LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Limba taieri drumetie reclame 23 comment-143 efremovivanantonovici nicuvar istorie CPSF romana problema internet humanitas google 1 1918 politica brasov Popasul sibiu Fantasy curiozitati mediu muzica_traditionala padure
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 I_vote_lcapSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 I_voting_barSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 I_vote_rcap 
Emil Condor
STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 I_vote_lcapSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 I_voting_barSTIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

STIRI SOCIALE (I)

In jos 
+18
lutra vulgaris
delta
silverstar
bulache
zuum
dolion
Franz Schneider
rolia
yzzy
ostrovna
Cristina
cactus
zaraza26
abbilbal
nicuvar
Emil Condor
Anahoret
aurora
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 Empty
MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 26 Sept 2010, 10:58

Iata inca un motiv pentru care va mai exista Romania smile :

Let's do it, Romania! 150.000 de români au strâns tone de gunoaie bravo

Peste 150.000 de voluntari din toată ţara şi-au sacrificat weekendul şi s-au alăturat proiectului "Let's Do It, Romania!". S-au strâns aproximativ 187.000 de saci de gunoaie, potrivit Agerpres.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/lets-do-it-romania-in-toata-tara-romanii-au-iesit-la-curatenie-907036.html

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 26 Sept 2010, 12:44

Cristina a scris:

Peste 150.000 de voluntari din toată ţara şi-au sacrificat weekendul şi s-au alăturat proiectului "Let's Do It, Romania!". S-au strâns aproximativ 187.000 de saci de gunoaie, potrivit Agerpres.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/lets-do-it-romania-in-toata-tara-romanii-au-iesit-la-curatenie-907036.html
Da, a fost o actiune ampla. Si fiul meu a participat impreuna cu toti colegii si cu cateva asociatii de voluntariat. thumb_yello
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 26 Sept 2010, 16:39

Mă bucur să mai citesc si astfel de informatii venind din patria mamă! thumb_yello
De cele rele m-am săturat...

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 26 Sept 2010, 16:40

Mihaela a scris:
Cristina a scris:

Da, a fost o actiune ampla. Si fiul meu a participat impreuna cu toti colegii si cu cateva asociatii de voluntariat. thumb_yello

aplauze aplauze aplauze aplauze aplauze
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 26 Sept 2010, 19:29

Mihaela a scris:

Si fiul meu a participat impreuna cu toti colegii si cu cateva asociatii de voluntariat. thumb_yello

Bravo!
Si fiul nostru s-a inscris si a fost acolo, cu sufletul ! De altfel el isi face masteratul in domeniul ecologic, este un ecologist convins smile !
Bravo lor! bravo

ps: ne-am fi dus si noi, dar ne-am zugravit singurei bucataria si cred ca ne-a tras curentul, pentru ca suntem raciti cobza oh da! , deh, am luat unul de altul, impartim totul, ca-n familie Very Happy ...

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 26 Sept 2010, 20:15

Si noi am sustinut campania pe blogurile noastre si am dat o fuga in Padurea Verde. Bina ca fost ieri si nu a fost azi, cand a plouat toata ziua.

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyDum 26 Sept 2010, 21:20

Bravo, Nicule! bravo

Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:25

Liderul senatorilor PDL, Traian Igas, va fi noul ministru de Interne, dupa demisia lui Vasile Blaga din aceasta dimineata. Guvernul a confirmat nominalizarea. Predarea stafetei ar urma sa aiba loc chiar in aceasta seara, la ora 19.00, Igas fiind asteptat la Cotroceni sa depuna juramantul.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni, 27 septembrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor si se constata vacanta functiei. De asemenea, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni, 27 septembrie a.c., Decretul pentru numirea domnului Constantin-Traian Igas, in functia de ministru al Administratiei si Internelor", anunta Administratia Prezidentiala printr-un comunicat de presa. Nominalizarea lui Traian Igas a venit dupa consultarile de la Cotroceni dintre democrat-liberali si presedintele Traian Basescu.

"Seful Executivului a inaintat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o noua propunere de numire pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, in persoana domnului Igas Constantin Traian, liderul grupului PDL din Senatul Romaniei", se arata intr-un comunicat remis de Guvern. Potrivit sursei citate, Emil Boc "doreste sa multumeasca public domnului Vasile Blaga pentru efortul depus in acest mandat in scopul indeplinirii obligatiilor legate de respectarea criteriilor de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen in martie 2011, pentru reforma administratiei publice si realizarea procesului de descentralizare".

Blaga a demisionat, in aceasta dimineata, dupa scandalul iscat in jurul protestelor ilegale de vineri ale politistilor la Palatul Cotroceni. Traian Igas este liderul senatorilor PDL si un apropiat al lui Gheorghe Falca, cel care de altfel l-a si propus pentru functia de ministru. Are 42 de ani si s-a nascut la Sibiu. Absolvent de Drept, inainte de a ajunge in Parlament, Igas a fost consilier local si consilier judetean la Arad. In legislatura trecuta, 2004 - 2008, a fost deputat. Din 2007 este vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PDL Arad. Igas, in calitate de lider al senatorilor PDL, si-a asumat tentativa nereusita de schimbare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului.

Sursa: Evenimentul Zilei - (Florin Ciornei, anca.simina@evz.ro(Anca Simina))

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 27 Sept 2010, 18:27

Vin minerii!!!

O suta de mineri din Valea Jiului vor participa, maine, la mitingul organizat de Blocul National Sindical (BNS) la Bucuresti, potrivit presedintelui Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Zoltan Lacatas, anunta Mediafax.
"Consiliul de Coordonare al LSMVJ a stabilit ca o suta de delegati sa participe, in 28 septembrie, la mitingul organizat de BNS. Vom cere acolo solutii pentru minerit. Dorim ca dupa 1 ianuarie 2011 sa mai putem accesa ajutoarele de stat", a spus Lacatas. Potrivit sursei citate, reprezentantii minerilor vor sa se intalneasca cu actualul ministru al Economiei pentru a stabili mai apoi un program de lucru. Reprezentantii confederatiilor sindicale s-au intalnit, vineri, cu ministrul Muncii, Ioan Botis, pentru a-i prezenta revendicarile, la finalul discutiei ei declarand ca nu a fost luata nicio decizie si ca isi mentin calendarul de proteste. La protestul de maine sunt asteptate 10.000 de persoane.

Sursa: Evenimentul Zilei

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMar 28 Sept 2010, 01:50

dolion a scris:
Vin minerii!!!
Bine că nu sunt ai lui Iliescu, nu-i asa? Laughing

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMar 28 Sept 2010, 08:21

dolion a scris:
Vin minerii!!!

La citi sunt obsedati si bolnavi de ura in tara asta, nu m-ar mira sa-i mai aplaude odata daca ar lovi si omori in bataie oameni pe strada pentru "vina" de a alege sa fie de acord cu presedintele Wink ...

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyVin 01 Oct 2010, 10:27

Bogdan Hossu: un Miron Cozma în devenire

Mătăhălos, sumbru, lătrându-şi scurt, vag reptilian, ordinele, omniprezent şi ahtiat după putere, Bogdan Hossu combină haiducia şi violenţa într-un stil unic.

Adversar al unificării mişcării sindicale din România, el calcă apăsat pe urmele "Luceafărului huilei". Băgător de seamă, încă din 1990, în tulburea lume sindicalistă dâmboviţeană, absolventul de telecomunicaţii care urăşte mass-media şi pe jurnalişti a decis c-a sosit momentul să apese pe accelerator.

Cum conducerea opoziţiei a intrat pe mâna unor neisprăviţi de teapa lui Antonescu şi Ponta, Hossu, cu flerul infailibil al fiarei, a simţit că i se oferă o pâine bună de mâncat. Nu c-ar fi suferit de foame până acum! Perfid-duplicitar, a deprins arta de a-şi discredita competitorii, pentru a-i fi mai bine observat profilul statuar.

În marşul triumfalist spre soclu, nu se sfieşte să împartă câte o labă în stânga şi un crampon în dreapta. Prost văzut de ceilalţi lideri sindicali, l-a strivit pe Liviu Luca pentru dubla lui identitate: de membru în consiliul de administraţie al Realitatea Media şi vicelider sindical. Acuzaţie perfect îndreptăţită, deşi vine de la un demagog care cumulează exact aceleaşi suave însuşiri: boss la Cartel Alfa şi reprezentant al angajaţilor radioului public în consiliul de administraţie. Culmea e că Hossu nici măcar nu lucrează la SRR.

De câteva luni, vocea i s-a îngroşat, pumnul îi cade pe masă mai nervos ca oricând, iar ieşirile publice au aerul hăbăuc-belicos al unui ţârcovnic isterizat că muştele îi tulbură somnul de după-amiază. Copie la indigou a "iluminatului" Cozma, Hossu zbiară din toţi bojocii: "Dacă e să murim, murim cu ei de gât!".

Îl priveşti, îţi reprimi un zâmbet, îl mai priveşti o dată: nu, omul nu glumeşte! Îi studiezi mâinile gigantice, şi imaginea celui care ameninţă cu sugrumarea adversarilor nu mai pare chiar atât de ridicolă. Violenţa extremă de azi vine într-un crescendo pe care acest alfa cu înfăţişare de omega a cultivat-o constant în ultimele luni.

Hossu merge pe un repertoriu clasic, folosit cu succes atât de fascişti, cât şi de comuniştii latino-americani: sindicalismul pucist. Pentru el (nu uitaţi: reprezentantul angajaţilor din radio!) "mass-media este un factor perturbator".

Tot el i-a indus naivului Boc ideea de a-i supraimpozita pe artişti şi jurnalişti, asigurându-se că, în felul acesta, cei din mass-media vor adăuga o porţie suplimentară de antipatie în critica - de altfel binemeritată - pe care i-o administrează zilnic.

Sigur pe sine, nu-şi ascunde intenţiile şi nu ezită să-şi deconspire strategiile de luptă: "Am făcut exact ca în Vestul Sălbatic". Surescitat, convins că nimic nu-i mai stă în cale, Hossu a declanşat - după propria mărturie - "un război de gherilă", şuierând ameninţări la adresa celor care îndrăznesc să i se opună: "Orice este posibil într-un război". Un război civil, desigur. Shocked

Vă sună cunoscut? N-am mai auzit de prin 1999 acest limbaj, din vremea când Cozma hărţuia puterea politică având în spate câteva mii de mineri. Astăzi, Hossu şi-a asigurat sprijinul poliţiei, ceea ce face ca marşul său forţat spre Cotroceni, în ziua de 24 septembrie 2010, să pară preludiul unei lovituri de stat militare.

În mintea lui Hossu, etapele sunt clar desenate. Le-a enunţat, cu subiect şi predicat, în ultimele luni. Într-o primă fază, va iniţia "un nou tip de acţiune". Adică va crea miliţii private şi, prin forţa pumnului, îi va determina pe cei aleşi în mod democratic să execute ordinele acestor vigilantes. Lucrurile se vor desfăşura prin "vizite de grupuri substanţiale de delegaţi ai sindicatului la locuinţele parlamentarilor". Da, aţi citit corect: vizite la locuinţele parlamentarilor! Cu tot ce implică astfel de acţiuni teroriste: sechestrul de copii, bătaia, violul eventualelor femei aflate acasă. Curat sindicalism!

Etapa a doua este şi ea de inspiraţie la fel de trade-unionistă: decapitarea simbolului puterii în stat. Întrebat care-i sunt, de fapt, intenţiile, Hossu a replicat într-o frumoasă românească: "Să vă schimbăm pe dumneavoastră, domnule preşedinte!". Nici mai mult, nici mai puţin.

În sfârşit, etapa a treia: "Va trebui să-i împingem către o revoluţie". Scurt, leninist, şi cuprinzător. Culmea e că acest program de aruncare în haos a societăţii româneşti nu întâmpină nicio opoziţie. Televiziunile aservite se prefac că nu înţeleg despre ce e vorba, Boc a plecat strategic în Statele Unite, ministrul de interne s-a refugiat, şmecher, în nordul ţării, iar Hossu a speculat momentul mărşăluind, apăsat, elefantin, în fruntea câtorva mii de poliţişti, spre Cotroceni.

De la revendicări legitime, de natură salarială, el a plonjat violent într-o zonă unde nu-l mai pot urma decât aventurierii încolonaţi cândva în spatele lui Miron Cozma. Pe 24 septembrie am asistat la o repetiţie generală. Nu ştim când va avea loc spectacolul propriu-zis. Ştim însă numele regizorului: Bogdan Hossu. Şi mai ştim că va fi un spectacol cu victime.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-bogdan-hossu-un-miron-cozma-in-devenire-907155.html

Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyVin 01 Oct 2010, 12:25

Romanul, bufnita la vanatoarea de ciori

Intr-una dintre scrierile sale, Octavian Paler evoca o vanatoare de ciori, in care era folosita drept momeala o bufnita. Pasarea, oarba pe timpul zilei, fusese legata de un stalp, iar ciorile se repezeau asupra ei sa o loveasca, intrand astfel in bataia pustii vanatorilor.

Sarmana bufnita, oarba cum spuneam, si imobilizata, misca haotic din cap, terorizata de combinatia de zgomote amenintatoare din jurul ei, croncanitul ciorilor si suieratul gloantelor, intrebandu-se doar cand si de unde va veni lovitura fatala.

Cred ca aceasta povestire reflecta foarte bine starea actuala a romanilor. Aproape fiecare dintre noi este o bufnita inspaimantata, gandindu-se cu teama la ziua de maine si intrebandu-se in ce fel va mai fi lovit de cei care conduc. Insecuritatea aceasta teribila este numitorul comun al bugetarilor, iesiti in strada, si al celor care lucreaza in mediul privat, al celor ramasi someri si al celor care inca mai au un loc de munca, al celor care resimt deja scaderea veniturilor si al celor care se asteapta ca din zi in zi sa inceapa saracirea.

Si insecuritata aceasta genereaza un imens si deocamdata insurmontabil blocaj in economie, blocaj care afecteaza grav consumul si face imposibila relansarea economica. Am auzit oameni de afaceri spunand ca situatia e comparabila cu aceea de pe vremea lui Nicolae Vacaroiu.

Angajati sau angajatori, firme sau cei care practica profesii independente nu mai au curajul sa-si faca niciun fel de plan, nu mai au curajul sa se angajeze la vreo cheltuiala care depaseste strictul necesar pentru ca nu-si pot face niciun fel de proiectie cat de cat fundamentata macar pe termen mediu. Iar ce nu consuma ei, nu mai incaseaza altii, amenintati cu falimentul, si tot asa pana la falimentul cel mare al statului.

Impredictibilitatea din economia romaneasca a devenit mai grava decat criza insasi si ea reprezinta imensa culpa a premierului si a presedintelui care l-a impus. Aceasta impredictibilitate si nesiguranta maladiva pe care o genereaza este efectul tuturor declaratiilor, promisiunilor si deciziilor contradictorii care au bulversat economia si societatea in general.

Pana in mai, premierul garanta plata pensiilor si a salariilor fara vreo amputare. Brusc, in mai, de pe o zi pe alta a fost decisa o amputare soc. A inceput apoi jocul cu fiscalitatea: nu creste TVA, creste TVA, scade TVA, nu scade TVA. Dispare, dar nu dispare impozitul minim. Nu sunt bani, dar vor creste salariile bugetarilor, si totusi parca nu. Se vede luminita de la capatul tunelului, dar economia continua sa scada. Vor fi impozitate pensiile sub 1.000 de lei, nu vor fi impozitate, ba s-ar putea sa fie impozitate. Este cota unica in discutie, ba nu este, ci va scadea, ba nu va scadea, dar nici nu va creste. Sau va creste?

N-am facut decat sa reproduc pe scurt cateva dintre voltele facute in numai cateva luni in privinta unor piloni esentiali ai planurilor pe care si le face orice firma si orice familie. Fara ei totul este bajbaiala, improvizatie la supravietuire si insecuritate, care se reflecta in cota minima de incredere la care a ajuns cabinetul, 9%.

Sunt convinsa ca premeirul nu a intentionat sa induca aceasta stare. Ar trebui sa fie sinucigas. Dar Emil Boc habar nu a avut si nu are ce trebuie facut si nici nu are curajul sa asculte vocile mai calificate in plan economic, cum este Adriean Videanu. Sta el insusi suspendat in neincredere si spaima, precum iepurele in faruri.

Dupa chipul si asemanarea lui, un guvern complet lipsit de viziune si forta a facut niste restructurari neconvingatoare, a recurs la amputari salariale aberante, n-a facut nicio reforma importanta in niciun domeniu, nereusind, pe ansamblu, decat sa amplifice inhibitia din economie, in loc sa stimuleze relansarea.

Sigur ca reducerea cheltuielilor bugetare era necesara, dar nu prin taieri nediferentiate, care sa loveasca de-a valma si sa produca efecte dramatice in domenii vitale precum Sanatatea. Reducerea cheltuielilor trebuia facuta prin reforme autentice, pe criterii stricte de eficienta si in virtutea unei viziuni certe, concomitent cu asigurarea unor alternative reale in mediul privat pentru forma de munca disponibilizata.

Simplul fapt ca ai aruncat niste oameni si familiile lor sub limita subzistentei sau ca ai taiat de la functionarul clientelar si inutil la fel ca de la bugetarul necesar si prost platit, nu inseamna ca ai facut reforma. Inseamna doar ca ai guvernat iresponsabil.

Dar daca Emil Boc nu poate face mai mult, caci atata-i e potentialul, de ce presedintele jucator nu-l inlocuieste? De ce presedintele jucator nu-si intra in rolul pentru care, la o adica, a fost ales de doua ori? Nu are alta varianta? Nu mai controleaza partidul? Foarte probabil, dar acestea nu sunt decat circumstante agravante pentru tipul de presedinte pe care l-a consacrat Traian Basescu.

Si pana cand ceva se va schimba fundamental, biata bufnita nu are decat o sansa: sa rupa cumva funia si sa-si ia zborul spre o destinatie cat mai indepartata, fara ciori flamande si vanatori iresponsabili.

Marti, 28 Septembrie 2010,
Sursa: Ziare.com
Autor: Constantin Racaru

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 13:25

Datoria externa a Primariei Capitalei se ridica in acest moment la suma de 998.722.000 de euro, aproape cat tot bugetul municipalitatii pe un an. Sumele nu au fost inca rambursate si au fost contractate pentru mai multe proiecte incepute si neterminate. Libertatea vi le prezinta pe cele mai importante. Ce s-a intamplat cu atata banet? Spre exemplu, saptamana trecuta, primarul general, Sorin Oprescu, a declarat ca fondurile luate pentru repararea scolilor au fost fraudate.

Piata de Gros - facuta cu 32 de milioane €, vanduta cu 3,8 milioane €

Piata de Gros din Bucuresti a fost un proiect in care s-au investit 32 de milioane de euro, din care 1,5 milioane au fost dati de Primaria Capitalei, dintr-un imprumut extern. Intentia era ca in aceste hale sa se adune legumele si fructele micilor producatori din jurul Bucurestiului, de unde sa fie distribuite in pietele orasului. Dupa ce a fost construita, Piata de Gros a intrat in faliment. Ministerul Finantelor i-a vandut activele contra sumei de... 3,8 milioane de euro. Nu in ultimul rand, trebuie mentionata statia de epurare a apelor de la Glina. In 2006, aceasta statie a primit din partea Primariei Capitalei o finantare de 139,980 milioane de euro, din care 76 de milioane de euro au fost imprumutati. Statia Glina nu functioneaza nici acum.

"In prezent, bugetul municipalitatii nu poate acoperi sumele care vor trebui sa fie rambursate catre BEI".

228,2 milioane € pentru renovarea scolilor

In anul 2003, Primaria Capitalei a facut un imprumut de 112,2 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), la care a adaugat 116 milioane de euro de la bugetul local - in total, 228,2 milioane de euro - pentru proiectul reabilitarii scolilor din Bucuresti.

Saptamana trecuta, primarul general a declarat ca BEI a depistat o frauda in alocarea lucrarilor de renovare, adica scrisoarea de garantie a constructorului era un fals, si a cerut inapoi toti banii pe care i-a alocat pana acum, adica 63 de milioane de euro. Dar primaria nu are de unde sa restituie acesti bani, iar municipalitatea risca sa intre in blocaj financiar.

Imprumut de 10 milioane € pentru zona istorica

In 2003, Primaria Municipiului Bucuresti a alocat 32,4 milioane de euro pentru reabilitarea zonei istorice, din care 10 milioane de euro erau imprumutati. Ulterior, suma a fost suplimentata pana la 44,85 milioane de euro. Lucrarile, care trebuiau finalizate in 2009, nu sunt gata nici astazi.

25,3 milioane € pentru trafic civilizat

In anul 2003, municipalitatea s-a imprumutat cu 17,3 milioane de euro, suplimentate cu 8 milioane de euro de la bugetul local, pentru... managementul traficului. Proiectul, care a inghitit 25,3 milioane de euro, a fost “implementat” in anul 2009. Teoretic, soferii bucuresteni circula acum lejer si in siguranta...

Sursa: Libertatea - (Sorin Golea)

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 13:51

Mâine începe Loteria Vizelor 2012.
Înregistrările pentru programul Loteria Vizelor 2012 trebuie transmise electronic între amiaza zilei de 5 octombrie şi amiaza zilei de 3 noiembrie, informează Ambasada SUA la Bucureşti. În acest an procesul se va desfăşura integral online.

Înregistrările pentru programul Loteria Vizelor 2012 (DV-2012) trebuie transmise electronic între amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul de înregistrare electronică la adresa www.dvlottery.state.gov numai în timpul perioadei de înregistrare. Nu se percepe nicio taxă pentru a trimite o înscriere electronică.

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 18:51

A ignorat cele mai elementare reguli de circulatie si a ucis un tanar. Un motociclist in varsta de 26 de ani, care a avut nesansa sa-i iasa in cale, a pierit strivit sub rotile Hummerului ei aurit. Cu tupeu de milionar, Cristina Uzunov s-a aparat in fata familiei barbatului omorat spunandu-le ca fiul lor e cel vinovat.

Acum aproape doua saptamani, pe soseaua Pipera-Tunari, Ilfov, Adrian Trusca murea dupa ce motocicleta pe care o conducea era izbita in plin de Hummerul milionarei Cristina Uzunov, sotia afaceristului Eduard Uzunov, prezent in Top 300 Capital, cu o avere estimata la aproape 30 de milioane de euro.

Chiar daca ancheta este in plina desfasurare, politistii au stabilit ca vina apartine Cristinei, care a mers pe contrasens si a virat la stanga fara sa se asigure, lovindu-l astfel pe tanarul motociclist.

Cu toate acestea, femeia da vina pe mort. “L-am lovit ca motocicleta avea viteza mare”, atat i-a spus Uzunov lui Nelu Trusca, tatal victimei, atunci cand acesta a intrebat-o ce s-a intamplat.

“Cand am ajuns acolo, ea era intr-un alt jeep, pazita de un bodyguard. Abia daca a lasat geamul jos ca sa-mi raspunda. M-am dus la ea abia dupa ce medicii mi-au spus ca Adi e mort. Pana atunci, il tinusem de mana, sa-i simt pulsul, si priveam cu speranta catre aparatele care-l monitorizau”, ne-a povestit, ieri, omul ravasit de durere care si-a ingropat fiul in localitatea Ciolanesti, Teleorman.

Soferita este cercetata pentru ucidere din culpa si risca sa stea dupa gratii intre doi si sapte ani.

Sotul soferitei: «Mi-e teama pentru fetele mele»

Cristina este separata in prezent de sotul ei, omul de afaceri Eduard Uzunov (foto), care se arata ingrijorat de soarta ei, dar si de a celor doua fiice ale lor. “Copiii mei sufera infiorator. Nu vreau ca aceasta nenorocire sa ii afecteze. Am sunat-o pe Cristina, dar nu mi-a raspuns. Mi-e teama pentru fetele mele, care stau la ea. Mi-e teama ca starea ei de anxietate, in care a intrat de vreo doi ani, sa nu se agraveze. Condoleante familiei motociclistului!”, ne-a declarat Uzunov.

Sursa: Libertatea - (Cristian Burcioiu,Remus Vlad)

dolion

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 18:55

Libertatea va invita sa trageti cu ochiul in 'barlogul' celui mai bogat roman.

Considerat cel mai bogat roman, Dinu Patriciu e cunoscut publicului larg datorita averii sale si din cauza scandalurilor cu iz politic in care a fost implicat. Ieri, Libertatea a intrat in posesia unor imagini exclusive cu intregul domeniu detinut de afacerist la Snagov.

Despre afaceristul Dinu Costache Patriciu se stia ca are o vila in Snagov. Putini dintre oamenii de rand au vazut insa cum arata mosia celui considerat cel mai bogat roman, cu o avere de 2,3 miliarde de euro, conform Forbes 500 miliardari, editia 2010. Pe un teren de cateva mii de metri patrati, in Izvorani, domneste o casa impunatoare cu deschidere catre lacul Snagov. Desi dimensiunile resedintei sunt impresionante, cladirii ii lipseste opulenta etalata de majoritatea vecinilor. Din contra, intreaga mosie este “aparata” de o bariera naturala de plopi inalti, care blocheaza privirile indiscrete.

Are case in Franta si in Caraibe

Doar din curtea proprietatii, de pe lac sau din aer poti distinge ce se afla in ograda celui mai bogat roman. Conform zvonurilor, intreaga proprietate a fost proiectata de insusi Dinu Patriciu si de sotia sa, Dana, ambii fiind de profesie arhitecti. De altfel, familia Patriciu ar mai detine proprietati in afara tarii, in Saint Martin, in Caraibe sau in Franta.

Parerea psihologului: Intimitatea, protejata cu arbori ornamentali

“Caminul reflecta de multe ori trasaturi ale personalitatii celui care il creeaza si il locuieste. Astfel, casa familiei Patriciu este bine organizata, nimic nu este la intamplare. Nu se observa extravaganta, ci chiar simplitate si bun-simt, avand in vedere posibilitatile financiare ale rezidentilor. De remarcat ca s-a optat pentru arbori ornamentali care sunt plantati pe trei randuri, in zigzag, pentru a apara casa de vantul dinspre lac si pentru a asigura intimitate”, a explicat Mirela Zivari, doctor in psihologie.

Conditia fizica nu poate fi neglijata

Omul de afaceri nu isi neglijeaza conditia fizica, astfel ca o mare parte din curtea sa e ocupata de un teren de tenis pe care se poate juca si baschet. Nici inotul nu lipseste din programul sau sportiv. Patriciu inoata intr-o piscina semiacoperita de langa lac. In paduricea dintre vila si lac, omul de afaceri poate face, de asemenea, plimbari recreative.

A fost primul patron dupa Revolutie

Dinu Costache Patriciu, 60 de ani, e fiul lui Valeriu Patriciu, un prosper petrolist din perioada interbelica. La sfatul tatalui sau, Dinu a ales sa studieze arhitectura. Intre anii 1984 si 1990, impreuna cu o echipa de arhitecti, efectueaza mai multe deplasari in Emiratele Arabe Unite, pentru realizarea unor proiecte care ii aduc lui Patriciu sume semnificative de bani. In februarie 1990, a infiintat Alpha Constructii si Investitii Imobiliare, prima firma privata din Romania, cu Autorizatia de functionare numarul 1. Patriciu a devenit atunci primul patron din Romania postcomunista. O perioada s-a implicat direct in politica, a investit in mai multe companii care i-au adus milioane bune de euro si nu a fost ocolit de scandaluri, controverse si anchete ale autoritatilor.

Sursa: Libertatea - (Claudiu Pacearca,Veronica Dobrica)

http://www.libertatea.ro/stire/foto-exclusiv-aceasta-e-mosia-lui-dinu-patriciu-305901.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

ostrovna

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 19:40

A murit mama presedintelui Traian Basescu:(

Sincere condoleante:(

Dumnezeu sa o ierte:(

Pe cuvint de om ca-mi pare rau,da Dumnezeu chiar il iubeste pe Basescu:(
Sus In jos
Iisus

Iisus

Numarul mesajelor : 355
Data de inscriere : 11/12/2009

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 20:14

Ești rea... Nu poți pune această pierdere pe seama comportamentul sau firii sale. N-are nicio legătură cu niciun D-zeu.

Condoleanțe întregii familii.

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 20:26

Condoleante familiei indoliate.
Dumnezeu s-o odihneasca rugă .

Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 04 Oct 2010, 20:31

Iisus a scris:
Ești rea... Nu poți pune această pierdere pe seama comportamentul sau firii sale. N-are nicio legătură cu niciun D-zeu.

Condoleanțe întregii familii.

Nu sunt rea de fel,imi pare rau sincer Sad rugă

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMar 05 Oct 2010, 10:40

Conu Leonida la grevă

[...] ...una este să ceri drepturi egale sau respectarea unui contract liber asumat, în baza căruia s-a făcut deja o prestaţie (ceea ce şi în Biblie se spune: să nu opreşti plata lucrătorilor, adică să nu-i păcăleşti după ce ţi-au muncit pe cuvântul dat); şi alta este să-i spui patronului că n-are voie să-ţi taie din leafă luna sau anul viitor, că ar fi injust. În acest caz "injust" are cel mult un sens metaforic, emoţional, menit să spună că eşti nemulţumit, fără vreo implicaţie legală sau morală. Dar chestia funcţionează brici când patronul respectiv e chiar statul (la privat e mai greu).

Glisările astea de sensuri au pervertit complet limbajul public şi, parţial, politica europeană, unde amestecarea noţiunilor de drepturi negative (cele tradiţionale, fundamentale, cum ar fi cel la viaţă şi libertate) cu cele pozitive (cum e cel la servicii sociale pe care nu ţi le poţi plăti singur, care în fapt nu poate fi un drept propriu-zis, ci e o cerere de ajutor de la alţii) a ajuns monedă curentă. Este nevoie de ambele într-un stat modern civilizat, dar confundarea lor în discurs, cu contribuţia unor magistraţi ei înşişi confuzi pe chestiuni fundamentale de economie, societate şi instituţii, duce la proliferarea populismului şi decuplării aspiraţiilor de realitate. Isărescu dixit.

Însă nu ajungem niciodată să discutăm la rece lucrurile astea fiidcă toată lumea e inflamată fără motiv aparent, iar spaţiul de dezbatere obiectivă s-a îngustat mai mult ca niciodată. Am văzut analişti aşa-zis neangajaţi politic care spun: guvernul greşeşte că face asta, tehnic ar fi corect, dar lumea nu va accepta, va fi revoluţie în stradă. Apoi, când revoluţia nu apare, se chinuie din greu s-o stârnească ei înşişi, probabil ca să-şi valideze profeţia, într-un talmeş- balmeş de descriptiv şi normativ. E dreptul lor să fie incoerenţi, căci republica, în special a noastră, este garanţiunea tuturor drepturilor. oh da!

http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-conu-leonida-la-greva-908033.html

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 11 Oct 2010, 09:32

Sute de copii au participat duminică la o plimbare prin Univers bravo

Duminică, 3 octombrie, Aula Facultății de Fizică din Măgurele s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de elevi şi studenţi participanţi la evenimentul ”Cu mic, cu mare... prin Univers”.

http://www.stiinta.info/sute-de-copii-au-participat-duminica-la-o-plimbare-prin-univers/news/1094/103/

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyLun 11 Oct 2010, 09:34

Sus In jos
nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 EmptyMier 20 Oct 2010, 17:44

PREMIERA – SOC: Un tanar din Viseu de Sus a murit de frig, intr-un centru al Directiei de Protectia Copilului – Institutia nu a achizitionat inca lemnele de foc

Caz socant la Viseu de Sus. Un tanar din Centrul de Recuperare si Reabilitare din localitate a murit de frig. Acesta s-a imbolnavit de pneumonie, din cauza faptului ca locuinta nu era incalzita. Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures nu a furnizat lemnele necesare pentru acest sezon rece.

Tanarul, in varsta de 19 ani, avea un grad de handicap care nu i-a permis sa paraseasca sistemul de protectia copilului. Decesul s-a produs in cursul zilei de duminica, dupa ce acesta a fost diagnosticat cu pneumonie si internat in spital. Inmormantarea tanarului a avut loc marti, la ora 16.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: STIRI SOCIALE (I)   STIRI SOCIALE (I) - Pagina 35 Empty

Sus In jos

STIRI SOCIALE (I)
Sus 
Pagina 35 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» STIRI SOCIALE
» Stiri IT
» Ştiri muzicale
» Stiri sportive
» AUTO - Stiri

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: SOCIAL-
Mergi direct la: