteaza omul decat il ajuta cu adevarat? Chiar asa de greu sa fie sa convingi oamenii ca sunt de origine divina? Nu cumva religiile au si alte scopuri? Cu alte cuvinte daca ai sti mai bine ce este si ce vrea Dumnezeu de la noi, rezultatele ar fi superioare. Problema este ca venind in aceasta lume am uitat cine suntem si foarte putini isi amintesc. Si ceea ce isi amintesc e atat de diferit de aceasta lume, incat cei mai multi cand aud de la altii sar in sus si spun ca nu se poate. (apocalipsa se pare ca nu va fi conform cu apocalipsa din biblie. Planurile lui Dumnezeu raman aceleasi, doar modalitatea difera) | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) | |
| |
| | | | RESTAURARE SPIRITUALĂ (între adevăr si minciună) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |