Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 03 Mar 2009, 06:48
Aici as dori să ne exprimăm nu doar liber (asa trebuie peste tot), ci sincer: - cum credem că am putea contribui cât de cât la schimbarea în bine a tărisoarei noastre - ce am face noi în acest scop - ce ar trebui făcut pentru o Românie mai bună.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 03 Mar 2009, 20:44
Emil Condor a scris:
Aici as dori să ne exprimăm nu doar liber (asa trebuie peste tot), ci sincer: - cum credem că am putea contribui cât de cât la schimbarea în bine a tărisoarei noastre - ce am face noi în acest scop - ce ar trebui făcut pentru o Românie mai bună.
Răspunsul e f greu de dat. Şi e lung, ar ţine discuţia până la sfârşitul anului Sunt f multe lucruri urâte printre noi. De fiecare dată când e vorba de România, de ceea ce putem face pt ea îmi aduc aminte de ceva citit în presă, după revoluţie. Era o paralelă între ceea ce învaţă copii în România şi ceea ce învaţă în Japonia. Se zicea aşa: " Copii români primul lucru pe care-l învaţă este că au o ţară frumoasă şi bogată ( nu contest acest lucru). Copii japonezi învaţă că nu au nimic. Ce pot face ei pt a deveni ţara lor şi frumoasă şi bogată?" Citate aproximative. Consider că în primul rând ar trebui să ne schimbăm noi. Fiecare dintre noi, să fie mai bun, mai corect, mai politicos. Să nu aşteptăm să ne vină totul pe tavă, să muncim pentru tot ceea ce ne dorim, şi nu să aşteptăm numai pomeni sociale. Cam ceea ce au făcut nemţii după război. Şi aici fac o paranteză, nu înţeleg de ce în străinătate se duc românii şi muncesc pe rupte, iar aici în ţară fac mofturi. De acord că acolo sunt mai bine plătiţi, dar totul începe de undeva, nu? Deja am ajuns la un lanţ al slăbiciunilor, de unde nu mai ştiu cum să ies. Mai scriu...
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 00:51
de ce in strainatate toti (adica si romanii, si strainii, si localnicii) respecta regulile de circulatie, si in romania nu respecta regulile nici romanii, dar nici strainii?
in primul rand in strainatate amenzile sunt foarte mari!!! foarte mari!!!
detectoarele de radar sunt interzise! ar trebui si la noi sa fie interzise!
supravegherea video ar trebui extinsa.
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 00:51
mai nou, facem reclama tv puternica turismului in Bulgaria! turismul de stat in Bulgaria!!!
madam Urdea ce draq face???
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 06:37
Chiar: de ce NU respectăm Legea? Oricare ar fi ea? Poate de aici ar trebui să începem!
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 06:55
yzzy a scris:
Emil Condor a scris:
Răspunsul e f greu de dat. Şi e lung, ar ţine discuţia până la sfârşitul anului
Când am deschis acest topic chiar la aceea am gândit că discutiile pe marginea acestui subiect nu se vor epuiza repede. Exact ce dorim,nu-i aşa?
Voi intra si eu în subiectul acesta dar acum am mult de lucru. Voi reveni.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 10:38
Emil Condor a scris:
Cineva a pus pe aici linkuri cu Dan Puric, dar nu mai stiu unde. Voiam sa comentez, mai ales ca am cautat si alte interviuri cu Dan Puric, cum ar fi urmatorul unde am gasit noutati si e tocmai la subiectul de aici.
Poate are dreptate, dar cat de greu putem pune in realitate ceea ce zice!
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 10:41
yzzy a scris:
Chiar: de ce NU respectăm Legea? Oricare ar fi ea? Poate de aici ar trebui să începem!
S-au facut legi "ca sa fie facute". Nu s-a urmarit respectarea lor pentru ca uneori era imposibil sa le ceri oamenilor sa respecte niste legi negandite. Iar pe de alta parte nu s-a organizat urmarirea respectarii lor. Oamenii nu vor respecta o lege decat daca sunt obligati! In occident sunt urmariti si sanctionati. Asteapta cineva sa se respecte o lege de la sine? Cati fac asta? 1% poate...
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 62 Data de inscriere : 24/02/2009
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 10:59
aurora a scris:
de ce in strainatate toti (adica si romanii, si strainii, si localnicii) respecta regulile de circulatie, si in romania nu respecta regulile nici romanii, dar nici strainii?
in primul rand in strainatate amenzile sunt foarte mari!!! foarte mari!!!
detectoarele de radar sunt interzise! ar trebui si la noi sa fie interzise!
supravegherea video ar trebui extinsa.
Putem schimba in bine tarisoara noastra daca ne schimbam noi si inlocuim mentalitati invechite,avem la dispozitie atatea informatii..plus anumite libertati...sau daca guvernul ar incuraja si sprijini mai mult decat o face sau nu!( aici raspunsesem lui Emil) si ma refer la investitii in sosele si autostrazi,initiate dupa cate stiu pe "hartie"dar fapte???..deh,poate gresesc si nu stiu eu multe...
dar acum,ma leg de ceea ce spui tu draga Aurora,da..asa e cum spui cu circulatia pe drumurile occidentului,unde pe mine personal m-a impresionat un anumit respect,intre soferi,siguranta in conducere...benzi mai multe,dar mai mult decat atat calitatea drumurilor,paravanele antifonice si cate si mai cate....ei,zic eu..la noi in Ro,aici e buba cea mai mare..calitatea soselelor noastre,pai uite si tu,daca ai ocazia cate gropi au rasarit dupa topirea zapezii...cate si mai cate carpeli se fac...uffffff..asta e! pacat!
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 04 Mar 2009, 12:25
zaraza26 a scris:
yzzy a scris:
S-au facut legi "ca sa fie facute". Nu s-a urmarit respectarea lor pentru ca uneori era imposibil sa le ceri oamenilor sa respecte niste legi negandite. Iar pe de alta parte nu s-a organizat urmarirea respectarii lor. Oamenii nu vor respecta o lege decat daca sunt obligati! In occident sunt urmariti si sanctionati. Asteapta cineva sa se respecte o lege de la sine? Cati fac asta? 1% poate...
Problema cu "legile" este foarte complicata. In primul rand ca sunt prea multe. Cele mai multe sunt prost facute, nu se coreleaza intre ele si multe incalca legea suprema (care nici ea nu e ca lumea). Apoi se modifica tot timpul. Ce e valabil azi, maine poate nu mai este valabil, pentru ca a fost data o ordonanta sau o hotarare care modifica sau abroga legea. Nu mai are importanta daca este lege organica sau nu, in fiecare zi se modifica ceva. Nu iti face un plan pe o perioada indelungata, pentru ca nu stii ce se va intampla maine, ce sa mai zic de cativa ani. Si cum sa respectam noi legile, cand chiar cei care le-au dat nu le respecta si le incalca, bazandu-se in special ca oamenii obisnuiti nu cunosc sau nu sunt la curent cu toate legile, ordonantele, hotararile sau normele de aplicare. Iar unii, chiar daca le cunosc, prefera sa plateasca amenzile date de "oamenii legii" (nu ma refer doar la politisti, ci la toate organele de control si la magistrati) decat sa se complice si sa le conteste. In primul rand procedura este greoaie, dureaza mult si nu ai certitudinea ca vei avea parte de o judecata corecta. Inca mai e incetatenita frica de "stat". Cum, sa te pui cu "statul" ????? Statul totdeauna castiga. Nu e chiar asa. Eu sunt Stan patitul. Dupa ce am infiintat firma, in 1991, care avea activitate de productie, timp de 6 ani nu am avut probleme cu "oamenii legii" si am avut 5 controale de la finante, garda financiara si CAS. Dupa 6 ani am avut un nou control si ce s-au gandit ei, vazand ca nu gasesc nimic in neregula? Au "considerat" (fara sa aduca niciun argument legal) ca activitatea noastra nu e de productie, ca nu am beneficiat de scutire la impozitul pe profit timp de 5 ani si mi-au dat amenzi, penalizari, dobanzi, etc. care totalizau 150% din cat am castigat in cei 6 ani. Adica am muncit degeaba si, in plus, mai trebuia sa iau bani din alta parte ca sa dau statului (si atunci era aceeasi "foame" de bani). Doar ca eu nu am fost de acord pentru ca stiam ca am dreptate si am contestat procesul verbal de control, am parcurs toate etapele, am ajuns pana la Curtea Suprema si pana la urma, dupa 3 ani, am castigat. Intre timp finantele mi-au blocat conturile, dar pana la urma mi le-au deblocat, mi-au dat inapoi toti banii (pe care mi i-au luat cu japca aunci cand mi-au blocat conturile) si cheltuielile de judecata, pentru ca am platit mai multe expertize care toate au demonstrat ca am dreptate.
Ceea ce vreau sa spun este ca e bine sa cunoastem prevederile legale (cel putin cele care ne intereseaza direct), sa le respectam pe cat putem, sa fim la curent cu ultimele modificari, daca am gresit sa platim dar daca nu am gresit si "oamenii legii" au vrut sa isi bata joc de noi, sa nu ne lasam si sa mergem pana in panzele albe. Daca nu avem curaj si nu luptam, isi vor face mereu de cap.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 06 Sept 2009, 16:04
Romania este singura tara din lume care si-a schimbat de cinci ori imnul, intr-o jumatate de secol. Am ajuns in cele din urma la stema sonora cu 11 strofe, cele mai multe si obositoare de pe pamant. Care au darul sa te adoarma, nu sa te trezeasca. Dirijorul Eliodor Rau este cel mai acerb critic al imnului "Desteapta-te romane".
Dl Rau sustine ca imnul "regal roman" a ocupat un loc de frunte printre cele europene, "ca frumusete si concizie. Era atat de bine scris, incat niciodata nu au aparut deformari melodice, intr-o suta de ani de folosinta colectiva". Comunistii au adus imnul "Zdrobite catuse", un cantec revolutionar, minor, cu "melos sucit", inlocuit cu "Te slavim Romanie, pamant parintesc", inspirat copios din cel sovietic, redevenit astazi dupa cosmetizarea versurilor, imnul Federatiei Ruse.
Apoi, "Tricolorul", sustine dl Rau, "a fost una dintre reusitele lui Nicolae Ceausescu, in afara de textul natang adaugat de el. Melodia era superba, inspirata, simpla". Cercetarile d-lui Rau au descoperit ca melodia taraganata a imnului actual a fost compusa de Anton Pann, un protopsalt marcat de psaltihia ortodoxiei orientale.
Interventiile brutale ale lui Andrei Muresanu au condus la un rezultat cutremurator: "Dintr-o melodie romantata, uitata, s-a obtinut un imn trist, in ritm de sarba"; titlul imnului este "anacronic, chiar lezant"; daca desteptarea era valabila in contextul revolutiei de la 1848, azi afacerea asta suna "discriminator, eliminant"; continutul versurilor este plin de invective si foloseste o suita de cuvinte inspaimantatoare, mai degraba valabile in contextul epocii navalirii popoarelor migratoare: "barbarii, tiranii, dusmanii, cnuta, cruzii"; doua dintre versuri sunt categoric antimaghiare si suna ca dracul: "barbarii de tirani" si "cruzii tai dusmani"; altele strecoara cateva amenintari suierate la adresa turcilor: "Strigati in lumea larga ca Dunarea-i furata".
Totusi, pentru numele lui Dumnezeu, si noi, si turcii am intrat in NATO, asa ca pentru a ne salva onoarea si a iesi cu fruntea sus din aceasta afacere paguboasa, solutia propusa de Eliodor Rau este o reintoarcere la vechiul imn "Tricolorul".
Sursa: Gardianul (Cornel Ivanciuc)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 06 Sept 2009, 16:28
Am mai scris şi pe alt forum: câţi oameni, atâtea păreri. Despre NATO... turcii sunt demult acolo. Noi abia am intrat.
Din punctul meu de vedere imnul nostru este mai actual ca oricând. Ar cam fi cazul să ne trezim. Din păcate spiritul nostru balcanic nu ne lasă.
_____________________ Free your mind!
zaraza26
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 08 Sept 2009, 15:03
Anahoret a scris:
Am mai scris şi pe alt forum: câţi oameni, atâtea păreri. Despre NATO... turcii sunt demult acolo. Noi abia am intrat.
Din punctul meu de vedere imnul nostru este mai actual ca oricând. Ar cam fi cazul să ne trezim. Din păcate spiritul nostru balcanic nu ne lasă.
Ce concluzie pesimista! Buna pentru cei care vor sa stea linistiti. Daca ar fi asa, am fi sortiti pieirii. Dar cum am rezistat milenii, eu zic ca in momentele de criza spiritul balcanic arata altfel.
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 08 Sept 2009, 15:28
Da Tricolorul, cu versurile lui originale, a fost şi rămâne un cântec patriotic fain rău. Ar mai trebui găsită şi o stemă românească faină, terminată, care să înlocuiască actuala stemă neterminată. Suntem o ţară, nu un conglomerat de ţăriţoare.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Sam 19 Sept 2009, 16:10
Pentru o Românie mai bună trebuie ca Guvernul să încurajeze întoarcerea românilor acasă - este necesar să avem oameni valorosi nu doar în lume ci si în propria tară. Prin asta nu vreau să spun că nu ar mai fi valori acasă dar mult prea multe au plecat în "tările calde" si avem nevoie de ele. Chiar dacă sunt împotrivitori la ideea asta, stiu că nu sunt gresit.
dolion
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Dum 07 Mar 2010, 20:36
NOILE SEMNE DE CIRCULATIE: „ATENTIE, CETATENI TURMENTATI"
„Betivul cand este beat, ii pare ca-i imparat". „Numai bauturile care iti cad in picioare respecta legea gravitatie", spune un vechi proverb. Si ce te faci cand bautura cade in picioare, dar betivul, nu. Ei bine, exista... explicatie, ba chiar si o solutie. Pentru a-i proteja pe cei care au baut un pahar in plus, dar si pentru a-i feri pe soferi de necazuri, primarul orasului Pecica din judetul Arad, Petru Antal, a decis amplasarea unor semne de circulatie cu totul inedite.
Degeaba soferii le-au cautat prin toate cartile de circulatie. Nu le-au dat de urma, dar nici nu isi permit sa nu le respecte. Ineditele indicatoare rutiere si-au facut aparitia langa zonele cu birturi sau resutaurante si au un mesaj care starneste zambetele celor care il citesc, fie ca sunt treji ca „lumina zilei", fie ca se tin de bara semnului de circulatie pentru a invinge lupta continua cu gravitatia.
Pe indicator e semnul „Atentie!" si textul „Cetateni turmentati", iar pe placuta semnalizatoare apare un om care cade in patru labe si scapa o sticla cu bautura. Orasul Pecica este situat la 25 de kilometri de municipiul Arad, pe DN7, spre Nadlac, si are circa 15.000 de locuitori. Pana in 2004 era cea mai mare comuna din tara, iar de atunci a devenit oras.
Alte unicate din Pecica
Orasul Pecica nu este celebru doar pentru cea mai noua inventie, semnele de circulatie cu cetatenii turmentati. Aici mai sunt cateva curiozitati, printre care strazile in stil american, care au numere in loc de nume, reinfiintarea „sfatului batranilor" sau interdictia de a construi case cu turnulete si pagode, dupa ce la marginea DN7 au rasarit palatele tiganilor cu aglomeratie mare de turnulete pe fiecare acoperis.
Si tot aici a demarat un plan de reamanjare urbanistica. Prunii din centru sunt taiati si inlocuiti cu mii de arbori ornamentali si gazon, iar strazile refacute, spre nemultumirea unor localnici ca vor avea mai putine prune pentru tuica. Cel mai mare brand al orasului este insa „Pita de Pecica", devenita cunoscuta pe plan national si international, dupa ce era preferata de Nicolae Ceausescu.
Localnicii povestesc ca, de doua ori pe saptamana, de la Arad, plecau avioane incarcate cu paine de Pecica, ce ajungea pe masa familiei Ceausescu.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Alex Negru)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 24 Aug 2010, 07:51
Un profesor din Roman, exemplu în cercetarea pe cont propriu
În timpul zilei le împărtășește elevilor pasiunea sa pentru fizică, iar seara privește în cele mai obscure cotloane ale Universului, pentru a-i studia evoluția. Este vorba despre profesorul Radu Murdzek din Roman, care accesează pe Internet baze de date complexe cu pozițiile a mii de galaxii, cu scopul de a studia exotica teorie a “corzilor cosmice”, pe cărei temă a publicat o mulțime de lucrări în reviste internaționale.
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 24 Aug 2010, 10:40
Cristina a scris:
Un profesor din Roman, exemplu în cercetarea pe cont propriu
Bravo lui
dolion
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 24 Aug 2010, 11:25
5 pasi pentru o Romanie mai buna
Parafrazand un citat al lui Gandhi, potrivit caruia schimbarea pleaca in primul rand de la fiecare individ, m-am pus pe facut un ghid practic cu 5 pasi de inceput, pe care fiecare din noi ii poate face pentru a avea o Romanie mai buna, pentru noi, pentru copiii nostri, pentru ca generatiile viitoare sa nu se mai planga ca traiesc intr-o tara de toata jena.
De ceva vreme ma gandesc la subiectul asta, si la faptul ca este responsabilitatea fiecaruia din noi si sta in puterea noastra sa facem in jurul nostru o lume mai buna, o Romanie mai buna, o societate mai civilizata. Este simplu sa asteptam sa vina cineva si sa ne civilizeze, este simplu sa ne aratam cu degetul unul pe celalalt in timp ce ne plangem ca facem parte din lumea a 3-a, dar fara implicarea noastra, nimic nu se va schimba!
Asa ca m-am gandit sa incepem sa fim mai responsabili, si sa ne implicam mai mult in “civilizarea” Romaniei printr-un ghid de 5 pasi pe care fiecare din noi ar putea sa il respecte foarte simplu: nu sunt lucruri complicate, nu trebuie exercitiu fizic, nu trebuie efort – e suficient un pic de bunavointa si bunsimt :
1. Incercati ca, incepand de astazi, sa va puneti in masini o rola de saci de gunoi pe care sa ii folositi atunci cand aveti cutii de suc/energizant/bere etc de aruncat (sau alte gunoaie – servetele, hartii, ambalaje). Indiferent ce masina conduceti, faptul ca aruncati o cutie de tabla pe geam nu va face mai jmecheri /smecheri … doar mai nesimtiti! Si atunci vi se revoca dreptul de a va plange ca traiti intr-o tara de nesimtiti!
2. Atunci cand metroul opreste in statie, cu toata intarzierea sosirii, stati pe lateralele usii, astfel incat sa aiba loc sa iasa cei dinauntru. Este logic ca va fi mai mult loc inauntru odata ce a coborat din lume. Ca sa nu mai vorbim de codul bunelor maniere, respect si altele. Este un gest simplu! Foarte simplu, dar este un gest care denota civilizatie! Daca nu suntem in stare sa facem acest mic gest, ce pretentii sa avem de la altele mai complexe: cum ar fi un trafic civilizat?! Gestul e valabil si pentru mijloacele de transport de suprafata!
3. Cu toate traumele comunismului, haideti sa stam la o coada in mod civilizat! Desi numarul de cozi s-a mai redus, cei care mai au ceva treaba cu institutiile de stat, CEC-ul si bancile probabil ca traiesc frecvent aceasta experienta. Si pentru ca se apropie perioada sarbatorilor isteria shoppingului va da nastere la monstri de cozi pe la supermarketuri – nu e o placere pentru nimeni sa simta ca ii sufla cineva in ceafa sau sa fie la mai putin de cativa milimetri de un necunoscut. Nu ne place asteptatul la coada, nici inghesuiala si nici bagatul in fata! Totul tine de respect. Nu este cineva in stare sa il ofere, sa nu se planga de faptul ca Romania este o tara “necivilizata”. Romania este o tara asa cum o facem noi sa fie.
4. “Buna ziua” si “Multumesc” sunt cuvinte pe care trebuie sa le reintroducem in vocabularul de zi cu zi. Nu costa nimic, nu cer efort supraomenesc, utilizarea lor nu doare. Dar efectul lor este imens! Raspunsul la salut este iar un semn al civilizatiei pe care e bine sa ni-l reamintim! Si … un zambet este mereu binevenit!
5. Strangerea gunoiului propriu de pe la manifestari in aer liber este inclus tot la categoria bun simt si respect! Asa cum nu vine nimeni sa ne faca sa fim mai civilizati, sa ne faca o tara frumoasa si stralucitoare, tot asa nu vine nimeni sa ne stranga gunoiul lasat prin parcuri, poieni, munti etc in urma gratarelor si altor iesiri. Poate ca aceasta activitate necesita ceva mai mult efort, ce-i drept, dar este spre binele nostru si al tarii in care traim. Daca lasati o tona de gunoi, sau doar cateva hartiute, si apoi va plangeti de cat gunoi este si de cata lipsa de civilizatie este in Romania e acelasi lucru cu a va certa pe voi insiva in oglinda. Primul gest pleaca de la fiecare din noi, apoi de la cei apropiati…si tot asa! Nu putem avea pretentii de la altii atunci cand noi insine nu miscam un deget!
Ghidul de mai sus poate (si trebuie) sa fie completat! De fiecare dintre voi care va simtiti datori sa lasati ceva bun in urma, de cei care sunteti constienti ca vor veni alte generatii care merita sa traiasca mai bine.
Pasii propusi nu sunt o noutate – sunt lucruri normale, de bun-simt, cunoscute de multi, dar totusi ignorate de majoritatea, din pacate. Si atunci noi militam pentru implicare, pro-activitate, respect si actiune, si vrem ca acest ghid sa fie doar inceputul.
Interventia mea pentru pasul 6 e urmatoarea: Cand suntem in locuri publice (mai ales!), dar si in casa noastra, sa incercam sa vorbim mai incet! Nu-mi explic de ce romanii au inceput sa vorbeasca din ce in ce mai tare, indiferent de ora! Nu mai au pic de respect pentru cei care poate dorm si fiind cald, dorm cu geamurile intredeschise. Cu atat mai ciudata e convorbirea la mobil pe un ton ce te face sa tresari speriat, cu gandul ca s-a intamplat ceva rau pe strada!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mar 24 Aug 2010, 16:54
dolion a scris:
5 pasi pentru o Romanie mai buna
dolion a scris:
1. Incercati ca, incepand de astazi, sa va puneti in masini o rola de saci de gunoi [...,]
am pus de mult, in plus am pus si pungute mai mici, tocmai pentru ca -atunci cind ai mai putine deseuri- sa nu fii nevoit sa irosesti un sac intreg de 120 de litri .
dolion a scris:
2. Atunci cand metroul opreste in statie, cu toata intarzierea sosirii, stati pe lateralele usii, astfel incat sa aiba loc sa iasa cei dinauntru.
nu prea folosesc metroul, dar e de bun simt sa le faci loc celorlalti sa iasa...
dolion a scris:
3. Cu toate traumele comunismului, haideti sa stam la o coada in mod civilizat!
o, da! si am observat ca, din pacate, multi sunt cu parul alb si peste 50-60 de ani ... Dar nu am fost indiferenta, am luat atitudine intotdeauna si i-am sfatuit (indiferent de virsta) -ferm si politicos- sa se poarte civilizat...
dolion a scris:
4. “Buna ziua” si “Multumesc” sunt cuvinte pe care trebuie sa le reintroducem in vocabularul de zi cu zi. Nu costa nimic, nu cer efort supraomenesc, utilizarea lor nu doare. Dar efectul lor este imens! Raspunsul la salut este iar un semn al civilizatiei pe care e bine sa ni-l reamintim! Si … un zambet este mereu binevenit!
de acord cu tine:Multumesc si Buna ziua !
dolion a scris:
5. Strangerea gunoiului propriu !
o, da! vorba lui Emil, parca: "esti ceea ce lasi in urma ta" ...
dolion a scris:
Voi ce ziceti, care ar fi pasul nr. 6?
sa nu mai dam vina pe altii pentru propriile noastre esecuri/greseli, sa nu ne mai dam victime si sa ne plingem gratuit de mila (atentie, nu este vorba despre a critica obiectiv si constructiv).
dolion a scris:
Interventia mea pentru pasul 6 e urmatoarea: Cand suntem in locuri publice (mai ales!), dar si in casa noastra, sa incercam sa vorbim mai incet!
de acord cu tine, nici noua nu ne place sa fie mult zgomot pentru nimic . Iar atunci cind dam de astfel de comportamente, intrebam respectuos -persoana in culpa- daca i-a luat foc casa ...
Emil Condor
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 25 Aug 2010, 05:22
dolion a scris:
...si „vă rog”. Cele mai folosite cuvinte aici sunt cu adevărat: Hello, Please si Thank you.
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Mier 25 Aug 2010, 11:13
Emil Condor a scris:
Cele mai folosite cuvinte aici sunt cu adevărat: Hello, Please si Thank you.
Si sorry? Adica scuze!? Eventual
Cristina
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Joi 26 Aug 2010, 08:13
Modificare importanta la legea Curtii Constitutionale: Procesele nu vor mai fi intrerupte de ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate. Marile cazuri de coruptie raman fara arma care omora dosarul
Exceptia de neconstitutionalitate ridicata intr-un dosar nu va mai intrerupe cursul procesului, cum se intampla pana acum in cazul proceselor de mare coruptie sau in orice alt dosar cu miza mare. Un proiect de lege care modifica organizarea si functionarea Curtii Constitutionale a trecut ieri, la limita de Senat (69 de voturi pentru), urmand sa mearga la promulgare. In mai 2009, un proiect similar a picat cu 68 de voturi, cu unul mai putin decat necesar. Proiectul de lege adoptat, marti, de Senat, abroga un alineat din legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, care prevede ca "pe perioada solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate judecarea cauzei se suspenda". HotNews.ro a realizat sectiunea Dosare de Coruptie, unde prezentam in detaliu etapele si durata fiecarui proces. Cele mai multe sunt amanate ani de zile prin ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate, care intrerupea cursul procesului Vezi aici un documentar realizat de HotNews.ro: Cazuri de exceptie. Cum scapa Copos de judecata in dosarul Loteria Vezi aici cum a trecut, la limita, proiectul de lege si cine a votat impotriva http://www.hotnews.ro/
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
zaraza26
Subiect: Re: PENTRU O ROMÂNIE MAI BUNĂ! Vin 27 Aug 2010, 13:11
Cristina a scris:
Modificare importanta la legea Curtii Constitutionale: Procesele nu vor mai fi intrerupte de ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate. Marile cazuri de coruptie raman fara arma care omora dosarul