LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
curiozitati mediu 1 CPSF 1918 drumetie politica 23 problema google romana Fantasy humanitas Limba padure internet nicuvar efremovivanantonovici istorie comment-143 muzica_traditionala reclame taieri brasov sibiu Popasul
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 I_vote_lcapTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 I_voting_barTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 I_vote_rcap 
Emil Condor
TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 I_vote_lcapTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 I_voting_barTOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!

In jos 
+15
Iisus
zaraza26
delta
abbilbal
Ion
Franz Schneider
yzzy
dolion
Emil Condor
ostrovna
nicuvar
Cristina
Anahoret
cactus
aurora
19 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 28 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:25

ostrovna a scris:

N-a fost ilegala Oprescu a zis clar sa mearga la Cotroceni nu se poate

Shocked poti sa dai un link in acest sens, Geta?!

Eu am auzit cind a vorbit Oprescu si nu a spus nici-o clipa asa ceva!!! Iata citatul real si linkul:

"Reamintesc că Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat manifestările organizate de confederaţia Cartel Alfa pentru perioada 23, 24 şi 27 septembrie între orele 11:00 şi 18:00, strict cu desfăşurarea manifestării în Piaţa Victoriei. Niciunul din organizatori nu a solicitat vreodată desfăşurarea vreunui marş."
http://www.antena3.ro/romania/oprescu-marsul-politistilor-de-la-cotroceni-a-fost-spontan-primarul-nu-l-putea-opri_107753.html

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:26

Şi la noi Nicolae Titulescu mergea pe jos, cu pantofii găuriţi, printre oameni, fără bani în buzunar, nu de frică, ci pentru că nu-i avea.

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:29

Mihaela a scris:
Vasile Blaga a demisionat
Este un gest de normalitate intr-o democratie, care-i face onoare, avind in vedere ca Jandarmeria nu a respectat legea care spune ca, in cazul unui miting neautorizat, jandarmii au obligatia sa ia masurile de rigoare, iar Politia nu si-a facut datoria neretinindu-i pe cei care purtau arme de foc la mting.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:36

Cristina a scris:

Mihaela, da-mi voie sa-mi exprim opinia ca presedintele a fost echilibrat si ca a actionat corect renuntind la serviciile unei institutii ce nu avea voie sa incalce legea pe care o impune altora a fi respectata.
Cristina, imi pare rau insa eu acum am o cu totul alta opinie. Presedintele, in aceasta situatie nu este echilibrat ci ipocrit.
Cat despre mersul pe jos sau cu bicicleta in privinta lui Traian Basescu nu-mi fac eu griji pentru ca in curand va apela din nou la politisti ca sa-i insoteasca ale sale coloane oficiale. Sunt in stare sa pun si pariu ca asa va face. A fost doar o diversiune... nu se poate
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:38

Cristina a scris:
Mihaela a scris:
Vasile Blaga a demisionat
Este un gest de normalitate intr-o democratie, care-i face onoare, .
Da, asa este. thumb_yello
Eu cunosc si in realitate oameni care au talentul de a se descotorosi de prieteni, unul cate unul, pana raman doar cu slugi obediente in jurul lor.
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:39

abbilbal a scris:
Cristina a scris:
Mihaela a scris:
[
Emil, si eu cred ca privesti de prea departe lucrurile...

Shocked confused

ps: daca Emil priveste "de prea departe" , iata ca eu le privesc "de prea aproape" Wink ~!

Mda. Ar fi bine dacă ai părăsi puţin diligenţa portocalie şi să mergi câtva timp pe jos, prin zona neutră, pentru a le privi şi mai de aproape.

Laughing multumesc pentru sfat Very Happy, dar nu te obosi prea tare, zau! smile
ps: de mers merg pe jos atit cit imi trebuie Wink , ca n-as vrea sa ma-nrosesc precum comunistul tau iliescian si milog, rupt in koor si orbit de-a-binelea, de-atita mers pe jos degeaba si doar pt ca da bine Laughing .

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:42

Mihaela a scris:
ostrovna a scris:

Unde dai si unde crapa,o sa vina Traian Igas in locul lui Blaga,vai de capul lui,e din Arad si a terminat o facultate vai de ea "Vasile Goldis" din Arad,apropiatul lui Falca si bineinteles a lui base Sad Sad Sad Sad
Pai ipocrizia (lui Base) incepe sa se umfle si sa devina cat un ditamai balonul. El cica s-a simtit lezat in sensibilitatea sa de niste sloganuri (vaaai ce-au ziiiis!!!). Si de fapt el voia sa scape de Blaga ca sa puna mana si pe serviciile alea de la interne. Evident ca a pus pe postul de ministru un (alt) obedient... nu se poate

Mihaela, sincer, de unde ai scornit povestile astea?!

Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:46

Cristina, serios acuma, eu stiam ca nici tu nu suporti ipocrizia. Iar acum este atat de cusuta cu ata alba toata tarasenia asta!!!
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:47

Mihaela a scris:

Eu cunosc si in realitate oameni care au talentul de a se descotorosi de prieteni, unul cate unul, pana raman doar cu slugi obediente in jurul lor.

Nu vad care este legatura cu "descotorisirea" de prieteni confused ... Ce legatura are prietenia cu respectarea legii si sanctionarea celui care a incalcat legea, indiferent ca-ti este prieten, ba cu-atit mai mult! Nu-mi vine sa cred ce scrii...tu esti, Mihaela?! confused

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:51

Mihaela a scris:
Cristina, serios acuma, eu stiam ca nici tu nu suporti ipocrizia. Iar acum este atat de cusuta cu ata alba toata tarasenia asta!!!

Mihaela, tocmai ca nu suport ipocrizia, nu sunt de acord sa accept incalcarea legii si pe cei ce o incalca. Nu voi accepta ca cei care sunt chemati sa faca ordine, sa provoace dezordine. Nu voi accepta ca sa se dea de pamint cu stema Romaniei! Nu voi accepta ca cei care urlau ieri ca se umbla cu girofare pe strazi, azi ii condamna pe cei care renunta la ele.

Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:55

Cristina a scris:

Ce legatura are prietenia cu respectarea legii si sanctionarea celui care a incalcat legea, indiferent ca-ti este prieten, ba cu-atit mai mult! Nu-mi vine sa cred ce scrii...tu esti, Mihaela?! confused

Evident ca eu sunt, Cristina Very Happy.
Consider gestul lui Basescu impulsiv si isteric.
Si daca in cateva zile Basescu va spune ca vrea din nou politie ca s-a plictisit sa stea la stop?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:59

Cristina a scris:
Nu voi accepta ca sa se dea de pamint cu stema Romaniei! .
Este foarte corect ce spui.
Dar poate ca sunt nemultumiti. Cand n-ai bani lumea arata cu totul altfel.
Sus In jos
Iisus

Iisus

Numarul mesajelor : 355
Data de inscriere : 11/12/2009

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 19:00

1 - ăia care-au fost la cotroceni, câți au fost reprezintă doar un mic procent din totalul polițiștilor din această țară, NICIDECUM nu sunt reprezentative pentru a desemna o întreagă instituție. Ăia trebuie sancționați.

2- președintele cât la sută este din instituția numită PREȘEDENȚIE? Când adresează injurii sau se urcă beat la volan, tărăște după el toată insutuția respectivă. Și ăsta trebuie sancționat, nu?

3- ce are cu Blaga? A dat Blaga cu cascheta de pământ? A ațâțat demonstranții împotriva vreunei instituții? A știut de tărășenie înainte ca ea să se petreacă și nu a făcut nimic?

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 19:00

Mihaela a scris:

Si daca in cateva zile Basescu va spune ca vrea din nou politie ca s-a plictisit sa stea la stop?

Asa, si?! Asta e problema cea mai grava?
Scuze, dar pe mine nu mai mai obsedeaza pirtzurile lui Basescu de mult si nu consider ca acesta este fondul problemei, ci faptul ca oameni in uniforma au dat cu ea de pamint si si-au batut joc de insemne nationale, ca un om al legii a incalcat -nu o lege, ci vreo trei, cel putin Shocked !

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 19:03

Mihaela a scris:
Cristina a scris:
Nu voi accepta ca sa se dea de pamint cu stema Romaniei! .
Este foarte corect ce spui.
Dar poate ca sunt nemultumiti. Cand n-ai bani lumea arata cu totul altfel.

Astea nu sunt scuze si nimeni nu e mai presus de lege, altfel se ajunge la anarhie. Nemultumirea ti-o poti manifesta civilizat, fara sa incalci legea, Mihaela.

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 19:14

Iisus a scris:
1 - ăia care-au fost la cotroceni, câți au fost reprezintă doar un mic procent din totalul polițiștilor din această țară, NICIDECUM nu sunt reprezentative pentru a desemna o întreagă instituție. Ăia trebuie sancționați.
De acord, cu tine, dar tocmai asta e problema, ca nu au fost sanctionati, ci au fost lasati sa faca mars si miting neautorizat (de catre Jandarmerie), iar cei prinsi cu arme la miting, nu au fost retinuti (de Politie) ! Cine coordona atunci restul Jandarmeriei si Politiei, nu cumva sefii lor, iar sefii nu erau cumva subordonati lui Vasile Blaga?!
Iisus a scris:
2- președintele cât la sută este din instituția numită PREȘEDENȚIE? Când adresează injurii sau se urcă beat la volan, tărăște după el toată insutuția respectivă. Și ăsta trebuie sancționat, nu?
Corect, iar eu l-am sanctionat/ condamnat public- la momentul respectiv. Diferenta dintre mine si tine este ca eu nu mai sunt de mult obsedata de Basescu, pentru a scuza actiunile altora aducind vorba doar de rigiielile unui presedinte pe nume Basescu Wink ...
Iisus a scris:
3- ce are cu Blaga? A dat Blaga cu cascheta de pământ? A ațâțat demonstranții împotriva vreunei instituții? A știut de tărășenie înainte ca ea să se petreacă și nu a făcut nimic?
Blaga este seful celor ce erau obligati sa respecte legile si (1)sa opreasca un mars/miting neautorizat (Jandarmerie) si (2) sa-i retina pe cei ce si-au batut joc de stema Romaniei sau au avut arme de foc la miting (Politie).

Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 19:21

Cristina a scris:
Mihaela a scris:

Asa, si?! Asta e problema cea mai grava?
Scuze, dar pe mine nu mai mai obsedeaza pirtzurile lui Basescu de mult si nu consider ca acesta este fondul problemei, Shocked !
Este o problema grava. Pentru ca va da dovada de IPOCRIZIE. Si neseriozitate, evident.
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 19:58

Daca asta e problema (ta) grava, o speculatie a ceva ce nici macar nu s-a intimplat... no coment! .

Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 20:19

Cristina a scris:
Daca asta e problema (ta) grava, o speculatie a ceva ce nici macar nu s-a intimplat... no coment! .
Cand se va intampla (pentru ca se va intampla cu siguranta) veti gasi o mie de justificari...
Gata, nu mai vreau sa aud de base. E un IPOCRIT!!!
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyLun 27 Sept 2010, 21:02

Scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu
C.T.Popescu

Domnule Băsescu, te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă. Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nicio clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil. Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român. Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor.

Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta.
Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale.
Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă. Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine.

Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut. Am privit cu îngrijorare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării.
Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin. Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demnităţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul. Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor.

Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili. Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse (ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.
Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.

Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitate, că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate plăti pensiile este o ţară de mâna a doua - spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci TU. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers. Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI, deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci. Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a tuturor. Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri.

Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii. Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua. Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiţi.
Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori. Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine.Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.

În aceeaşi zi când eu scriam: Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de mâna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea. Mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete.
Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul. Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara, tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul!
Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie. Dar vreau ca de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te!

Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc. Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare. Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 28 Sept 2010, 01:25

abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Mihaela, când vorbim de soarta tării, începem cu soarta Liderului tării!
A fost ales de popor iar acum, revolta aceea este chiar împotriva poporului.
Asa văd eu...
În orice tară a lumii, dacă te iei de Presedinte, te iei de natiune. La noi nu-i asa???!!! scratch
Si repet: nu mă interesează cine este Liderul României, îmi mentin părerea oricum.

În orice ţară a lumii Preşedintele nu-şi bate joc de propriu-i popor. La noi nu-i aşa!
Ai dreptate, la noi nu-i asa, cei din popor îsi bat joc de ei însisi.

Dacă nu ai fi fost comunist (din convingere) aveam un alt mesaj, dar asa nu-mi permit. mwah!

Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 28 Sept 2010, 06:38

Si cu ce sunt mai buni activistii (absurzi) de azi? Mai ales cei care sustin (ne)conditionat orice gest isteric facut de Zeus?? confused In conditiile in care ai totusi posibilitatea sa alegi! nu se poate
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 28 Sept 2010, 08:11

Daca obsesia voastra numita "Zeus" face gesturi "isterice", atunci inseamna ca si premierul UK le-a facut, nu-i asa?! Logica europeana, domne, ce mai!

Bref, in Romania de azi nu ai voie sa alegi sa fii de acord, sa ii dai dreptate presedintelui, ca se gasesc imediat unii/unele sa te eticheteze in toate felurile, de la basescian pupincurist pina la activist (absurd)...In schimb, ai voie sa scuzi ilegalitatile si profanarea simbolurilor nationale, punind confortabil masca "nemultumirilor" si legindu-te de niste gesturi normale ale unui presedinte, intr-o democratie.

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 28 Sept 2010, 08:17

dolion a scris:
Scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu
C.T.Popescu
Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu. Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.

CTP sa citeasca mai intii Constitutia tarii pe care afirma -ipocrit- ca o iubeste. Constitutie pe care trebuie sa o respecte si el si sleahta de iresponsabili spalati pe creiere de vinturile trase de felix. Constitutie care spune clar motivele pentru care poate fi suspendat un presedinte. Constitutie care spune clar ca un presedinte ales democratic nu poate fi suspendat pentru niste impresii, obsesii sau accese de ura patologica ale unora sau altora, fie ei si scirbitii de ctp si altii.

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 EmptyMar 28 Sept 2010, 09:14

Si fiindca unii au grija lui Base, ca cind isi va mai pune girofarul politiei pe cap Very Happy , iata si raspunsul:

Băsescu: Rămân fără escorta poliţiei până la un raport în CSAT despre miting

Traian Băsescu, la Ministerul de Interne, unde a avut loc protocolul de predare - primire a funcţiei:
Încep prin a mulţumi domnului ministru Vasile Blaga pentru ce a făcut la MAI de la preluarea mandatului. Ţin să-i mulţumesc că prin gestul lui politic a substituit gesturile celor reponsabili de evenimentele de vineri.
În câteva cuvinte vă spun ce este inacceptabil din punct de vedere al şefului statului: o manifestaţie legitimă a poliţiştilor a ajuns un marş ilegal, făcut de cei cărora li se spune în toate împrejurările oamenii legii, de cei despre care eu spuneam că trebuie să le întărim autoritatea. Al doilea aspect e legat de simboluri: pentru mine, poliţistul e un simbol al statului, este inacceptabil să vezi pângărite simboluri ale statului.
În al treilea rând, valoarea voastră este că nu sunteţi implicaţi politic. Am văzut prea multe manifestări politice la un miting al poliţiştilor. Este motivul pentru care am vrut să reacţionez, când nu am văzut nicio reacţie din partea instituţiei. Sunteţi cei la care cetăţeanul priveşte cu speranţă să fie sigur atunci când se află în oraş. Demonstraţia de vineri a făcut pe mulţi români să întrebe: dacă în relaţia cu preşedintele se încalcă legea, dar în relaţia cu mine, un simplu cetăţean.

Apreciez demisia domnului Blaga, dar nu aveţi nicio scuză de a nu-mi prezenta un raport în CSAT.

Înţeleg că prin unele inspectorate s-a revenit la anii '90, când liderul de sindicat cere schimbarea inspectorului-şef. Niciun lider de sindicat nu are dreptul să ceară schimbarea şefului ierarhic.

Această schimbare a şefului instituţiei este un moment pe care nu vrea să vi-l amintiţi cu amărăciune, dar nu credeam că-l voi trăi la Ministerul de Interne.

Îi înţeleg pe oamenii care protestează în stradă, dar, în acelaşi timp, de la acest corp de elită – poliţia, jandarmeria aştept doar respectarea legii.

Până la momentul explicaţiilor şi al raportului pe care aştept să-l primesc legat de 24 septembrie, voi rămâne fără protecţia poliţiştilor de la Circulaţie.

Până acum, nu v-am cerut nimic în mod direct. Acum vă cer un lucru fundamental: reintroduceţi disciplina în sistem acolo unde ea a cedat şi reintroduceţi respectul pentru poliţişti acolo unde el nu se mai manifestă.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-igas-este-oficial-ministru-de-interne-la-investire-traian-basescu-l-a-laudat-pe-vasile.html

bravo

ps: am voie sa aleg sa aplaud ?! secret Very Happy

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!   TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe! - Pagina 14 Empty

Sus In jos

TOP editoriale... de orice culoare, temă şi tendinţe!
Sus 
Pagina 14 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 28 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Va mai exista Romania ?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERN-
Mergi direct la: