__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Criza în România | |
|
+13CRUCIAT yzzy dolion Doina Cristina zaraza26 Franz Schneider bulache nicuvar abbilbal Emil Condor cactus aurora 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Criza în România Mier 12 Noi 2008, 12:16 | |
| Kraft Foods isi va inchide fabrica din Romania. Cei 440 de angajati vor fi disponibilizatide Dragos Comache HotNews.ro Miercuri, 12 noiembrie 2008, 11:13 Kraft Foods va inchide pana la sfarsitul anului viitor fabrica de ciocolata din Brasov, cei 440 de angajati ai fabricii Poiana urmand a fi disponibilizati, scrie Ziarul Financiar. Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta decizie a fost luata deoarece locatia existenta nu permite extinderea capacitatilor de productie. "Businessul merge foarte bine in Romania, dar locatia nu ne putea permite extinderea capacitatilor de productie. Nu a fost o decizie luata la nivel local", a declarat Doina Cavache, corporate affairs manager al Kraft Foods Romania. Aceasta a mai precizat ca a fost luata in calcul si mutarea fabricii intr-o alta locatie, insa ratiunile de eficienta au dictat mutarea liniilor de productie pe alte piete. Fabrica din Brasov este singura unitate de productie din Romania a companiei. Potrivit Antena 3, producatorul de dulciuri paraseste Romania pentru Bulgaria. Kraft Foods Romania este o filiala a companiei americane Kraft Foods, una dintre cele mai mari companii de produse alimentare si bauturi din lume, cu venituri anuale care depasesc 37 miliarde de dolari. Grupul are peste 100.000 de angajati si peste 180 de unitati de productie in intreaga lume. http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-5126404-kraft-foods-isi-inchide-fabrica-din-romania-cei-440-angajati-vor-disponibilizati.htm _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: Criza în România Mier 12 Noi 2008, 12:19 | |
| Combinatul siderurgic Hunedoara isi opreste productia dupa 80 de ani de functionare neintreruptaDupă aproape 80 de ani de funcţionare neîntreruptă, combinatul siderurgic de la Hunedoara îşi opreşte producţia. Motivul: Comenzile mergeau în mare parte la export, iar acum cererea e afectată de criza economică mondială. Producţia la combinatul siderurgic din Hunedoara a foat oprită din cauza lipsei de comenzi. Astfel, muncitorii vor fi trimişi acasă până la sfârşitul anului. Conducea combinatului afirmă că piaţa produselor siderurgice a scăzut continuu în ultima perioadă, până s-a ajuns la o criză fără precedent. La Arcelor Mittal, contractul colectiv de muncă a expirat de la începutul lunii octombrie şi nu a fost încă reînnoit. Oamenii se tem că vor avea probleme financiare grave, mai ales în preajma sărbătorilor. Conducerea combinatului afirmă că oamenii vor fi trimişi prin rotaţie, în concediu, sau vor fi chemaţi pentru a executa unele lucrări de conservare. Nu este exclusă însă trimiterea acasă a unor angajaţi, cu o indemnizaţie de 75% din salariu. În urmă cu 18 ani, pe platforma siderurgică de la Hunedoara lucrau peste 20.000 de oameni. După nenumărate restructurări s-a ajuns la 2.500 de angajaţi. http://www.antena3.ro/stiri/economic/combinatul-siderurgic-hunedoara-isi-opreste-productia-dupa-80-de-ani-de-functionare-neintrerupta_57486.html _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Criza în România Dum 23 Noi 2008, 19:47 | |
| _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Criza în România Dum 23 Noi 2008, 19:56 | |
| Si România e atinsă de criza mondială în care am intrat si ne vom afunda foarte rău în anul 2009. Fiti pregătiti pentru cel putin o perioadă de 6-8 luni grele, foarte grele. | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Criza în România Dum 23 Noi 2008, 22:09 | |
| Criza în România ? Pleoşc. Când n-a fost criză în România posdecembristă? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Criza în România Dum 23 Noi 2008, 22:15 | |
| Ai dreptate si tu dar vine una serioasă (a venit deja!). | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Criza în România Dum 23 Noi 2008, 22:31 | |
| cat om avea sanatate si servici... sper sa nu simtim prea tare. adica sa avem curent, apa si gaz! de mancat, mai rau ca inainte de '89 cum poate fi? stim cum e cu ratzia ... 1 kg de zahar, unu de ulei, 10 oua, pe luna _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Criza în România Lun 24 Noi 2008, 09:58 | |
| - aurora a scris:
- cat om avea sanatate si servici... sper sa nu simtim prea tare.
adica sa avem curent, apa si gaz! de mancat, mai rau ca inainte de '89 cum poate fi? stim cum e cu ratzia ... 1 kg de zahar, unu de ulei, 10 oua, pe luna Da, aşa este, dar te limitai doar la raţie ? Pe lângă raţie, nu se găseau destule pe ici colo... cunoscuţi sau necunoscuţi, că oamenii se mai şi ajutau atunci. În vremurile acelea, Cornelia avea în jur de 8 ani. Mergeam la Cluj, cumpăram de pe piaţă smântână de bivoliţă, că era mai grasă, veneam acasă şi făceam unt. Mergeam la Sebeş, cumpăram de la ciobani brânză şi carne. Mergeam pe la restaurante şi cumpăram cafea boabe. Cumpăram făină, şi mama făcea pâine. Dar azi.... totul este la liber. | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Criza în România Lun 24 Noi 2008, 11:52 | |
| E la liber. Doar bani sa ai. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: Criza în România Lun 24 Noi 2008, 11:59 | |
| Iar pt bani tre sa muncesti si nu ori cum ,ci bine. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Criza în România Lun 24 Noi 2008, 12:17 | |
| - abbilbal a scris:
- aurora a scris:
- cat om avea sanatate si servici... sper sa nu simtim prea tare.
adica sa avem curent, apa si gaz! de mancat, mai rau ca inainte de '89 cum poate fi? stim cum e cu ratzia ... 1 kg de zahar, unu de ulei, 10 oua, pe luna Da, aşa este, dar te limitai doar la raţie ? Pe lângă raţie, nu se găseau destule pe ici colo... cunoscuţi sau necunoscuţi, că oamenii se mai şi ajutau atunci. În vremurile acelea, Cornelia avea în jur de 8 ani. Mergeam la Cluj, cumpăram de pe piaţă smântână de bivoliţă, că era mai grasă, veneam acasă şi făceam unt. Mergeam la Sebeş, cumpăram de la ciobani brânză şi carne. Mergeam pe la restaurante şi cumpăram cafea boabe. Cumpăram făină, şi mama făcea pâine. Dar azi.... totul este la liber. ei.... te "descurcai" care cum puteam cat a fost fata mica, mergeam noaptea la 1-2 la coada la lapte, afara in frig, intre blocuri, fie iarna, fie vara. Laptele venea la 5-6 dimineata, dar veneau doar cateva cosuri (un cos avea 12 sticle, nu se dadeau decat cate 2 sticle de persoana), asa ca trebuis sa fii cat mai in fatza la coada, sa apuci, de-aia mergeam noi la 1-2 noaptea (eu cu un vecin, avea si el baiat mic, era sotul unei colege de servici a mea). poi in 1984 sotul meu a iesit din sistemul de stat, a plecat de la combinat, si s-a angajat la popa de la biserica din Ghelar, a facut pictura-restaurare. Acolo castiga de 4 pri mai mult decat in combinat, dar si muncea de dimineata (la 6 era desteptarea) si pana seara (teoretic la 18.). Locuia acolo si venea miercurea si sambata acasa, cu autobuzul, daca era zapada, cobora numai sambata. Aveam bani mai multi, cumparam oua de paste si de craciun de la restaurant, cu pret de 10 ori mai mare decat la magazin, unde aveam ratia de 10 oua. De la piata cumparam doar daca reuseam sa-mi fac o "cunostinta" cu vreo femeie ca sa imi tzina, sa imi aduca, lapte, smantana, oua sau legume. La liber pe piata era foarte putina marfa. Si era de mare ajutor rudele de la tzara... mergeam cu Mobra, apoi cu Trabantul, in fiecare sfarsit de saptamana, si venean cu de toate de la ei. O chestie nostima ... in decembrie '89, inainte de craciun, am cumparat de la bufetul intreprinderii o cutie de 1 kg de pliclete de zagar pentru cafea (nu stiu cate grame are un pli, 4 g?) si am desfacut pliculetele si astfel am avut zahar de sarbatori. Iar unt... am cumparat de la alimentara cubulete de unt de-alea mici, de 10 grame _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Criza în România Lun 24 Noi 2008, 12:17 | |
| aaa... si mai aveam un avantaj nopi care lucram in combinat... aveam cate un kilogram de carne pe luna! _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Criza în România Lun 24 Noi 2008, 12:50 | |
| Pe noi, faza cu ratia ne-a prins cand eram amandoi la Cluj. La Timisoara inca nu era si le-am spus celor de acasa sa isi faca provizii cat mai pot, zahar, ulei, faina ... Apoi a ajuns si la Timisoara. Si ca tot veni vorba de descurcat, va povestesc ceva, dar sa nu mai spuneti si altora... Cum Doina lucra la design avea mult de lucru la xerox pentru fel de fel de copii. Si pentru ratie am mai "facut" un copil: a luat certificatul de nastere a lui Andrei-Nicolae si dupa cateva copii si modificari, a facut un alt certificat pe numele celui de-al doilea copil, Adrian-Lucian. Si cum la alimentara trebuiau aratate copii si nu originalele, a functionat perfect. Aveam ratie pentru 4 persoane. Si inca ceva. Sotia unui subaltern de la carul de reportaj al TVR Timisoara lucra la alimentara de langa noi. Si cand venea "ceva care se dadea prin spate", la ghiseu (de exemplu portocale, banane, margarina, unt, etc.) ne anunta din timp. Nu luam peste rand, dar eram mereu primii la rand, inainte de a se deschide ghiseul din spatele magazinului. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | aurora
| Subiect: Re: Criza în România Lun 24 Noi 2008, 16:53 | |
| aaa... pai de-astea si noi am "patit" intr-un an din greseala ne-a trecul la asociatia de locatari, ca suntem 4 persoane la intretinere... si-a dat seama doamna si a corectat, dar drept "compensatie" ca a gresit si noi nu am facut scandal, ne-a dat o dovada ca suntem 4 persoane! (la noi asa era procedura, duceam la alimentara de care apartineam, o dovada de la asociatie, pentru cate persoane platesc taxe... in felul asta (bine gandit!) ajutau-controlau si plata taxelor la intretinere, ca erau unii care nu plateau, sau erau 7 persoane in apartament, dar la taxe erau trecuti numai 1-2. aveam si eu o prietena care era sefa la raionul de mezeluri de la alimentara noastra si la hainute de copii aveam o doamna care ma servea "pe dedesubt" si culegerea de matematica II-IV am laut-o pe dedesubt la suprapret... si a ros-o catelul, ca era copertata si lipita cu clei de oase. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| Subiect: Re: Criza în România Joi 04 Dec 2008, 12:37 | |
| Circulara de la RENEL Stimate consumator, Va facem cunoscut faptul ca intelegem supararea dv. in legatura cu recenta crestere de preturi. Dar, trebuie subliniat faptul ca in timp ce cresterea preturilor a fost decizia noastra, a fi suparat este decizia dv. Noi suntem o companie mare, asa ca veti plati ceea ce va spunem noi sa platiti. Este decizia noastra si este lege. Aceasta nu este alegerea dv. Noi avem puterea, dv. aveti nevoie de putere (electrica). Ce pacat ! Nasol sa fim in pielea dv. Am atasat o mica fotografie ca sa va ajutam sa intelegeti raspunsul nostru. Va dorim o zi buna si continuati sa fiti buni platnici ai facturilor noastre! RENEL : _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
| Subiect: Re: Criza în România Joi 04 Dec 2008, 18:08 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si România e atinsă de criza mondială în care am intrat si ne vom afunda foarte rău în anul 2009.
Fiti pregătiti pentru cel putin o perioadă de 6-8 luni grele, foarte grele. Cred ca glumesti ! 6-8 luni sunt floare la ureche. Pai, Romania e crizata inca din anii '45. Si criza mai mare peste romani decat cea din "epoca de aur" nu cred ca poate fi acum. Tu ma faci sa rad cu lacrimi. | |
| | | aurora
| Subiect: Re: Criza în România Joi 04 Dec 2008, 23:44 | |
| - Franz Schneider a scris:
- Emil Condor a scris:
- Si România e atinsă de criza mondială în care am intrat si ne vom afunda foarte rău în anul 2009.
Fiti pregătiti pentru cel putin o perioadă de 6-8 luni grele, foarte grele. Cred ca glumesti ! 6-8 luni sunt floare la ureche. Pai, Romania e crizata inca din anii '45. Si criza mai mare peste romani decat cea din "epoca de aur" nu cred ca poate fi acum. Tu ma faci sa rad cu lacrimi. Cred ca ai dreptate, mai criza decat dupa 1977, pamna in '89, nu cred ca mai poate veni. Numai ca va fi mai greu, pentru ca dupa '89 ne-am obisnuit sa o ducem mai bine, din toate punctele de vedere. Ne-am obisnuit sa putem cumpara in mod normal de la magazin, nu " sa facem rost, sa am pe cineva undeva". Ne-am obisnuit cu un confort. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| Subiect: Re: Criza în România Sam 17 Ian 2009, 07:29 | |
| Fabula crizei financiare... Morala o trageti singuri > > A fost odata ca niciodata un biet lustragiu care isi > castiga existenta, da, ati ghicit, lustruind pantofii > domnilor care intrau si ieseau dintr-o cladire impozanta din > centru. > Niciodata nu stiuse exact ce cladire este aceea in fata > careia lucra de ani de zile, poate ere o banca, poate era o > bursa, poate vreun minister important insa domnii bine > imbracati care intrau acolo opreau adeseori la el pentru > a-si lustrui pantofii. > Lustragiul nostru era priceput in ceea ce facea, folosea > numai crema de pantofi de cea mai buna calitate si era vesel > si optimist. > Intr-un cuvant era multumit cu munca lui iar clientii lui > la fel asteptandu-si rabdatori randul la lustruit. > Intr-o zi insa s-a oprit la el un client nou, mai deosebit > de ceilalti care l-a intrebat prietenos: "Ce faci aici? > Ce-i cu tine asa de vesel? Nu ti-a spus nimeni de criza > financiara?" > Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii > aceia bine imbracati care intrau in banca sau ce-o fi fost > acolo, probabil toti la curent cu criza. > "Poate nu le pasa de tine sau poate n-au avut suflet > sa iti spuna insa criza financiara e pe drum si ne va afecta > absolut pe toti, nu va scapa nimeni, nici macar tu un biet > lustragiu. Asa ca daca ai un dram de minte iti iei masuri > din timp, ca sa nu fi luat pe nepregatite. > Aceasta e meseria mea, sunt expert, stiu ce vorbesc." > Dupa plecarea domnului binevoitor lustragiul nostru ramase > pe ganduri. Poate ca intradevar nici unul dintre clientii > lui nu il considerase demn sa il puna la curent cu criza > financiara. Noroc cu domnul cel prietenos care ii voia > binele. > Asa ca lustragiul a inceput sa ia masuri incat sa nu fie > luat pe nepregatite de criza financiara. Pentru început > folosea mai putina crema de pantofi si mai de proasta > calitate. > Apoi a inceput sa aloce mai putin timp fiecarui client, > dupa cum se spune time is money. A inceput sa socializeze > mai putin cu acestia, criza e criza, nu mai e timp de > smalltalk. > Preocupat de criza financiar a devenise ingandurat, tacut > si isi facea treaba de mantuiala. > Asa ca incetul cu incetul clientii care fideli carora le > placeau veselia si calitatea muncii lustragiului au inceput > sa se rareasca. > Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut era > multumit intr-un fel ciudat ca domnul cel binevoitor a avut > dreptate. > "Ce m-as fi facut daca expertul nu m-ar fi prevenit la > timp? Acum as fi fost probabil luat pe nepregatite de criza > financiara." _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
| |
| | | nicuvar
| Subiect: Re: Criza în România Vin 13 Mar 2009, 12:52 | |
| Saracii din Top 300
Unii se plâng în gura mare că au rămas săraci lipiţi. Alţii spun mai pe şoptite că le-a scăzut averea la jumătate. În fine, sunt oameni de afaceri care susţin că important este că nu au dat oameni afară şi că-şi continuă investiţiile. După modelul topului Forbes al miliardarilor lumii, şi clasamentul averilor din România a fost răsturnat de criza economică. La nivel mondial, singurul român care a rămas în topul Forbes este Dinu Patriciu, şi el cu o avere mai mică cu 700 milioane de dolari decât anul trecut, Ion Ţiriac părăsind podiumul. În România, Gigi Becali, care anul trecut se afla pe prima poziţie în Capital Top 300 cei mai bogaţi români, cu 2,5 miliarde de euro, spune acum că este sărac lipit. „Eu nu mai am avere, dom’ne. Gata! S-a dus. Zero. Dacă nu poţi să-ţi vinzi marfa, să iei bani pe ea, nu ai nimic. Anul trecut, când m-au trecut în top, aveam, însă acuma nu", a declarat pentru Gândul Gigi Becali. Nici fraţii timişoreni Marius şi Emil Cristescu, patronii Bega Group, care figurau pe locul zece în top, nu se simt prea bine din cauza crizei. "Evident, oricine constată o diminuare a cifrei de afaceri. Am înregistrat o scădere de aproape 10% a veniturilor din chirii, însă marele nostru avantaj este că activăm în foarte multe domenii. Fiind vorba de multe active industriale, ele n-au fost foarte afectate", ne-a declarat Marius Cristescu. George Copos, locul 22, se fereşte să spună ce procent din averea estimată în 2008 la 260-280 milioane de euro a fost topit de criză. "Averea mea este reprezentată de angajaţii Grupului Ana. Consider că nu contează banii, ci capitalul de oameni pe care-l are fiecare societate, pentru că ne aşteaptă o suferinţă de durată, o criză cum n-a mai văzut Planeta Pământ. Eu nu sunt un om bogat! Eu nu sunt un om bogat. Îmi place să fac bani, dar nu-mi plac banii", spune patronul Rapidului. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Criza în România Vin 13 Mar 2009, 13:11 | |
| - Franz Schneider a scris:
- Emil Condor a scris:
Fiti pregătiti pentru cel putin o perioadă de 6-8 luni grele, foarte grele. Cred ca glumesti ! 6-8 luni sunt floare la ureche. Pai, Romania e crizata inca din anii '45. Si criza mai mare peste romani decat cea din "epoca de aur" nu cred ca poate fi acum. Tu ma faci sa rad cu lacrimi. Prin decembrie am zis 5 ani fara sa ma gandesc, doar intuitiv. Am speriat persoana, dar acum pare firesc, nu? S-ar putea spune ca va fi o criza mai mare, deoarece cursul leu-euro va oscila, somajul va creste... | |
| | | | aurora
| Subiect: Re: Criza în România Vin 13 Mar 2009, 16:20 | |
| _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Criza în România Vin 13 Mar 2009, 19:02 | |
| - bulache a scris:
- Nu stiu de ce faceti caz de CRIZA?Aceasta criza este artificiala deoarece marile concerne Americane au scapat din mana controlul economiei mondiale.Intreg controlul se afla in Europa ,Asia si Orientul Mijlociu.Aceste 3 daca vor,pot pune pe butuci intreaga america.Dar nu asta e interesul lor.China ajuta SUA,Emiratele Arabe la fel.Dar!Nu va faceti iluzii ca acestea vor scapa din mana controlul.Lupta pt controlul economic e foarte dur.Cele doua tari pe care le-am citat si altele,nu sunt interesate de distrugerea economica a Sua dar nici sa lase controlul din mana.Acolo unde am eu atelierul este si un depozit de marfuri.Se manevreaza aceeasi cantitate de marfuri dar cu oameni mai putini.Si cine castiga,patronul.
Eu nu cred ca sistemul asta economic cu tot ce implica el, e un sistem perfect. O data la cateva zeci de ani isi pierde echilibrul si, ceea ce ai observat si tu, toata lumea are interesul, face orice, numai sa se echilibreze cat mai repede. Bancile au tot facut imprumuturi din ce in ce mai avantajoase. Peste tot in lume - cum spui tu, Europa, Asia, dar si S.U.A. Oamenii se imprumutau, dar din ce in ce mai multi nu mai erau in stare sa plateasca imprumutul... | |
| | | nicuvar
| Subiect: Re: Criza în România Vin 20 Mar 2009, 13:36 | |
| _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| Subiect: Re: Criza în România Vin 20 Mar 2009, 14:04 | |
| In mod normal ar trebui reduse preturile la tot si astfel ar fi accesibil salvarea din criza.A disponibiliza nu e o solutie.Solutia e noi investitii la preturi modice ,refacerea infrastructuri....etc | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Criza în România | |
| |
| | | | Criza în România | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |