Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 19 Aug 2009, 19:17
Călugăre! Te-am păcălit, ciudă, ciudă, ciudăăăă.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 20 Aug 2009, 17:47
Anahoret a scris:
Păi aduni pozele într-un folder ca să le manevrezi mai uşor. Tot acolo pui şi fişierul cu muzică. După aceea deschizi Windows Movie Maker (Start>All Programs>Windows Movie Maker) şi le tragi în fereastra principlală (inclusiv muzica): După aia tragi pozele în bara de jos, unde scrie "Video" iar sunetul acolo unde scrie Audio/Music. Tranziţia de la o scenă la alta o alegi din Tools>Video Tranzitions. Spor la treabă!
Te-mpuşc, n-am zis că punem sfaturile astea la capitolul cu sfaturi IT-iste? Când oi fi la penzie şi oi avea vreme, unde mai găsesc eu explicaţiile astea valoroase? Ia de deschide un New Topic cu TITLU corespunzător şi bagă sfaturile aici: http://luminalumii.forumz.ro/computere-f77/
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 21 Aug 2009, 12:18
Tu vecino, ai speriat omu şi-a luat-o la fugă prin ţară cu Luminiţa lui.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 23 Aug 2009, 17:49
Să pregătesc casa călugărului aşa cum se cuvine pe când gată concediul:
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Lun 24 Aug 2009, 00:49, editata de 5 ori
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 23 Aug 2009, 23:38
Zici ca a plecat si ne-a lasat asa nerezolvati? ha...
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 24 Aug 2009, 05:41
aurora a scris:
Zici ca a plecat si ne-a lasat asa nerezolvati? ha...
Păi, se poate asa ceva măi omule?
Hai! Uite cât popor te asteaptă!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 24 Aug 2009, 09:10
Lasă mă omu să se hodine în parcu Brâncuşi din Târgu Jiu. Tu crezi că şi la noi internetu este ca la voi, peste tot pe unde umbli ? Doar la noi, în Alba Iulia, avem conexiuni în parc.
aurora
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 24 Aug 2009, 15:14
abbilbal a scris:
Doar la noi, în Alba Iulia, avem conexiuni în parc.
Tu chiar vorbesti serios?
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 24 Aug 2009, 23:18
aurora a scris:
abbilbal a scris:
Doar la noi, în Alba Iulia, avem conexiuni în parc.
Tu chiar vorbesti serios?
Da, este serios! Au vreo trei zone wireless! M-am minunat pozitiv când le-am văzut!
Asta ca dovadă că am venit acasă!
N-am postat chestiile alea la "Calculatorare" pentru că Preacinstitul a întrebat aici şi mi s-a părut că ar fi mai operativ să-i răspund acolo unde a întrebat, decât să-l alerg în tot forumul. Acum, că s-a lămurit, Milu poate să mute răspunsul la Calculatoare, dacă el consideră că merită reţinut pentru posteritate.
_____________________ Free your mind!
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 24 Aug 2009, 23:35
Noa serbus călugăre. Ai ajuns acasă ? Avem de povestit. Drăcia aia de Movie Macker nu merge la mine. M-a băgat la evaluare şi a doua zi mi-a blocat calculatorul. Aşa că am dat-o afară. Am luat ceva de la gratuităţile videotzutorial.ro şi ăia doar se laudă că sunt gratuiţi. Fac reclamă pentru un videopad versiunea 1.0, iar siteul este pentru versiunea 2.0, care trebuie plătită. Aşa că.... mai caut. Pentru aia filmuleţul de la "Amintiri de astă vară" este fără sonor. Videopadul permite doar secţiunea video fără a fi plătită.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 25 Aug 2009, 00:07
Milule, trage tu un ochi pe la Preacinstitul în calculator şi vezi de ce nu are Movie Maker? Că doar ăsta se livrează gratuit cu Windows-ul! Sau o fi în pachetul MS Office?
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mar 25 Aug 2009, 00:28
Mă călugăre de când am cumpărat calculatorul (4 ani), am schimbat 3 windowsuri. Aşa că nu te mai mira că nu am Movie Maker. Acum am un Windows live care a înghiţit Windowsul ce l-am avut.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 27 Aug 2009, 01:01
Abby, de ce nu încerci un PPS? Probabil ai Power Point pe calculatorul tău...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 27 Aug 2009, 09:31
Mă Milule nu am. Ultimul a fost Videopoverul pe care l-am dat afară în urmă cu două zile. De la programele astea sunt invadat de reclame, că doar gratuităţile nu sunt chiar gratuite.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 27 Aug 2009, 09:33
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Joi 27 Aug 2009, 23:30
Multumesc, cactus, de mult vroiam sa iau melodii de pe YouTube direct in MP3! Esti o forta!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 28 Aug 2009, 06:36
dolion a scris:
Multumesc, cactus, de mult vroiam sa iau melodii de pe YouTube direct in MP3! Esti o forta!
sa ma invetzi si pe mine cum se face; dar asa, babeshte, step by step...
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Vin 28 Aug 2009, 08:10
Deschizi "DVDVideoSoft Free Studio", in fereastra lui este un dreptunghi, unde cu copy-paste, vei pune link-ul din YouTube pe care vrei sa-l descarci. Apesi tasta download si videoclipul se duce in folder-ul C:\Documents and Settings\My Documents\DVDVideoSoft\FreeYouTubeToMP3Converter, pe care il face automat programul la instalare. Daca vrei sa-l duca in alta parte, intri in "Browse..." si alegi unde doresti tu sa-l downloadeze. Vezi ca sunt doua programe: unul pentru downloadat videoclipuri si celalalt converteste videoclipurile in MP3-uri; eu le-am instalat pe amandoua. Succes!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 06 Sept 2009, 17:24
Audio-books, un moft prea scump?
Citeam în "Dilemateca" din iulie un articol interesant despre audio-books, sau "cărţile vorbitoare" – aşa cum era tradus termenul acolo – interlocutor fiind Mihaela Coman, director la Humanitas Multimedia.
Dumneaei se chinuieşte să (re)introducă aceste cărţi vorbitoare pe piaţa românească, în virtutea faptului că, totuşi, cultura se transmite şi pe cale orală. Remarca doamnei Coman mă trimitea cu gândul la Marshall McLuhan care sesiza ruptura în cultura mondială după inventarea, în 1455, tiparului de către Johann Gutenberg. Aşadar, îmi spuneam eu de la primele rânduri, uite o reîntoarcere la Satul planetar sau la neaoşa Mioriţa. O fi ăsta un semn de progres sau un semn de regres?
Bineînţeles că respectivul concept nu este nou nici la noi şi nici pe piaţa mondială, în SUA (acolo unde s-a "inventat" cultura ), Marea Britanie, Germania şi ţările nordice fiind un produs de masă. La noi, în schimb audio-book-urile rămân produse de nişă. O fi bine? O fi rău?
Îmi aduc aminte că, prin 1978, apăruse un disc cu "Poezii de Adrian Păunescu recitate de el însuşi". Titlul mi-a rămas întipărit în minte de-a lungul anilor mai ales prin acel infatuat "el însuşi". Deci şi la noi au mai fost încercări iar Electrecordul este pomenit şi în articolul respectiv. La fel, îmi amintesc despre recitări celebre precum "Saaaaraaa pe deaaaal/ Buuuciumul suuuună cu jaaale" a lui Sadoveanu sau alte şi alte interpretări.
Totuşi, să ascult "Despre îngeri" în citirea lui Pleşu? Oricât l-aş aprecia (şi-l apreciez ) pe omul Pleşu, să-mi citească o carte întreagă... ar deveni prea plictisitor. Şi, apoi, cu imaginaţia mea cum rămâne? Că eu atribui, în minte, câte-o voce fiecărui personaj, aşa cum mi se pare mie c-ar fi mai potrivit, conform naraţiunii. Iar cu sublinierile pe carte, cu colţurile îndoite sau pătrăţelele colorate ataşate paragrafelor interesante cum rămâne? Să merg puţin în ilar şi să mi-l închipui pe Heidegger citit de Liiceanu, asta după ce va fi înregistrat (şi eu voi fi ascultat) "Sfaturi pentru fiul meu" cu celebra tigaie Teflonilă?
Să fim (fiu) serioşi (serios)! N-aş suporta una ca asta! Rămân totuşi la părerea mea că audio-book-urile sunt (şi ar trebui) să rămână un produs de graniţă şi de nişă. Mi-a plăcea să ascult pasaje din "Adam şi Eva" citite de Rebengiuc, spre exemplu, sau să ascult "Corbul" lui Poe recitat de un actor britanic de teatru, ca să prind toate sonorităţile versurilor, dar numai atât.
abbilbal
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 07 Sept 2009, 18:21
Da, călugăre, aşa este. Cine ar avea răbdare să ascule un roman citit, chiar de cel mai bun actor, sau actori. Una este să ţi se prezinte o recenzie audio şi alta este o carte întreagă. Recenzia mă face curios, cartea mă plictiseşte. O mică mare diferenţă.
Anahoret
Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 07 Sept 2009, 20:13
Dacă o să am timp, am să pun articolul în forum. Nu l-am găsit pe net, trebuie să-l scanez din revistă. Este destul de interesant.