__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Una... Alta... în politică | |
|
+17Ion CRUCIAT VOTAN abbilbal unicu TRISTAN Iisus cactus nicuvar Emil Condor lutra vulgaris Cristina ostrovna dolion yzzy delta aurora 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 05:04 | |
| URÎ, urăsc, vb. IV. 1. Tranz. A avea un puternic sentiment de antipatie, Dispreț ≠ admirație, adorație, preț, prețuire, respect, simpatie, stimă
Deci: dispret este opus cu simpatie; opus cu simpatie este antipatie a uri inseamna si un puternic sentiment de antipatie. De aici am putea spune ca acel care dispretuieste pe cineva nu cred eu ca-l iubeste. Mai de graba, as zice eu ca il uraste. Aceste sentimente, desi nu sunt egale, se intersecteaza pe undeva in sfera lor. Daca nu si in continut.
Asta pentru ca Geta ai incercat sa-mi demonstrezi ca ca e o deosebire intre ''a uri'' si ''a dispretui". Nu neg. dar exista si o asemanare.
In ceea ce priveste pozele pe care mi le cere Anahoret, eu nu pot sa le postez. Am vazut multe in direct, in emisiuni televizate. Cum bunaoara, asta seara pe France 2, cu aceeasi tendinta, daca nu defaimatoare, hai sa-i zicem ca o critica, il aratau pe FH, ramanand practic singur, la masa cea mare rotunda, consultand telefonul, in timp ce ceilalti erau toti in picioare, in spatele lui. El are probleme acum cu fosta concubina, care a publicat o carte despre viata lor de concubini...Drept razbunare. Cata nesimtire!
Cu Basescu e alta poveste. Romania nu Franta, iar TB nu e FH... A-l compara cu altii nu e corect.... | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 08:49 | |
| De acord, Ioane, am înţeles: Băsescu este cel mai iubit dintre pământeni. Sau, ca să-l parafrazez pe Coşbuc: Nici astăzi domn pe lume nu-i Icoană într-un altar să-l pui! _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 11:42 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 15:03 | |
| - Anahoret a scris:
- De acord, Ioane, am înţeles: Băsescu este cel mai iubit dintre pământeni. Sau, ca să-l parafrazez pe Coşbuc:
Nici astăzi domn pe lume nu-i Icoană într-un altar să-l pui!
.............. La inchinat! a Amin! Eu am votat Iliescu, de doua ori, Constantinescu o data si atat. Cu Iliescu pentru ca a fost cinstit si sarac, intr-un sistem corupt, pe care l-a pazit. Cu Constantinescu pentru a schimba sistemul. Cu Basescu n-am avut treaba. De aia si-a facut de cap... Nu l-am votat niciodata. Acum, vom trai si vom vedea cum va fi cu Ponta. Sau cel care va fi ales. Nu cred ca am sa votez nici acum. De ce ma bag in discutie, daca n-am votat? Asa ziceau unii prieteni in tara celor care nu votau. Poate aveau dreptate si ei. Ia sa vedem cum ar fi , daca n-as mai zice nimic.... Sa stau in banca mea... | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 17:23 | |
| - Ion a scris:
- De ce ma bag in discutie, daca n-am votat?
Asa ziceau unii prieteni in tara celor care nu votau. Poate aveau dreptate si ei.
Ia sa vedem cum ar fi , daca n-as mai zice nimic.... Sa stau in banca mea... Măi Ioane... şi cu votatul ăsta este ca la la piaţă: dacă găsesc numai marfă proastă pe tarabă, nu cumpăr. Dar dacă nu cumpăr, nu înseamnă că nu am dreptul să mă plâng că au adus numai ciurucuri. După cum am mai scris în forum, nici eu nu cred c-am să merg la vot anul ăsta... pentru că, pe cinstite, n-am cu cine vota! Iohannis, din punctul meu de vedere, este OK. Dar când mă uit pe cine are în spate (Blaga & PDL Co) mă ia de la ficat... zău aşa! Mă ia de la ficat pentru că, odată ajuns preşedinte, va trebui să deconteze pentru campania electorală (că aşa se face peste tot în lume, nu numai la noi). Şi va deconta... companiei portocalii. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 17:56 | |
| Din nefericire, ai dreptate.... Problema asta cu independenta Presedintelui, prin simpla demisie din partid, mi se pare de o ipocrizie fara seaman. Cum adica: eu, partid, il propulsez, il sustin si ii dau votul ca sa ajunga Presedinte si, apoi, eu, presedinte, ma intorc cu spatele la partidul respectiv?! Deci el, Presedintele ales, va trebui sa deconteze, in primul rand, catre partidul pe care l-a avut in spate. Si, apoi, daca isi mai aduce aminte si de ceilalti muritori de rand.... Ca sa poata spune ca va fi Presedintele tuturor.... Asta este o alta problema.
Problema principala este ca: Acel care voteaza ramane cu votatul lui, dar si cu oftatul, dupa. Cel care nu voteaza, ofteaza si el, dar nu-l crede nimeni.
Ce ne ramane, insa, noua, tuturor, este spiritul de solidaritate. La greu, bineinteles. Ca la bine nu ar fi mare nevoie.
Doamne, ajuta-l pe roman Si da-i gandul cel bun! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 23:27 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Lun 08 Sept 2014, 23:53 | |
| - Anahoret a scris:
- ... nici eu nu cred c-am să merg la vot anul ăsta... pentru că, pe cinstite, n-am cu cine vota! Iohannis, din punctul meu de vedere, este OK.
Prin atitudinea asta faci jocul celor ce sunt cei mai mari dusmani ai tării. Tu de ce crezi că au răspândit zvonul că vor să bage votul obligatoriu? Îti spun eu: ca să vină la următoarele alegeri cât mai putini la vot ( Stii de ce este românul în stare când se încăpătânează!). Asta le-ar conveni - sansele lor de victorie cresc prin lipsa masivă la vot. În acelasi timp, votul celor absenti poate fi folosit exact cum doresc ei la momentul oportun. Alegerile din 2014 sunt cele mai importante pentru mentinerea comunistilor la putere si ei se agată de orice cu disperare. Deci cei ce decid să nu meargă la vot o fac pentru că au fost manipulati cu succes. Te lasi la mâna lor, Anahoret? Spui că din punctul tău de vedere, Johannis e OK. Apoi zici că pe cinstite nu ai cu cine vota!!! Johannis! Doar ai zis că e OK! Ce vrei mai mult de atât? Îl vrei pe Putin câstigător? Nu cred că vrei asta. Când alegem un Presedinte nu alegem partidul lui, ci doar o persoană - dacă acea persoană e capabilă, partidul îl urmează, nu invers. Eu nu pot să găsesc scuze nimănui pentru lipsa la vot, decât din ratiuni de sănătate, dar si aceea se poate rezolva dacă vrei. Mergeti fratilor la vot, mergeti acolo unde nu sunteti doriti de unii, important este că tara are nevoie de voi. Când în următorii ani, România ajunge sub cizma care ne-a strivit peste 40 de ani, atunci ce o să mai aveti a spune urmasilor vostri, doar faptul că la momentul când tara a avut nevoie de voi, i-ati întors spatele? Copiii si copiii copiilor vostri vă vor blestema chiar si acolo în mormânt unde cu toti vom ajunge. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 09 Sept 2014, 00:08, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 00:05 | |
| - Ion a scris:
- Eu am votat Iliescu, de doua ori, Constantinescu o data si atat.
Cu Iliescu pentru ca a fost cinstit si sarac, intr-un sistem corupt... Cinstit si sărac? Deci si pe tine te-a păcălit la fel ca pe multi altii. - Citat :
- Ia sa vedem cum ar fi , daca n-as mai zice nimic....
Sa stau in banca mea... Spune ce ai de spus mai departe, fratele meu. Spune că spui bine! Că nu convine celor ce cred că o duc mai bine cu Euro-Asia decât cu Europa, că nu convine asistatilor social sau handicapatilor închipuiti, e altă treabă si aceea nu contează pentru un om cinstit. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 01:27 | |
| Nu m-a pacalit ca cinstit si sarac, ci m-a pacalit ca l-am votat. Prima data, mandatul nefiind complet, am zis sa mai incerc inca odata, in '94. Atunci am vazut ce prostie am facut. De fapt, am si plecat sa fac rost de bani si s-o intind. Mi-am dat seama ca nu mai e nicio speranta. Constantinescu n-a mai avut suflu si s-a oprit. Atunci am dat curs norocului si am profitat de castigul la Loteria Vizelor.
Acum, am zis sa stau in banca mea, dar nu prea pot. Ma mai cert si cu unii in New York Magazin, mai scriu si pe la alte ziare si televiziuni. Cei mai putini receptivi sunt cei din tara. Asta nu ma dezarmeaza. Dimpotriva, ma indarjeste. Nu stiu de ce asa de nereceptivi sunt... Sau mi de pare mie?
Azi l-am vazut pe Iohannis pe Realitatea tv. Cel putin el nu a invatat inca sa minta. Precum Ponta, vreau sa zic. Asa ca tupeu a la Ponta n-am vazut la nimeni, pana acum. Iliescu a avut alte bube. Nu stiu, dar nu l-am prins cu minciuni ca pe Ponta. Ponta este un mincinos fara pereche. In orice caz, trebuie multa, multa atentie acum. E mai greu decat in '92, cand Ratiu ne zicea: -Ma votati pe mine, mergeti cu Vestul. Il votati pe Iliescu, mergeti cu Estul. Cata dreptate a avut! | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 01:30 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 01:41 | |
| Candidatura la președinție a dlui PontaOpinii - Alin TEODORESCU ([url=http://www.gds.ro/?do=cauta&q=Alin TEODORESCU]citeste alte articole de acelasi autor ť[/url])Alin TEODORESCU 105 vizualizari Luni, 08 Septembrie 2014 - 20:58 Versiunea pentru tiparire Marimea textului: Dacă nu ne reamintim faptele, riscăm să plutim în viiturile propagandistice generate zilnic, săptămânal, lunar, în proporție de masă. Victor Ponta a câștigat funcția de președinte al PSD, în februarie 2010, învingându-l pe Mircea Geoană, fostă speranță perpetuă a politicii românești, doborât pe toate fronturile și autor al tuturor erorilor politice posibile în vremea lui. Ciudat este că Victor Ponta își pregătise ieșirea cu fast din PSD și transferul la UNPR, căci nu se vedea nici măcar el însuși cu șanse de reușită. Delegații la congresul partidului din februarie 2010 l-au ales însă ca președinte, preaîndestulați de demagogia și ratările dlui Geoană. După numai un an, în februarie 2011, Victor Ponta încheie un acord cu liberalii și formează Uniunea Social Liberală. După cincisprezece luni – foarte rapidă politica românească! – USL reușește să colecteze suficiente voturi într-un parlament dezorientat și să se instaleze în fruntea puterii executive și legislative. Fără alegeri – doar prin negocieri pe culoarele parlamentului. Imediat s-a creat un dezechilibru între cei doi lideri ai USL - Victor Ponta, social-democrat, și Crin Antonescu – liberal. Victor Ponta era prim-ministru, funcția supremă în puterea executivă din România, iar Crin Antonescu un simplu senator. Instalarea dlui Antonescu pe scaunul de președinte al Senatului a fost o consecință logică, iar suspendarea președintelui Băsescu, o a doua consecință logică. Numai că prestația lui Crin Antonescu în calitate de președinte interimar și modul de organizare a referendumului de suspendare au fost – ambele – eșecuri răsunătoare. De ce – am explicat la timpul potrivit. Victor Ponta a continuat să fie prim-ministru și liderul celui mai mare partid din parlament, reconfirmat și de alegerile parlamentare din 2012. După care a venit timpul adevăratelor realizări. Să ajungi prim-ministru este uneori rezultatul negocierilor și trocurilor politice. Să te impui ca prim-ministru este exclusiv rezultatul muncii tale. Iar rezultatele muncii dlui Ponta au devenit vizibile pentru toată lumea, unul câte unul - eșec în privatizarea Oltchim și CFR Marfă, eșec în atitudinea față de Roșia Montană, eșec cu iz penal în negocierile cu Kazmunaigaz, unde o creanță certă a României a fost pur și simplu anulată, eșec în reproiectarea marilor trasee ale autostrăzilor din România (câtă vreme suntem membri ai Uniunii Europene, mai întâi terminăm culoarele europene și abia apoi să ne apucăm de tras linii pe hartă), eșec în rescrierea Constituției și în noua schemă a administrației regionale din România, eșec în negocierile pentru suspendarea vizelor SUA și în intrarea în spațiul Schengen, eșec în reforma pieței muncii, fiscalității și sistemului de salarizare publică din România. Mai sunt și altele, poate la fel de importante ca și cele listate mai sus, dar înșiruirea este suficientă. Nici măcar unul din punctele agendei publice din România nu a fost îndeplinit în doi ani și jumătate de mandat de prim-ministru. Dl Ponta nu a condus guvernul României. Dl Ponta a executat un ampluprogram de comunicare politică, convins fiind că dacă vorbește mult, lumea va fi de partea sa. Nici măcar o clipă nu a încercat să se asocieze cu succesele DNA, înalt apreciate de public, a cărui agendă începe cu zero toleranță pentru corupție. Cu DNA s-au asociat alți doi politicieni, Monica Macovei și Traian Băsescu, care reușesc să se mențină în atenția publică numai în temeiul acestei relații. Nici măcar o clipă dl Ponta nu a încercat să atace problemele funcționării administrației, serviciilor publice, corupției, risipei, fondurilor europene, dotării armatei, transporturilor publice, mediului înconjurător etc. Dl Ponta a preferat să fie liderul și beneficiarul unei revărsări de vorbe, care au nemulțumit pe toată lumea, de la intern la extern și de la stânga la dreapta. Că a luat decizii greșite în politica externă – mai treacă-meargă. În fond, putem accepta că unii politicieni de vârf au anumite preferințe personale, unora le plac chinezii, altora rușii, numai publicul românesc votează fără ezitare exclusiv cu europenii și americanii. Dar că a înlocuit guvernarea cu comunicarea și comunicarea cu propaganda, aceasta mulți români nu îi vor ierta. O conștiință critică vie ar fi putut înregistra măcar o parte din aceste eșecuri. O conștiință critică decentă ar fi cedat oricărui impuls de a se mai supune o dată judecății votanților, cel puțin până când gradul de încredere al publicului ar fi ajuns la 50%. Însă dl Ponta a preferat să rupă USL, să încerce să convingă publicul că mortul este viu, să opereze tot felul de mișculații de cancelarie și să se declare candidat la președinția României. A greșit. Și multă vreme de acum încolo nu va putea să spele amintirea eșecurilor sale.
Notă. Nu am nimic personal cu dl Ponta. Sunt în continuare membru autosuspendat al PSD și nu mă voi muta niciodată la un alt partid. Sunt un om de stânga – nici măcar nu pricep cum poate fi cineva de dreapta în România de astăzi. Dar PSD condus de dl Ponta nu mai este un partid, ci o federație de clici, nu mai este de stânga, ci de pură dreaptă pragmatică. Dl Ponta este prim-ministru, dar nu guvernează. Dl Ponta este președintele PSD, dar nu conduce partidul. Dl Ponta este șef, dar nu este un lider. sursa: www.gds.ro | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 01:50 | |
| - Ion a scris:
- Azi l-am vazut pe Iohannis pe Realitatea tv. Cel putin el nu a invatat inca sa minta.
Precum Ponta, vreau sa zic. Asa ca tupeu a la Ponta n-am vazut la nimeni, pana acum. Iliescu a avut alte bube. Nu stiu, dar nu l-am prins cu minciuni ca pe Ponta. Ponta este un mincinos fara pereche. Cine e capabil să vadă, vede. - Citat :
- In '92, Ratiu ne zicea:
-Ma votati pe mine, mergeti cu Vestul. Il votati pe Iliescu, mergeti cu Estul. Cata dreptate a avut! Noi am văzut (realizat) atunci câtă dreptate avea, dar cei din tară au îmbrătisat lozinca lui Iliescu: Nu ne vindem tara! Si... praful s-a ales de totul si de toate în tărisoara noastră. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 01:53 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 01:57 | |
| - Ion a scris:
- Candidatura la președinție a dlui Ponta
Opinii - Alin TEODORESCU ([url=http://www.gds.ro/?do=cauta&q=Alin TEODORESCU]citeste alte articole de acelasi autor ť[/url])
Alin TEODORESCU
Notă. Nu am nimic personal cu dl Ponta. Sunt în continuare membru autosuspendat al PSD și nu mă voi muta niciodată la un alt partid. Sunt un om de stânga – nici măcar nu pricep cum poate fi cineva de dreapta în România de astăzi. Dar PSD condus de dl Ponta nu mai este un partid, ci o federație de clici, nu mai este de stânga, ci de pură dreaptă pragmatică. Dl Ponta este prim-ministru, dar nu guvernează. Dl Ponta este președintele PSD, dar nu conduce partidul. Dl Ponta este șef, dar nu este un lider. sursa: www.gds.ro[/size] E bine să mai auzim si câte un stângaci ce părere are despre candidatii nostri iubiti. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 14:47 | |
| | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 15:49 | |
| Ioana Lupea : Moştenirea Băsescu în scrisoarea tinerei Vio Mihaela Grădinaru Publicat pe 9 septembrie 2014
Scrisoarea viralizată a unei tinere din clasa mijlocie, Vio Mihaela Grădinaru, către premierul Victor Ponta este dovada eficienţei politicii urii practicate de Traian Băsescu. Ura grupului oamenilor care se definesc drept „cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta” împotriva celor stigmatizaţi ca asistaţi social, beneficiari de pomeni electorale şi analfabeţi, acuzaţi că ar fi privilegiaţi prin comparaţie cu cei care merită. 10610778_809251782440486_6564648512156725945_n Ura celor care au împotriva celor care nu au dar sunt învinovăţiţi pentru frustrarea celor care ar merita să aibă mai mult am văzut-o exprimată la alegerile pentru Parlamentul European în chemarea la vot a primei clase pentru a contrabalansa votul săracilor analfabeţi sau al pensionarilor. Un semnal de alarmă ar trebui să fie, pentru orice fiinţă umană responsabilă, violenţa implicită împotriva săracilor pe care o conţin propunerile de vot cenzitar promovate de guru Moise Guran prin apelul adresat celor care primesc prestaţii sociale să-şi cedeze dreptul la vot şi mai recent de ziarul Gândul prin întrebarea inoportună în context „Aţi fi de acord să voteze doar cei care au luat bacalaureatul?”. În imaginarul clasei mijlocii Traian Băsescu a impregnat imaginea omului gras care nu este cel bogat, ci săracul care trăieşte pe spinarea oamenilor cinstiţi, harnici şi educaţi din mediul privat, adică ”omul slab”. Băsescu a inversat piramida, spre deosebire de Ion Iliescu care a cultivat ura celor care nu au împotriva celor care n-au mâncat salam cu soia, ură ce a împins la violenţele intergrupuri de la începutul anilor 90 ce au culminat cu mineriada din iunie. Cu priceperea înaintaşului său care a învăţat ingineria socială la Moscova, Traian Băsescu a politizat nemulţumirea clasei mijlocii ce crede că i se cuvine mai mult pentru că-şi plăteşte taxele şi impozitele. Nu întâmplător şeful statului a utilizat discursul urii în timpul crizei economice, în momentul vârfului de recesiune. Psihologii care au studiat formarea prejudecăţilor şi fenomenul ţapului ispăşitor – care în forma sa extremă este genocidar -dovedesc că vremurile dificile cresc nevoia pentru securitate şi stimă de sine, nevoia de a crede că viaţa este previzibilă şi controlabilă şi cea de speranţă pentru viitor. Identificarea ţapului ispăşitor, în acest caz “asistaţii sociali”, răspunde nevoilor pentru stimă şi apartenenţă a grupului care se afirmă drept superior. Prejudecăţile se acutizează în condiţii de “deprivare relativă” a unui grup social care se simte nedreptăţit în raport cu un alt grup. Scrisoarea tinerei Vio Mihaela Grădinaru este chiar un exemplu de manual pentru fenomenul ţapului ispăşitor. Musteşte de prejudecată invidioasă faţă de cei cărora li s-au şters datorii pe care nu le puteau plăti, unele produse de greşelile funcţionarilor, ce au împins câţiva oameni spre suicid: “Când am ajuns acasă am găsit factura de electricitate. Te rog să mă amnistiezi şi pe mine luna asta că m-aş mai duce un week-end la mare”. Tânara nu are empatie decât pentru cei din grupul din care face parte, nedreptăţit, de oameni care lucrează în privat şi pe cale de consecinţă sunt cinstiţi şi oneşti, se subînţelege că spre deosebire de ceilalţi, bugetari, asistaţi sociali, BOR. În scrisoare prestaţiile sociale, straniu nu şi ajutorul pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, sunt asimilate favorurilor făcute nu grupului care merită al celor “cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta” ci “idioţilor utili, monştrilor” pe care i-ar crea sistemul de educaţie al administraţiei Ponta, punând în pericol viitorul grupului. În acest punct scrisoarea aminteşte de pseudospeciaţie, un fenomen social malign care face ca un grup social să perceapă un alt grup ca inferior, chiar non-uman. Într-un alt context, să zicem cel de-al doilea război mondial, identificarea unei alte fiinţe umane ca fiind un monstru a dus la crimă. Traian Băsescu ne lasă moştenire o societate divizată şi un ţapul ispăşitor, grupul “bugetarilor şi asistaţilor social”, un grup numai bun de sacrificat simbolic, aşa cum cere şi scrisoarea lui Vio Mihaela Grădinaru. Înspăimântător este că extremismul acestui text este împărtăşit de foarte mulţi, unii induşi poate în eroare de numele destinatarului scrisorii, Victor Ponta. Or scrisoarea nu este atât anti-Ponta cât un exerciţiu de resentiment împotriva săracilor. Societatea culege roadele celor zece ani de administraţie Băsescu,ce nu pot fi altele decât ce a semănat acesta: ura şi violenţa. Articol publicat pe Adevarul.ro | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 16:45 | |
| - Emil Condor a scris:
Spui că din punctul tău de vedere, Johannis e OK. Apoi zici că pe cinstite nu ai cu cine vota!!! Johannis! Doar ai zis că e OK! Ce vrei mai mult de atât? Îl vrei pe Putin câstigător? Nu cred că vrei asta. Când alegem un Presedinte nu alegem partidul lui, ci doar o persoană - dacă acea persoană e capabilă, partidul îl urmează, nu invers. Te-ai oprit prea devreme din citat, Emile, pentru că am explicat mai departe de ce nu-l pot vota. Degeaba votezi omul pentru că de unul singur nu poate să facă nimic. Trebuie să aibă susţinere în spate (politică şi specilalişti). Dacă în spatele lui Iohannis ar fi fost numai PNL-ul, lucrurile erau simple. Însă nu pot vota nişte trădători care au plecat cândva din PNL ca muştele, spre borcanul cu miere. Iar acum au venit înapoi, sperând la acelaşi borcan cu miere. Nu votez cu trădătorii, Emile. În plus, cum pot vota cu nişte indivizi care, timp de aproape 10 ani, s-au porcăit unii cu alţii iar acum se pupă? Nu merge, zău! În rest, din ceea ce oferă politicul, n-am ce alege. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 17:32 | |
| Daca alegatorul nu are ce alege, atunci "se aleg ei singuri". Vorba lui Nenea Iancu, saracu'. Cata dreptate avea! "....auzi, neicusorule, eu sa nu ma aleg?!"...
Fara ei, noi nu putem sta, Iar ei, fara noi, n-ar exista!!!... | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 18:32 | |
| - Anahoret a scris:
În plus, cum pot vota cu nişte indivizi care, timp de aproape 10 ani, s-au porcăit unii cu alţii iar acum se pupă? Nu merge, zău! În rest, din ceea ce oferă politicul, n-am ce alege. Eu sunt consternata de atitudimea lui Antonescu acum ce sa spun cand il vad pe Iohannis langa Blaga sunt doi penibili iar Pocora parca i Pora vai si amar ce sa mai spun cum au dat-o la intors libralii! | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 18:40 | |
| Scrisoarea unei foste susținătoare către Iohannis: Ai transformat speranța într-o mare dezamăgire Denisa Miron, Colaborator 16:24 683 klaus
O locuitoarea a Sibiului îi trimite o scrisoare deschisă candidatului ACL la prezidențiale Klaus Iohannis, în care îi reproșează alianța cu oamenii responsabili pentru tăierea pensiilor și a salariilor.
În scrisoarea publicată pe profilul ei de Facebook, alegătoarea, o fostă susținătoare a lui Iohannis, se declară dezamăgită, de evoluția politică a edilului de la momentul intrării sale în USL: “Din păcate, în puținul timp scurs de atunci, ai reușit să transformi această speranță într-o mare dezamăgire”.
Doamna Bianca Vintilă spune că nu îl poate vota în alegeri pe Iohannis, pentru că acesta dorește să îl aducă la șefia Executivului pe Cătălin Predoiu, care“prin funcția sa de ministru al Justiției în acea perioadă, a girat practic toate nenorocirile regimului Băsescu”.
„<>, zice-o vorbă din popor. Cu tristețe îți spun că noul anturaj nu te flatează deloc. Cum crezi că poți avea șanse să ajungi președintele României, dacă te înconjori de persoane precum Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Roberta Anastase sau Adriean Videanu?”, îi mai transmite Bianca Vintilă primarului din Sibiu.
În încheiere, alegătoarea spune că Iohannis a pierdut votul ei și semnează scrisoarea – “o fostă susținătoare”.
Textul integral al scrisorii:
Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis,
Domnule Iohannis, în urmă cu un an, când te-ai alăturat USL, m-am bucurat, te-am considerat un câștig pentru lupta împotriva regimului Băsescu. Din păcate, în puținul timp scurs de atunci, ai reușit să transformi această speranță într-o mare dezamăgire.
În cazul tău, așteptările mele erau uriașe. Totul s-a frânt însă când te-ai aliat cu PDL și ai acceptat să candidezi în tandem cu Cătălin Predoiu, propus pentru funcția de prim-ministru. Dintre toți candidații la prezidențiale, dintre toți politicienii români, nu mă așteptam ca tocmai tu, Klausi, cel pe care îl vedeam ca o salvare, să faci un asemenea compromis. Te credeam neamț nu doar cu numele, ci și cu caracterul, iar eu știam că nemții nu fac compromisuri.
Când am auzit că îl susții pe Cătălin Predoiu pentru funcția de premier, deodată nu te-am mai văzut ca un „Klaus”, ci mai degrabă ca un „Dorel”. Acestă opinie s-a întărit atunci când ți-ai schimbat părerea față de suspendarea lui Traian Băsescu din 2012 și ai declarat că măsurile de austeritate din 2010 au fost oportune.
Domnule Iohannis, cum crezi că te-aș putea vota, știind că îl vei aduce la șefia Executivului pe cel a cărui semnătură stă pe toate documentele prin care s-au tăiat salarii, indemnizații, ajutoare, și chiar și pensii (până la urmă, intenția contează). Cătălin Predoiu, prin funcția sa de ministru al Justiției în acea perioadă, a girat practic toate nenorocirile regimului Băsescu.
Mi-aș dori să te pot vota la aceste alegeri, aș fi vrut să te văd președinte, dar din partea USL. Gândul că prin votul meu i-aș putea aduce înapoi la putere pe cei din PDL, la numai doi ani de când m-am bucurat că am scăpat de ei, mă împiedică să fac acest lucru.
„Spune-mi ce prieteni ai ca să îți spun cine ești”, zice-o vorbă din popor. Cu tristețe îți spun că noul anturaj nu te flatează deloc. Cum crezi că poți avea șanse să ajungi președintele României, dacă te înconjori de persoane precum Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Roberta Anastase sau Adriean Videanu?
Credeam că te cunosc, dar m-am înșelat. La un moment dat, într-o discuție cu prietenii, chiar te-am comparat cu Carol I, neamțul adus de liberali ca să conducă țara. N-aveam idee atunci cât de exagerată a fost comparația mea.
Mă bucur că toate acestea s-au întâmplat înainte de alegeri. Îmi pare rău că tot ceea ce credeam despre tine s-a dovedit a fi doar o iluzie. Încă nu știu dacă îmi doresc în continuare să trăiesc acea iluzie, sau e mai bine acum, că am aflat adevărul. Știu un singur lucru, domnule Iohannis, faptul că ai pierdut un alegător.
Cu regret semnez, o fostă susținătoare.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 19:28 | |
| Victor Ciorbea are credite la banci de 1.6 mil. de euro???!!!!... Cu ce ii achita? Cum de i-a dat atatia bani? Cu ce a garantat?
Cand Ioana Basescu a luat acel credit, Antena 3 a adus pe masa o gramada de bani si se intreba cum va achita Ioana Basescu aceasta suma mare de bani??!!!...
Se va intreba si, acum, in cazul lui VC?.... Ma indoiesc...
Poate fi influentat? Poate fi santajat din aceasta cauza? Numai Avocatul Poporului poate sa raspunda la aceste intrebari si sa dea explicatii despre situatia in care se afla insusi Avocatul Popo(r)ului. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 22:34 | |
| Unul dintre candidatii la Presedintie este deja terminat. Acesta este unul din candidatii importanti(?).
Asa inteleg eu din spusele lui TB de azi 9 sept., la emisiunea lui Turcescu.
Daca acest candidat isi completeaza sau nu CV-ul si merge mai departe, va pierde cu siguranta. Dupa felul cum merg lucrurile, eu cam banuiesc cine este. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 23:39 | |
| - Ion a scris:
- Unul dintre candidatii la Presedintie este deja terminat.
Acesta este unul din candidatii importanti(?).
Asa inteleg eu din spusele lui TB de azi 9 sept., la emisiunea lui Turcescu.
Daca acest candidat isi completeaza sau nu CV-ul si merge mai departe, va pierde cu siguranta. Dupa felul cum merg lucrurile, eu cam banuiesc cine este. si eu sigur e Iohannis,vai si amar | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică Mar 09 Sept 2014, 23:47 | |
| - Anahoret a scris:
- Emil Condor a scris:
Spui că din punctul tău de vedere, Johannis e OK. Apoi zici că pe cinstite nu ai cu cine vota!!! Johannis! Doar ai zis că e OK! Ce vrei mai mult de atât? Îl vrei pe Putin câstigător? Nu cred că vrei asta. Când alegem un Presedinte nu alegem partidul lui, ci doar o persoană - dacă acea persoană e capabilă, partidul îl urmează, nu invers. Te-ai oprit prea devreme din citat, Emile, pentru că am explicat mai departe de ce nu-l pot vota. Degeaba votezi omul pentru că de unul singur nu poate să facă nimic. Trebuie să aibă susţinere în spate (politică şi specilalişti). Dacă în spatele lui Iohannis ar fi fost numai PNL-ul, lucrurile erau simple. Însă nu pot vota nişte trădători care au plecat cândva din PNL ca muştele, spre borcanul cu miere. Iar acum au venit înapoi, sperând la acelaşi borcan cu miere. Nu votez cu trădătorii, Emile.
În plus, cum pot vota cu nişte indivizi care, timp de aproape 10 ani, s-au porcăit unii cu alţii iar acum se pupă? Nu merge, zău! În rest, din ceea ce oferă politicul, n-am ce alege. M-am oprit cu intentie clară, un pic mai devreme, asa cum spui tu, doar pentru a mai discuta pe marginea acestui subiect.. Am impresia că la tine nu e vorba de trădare, căci adevărata trădare a fost când un partid liberal (PNL) s-a unit cu unul socialist formând USL-ul, un hibrid nereusit si atunci liberalii, normal că au revenit acolo unde le era locul. Tu nu votezi cu Johannis doar pentru că are legături cu celălalt partid de dreapta. Doar nu preferai mai mult uniunea cu tabăra rosiei decât cu cea portocalie? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Una... Alta... în politică | |
| |
| | | | Una... Alta... în politică | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |