__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
+14rolia Cristina dolion zuum yzzy cactus Doina zaraza26 nicuvar Emil Condor abbilbal Anahoret aurora ostrovna 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 15 Dec 2009, 19:39 | |
| _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 15 Dec 2009, 19:51 | |
| Ţepoşenie, cred că anul trecut Aurora a pus o prezentare ppt cu Bucureştiul de odinioară. Spuneam atunci că am să încerc s-o iau pe urmele pozelor şi am să le pun în oglindă: ce era în perioada intebelică şi cum arată (dacă mai arată ) acum. Încă n-am avut timp să fac asta, dar rămâne ca proiect. O să mă uit la link-uri la noapte, că am ceva de descărcat. Or să-mi prindă bine! _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 15 Dec 2009, 21:51 | |
| - cactus a scris:
- Prea Nobile Pustnic - hai sa-tzi iau fatza...
Cactuse, nu-i poţi lua faţa că şi-a ascuns-o iar sub glugă. | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 15 Dec 2009, 21:53 | |
| - abbilbal a scris:
- Cactuse, nu-i poţi lua faţa că şi-a ascuns-o iar sub glugă.
Păi mi-a luat faţa! Nu vezi ce se vede în glugă? Ţepoşenieeeeeeee! Unde eşti? _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 01:05 | |
| O aparitie nouă ( printre avatare)! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 09:09 | |
| Aaaaa... păi cam aşa-l văd eu pe Moş Crăciun: un comerciant veros care profită de sărbători să ne scuture de bani. Uite cum îşi freacă mâinile de bucurie!
N-aţi văzut că de Crăciun sloganul este "Cumpăraţi?". Ca să nu mai zic că hodorogul naibii este cel mai mare escroc: omul îşi rupe de la gură ca să facă un dar iar el ia laurii pentru că, vezi Doamne, Moş Crăciun ţi l-a adus. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 09:18 | |
| Tocmai am auzit ceva interesant la ştiri. Cei de la AJOFM Cluj vor să monitorizeze şomerii care lucrează la negru. Adică să pună detectivi particulari să-i supravegheze. Hai să ne înţelegem: ajutorul de şomaj este 600 de lei, din care trebuie să-ţi plăteşti utilităţile (întreţinerea la bloc se duce la 250 de lei) iar din restul să trăieşti. Era dat exemplul unei femei care lucrease chelneriţă la o cafenea şi fusese dată afară. Îşi găsise de muncă în alt loc, la negru. Nu cred că un şomer care acceptă să lucreze la negru ia mai mult de 400-600 de lei. Deci, 350 + 600 = 950 de lei (ăsta a dat peste un patron omenos).
Ca atare, imbecilii de la AJOFM Cluj cred că, cu banii ăştia, un şomer se poate îmbogăţi! Şi şeful instituţiei mai adăuga, cu cinism, că împofida sumei mari cu care plătesc detectivul, ei tot ies pe plus. Normal, este mult mai uşor să-i iei aerul unuia care încearcă să supravieţuiască şi fură statul cu 600 de lei, decât să creezi facilităţi patronilor pentru a stimula angajările!
Dar am uitat, asta este politică de stânga iar guvernul Boc Reloaded face politică de dreapta! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 10:17 | |
| Citeam în "Adevărul" – ediţia electronică de astăzi – despre sfârşitul Ceauşeştilor. Nu mă pot abţine să nu postez un fragment din stenograma simulacrului de proces care a avut loc la Târgovişte: Avocatul Lucescu: Domnule preşedinte, domnilor asistenţi populari, reprezentanţi din sală, este greu să pui concluzii împotriva oamenilor care, chiar şi deferiţi Justiţiei, nu vor să recunoască crima împotriva poporului român, crima de genocid, nu numai la Timişoara şi Bucureşti, în momentele de faţă, ci crima dinainte, de peste 20 şi ceva de ani. Crima prin înfometare, prin lipsă de căldură, prin lipsă de lumină, dar cea mai odioasă crimă a fost crima de a încătuşa spiritul românesc, sufletul acestui popor... Evidenţierile îmi aparţin. Pe ăştia care ne conduc acum de ce nu-i împuşcăm? Tot aşa, în urma unui proces de 20 de minute? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Elena Ceauşescu: Nu se poate în lume să se accepte.
Nicolae Ceauşescu: Discutăm ca simpli cetăţeni acuma!
Elena Ceauşescu: Şi să jigneşti toate academiile din lume, care au acordat titlurile, care au fost acordate de toate academiile din lume!...
Avocatul Teodorescu: V-au luat titlurile deja!
Elena Ceauşescu: Ălea din străinătate nu le ia, că nu puteţi voi... e mai multe muzee...Ce diferenţă este între Elena Ceauşescu şi Elena Udrea... şi alţii? Pe ăştia de ce nu-i împuşcăm? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tot articolul aici: http://www.adevarul.ro/sfarsitul_ceausestilor/Nicolae_si_Elena_Ceausescu-_-Impreuna_am_luptat-sa_murim_impreuna_0_173983015.html _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 10:34 | |
| Nicolae Ceauşescu: România va trăi în veci de veci! Toţi trădătorii, oricâţi vor fi... Va trăi România şi poporul român liber, nu cu trădătorii! Ambii inculpaţi se ridică în picioare. Un paraşutist le spune să rămână pe loc. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cât s-a înşelat, săracul! Mai bine că l-au împuşcat! _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 11:18 | |
| Noa serbus călugăre.
Dumnezeu să-i ierte pentru ce au făcut rău că poate nu şi-au dat seama ce fac. Dar ce se face acum, nu mai cred că este în necunoştinţă de cauză, ci din sete de acumulare a valorilor materiale. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 17:09 | |
| Preacinstite, atunci, în decembrie '89, m-am bucurat şi eu cu toţi românii la un loc. Acum, pe zi ce trece, constat cu amar că n-am făcut altceva decât să omorâm doi bătrânei. Nimic nu s-a schimbat. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 17:13 | |
| Care bătrânei nici nu trebuiau omorâti... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 17:20 | |
| Aici nu mă pronunţ... într-un fel, îmi pare rău că n-au avut parte de un proces cinstit. De ce spun "într-un fel"? Pentru că, în cele din urmă, soarta s-a răzbunat; ştii vorba aia: "Cine ridică sabia, de sabie va pieri". Adică, în cele din urmă, au avut parte de acelaşi tip de proces cu care au judecat (şi condamnat) şi ei pe alţii. Poate că aşa a trebuit să se întâmple.
Însă la ce bun atâţia oameni morţi şi atâta zarvă, când am schimbat doar nişte îmbuibaţi cu alţii? Ce diferenţă este între Bobu şi Prigoană? _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 17:30 | |
| Eu sunt individul ce crede, chiar dacă sunt lucruri ce trebuie să se întâmple, noi putem să le schimbăm traiectoria, totusi. Pe orice cale (religios sau nu!) am lua aceasta, posibilitatea schimbării stă în noi. Ce păcat că cei mai multi nu-si dau seama de puterea ce există în ei si acea resursă rămâne nefolosită. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 20 Dec 2009, 17:52 | |
| - Anahoret a scris:
- ...Moş Crăciun: un comerciant veros care profită de sărbători să ne scuture de bani. Uite cum îşi freacă mâinile de bucurie!
Păi, asa si este! În numele unei minciuni ( Mosul), cei bogati devin si mai bogati... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 21 Dec 2009, 11:23 | |
| - Emil Condor a scris:
- Eu sunt individul ce crede, chiar dacă sunt lucruri ce trebuie să se întâmple, noi putem să le schimbăm traiectoria, totusi. Pe orice cale (religios sau nu!) am lua aceasta, posibilitatea schimbării stă în noi. Ce păcat că cei mai multi nu-si dau seama de puterea ce există în ei si acea resursă rămâne nefolosită.
Organizatia pe care vrem s-o infiintam, se va naste in cele din urma. Din cati entuziasti erau la inceput, cu miile, suntem cam 10 (zece). Deocamdata, daca apare unul pe saptamana care sa ni se alature!... Dar nemultumiti cica sunt toti! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 21 Dec 2009, 11:26 | |
| - Anahoret a scris:
- Aici nu mă pronunţ... într-un fel, îmi pare rău că n-au avut parte de un proces cinstit.
De ce spun "într-un fel"? Pentru că, în cele din urmă, soarta s-a răzbunat; ştii vorba aia: "Cine ridică sabia, de sabie va pieri". Adică, în cele din urmă, au avut parte de acelaşi tip de proces cu care au judecat (şi condamnat) şi ei pe alţii. Poate că aşa a trebuit să se întâmple.
Însă la ce bun atâţia oameni morţi şi atâta zarvă, când am schimbat doar nişte îmbuibaţi cu alţii? Ce diferenţă este între Bobu şi Prigoană? Diferenta este ca Bobu credea ca sistemul e vesnic, Prigoana se imbogateste stiind ca oricand se poate schimba balanta in favoarea altuia. Numai sa se miste romanii... sa vezi cum le ţâţâie fundul!! Alta diferenta - inainte mureau femei in spitale, fiind vinovate ca au facut avort. Macar aici!! o fi vreo diferenta... | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 22 Dec 2009, 01:47 | |
| - zaraza26 a scris:
- Alta diferenta - inainte mureau femei in spitale, fiind vinovate ca au facut avort. Macar aici!! o fi vreo diferenta...
Nu la diferenţele astea mă refeream pentru că aş fi cârcotaş să spun că nu s-a schimbat nimic în bine. Uite şi măcar că discutăm aici, pe forum; în vremea "ailaltă" n-ar fi fost posibil. Am fi fost ca în China. Şi mai sunt o mulţime de lucruri care s-au schimbat în bine. Dar eu mă refeream la sistemul de valori când spuneam că nu s-a schimbat nimic. Tu, acum 20 de ani, nu asta-ţi doreai? Să primeze valorile? Repet ce-am scris mai sus: ce diferenţă este între Elena Ceauşescu şi Elena Uderea şi EBA? La studiile universitare mă refer. Am făcut referire la Udrea şi la EBA pentru că-s exemplele cele mai mediatizate dar, dacă mai căutăm, mai găsim. În toate partidele, nu numai la PD-L. Uite, Mischie de la Gorj, care este doctor în istorie şi-l încurca pe Vladimirescu de la 1821 cu Bălcescu de la 1848. Să mai scormonesc prin memorie? _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 22 Dec 2009, 03:34 | |
| Îmi cer scuze pentru aseară: eram activ pe forum, împreună cu tine, Anahoret, cu Darius, Ion si Abby dacă nu mă însel, si a trebuit să plec din cauza unor vizitatori (reali) neprevăzuti. Scriu aceste rânduri ca nu cumva cineva din voi să creadă că am plecat din cauza voastră la o oră când normal stau mai mult logat. Toate cele bune! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 22 Dec 2009, 17:34 | |
| - Anahoret a scris:
- zaraza26 a scris:
- Alta diferenta - inainte mureau femei in spitale, fiind vinovate ca au facut avort. Macar aici!! o fi vreo diferenta...
Nu la diferenţele astea mă refeream pentru că aş fi cârcotaş să spun că nu s-a schimbat nimic în bine. Uite şi măcar că discutăm aici, pe forum; în vremea "ailaltă" n-ar fi fost posibil. Am fi fost ca în China. Şi mai sunt o mulţime de lucruri care s-au schimbat în bine.
Dar eu mă refeream la sistemul de valori când spuneam că nu s-a schimbat nimic. Tu, acum 20 de ani, nu asta-ţi doreai? Să primeze valorile?
Repet ce-am scris mai sus: ce diferenţă este între Elena Ceauşescu şi Elena Uderea şi EBA? La studiile universitare mă refer. Am făcut referire la Udrea şi la EBA pentru că-s exemplele cele mai mediatizate dar, dacă mai căutăm, mai găsim. În toate partidele, nu numai la PD-L.
Uite, Mischie de la Gorj, care este doctor în istorie şi-l încurca pe Vladimirescu de la 1821 cu Bălcescu de la 1848. Să mai scormonesc prin memorie? Din punctul asta de vedere s-a schimbat in rau. Dar de noi depinde sa se schimbe in mai bine ca inainte. S-a schimbat in rau, pentru ca inainte, pe dindos, citeam carti de valoare, ascultam muzica mai buna (zic in general). De noi depinde. Unii se multumesc cu ce li se da, inchipuindu-si ca trebuie sa se "dea" dupa "moda". Altii asculta in continuare muzica buna, dar nu iau atitudine. Cum sa ia atitudine? Sa iesim din cochilia noastra de melc si sa spunem ca manelele nu ne reprezinta, ca sunt doar un accident, din pacate foarte mediatizat. Dar daca intalnim des manele, nu inseamna ca e caracteristic romanilor. E un timp al non-valorilor. Sau a fost. I se apropie sfarsitul. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 22 Dec 2009, 21:54 | |
| - zaraza26 a scris:
- Cum sa ia atitudine?
Asta este o întrebare a dracului de interesantă! Dar se cere o completare: "Cum să fac ca atitudinea pe care o iau să fie luată în seamă?" Să încercăm o mişcare gen flower-power a anilor '60? Ce a mişcat respectiva mişcare? ____________________________ P.S. Nu fac pe pesimistul de serviciu. Chiar mă frământă ideea şi, întâmplător sau nu, ai pus degetul pe rană. _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 22 Dec 2009, 22:12 | |
| - zaraza26 a scris:
- ...sa spunem ca manelele nu ne reprezinta, ca sunt doar un accident, din pacate foarte mediatizat. Dar daca intalnim des manele, nu inseamna ca e caracteristic romanilor. E un timp al non-valorilor. Sau a fost. I se apropie sfarsitul.
Eu cred că sfărşitul nonvalorilor se vede cum se vede şi luminiţa de la capătul tunelului. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 22 Dec 2009, 22:29 | |
| - Anahoret a scris:
- ...Uite şi măcar că discutăm aici, pe forum; în vremea "ailaltă" n-ar fi fost posibil. Am fi fost ca în China.
Uite o chestiune ce am comentat-o cu bucureşteanul la care am fost în vizită de lucru. Eu cred că am fi avut internet şi în vremea ailaltă. Şi asta nu pentru că Ceauşescu ar fi fost aşa darnic, ci pentru că România se află într-o zonă geografică peste care trec multe reţele şi marile reţele ar fi fost strangulate dacă România nu ar fi fost parte componentă în reţea. Cert este că securitatea ar fi avut mult de lucru iar noi am fi fost intens bruiaţi. | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 00:25 | |
| Ca să ai Internet trebuie, mai întâi, să ai calculator. Or, pe vremea cealaltă, dacă voiai să ai o maşină de scris trebuia să o înregistrezi la miliţie. Dar mai înainte, ca să ai voie să o cumperi, trebuia să dai o mulţime de declaraţii prin care trebuia să justifici de ce vrei să o achiziţionezi. Cam la fel s-ar fi întâmplat şi cu calculatoarele. Bineînţeles că România n-ar fi putut rămâne în afara curentului, măcar că tiriştii le-ar fi introdus în ţară... sau cei cu rude în străinătate. Deţinerea lor în mod legal ar fi necesitat însă declaraţiile date la Miliţie iar conectarea ar fi fost strict supravegheată. Aşa cum erau supravegheate şi convorbirile în stăinătate. Spre exemplu China -- care este un stat totalitar -- este pe locul 4 în lume privind numărul utilizatorilor de Internet: 162.000.000 useri. sursa: http://www.photius.com/rankings/communications/internet_users_2008_1.htmlRomânia este pe locul 36 cu 5.063.000 (cam câţi l-au votat pe Băse ). Dar, dacă facem procentajul, constatăm că în China numai 16% din populaţie foloseşte Internetul, faţă de 25% la noi. Asta înseamnă, totuşi, democraţie. _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 00:43 | |
| Păi tu eşti generos călugăre. Băgai internetul la miliţie. Eu l-am dat mai în siguranţă. Mie mi s-au pus nişte întrebări aşa, mai discrete, doar pentru că am cerut telefon independent şi l-am refuzat pe cel cuplat. Cred că am fost singurul secretar de partid care nu am avut telefon. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) | |
| |
| | | | CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |