LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame muzica_traditionala 1918 brasov Popasul drumetie problema taieri comment-143 23 sibiu 1 Fantasy politica romana curiozitati istorie internet nicuvar padure google efremovivanantonovici mediu CPSF Limba humanitas
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Casuta din padure (II) - Pagina 13 I_vote_lcapCasuta din padure (II) - Pagina 13 I_voting_barCasuta din padure (II) - Pagina 13 I_vote_rcap 
Emil Condor
Casuta din padure (II) - Pagina 13 I_vote_lcapCasuta din padure (II) - Pagina 13 I_voting_barCasuta din padure (II) - Pagina 13 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Casuta din padure (II)

In jos 
+17
delta
nicuvar
Ion
Haifa
Cristina
silverstar
yzzy
aurora
rolia
zuum
ostrovna
Anahoret
dolion
abbilbal
cactus
Emil Condor
zaraza26
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Empty
MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 17 Feb 2010, 15:07

Cainele asta adora sa stea in zapada. Cand avem ocazia, ii facem placerea!

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0752

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0753d
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyDum 28 Feb 2010, 23:40

În poiana din pădure
Aveau casă trei pitici
Vine Anahoret şi spune:
"Vreau să pun un mărţişor aici!" Very Happy

Casuta din padure (II) - Pagina 13 O_primavara_frumoasa_1martie

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyLun 01 Mar 2010, 13:00

Anahoret a scris:
În poiana din pădure
Aveau casă trei pitici
Vine Anahoret şi spune:
"Vreau să pun un mărţişor aici!" Very Happy

Intr-o jungla cum mai sunt
Internetul a tacut.
Martisorul m-a surprins
Cu-alte ganduri am venit aici...

Multumesc si sa ai o primavara asa cum iti doresti! hug2
Casuta din padure (II) - Pagina 13 Anahoret
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyLun 01 Mar 2010, 13:05

Ieri, duminica, am fost pe deal, ca sa caut flori de primavara pentru prima oara langa Nasaud. N-am gasit nimic, asa ca ne-am intors doar cu niste poze. smile Am inaugurat astfel si sirul calatoriilor din 2010.
In centru se vede biserica ortodoxa din Nasaud, una de marime mijlocie. Mai sunt: catedrala (fosta greco-catolica) si doua mai mici, una din ele aflata in curtea spitalului.

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0846g
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyLun 01 Mar 2010, 13:11

Aici e intrarea in cartierul Lusca, aflat de partea cealalta a raului Somes. Strada este modernizata de anul trecut, fiind asfaltata si intarita cu parapeti.

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0847
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyLun 01 Mar 2010, 13:15

In centrul imaginii se afla Ocolul Silvic. L-am fotografiat pentru ca imi place culoarea fatadei. smile

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0849
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyLun 01 Mar 2010, 13:39

Copacii inca nu si-au lepadat cojoacele! Laughing
Nu se prea observa, dar e un strat foarte gros de muschi!

Casuta din padure (II) - Pagina 13 P2270020mic
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 02 Mar 2010, 10:08

Ieri a fost soare. Pacat ca n-a fost duminica, as fi facut poze coroanelor unor copaci. Profitand de lumina si caldura, primulele reinvie, iar langa ele e un ghiocel stingher (care se bucura insa de toata atentia noastra, fiind la iesirea din casa). Profit si eu si le fac poze! smile

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0851y

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0853r
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 02 Mar 2010, 10:20

Un copac a capatut brusc atentie din partea mea, de cand a fost mama pe aici ast-toamna si l-a vazut in vecini. Acum am aflat cum il cheama, dupa ce l-am vazut pe strada, deci logic ca cel care se ocupa de spatiul verde al orasului trebuie sa stie de el. L-am vazut si pe deal, erau cateva ramuri taiate, deoarece se intinde cu repeziciune, si face tufe, ca un fel de arbust mai mare.
Se numeste oţetar, adica Rhus Typhina. Eu am fotografiat numai fructul.

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0841t
Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 02 Mar 2010, 14:37

COPACI IN IARNA
Motto: De-ar fi omul ca si pomul!

Cine n-a vazut cum arata niste copaci iarna? Cu culoarea lor gri si forme bizare , par sa nu intereseze pe nimeni. Totusi , daca privesti mai atent si incerci sa intelegi, acest tablou natural,un pic dezarmant prin forme si culoare, poate si din cauza racelii datorate anotimpului, vrea sa ne spuna multe lucruri interesante.

Simturile mele imi depasesc cu mult puterea de a exprima ceea ce, unul dintre acestea-vederea- le transmite celorlalte in contact direct cu acel tablou pe care numai mama natura ni-l ofera , desi in iarna,cu atata caldura, aici , in Long Island.

Voi incerca ,totusi,pe cat posibil,in cuvinte simple ,sa redau ceea ce vad si simt cu mult mai mult, atunci cand ii admir de la volanul masinii, asezati in ordine de-a-lungul soselei,
cand merg la lucru sau plantati pe trotuare sau in fata caselor in timpul plimbarilor mele zilnice pe strada sau,ocazional, in parc ,aici ,in Massapequa.

Copacii de pe marginea soselei sunt ca niste soldatei pe timp de pace , purtand pe cap coroane.Coroanele copacilor ,impodobite uneori cu ghirlande de zapada , ne duc cu gandul in lumea basmelor.Daca n-as fi vazut niciodata cum ninge ,m-as intreba cum se aseaza zapada ,asa de frumos, pe crengile copacilor si ce forte anume o mentin acolo sus .Acest tablou-spectacol dureaza pana cand ochiul gelos al soarelui il transforma in apa de ploaie, copacii ramanand si fara acest vesmant.Dar …

Asa goi ,( poti sa vezi prin ei si dincolo de ei sau ce ascund in ei )cum sunt ei iarna , ne ascund unele din marile secrete ale naturii, printre care: ordine , echilibru si rezistenta.Privindu-l , copacul are niste ramurele asezate pe niste crengute , care la randul lor sunt prinse pe alte crengi mai mari de tulpina sustinuta prin radacini puternice ,adanc infipte in pamant.

Daca facem drumul invers , observam ca acele crengi mai mari se dirijeaza catre exterior, purtand pe ele alte crengute din ce in ce mai subtiri si mai flexibile, pentru a rezista la vant .Aceste crengute,fiecare stand pe creanga ei, au tendinta de a cuceri, in mod pasnic, orice spatiu ramas liber intre ele si de a privi mereu in sus spre lumina , cautand libertate.
Privindu-l, copacul in ansamblul lui , iti creaza o stare sufleteasca de liniste profunda si de echilibru.Iti da speranta si incredere in viitor.

Pe toata perioada iernii copacul isi dramuieste fiecare picatura de energie acumulata anterior pentru a supravietui si a iesi din iarna viu, pentru a da viata mugurilor. Mugurii lui plesnesc , fara zgomot si, incetul cu incetul , copacul prinde viata.Acest fenomen este pe cat de lent , tot pe atat de greu observabil cu ochiul liber.Pur si simplu te surprinde. Eu l-am vazut de atatea ori. Este superb! Credeti-ma! Nu scapati momentul!

Pentru ca,desi suntem in plina iarna,copacii vor infrunzi din nou si ne vor gazdui,in curand, la umbra lor, iar copiii nerabdatori, ii vor inconjura , bucurandu-se,jucandu-se sau chiar urcandu-se in ei.

Unii dintre copaci sunt seculari. Adevarate monumente ale naturii,ei sunt martori vii, dar nevorbitori, peste timp ai atator evenimente.Unii copii, chiar si adulti, isi leaga unele amintiri, chiar si existenta lor ,de copacul din curtea casei lor, de pe strada lor sau de pe marginea drumului.

La fereastra casei, cateva ramurele ale unui cires mai inalt decat second floor unde locuiesc,ajung pana la geam.Acestea ma trezesc dimineata , atunci cand vantul bate ,fie iarna ,fie vara, lovind cu blandete in geam.

Copacii trec –usor- prin iarna , pe cand iernile noastre trec- pe nesimtite.
De-ar fi omul ca si pomul!

Ion
Iarna, 2005
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 02 Mar 2010, 14:53

Ion a scris:
COPACI IN IARNA
Motto: De-ar fi omul ca si pomul!
[...]

Daca facem drumul invers , observam ca acele crengi mai mari se dirijeaza catre exterior, purtand pe ele alte crengute din ce in ce mai subtiri si mai flexibile, pentru a rezista la vant .Aceste crengute,fiecare stand pe creanga ei, au tendinta de a cuceri, in mod pasnic, orice spatiu ramas liber intre ele si de a privi mereu in sus spre lumina , cautand libertate.
Privindu-l, copacul in ansamblul lui , iti creaza o stare sufleteasca de liniste profunda si de echilibru.Iti da speranta si incredere in viitor.

[...]
Ion
Iarna, 2005

Frumos eseu despre copaci!
Am fotografiat ceva asemanator iarna asta! smile

Casuta din padure (II) - Pagina 13 Dscn0619t
Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 02 Mar 2010, 22:35

Multumesc, zaraza26!

Trecatorule,

cand eu voi fi deja plecat,
Te rog sa pui,
pe acest mormant, de mult uitat,
O crenguta,
chiar de pom uscat.

Ion
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 03 Mar 2010, 12:15

Trecatorule,

Infige fara mila o tepusa
Acolo unde altadata imi batea inima.
Presimt ca va inverzi.

Zaraza
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 03 Mar 2010, 12:54

Ion a scris:

Uita-te la cartusul din josul comentariului meu, cel cu www. smile
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 03 Mar 2010, 12:57

A venit primăvara. Înverzesc lăstarii.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 03 Mar 2010, 12:58

zaraza26 a scris:
Ion a scris:

Unde-i glonţu că nu-l găsesc?

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 03 Mar 2010, 13:01

abbilbal a scris:
zaraza26 a scris:
Ion a scris:

Unde-i glonţu că nu-l găsesc?

Si egiptenii aveau cartuse prin piramide... Laughing
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 03 Mar 2010, 22:46

Da... câte unul pentru fiecare faraon! Laughing Laughing Laughing

abbilbal

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMier 03 Mar 2010, 23:09

Până la urmă l-am găsit şi l-am studiat. Mi-a plăcut cum arată.

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyLun 08 Mar 2010, 21:06

Multumesc Zaraza pentru felicitare si martisor,am crezut ca-i vreo factura iti dai seama ce m-am bucurat:)

Te puuuuuuuuuuuup:)

Geta Molnar mwah! mwah! mwah! mwah! flower
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyMar 09 Mar 2010, 10:53

ostrovna a scris:
Multumesc Zaraza pentru felicitare si martisor,am crezut ca-i vreo factura iti dai seama ce m-am bucurat:)

Te puuuuuuuuuuuup:)

Geta Molnar mwah! mwah! mwah! mwah! flower

Bine ca au ajuns, nu eram sigura de codul postal!
Stii cum, important e ca tu ai putut sa dai, ca ai avut cui sa dai... E mai frumos sa dai! floare mwah!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyVin 12 Mar 2010, 20:48

Din partea Getei pentru Zaraza. Audiţie plăcută! Very Happy

http://www.4shared.com/file/239844467/b882e3a5/Tony_Toroican_-_Pasii_mei.html

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyVin 12 Mar 2010, 20:59

Anahoret a scris:

N-am cuvinte sa-ti multumesc:) mwah! mwah! mwah! hug
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyVin 12 Mar 2010, 21:49

ostrovna a scris:
Anahoret a scris:

N-am cuvinte sa-ti multumesc:) mwah! mwah! mwah! hug

Sa fie oare cuvintele la mine? Very Happy
Va multumesc amandurora! Melodiile sunt descarcate si dezarhivate. Maine sper sa le ascult! mwah!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 EmptyVin 12 Mar 2010, 22:40

Eh! Geta - suflet mare! Very Happy ... şi cu "artificiile" ei! thumb_yello

MesajSubiect: Re: Casuta din padure (II)   Casuta din padure (II) - Pagina 13 Empty

Sus In jos

Casuta din padure (II)
Sus 
Pagina 13 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Casuta din padure (I)
» STIRI SOCIALE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ZARAZA-
Mergi direct la: