Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 20:44
Toti banii tăi si ai mei sunt folositi de tara în care îi investesti. Una e să circule în tară si alta e să nu existe deloc.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 20:46
Emil Condor a scris:
Franz Schneider a scris:
Emil Condor a scris:
Si dacă eu sunt plecat, tu esti MAI ROMÂN ca mine?
Da Emil. Sunt mai roman decat tine.
Ce pot să mai spun cuiva cu afirmatii atât de... rupte de realitate?
Afirmatie a unuia care si-a facut 1 milion de cruci cand a plecat din Romania si a multumit lui Dumnezeu ca a scapat din "lagar", iar acum ii huleste pe cei ramasi acasa. Deh, Canada nu-i Romania. Vezi tu de Canada ta, ca de Romania avem noi grija.
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 20:47
Se vede ce grijă! Se vede pe toată planeta.
Nu mi-am făcut nici măcar o cruce.
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 20:50
Nu iti doresc in Canada decat sa te blagosloveasca Dumnezeu cu un conducator de stat aidoma lui Basescu. Apropos, daca tot va place atat de mult Basescu, de ce nu-l luati la voi, sa va conduca. Pe el, si pe Udrea, Videanu, la finante sa-l luati pe Blejnar...
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 20:54
Vezi? Asta e problema multora: dacă nu esti de acord cu ideile lor marxiste, automat esti băsist! Nu, nu sunt suporter Băsescu. Absolut deloc.
Că ai amintit de un Băsescu în politica Canadei: dacă ar exista ar fi eliminat urgent PE CĂI DEMOCRATICE, nu prin furt.
Franz Schneider
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 20:59
Ahaaaaaaaa... deci nu va place Basescu dar vreti sa-l pastram noi, sa ni-l bagati pe gat, ca vrem sau nu vrem, ca asa considerati voi ca e democratic ! M-am convins. Pentru voi nu-i bun, dar prostii ca noi trebuie sa-l accepte, ca voua nu va place Ponta si Antonescu. Multumim ! Spalati-va cu el pe cap.
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 21:02
Iar nu pricepi! Ti-am spus de trei ori: nu înlocuiesti un rău cu alt rău (chiar mai mare). Toate schimbările se fac cumpătat, cu răbdare si nu călcând peste legi. Grea democratia asta, bat-o vina, nu-i asa Franz?
Emil Condor
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 21:04
Scuză-mă Franz, am primit un telefon de la nepoatele mele si voi lipsi câteva minute bune de la Popas.
Franz Schneider
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 21:20
Emil Condor a scris:
Grea democratia asta, bat-o vina, nu-i asa Franz?
Asa-i. Asta sa le-o spui neaosilor, nu mie. Eu imi petrec timpul cand aici, cand ACOLO, asa ca stiu cum sta treaba cu democratia. Nu-s chiar atat de habarnist.
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 21:32
Si cei ce rămân în România nu te deposedează de cetătenia română si de drepturi, atunci când esti ACOLO?
Oh, nu te-am consultat asupra unui lucru: sezonierii români ce pleacă pentru o bucată de pâine în Europa, trebuie scosi si ei de pe listele lui Ponta si Antonescu?
Franz Schneider
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 21:57
Nu ma deposedeaza nimeni de nimic. Cat priveste Germania, nu particip la vot acolo decat daca ma nimeresc acolo in timpul votarilor. Altfel, stau pe curul meu si-mi vad de ale mele. LE : eu in Germania nu sunt cuprins in listele permanente ale tarii. Sezonierii care au obtinut un domiciliu permanent acolo trebuie scosi, daca pleaca fara a-si stabili domiciliul permanent acolo, NU.
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 22:01
Ziceam alea de mai sus pentru că românii ce au emigrat în alte părti ajung undeva pe la juma' de milion, dar sezonierii pot fi peste două milioane.
Franz Schneider
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 22:02
Ti-am raspuns. Si inca ceva. Nu cunosc pe nimeni care sa fie cuprins in LISTELE PERMANENTE IN 2 STATE DIFERITE. Stii tu pe cineva ? Nu e legal. Citeste legislatia si vei vedea ca am dreptate.
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 22:05
Da, eu stiu multi cu două cetătenii si cu drept de vot pentru fiecare din tările respective. Nu e nimic anormal.
Franz Schneider a scris:
Nu e legal. Citeste legislatia si vei vedea ca am dreptate.
Doar propagandă!
Franz Schneider
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 22:08
Dreptul de vot e una si ce spun eu e altceva. SI EU AM DREPT DE VOT in 2 STATE !!! Ce-i greu de inteles. Atata doar ca in Romania figurez pe listele permanente, iar in Germania pe cele anexa. Eu vad lucrul asta a fi cat se poate de corect. Propaganda UE !!!
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 22:25
Mi-a făcut plăcere să discut cu tine, Franz. Chiar dacă am schimbat circa 30 de mesaje, zic eu, destul de contradictorii, totul a fost în mod civilizat, nu ne-am dat suturi în fund, palme, nu ne-am scuipat... Toti cei ce discută politică, sport sau religie, ar trebui să învete din asta, nu-i asa? Nu se face nimic cu fanatism. Trebuie să stim a ne impune punctul de vedere fără ”obstructii” nedorite care apoi dau nastere la ură si atâtea altele.
Multumesc pentru dialog!
Franz Schneider
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 11 Aug 2012, 22:36
Si eu multumesc, chiar daca a ramas fiecare cu parerea lui dupa tot acest dialog. Eu sper ca vom continua aceasta discutie. Desi m-am "dat" la tine, vad ca n-ai stat cu pe mine.
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 12 Aug 2012, 01:18
Imi cer scuze ca, in parte, repet cele spuse anterior. Textul l-am trimis si unor prieteni jurnalisti din Tara. Astept reactia lor.
Aflu de la un bun prieten de al meu, din Romania, cum se raporteaza la cvorum calculul participantilor la votul din 29 iulie ac. Iata ce-mi raspunde el: "Of, Doamne!
Deci, daca se prezinta la vot 45/90 din tara si 7/10 din strainatate referendumul este INVALIDAT din lipsa de cvorum. Daca se prezinta la vot 46 din tara cvorumul este asigurat. Atunci : 1. Daca 50% + 1 din votanti voteaza DA referendumul este VALIDAT 2. Daca 50% + 1 din votanti voteaza NU referendumul este INVALIDAT.”
Astfel ajung si eu la urmatoarele concluzii: Cetatene immigrant, Stiai ca votul tau nu conteaza?
Poanta, sau paradoxul Ponta: Iesiti cu totii la vot! Strigau toti, cat ii tineau gura peste tot. Votul tau conteaza! Altii, dimpotriva, sa stai acasa, daca vrei sa conteze altfel.
Pana la urma, aflu ca, dupa Ponta: Votul tau nu PONTEAZA! Iata cum: Daca in Tara se prezinta la vot 50%-1 din cetatenii cu drept de vot inscrisi pe listele permanente, atunci referendumul e invalidat, indiferent cati ar vota in strainatate. Chiar daca numarul acestora, cu o participare masiva, ar putea influenta rezultatul in sens contrar.
Daca in Tara se prezinta, insa, la vot 50%+1, din cetatenii cu drept de vot…., atunci rezultatul este validat, indiferent de numarul celor care voteaza in strainatate. Chiar daca, intr-o partcipare mica, ar influenta rezultatul exact in sens opus.
Deci: Cetatene immigrant, cu drept de vot, nimeni nu-ti ia dreptul la vot, dar iti ia dreptul de a influenta in vreun fel rezultatul scrutinului. Ma intreb atunci de ce s-au mai facut cele 306 sectii de votare, si s-au cheltuit atatia bani? Raspuns: Pentru ca USL n-a putut sa prevada dinainte ce influenta pot avea voturile, sau si nevoturile celor dinafara. Acuma stiu, si de aceea sustin varianta, nu atat cu scoaterea de pe listele Permenente, care poate avea o logica, ci cu taierea dreptului de a fi luat in considerare votul imigrantilor cu drept de vot.
Asadar: Cetatene immigrant, cu drept de vot, afla acum ca ai drept la vot, dar fara valoare. Contravaloarea materiala va fi suportata de cei din Tara, iar tu te vei alege cu timpul pierdut, si nu numai.
Caci: Votul tau nu PONTEAZA!
Emil Condor
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 12 Aug 2012, 03:56
Franz Schneider a scris:
Da Emil. Sunt mai roman decat tine. Si eu am doua cetatenii : romana si germana. Am o resedinta si in Germania, dar cea permanenta este aici, in Romania, unde traiesc, platesc taxe si impozite statului roman. Zi de zi. Numai la cat TVA am platit pana acum, printre altele, si tot e ceva.
Si cei din Odorhei au resedinta în România, si ei plătesc taxe acolo ZI DE ZI si totusi nu sunt români. Ei sustin asta si îi cred.
Vezi Franz, nu e destul să plătesti taxe ca să fii român! Si eu plătesc taxe în Canada si nu sunt canadian. Nu-i totul relatat la bani, cum cred unii.
Uite ce spun o parte dintre membrii Popasului, la un topic despre cine e român - forumul SOCIAL:
aurora a scris:
Părerea mea este că, oriunde am locui, orice cetăţenie am avea, ne-am născut români şi vom muri români!
zaraza26 a scris:
Pe acest forum cred ca vor veni numai oameni ce simt romaneste, sunt romani.
zaraza26 a scris:
Asta se poate numai simti si numai cel care declara stie ce simte, nimeni nu-l poate contrazice.
murfatlar a scris:
aceeasi simtire o am si eu, chiar daca-s o corcitura reusita de........balcanica!
I-ati spus asta si lui Franz?
PS. O glumă: Ce zic prietenii de la Popas, care nume e mai românesc, Franz Schneider sau Emil Condor?
Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 12 Aug 2012, 04:14
Părerea mea este că, oriunde am locui, orice cetăţenie am avea, ne-am născut români şi vom muri români! Sau, cum ar zice olteanu:
"Oltean sunt, oltean imi zice, Oltean sant oriun' m'oi duce...."
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 12 Aug 2012, 09:38
Emil Condor a scris:
[PS. O glumă: Ce zic prietenii de la Popas, care nume e mai românesc, Franz Schneider sau Emil Condor?
Franz Schneider !
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Franz Schneider
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 12 Aug 2012, 09:46
Emil Condor a scris:
Si cei din Odorhei au resedinta în România, si ei plătesc taxe acolo ZI DE ZI si totusi nu sunt români. Ei sustin asta si îi cred.
Vezi Franz, nu e destul să plătesti taxe ca să fii român!
Tu pe iredentistii aia ii bagi in seama ? Aia nici limba romana nu o stiu. Degeaba sustin ei ce sustin. S-au nascut si au domiciliul permanent in Romania ( Tinutul Secuiesc din cate stiu eu inca face parte din teritoriul Romaniei si fereasca Dumnezeu sa fie altfel atat timp cat traiesc eu, ca mor cu arma in mana pentru fiecare palma de pamant romanesc din acea zona ! ) si asta conteaza pentru votari si nu altceva. De la unguri la ce sa te astepti ? Sovinismul lor da pe-afara, ca de fiecare data. Ei nu se considera romani dar au pretentii de la statul roman. Cum vine asta ? Maghiarii din Ungaria ii considera BOZGORI ( unguri fara tara ), ii foloseste doar ca masa de manevra pentru diferitele lor interese.