__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Corupţia din România | |
|
+11Ion Iisus cactus Emil Condor dolion yzzy ostrovna delta Cristina abbilbal aurora 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Corupţia din România Lun 13 Iun 2011, 14:59 | |
| tu stii mai bine ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| | | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Corupţia din România Lun 13 Iun 2011, 15:08 | |
| se vede _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Corupţia din România Lun 13 Iun 2011, 15:15 | |
| | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Corupţia din România Mar 14 Iun 2011, 03:26 | |
| Încerc să vă înteleg si nu pot nicicum! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Corupţia din România Mar 14 Iun 2011, 08:55 | |
| Emil nici n ai cum ,eu iti doresc numai bine ! | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Corupţia din România Mar 14 Iun 2011, 09:22 | |
| Femeia este inger cand iubeste si demon cand uraste. Femeia nu poate fi inteleasa, dar poate fi iubita. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Corupţia din România Mar 14 Iun 2011, 13:28 | |
| _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Corupţia din România Mier 26 Oct 2011, 03:17 | |
| - Cristina a scris:
- Emil Condor a scris:
- Încerc să vă înteleg si nu pot nicicum!
si-atunci de ce te chinuiesti singur? Doar acum, după câteva luni bune citesc acest mesaj... Vorba vine că „nu vă înteleg”, în realitate înteleg punctul de vedere al fiecăruia. Asa mi-a fost dat mie să am întelegere pentru aproape toti si aproape orice. N-am spus „toti”, n-am spus „orice”! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Corupţia din România Mier 26 Oct 2011, 03:20 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Corupţia din România Dum 30 Oct 2011, 06:30 | |
| Alexandru Macedon a fost unul dintre cei mai bogati oameni din antichitate. Intr-una din lungile campanii, soldatii sufereau de sete. Un general i-a adus apa, dar el a refuzat-o. "Nu pot sa beau apa in timp ce oamenii mei sufera de sete". Legenda spune ca ar fi cerut sa fie inmormantat cu mainile in afara sarcofagului, semn ca n-a luat nimic din lumea aceasta. Un om bogat care a fost si om. Vorba lui Caragiale: "La morala stam prost". Da' cine mai pune pret pe morala in ziua de azi? Mofturi, moser! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: Corupţia din România Dum 30 Oct 2011, 09:03 | |
| Chestia cu capra vecinului, pe care foarta multa lume o repeta obsesiv, incepand cu seful statului, este o prostie. Oamenii sunt nemultumiti cand vad nedreptatea din jur. Aceasta nemultumire este cu atat mai mare cu cat ei sunt mai saraci; identifica cauza saraciei lor cu imbogatirea ilicita a altora. Daca acesti oameni ar incepe sa acumuleze bogatie, in timp ar pierde si ura pentru cei avuti. Nu ar mai fi interesati atat de mult de dreptate. Dreptatea trece prin stomac. Un stomac gol va cauta dreptatea, dar nu pentru virtutea acesteia, ci pentru mantuirea stomacului. Dati unui om sarac o avere si din secunda doi va uita de etica. Sunt putini cei care lupta cu adevarat pentru o societate mai corecta si nu pentru propriile nevoi. http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/atacul-la-milionari-155159.html _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Corupţia din România Mier 14 Dec 2011, 22:40 | |
| Intreb si eu vi se pare corect ca basescu sa ia hotariri cu deliurim tremens in cap si in miini despre soarta tarii?? Fara sa se consulte cu parlamentul? Suntem o tara democratica? Nu EL e stapinul!!!! SUNT MAHNITA,nimeni din vremea dupa 89 nu si-a permis asta!!!! II doresc sanatate dar...din pacate nu recunoaste ca e bolnav de dictatura EL E SATAPINUL asa sa-i ajute Dumnezeu Un mincinos nimeni nu il baga in seama dar el promite si face legamint aiurea,asa sa -i ajute Cerul!! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Corupţia din România Joi 15 Dec 2011, 01:25 | |
| - ostrovna a scris:
- ...vi se pare corect ca basescu sa ia hotariri ... despre soarta tarii??
Presedintele nu a fost numit prin tragere la sorti, a fost ales, iar cei ce l-au ales (majoritatea alegătorilor) l-au împuternicit să ia hotărâri în numele lor, atât la nivel national cât si international. Nu trebuie să întrebe pe fiecare în parte dacă îi pică bine unirea cu Europa sau nu. Asa este oriunde în lumea democrată, nu doar la români. Si acum răspunsul scurt la întrebare: Da, mi se pare corect si nu numai atât, ci ESTE corect. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Corupţia din România Joi 15 Dec 2011, 04:38 | |
| Cititi Constitutia si vedeti ce atributii are Presedintele Tarii. La noi, e Republica Parlamentara, prin Constitutie.
Am intrebat insistent pe un editorialist roman, Dan(?) Tapalaga, ce fel de Republica avem de toata lumea se da la Presedinte, ca face , ca drege, si mi-a raspuns ca e Republica Semi-Prezidentiala".
Cum adica, domnule? Una scrie in Constitutie si alta e realitatea de pe teren?
Ce mi se pare mie, insa, este faptul ca Basescu vorbeste mai mult ca un Prim-Ministru, decat ca un Presedinte de Republica Parlamentara. Din aceasta cauza, cred eu, Geta, si nu numai, isi pun intrebari de genul de mai sus.
Pana cand nu se va lamuri odata, si pe teren, nu numai in scripte, cum e Republica, Presedintele va fi acuzat, pe drept sau nu, de totalitarism. Ceea ce nu poate fi adevarat nici intr-o Republica Prezidentiala, cum e in SUA.
Dar, asta e treaba celor alesi. Care nu-si fac griji. Oricum sunt pe lista, iar oile ii voteaza. Scuzati-mi expresia, dar asta e valabila peste tot in lume. Peste tot sunt oi. Cei mai multi voteaza cum li se spune. Putini sunt cei cu discernamant. Nu degeaba se spunea odata ca ca ar trebui acordata o anumita pondere la votul unora, in raport cu altii. Dar, asta nu mai e democratie atunci, zic altii.
Si uite asa, mergem mai departe, stand pe loc, sau revenind de unde am plecat. Ca sa schimbam. Pentru ca schimbarea, oricum ar fi ea, da sperante de mai bine.
Sau il zapaceste pe om incat nu mai stie ce e bine si ce e rau, si incepe sa regrete, ce a fost
inainte.
Am accesat in EV.Z. ieri o pagina video cu Doina Cornea, cu Militaru si altii. Cata minciuna ni s-a putut servi atunci. De ce n-ar sta la masa si acum, la loc de cinste, tot MINCIUNA. Singurul lucru ce ne ramane, in aceasta lume bulversata, este sa ne gasim un echilibru. Sa ne cautam puncte de sprijin, ca sa trecem mai usor peste toate greutatile vietii.
Iata ca vin Sarbatorile de Iarna. De fapt au si inceput cu Sf. Nicolae. Sa ne gandim la lucruri mai bune, sa fim mai buni. Sa fie Pace in Lume.
Ma opresc aici cu urarile. Le pastrez pentru alt loc, mai adecvat.
Noapte buna, Romane! Oriunde te-ai afla acum. Ion
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Corupţia din România Joi 15 Dec 2011, 14:42 | |
| - Ion a scris:
- Cititi Constitutia si vedeti ce atributii are Presedintele Tarii.
La noi, e Republica Parlamentara, prin Constitutie.
Am intrebat insistent pe un editorialist roman, Dan(?) Tapalaga, ce fel de Republica avem de toata lumea se da la Presedinte, ca face , ca drege, si mi-a raspuns ca e Republica Semi-Prezidentiala".
Cum adica, domnule? Una scrie in Constitutie si alta e realitatea de pe teren?
Ce mi se pare mie, insa, este faptul ca Basescu vorbeste mai mult ca un Prim-Ministru, decat ca un Presedinte de Republica Parlamentara. Din aceasta cauza, cred eu, Geta, si nu numai, isi pun intrebari de genul de mai sus.
Pana cand nu se va lamuri odata, si pe teren, nu numai in scripte, cum e Republica, Presedintele va fi acuzat, pe drept sau nu, de totalitarism. Ceea ce nu poate fi adevarat nici intr-o Republica Prezidentiala, cum e in SUA.
Dar, asta e treaba celor alesi. Care nu-si fac griji. Oricum sunt pe lista, iar oile ii voteaza. Scuzati-mi expresia, dar asta e valabila peste tot in lume. Peste tot sunt oi. Cei mai multi voteaza cum li se spune. Putini sunt cei cu discernamant. Nu degeaba se spunea odata ca ca ar trebui acordata o anumita pondere la votul unora, in raport cu altii. Dar, asta nu mai e democratie atunci, zic altii.
Si uite asa, mergem mai departe, stand pe loc, sau revenind de unde am plecat. Ca sa schimbam. Pentru ca schimbarea, oricum ar fi ea, da sperante de mai bine.
Sau il zapaceste pe om incat nu mai stie ce e bine si ce e rau, si incepe sa regrete, ce a fost
inainte.
Am accesat in EV.Z. ieri o pagina video cu Doina Cornea, cu Militaru si altii. Cata minciuna ni s-a putut servi atunci. De ce n-ar sta la masa si acum, la loc de cinste, tot MINCIUNA. Singurul lucru ce ne ramane, in aceasta lume bulversata, este sa ne gasim un echilibru. Sa ne cautam puncte de sprijin, ca sa trecem mai usor peste toate greutatile vietii.
Iata ca vin Sarbatorile de Iarna. De fapt au si inceput cu Sf. Nicolae. Sa ne gandim la lucruri mai bune, sa fim mai buni. Sa fie Pace in Lume.
Ma opresc aici cu urarile. Le pastrez pentru alt loc, mai adecvat.
Noapte buna, Romane! Oriunde te-ai afla acum. Ion
Pai basescu a zis clar ca statul e el,un om fara scrupule si mai minte ca partidele au fost consultate sa platim datoriile greciei,pai asa se comporta un sef de stat isi baga miinile in buzunare sa nu zic altceva si nici nu l baga nimeni in seama vai si amar | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Corupţia din România Joi 15 Dec 2011, 14:43 | |
| Nu mai bine Ioane mai vb. si voua tuturor dragii mei! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Corupţia din România Sam 18 Feb 2012, 17:13 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Corupţia din România Sam 18 Feb 2012, 20:51 | |
| Pai da grofii portocalii si cu acordul lui laszlo s-au facut defrisarile,nesimtitii ,macelarii padurilor | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Corupţia din România Joi 21 Iun 2012, 02:53 | |
| Doctor la mişto, premier degeaba„Eu nu ştiam că trebuia să pun ghilimele şi să trec în nota de subsol autorul. Astea sunt convenţii de după 2003". Cuvintele de mai sus îi aparţin lui Victor Ponta şi îl fac de râs. Despre ghilimele şi note de subsol se învaţă - totuşi - în şcoala generală şi în liceu, iar folosirea lor n-a fost reglementată nici de Băsescu, nici de Funeriu. Dar în tentativa sa penibilă de a se apăra de acuzaţiile de plagiat, a încercat să minimalizeze totul. A făcut mişto de revista Nature crezând că e „despre natură şi mediu" (nu, nu este; e o publicaţie despre ştiinţă şi medicină) şi a cotit-o spre conflictul său cu Traian Băsescu, care ar fi stat - crede premierul - în spatele acuzaţiilor de plagiat. Se prea poate ca apariţia acestor acuzaţii să fi fost „dirijată" de undeva, dar nu mai contează: faptul e fapt. Iar toată suceala asta despre nu ştiu ce înalte foruri şi comisii de specialişti în drept care ar trebui să se întrunească pentru a constata dacă e plagiat sau nu e o aiureală. Numai că o bună parte a discuţiilor a luat-o razna pe calea arătată de Victor Ponta: ore întregi de emisie TV s-au risipit în speculaţii şi presupuneri inutile. Şi vor continua aşa, căci aparatul propagandistic funcţionează, iar în „favoarea" premierului se spun prostii peste prostii. Cu un reflex copilăresc (de genul „dar nici Gigel nu-i cuminte..."), dl Andrei Marga a declarat că ar trebui verificate şi tezele altor miniştri sau foşti prim-miniştri. Foarte bine. Asta îl scuză pe Victor Ponta? Din nenorocire, suntem cu toţii victima unei imense glume proaste, televizate şi îndelung comentate, pe banii şi nervii noştri. După ce a anunţat triumfător că va avea „cel mai cinstit guvern", dl Ponta răspunde unor acuzaţii serioase de furt intelectual cu miştouri de băieţică zâmbitor sedus de faptul că e „cel mai tânăr prim-ministru" (de parcă ar fi un merit al său, nu un accident biologic). Cele două numiri ratate de la ministerul Educaţiei şi scandalul pe care l-a creat inutil în legătură cu Institutul Cultural Român arată că nu dă doi bani pe educaţie şi cultură şi în general pe tot ceea ce ţine de intelect. A confirmat-o, de altfel, spunând „magnanim" că e gata să renunţe la titlul de doctor. (În logica sa „juridică", dacă hoţul prins renunţă la obiectul furat, ar trebui iertat?) Dacă renunţă atât de uşor, înseamnă că şi-a luat doctoratul la mişto şi că nu face nicio diferenţă între un titlu ştiinţific şi o apariţie la Antena 3. E descalificant! E o bătaie de joc la adresa întregii comunităţi ştiinţifice. Dar mă îndoiesc că dl Ponta poate pricepe aşa ceva. De când e premier, s-a ilustrat doar prin câteva lucruri: deciziile de a schimba oamenii puşi de PDL cu ai USL, obsesia de a merge la Consiliul European în locul preşedintelui şi glumiţele făcute la tot pasul. Abia se potolise, de câtăva vreme, Traian Băsescu (care apare mult mai rar ca odinioară la TV pentru a-şi juca rolul de „preşedinte-comentator") şi locul i-a fost luat de premier, care se ţine toată ziua de declaraţii televizate. În lume e criză, Europa e pe muchie de cuţit, oamenii trăiesc prost, iar premierul apare la televizor să ne spună fleacuri şi să se răfuiască penibil cu PDL (care oricum e sufocat în propria corupţie şi în nesfârşitele sale bâlbâieli). De când a fost instalat, actualul guvern n-a anunţat nicio decizie majoră, niciun plan de măsuri, nimic. Iar premierul pare ajuns pe post din greşeală. Aşa că se răfuieşte la grămadă, încântat de propria persoană, cu adversarii politici, cu ghilimelele şi cu „o revistă despre natură". Trist personaj, ridicolă situaţie. Şi nu se va termina curând: plagiatul e clar şi ar trebui să ducă la demisie, dar premierul se va ţine cu dinţii de scaun şi de apariţiile la televizor. Pentru „cel mai cinstit guvern din istoria recentă", soarta României a devenit o notă de subsol uitată dintr-o „lucrare" pe care partidele o tot copiază unul de la altul de ani de zile... Mircea Vasilescu, redactor-şef al revistei „Dilema Veche", 20 iun 2012 http://www.adevarul.ro/mircea_vasilescu/Doctor_la_misto-premier_degeaba_7_722397756.html _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Corupţia din România Joi 21 Iun 2012, 04:34 | |
| Da, asta e o meteahna scolareasca/copilareasca: "uite ca si Gigel copiaza. Pe el nu-l vedeti?"
Eram in Franta la ora de mate , cand o apostrofez pe sefa clasei, o data , de doua ori, pana o pun la punct. Ea nu se lasa pana nu-mi zice: "numai pe mine ma vedeti, domnule?...."
Si i-am raspuns: dupa ce termin cu tine, ii pun la punct si pe ceilalti, daca nu se potolesc vazand ce o sa patesti tu. Si, ca prin minune, s-au potolit toti. Pentru ca, am trimis-o la directorul educativ sa-i spuna ca deranjeaza ora. Asa era regula acolo: un elev dat afara din clasa trebuia insotit de seful clasei. Or, ea era sefa de clasa. Asa ca va inchipuiti ce efect a avut asupra celorlalti.
Domnu' Marga stie bine aceste lucruri ca e profesor, nu?
Da, mi s-a parut si mie puerila usurinta cu care renunta Ponta la doctorat. Ca si cand ar renunta la un lucru de nimic. Ce autopedeapsa dura si-a autoadministrat... Sa fie limpede un lucru: titlul i se ia, daca se dovedeste ca a plagiat. Nu renunti tu la el si mergi mai departe ca p-m. Iti dai demisia si din functie. Asta a vrut sa spuna, cand a zis ca renunta la titlul de "doctor"?
Sa fie limpede ca nu am nimic nici cu Ponta, nici cu Marga, nici cu nimeni altul. Din orice partid ar fi, de orice sex, etc... Bine ca a inceput si la noi sa se faca oarecare curatenie.
Cat de cat morala.
Doamne-ajuta! "Noapte buna, romane! Oriunde ai fi acum." ( am pus intre ghilimele de frica; expresia am auzit-o la un post de radio romanesc in clandestinitate(?), sau si la un post de tv. strain(?), nu-mi mai amintesc exact, si eu am adaptat-o(?); ceva de genul acesta) Ion
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Corupţia din România Joi 21 Iun 2012, 08:58 | |
| - Ion a scris:
- ....
Da, mi s-a parut si mie puerila usurinta cu care renunta Ponta la doctorat. Ca si cand ar renunta la un lucru de nimic. ...
Am ramas perplex(a) cand am auzit ca renunta la doctorat.. Eu am absolvit acum recent o facultate pentru care am muncit pe branci, am depus eforturi considerabile, si n-as renunta la asta pentru nimic in lume, m-as lupta pentru dreptul meu si pentru ceea ce am castigat prin munca. Atunci cand obtii cu sudoare, renuntari si nopti nedormite un lucru nu poti sa-l arunci la gunoi asa. |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Corupţia din România Vin 22 Iun 2012, 00:10 | |
| Si eu am ramas perplexa ca Kovesi a facut copy paste dupa rectorul unde si-a luat doctoratul,Motica un psdist din orasul meu convins deci o nesimtita promovata de macovei asta e Asa se v-a descoperi adevarul!!!!!! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Corupţia din România Vin 22 Iun 2012, 01:58 | |
| Dreptatea într-o țară strâmbă Dan TAPALAGA
De ce-l ia numai pe ăsta, de ce nu pe toți? Care toți? Băsescu, Udrea, Videanu, toată gașca. O fi furat și Năstase, nu zic, da’ ăștia-s mai breji? L-a terminat dictatorul. Prin ce scamatorie? Eeee, cu judecătorii, cu securiștii lui. E politic. Dacă-i politic înseamnă că l-au prăjit alții, PSD-ul și Ponta. Ăștia-s la putere. Corect? Ntz, ntz. Securiștii lui Băsescu. Ei l-au înfundat. L-ați văzut și pe Turcescu ăla, l-au făcut colonel. Dom’le, bați câmpii. Aici vorbim despre Năstase. Bine, l-au condamnat, dar parcă tot e cam mult. Nu trebuia. Trimiți la pușcărie om mare ca Năstase, deștept, cel mai bun prim-ministru? Se merită? Păi, dacă fura, unde să-l trimiți? În Hawaii? Hai, dom’ne, a omorât pe cineva? Ce mare rahat a făcut? Asta-i corupție, cu 900 de martori, cu circ mediatic, cu d’astea? Daaaa! Exact asta e. A furat bani cu niște băieți și i-a băgat în campania lui din 2004! Dovedit. A dat iama cu instituțiile statului (asta-i corupția sistemică de care vorbea ambasadorul Guest acum opt ani), peste firmele din construcții, unde era banul gros, le-a buzunărit, le-a jumulit. Aaaaa, și nu toți fură bani în campanie? De ce nu-i saltă pe toți? Păi, stau și alții la rând. Au mai tot intrat la pușcărie, n-ați văzut? Nu-i mai saltă nimeni, gata, ne-a scos ochii cu ăsta și ăia fură liniștiți mai departe. De asta zic, e politic. La televizor continuă nestăvilită seria enormităților emise la foc automat de călăii rațiunii, de groparii memoriei și bunului-simț. Un cârd de politicieni și ziariști lobotomizați își bagă picioarele în ultima fărâmă de onoare și se pun pe jelit Năstase, la faza când încă nu se zgâriase la gât. Se declară șocați, orfani de tată, tulburați lăuntric. Vedem parcă imaginile cu nord-coreenii distruși de moartea marelui lider. Putere și opoziție, umplu găleți de lacrimi. A murit Dalai Lama? Nu. Bocesc toți un mare corupt. Un infractor. Au uitat cum era sub guvernarea Năstase? Lobotomie în masă. Nicicum nu e bine. Dacă-l achitau, era groasă. Justiția l-a eliberat la comandă, normal, s-a întors PSD la putere. Dacă-l condamnau cu suspendare era, desigur, un oribil compromis între Băsescu și Năstase. Dacă a primit într‑un mod cu totul neașteptat din partea unei justiții până azi timide o condamnare cu executare se cheamă că e prea mult, nedrept și, în tot cazul, insuficient. Ceilalți de ce-s liberi? Când toată lumea se pregătea miercuri seară de culcare - unii cu sentimentul că s-a făcut dreptate, alții conviși că totul e făcătură - iar Năstase împacheta în Zambaccian bocceluța de viitor deținut, un tip cu voce cavernoasă anunța poporul la Antena 3 că fostul premier a încercat să se sinucidă. Că și-a tras un glonț în cap, ba nu, în gât. Tragedie națională, dramă antică, ochi dați peste cap. De acum, Năstase se transformă încet în victimă. Colegii săi de partid încep să se perinde la spital ca la moaștele Sfintei Parascheva. Prin studiouri, invitații cot la cot cu unii ziariști deplâng „tragedia umană“. La TV, prea puțini au fost cei care au condamnat gestul fostului premier, l-au socotit nedemn și laș. Iarăși revedem parcă scenele de la moartea liderului nord-coreean, deși Năstase e cât se poate de viu, cu niște zgârieturi la gât care se vor transforma în timp în găuri monstruoase. Avem de-a face când cu „zgârieturi superficiale“ (varianta oficială), când cu găuri în gât și gloanțe ieșite prin omoplat (varianta horror). Nimic nu-i clar, relatările exagerează în dramatism și nu te poți baza pe informații. Pe medici nici atât. Am mai văzut filmul ăsta, tot la Floreasca, unde operează niște doctori dubioși toți penalii și borfașii României. Știți cazul Nicolescu, ăla de la Pitești arestat anul trecut, trecut printr-un infarct și imediat după aia printr-o campanie pe care a câștigat-o foarte vioi. Totuși, nu vă sperie puțin faza asta care se tot repetă, cu umblat la sentimentul prostimii, cu mimat moartea (infarct, sinucidere, cancerul lui Hayssam). Nu vă pune pe gânduri? Dreptatea, în cazul popoarelor primitive, ușor impresionabile, fără reflexe democratice și cultură instituțională, e ceva relativ. Azi ești călău, mâine te scoatem victimă. Etica și morala publică sunt ca plastilina. Unele televiziuni de știri în cârdășie cu politicienii cinici fac restul. Spală ce-a mai rămas viu din creier. Băsescu, ești fericit?, întreabă Ponta ieșind de la spital. Manipulare ordinară, fără scrupule, la fel mobilizarea fulger a unor copii nefericiți puși să agite întrebarea lui Ponta pe niște hârtii la televizor. Unde s-a topit respectul procurorului față de justiție și dreptate? Ce-l face pe Victor Ponta atât de josnic? Dezbaterea publică continua ieri-dimineață la fel de prost cum a început miercuri seară. Dacă CEDO va condamna statul român? Dacă rezultă că procesul n-a fost OK? Cine plătește? Nu cumva Năstase, bântuit de idei sinucigașe, ar trebui grațiat? Răspunzi epuizat: nu-mi pasă de toate tâmpeniile astea, nu acum. Nu scapi prea ușor de corul de Casandre, de nihiliștii de serviciu gata oricând să-ți strice ziua prezentându-ți noi versiuni din Apocalipsă. Scapă Năstase? Pariez că nu va face o zi de pușcărie. De fapt, totul e o regie. Ne-au tras iarăși pe sfoară. Iese medical, se fofilează ca toți ceilalți. Țară de rahat, nu ne schimbăm în o mie de ani. Ce ne împiedică totuși să stăm cu ochii pe instituții, să le cerem explicații, în loc să ne plângem de milă? De ce n-am avea mai multă încredere în puterea noastră de a le sancționa abuzurile? Ce a golit lumea în care ne învârtim bezmetic de ultimele fărâme de luciditate, de fermitate morală, de criterii? Ce ne-a zăpăcit în halul ăsta? Condamnarea definitivă a unui fost premier - eveniment cu semnificații majore pentru orice țară sau sistem - eșuează într-o dramoletă tipic românească, în caricatură și dialoguri decupate parcă din Ionesco sau Urmuz. Avem acest obicei de a ieși prost în lume chiar și cu puținele lucruri bune făcute. Mania de a răsuci faptele, de a interpreta totul în răspăr, de a bombăni veșnic nemulțumiți, de a pica rapid în defetism a devenit deja loc comun în societate. De unde irumpe atâta irațional, de unde atâta rea-credință, de unde atâta prostie? Faci eforturi uriașe să te aduni, să rămâi pe linie într-o lume care parcă a luat-o razna. Orice om întreg la cap trebuie să trăiască mari frustrări în aceste zile, când rar mai găsești voci în stare să emită judecăți simple. Să spună firesc: s-a făcut dreptate. E un moment istoric, de azi încolo nimic nu va mai fi la fel în politică și justiție. A renăscut speranța că România se poate vindeca. Aveți tot dreptul să credeți că ziua de 20 iunie marchează un progres instituțional, căderea unor mituri și mentalități păguboase. Condamnarea fostului premier - cu toate implicațiile ei - este un bun care trebuie protejat, apărat și prezentat ca atare. Un bun câștigat greu pentru noi toți, dar ușor de pierdut. Dreptatea într-o țară strâmbă are viață scurtă dacă vom renunța să ne mai batem pentru ea. Tentativa de suicid a lui Adrian Năstase ridică încă prea multe semne de întrebare (n-am văzut o perfuzie, un oxigen, ceva, la sinucigaș, doar un fular și o ambulanță deja acolo), avem prea multe informații contradictorii și imagini suspecte ca să putem crede necondiționat în autenticitatea ei.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Corupţia din România Vin 22 Iun 2012, 02:10 | |
| - Ion a scris:
- Tentativa de suicid a lui Adrian Năstase ridică încă prea multe semne de întrebare (n-am văzut o perfuzie, un oxigen, ceva, la sinucigaș, doar un fular și o ambulanță deja acolo), avem prea multe informații contradictorii și imagini suspecte ca să putem crede necondiționat în autenticitatea ei.
Exact la asta m-am gândit ieri. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Corupţia din România | |
| |
| | | | Corupţia din România | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |