__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ION | |
|
+17apocalyptica Diaporevomenos Confucius CRUCIAT VOTAN delta nicuvar zuum Blue yzzy dolion Cristina ostrovna silverstar Emil Condor zaraza26 abbilbal 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: ION Sam 18 Feb 2017, 16:51 | |
| Exportul de ''democratie americana" la arabi a esuat la fel cum a esuat si comunismul impus de la Rasarit, tarilor din Estul Europei. Punct.
Concluzie: Marile Puteri ar trebui sa lase Lumea Araba si celelalte Tari Mici sau Mari sa-si aleaga singure modelul de societate pe care vor s-o construiasca si in care vor sa traiasca.
E posibil acest lucru? | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: ION Sam 18 Feb 2017, 18:21 | |
| Nu, pentru că marile puteri au nevoie de piaţă de desfacere. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Sam 18 Feb 2017, 21:12 | |
| - Anahoret a scris:
- Nu, pentru că marile puteri au nevoie de piaţă de desfacere.
Eu as zice ca au nevoie unele de altele: unele sa desfaca, iar altele sa consume ce nu stiu sa faca. Inca. Aplicand legea concurentei....loiale(!) Pai, nu? | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: ION Sam 18 Feb 2017, 23:34 | |
| - Ion a scris:
- Eu as zice ca au nevoie unele de altele: unele sa desfaca, iar altele sa consume ce nu stiu sa faca. Inca.
Aplicand legea concurentei....loiale(!) Pai, nu?
Or să facă redistribuirea influenţei cum au făcut la Yalta, cum au făcut şi la Malta... să sperăm că de data asta om pica de partea mai plăcută a cortinei. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: ION Dum 19 Feb 2017, 01:30 | |
| - Anahoret a scris:
- SUA [...] a început să intre în fieful rusesc din Orientul Apropiat
Fief rusesc?Cum așa? - Citat :
- Cum altfel decât prin export de democraţie? Aşa a început Primăvara arabă. Era la mintea cocoşului că Rusia o să reacţioneze şi aşa am ajuns la ceea ce avem acum: haos panarab!
Primăvara arabă are ceva de a face cu democrația? Cum așa? Cum adică "democrație"? - Citat :
- Partea proastă este că arabii sunt singurii care suferă. Lor li s-au dărâmat oraşele, nu ruşilor sau americanilor.
Adică... lucru manual, nu? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Dum 19 Feb 2017, 01:42 | |
| - Ion a scris:
- Exportul de ''democratie americana" la arabi a esuat la fel cum a esuat si comunismul impus de la Rasarit, tarilor din Estul Europei. Punct.
"Punct"?! Sau "Punct" "Punct" "Punct" ? - Citat :
- Concluzie:
Marile Puteri ar trebui sa lase Lumea Araba si celelalte Tari Mici sau Mari sa-si aleaga singure modelul de societate pe care vor s-o construiasca si in care vor sa traiasca.
E posibil acest lucru? Da, e posibil. Nu este ăsta cazul decând Britanicii au părăsit regiunea? Musulmanii nu "aleg modele de societate". Ei au islamul.Ori, tocmai aici e problema. Sau nu? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ION Dum 19 Feb 2017, 19:15 | |
| - Ion a scris:
- Exportul de ''democratie..."
Nu există așa ceva. Democrația cu forța nu este democrație. (Să zic și eu „Punct”? ) _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Dum 19 Feb 2017, 20:10 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
Nu există așa ceva. Democrația cu forța nu este democrație. (Să zic și eu „Punct”? )
Cu forta nu se face nimic durabil. | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Lun 20 Feb 2017, 06:12 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
Nu există așa ceva. Democrația cu forța nu este democrație. (Să zic și eu „Punct”? )
Corect, a se vedea Turcia _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Lun 20 Feb 2017, 06:12 | |
| - Ion a scris:
- Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
Cu forta nu se face nimic durabil. Ce e "durabil"? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: ION Lun 20 Feb 2017, 08:36 | |
| - Ciprian a scris:
- Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
Corect, a se vedea Turcia ...a se vedea Tunisia, a se vedea Libia, a se vedea Egiptul, a se vedea Siria, a se vedea Irakul. Toate au "importat" democraţie iar acum au haos în ţară. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Lun 20 Feb 2017, 10:18 | |
| - Anahoret a scris:
- ...a se vedea Tunisia, a se vedea Libia, a se vedea Egiptul, a se vedea Siria, a se vedea Irakul.
Toate au "importat" democraţie iar acum au haos în ţară. Punctul meu cu Turcia este tocmai ăsta: Dacă e să pomenim de eșecul tuturor țărilor musulmane de a se adapta civilizației, inevitabil cineva aduce subiectul "neamestecului în treburile interne," cum adesea zicea Tovarășul. Ei bine, în Turcia, schimbarea nu a fost datorată mai sus amintitului motiv PS Nu știu ce înseamnă "importat" _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: ION Lun 20 Feb 2017, 20:52 | |
| În Turcia Erdogan şi-a dat lovitură de stat ca să poată face dictatură. Acolo-i altă mâncătorie de peşte. - Ciprian a scris:
- Nu ştiu ce înseamnă "importat
Simplu: importul este inversul exportului. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Lun 20 Feb 2017, 21:06 | |
| - Anahoret a scris:
- În Turcia Erdogan şi-a dat lovitură de stat ca să poată face dictatură. Acolo-i altă mâncătorie de peşte.
- Ciprian a scris:
- Nu ştiu ce înseamnă "importat
Simplu: importul este inversul exportului. Dictatură, precum în toate țările musulmane. Exact punctul meu. Același pește: Islam Acuma am înțeles, cu "exportul" _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Joi 10 Aug 2017, 17:29 | |
| Privesc Cerul ziua. Privesc Cerul seara. Iar, noaptea, il visez. Ma intreb apoi: Care dintre aceste Ceruri este cel real? Toate si/ori niciunul?
Ieri am vazut pe TVR2 filmul "Fratii Karamazov", prezentat de Radu F Alexandru.
La un moment dat este o replica: "Tu nu esti Tu. Ci Eu."
Sa inteleg de aici ca Tu nu existi decat daca Eu exist? La fel e si cu Cerul?
Pe de alta parte, daca ne referim la toate celelalte lucruri, pe care le facem noi sau altii, acestea exista pentru ca Eu exist? Lumea exista atata timp cat Eu exist?
Eu pot "distruge" Lumea numai prin simpla mea disparitie?
Cert este , insa, ca numai OMUL cu MIntea si Mana lui(aceste Doua mari Minunatii ale Lumii), poate distruge Lumea, odata cu autodistrugerea lui insusi.
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Vin 11 Aug 2017, 03:09 | |
| - Ion a scris:
- Privesc Cerul ziua.
Privesc Cerul seara. Iar, noaptea, il visez. Ma intreb apoi: Care dintre aceste Ceruri este cel real? Toate si/ori niciunul? - Pilat in Ioan 18:38 a scris:
- Τί ἐστιν ἀλήθεια? Quid est veritas?
- Ioan 14:6, citand pe Isus Christos, a scris:
- Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa
À propos de cer și vise, Zhuangzi /Chuang Chou povestește cum a visat că era un fluture și, când s-a trezit, nu a mai știut dacă el a fost un om visând că fusese un fluture, sau că a fost un fluture visând că a fost un om. Descarte e celebru cu al sau "Cogito, ergo sum", dar problema pe care și-a pus-o nu a fost ridicată de el pentru prima dată. Fără de Dumnezeu nu există cunoaștere, realitate, ori cunoaștere a realității. Nu există cunoaștere aparte de credință - Citat :
- Pe de alta parte, daca ne referim la toate celelalte lucruri, pe care le facem noi sau altii,
acestea exista pentru ca Eu exist? Lumea exista atata timp cat Eu exist? Nu "Lumea", ci o "lume"- cu fiecare om care moare, un univers moare. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Vin 11 Aug 2017, 14:26 | |
| Multumjesc pentru comentarii, Ciprian. Scurt si la obiect, ca de obicei.
Eu am luat la intamplare Cerul. Puteam lua orice alt lucru.
Corect spus: ''Nu "Lumea", ci o "lume"- cu fiecare om care moare, un univers moare.''
Acel Univers moare pentru cine? Pentru cel care pleaca? Nu cred. Pentru cei care raman, moare "lumea'' lui, ''universul'' lui.
Cealalta parte de "lume" ramane cu/pentru ceilalti. Pentru el, insa, odata cu disparitia lui, dispare inclusiv si Universul celorlalti. Pentru el, asadar dispare Universul, in totalitatea lui. Nu mai exista nimic. Asta o pot spune tot cei care raman. Cel care nu mai exista, nu mai exista. Si atat.
Dar, cand/daca toti ceilalti se duc si ei, atunci nu pleaca tot "Universul" cu ei? Asta s-ar numi atunci "Sfarsitul Lumii", de care ne e frica la toti. Sau am putea sa zicem si aici ca dispare numai "Universul Pamantenilor'', nu?
Poate ca exista deja extraterestri, gata sa ne ia locul in caz de....? Cine stie?
Cineva/ceva trebuie sa fie/sa ramana undeva si dupa apocalipsa. Ca sa confirme disparitia Universului, nu? Si un nou Univers va aparea. Facut de alt sau de acelasi Creator?!....
Ce prostii!....Pe nimeni nu intereseaza nimic mai mult decat prezentul. Prezentul continuu... | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: ION Dum 20 Aug 2017, 07:58 | |
| Lumea nu dispare, cu siguranţă. Dar dispărând un om, dispare o lume. _____________________ Free your mind!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ION Mar 22 Aug 2017, 14:42 | |
| - Ion a scris:
- Multumjesc pentru comentarii, Ciprian. Scurt si la obiect, ca de obicei.
Eu am luat la intamplare Cerul. Puteam lua orice alt lucru.
Corect spus: ''Nu "Lumea", ci o "lume"- cu fiecare om care moare, un univers moare.''
Acel Univers moare pentru cine? Pentru cel care pleaca? Nu cred. Pentru cei care raman, moare "lumea'' lui, ''universul'' lui.
Cealalta parte de "lume" ramane cu/pentru ceilalti. Pentru el, insa, odata cu disparitia lui, dispare inclusiv si Universul celorlalti. Pentru el, asadar dispare Universul, in totalitatea lui. Nu mai exista nimic. Asta o pot spune tot cei care raman. Cel care nu mai exista, nu mai exista. Si atat.
Dar, cand/daca toti ceilalti se duc si ei, atunci nu pleaca tot "Universul" cu ei? Asta s-ar numi atunci "Sfarsitul Lumii", de care ne e frica la toti. Sau am putea sa zicem si aici ca dispare numai "Universul Pamantenilor'', nu?
Poate ca exista deja extraterestri, gata sa ne ia locul in caz de....? Cine stie?
Cineva/ceva trebuie sa fie/sa ramana undeva si dupa apocalipsa. Ca sa confirme disparitia Universului, nu? Si un nou Univers va aparea. Facut de alt sau de acelasi Creator?!....
Ce prostii!....Pe nimeni nu intereseaza nimic mai mult decat prezentul. Prezentul continuu... Daaaaaa... Gandeste-te un pic. Ii intereseaza prezentul impovarat de supararile trecutului si coplesiti de grijile viitorului. Si atunci prezentul devine un loc in care nu vezi decat trecutul si esti apasat de grijile viitorului. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ION Mier 23 Aug 2017, 02:25 | |
| Daaaaa... Zic și eu precum Zaraza. Deci, știind (nu-i așa?) că prezentul este o clipă, trebuie să ne bucurăm clipă de clipă - asta pentru un prezent continuu, după cum menționează Ion. Mai direct: bucură-te de fiecare clipă. Amin? Amin! Astfel bucuria noastră devine... eternă. Păi, nu? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Mier 23 Aug 2017, 06:52 | |
| - Ion a scris:
- Acel Univers moare pentru cine?
Pentru cel care pleaca? Nu cred. Pentru cei care raman, moare "lumea'' lui, ''universul'' lui. Creștinește, așa cred și eu- lumea celui care a murit moare doar pentru cei care rămân în urmă. Nu și pentru el. - Citat :
Cealalta parte de "lume" ramane cu/pentru ceilalti. Pentru el, insa, odata cu disparitia lui, dispare inclusiv si Universul celorlalti. Pentru el, asadar dispare Universul, in totalitatea lui. Nu mai exista nimic. Asta o pot spune tot cei care raman. Cel care nu mai exista, nu mai exista. Si atat. Adică, așa spun ateii- prin credință. - Citat :
- Dar, cand/daca toti ceilalti se duc si ei, atunci nu pleaca tot "Universul" cu ei?
Asta s-ar numi atunci "Sfarsitul Lumii", de care ne e frica la toti. Sau am putea sa zicem si aici ca dispare numai "Universul Pamantenilor'', nu? Corect, de fiecare data când un pământean moare, vine Sfârșitul Lumii pentru aceea ființă. De aceea, zice Scriptura, omul să nu amâne, ci să facă pace prin Hristos cu Creatorul sau astăzi, în prezent, așa ca să poată beneficia de prezentul continuu, de care ziceți mai jos. Cine știe, îmi place mie să cred că cei care pleacă de pe pământ chiar pleacă, și nu mai există bariere temporale sau spațiale, ei având un acces la Univers/ (Univesuri?) dintr-o perspectivă neaccesibila nou astăzi. Cât despre Universul pământenilor- nu se știe dacă "dispare" imediat după moarte, pentru individ, sau că dispare vreodată, în general. Oamenii de știință dau Soarelui vreo 600 de milioane (din memorie, nu am verificat acum). "Științific", atât are omenirea, cel mult- practic ar fi mai puțin, din moment ce condițiile propice de viață ar înceta cu mult înainte. - Citat :
- Poate ca exista deja extraterestri, gata sa ne ia locul in caz de....? Cine stie?
Creștinii cred într-un fel de extratereștrii- îngerii. Dacă de ei vorbim, nu iau locul pământenilor, după Scripturi. - Citat :
- Ce prostii!....Pe nimeni nu intereseaza nimic mai mult decat prezentul.
Prezentul continuu... - Eclesiastul 3 a scris:
- 11. Orice lucru El il face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ION Mier 23 Aug 2017, 07:03 | |
| - zaraza26 a scris:
- Daaaaaa... Gandeste-te un pic. Ii intereseaza prezentul impovarat de supararile trecutului si coplesiti de grijile viitorului. Si atunci prezentul devine un loc in care nu vezi decat trecutul si esti apasat de grijile viitorului.
Înțeleg câtă valoare au cuvintele unui necunoscut din universul virtual, dar vă încurajez totuși să va întoarceți la cuvintele Mântuitorului privitor la subiectul ăsta: supărările trecutului, grijile viitorului. Și privitor la încă un subiect: Pace, pace cu sine, și pacea cu Sine. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ION Mier 23 Aug 2017, 10:54 | |
| - Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
- Daaaaaa... Gandeste-te un pic. Ii intereseaza prezentul impovarat de supararile trecutului si coplesiti de grijile viitorului. Si atunci prezentul devine un loc in care nu vezi decat trecutul si esti apasat de grijile viitorului.
Înțeleg câtă valoare au cuvintele unui necunoscut din universul virtual, dar vă încurajez totuși să va întoarceți la cuvintele Mântuitorului privitor la subiectul ăsta: supărările trecutului, grijile viitorului. Și privitor la încă un subiect: Pace, pace cu sine, și pacea cu Sine. Supararile trecutului si grijile viitorului? Nu e cazul meu. Ziceam in general. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: ION Mar 29 Aug 2017, 01:49 | |
| "Hai la lupta cea mare"......
Privesc zilnic cum presa, prin liderii ei, precum si politicienii, prin liderii lor, indeamna lumea la "lupta". La orice fel de lupta, numai sa lupte.
Iata la ce m-am gandit eu, cand ii aud, si ce sfaturi as da:
-Inceteaza lupta pentru libertate! Si vei fi liber. Cel putin in timpul ocupat de/cu aceasta lupta.
-Inceteaza lupta pentru egalitate! Egalitatea fiind un lucru iluzoriu.
-Inceteaza lupta impotriva rasismului! Si nu va mai fi rasism. Lupta impotriva rasismului, ca atare, paradoxal, genereaza rasism, alimenteaza rasismul.
-Inceteaza lupta pentru Pace! Si vei scapa de frica de razboi.
-Inceteaza lupta impotriva violentei ! Si nu va mai fi violenta. Lupta insasi fiind o forma de violenta.
Ce parere aveti? Multi lideri de opinie sau oameni politici ar ramane atunci fara slujba, nu? Daca le iei, nu-i asa, "obiectul muncii". In cazul de fata, "lupta" | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ION Mar 29 Aug 2017, 11:16 | |
| - Ion a scris:
- "Hai la lupta cea mare"......
Privesc zilnic cum presa, prin liderii ei, precum si politicienii, prin liderii lor, indeamna lumea la "lupta". La orice fel de lupta, numai sa lupte.
Iata la ce m-am gandit eu, cand ii aud, si ce sfaturi as da:
-Inceteaza lupta pentru libertate! Si vei fi liber. Cel putin in timpul ocupat de/cu aceasta lupta.
-Inceteaza lupta pentru egalitate! Egalitatea fiind un lucru iluzoriu.
-Inceteaza lupta impotriva rasismului! Si nu va mai fi rasism. Lupta impotriva rasismului, ca atare, paradoxal, genereaza rasism, alimenteaza rasismul.
-Inceteaza lupta pentru Pace! Si vei scapa de frica de razboi.
-Inceteaza lupta impotriva violentei ! Si nu va mai fi violenta. Lupta insasi fiind o forma de violenta.
Ce parere aveti? Multi lideri de opinie sau oameni politici ar ramane atunci fara slujba, nu? Daca le iei, nu-i asa, "obiectul muncii". In cazul de fata, "lupta" Eu te inteleg perfect, dar e greu de explicat de ce poate functiona ceea ce spui tu. Chapeau! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ION | |
| |
| | | | ION | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |