LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
romana reclame Fantasy taieri muzica_traditionala nicuvar CPSF problema istorie mediu 1 humanitas Popasul drumetie comment-143 internet curiozitati Limba google brasov 1918 politica padure 23 efremovivanantonovici sibiu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 I_vote_lcapTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 I_voting_barTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 I_vote_rcap 
Emil Condor
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 I_vote_lcapTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 I_voting_barTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!

In jos 
+15
Iisus
zaraza26
delta
abbilbal
Ion
Franz Schneider
yzzy
dolion
Emil Condor
ostrovna
nicuvar
Cristina
Anahoret
cactus
aurora
19 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 35 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 Empty
MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptySam 18 Dec 2010, 23:35

VOTAN a scris:
S-auzim de bine!
Asa să ne ajute Dumnezeu!

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 19 Dec 2010, 02:10

Emil Condor a scris:
Ce are? NIMIC! Nicio legătură pentru mine dar pentru altii se pare că are.

Am văzut de-a lungul timpului că unii au pur si simplu alergie la culoarea portocalie.
Adevărat că altii au la cea rosie, sau altele... smile

io sincer am la ce verde niste alunecosi doar ei sa-si atinga scopul:(
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 19 Dec 2010, 03:36

Oare toti românii, când e vorba de culori se gândesc doar la politică??!!
Eu cu sigurantă nu o fac.

yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Varsta : 60
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 19 Dec 2010, 09:02

nicuvar a scris:

Superb. thumb_yello Acum facem reclama la bloguri pedeliste!!! Cool. Who the fuck is Badea Dan? affraid
E interzisă reclama la bloguri? Nu prea cred, că le în semnătura .Doar la forumuri. confused A! Doar la blogurile pedeliste! Aha! thumb_yello thumb_yello
Sincer am văzut că nu prea vă convin postările celor portocalii. Mie mi se pare că sunt multe alte forumuri anti, de ce nu ar fi şi unul pro să poată scrie şi ceilalţi? Rolling Eyes
PS. Nicu, am mai scris pe undeva, că la fel mă simţeam şi eu pe un alt forum unde ne+am intersectat. Luată în colimator că eram pedelistă.
PPS. Acum nu sunt nicicum( din punct de vedere politic), unde să mă încadrez? scratch

Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 19 Dec 2010, 11:26

George Cristian Maior: „Am depăşit faza unui moment critic”

Directorul SRI, George Maior, spune că istoria va arăta cât de aproape am fost de marginea prăpastiei economice. Totuşi, el susţine că pesimismul accentuat nu îi va ajuta pe români să iasă din criză.

„Nu este momentul marginalizării elementului profesionist şi tehnocratic din societate", avertizează şeful SRI, George Maior, care militează pentru depolitizarea accelerată a instituţiilor statului. Deşi a respectat rigorile de exprimare ale funcţiei pe care o deţine, invitatul „La masa Adevărului" din această săptămână a dat de înţeles că revigorarea economiei româneşti nu va fi posibilă fără reprofesionalizarea aparatului administrativ.

Capacitatea de a implementa anumite măsuri şi atragerea de fonduri europene sunt două dintre vulnerabilităţile pe care le avem în momentul de faţă. Pe de altă parte, directorul SRI arată că asupra Serviciului se năpustesc periodic personaje care se simt ameninţate de activitatea informativă a acestuia şi care, în majoritatea cazurilor, au probleme cu Justiţia.

Din punct de vedere al resurselor financiare ale serviciilor, adesea dezbaterea publică de la noi are conotaţii negative. Se amestecă prea uşor un domeniu cu altul şi, din păcate, văd naivităţi. Ca să nu le spun altfel... Chiar unii politicieni afirmă: „De ce n-am da bani la Învăţământ, luând de la Servicii?". Sau: „ De ce Serviciile au cine-ştie-ce bugete?!". Acest lucru este fals! În paranteză fie spus, avem un buget mic în ansamblul Produsului Intern al României. Evident, informaţia, ca peste tot, costă. De asemenea, şi securitatea unui stat costă. Nimeni nu-ţi asigură securitate pe gratis. Trăim într-o lume dură, bazată pe interese, pe promovarea uneori agresivă a acestora. Trebuie să fim atenţi pentru că, până la urmă, condiţia fundamentală pentru prosperitatea unui stat, pentru capacitatea sa de a oferi cetăţenilor condiţii materiale şi psihologice apte să le satisfacă nevoile, stă în securitate. Securitate fizică a statului, securitate economică, securitate strategică, cea militară ne oferă premisa unei vieţi normale într-o lume deosebit de complexă. Şi vedem câte ameninţări şi dezastre s-au produs doar în ultimii ani...

"Nimeni nu-ţi asigură securitate pe gratis. Trăim într-o lume dură, bazată pe interese, pe promovarea uneori agresivă a acestora."

Reporter: Spuneaţi, recent, că se încearcă decredibilizarea serviciilor de informaţii. Cine încearcă să facă asta?

GCM: Se încearcă mai ales pe aspectele legate de corupţia sistemică sau strategică. Veţi constata urmărind atent discursul public pe misiunile fundamentale ale Serviciului că el emană fie direct, fie indirect de la persoane foarte puternice, care au probleme cu Justiţia şi care încearcă să-şi proiecteze propriile probleme, propriile temeri legate de anumite aspecte de corupţie majoră prin a ataca sursa de informaţii. Noi încercăm să generăm un sistem imunitar minimal, necesar pentru evoluţia transparentă şi normală a statului. Dar apar diverse discuţii despre stenograme, interceptări, comparaţii forţate, absolut neadecvate şi inepte din punct de vedere intelectual între SRI şi fosta Securitate. Din păcate, foşti membri ai Securităţii devin peste noapte experţi în drepturile omului. Este o bulversare a reperelor axiologice pe care noi o cunoaştem, o înţelegem, cu care ne luptăm, dar care poate confuziona populaţia, la un moment dat.

http://www.adevarul.ro/la_masa_adevarului/George_Cristian_Maior-_-Am_depasit_faza_unui_moment_critic_0_391161464.html

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMier 22 Dec 2010, 08:53

Mărturie incredibilă. În decembrie 1989, Dan Iosif ar fi plătit oameni care să tragă cu arma pentru a-l instala pe Iliescu la putere
EXCLUSIV. Corneliu Stoica: "Am ucis la revoluţie"

"...pentru cele peste 1.170 persoane ucise de gloanţe şi alte peste 2.000 rănite prin împuşcare după 22 decembrie 1989 nu a fost nimeni pedepsit. Justiţia încă nu a stabilit vinovaţii pentru acele crime deoarece anchetele făcute de echipa generalului magistrat Dan Voinea au fost stopate chiar înainte de finalizarea lor prin rechizitoriu de trimitere în judecată. Copiile documentelor din aceste dosare au ajuns însă în posesia Asociaţiei „21 Decembrie 1989", în urma deciziei Curţii Europene a Drepturilor Omului, după ce liderul organizaţiei, Doru Mărieş, a stat de două ori câte 70 de zile în greva foamei. Printre documentele obţinute de Asociaţia „21 Decembrie 1989", România Liberă a descoperit declaraţiile fostului campion de tir Corneliu Stoica, zis „Nenei". Declaraţia acestuia decupează atât portretul celebrului revoluţionar Dan Iosif, cât şi o parte din acţiunile acestuia în perioada 21-23 decembrie 1989.

Primele rafale asupra CC au fost trase doar „pentru a crea panică"

„Am fost şapte care am tras"

Ce concluzii se pot trage din dezvăluirile lui Corneliu Stoica:

Dan Iosif şi-a pregătit din timp participarea la evenimentele sângeroase din decembrie 1989, pentru ca grupul, al cărui exponent era, să preia puterea.

În seara de 22 decembrie 1989, au existat trăgători,cunoscuţi de Dan Iosif, care aveau rolul de a declanşa panica în rândul manifestanţilor, imediat după ce în faţa sediului CC al PCR s-a scandat "Fără comunişti!".

După capturarea lui Nicu Ceauşescu, pe holurile TVR, Ion Iliescu, aflat într-un grup cu Dan Iosif, a exclamat: „Hai, că ne-a ieşit treaba!", ceea ce argumentează existenţa prealabilă a unui plan „al loviturii de stat".

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/exclusiv-corneliu-stoica-am-ucis-la-revolutie-210385.html

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMier 22 Dec 2010, 09:25

România Liberă continuă astăzi seria dezvăluirilor despre rolul lui Dan Iosif în decembrie 1989
Dumitru Dincă: "S-a tras după ce Iliescu a anunţat existenţa teroriştilor"

„La CC s-a tras imediat după ce a plecat Ion Iliescu"

Cine a fost Dan Iosif

Personaj pitoresc, Dan Iosif, decedat de cancer pulmonar în urmă cu trei ani, era apropiat atât de intelectuali, precum Ion Iliescu, cât şi de lideri interlopi, precum Nuţu Cămătaru sau Gigi Kent. Frecventa lumea artei plastice, fiind priceput la comerţul negru cu tablouri şi lumea filmului: era văzut deseori în studiourile din Buftea, alături de cascadori, cărora le dăruia peşte (Dan Iosif era muncitor necalificat la ICAB - adică pescar pe lacurile bucureştene). Era deopotrivă avar, dar şi generos. Nu ezita să tragă cu arma dacă se enerva (exemplu: episodul postdecembrist de pe lacul Plumbuita) sau să dea o ciocolată unui copil al străzii sau să mângâie un câine vagabond. În mod bizar, era admirat şi invidiat. Tatăl lui a fost maior de Securitate, iar mama sa activistă PCR la Sectorul 2 al Capitalei. El însuşi a făcu o şcoală de doi ani de subofiţeri de Securitate. Nu a apucat să profeseze pentru că a fost arestat şi condamnat pentru şmenurile de pe bulevardul Magheru, din centrul Capitalei. Însă, după liberare a rămas prieten cu miliţienii şi securiştii, care nu l-au mai deranjat, deşi Ioşca nu a încetat să facă bişniţă pe bulevard. I-au plăcut armele încă de pe vremea lui Ceauşescu, când a avut acces la ele prin tatăl său, maior de Securitate. După 1990, nu a fost deconspirat ca informator al Securităţii sau ca agent acoperit. Dan Iosif ştia cel puţin cu trei luni înainte că în decembrie 1989 va veni schimbarea, după cum ne-au declarat apropiaţii săi. Tot din decembrie 1989, Dan Iosif l-a susţinut necondiţionat pe Ion Iliescu, pe care, ulterior revoluţiei din decembrie 1989, îl alinta zicându-i „Bunicuţa".

Rolul lui Dan Iosif, zis Ioşca, la revoluţia din decembrie 1989, la „revoltele" muncitoreşti şi la mineriadele postdecembriste nu a fost niciodată clarificat. Un singur lucru este cert: Dan Iosif a fost unul dintre organizatorii eficienţi ai acţiunilor. Beneficiarul a fost Ion Iliescu. În urma revoluţiei din decembrie 1989, Ion Iliescu a ajuns preşedintele provizoriu al ţării; în urma acţiunilor violente muncitoreşti şi minereşti din ianuarie şi februarie 1990, care au anihilat opoziţia, Ion Iliescu a fost votat preşedinte de o majoritate zdrobitoare, iar mineriada sângeroasă din iunie 1990 i-a consolidat puterea. De asemenea, revoltele (legarea cu lanţuri în faţa Senatului României, greva foamei etc.), organizate de Dan Iosif în timpul guvernării cederiste, au netezit calea accederii lui Iliescu la un nou mandat de preşedinte de ţară la alegerile din anul 2000.

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/dosar/dumitru-dinca-s-a-tras-dupa-ce-iliescu-a-anuntat-existenta-teroristilor-210544.html

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMier 22 Dec 2010, 12:15

Acum nu sunt nicicum( din punct de vedere politic), unde să mă încadrez?

Yzzy la independenti ca si mine:)))))))))))

Hai sa traiesti sa ai parte de bucurii si sarbatori fericite:)
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyLun 27 Dec 2010, 10:31

România exportă mai mult decât înaintea crizei financiare

Principalii exportatori din România sunt companii cu capital străin, potrivit realitatea.net.

Exporturile României au crescut în 2010 cu două miliarde de euro faţă de perioada de dinaintea crizei economice. Meritul creşterii de aproape 27% nu este însă al companiilor autohtone. ci al companiilor străine din ţara noastră.

Astfel, doar trei dintre primii 100 de exportatori sunt companii cu capital autohton. Este vorba despre Interagro, Oltchim şi Compa Sibiu.

Primele cinci companii exportatoare din ţara noastră sunt Dacia, Nokia, Rompetrol Rafinare, Arcelor Mittal Galaţi şi OMV Petrom. Principalele produse exportate sunt maşinile şi echipamentele electrice, mijloacele de transport, metalele şi textile.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/economie/romania-exporta-mai-mult-decat-inaintea-crizei-financiare-211074.html

Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyLun 27 Dec 2010, 12:12

Cristina a scris:
România exportă mai mult decât înaintea crizei financiare

Principalii exportatori din România sunt companii cu capital străin, potrivit realitatea.net.

Exporturile României au crescut în 2010 cu două miliarde de euro faţă de perioada de dinaintea crizei economice. Meritul creşterii de aproape 27% este al companiilor străine din ţara noastră.

.... doar trei dintre primii 100 de exportatori sunt companii cu capital autohton: Interagro, Oltchim şi Compa Sibiu.

Primele cinci companii exportatoare din ţara noastră sunt Dacia, Nokia, Rompetrol Rafinare, Arcelor Mittal Galaţi şi OMV Petrom. Principalele produse exportate sunt maşinile şi echipamentele electrice, mijloacele de transport, metalele şi textile...

Aceasta ar fi o citire în diagonală a comunicatului de păresă dat de Cristina.
Deci: Companiile străine îşi duc producţia acasă să o vândă de acolo. Interesant este că cele trei Companii cu capital autohton nu se regăsesc între primele cinci exportatoare din ţara noastră. Şi ce se exportă? Doar echipamente electrice, mijloace de transport, metale şi textile? Oare cu asta se ocupă Interagro şi Rompetrol?

Pare a cam fi cusut cu aţă albă pe fond negru acest comunicat.

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyLun 27 Dec 2010, 20:10

Cum poate ajunge România o naţiune

Un miliard de euro - investiţie simbolică - poate vindeca cicatricea care desparte România de lumea civilizată.

„Întoarceţi-vă acasă şi preluaţi puterea" este îndemnul unui bursier român la Harvard într-un interviu recent din România Liberă. Marian Staş este doar unul dintre miile de români care au studiat la cele mai bune universităţi ale lumii.

Propunerea lui ar fi probabil singura soluţie pentru ca România să iasă din mizeria morală de acum, de vreme ce singură nu e în stare să-şi găsească vârfurile, iar un regim administrativ străin este prea greu de acceptat.

Tradiţia monarhică a făcut ca Occidentul să aibă garanţia că puterea stă în mâna elitelor, care la rândul lor urmăresc interesele pe termen lung ale popoarelor conduse. Când educaţia şi cultura democratice au devenit suficient de puternice, puterea s-a transferat - paşnic sau nu - în mâinile poporului. Însă întotdeauna a existat o elită gata să preia misiunea de-a vedea lucrurile pe termen lung.

În România, lucrurile s-au întâmplat altfel. A trebuit să facem o infuzie de civilizaţie care să ne alinieze rapid, aproape miraculos la modernitate. Apoi, tot câştigul s-a spulberat la fel de subit. O gaşcă de netoţi - prima generaţie încălţată - a pus mâna pe putere în numele poporului şi a exilat, ucis şi umilit elitele.

Acum, de pe poziţii de forţă, a doua şi a treia generaţie încălţată ţin vârfurile pe cât pot la distanţă. O primă încercare de-a şcoli români afară a eşuat într-o palmă demonstrativă. 150 de tineri şcoliţi printr-o bursă specială a Guvernului nu şi-au găsit loc în administraţie. Motivele sunt destul de clare: sistemul feudal nu are chef de aşa ceva, presiunea publică nu a fost destul de mare - de fapt, nu prea a fost deloc, iar pentru posturile de la vârf politrucii aveau clienţii lor, tovarăşi de hoţie. Nepoţii au rafinat până la perfecţiune metodele de umilinţă ale bunicilor: tinerii au rămas şomeri.

De-acum, nimeni nu mai crede în vorbe: banii pe masă! România are nevoie de o masă critică de oameni care să preia de la vârf managementul administrativ. Iar politrucii trebuie presaţi să permită asta. O mie de oa¬meni - plus/minus - în posturi-cheie, care să primească prime de instalare de câte un milion de euro - plus/minus - pot transforma nebănuit de uşor România dintr-o gloată într-o naţiune.

Contează destul de puţin stimulul în sine, importantă este garanţia. Mulţi s-ar întoarce gratis dacă ar şti că sunt bineveniţi şi că îşi pot folosi talentul. Suma ar fi importantă mai ales pentru că ar da semnalul consensului naţional: da - avem nevoie de voi, da - vă recunoaştem meritele, da - admitem că sistemul nostru de învăţământ a avut ca scop să ne spele creierele, iar acum ne trebuie o schimbare de perspectivă. Ar fi o lustraţie de facto, prin care profitorii vechi şi noi să fie ţinuţi la distanţă de pârghiile administrative.

Nu este un efort imposibil. Într-un singur an, România cheltuie ceva mai mult pentru educaţia universitară, fără să se aleagă cu mare lucru, şi incomparabil mai mult pentru a susţine hoţia şi incompetenţa unei clase de paraziţi. Ar fi însă de-ajuns o sumă suficient de mare pentru ca decizia să fie asumată definitiv şi să nu mai fie loc de întoarcere.

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-poate-ajunge-romania-o-natiune-210685.html

Sus In jos
yzzy

yzzy

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMar 28 Dec 2010, 07:17

ostrovna a scris:
... la independenti ca si mine:)))))))))))
...
Dragă, tu nu eşti independentă! Wink

abbilbal a scris:
... Companiile străine îşi duc producţia acasă să o vândă de acolo. ....
Are importanţă? banii nu vin în ţară? Eu aşa cred, deci dacă noi nu suntem în stare, lasă străinii să ne arate ce pot.Iar mâna de lucru e de la noi. Deci, iar e de bine.

Cristina a scris:
Cum poate ajunge România o naţiune

Un miliard de euro - investiţie simbolică - poate vindeca cicatricea care desparte România de lumea civilizată....l
Utopie, sorry. nu se poate Nu va lăsa nimeni puterea din mână. Crying or Very sad
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMar 28 Dec 2010, 07:38

Din pacate, asa pare sa fie, Yzzy , o utopie Crying or Very sad ... Dar speranta (mea) va muri ultima, odata cu mine smile !

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMar 28 Dec 2010, 09:13

"În politică, femeia munceşte de trei ori mai mult decât un bărbat"

Cu aproape cinci ani la activ în PDL, Roxana Niculae spune că prejudecata este principalul obstacol pentru o femeie care vrea să-şi facă o carieră în politică, dar se poate reuşi şi fără pile.

La 28 de ani, licenţiată în ştiinţe politice şi cu două masterate în relaţii interna ţionale şi dreptul afacerilor, Roxana Niculae are la activ aproape cinci în politică, iniţial la PLD, mai apoi la PDL, şi este secretar general adjunct la Organizaţia de tineret pe Bucureşti.

Recunoaşte însă că, în politică, o femeie trebuie să muncească de două, trei ori mai mult decât un bărbat pentru a-şi construi o carieră.

EVZ: Ce căutaţi în politică?
Roxana Niculae: Nu am vrut mereu să fac politică. Când am început Facultatea de Ştiinţe Politice mi s-a părut interesant subiectul, ulterior mi-am dat seama că s-ar putea să-mi placă. Când am aflat că domnul Stolojan se retrage din PNL şi nu ştie ce va face, m-am gândit de ce nu face oare un partid care să se numească PLD. Peste câteva zile s-a întâmplat acest lucru şi am spus că ăsta este un semn. Şi m-am dus acolo. Atunci eram şi foarte naivă, ce-i drept.

Şi nu v-a trecut naivitatea? Poate să vă orientaţi spre o meserie serioasă?
Nu. N-am intrat în politică pentru a scoate bani. Am intrat în politică să fac ceva, să schimb ceva.

Şi aţi reuşit ceva până acum?
Încerc. Sunt semne pozitive. În urma alegerilor de acum am fost aleasă secretar general adjunct pe Bucureşti. Pentru mine este un pas uriaş pentru că nu am făcut niciodată compromisuri.

Nimeni nu crede că poţi reuşi în politică fără compromisuri. Mai ales fiind vorba de o femeie.
Nici eu n-am crezut că se poate. Dar se poate. Cu greu, pentru că am muncit din greu
. bravo

Veţi reuşi să avansaţi fără pile?
Da. Pentru că oamenii cu care lucrez cred în mine. Cât ei mă susţin, cred că o să dau şi de alţi oameni care o să creadă în mine. N-am avut nicio pilă.

Când o femeie ajunge într-o funcţie mai înaltă, adversarii săi spun că e împinsă de cineva...
(Râde) Dacă mai este şi blondă, cu atât mai mult. Nu este o practică generală.

Nefiind blondă, o să fie mai sinuos drumul?
Cred că orice culoare are părul poţi să mergi mai departe. Din păcate, foarte puţine femei au reuşit la noi în ţară.

Nici în PDL nu sunt prea multe exemple.
Pentru că îţi trebuie foarte multă determinare. Trebuie să ştii ce vrei, să munceşti foarte mult şi să faci sacrificii.

Monica Iacob Ridzi a muncit foarte mult, a ajuns sus şi a ratat.
Probabil că a fost destul de abrupt şi n-a ştiut să gestioneze acest lucru. E mai uşor să ajungi în vârf decât să te menţii acolo.

Ce i-a lipsit?
Probabil că i-a lipsit şi viziunea, a luat decizii greşite.

S-a grăbit?
Da, cred că da.

Sunt alte femei din PDL cu o ascensiune rapidă. Elena Udrea?
Nu cred că a avut o ascensiune foarte rapidă. A ars etapele care trebuie.

Cred că are aceeaşi vechime în partid cu dumneavoastră.
Are ceva mai mult. A ştiut ce vrea şi a muncit foarte mult pentru acest lucru. Am avut ocazia să vorbesc cu dânsa şi nu am decât cuvinte de laudă pentru dânsa chiar dacă lumea mă condamnă.

Credeţi că poate accede la o demnitate alta decât una numită?
Da.

O vedeţi la Primărie într-o primă etapă?
E posibil. Depinde de ce îşi doreşte electoratul, dar şi Domnia Sa.

Candidat la prezidenţiale în 2014?
Nu ştiu.

E pregătit electoratul să aleagă o femeie preşedinte?
La noi în ţară cu siguranţă nu.

Ar risca liderii PDL să-şi aleagă prezidenţiabil o femeie?
Nu cred că se va ajunge până acolo. Nu cred că este momentul. Nu neapărat în PDL, ci în politica românească.

E vorba de misoginism?
Probabil e vorba de misoginism la nivel global, dacă vreţi, nu neapărat în România. Nu suntem noi nici primii, nici ultimii.

Care e principalul obstacol pentru o femeie în politică?
Prejudecata. Se uită la tine şi te întreabă cum ai ajuns acolo, iar răspunsul e "sigur a ajutat-o cineva, a făcut compromisuri, sigur nu are cum altcumva". Întrebarea mea e de ce. Sunt foarte multe femei care muncesc, de ce să spui că nu se poate. Se poate, cu greu, dar se poate. Munceşti de două, trei ori mai mult decât un bărbat.

Un proiect personal?
Să atrag cât mai mulţi tineri în politică. Sunt mulţi pe care nu-i interesează, şi asta e cea mai mare greşeală.

Care este riscul?
Dacă nu ne implicăm, nu avem cu cine să-i schimbăm pe actualii politicieni.

Unii nu dau semne c-ar vrea să se retragă.
N-o să vină nimeni să ne ducă cu forţa undeva sus doar pentru că suntem tineri. Dar la un moment dat ar trebui să se retragă.

Când ar fi momentul ăsta?
Cred că fiecare ar trebui să decidă pentru el. Politica este un drog. Şi este cu atât mai greu să te retragi cu cât eşti mai sus.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/in-politica-femeia-munceste-de-trei-ori-mai-mult-decat-un-barbat-916773.html

Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMar 28 Dec 2010, 10:13

yzzy a scris:
....
abbilbal a scris:
... Companiile străine îşi duc producţia acasă să o vândă de acolo. ....
Are importanţă? banii nu vin în ţară? Eu aşa cred, deci dacă noi nu suntem în stare, lasă străinii să ne arate ce pot.Iar mâna de lucru e de la noi. Deci, iar e de bine. ....

Păi dacă stăm bine şi ne gândim, doar o mică parte din bani vin în ţară. Producătorul exportă marfa din România şi încasează pe ea X euro. Că doar este din România. Cel care cumpără marfa, probabil firmă comercială a producătorului, o revinde cu X+Y eur. Că doar este din UE. Cât priveşte mâna de lucru ai dreptate. Este de la noi pentru că românul este plătit cu 1000 lei, nu cu 1000 de euro.

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyMier 29 Dec 2010, 10:19

România stă mai bine decât Ungaria bravo

De luni bune, CDS-ul României este mult mai mic, ceea ce înseamnă că riscul pentru România este perceput ca fiind mai redus decât cel pentru Ungaria, a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.

"Nici nu mai e nevoie sa mă refer la ţări cu probleme din zona euro, cum ar fi Spania, Irlanda, Grecia, ale căror CDS-uri sunt mai mari decât cel al României. Toate acestea arată o continuă îmbunătăţire în 2010 a percepţiei investitorilor faţă de România, faţă de reformele care au început să fie făcute şi care au început să îşi arate roadele", a precizat fostul ministru de finanţe.

"Corecţiile pe plan fiscal şi monetar au condus la o creştere de competitivitate a României, la o percepţie bună faţă de modul în care facem aceste restructurări şi, desigur, se observă că, în ultima perioadă, capacitatea României de a se împrumuta de pe pieţele interne şi externe a crescut, iar riscul de ţară, respectiv indicatorul CDS (credit default swap - n.r.) a devenit mult mai bun faţă de cel al altor ţări. Ca exemplu, putem să menţionăm recenta retrogradare a ratingului Ungariei", explică Mihai Tănăsescu.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romania-sta-mai-bine-decat-ungaria-142623.html?utm_campaign=Capital%20-%20stiri%20manuale&utm_source=widget

Sus In jos
yzzy

yzzy

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptySam 01 Ian 2011, 12:17

Poate ar fi bine, uneori, să vedem şi partea plină a paharului. good one
In ciuda crizei economice care a continuat in 2010 si a nemultumirilor multiple si in mare parte justificate ale romanilor va invit sa va relaxati putin, sa va turnati un pahar de vin si sa va uitati la jumatea plina a paharului inainte de a-l da pe gat alaturi de cei dragi.
http://www.contributors.ro/sinteze/zambiti-maine-va-fi-mai-rau-10-lucruri-bune-care-s-au-intamplat-in-2010-in-romania/

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptySam 01 Ian 2011, 18:36

yzzy a scris:
Poate ar fi bine, uneori, să vedem şi partea plină a paharului. good one
Este o atitudine ce nu poate răni... thumb_yello

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 09 Ian 2011, 11:27

Basescu acuza Franta si Germania de abuz si spune ca nu vom sta "ca ramele" in UE aplauze

Seful statului a explicat ca isi asuma un eventual esec in cazul Schengen pentru ca institutiile cu adevarat responsabile, cum ar fi CSM sau Parlamentul, "s-au pitit in transee" si refuza sa si-l asume, desi "judecatorii refuza sa judece" sau Parlamentul blocheaza dosarele de mare coruptie, ca Nastase si Ridzi.

In acelasi timp insa, Traian Basescu a lansat un atac foarte dur la adresa "directoratului UE", care cupleaza in mod ilegal si incorect aderarea la Schengen de Mecanismul de Cooperare pe Justitie. El a atacat in special Franta, care a facut erori "penibile", acuzand Romania ca nu are tratat de frontiera cu R. Moldova, si a spus ca in aceste conditii din titulatura MCV ar trebui scos cuvantul "cooperare" si introdus termenul "blocare".

Presedintele a subliniat ca amanarea intrarii nu are efect major asupra romanilor din punct de vedere economic, ci creeaza un precedent extrem de periculos, de neacceptat, in care statele puternice din UE isi permit sa faca abuzuri in fata tarilor mai mici.

Concluzia pe aceasta tema a fost ca amanarea aderarii ar fi o discriminare la adresa romanilor si ca Bucurestiul "se va bate pana la capat" pentru atingerea acestui obiectiv. "Nu ne vom ascunde ca ramele, asa cum ni se recomanda", a spus Basescu.

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-acuza-franta-si-germania-de-abuz-dar-isi-asuma-esecul-pe-schengen-1066951

ps: uite de-aia-l sustin -in continuare- pe Basescu, asa chior si urit, cum e el Wink . Stie sa spuna lucrurilor pe nume, are coloana vertebrala si ... are cohones Very Happy , domne' :în gardă:

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 09 Ian 2011, 17:39

Cristina a scris:
Presedintele a subliniat ca amanarea intrarii nu are efect major asupra romanilor din punct de vedere economic, ci creeaza un precedent extrem de periculos, de neacceptat, in care statele puternice din UE isi permit sa faca abuzuri in fata tarilor mai mici.
Un punct de vedere solid asupra căruia UE ar trebui să mediteze profund.

VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 09 Ian 2011, 18:35

Am impresia ca UE nu prea mai mediteaza!In ceea ce ne priveste zic!

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptyDum 09 Ian 2011, 18:45

Ramine de vazut, prin martie, cind se va lua o decizie, oficial... Ca-n rest, are si UE birfitori care se cred buricu' pamintului, din plin Wink .

iete, de ex. Franta Laughing

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 Effort

sau Germania Laughing

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 Fuehrer

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptySam 15 Ian 2011, 12:41

Perspectivele cercetatorilor romani se imbunatatesc, pe cand cercetatorii bulgari se confrunta cu un viitor sumbru

"Cele doua tari se indreapta in directii diferite. Romania investeste noi sume in cercetarea stiintifica, in timp ce Bulgaria reduce cheltuielile", spune revista americana Nature, intr-un material publicat saptamana aceasta.

Revista Nature scrie si despre Legea Educatiei, promulgata pe 4 ianuarie. "Proiectul de lege a intampinat mare rezistenta in Parlament, mai ales datorita influentei mai multor membri care sunt si rectori universitari. Comisia Parlamentara pentru Educatie a fost in mod deosebit deranjata de un paragraf care sublinia ca prima etapa de evaluare a calitatii universitare trebuie sa fie facuta de cercetatori straini".

Printre avantajele de care beneficiaza Romania, articolul mentioneaza si faptul ca tara noastra a devenit anul trecut membra a CERN (Centrul European de Dotari pentru Fizica Particulelor de langa Geneva, Elvetia), precum si membra fondatoare a Centrului de Dotari cu Infrastructura pentru Particulele Extreme de Lumina (care va produce cele mai intense dispozitive laser din lume pentru studierea materiei de inalta energie) si a Centrului de Dotari cu Accelerator de Particule pentru cercetarea Ionilor si Antiprotonilor din Darmstadt, Germania.

De asemenea, in 2011, ar urma sa fie lansat un parteneriat care va permite cercetatorilor care lucreaza in strainatate sa infiinteze un laborator paralel in Romania. "In felul acesta, ei ar putea sa contribuie la dezvoltarea stiintei in Romania fara sa riste parasirea unui loc de munca bun in alta tara, iar personalul local ar beneficia de un contact mai apropiat cu cercetarea internationala". bravo

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8209635-revista-nature-perspectivele-cercetatorilor-romani-imbunatatesc-cand-cercetatorii-bulgari-confrunta-viitor-sumbru.htm

Sus In jos
yzzy

yzzy

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptySam 15 Ian 2011, 14:33

Cristina a scris:
Perspectivele cercetatorilor romani se imbunatatesc, pe cand cercetatorii bulgari se confrunta cu un viitor sumbru

"Cele doua tari se indreapta in directii diferite. Romania investeste noi sume in cercetarea stiintifica, in timp ce Bulgaria reduce cheltuielile", spune revista americana Nature, intr-un material publicat saptamana aceasta.
Cred că teveurile de pe la noi au scăpat din vedere acestă ştire. Sigur ar fi vrut să se ştie că suntem şi lăudaţi de americani. oh da!

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 EmptySam 15 Ian 2011, 16:45

yzzy a scris:
Cristina a scris:

Cred că teveurile de pe la noi au scăpat din vedere acestă ştire. Sigur ar fi vrut să se ştie că suntem şi lăudaţi de americani. oh da!
Păi, jurnalistii sunt preocupati cu mocirla lor, nu mai au timp si pentru asa ceva. :thumbs down:

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 28 Empty

Sus In jos

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!
Sus 
Pagina 28 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 35 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Va mai exista Romania ?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERN-
Mergi direct la: