__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
+14rolia Cristina dolion zuum yzzy cactus Doina zaraza26 nicuvar Emil Condor abbilbal Anahoret aurora ostrovna 18 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 00:48 | |
| În anii '80 nu putea fi vorba de Internet nici măcar în SUA. Abia atunci devenea din reţea militară reţea civilă. Eu am făcut analogia cu maşina de scris pentru că ştiu care era procedura -- mă bătea gândul la vremea aia să-mi cumpăr una -- şi, bănuiesc că şi cu calculatorul ar fi fost la fel. Iar conectarea la Internet cred că ar fi fost mult mai dificilă decât aprobarea pentru telefon. A propos, nici eu n-am avut telefon până, hăt, prin 1992-1993. În schimb ai mei, la Plopeni, aveau! _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 01:15 | |
| Păi suntem cam de acelaşi leat cu telefon. Eu am avut telefon independent, dar m-am mutat aici unde locuiesc în prezent. Atunci mi s-a oferit telefon cuplat şi l-am refuzat. M-am adresat primului secretar pe judeţ şi n-am primit niciun răspuns. După vreo trei luni, la pregătirile pentru ultimul 23 August, l-am avut repartizat cu îndrumarea organizării pe şeful de cabinet al primului secretar. Din vorbă în vorbă, după câteva zile, a deschis şi subiectul telefonului. L-am lăsat cu gura căscată când i-am spus că nici nu aveam nevoie de telefon pentru că locuiam aproape de serviciu, dar că am insistat să am telefon independent aşa din abmiţie pentru că am avut telefon independent şi mi s-a oferit cuplat deşi în firida legăturilor telefonice erau destule circuite libere. Şi i-am mai spus că dacă din altă parte cineva are treabă cu mine n-are decât să folosească maşina de serviciu că pentru mine nu este o problemă să mă deplasez pe jos în oricare colţ al oraşului.
După ce au căzut vechile structuri şi s-au limpezit apele la PTTR m-am trezit şi cu răspunsul la cererea de instalare a telefonului independent. Am primit numărul unui fost securist. Tot mereu mă sunau şi îl căutau pe ăla. Până m-am şucărit şi i-am înjurat spunându-le că nu au decât să-i ceară ăliuia noul număr de telefon nu mie. Apoi a venit vremea când am renunţat şi la ăla şi după un timp mi-am instalat RDS. Şi drep să-ţi spun, aşa mult vorbesc la telefon că nici nu cosum minutele gratuite. | |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 01:37 | |
| Eu cred ca in toate vremurile si in toate tarile au existat valori si non-valori. Intotdeauna unii s-au dus la concert si altii la lautari, unii la restaurant si altii la birt, sau la spelunca.
Ati vazut la Realitatea "Gala ''Zece pentru Romania''"? Mie mi-a placut foarte foarte mult !!!!!!!!!!
Si apoi, fiecare dintre noi "place" o valoare, pe care altul o considera "non-valoare". _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 01:40 | |
| - aurora a scris:
- ...fiecare dintre noi "place" o valoare, pe care altul o considera "non-valoare".
Asta cam asa este... Si prostul are "valorile" lui. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 01:59 | |
| Aici, acum, vă îndrum la spusa lui Shakespeare despre nebunul înţelept şi înţeleptul nebun. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 09:28 | |
| - abbilbal a scris:
- Anahoret a scris:
- ...Uite şi măcar că discutăm aici, pe forum; în vremea "ailaltă" n-ar fi fost posibil. Am fi fost ca în China.
Uite o chestiune ce am comentat-o cu bucureşteanul la care am fost în vizită de lucru.
Eu cred că am fi avut internet şi în vremea ailaltă. Şi asta nu pentru că Ceauşescu ar fi fost aşa darnic, ci pentru că România se află într-o zonă geografică peste care trec multe reţele şi marile reţele ar fi fost strangulate dacă România nu ar fi fost parte componentă în reţea. Cert este că securitatea ar fi avut mult de lucru iar noi am fi fost intens bruiaţi. Internetul nu depinde de zone geografice. De exemplu aproape tot ce trimitem noi trece intai prin serverele din S.U.A. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| | | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 09:35 | |
| - abbilbal a scris:
- zaraza26 a scris:
- ...sa spunem ca manelele nu ne reprezinta, ca sunt doar un accident, din pacate foarte mediatizat. Dar daca intalnim des manele, nu inseamna ca e caracteristic romanilor. E un timp al non-valorilor. Sau a fost. I se apropie sfarsitul.
Eu cred că sfărşitul nonvalorilor se vede cum se vede şi luminiţa de la capătul tunelului. Nu vreau decat un minim de normalitate. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Mier 23 Dec 2009, 09:37 | |
| - Anahoret a scris:
- Ca să ai Internet trebuie, mai întâi, să ai calculator. Or, pe vremea cealaltă, dacă voiai să ai o maşină de scris trebuia să o înregistrezi la miliţie. Dar mai înainte, ca să ai voie să o cumperi, trebuia să dai o mulţime de declaraţii prin care trebuia să justifici de ce vrei să o achiziţionezi.
Cam la fel s-ar fi întâmplat şi cu calculatoarele. Bineînţeles că România n-ar fi putut rămâne în afara curentului, măcar că tiriştii le-ar fi introdus în ţară... sau cei cu rude în străinătate. Deţinerea lor în mod legal ar fi necesitat însă declaraţiile date la Miliţie iar conectarea ar fi fost strict supravegheată. Aşa cum erau supravegheate şi convorbirile în stăinătate.
Spre exemplu China -- care este un stat totalitar -- este pe locul 4 în lume privind numărul utilizatorilor de Internet: 162.000.000 useri.
sursa: http://www.photius.com/rankings/communications/internet_users_2008_1.html
România este pe locul 36 cu 5.063.000 (cam câţi l-au votat pe Băse ). Dar, dacă facem procentajul, constatăm că în China numai 16% din populaţie foloseşte Internetul, faţă de 25% la noi. Asta înseamnă, totuşi, democraţie. La ce populatie are China, cred si eu!! Ar trebui facut un clasament pe procente! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 09:39 | |
| Anul ăsta, oricât de amărât a fost Moşul -- parşivul ăla de l-am pus în avatar -- a reuşit să-mi aducă ceva de suflet. Cred că a fost cea mai frumoasă surpriză pe anul ăsta. Abia astept să încep din nou naveta şi s-o citesc. Să vedeţi ce-o să vă stresez din nou cu citate! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 09:58 | |
| Colindul Mânzului Sec de Cristian Tudor POPESCU
Poem fals
Moş Crăciun, bătrânul tandru, Sclerozat, cu paşii mici, A venit şi anul asta Ce-o mai căuta pe-aici?
Moş ţicnit şi singuratic Ai răzbit tu prin nămeţi Dar în sufletele noastre Nu intra, că ai să-ngheţi
Iar mi-ai adus ceva ciurucuri Vreun ursuleţ, vreo păpuşică chioară Eşti incorigibil, bătrâne,
Ia zi, n-ai cumva o ţigară? De fapt eşti un escroc patent Mă amăgeşti mereu cu jucărele Cu chipul mamei, cu un brad Şi-mi iei un an întreg pe ele
Un an din viaţa mea de şoim De şoim feroce şi sarcastic Şoim împăiat visând la cer Cu ochi rotunzi şi reci de plastic.
Moş Crăciun, bătrân nebun Nu mai am nimic să-ţi spun Am fost eu vreodată copil? Şi-ar fi bine să mai ştii La anu dacă mai vii Te duc să stai cu tata, la azil.
Decembrie 1986
_______________________________ P.S. Perfect valabil şi pentru zilele noastre. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 16:44 | |
| Ce m-a relaxat acel Poem fals! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Dan C Mihăilescu - Păţanii de obşte şi amărăciuni solitare (1) Dum 27 Dec 2009, 17:44 | |
| Nu mă pot abţine să nu postez ceva din articolul lui Dan C. Mihăilescu – criticul meu preferat – apărut în ultimul număr din "Idei în dialog" (director prost, revistă bună: uite că se poate şi fără manager dacă ai echipă destoinică). Dar să revin la articol. Aşa cum m-am obişnuit, Dan C. Mihăilescu face o trecere în revistă a apariţiilor (literare) de peste an... nu înainte de a-şi vărsa năduful (asezonat cu câteva picături de venin din cea mai bună calitate) pe Uniunea Scriitorilor din România. Cum în lumea literară – ca în tot mediul intelectual, dealtfel – orgoliile şi vanităţile au alte dimensiuni, îl las cu durerile lui (cine vrea poate găsi articolul pe net) şi trec la subiecte literare care mi-au atras, în mod deosebit, atenţia. Primul ar fi comentariul criticului la cartea "Creştetul gheţarului" care este jurnalul Constanţei Buzea (soţia lui Adrian Păunescu) din perioada 1969-1971, volum apărut în seria de memorialistică a editurii Humanitas (cred că Dan C. Mihăilescu primeşte ceva dividende de la Liiceanu de-i tot pomeneşte editura, dar asta-i altă treabă). De ce m-a interesat respectiva lucrare? Poate şi dintr-un oarecare spirit voyeuristic, întrucât Constanţa Buzea scrie în jurnalul dumisale povestiri din alcovul Uniunii Scriitorilor din România. Sau, cel puţin, autorul articolului aşa lasă să se înţeleagă. Iată ce scrie Dan C. Mihăilescu: Scriu, însă, de Constanţa Buzea în context USR-istic, fiindcă, în afara axului malefic, umilitor şi efectiv chinuitor al cărţii – care este, bineînţeles, Adrian Păunescu –, notaţiile poetei cuprind o mulţime de nume din breaslă [am sărit peste pomelnic n.m.] cu petrecerilile sforăriile, ambiţiile, chiverniseala, împrumuturile la Fond, adulterele, complicităţile politice, fricţiunile inter-generaţioniste ş.a.m.d. Sigur, scopurile şi maniera se situează exact antipodic faţă de jurnalul lui Mircea Zaicu (aici nu domină sarcasmul, ci afectivitatea, nu detaliul incriminării ci sugestia delicată, nu procesul verbal caustic detaliat, ci mărturia nevinovată etc.), dar ca poziţionare faţă de fenomenul scriitoricesc instituţionalizat şi, mai ales, faţă de perspectiva domestică a vieţii literare, jurnalul Constanţei Buzea conţine o sumă de observaţii suculente pentru cine are răbdarea (şi experienţa) cutreierului prin culise.
Spun asta fiindcă am presentimentul că toată lumea se va arunca, inevitabil, pe detaliile urâte, jenante, meschine, crude, sadice (dar şi masochiste!) ale mariajului cu Păunescu ("amorul nostru – abrupt, nesărat, sumar, ca un viol, ca o nesăbuinţă (...) Să mă ocrotească spre a mă supune, poate ca pe o victimă ideală, uşoară, nu ca pe un partener. Să-i rămân în permanenţă la îndemână, ca o pradă pe care să nu o extermine fizic. Viaţa noastră a devenit o bizarerie, un ghem de lână cu molii în depănătură – minciună ce se complică şi din vina mea, până astăzi, într-o criză crâncenă, nesfârşit război fără învingători"), ignorând peisajul literar înconjurător şi în special capitolul american al cărţii, cu un Mircea Eliade memorabil. Hmm... deci maestrul face ca şi Tomazian: "Nu că zic dar spun!". Adicătelea povestirile de alcov ale Constanţei Buzea conţin "o sumă de observaţii suculente pentru cine are răbdarea..." însă Dan C. Mihăilescu vrea să ne ferească de păcatul căderii în "detaliile urâte, jenante, meschine, crude, sadice (dar şi masochiste!)" ale mariajului poetei cu Adrian Păunescu deoarece observaţiile au ingenuitatea "mărturiei nevinovate". Păi maestre... ai reuşit să împuşti doi iepuri dintr-o lovitură: ai tras un perdaf Uniunii Scriitorilor (adică eu n-am nimic cu ei, dar uite că racilele sunt adânci şi vechi – nu că n-ar fi) şi apoi îi treci cititorului pe la nas ceva parfum de rufe spălate pe balconul familiei! Eh! Poate că n-am să mi-i cheltuiesc din bani pentru cartea Constanţei Buzea. Dar, dacă o găsesc la bibliotecă... _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 18:25 | |
| Am încercat si eu în trecut s-o citesc pe Buzea dar nu am mers niciodată până la capăt. Probabil, nu pentru lipsa de valoare a scrierilor ei ci pentru că nu era pe gustul meu. Ori era vorba de amândouă?! Adevărul e că si-a ratat o parte însemnată din viată alături de cineva ce nu merita atentie ca om. Nu am nimic împotriva poetului Păunescu, dimpotrivă îi admir talentul si Opera dar mă opresc aici cu admiratia. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 19:27 | |
| Exact acolo m-am oprit şi eu! _____________________ Free your mind!
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 19:31 | |
| | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 19:32 | |
| A apărut Getuţa! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 20:33 | |
| Dacă tot am atins subiectul Constanţa Buzea...
Acolo unde cred că eşti de Constanţa Buzea
Acolo unde cred că eşti Nici trenurile nu străbat Acolo ca de sticlă par Pădurile de brad brumat.
Tot mai departe simţi şi taci Adăugat la rest mereu Şi nu mai pot înainta Decât pierzându-mă şi eu.
Cum ninge alb, e orice drum Şi alb respiră-ntregul timp Nici nu te-aş recunoaşte-acum Desperecheat şi fără nimb.
Mi-e milă şi să-mi amintesc Dar nici să uit nu mă îndur Câtă părere-i în destin Câtă greşeală-i împrejur.
Cu degete de frig adun Ca sub un şal înzăpezind Sufletul nostru încă bun Mişcarea lui către argint.
Cum ninge, nu s-ar mai opri Şi fi-vor brazii îngrădiţi Acolo unde cred că eşti Printre barbari meteoriţi.
În fiecare an aştept Să ningă, să te pot vedea Dacă priveşti, dacă asculţi Dacă mai înţelegi ceva.
Din volumul "Ape cu plute", 1975 _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 20:36 | |
| Afară e vară se-ntîmplă să simţi de Constanţa Buzea
Mă cere, mă naşte Şi-n viaţă mă lasă Colina – această genune frumoasă.
Nu ştiu ce se întâmplă, petreceri de taină, Tămîia din brazi o sorb frunzele pale, Asupra mea vine cu mîinile tale O umbră străină în vechea ta haină.
Afară e vară – se-ntîmplă să simţi Cu sîngele rece, Cu frigul în dinţi.
Ca fructele-ciorchine stau pietrele-n val. Hotarnic e murmurul care le vine din morţii închişi în ulcioare pe deal.
Cu cît mă despart de putere, de zile, Cîştigul se strînge-n pupile, Închide tu ochii Şi trece-mi în somn Cu dor, răstignitul meu domn.
Din volumul "Răsad de spini", 1973 _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 20:39 | |
| Apă de uscăciune de Constanţa Buzea
miroase-a frunze duhul tău doamne fără de corp
se-nfundă sorbul vremii ascunse în vinul orb
toamnă-i în vie cerul coboară singur te simt
mut sub povară de poezie pol de argint
în zale plânse în rugăciune prin tine sunt
teamă de apă de uscăciune şi de cuvânt
fân alunecă-n nesemănare singur divin
panta ca piatra taina secată grauri ca grindina vin
din volumul "Roua plural", 1999 _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 21:52 | |
| Arborii de Constanţa Buzea
Arborii, ieri Pluteau sfiiţi Şi erau reci.
Cum să le ceri Să le promiţi Că-i înţelegi?
Penet de argint Şindrile vechi Pe-acoperişe.
Sufletul tău Nemaisperând Să-şi vină-n fire.
Păreri de rău Seamănă-n gând Dezamăgire.
Din volumul "Ape cu plute", 1975 _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Dum 27 Dec 2009, 23:00 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 28 Dec 2009, 01:06 | |
| si mie-mi place tare Andries... e cantaretul tineretilor, el si Adrian Enescu. Am cumparat la vremea aia, tot ce aparuse (vinil) _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 28 Dec 2009, 05:41 | |
| Şi eu! Până la "Interzis" am tot! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) Lun 28 Dec 2009, 15:47 | |
| Poeziile lui Buzea din fată nu sunt tocmai rele! Te salut Anahoret! Gata ai terminat cu "prăsitul"? Sau azi ai avut liber? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: CAMERA DE WHISKY (II) | |
| |
| | | | CAMERA DE WHISKY (II) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |