__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
|
+15Iisus zaraza26 delta abbilbal Ion Franz Schneider yzzy dolion Emil Condor ostrovna nicuvar Cristina Anahoret cactus aurora 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 09 Oct 2010, 20:02 | |
| - Emil Condor a scris:
Si, tu sau eu dacă am fi pe post de Presedinte, nu s-ar face la fel? Eu cred că da. El face lucruri DOAR pentru el... ceea ce e complet anormal. Nu sta pe fotoliul ala pt el. |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 09 Oct 2010, 20:03 | |
| Vă las pe voi cei ce trăiti acolo să-l judecati, apoi... istoria o să facă judecata cea mai dreaptă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| | | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Sam 09 Oct 2010, 20:18 | |
| Realizez că sunt sanse să fie exact cum spui tu, Mihaela dragă! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 10 Oct 2010, 09:51 | |
| - [mention][/mention] a scris:
Hm, problema e ca ajung in parlament doar cei care cotizeaza la greu!! Este, intr-adevar, o problema, insa daca aceste cotizatii ar fi transparente, daca s-ar respecta legea care impune niste limite, ar mai dispare din ei. Problema este ca nu se doreste sa se respecte legea, ca se acopera unii pe altii, indiferent de partid, pe "principiul" daca a facut psd, sa fac si eu pdl sau pnl, la fel . - [mention][/mention] a scris:
Eu am urmarit activitatea unui pdl-ist (pt ca il cunosteam - era prostul clasei in generala iar taica-su era secretar de partid). A facut o lege legat de o chestie cu bisericile pt ca avea un interes personal (financiar evident). A mai facut o lege care priveste asistentele medicale pt ca mama lui e asistenta medicala. Este clar ca acest individ nu mai trebuie votat. Problema este ca sunt cazuri -si nu sunt putine- in care si ceilalti candidati sunt la fel de indoielnici...Si-atunci, din pacate, suntem pusi in situatia de a ne anula votul. - [mention][/mention] a scris:
Cand i-am spus mi-a facut o faza asemanatoare cu cea de mai sus (stirea despre Dan Pasat). Este foarte bine ca i se da peste nas, ca se fac publice toate aceste cazuri, astfel incit oamenii sa nu-l mai voteze (=sa voteze in cunostinta de cauza). Concluzia: trebuie in primul rind votat omul si nu sigla unui partid, oricare ar fi el (mai ales pe plan local, dar nu numai)! Desigur ca si ideologia/viziunea partidului respectiv poate conta la un moment dat, dar in Romania nu este -deocamdata- cazul, dovada ca un partid de dreapta precum pnl-ul a aplicat -din greu- politici de stinga, si paguboase pe-deasupra! | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 10 Oct 2010, 10:16 | |
| Foştii parlamentari îl dau pe Boc în judecată să-şi recupereze pensiile Nemulţumiţi că le-au fost tăiate pensiile speciale, mai mulţi foşti parlamentari şi diplomaţi au început să dea în judecată guvernul să-şi recâştige banii în instanţă. Între ei – fostul deputat PRM Lucian Bolcaş şi ex-senatorul aceluiaşi partid, Gheorghe Funar. Reclamanţii vor să li se restituie diferenţa de pensie pierdută de la 1 septembrie şi îşi rezervă dreptul de a-i cere despăgubiri inclusiv premierului Emil Boc, ca iniţiator al legii. Guvernul pe de altă parte susţine că economiseşte în acest fel 21 de milioane de lei lunar. http://www.evz.ro/detalii/stiri/fostii-parlamentari-il-dau-pe-boc-in-judecata-sa-si-recupereze-pensiile-908412.htmlPe lista aleşilor afectaţi de măsurile guvernului Boc intră, spre exemplu, Sergiu Nicolaescu. Între foştii parlamentari ieşiţi la pensie se numără Răzvan Theodorescu, Adrian Păunescu sau Gheorghe Funar. Cel mai câştigat a fost până acum Sergiu Nicolaescu (PSD), care, după patru mandate, ajunsese la o pensie de 50.671 de lei pe an. Cu un singur mandat complet, senatorul Avram Crăciun (PSD) încasa, potrivit propriei declaraţii de avere, 22.800 de lei pe an, iar colegul său, Gheorghe Balan (PSD), după două mandate - 25.000 de lei pe an. Pe lista de la Senat a aleşilor pensionaţi cu privilegiile de parlamentar figurează şi Radu F. Alexandru (PDL). La Camera Deputaţilor, statisticile arată că 17 aleşi cumulează indemnizaţia cu pensiile speciale. Nu toţi au optat însă pentru pensii de parlamentar. În funcţie de numărul de mandate anterioare, pensiile aleşilor variază între 18.500 de lei pe an (Ştefan Buciuta, minorităţi - 1 mandat) la 90.812 lei pe an (Rudandra Jipa, PSD - 2 mandate). În topul de la Camera Deputaţilor, Jipa este urmată de Aurel Vainer (minorităţi - 1 mandat) - cu 55.700 de lei pe an şi de Gheorghe Ana (PDL - 2 mandate) - cu 32.500 de lei pe an. Potrivit noilor norme publicate joi în Monitorul Oficial, pensiile aleşilor se vor recalcula în funcţie de contribuţia lunară la bugetul de asigurări sociale. http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-sunt-parlamentarii-care-pierd-bani-prin-taierea-pensiilor-902097.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 10 Oct 2010, 13:44 | |
| Foştii parlamentari ar trebui să-şi vadă de treaba lor şi să se uite la diferenţa între pensia pe care o au şi pensia amărâţilor care se descurcă aşa cum se descurcă de la o zi la alta. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 10 Oct 2010, 16:26 | |
| - Emil Condor a scris:
- Mihaela a scris:
- Emil Condor a scris:
- Vă las pe voi cei ce trăiti acolo să-l judecati, apoi... istoria o să facă judecata cea mai dreaptă.
Emil, te asigur ca daca te-ai intalni si te-ai lovi pe viu cu problemele de aici ai gandi la fel ca noi. Sau poate ca si eu daca as fi in alt loc foarte indepartat si nu m-as mai lovi direct de persoane de genul celor de mai sus, poate ca as privi altfel lucrurile... Realizez că sunt sanse să fie exact cum spui tu, Mihaela dragă! Dar sunt si sanse să nu fie chiar asa... Afirm în dreptul meu: cunosc foarte bine problemele întâmpinate de românii din tară - am sase frati si surori ce trăiesc acolo. Este interesant că toti se descurcă mai mult decât onorabil în mijlocul necazurilor ce lovesc mereu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Dum 10 Oct 2010, 23:03 | |
| - Emil Condor a scris:
.... am sase frati si surori ce trăiesc acolo. Este interesant că toti se descurcă mai mult decât onorabil în mijlocul necazurilor ce lovesc mereu. Hm...! Suntem multi care ne descurcam... Dar asta nu inseamna ca javrele pdl-iste au vreun merit pentru asta. Trebuie sa-l ridic in slavi pe cel care mi-a dat in cap si nu m-a nimerit pentru ca am fost eu atent, pe faza, si mi-am ferit capul la timp din calea bolovanului aruncat?!?! |
| | | Iisus
Numarul mesajelor : 355 Data de inscriere : 11/12/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 00:16 | |
| Emile, lasă ipocrizia și nerozia. Îți place cum e condusă în România? Îți place direcția care se îndreaptă? Atunci du-te dragule în România și nu mai da non stop din gură ca cioara de pe gard, spunându-le altora ce bine cunoști tu, de la mii de kilometri depărtare, situația.
Cum însă nu prea te văd în stare te rog pe această cale deosebit de frumos și de politicos, ține-ți părerile de bine pentru tine, că-s apă de ploaie, chiar scuipat dacă mă gândesc mai bine, în ochii acelora ce trăiesc realitatea din România zi de zi. Și nu-i mai binecuvânta cu votul tău de atotștiutor... pot și singuri s-o dea în bară. _____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 03:48 | |
| Lucrurile sunt mult mai complicate decat par a fi.
Intr-un fel stii simtind pe pielea ta direct traind ce e in Romania, si in altfel stii afland ce e in Romania de la altii.
Primul e subiectiv direct, celalalt e subiectiv indirect.
Ambele opinii sunt insa demne de luat in considerare. Facand suma lor poti trage o concluzie mai aproape de realitate. Cu conditia sa existe o doza de toleranta de ambele parti.
Vreau sa spun ca aici nu e loc pentru insulte, ci numai pentru respect reciproc. Chiar daca una dintre opinii e mai subiectiva decat cealalta.
Si e bine sa nu amestecam lucrurile.
Sunt romani care o duc bine si chiar foarte bine, si altii care o duc rau si foarte rau. Ca peste tot in lume dealtfel. Care sunt cauzele e greu de stabilit pentru fiecare caz in parte. Si atunci se cauta cauze generale si vinovati in general. Fara vina, deci nepedepsibili.
Cum sa indrepti lucrurile, ce solutii sa dai, e si mai greu de gasit. Dar de facut.
Dumnezeu sa ne ajute! Ca El e mare si bun!
Noapte buna, romane! Sara buna, vecine! Ion
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 05:24 | |
| - Iisus a scris:
- ...lasă ipocrizia și nerozia.
Ok! Te simti mai bine acum? Dacă da, mă bucur. - Citat :
- ...ține-ți părerile de bine pentru tine...
Pot da numai părerile „de rău”? Ai un punct de vedere neobisnuit. Deci românii de peste hotare nu au dreptul la opinie, asta vrei să zici? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 05:27 | |
| - Ion a scris:
- Ambele opinii sunt demne de luat in considerare.
Esti un om întelept! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 11:13 | |
| - Mihaela a scris:
- Emil Condor a scris:
.... am sase frati si surori ce trăiesc acolo. Este interesant că toti se descurcă mai mult decât onorabil în mijlocul necazurilor ce lovesc mereu. Hm...! Suntem multi care ne descurcam... Dar asta nu inseamna ca javrele pdl-iste au vreun merit pentru asta. Trebuie sa-l ridic in slavi pe cel care mi-a dat in cap si nu m-a nimerit pentru ca am fost eu atent, pe faza, si mi-am ferit capul la timp din calea bolovanului aruncat?!?! Mihaela, corect, am si eu o cunostinta la Tirgu-Mures care e pdl-ist si o duce super bine impreuna cu cei 4 frati,asa ca....inca se mai poate fura:( | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 13:42 | |
| Si eu ma descurc, am o pensie frauduloasa de 601 lei, iar Doina are un salariu fraudulos de insotitor, de 587 lei. Nu mor de foame, ma descurc binisor, dar asta nu ma impiedica sa mai spun si eu una-alta. Fac si eu parte din cei 80% care considera ca tara merge intr-o directie gresita. Puteti spune ca sondajele nu sunt serioase, dar chiar si cu o marja de eroare 20%, tot mai sunt 60% care gandesc la fel ca mine. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 13:58 | |
| Adriean Videanu: Scumpirea gazelor cu 5-6% nu este un capat de tara pentru o familie
"Eventuala crestere a pretului gazelor si a energiei termice nu va fi resimtita puternic la nivelul unei familii din Romania, este de parere prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu.
"Chiar daca se va majora cu 5-6 procente, pe familie, stiti cat inseamna acest lucru? 2 lei, consumul la aragaz, iar pe gigacalorie este undeva la 5,7 lei pe familie. Cam asta este diferenta daca va creste acest pret'', a aratat Videanu, potrivit Agerpres.
El a mentionat ca este decizia ANRE (Agentia Nationala de Reglementare in Energie - n.r.), care va fundamenta acest lucru.
''Nu cred ca este un capat de tara pentru o familie 2 lei la consumul casnic de gaze", a afirmat fostul ministru al Economiei, intr-o emisiune difuzata duminica de PRO TV. "
Fostul ministru Videanu pe ce lume traieste? 2 lei pe familie la consumul casnic de gaze? Este complet idiot. Se plange ca are credite de 22 milioane de euro, dar considera ca scumpirea gazelor pentru o familie este de doar 2 lei? Iata cine a fost ministrul economiei, un acefal rozaliu, un cretin, un idiot. Astia sunt cei care conduc Romania. Ii doare in cur de romanii care traiesc in Romania. Sunt complet idioti si nesimtiti.
PS. Mai am destul venin, dar ma opresc aici, momentan. Voi reveni. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 14:11 | |
| - nicuvar a scris:
- Si eu ma descurc, am o pensie frauduloasa de 601 lei, iar Doina are un salariu fraudulos de insotitor, de 587 lei. Nu mor de foame, ma descurc binisor, dar asta nu ma impiedica sa mai spun si eu una-alta. Fac si eu parte din cei 80% care considera ca tara merge intr-o directie gresita. Puteti spune ca sondajele nu sunt serioase, dar chiar si cu o marja de eroare 20%, tot mai sunt 60% care gandesc la fel ca mine.
Subscriu:) | |
| | | Ion
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 14:42 | |
| - ostrovna a scris:
- nicuvar a scris:
- Si eu ma descurc, am o pensie frauduloasa de 601 lei, iar Doina are un salariu fraudulos de insotitor, de 587 lei. Nu mor de foame, ma descurc binisor, dar asta nu ma impiedica sa mai spun si eu una-alta. Fac si eu parte din cei 80% care considera ca tara merge intr-o directie gresita. Puteti spune ca sondajele nu sunt serioase, dar chiar si cu o marja de eroare 20%, tot mai sunt 60% care gandesc la fel ca mine.
Subscriu:) Nu stiu cum va descurcati cu 587 de lei, daca nu mai aveti si altceva, Un prieten de al meu, celo mai bun, imi spune ca asa ceva nu e posibil. Eu am mai mult de 1000 de lei si imi zice ca singur cu pensia asta, la bloc, nu ma descurc. Eu cred ca ar trebui sa spuneti ca supravietuiti, in loc ca va descurcati. Cum s-o descurca Sergiu Nicolaescu cu 52.000 de lei pe an? Si ceilalti ca el. Ei au prea mult, iar altii prea putin. Dar, cand a fost la "lupta", in '89, cum zicea nea Nelu: "Unde-ai fost pe 22?" Cand se imparteau pensiile astia mari de acum? Cine-mparte, parte-si face. Cine poate, oase roade, cine nu nici carne moale. Ce e de facut? Ne nastem, crestem, iubim si suferim. Traim doar cand/cat iubim. Si ce putin iubim..... O zi buna! Ion | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 19:21 | |
| Vazind ce se intimpla in jurul sau, banateanul Marius Ghilezan -cel care a scris "Hotia la romani" - a mai scris o carte excelenta, numita, pe cit de simplu, pe-atit de relevant, b]"Impostura"[/b]. Este o carte despre snobism si puterea falsului. El vorbeste, pur si simplu, despre un spatiu in care negustorii de masti au intotdeauna clienti la taraba . Spre deosebire de Carnavalul de la Venetia (din care veti gasi, nu intimplator, un detaliu pe coperta cartii), balul mascat romanesc pare nesfirsit. Viata romanului este plina de truisme, iar frauda si impostura au devenit truisme la ordinea zilei. Mai nou, ele se declara pe toate drumurile si intr-un mod apoteotic, cu o nonsalanta ce dovedesc -daca mai era nevoie- caracterul hidos al lumii in care traim . Ba mai mult, cartea ne arata cum un impostor abil stie -oricind- sa para ceea ce nu este, iar cind se simte descoperit, stie sa spuna adevarul in asa fel incit sa para minciuna. _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | nicuvar
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 20:50 | |
| - Ion a scris:
Nu stiu cum va descurcati cu 587 de lei, daca nu mai aveti si altceva, Un prieten de al meu, cel mai bun, imi spune ca asa ceva nu e posibil. Eu am mai mult de 1000 de lei si imi zice ca singur cu pensia asta, la bloc, nu ma descurc.
Eu cred ca ar trebui sa spuneti ca supravietuiti, in loc ca va descurcati.
Mai am si altceva. Cat am fost in putere, am pus deoparte si acum imi prinde bine. Daca eram nechibzuit si aruncam banii pe prostii, acum nu as fi stat de vorba cu voi. Daca nu ar fi dat boala peste mine cand eram in plin avant, ati fi vorbit despre mine ca despre un mogul. Dar un mogul bun. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 20:57 | |
| - nicuvar a scris:
- Ion a scris:
Nu stiu cum va descurcati cu 587 de lei, daca nu mai aveti si altceva, Un prieten de al meu, cel mai bun, imi spune ca asa ceva nu e posibil. Eu am mai mult de 1000 de lei si imi zice ca singur cu pensia asta, la bloc, nu ma descurc.
Eu cred ca ar trebui sa spuneti ca supravietuiti, in loc ca va descurcati.
Mai am si altceva. Cat am fost in putere, am pus deoparte si acum imi prinde bine. Daca eram nechibzuit si aruncam banii pe prostii, acum nu as fi stat de vorba cu voi. Daca nu ar fi dat boala peste mine cand eram in plin avant, ati fi vorbit despre mine ca despre un mogul. Dar un mogul bun. Deci se poate sa existe si oameni instariti cu bani castigati cinstit! | |
| | | nicuvar
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 21:15 | |
| Suntem cei mai săraci din UE, conform unui raport al FMIRomânia este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, conform statisticilor realizate de Fondul Monetar Internațional (FMI). În 2009, PIB-ul pe cap de locuitor în țara noastră a scăzut sub cel al bulgarilor care se clasau, în urmă cu un an, pe ultimul loc. Oficialii europeni au ajuns la concluzia că țara noastră are una dintre cele mai slabe performanţe economice din regiune. Produsul intern brut al României pe cap de locuitor a scăzut în 2009 cu 6% faţă de anul anterior și a ajuns la 11.869 de dolari, în timp ce PIB-ul din Bulgaria a fost de 11.883 de dolari. Conform estimărilor specialiștilor FMI, decalajul dintre cele două ţări se va mări până în 2015, Bulgaria fiind avantajată. Polonia și Ungaria sunt și ele la distanță mare de România în ceea ce privește PIB-ul care va ajunge la peste 18.800 de dolari pe cap de locuitor, în timp ce PIB-ul din Cehia se apropie de 25.000 de dolari. http://www.ziarultimpul.ro/articole/2010/10/suntem-cei-mai-saraci-din-ue-conform-unui-raport-al-fmi/ _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Lun 11 Oct 2010, 23:08 | |
| - nicuvar a scris:
- Suntem cei mai săraci din UE, conform unui raport al FMI
România este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, conform statisticilor realizate de Fondul Monetar Internațional (FMI).
În 2009, PIB-ul pe cap de locuitor în țara noastră a scăzut sub cel al bulgarilor care se clasau, în urmă cu un an, pe ultimul loc. Oficialii europeni au ajuns la concluzia că țara noastră are una dintre cele mai slabe performanţe economice din regiune. Produsul intern brut al României pe cap de locuitor a scăzut în 2009 cu 6% faţă de anul anterior și a ajuns la 11.869 de dolari, în timp ce PIB-ul din Bulgaria a fost de 11.883 de dolari.
Conform estimărilor specialiștilor FMI, decalajul dintre cele două ţări se va mări până în 2015, Bulgaria fiind avantajată. Polonia și Ungaria sunt și ele la distanță mare de România în ceea ce privește PIB-ul care va ajunge la peste 18.800 de dolari pe cap de locuitor, în timp ce PIB-ul din Cehia se apropie de 25.000 de dolari.
http://www.ziarultimpul.ro/articole/2010/10/suntem-cei-mai-saraci-din-ue-conform-unui-raport-al-fmi/ Cu ceva ani in urma citeam o statistica despre tarile fericite. Ei bine, cea mai saraca tara din lume, pe atunci Nigeria, era si cea mai fericita tara din lume. Oare, am putea spune acelasi lucru si despre Romania? Adica, fiind cea mai saraca tara din UE, e si cea mai fericita tara din UE? | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 12 Oct 2010, 06:51 | |
| Pentru a ajunge să-ţi trăieşti bătrîneţea ca o culme a spiritului, trebuie să ai o viaţă de luptă cu inerţia, trebuie să rămîi mereu atent şi viu şi fericit precum copiii. Or asta nu are nici-o legatura cu guvernantii, sau cu saracia tarii. Starea ta de fericire depinde de tonusul sufletesc, care nu trebuie raportat la stare de lucruri existenta in jurul tau. Fii fericit, pur si simplu! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! Mar 12 Oct 2010, 13:27 | |
| Tipul de societate în care trăim este strîns legat de mijloacele prin are ne este hrănit sentimentul de siguranţă şi securitate. Din acest punct de vedere, mjoritatea fiinţelor sunt extrem de inerte, au o rezistenţă exagerată la schimbare. Dacă acceptă ceva nou vor trebui să-şi reevalueze întregul mecanism al gîndirii şi cît sunt în perioada aceasta de tranziţie îi stăpîneşte angoasa. Frica de moarte este cea mai importantă cauză care obligă mintea să genereze permanent gînduri. Culmea ironiei este că cu cît gîndim mai mult cu atît ne plasăm într-o lume a nesiguranţei şi nefericirii. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
| |
| | | | TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |